Październikówki 2016 siedzą jak na szpilkach - pogaduchy cz. 4 - Strona 28 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-09-20, 09:53   #811
KC Karolajna
Zadomowienie

Dot.: Październikówki 2016 siedzą jak na szpilkach - pogaduchy cz. 4

Mi dziś siusiu nie pomaga. Lekko pobolewa brzuch. Ale jak widać nie ma czasu na odpoczecie

Wysłane z mojego SM-N910C przy użyciu Tapatalka
KC Karolajna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-20, 10:05   #812
marta0o01
Rozeznanie

Hej dziewczyny !
Mimo że regularnie wchodzę no jestem ciekawa co u Kasi i Szymka (trzymam za was mocno kciukasy ) to nie mogę ostatnio w ogóle nadążyć i wbić się w temat
Ja po ciężkiej nocy. Moje starsze dziecię postanowiło sobie nie spać pól nocy a później i tak wstał o 6..
Styska u mnie waga od jakiegoś czasu też stoi w miejscu. Myślę że to objaw zbliżającego się porodu. Ja się ostatnio czuje bardzo porodowo i mam nadzieje że do konca września będzie po wszystkim. Moja mama przylatuje do nas w sobotę i wtedy już mogę rodzic bo będę spokojna że będzie miał kto zostać z Marcelem o każdej porze dnia i nocy
Ja juz od końca lipca kupuje ciuchy na po ciąży. W optymistycznym rozmiarze 34 oczywiście Po pierwszym porodzie już po wyjściu ze szpitala nosiłam ciuchy z przed ciąży, mam nadzieje że teraz też tak będzie Może nie aż tak szybko ale chociaż 2-3 tygodnie
Gratuluje udanych wizyt i powodzenia na dzisiejszych. Ja wizytuję jutro ale nie czekam na to jakoś specjalnie. Średnio mnie interesuje jakie mam ciśnienie a nic więcej się nie dowiem

---------- Dopisano o 09:05 ---------- Poprzedni post napisano o 08:59 ----------

Cytat:
Napisane przez Megula91 Pokaż wiadomość
Mój gin ostatnio wspominał, że jako uśmierzenie bólu wanna jest dobra... ale często jest tak, że w momencie jak w niej jesteśmy poród często się w niej kończy. A oni, jako personel nie są w stanie w pełni skontrolować tego, czy nie pękniemy...

Także na pierwszy poród mój gin jako tako nie poleca rodzenia w wannie, bardziej jako środek uśmierzający i łagodzący bóle.. ile w tym prawdy nie wiem
Ja słyszałam że w Polsce lekarze za wszelką cenę odradzają poród w wodzie ze względu na słabą dostępność i niewykwalifikowany w tym kierunku personel. Nie wiem ile w tym prawdy
marta0o01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-20, 10:07   #813
styska1551
Zadomowienie

Marta- właśnie też czytałam że to objaw zbliżającego się porodu a ja się z ogóle nie czuje jakbym miała zaraz rodzic. Żadnych objawów. Boję się że mnie złapie jak będę na zakupach w lidlu bo nie będę mieć żadnych objawów

Wysłane z mojego C5303 przy użyciu Tapatalka
styska1551 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-20, 10:07   #814
withi_as
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marrticzka Pokaż wiadomość
Paula,ja też zamierzam rodzić w wodzie.kupiłam wczoraj specjalnie stanik sportowy,żeby całkiem golizna nie świecić. Stosujesz tylko immersje wodną czy kończysz poród w w wodzie?
Też mam takie plany z finiszem w wodzie, zobaczymy jak wyjdzie
Witam się z rana, muszę się pochwalić że moja walizka została dopięta na ostatni guzik.

Marticzka pytałaś o przeciwwskazania - zielony płyn owodniowy, jakieś infekcje, poród przedwczesny, krwawienie z dróg rodnych, łożysko przodujące czy nieprawidłowy zapis. Chyba to główne. Czasami jak kobieta ma bardzo niskie ciśnienie to też personel nie pozwala. Przy dużej nadwadze również. Porody do wody są piękne <3
Co do kwalifikacji - niestety w Polsce bardzo mało szpitali oferuje poród do wody, pomimo że warunki są, wanna jest, chwalą się na prawo i lewo, a w II okresie i tak wyciągają pacjentkę z wanny. Dlaczego? Nie mam pojęcia, położne na pewno potrafią bez problemu przyjąć taki poród, w końcu to pełna fizjologia. Na szczęście idzie to do przodu, mam nadzieję że kiedyś porody do wody to będzie codzienność na polskich porodówkach

Edytowane przez withi_as
Czas edycji: 2016-09-20 o 10:09
withi_as jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-20, 10:07   #815
ja1003
Zadomowienie

Dzień dobry
Kasiu, trzymam mocno kciuki
Przyszłam się pochwalić moją głupotą. Pofolgowałam sobie wczoraj z mężem i idąc spać dostałam skurczy. Nie były jakieś super, ale nadzieja się pojawiła. Niestety nie wiem ile trwały bo zasnęłam. Śniło mi się, że odeszły mi wody. Sen był na tyle realny, że głupia ja przebudziłam się i zamiast sprawdzić czy rzeczywiście mam mokro pod tyłkiem obudziłam męża, mówiąc, że jedziemy. Chłopak zerwał się z łózka i nawet nie wiem kiedy zdążył się ubrać! A ja tępa idiotka dalej leżałam w łóżku. Wparował do sypialni i z dziobem na mnie, że czemu jeszcze leże? Przecież mam dodatniego GBSa i musimy jechać, żeby zdążyli z antybiotykiem. Dopiero wtedy do mnie doszło, że miałam piękny sen o porodzie, a jedyne co czuję to napieranie na pęcherz . Nie chciałybyście widzieć miny mojego męża jak mu oświadczyłam, że mi się to wszystko śniło... Moja głupota nie zna granic
ja1003 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-20, 10:09   #816
Fasolka10
Zakorzenienie

Ja oh jakbym chciała ta minę męża twojego zobaczyć ... sorki ale się uśmiałam

Mikołaj- 16/10/2016 3650g 55cm

Stary 2016-09-20, 10:11   #817
lexi_one
Rozeznanie

Kasiu, nieustannie trzymam kciuki za Ciebie i Syneczka Z Twoich postów bije taki optymizm, że jestem pewna, że wszystko pójdzie gładko

Zdrówka życzę wszystkim zasmarkanym i kaszlącym. Ja walczę z kaszlem już 4 tydzień! Synek mnie zaraził - najpierw on się męczył, a potem ja

Zmykam się trochę ogarnąć i jadę do pracy na kawę, co by sprawdzić, czy jeszcze firma beze mnie funkcjonuje
Aniołek 15.10.2015r.
...zawsze będę pamiętać...
lexi_one jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-20, 10:12   #818
Dominika6
Zadomowienie

Kasiu forumowe ciocie czekają na Szymusia

Chorowitki zdrówka Kurczę mnie tez jakis katar bierze :/ mam nadzieje, ze mnie nie rozłoży :/

Pierścionki jeszcze mam, choć czuje ze paluchy mam spuchnięte bo siedzą dość ciasno, ale miałam zapas wiec póki co nosze spokojnie. Co do butow to wszystkie mam wreszcie dobre :P mam malutka stopę wiec zawsze z wkładkami biegałam, a teraz 35/36 mam akurat

Paula tylko po Tobie tych kg nie widac podrzuć zdjecia cudeniek jakie zamówiłas
Co do rodzenia w wodzie czy korzystania z prysznica to na SR położna mówiła ze raczej dziewczyny nago wchodzą, bo skoro położna w cipce im grzebie to nie ma sie co cycków wstydzić :P

Ja1003 prawie sie posikalam ze śmiechu. Uwielbiam takie realistyczne sny i zaluje ze nie nagralas miny męża. Musiała byc bezcenna Hahaha

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Dominika6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-20, 10:37   #819
marta0o01
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez styska1551 Pokaż wiadomość
Marta- właśnie też czytałam że to objaw zbliżającego się porodu a ja się z ogóle nie czuje jakbym miała zaraz rodzic. Żadnych objawów. Boję się że mnie złapie jak będę na zakupach w lidlu bo nie będę mieć żadnych objawów

Takie szybkie porody to chyba tylko w filmach Ja z pierwszym też nic nie czułam. Jak się skurcze zaczęły co 5 minut to jeszcze troche poleżałam, zjadłam śniadanie, zadzwoniłam do położnej, spakowałam torbe do szpitala i pojechałam. Jeszcze po drodze byliśmy zatankować samochód Także spokojnie będziesz mogła skończyć zakupy
marta0o01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-20, 10:48   #820
megilla
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez withi_as Pokaż wiadomość
Też mam takie plany z finiszem w wodzie, zobaczymy jak wyjdzie
Witam się z rana, muszę się pochwalić że moja walizka została dopięta na ostatni guzik.

Marticzka pytałaś o przeciwwskazania - zielony płyn owodniowy, jakieś infekcje, poród przedwczesny, krwawienie z dróg rodnych, łożysko przodujące czy nieprawidłowy zapis. Chyba to główne. Czasami jak kobieta ma bardzo niskie ciśnienie to też personel nie pozwala. Przy dużej nadwadze również. Porody do wody są piękne <3
Co do kwalifikacji - niestety w Polsce bardzo mało szpitali oferuje poród do wody, pomimo że warunki są, wanna jest, chwalą się na prawo i lewo, a w II okresie i tak wyciągają pacjentkę z wanny. Dlaczego? Nie mam pojęcia, położne na pewno potrafią bez problemu przyjąć taki poród, w końcu to pełna fizjologia. Na szczęście idzie to do przodu, mam nadzieję że kiedyś porody do wody to będzie codzienność na polskich porodówkach

A jak jest z nacinaniem podczas porodu w wodzie? Naprawdę nie jest potrzebny?

Cytat:
Napisane przez ja1003 Pokaż wiadomość
Dzień dobry
Przyszłam się pochwalić moją głupotą. Pofolgowałam sobie wczoraj z mężem i idąc spać dostałam skurczy. Nie były jakieś super, ale nadzieja się pojawiła. Niestety nie wiem ile trwały bo zasnęłam. Śniło mi się, że odeszły mi wody. Sen był na tyle realny, że głupia ja przebudziłam się i zamiast sprawdzić czy rzeczywiście mam mokro pod tyłkiem obudziłam męża, mówiąc, że jedziemy. Chłopak zerwał się z łózka i nawet nie wiem kiedy zdążył się ubrać! A ja tępa idiotka dalej leżałam w łóżku. Wparował do sypialni i z dziobem na mnie, że czemu jeszcze leże? Przecież mam dodatniego GBSa i musimy jechać, żeby zdążyli z antybiotykiem. Dopiero wtedy do mnie doszło, że miałam piękny sen o porodzie, a jedyne co czuję to napieranie na pęcherz . Nie chciałybyście widzieć miny mojego męża jak mu oświadczyłam, że mi się to wszystko śniło... Moja głupota nie zna granic
Haha, ale zrobiłaś swojego męża! Uśmiałam się przednio

Cytat:
Napisane przez Dominika6 Pokaż wiadomość
Kasiu forumowe ciocie czekają na Szymusia

Chorowitki zdrówka Kurczę mnie tez jakis katar bierze :/ mam nadzieje, ze mnie nie rozłoży :/

Pierścionki jeszcze mam, choć czuje ze paluchy mam spuchnięte bo siedzą dość ciasno, ale miałam zapas wiec póki co nosze spokojnie. Co do butow to wszystkie mam wreszcie dobre :P mam malutka stopę wiec zawsze z wkładkami biegałam, a teraz 35/36 mam akurat

Paula tylko po Tobie tych kg nie widac podrzuć zdjecia cudeniek jakie zamówiłas
Co do rodzenia w wodzie czy korzystania z prysznica to na SR położna mówiła ze raczej dziewczyny nago wchodzą, bo skoro położna w cipce im grzebie to nie ma sie co cycków wstydzić :P

To Tobie akurat na dobre wyszły spuchnięte stopy. Moje próbują uciec z balerin
Dobrze powiedziane z tymi cyckami

Muszę Wam powiedzieć, że szałwia super znieczula gardło. Nigdy wcześniej nie próbowałam tego zielska
megilla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-20, 10:58   #821
Megula91
Zadomowienie

Dziewczyny słyszałyście, że w Kielcach 12 - latka została mamą? ...

26.11.2015

04.08.2017
Megula91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-20, 11:00   #822
WKasiarr
Zakorzenienie

Październikówki 2016 siedzą jak na szpilkach - pogaduchy cz. 4

Leżę pod oxy, skurcze odczuwalne. Spać mi się chce Młody harcuje. Dzięki za kciukasy i dobre myśli!

Ja Uśmiałam się!

Cytat:
Dziewczyny słyszałyście, że w Kielcach 12 - latka została mamą? ...

W głowie się nie mieści...

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
WKasiarr jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-20, 11:09   #823
Roosko
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Miraya Pokaż wiadomość
Roosko i konwalia39 myślę, że nie macie co się martwić zbytnio. Wydaje mi się, że faktycznie niska waga Waszych maleństw jest spowodowana tym, że w Waszych rodzinach po prostu rodzą się mniejsze dzieci i tyle. Grunt, że czujecie ruchy, a parametry Maluchów są w normie. Pocieszę Was, że moja koleżanka rodziła 3 lata temu (a więc niedawno w sumie) synka w 40tc i ważył 2800g. Był całkowicie ZDROWY. Dziewczyna z kolei mojej postury i +/- wagi, a więc raczej średniej, bynajmniej nie jest ona drobnej budowy. Po prostu w rodzinie jej męża się takie kruszynki rodziły, jak ona to mówi A więc głowa do góry

Roosko widzisz, ja z kolei martwię się, że mój przybiera za dużo i sam poród będzie ciężki dla nas...
Racja, sprawdziłam swoją wagę przy porodzie - 2800, więc się sama się zbeształam, że pulpetem nie byłam, a tego oczekuję od swojego dziecka Widzisz, tak źle i tak niedobrze.

Cytat:
Napisane przez megilla Pokaż wiadomość
Może pójdź do innego lekarza, żeby się upewnić.
Mój lekarz też mi mówił, że moje dziecko będzie małe, bo ja jestem drobna.
Ufam swojej gince, poza tym nie ma co panikować. Najwyżej jak nic nie będzie się zmieniać to pójde.

Cytat:
Napisane przez marrticzka Pokaż wiadomość
Ja z kolei nie mogę doczekać się normalnych ubrań.Aż mnie korci,żeby zrobić już sobie zakupy on line z Zary,ale chyba jeszcze przystopuje.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Piąteczka! Jak przypomnę sobie moje wszystkie mega obcisłe dżinsy i sukienki to och... I do tego w końcu jakiś obcas .. Już mam dość tych legginsów, dużych swetrów ..

Cytat:
Napisane przez gosia3103 Pokaż wiadomość
A wcześnie nic lekarka nie mówiła że dziecko małe? Strasznie Was na koniec straszą z tą wagą a przecież usg też się myli.
Wspominała już od 2 wizyt chyba. Czy ja wiem czy straszą .. Po prostu stwierdzają fakty i ewentualnie prognozują jakie mogą byc tego konsekwencje Osobiście wolę być świadoma wszystkiego, nawet jeśli związane jest to z tym, że się trochę martwię. Ale przespałam się z tym i już jestem spokojna.
Cytat:
Napisane przez gosia3103 Pokaż wiadomość
Moj jak tak nisko że nieraz sikanie mnie boli. Myślę że 10 cm to całkiem wysoko:p
Rozumiem Cię, przechodze przez to samo Coraz dłużej zajmuje mi sikanie, bo ciężko mi się rozluźnić przy takim parciu małej
Roosko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-20, 11:10   #824
withi_as
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez megilla Pokaż wiadomość
A jak jest z nacinaniem podczas porodu w wodzie? Naprawdę nie jest potrzebny?
Tkanki krocza są bardzo rozluźnione, woda również uelastycznia co sprawia, że nacinanie nie jest potrzebne. Poza tym, w trakcie porodu do wody nie ma częściowo nad tym kontroli, jako że naprawdę mało widać. Podobnie jak przy pozycjach wertykalnych. W tych porodach, w których uczestniczyłam, zdarzały się tylko leciutkie otarcia śluzówki

Czy któraś z Was jeszcze się nie spakowała? Jak tak to zapraszam do siebie na bloga, dzisiaj dopięłam walizkę do końca i dodałam o tym wpis: https://withi.wordpress.com/2016/09/...a-do-szpitala/ . Może a nuż coś podpatrzycie

Stary 2016-09-20, 11:11   #825
styska1551
Zadomowienie

Marta- uf to dobrze już się bałam, że urodze w mrożonkach dostałabym kartę stałego klienta :3

Kasia - śpij śpij póki możesz i zanim akcja się rozkręci

Stary 2016-09-20, 11:13   #826
EveryGirl
Raczkowanie

Witam po ciężkiej nocy
obudziłam się o 4 ze strasznym bólem - coś jak na okres, ale to chyba taki okres u słonia, bo nigdy aż tak mnie nie bolało przestraszyłam się, że to już się zaczyna, ale poleżałam trochę i w końcu przeszło, potem jeszcze 3 razy mnie tak złapało ale już za każdym razem coraz słabiej. Myślicie, że tak własnie wyglądają te skurcze przepowiadające? Bo to nie był taki wyraźny skurcz, tylko ciągły ból przez jakiś czas. Aż się boję, że może wielki dzień będzie już niedługo, bo wcześniej mnie nic nie bolało. Może pójdę dziś do kfc tak ostatni raz, bo coś mam dziwne przeczucia

Kasia trzymam mocno kciuki i życzę, żebyś już po południu mogła się pochwalić Szymonkiem
EveryGirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-20, 11:16   #827
withi_as
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez EveryGirl Pokaż wiadomość
Witam po ciężkiej nocy
obudziłam się o 4 ze strasznym bólem - coś jak na okres, ale to chyba taki okres u słonia, bo nigdy aż tak mnie nie bolało przestraszyłam się, że to już się zaczyna, ale poleżałam trochę i w końcu przeszło, potem jeszcze 3 razy mnie tak złapało ale już za każdym razem coraz słabiej. Myślicie, że tak własnie wyglądają te skurcze przepowiadające? Bo to nie był taki wyraźny skurcz, tylko ciągły ból przez jakiś czas. Aż się boję, że może wielki dzień będzie już niedługo, bo wcześniej mnie nic nie bolało. Może pójdę dziś do kfc tak ostatni raz, bo coś mam dziwne przeczucia

Kasia trzymam mocno kciuki i życzę, żebyś już po południu mogła się pochwalić Szymonkiem
Już kilka takich nocy za mną .. Według mnie tak właśnie odczuwalne są skurcze przepowiadające, po pierwsze nie schodzą z dna macicy, przemijają, intensywność nie wzrasta i są porównywalne do tego, co pamiętamy z pierwszych dni menstruacji. Nie wiem czy też tak miałaś, ale mnie po takiej nocnej serii bierze taki sen, to chyba z tego, że te skurcze pochłaniają też sporo energii. Brałam no-spę i zaraz zasypiałam
Stary 2016-09-20, 11:24   #828
Megula91
Zadomowienie

Withi_as od jakiegoś czasu czytam Twojego bloga i powiem Ci, że dużo rzeczy można z niego wynieść - zwłaszcza tych dotyczących ciąży jestem pełna podziwu! Oczywiście Twój wpis mi pomoże jak najbardziej - TP na 5 października a ja jeszcze nie spakowana dzisiaj popołudniu do tego usiądę i zacznę

26.11.2015

04.08.2017
Stary 2016-09-20, 11:33   #829
KC Karolajna
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez withi_as Pokaż wiadomość
Tkanki krocza są bardzo rozluźnione, woda również uelastycznia co sprawia, że nacinanie nie jest potrzebne. Poza tym, w trakcie porodu do wody nie ma częściowo nad tym kontroli, jako że naprawdę mało widać. Podobnie jak przy pozycjach wertykalnych. W tych porodach, w których uczestniczyłam, zdarzały się tylko leciutkie otarcia śluzówki

Czy któraś z Was jeszcze się nie spakowała? Jak tak to zapraszam do siebie na bloga, dzisiaj dopięłam walizkę do końca i dodałam o tym wpis: https://withi.wordpress.com/2016/09/...a-do-szpitala/ . Może a nuż coś podpatrzycie

Withi bardzo podoba m się twój wpis. A że ja jeszcze w ogóle nie spakowana i kilka rzeczy musze zamowic/ kupić to super ściąga! mogłabyś zrobić zdjęcie te koszuli z działu męskiego z Auchan do porodu? To świetny pomysł i tani. A koszty mnie pożarly wiec to by było spoko rozwiązanie dla mnie bo mam jakieś dwie koszule nocne z rękawem 3/4 do karmienia i długie prawie do kolan z biedronki kiedyś kupione ale na poród to faktycznie bym kupiła coś co jakby co wyrzuce bez skrupułów a na zdjęciu wygląda całkiem sensownie nawet kolorystyka

Stary 2016-09-20, 11:33   #830
pannazwanny
Rozeznanie

Withi_as fajny wpis Ja mam podstawy do torby już spakowane (koszula, gacie z siatki, podkłady itp.). Uznałam że bez tego sobie nie poradzę w żadnym wypadku, a jak to już załatwiłam to ogarniam inne rzeczy, typu tetry, laktator, wodę itp. Jutro pierwsze KTG więc planuję dziś jeszcze spakować na wszelki wypadek kosmetyczkę.
pannazwanny jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-20, 11:35   #831
KC Karolajna
Zadomowienie

Ja chce pod koniec tygodnia się spakować jak juz się przeprowadze wiec mam kilka dni żeby ogarnąć jeszcze braki a potem po przeprowadzce prac i odpoczywać na zmiane

Stary 2016-09-20, 11:44   #832
Fasolka10
Zakorzenienie

Ode mnie właśnie wyszła położna ...
Powiedziała ze wzystko wskazuje xe urodze wcześniej ... ze to tp nie ma szans... ale z 2 tyg dobrze by było żeby jeszcze posiedzial. ... serduszko pięknie bije... głowa nizutko ... w brzuszku ma jeszcze miejsce wiec dlatego tak się wścieka
Wielkolud z niego nie jest... serduszko jak nisko z lewej strony pod pepkiem znalazła. ...

Brzuch twardy... macica zbyt napięta ... nie ma oznak żeby poród miałbyc juz ale mówi ze juz blisko... ze mam się pilnować bo nie znam dnia ani godziny

Mikołaj- 16/10/2016 3650g 55cm

Stary 2016-09-20, 11:46   #833
wontrubka
Wtajemniczenie

withi, fajnie piszesz!
zazdroszczę Wam tych opcji z rodzeniem do wody, u nas w większości szpitali wanna jest raczej do ozdoby bo nawet jako uśmierzenie bólu nie słyszy się żeby ktoś mógł skorzystać :/
Cytat:
Napisane przez ja1003 Pokaż wiadomość
Dzień dobry
you made my day! powiedziałam to TŻowi, skomentował krótko "zabiłbym"
Cytat:
Napisane przez EveryGirl Pokaż wiadomość
Witam po ciężkiej nocy

Teraz takie akcje mi też zdarzają się coraz częściej... juz nawet raz spanikowana brałam prysznic o 4 rano, żeby sprawdzić, czy to TO. Ale przeszło. Apka mi pokazuje równo 2 tygodnie do terminu...

wontrubka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-20, 11:47   #834
iwa00
Raczkowanie

Witajcie dziewczyny. Czytam Was i kibicuje bo już niedługo masowo będą się dzieciaczki sypały.
U nas ok. Mały waży 2500 je coraz więcej z butli (bo je 55ml troche z butli a reszte sondą), z oddychaniem coraz lepiej,ma rurkę z tlenem w pobliżu ale jak go trzymam na rękach to mu nie daję chyba że spadnie saturacja za nisko.
W domu przygotowania, piorę prasuję zamawiam ostatnie rzeczy dla małego bo może z 2 tyg i wyjdzie . Jeszcze tylko martwimy się o jego oczka bo ma retinopatię 2stopnia i jak będzie szła dalej to czeka go zabieg laserem w uśpieniu. okaże się pod koniec tyg, także prosimy o dalsze kciuki.
dodam zdjęcie może tym razem się uda
Już opuścił inkubator i wylądował w tzw.mydelniczce jest już ubierany w ciuszki i zawijany w rożek. Już prawdziwy bobas z niego
Pozdrawiamy
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg dominiś.JPG (40,1 KB, 99 załadowań)

Edytowane przez iwa00
Czas edycji: 2016-09-20 o 11:52
iwa00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-20, 11:53   #835
Dominika6
Zadomowienie

Iwa jaki on cudowny ❤️❤️❤️ wspaniałości do schrupania! Trzymamy ciagle kciuki i melduj co z oczkami!

Stary 2016-09-20, 11:55   #836
styska1551
Zadomowienie

Iwa - ale przystojniaczek! Fajnie że się odezwałaś i że u was już lepiej i że niedługo wyjdziecie do domu! kciuki ciągle trzymamy!

Stary 2016-09-20, 11:57   #837
Ewula88
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez iwa00 Pokaż wiadomość
Witajcie dziewczyny. Czytam Was i kibicuje bo już niedługo masowo będą się dzieciaczki sypały.
U nas ok. Mały waży 2500 je coraz więcej z butli (bo je 55ml troche z butli a reszte sondą), z oddychaniem coraz lepiej,ma rurkę z tlenem w pobliżu ale jak go trzymam na rękach to mu nie daję chyba że spadnie saturacja za nisko.
W domu przygotowania, piorę prasuję zamawiam ostatnie rzeczy dla małego bo może z 2 tyg i wyjdzie . Jeszcze tylko martwimy się o jego oczka bo ma retinopatię 2stopnia i jak będzie szła dalej to czeka go zabieg laserem w uśpieniu. okaże się pod koniec tyg, także prosimy o dalsze kciuki.
dodam zdjęcie może tym razem się uda
Już opuścił inkubator i wylądował w tzw.mydelniczce jest już ubierany w ciuszki i zawijany w rożek. Już prawdziwy bobas z niego
Pozdrawiamy
super, że nam napisałaś, jaki on cudowny

kciuki masz zapewnione, jeszcze troszkę i będziecie razem w domku!

Fasolka10
po czym położna poznała, że poród tuż tuż?

Edytowane przez Ewula88
Czas edycji: 2016-09-20 o 11:59
Ewula88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-20, 12:04   #838
withi_as
Zakorzenienie

Cytat:
Withi_as od jakiegoś czasu czytam Twojego bloga i powiem Ci, że dużo rzeczy można z niego wynieść - zwłaszcza tych dotyczących ciąży jestem pełna podziwu! Oczywiście Twój wpis mi pomoże jak najbardziej - TP na 5 października a ja jeszcze nie spakowana dzisiaj popołudniu do tego usiądę i zacznę
Dziękuję Dziewczyny za miłe słowa Cieszę się że wpis się Wam przyda

Cytat:
Napisane przez KC Karolajna Pokaż wiadomość
Withi bardzo podoba m się twój wpis. A że ja jeszcze w ogóle nie spakowana i kilka rzeczy musze zamowic/ kupić to super ściąga! mogłabyś zrobić zdjęcie te koszuli z działu męskiego z Auchan do porodu? To świetny pomysł i tani.
Dodam, pewnie że tak, tylko obecnie jest tuż po praniu więc jak wyschnie to wrzucę zdjęcie na sobie

Iwa ucałuj od nas swojego dzielnego Maluszka! Jak opuścił inkubator to już baaaaardzo duży krok w stronę opuszczenia szpitala, trzymamy kciuki!
Stary 2016-09-20, 12:06   #839
Megula91
Zadomowienie

Iwa jaki on śliczny jest! Aż się wzruszyłam! Takie maleństwo i tak walczy - brawo dla Ciebie i Dominiczka! <3

26.11.2015

04.08.2017
Stary 2016-09-20, 12:07   #840
Dominika6
Zadomowienie

Withi co do tych paznokci. To na SR położna mówiła ze mozna miec np bezbarwna hybrydę. Tak zeby było płytkę widac

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości