Mamusie grudniowe w dalszym ciągu odlotowe ;) 2016 - Strona 106 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-09-20, 09:04   #3151
mewkaa
Zadomowienie

Dot.: Na dzieci grudniowe czekamy, drożdżówką się zajadamy 2016 - III część

Cytat:
Napisane przez kamisha Pokaż wiadomość
ej jak wy spicie na poduchach ciazowych ??

Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka

---------- Dopisano o 09:03 ---------- Poprzedni post napisano o 08:58 ----------

zostalo mi 45 min do 2 pobrania.. generalnie niedobrze mi .

Nie wstawaj tylko
Bo rzygniesz

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
mewkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-20, 09:11   #3152
kamisha
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mewkaa Pokaż wiadomość
Nie wstawaj tylko
Bo rzygniesz

no wlasnie wiem.. :/
masakra .

ej czaicie ze mam taki budyn z mozgu ze gdyby nie maz to bym stala w kolejce.. :/
na szczescie wszedl i pielegniarka mowi ze za godz bez kolejki i potem tez

---------- Dopisano o 09:10 ---------- Poprzedni post napisano o 09:09 ----------

juz mnie kula 2 razy bo nie mogla sie wbic..
jeszcze sie cofnelismy bo zapomnialam mocz z domu .

---------- Dopisano o 09:11 ---------- Poprzedni post napisano o 09:10 ----------

wczoraj moj syn boks na mnie trenowal i teraz tez

---------- Dopisano o 09:11 ---------- Poprzedni post napisano o 09:11 ----------

musialam sie rozebrac do krotkiego rekawka tak mi duszno :/

kamisha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-20, 09:18   #3153
LuckySparkle
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kociulek Pokaż wiadomość
Oj biedna, nie zazdroszczę Pomógł trochę masarz i wygrzanie?

Byłam pewna, ze pomoglo ale jak mnie w nocy obudzial bol to myslalam, ze zejde. Nie spalam dobre kilka godzin. W koncu sie ugielam i wzielam paracetamol okolo 3 i maz mnie nasmarowal vic'kiem i dopiero zasnelam.
Tz stwierdzil, ze moje bole plecow zaczely sie w niedziele... pierwszy raz po spani na poduszce dla ciezarnych... i coraz czesciej mysle ze on ma racje. Tak wiec polowe nocy spalam ze stara poducha miedzy nogami i jest ciut lepiej. Dzis wogole bie biore mojej poduchy U.... zobaczymy jakbędzie. W weekend ja przetestuje raz jeszcze i ewentualnie zostawie ja na później albo wykorzystam na sofie hak juz Liliana sie urodzi i bedzie czesem spala na sofie... sama nie wiem.

Cytat:
Fajowy 😍

[/
[/COLOR]
Lucy mnie też pobolewaja plecy
Jak za dużo latam lub siedzę przy kompie 😒

No wlasnie ja w pracy siedze 7.5 h przy kompie. Staram sie ostatnio troche spacerowac ale jednak majac na glowie caly dzial i kilka osob nie jest mi łatwo sobie spacerowac.
Cytat:
Napisane przez kaziowa Pokaż wiadomość
Ja tez czasem wstaje koło 3 siku, ale staram się nie otwierać oczu za bardzo żeby jeszcze być trochę w półśnie
Może kladz się troszkę później?

Sent from my HUAWEI P6-U06 using Wizaz Forum mobile app
Ja tezwstaje zawsze w nocy do toalety. Ide po ciemnku a w pokoju obok pali sie lampka nocna... bo inaczej bym sie wybudzila na dobre... wystarczy, ze Liliana sie wtedy budzi i szaleje na maxa w brzuchu.

Nie pamiętam kiedy mialam tak podpuchniete oczy. Najchętniej poszlabym do domu spać.

Ja skarpetki kupilam w lidlu. Sa cudowne i miekkie.

LuckySparkle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-20, 09:25   #3154
monika0185
Zakorzenienie

Cytat:
Ja się nad jednym jeszcze zastanawiam
Bo przeciez te foteliki tyłem się montuje w kierunku jazdy
Więc problem kombinezonu to problem późniejszy wg mnie
Ja na poczatek mam gruby kombinezon zimowy po chrześniaku
I w nim Karol będzie podróżować
Tak jak Wojtek i jego brat
Potem gdy przesiadzie się do kolejnego fotelika
Będę już z tą kurtka cudowac
Na pierwszą zime pozostaje przy tej tradycyjnej opcji ze względu na ułożenie fotelika tyłem w kierunku jazdy
Nie ryzykowałabym, za duży luz powoduję większe uszkodzenie narządów przez pasy, czy to tyłem czy przodem.
monika0185 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-20, 09:30   #3155
PaniMigdalek
Zadomowienie

Dot.: Mamusie grudniowe w dalszym ciągu odlotowe ;) 2016

Cytat:
Napisane przez DoDoo Pokaż wiadomość
Moje dziecko ma cipke!!!
Oplacilo sie czekanie 5 godzin

Gratuluję córeczki!
Tylko najgorsze jest to, że chociaż zdiagnozowana babka, to i tak bywa że wyrasta niespodzianka Jak mówią, że synek, to już z pręcika dziurka się nie zrobi, ale odwrotnie może się darzyć Dlatego ja tak nie ufam, że na 100% mam córe i kupuję rzeczy unisex :P

Cytat:
Napisane przez malaDarunia Pokaż wiadomość
Właśnie wrócił tż z treningu, rzucił tylko "dzięki że zrobiłaś obiad", przebrał się i pojechał na piłkę nożną.
nie kurna. nie zrobiłam obiadu, bo jest zrobiony od wczoraj. prosiłam go żeby obrał ziemniaki, to mi powiedział "a ty nie możesz?" nie nie mogę, bo siedzę na wizażu

nie jestem jakąś służką do sprzątania, prania, gotowania i ru... :-/ jest głodny to niech sobie sam zrobi. nie zasłużył dziś żebym chociaż palcem kiwnęła w jego stronę.

Wczoraj podłogę zamiótł i myśli że zabłysnął.
Wychowujmy tych facetów dopóki możemy, bo potem sobie z nimi nie damy rady i zamiast jednego dziecka będzie trzeba opiekować się dwoma... Mój też ma przebłyski "mądrości"...
Wczoraj mówię mu, że chętnie zjadłabym troszkę owoców (no straszne rzeczy obrac jabłko i pokroić banana) to nagle mu się przypomniało, że musi właśnie w tej chwili iść po chleb do sklepu. Musiałam sobie i tak zrobić sama...

Cytat:
Napisane przez iwona335 Pokaż wiadomość
mam ochote na pomarańcze
W tesco kupiłam może nie pomarańcze, ale pyszne mandarynki.

Cytat:
ja mam serio dziury w mózgu...
jaki jest tytuł tego wątku ? bo już zgłupiałam. co o za tytuł mi się wyświetlił ?

Na dzieci grudniowe czekamy, drożdżówką się zajadamy 2016 - III część
W sumie to ten wątek teraz ma dwa tytuły, bo zmieniałam po założeniu, a to się nie da, więc inny tytuł główny i inny nad postami

Cytat:
Napisane przez ewelinuus Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny, czytam na bieżącą ale jestem w zlym nastroju od niedzieli i po prostu tylko Was podczytyje.
Dziewczyny a gdzie kupiujecie skarpetki i rajstopy dla naszych pociech? Niby tylko skarpetki a znalezc jakkes tansze to nie wiem ja nie moge. Wczoraj przyszla mi pościel do lozeczka z wzoren wybranym przez mojego tz, nie koniecznie mi sie podova ale drugą wybieram ja a i w reali to i ta nie jest brzydka. Na początku i tak sie nie przyda ale juz będzie. A dzis przyjdzie mi poducha do spania.
Cytat:
Tak ale widzisz to praca bez zadnej umowy...i jak co do czego to ani urlop ani jakies myslenie o kredycie ani nic..
Zreszta no tak jak wczoraj mial jechac jak zwykle do pracy na 8..rano sms ze na 10 ma byc vo cos tam a potem jeszcze szef zadzwonil zeby czekal na telefon bo sie nie wyrobil i tak czekal ze sir nie doczekal..nawet glupiej info nie wyslal ze wolne czy cos..i tak bez przerwy..i tylko sie czlowiek denerwuje. Cieszę sir ze robi to co lubi..i że pozwala mu to cos w domu tez porobić w tych meblach ale no..
Nie czuć stabilizacji finansowej potrafi dobić, szczególnie teraz, gdy jesteśmy wyczulone na potrzebę bezpieczeństwa i pewnej przyszłości...
Czy tż nie ma możliwości zmiany pracy w swoim zawodzie? Może podczas pracowania w tej niech również poszuka innej? Znajoma tak ze swoim się męczyli dobre 3 lata aż w końcu się wkurzył, rypnął tym wszystkim o ziemie i wyjechał do niemiec. Po pół roku zabrał swoją wybrankę, ona również znalazła prace i mają się o niebo lepiej. Wiem, że łatwo tak mówić, ale chodzi mi o to, że może są inne możliwości, tylko trzeba trochę poszukać? Może w PUPie?
A jeśli nie, to nie może pogadać z szefem żeby spisać umowę?
Stary 2016-09-20, 09:42   #3156
xjustyniaaax
Zakorzenienie

Witam się
Nadrobiłam bo wczoraj nie miałam czasu mąż chciał jechać na szoping bo nie ma kurtki więc no nie musiał mnie długo prosić ogarneliśmy jeszcze Ikea bo chciałam taki plastikowy regalik na przybory koło łóżeczka a że miałam bon na 29 zł to mamy go za darmo Załuję że nie kupiłam wanienki bo te sklepowe są mega duże ! nie widziałam nigdzie takiej małej jak w Ikei.. a ja jak poczuje się pewniej to będę być małą pod prysznicem bo mam wysoki brodzik. Na taką wanne kolumbrynę nie mam miejsca muszę tatę poprosić żeby mi kupił tą Ikeową jak nas będzie odwiedzać.
Cytat:
Napisane przez Emosz Pokaż wiadomość
Ja mam teściową piętro wyżej, więc codziennie by się przydało
moja ma podobno 2 tyg urlopu w grudniu to potrzebuje 14 sztuk
Cytat:

Dodus gratulacje 😆😆😆
Biegusiem do Lidla po apaczowa sukienke 😆
Ona tak mi się podoba 😭😭😭😭
kup Karolowi będzie miał jako piżamkę

Cytat:
Hej dziewczyny, czytam na bieżącą ale jestem w zlym nastroju od niedzieli i po prostu tylko Was podczytyje.
Dziewczyny a gdzie kupiujecie skarpetki i rajstopy dla naszych pociech? Niby tylko skarpetki a znalezc jakkes tansze to nie wiem ja nie moge. Wczoraj przyszla mi pościel do lozeczka z wzoren wybranym przez mojego tz, nie koniecznie mi sie podova ale drugą wybieram ja a i w reali to i ta nie jest brzydka. Na początku i tak sie nie przyda ale juz będzie. A dzis przyjdzie mi poducha do spania.
dlatego ja sama wybieram takie rzeczy ja to jestem pedantka i mi musi wszystko pasować

Cytat:
No właśnie ostatnio tez je patrzylam ale no 90% poliester..
Aaa zly nastroj zwiazany z męża pracą..po prostu no nawet tak obydwoje wczoraj rozmawialiśmy, ze ogólnie wszystko jest ok itd ale ze brak takiej stabilizacji finansowej..
ja mam z Pepco 75% bawełny.. 6.99zł
Cytat:
U.nas to samo nawet jak ostatnio wybieralismy rożek: to on taki kolorowy chcial a ja granat z bialym
ten tez bym chciała ale u mnie nie ma..

Cytat:
hej witam sie z glukozy.. jakis wypilam.. smakowalo jak cukier puder z woda..

ja jak wypiłam to spoko ale cały dzień chodziłam do tyłu ;/
Ja mam taką poduchę któa się poddaje i dopasowuje do mnie

Cytat:
Napisane przez LuckySparkle Pokaż wiadomość
Byłam pewna, ze pomoglo ale jak mnie w nocy obudzial bol to myslalam, ze zejde. Nie spalam dobre kilka godzin. W koncu sie ugielam i wzielam paracetamol okolo 3 i maz mnie nasmarowal vic'kiem i dopiero zasnelam.
Tz stwierdzil, ze moje bole plecow zaczely sie w niedziele... pierwszy raz po spani na poduszce dla ciezarnych... i coraz czesciej mysle ze on ma racje. Tak wiec polowe nocy spalam ze stara poducha miedzy nogami i jest ciut lepiej. Dzis wogole bie biore mojej poduchy U.... zobaczymy jakbędzie. W weekend ja przetestuje raz jeszcze i ewentualnie zostawie ja na później albo wykorzystam na sofie hak juz Liliana sie urodzi i bedzie czesem spala na sofie... sama nie wiem.

No wlasnie ja w pracy siedze 7.5 h przy kompie. Staram sie ostatnio troche spacerowac ale jednak majac na glowie caly dzial i kilka osob nie jest mi łatwo sobie spacerowac.

Ja tezwstaje zawsze w nocy do toalety. Ide po ciemnku a w pokoju obok pali sie lampka nocna... bo inaczej bym sie wybudzila na dobre... wystarczy, ze Liliana sie wtedy budzi i szaleje na maxa w brzuchu.

Nie pamiętam kiedy mialam tak podpuchniete oczy. Najchętniej poszlabym do domu spać.

Lucky ja tak właśnie myślałam o tych poduszkach bo tą co Ty masz to mi się wydaje ona taka sztywna tzn ze się nie dopasowuje do ciała... ja mam taką w C ale taką ktorę mogą zgiąć w pół zwinąć w ślimaka itp i jest z takich kulek zrobiona i mi ona pomogła na ból pleców.
Stary 2016-09-20, 09:43   #3157
snufey
Raczkowanie

DoDoo gratulacje dziewczynki

kamischa spróbuj wytrzymać! Mnie to czeka w następną środę, choć zobaczymy, czy badanie podobne jak w Polsce

ewelinuus wiem co czujesz. My przez to samo przechodziliśmy, zanim mąż nie wyjechał do Niemiec. Głupi kawałek papieru jakim jest stała umowa i człowiek czuje się pewniej.

Nam wczoraj minął ROK od przeprowadzki do Niemiec
Kiedy to zleciało, szok
snufey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-20, 09:49   #3158
xjustyniaaax
Zakorzenienie

Kurczę tyle pocytowałam a mi zniknęły niektóre... trudno...

Iwonka ja mam fazę na pomarańcze ostatnio i czekam aż się pojawią zielone grejpfruty

---------- Dopisano o 09:49 ---------- Poprzedni post napisano o 09:45 ----------

Kurde jestem zła bo w czwartek zamówiłam tiul i się cieszyłam że porobie pompony, przesyłkę wziełam piorytetową. Nie przeczytałam komentarzy użytkownika bo miałam go już wczesniej zapisanego i jakoś nie pomyślałam... a tam ze paczki wysyła z opoznieniem , słaby kontakt itp... ehh ciekawe czy przyjdzie w ogóle...

U mnie dziś 12 stopni ale słońce mega świeci, wstawiłam już 2 pranie żeby wykorzystać słonko, może poschnie ładnie...
Stary 2016-09-20, 09:50   #3159
ewelinuus
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez snufey Pokaż wiadomość
DoDoo gratulacje dziewczynki

kamischa spróbuj wytrzymać! Mnie to czeka w następną środę, choć zobaczymy, czy badanie podobne jak w Polsce

ewelinuus wiem co czujesz. My przez to samo przechodziliśmy, zanim mąż nie wyjechał do Niemiec. Głupi kawałek papieru jakim jest stała umowa i człowiek czuje się pewniej.

Nam wczoraj minął ROK od przeprowadzki do Niemiec
Kiedy to zleciało, szok
Wlasnie często się zastanawiam nad tym, czy nie lepiej bylo by wyjechac ale bariera językowa jakos mnie przeraża..
ewelinuus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-20, 09:53   #3160
DoDoo
Zakorzenienie

No nie szalone sie znowu rozpisaly
Wcinam kanapeczki z serem i kepuczem

Stary 2016-09-20, 09:54   #3161
PaniMigdalek
Zadomowienie

Dziewczyny, co myślicie o kąpieli w wannie?
Mam w końcu wannę, chciałabym sobie nalać ciepłej wody i się zrelaksować, ale tyle się nasłuchałam, ze się boję...
Stary 2016-09-20, 09:56   #3162
kamisha
Zakorzenienie

justynia - wypic wypite ale mdli strasznie.. jeszcze 1 h .

---------- Dopisano o 09:56 ---------- Poprzedni post napisano o 09:56 ----------

snufey - mialam moment ze zemdleje i sie rozebralam.. teraz juz lepiej.. niedlugo tż przyjedzie po mnie i po wozej ruszamy

Stary 2016-09-20, 09:57   #3163
DoDoo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez PaniMigdalek Pokaż wiadomość
Mam w końcu wannę, chciałabym sobie nalać ciepłej wody i się zrelaksować, ale tyle się nasłuchałam, ze się boję...
Lej i sie relaksuj, wiadomo nie w takiej bardzo goracej wodzie. Jakbym miala wanne to sama bym sie popluskala

Stary 2016-09-20, 09:58   #3164
kamisha
Zakorzenienie

Cytat:
ja slyszalam ze w goracej sie kapiesz jak chcesz juz rodzic

ja lubie mic goraca ale po prysznicem sie kapie bo mi szybciej

Stary 2016-09-20, 10:02   #3165
xjustyniaaax
Zakorzenienie

Cytat:
Jak bym miała to bym w niej teraz siedziała z tego co wiem to nie można gorących kąpieli no i niby tez o infekcje chodzi ale jak się raz na jakiś czas wykąpiesz to się nic nie stanie - moim skromnym zdaniem
Stary 2016-09-20, 10:02   #3166
snufey
Raczkowanie

Cytat:
Wlasnie często się zastanawiam nad tym, czy nie lepiej bylo by wyjechac ale bariera językowa jakos mnie przeraża..
Mąż, a później ja, pojechaliśmy kompletnie bez języka.
Ze mną jest większy problem, bo siedzę w domu - nie mam całodniowej styczności z językiem, więc po roku mam marny poziom, ale robię kurs i może coś z tego wyjdzie Gdyby tak wyjść do ludzi, do pracy to nauka jest dużo szybsza.
Mąż jest bardziej utalentowany językowo, łatwo mu idzie nauka języków i po 2 latach w Niemczech mówi bardzo dobrze.

Ale fakt, bariera językowa to przerażająca sprawa. Choć mnie bardziej przerażała niepewna przyszłość w Polsce, brak pracy... Tutaj utrzymujemy się obecnie tylko z męża wypłaty i jest na prawdę ok.
Wyjazdu w każdym razie nie żałuję, choć rodzinę mamy bardzo daleko i jesteśmy zdani tylko na siebie.

Cytat:
Napisane przez xjustyniaaax Pokaż wiadomość
Kurczę tyle pocytowałam a mi zniknęły niektóre... trudno...

Iwonka ja mam fazę na pomarańcze ostatnio i czekam aż się pojawią zielone grejpfruty
Ja się od 3 tygodni zajadam mandarynkami. Codziennie!
Stary 2016-09-20, 10:03   #3167
xjustyniaaax
Zakorzenienie

Cytat:

---------- Dopisano o 09:56 ---------- Poprzedni post napisano o 09:56 ----------

snufey - mialam moment ze zemdleje i sie rozebralam.. teraz juz lepiej.. niedlugo tż przyjedzie po mnie i po wozej ruszamy

Szybko zleci ! a potem wózeczek
Stary 2016-09-20, 10:05   #3168
monika0185
Zakorzenienie

Witam się po ciężkiej nocy, coś mi zaszkodziło na żołądku. Może kanapki z miodem popite ciepłym mlekiem. Za to w nocy czułam kolejny raz czkawkę Córuni
Stary 2016-09-20, 10:05   #3169
snufey
Raczkowanie

Cytat:

Ja też biorę tż do asekuracji mnie bardzo szybko mdłości łapią, a jeszcze jakbym miała się do domu 3 autobusami dotłuc, to dziękuję, niech mnie wiezie

Ja uwielbiałam kąpiele w wannie, ale gorące
Jednak jak się wprowadziliśmy do obecnego mieszkania, w którym jest wanna i prysznic to w ogóle jej nie używam Szybciej i przyjemniej mi pod prysznicem
Stary 2016-09-20, 10:06   #3170
kamisha
Zakorzenienie

no w miare szybko idzie
bedziemy go skladac w sklepie i pewnie potem w domu

Stary 2016-09-20, 10:07   #3171
xjustyniaaax
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez snufey Pokaż wiadomość
Mąż, a później ja, pojechaliśmy kompletnie bez języka.
Ze mną jest większy problem, bo siedzę w domu - nie mam całodniowej styczności z językiem, więc po roku mam marny poziom, ale robię kurs i może coś z tego wyjdzie Gdyby tak wyjść do ludzi, do pracy to nauka jest dużo szybsza.
Mąż jest bardziej utalentowany językowo, łatwo mu idzie nauka języków i po 2 latach w Niemczech mówi bardzo dobrze.

Ale fakt, bariera językowa to przerażająca sprawa. Choć mnie bardziej przerażała niepewna przyszłość w Polsce, brak pracy... Tutaj utrzymujemy się obecnie tylko z męża wypłaty i jest na prawdę ok.
Wyjazdu w każdym razie nie żałuję, choć rodzinę mamy bardzo daleko i jesteśmy zdani tylko na siebie.

Ja się od 3 tygodni zajadam mandarynkami. Codziennie!
Podziwiam ludzi którzy wyjechali ale u mnie w rodzinie też kilka osób wyjechało - Niemcy, Francja i Szkocja i mają się super

Kurdę mandarynek jeszcze nie jadłam, chyba pójdę do Biedry
Stary 2016-09-20, 10:07   #3172
kamisha
Zakorzenienie

na szczescie sklepy budowlane maz sam ogarnia w tym czasie bo mnie zmulilo...

mielismy sprzet do kuchni ogladac ale nie wiem czy mi sie chce

Stary 2016-09-20, 10:10   #3173
marlen1366
Rozeznanie

Cytat:

Wychowujmy tych facetów dopóki możemy, bo potem sobie z nimi nie damy rady i zamiast jednego dziecka będzie trzeba opiekować się dwoma... Mój też ma przebłyski "mądrości"...
Wczoraj mówię mu, że chętnie zjadłabym troszkę owoców (no straszne rzeczy obrac jabłko i pokroić banana) to nagle mu się przypomniało, że musi właśnie w tej chwili iść po chleb do sklepu. Musiałam sobie i tak zrobić sama...
W tesco kupiłam może nie pomarańcze, ale pyszne mandarynki.

W sumie to ten wątek teraz ma dwa tytuły, bo zmieniałam po założeniu, a to się nie da, więc inny tytuł główny i inny nad postami
Nie czuć stabilizacji finansowej potrafi dobić, szczególnie teraz, gdy jesteśmy wyczulone na potrzebę bezpieczeństwa i pewnej przyszłości...
Czy tż nie ma możliwości zmiany pracy w swoim zawodzie? Może podczas pracowania w tej niech również poszuka innej? Znajoma tak ze swoim się męczyli dobre 3 lata aż w końcu się wkurzył, rypnął tym wszystkim o ziemie i wyjechał do niemiec. Po pół roku zabrał swoją wybrankę, ona również znalazła prace i mają się o niebo lepiej. Wiem, że łatwo tak mówić, ale chodzi mi o to, że może są inne możliwości, tylko trzeba trochę poszukać? Może w PUPie?
A jeśli nie, to nie może pogadać z szefem żeby spisać umowę?
Dzień dobry,
Wczoraj kupiłam nektarynki i brzoskwinie i się nimi zajadałam razem z mężem mym.
Dziś na obiad jadę do rodziców i babci i pewnie będę leżeć na kanapie przez większość dnia. Po południu przyjedzie do nas Krzysztof ogarniać ziemię (jeszcze mojego ojca, niedługo moją). Dziś powinien dotrzeć nawilżacz powietrza.
Bym chyba na głowę dostała jakbyśmy nie mieli zaplecza finansowego. Z racji tego, w jakiej branży działa mój mąż mamy rozdzielność finansową bo to zawsze bezpieczniej i dom jest wyłączony z wszelkich kredytów bo różnie może być.
DoDoo gratuluję córci
marlen1366 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-20, 10:19   #3174
monika0185
Zakorzenienie

Cytat:
Tak ale widzisz to praca bez zadnej umowy...i jak co do czego to ani urlop ani jakies myslenie o kredycie ani nic..
Zreszta no tak jak wczoraj mial jechac jak zwykle do pracy na 8..rano sms ze na 10 ma byc vo cos tam a potem jeszcze szef zadzwonil zeby czekal na telefon bo sie nie wyrobil i tak czekal ze sir nie doczekal..nawet glupiej info nie wyslal ze wolne czy cos..i tak bez przerwy..i tylko sie czlowiek denerwuje. Cieszę sir ze robi to co lubi..i że pozwala mu to cos w domu tez porobić w tych meblach ale no..
Rozumiem Wasze rozterki. Z tego co pamiętam to mówiłaś, że opłaca się Wam to bardziej, bo możecie sporo odłożyć. Ale to chyba nie będzie na stałe tylko na jakiś czas?
Stary 2016-09-20, 10:28   #3175
xjustyniaaax
Zakorzenienie

Zapomniałam napisać o moim śnie !
Śniło mi się że zaczęła się akcja porodowa...
byliśmy na jakimś zlocie szkolnym... mąż wypił i dzwonił po karetkę... nie byłam spakowana i stałam pod jakąś szafą , wody mi odchodziły a ja się pakowałam do reklamowki z biedronki... mialam tam same letnie sukienki i je pakowałam... dla dziecka nic ... karetka nie dojechała i do szpitala zawiozł mnie nauczyciej z wuefu z gimnazjum. Męża nie wpuscili zemną bo czuć było alkohol. Potem mi powiedzieli że mam rozwarcie na 10 cm ale zaczęłam puchnąć tam i mi chcieli cesarkę robić. Boże takie głupoty !!!!!

Obudziłam się i powiedziałam mężowi że muszę ogarnąć do końca wyprawkę bo to mnie tak męczy że aż śnią mi się takie głupoty ! Za bardzo to przeżywam. Mąż ma 19 listopada urodziny i wtedy ostatni raz się będzie mógł czegoś napić bo jakby faktycznie tak było że by go nie wpuscili to bym go chyba udusiła ! od dawna ustalone ze rodzimy razem
Stary 2016-09-20, 10:32   #3176
kamisha
Zakorzenienie

moj maz chyba przy porodzie nie bedzie bo moze zemdlec ...
mama sie smieje ze ona na porodowke mnie nie zawiezie, najbardziej tata on juz raz siostre wiozl to lekarz nawet mu mowil ze ma corke, a on ze to wnuczka

moze tż urlop dostanir ale to grudzien u nich musi byc obstawa...

najwyzej bede dzwonic po karetke

---------- Dopisano o 10:32 ---------- Poprzedni post napisano o 10:31 ----------

na tescia nie licze bo zdarze urodzic w domu hehehe

Stary 2016-09-20, 10:38   #3177
snufey
Raczkowanie

Cytat:
moj maz chyba przy porodzie nie bedzie bo moze zemdlec ...
mama sie smieje ze ona na porodowke mnie nie zawiezie, najbardziej tata on juz raz siostre wiozl to lekarz nawet mu mowil ze ma corke, a on ze to wnuczka

moze tż urlop dostanir ale to grudzien u nich musi byc obstawa...

najwyzej bede dzwonic po karetke

---------- Dopisano o 10:32 ---------- Poprzedni post napisano o 10:31 ----------

na tescia nie licze bo zdarze urodzic w domu hehehe

Mnie to albo karetka albo mąż zawiezie
Na razie tematu nie poruszamy, bo to wyjdzie w praniu.
Podejrzewam, że nie przegapi porodu, ale ja go nie chcę naciskać w żadnym stopniu, bo on delikatny jeśli chodzi o igły, krew i ogólnie szpitale

Jak tak kociulek wczoraj napisała o tej wizycie u lekarza, że już za miesiąc może urodzić, to mnie jakiś strach obleciał Muszę porządnie wziąć się za kompletowanie wyprawki, bo będzie tak jak w twoim śnie Justyna
Stary 2016-09-20, 10:41   #3178
xjustyniaaax
Zakorzenienie

Mnie też Kociulek chyba wczoraj nastraszyła ja jestem taka że muszę mieć wszystko na tip top inaczej źle się czuję...
Stary 2016-09-20, 10:46   #3179
kaziowa
Zadomowienie

Cytat:
U nas tez była podobna sytuacja finansowa, ale teraz powoli wszystko się układa może niech szuka pracy na etat albo do tej dodatkowo może rozkrecic dzialalnosc jeśli ma cos co lubi robić i mu to wychodzi, znajomi teraz podostawali kasę z urzędu pracy może to banal ale trzeba myśleć pozytywnie, u nas się sprawdza

---------- Dopisano o 09:46 ---------- Poprzedni post napisano o 09:43 ----------

Cytat:
Napisane przez LuckySparkle Pokaż wiadomość

A Spisz na samej tej poduszce czy jeszcze dajesz poduszkę pod głowę?

Stary 2016-09-20, 10:52   #3180
folinka
Zadomowienie

Dzień dobry!
mewka, biedaku! Ale miałaś nockę Za to my mamy z rana mnóstwo czytania Twoich rozbrajających komentarzy Jeszcze jak z kaziową się we dwie dobierzecie, to już jest ubaw po pachy
Wczoraj wieczorem byłam na bieżąco, to myślałam, że teraz w 10 min ogarnę wszystko, a tu tyyyle czytania i pisania. No nic, zakupy poczekają

Współczuję też wszystkim pozostałym nocno cierpiącym!

Cytat:
dziewczyny, na dwójce reportaż o szkodliwości a także potrzebie szczepień. oglądam. pewnie i tak będę głupsza niż teraz ale co tam.. :brzydal
Dzięki za cynk! Skoczyłam przed tv od razu. Bardzo ciekawy był! I co myślisz po nim?

Cytat:
Folinka
A potem jest jeszcze jedno usg tuż przed porodem, prawda ?��
Hm, teoretycznie nie... Ale w praktyce chyba robią. Ciężko mi powiedzieć jak jest teraz. Ja chodziłam z Maksem na nfz do przychodni przyszpitalnej, bo mi zależało na lekarzu i na wypasionym sprzęcie usg w szpitalu (wcześniej dwa razy poroniłam ) i robił mi usg jakoś w 38 tyg, a potem przy przyjęciu do szpitala na oddział jak byłam po terminie. Ale to pewnie może być różnie w różnych szpitalach i przychodniach
Chyba iwona pisała ostatnio, że na nfz chodziła, a to nie było tak dawno jak ja z Maksem, to może coś jeszcze napisze na ten temat...
A kwasu foliowego sądzę, że nie można przedawkować, bo bywają sytuacje gdy kobiety biorą go w 10-krotnie większej dawce niż standardowa, więc nie bojaj

Cytat:
Ja zapytałam się swojego o tą położna ostatnio
To mi powiedział że to po porodzie sobie załatwię
Prawda to czy ten mój patalach bredzi pod nosem ��
Ja myślę, że lepiej przed... Potem np. tydzień po porodzie Ty chcesz rady na już i żeby ktoś dziecko zobaczył albo Twoja ranę (Tfu tfu! Nie będzie żadnej), na dodatek będzie zima, więc słabo z wychodzeniem z tygodniowym dzieckiem i taka położna jest jak znalazł. Po co wtedy dopiero zawracać sobie głowę szukaniem i zapisywaniem się, jak można to zrobić wcześniej? To się należy każdej kobiecie i noworodkowi za darmo z nfz!

Cytat:
Trzymaj się tam! Jak teraz jest źle, to potem może być już tylko lepiej!

Cytat:
Bo dziś posiedzę w domu i biorę się za pracę
Tak jak papaya za naukę ��

A co Ty tam znowu będziesz pisać? Daj dychnąć trochę Karolowi od nauki!

Cytat:
hej witam sie z glukozy.. jakis wypilam.. smakowalo jak cukier puder z woda..

Dzielna jesteś! Masz już z głowy

Cytat:
Wyleguj się na zdrowie! Byle woda ciepła była, a nie gorąca

Edytowane przez folinka
Czas edycji: 2016-09-20 o 11:02
folinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości