|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3241 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie grudniowe w dalszym ciągu odlotowe ;) 2016
Cytat:
|
|
|
|
|
#3242 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Ja z wami nie rozmawiam!
Do tej pory przybyło mi niecałe 7 kg, a mam 97cm ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Synowi też obcinam więc przynajmniej ich fryzjerów mam z głowy ![]() Cytat:
A jeśli chodzi o pranie, to albo "pranie codzienne" na 40 stopni, albo "dziecięce", ale wiem, że ten ostatni program nie każda pralka posiada. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Kobieta góruje! Piękna waga u każdego z osobna ![]() Swoją drogą orientujesz się jaką wagę powinny osiągnąć twoje dzieci pod koniec października? bo to wtedy masz mieć cc prawda? No i Migdałek może teraz uzupełnić Twoje pociechy na pierwszej stronie
|
|
|
#3243 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Na dzieci grudniowe czekamy, drożdżówką się zajadamy 2016 - III część
Cytat:
Teraz przy wypisie musi byc fotelik lub wozek |
|
|
|
|
#3244 |
|
Zakorzenienie
|
justynia - nasz mial byc w listopadzie ale uszyli wczesniej wiec kupilismy tak czy siak by stal
![]() Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 14:28 ---------- Poprzedni post napisano o 14:28 ---------- justyna - gratuluje imion! ![]() Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 14:30 ---------- Poprzedni post napisano o 14:28 ---------- kociulek - dziekuje ![]() Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#3245 |
|
Raczkowanie
|
Oczywiście, ale wiadomo - mama wie lepiej, przecież urodziła dziecko (nie ważne, że to było 25 lat temu)
![]() Dobrze, że tę wyprawkę sama kompletuję, bo jakbym miała takich doradców wokoło zamiast wizażu, to w sumie bym 9 miesięcy przeleżała, w grudniu bym spakowała do torby jakiś ręcznik, szczoteczkę i kilka pampersów i czekała, aż się zacznie akcja porodowa
|
|
|
|
#3246 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja wzięłam ten wkład jesień/zima, czyli ten grubszy, kobieta ma w czwartek wysłać, więc jak tylko dojdzie to dam znać jak jest jakościowo i wstawię foty Moja pralka ma program pranie delikatne, więc chyba na tym będę prała
|
|
#3247 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 14:36 ---------- Poprzedni post napisano o 14:35 ---------- Cytat:
Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka |
||
|
|
|
#3248 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ale przez skype to można spokojnie przetrawić, na żywo raczej bym wybuchła Moja teściowa z kolei jak dzwoni, to od chwili kiedy dowiedziała się o ciąży, zadaje te same pytania i po raz milionowy opowiada o swoich ciążach
|
|
|
|
|
#3249 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
znam to już na pamięć
|
|
#3250 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 13:01 ---------- Poprzedni post napisano o 12:50 ---------- Dziewczynki jak to jest z tym twardnieniem brzucha? Mam dzis brzuch jakis taki twardy jak skala. Gadalam wlasnie z mezem i mnie od razu namawia zeby jechać do szpitala... choc nic mnie nie bolim czuje sie torche zmeczona i tyle. Mozliwe, ze to od zmeczenia? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3251 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dziewczyna góruje nad chlopakami! 😁 Ty już prawie 3 kg nosisz a my po ok kg i marudzimy 😛 Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#3252 | |
|
Zakorzenienie
|
o matko moja teściowa też... zresztą ona się w każdym temacie powtarza do tego jak mówi to się bardzo emocjonuje i aż krzyczy... najgorzej o ruchach bo za każdym razem pokazuje gdzie jej nóżka się wybijała itp... nie mogę już tego słuchać serio
![]() ---------- Dopisano o 15:18 ---------- Poprzedni post napisano o 15:17 ---------- Cytat:
|
|
#3253 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() A dzisiaj jak jej mówię, że powoli trzeba wyprawkę ogarniać i torbę pakować, zeby nas nic nie zaskoczyło to stwierdziła, ze jeszcze trzeba ten fotelik kupić, bo to przecież ważne... szybko się uczy ![]() Cytat:
To Nikolka chociaż jedna to się braciom nie da ![]() Cytat:
Ja tracę cierpliwość jak z moim rodzicami rozmawiam coś o wyprawce - szmat to by nakupowali, ale że chcemy kupić jeden porządny wózek zamiast co roku zmnieniać to ojciec zaspuje mnie dobrymi radami, że znajomi kupili w komisie wózek za 200 zł, a na olx to multum tego za 500 zł to już takie wypaśne i olaboga po co my chcemy 1200 zł wydać ![]() taaaaa.... historie rodzinne na tym etapie rządzą
|
||||
|
|
|
#3254 |
|
Zakorzenienie
|
Kupiłam dziś paczkę pampersów w Biedronce tych najmniejszych i pisze na nich że też mają ten wskaźnik mokrości !
na półce cena 9.99zl a w domu na paragonie 11.99zl... norma w mojej biedronce ostatnio... ewidentnie mają braki w załodze widac to na każdym kroku.
|
#3255 |
|
Zakorzenienie
|
Dziś znowu szalejcie z pisaniem
ale podczytuję was od rana więc jestem w miarę na bieżąco Kociulek rozwiązała się moja sprawa z poduchą rogalem i to zupełnie inaczej niż się spodziewałam wygrałam aukcję więc już na poduchę mi nie starczy bo miałam odłożone zaskórniaki na coś właśnie takiego nieplanowanego no ale za to będę miała ponad 60szt ciuszków za 160zł z wysyłką![]() Justyniaxxx dziś przyszedł ten mój Kiddy i szczerze to troszkę się rozczarowałam, nie to, że brzydki czy coś ale jakbym miała kupić nowy za te 800zł to masakra, jakoś nie widzę w nim nic co tyle jest warte:/ materiał cienki i taki zwykły, nie nieprzemakalny, ta klapa z tyłu to taki cienki plastik, i w ogóle tak jakoś na pierwszy rzut oka nie zachwyca jakością mam nadzieję, że będzie spełniał najważniejszą funkcję czyli będzie bezpieczny i wygodny dla Misi![]() Justynka śliczne imiona wybraliście i jakie już duże te twoje skarbya ja dziś pół dnia w kuchni bo pizzę mi się zachciało a u nas to zawsze hurtowe ilości i naszkowałam 4 blachy
|
|
#3256 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
I jak to ona żebra miała skopane Rozmowa: a co tam u ciebie słychać? dalej źle się czujesz? (co najmniej 2 miesiące czuję się normalnie) a jak tam Filipek? kopie? o, a jak byłam w ciąży z....' i tak w kółko ![]() + jakiś intymne szczegóły o nacinaniu krocza itp. ![]() Żadnych życiowych i przydatnych rad
|
|
|
|
|
#3257 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Biedronkowe torby te małe jak coś !!! U mnie na szczęście się nie wtrącają w wyprawkę, tzn mówią że mam już wystarczająco ciuchów. Co do wózka nic nie mówili a płacimy 2500zł z fotelikiem... teściowa tylko pytała czy już musimy płacić. Pewnie się coś dorzuci ogólnie teściowa jak przychodzi to tylko fotki pokoiku robi i ubranek bo się w pracy może pochwalić No i dziś wrzucę do klubu fotki pokoiku ! obiecuje
|
|
#3258 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Zadzwonię po pracy od razu na oddzial i zapytam co i jak. Ale znajac moj szpital powiedzą, ze mam godzine poczekać i jak sie nie zmieni to przyjeżdżać. Lili to zwykle jest spokojniejsza jak ja jestem zmęczona. Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#3259 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tylko nie wiem czy ta osoba od której kupiłas zarejestrowała zakup na stronie. Dla mnie to super opcja której nie ma nigdzie I w maxi cosi też nie ma nieprzemakalnej budki ![]() No ale najważniejsze bezpieczeństwo ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 15:40 ---------- Poprzedni post napisano o 15:36 ---------- Cytat:
|
|
#3260 |
|
Wtajemniczenie
|
Wstawię wam na fb dlaczego tż mnie dziś wkurzył.
Budzi mnie rano na śniadanie i mówi że musi mi coś powiedziec. Pow szczerze ze juz od razu wiedzialam o co chodzi. Zobaczcie na fb co wywinal. Znowu kur.... !! Przepraszam dziewczyny które nie mają fb.ale w tej chwili nie jestem w stanie wstawić tu foto. Jestem u rodziców i jadę do siostry. Itstoo ja piore w programie codziennym teraz ale nastawiam dodatkowe płukanie. Jak będę pala takie brudy na maxa to w bawełnę 60 stopni będę prać Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#3261 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo aż tak mu się z tyłu nie przyglądałam jeszcze Może ten materiał to też ma jakąś funkcję i np lepiej fotelik jest wentylowany ale brudzić się to będzie strasznie. Budka jest fajna to prawda bardzo duża i tu jest duży plus zobaczę jak się będzie użytkował a z tą gwarancją to nie wiedziałam więc nawet nie pytałam sprzedającej ale chyba do niej napiszę dzięki![]() a tak się prezentuje z wóziem
|
|
|
#3262 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja wole sie po malu przygotowac poki czas mam a nie na szybko.. moja sie pyta jak sie czuje i ciagle mi dotyka brzuch tzn co wizyte... Cytat:
a nie sie zakopac na koncu we wszystkim mi brzuch nie twardnieje.. ale ja bym pojechala sprawdzic Cytat:
![]() ja uwazam ze to nasza sprawa jaki wozek i za ile kupimy, chca pomoc niech sie doloza ![]() Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka |
|||
|
|
|
#3263 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
do tego non stop mówi jaką to mój mąż miał wielką główkę i jak ciężko było go urodzić, ale za to teraz taki mądry ![]() Cytat:
![]() właśnie pochłonęłam jogurt danio czekoladowy i przegryzłam to kalafiorem
|
|
#3264 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 15:02 ---------- Poprzedni post napisano o 14:56 ---------- Cytat:
Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka |
||
|
|
|
#3265 |
|
Zakorzenienie
|
kamisha widzę, że fura już w domku
piękna <3 założę się, że co koło niej przechodzisz to dotykach, jeździsz itp
|
|
#3266 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Tak wiec ogarniam resztki w pracy i uciekam spac do domciu. Coraz czesciej mam ochote na jakis tydzien chorobowego... albo i dwa. Ja to juz bie jestem zmeczona praca fizycznie tylko raczej psychicznie... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3267 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3268 |
|
Zakorzenienie
|
też bym chętnie jeździła wózkiem po domu już
na szczęście nasz wózek nie jest złożony tylko siedzi w kartonie, bo bym chyba nie wyleżała, tylko chodziła cały dzień
|
#3269 |
|
Zakorzenienie
|
ja moge jechac po pokoju i wjechac do korytarza aktualnie wiec sie nie rozpedze hehe
Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#3270 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a nie kusi cię go wytargać? ja bym na pewno nie wytrzymała
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:17.

to chyba jestem szczęściarą biorąc pod uwagę komentarze !

a wi zyta z usg za 4 tygodnie. Co do ktg, to ja będę musiała płaci c 40zł za każdym razem
lekarz, do którego chodzę jest naprawdę dobry, ale zdziera ze swoich pacjentek ile się tylko da

Ja do niej, że jak mam kupić po porodzie, skoro w zestawie jest fotelik, a bez niego przecież dziecka nie przewiozę do domu.
nie masz wyjścia.