|
|
#2341 | |
|
Zadomowienie
|
Bukiety ślubne
Cytat:
Ja uważam że bukiet Panny Młodej jest uzupełnieniem jej stroju a nie dekoracji ślubnej. Samochód sala kosciół powinny być w jednakowym charakterze bo to fajnie wygląda proponuję jakiś motyw przewodni lub powtarzajacy się element. W Twoim przypadku można to połączyć np. zastosowaniem gipsówki (taka drobna kaszka) ona także występuje jako podstawa w jednymz bukietów. Jesteś "sporą" dziewczynką .Bardzo podoba mi bukiet 1 i to zamotanie perłami, które pusciła by jak wstążki, doczepiając do nich coś zielonego9np.drobne listki) i dodając odrobinę zielonego do bukietu. Edytowane przez Taverney Czas edycji: 2008-02-07 o 16:42 Powód: post pod postem |
|
|
|
|
#2342 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Bukiety ślubne
Witam wszystkie panie. Chciałabym wam przedstawić moją sukienkę i parę bukietów nad którymi się zastanawiam. Lubie raczej żywe kolory nie przepadam za pastelami różem i tym podobnym.
Ja mam 182cm wzrostu, szczupłą sylwetkę i jasne włosy |
|
|
|
#2343 |
|
Przyczajenie
|
Ewalena- prosze o odpowiedz
Moj post jest strone wczesniej
|
|
|
|
#2344 | ||
|
Zadomowienie
|
Bukiety ślubne
Cytat:
Cytat:
Co do sukni to klasa i elegancja, proponuję kolorystykę kremu i zieleni, bukiet raczej wiszący bo będzie tworzył przeciwwagę do trenu. "Kalafiorek" moim zdaniem nie. Edytowane przez Taverney Czas edycji: 2008-02-08 o 22:05 Powód: post pod postem |
||
|
|
|
#2345 |
|
Zadomowienie
|
Ewaleno to i Ja poproszę o radę.
Jaki bukiet byś mi doradziła? Jestem blondynką, mam zielone oczy, 1.68cm wzrostu, jasna karnacja. Wkleiłam moją suknie poniżej, częściowo jest z koronki, w kolorze jasnego ecru, lamówka w pasie, a z boku kwiat a la malwa, lekko przedłużony tył. Pan młody będzie ubrany w ciemny garnitur. Ślub w lipcu ![]() Marzy mi sie bukiet w kolorze różu i fioletu,ale ciekawa jestem twoich propozycji. Z góry dziękuje Edytowane przez katalinka17 Czas edycji: 2008-02-08 o 21:20 Powód: dopisek |
|
|
|
#2346 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2347 |
|
Zadomowienie
|
Śliczne te bukieciki. A czy uważasz, że do sukni i do mnie pasowały by inne kolory niż róż i fiolet??Jaki "fason" bukietu bardziej by pasował?Zwarty czy raczej taki "wiszący"?
Ale cię męczę ![]() ![]() A jak myślisz, czy ten kwiatek z boku sukni będzie sie gryzł z różami, czy nie ma to znaczenia jakie kwiaty będę miała w bukiecie ?
|
|
|
|
#2348 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2349 |
|
Przyczajenie
|
Bukiety ślubne
Witaj Ewaleno, ja również chciałabym zapytać i poprosić o porade w sprawie bukietu do mojej sukni. Jesli chodzi o mnie to mam 170 cm wzrostu, jasną karnację, niebieskie oczy, ale ciemne brązowe włosy, moja suknia jest biała, taka jak na zdjęciu,będe mieć długi welon, partner będzie miał ciemny garnitur. Jeśli chodzi o bukiet to szczerze mówiąc sama już nie wiem, jest kilka takich które mi sie podobają, ale do końca nie jestem przekonana, bardzo podobają mi sie tulipany, ale dużo osób odradza mówiąc że są bardzo nietrwałe, ale róże też są ok
co do koloru, również prosiłabym o jakąś sugestie, dodam tylko że lubie bukieciki raczej niezbyt duże i okrągłe, nie lubie tych ze zwisającymi kwiatami.Wklejam kilka takich które mi sie nawet podobają...uff, ale sie rozpisałam Ewaleno jeśli to nie problem prosze o pomoc Z góry dziękuje i pozdrawiam ciepło..I jeszcze jeden.. Edytowane przez Taverney Czas edycji: 2008-02-09 o 20:24 Powód: post pod postem |
|
|
|
#2350 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie,
poniżej moja sukienka (Julia Rosa). Proszę o radę jaki bukiecik mógłby do niej pasować? Mam 170cm, ciemne włosy, jasne oczy. Sukienka jest w kolorze ecri, delikatnie haftowana, z drobnumi kryształkami. Liczę na Wasze dobre oko
|
|
|
|
#2351 |
|
Przyczajenie
|
Witam - i ponawiam pytanie:
Czy ktoś może polecić jakąś kwiaciarnię/pracownię florystyczną w Gdyni?
|
|
#2352 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mam jakiś problem z załadowaniem zdjęć |
|
|
|
|
#2353 |
|
Zadomowienie
|
Ewalena Ty masz tu pełne ręce roboty
|
|
|
|
#2354 |
|
Przyczajenie
|
Ewaleno dziękuje za odzew
)) będe zatem czekać jak już sie uda załadować zdjęcia Pozdrawiam
|
|
|
|
#2355 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Bardzo podoba mi się Twoja sukienka. Dzięki koronkom ma taki subtelny styl, trochę retro, do którego idealnie pasują róże. Jeśli chodzi o kształt bukietu, to czytałam, że okrągłe nadaję się chudych i raczej niskich kobiet. Wyższe i mające więcej ciałka powinny decydować się na bukiet typu łza. Generalnie uważam, że do Twojej sukienki, ten drugi lepiej by pasował optycznie. Fajnie by też wyglądał bukiecik grzybek, ale nie kula. Przykłady: http://www.countryweddingsflowers.co...-wiltshire.jpg Pozdrawiam |
|
|
|
|
#2356 |
|
Zakorzenienie
|
ewalena to nasza wizażowa spec od kwiatów
|
|
#2357 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
http://www.silkbouquets.co.uk/Weddin...8762649111.jpg |
|
|
|
|
#2358 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja, jestem ostrożna jeśli chodzi o stereotypowe podejście do typu sylwetki - bardziej mnie interesują proporcje (suknia bardzo często je zmienia) . Jeśli one są zachowane to, to jest TO. Dla tego tak upieram się, aby zobaczyć moje klientki w czasie przymiarki. Edytowane przez ewalena Czas edycji: 2008-02-10 o 00:10 |
|
|
|
|
#2359 |
|
Zadomowienie
|
Suknia piękna i prosta. Coś prostego w formie będzie dobre - kwiaty trzymane na przedramieniu i przewiązane podobną koronką jak ramiączka. Na zdjęciach są same cantadeskie, ale mogą to być ostróżki, gladiolusy, amarylisy, lewkonie, storczyk cymbidium(1 gałąź),curkuma. Czyli kwiaty które mają podobną budowę do kłosa lub efektowny pojedynczy kwiat.
|
|
|
|
#2360 |
|
Przyczajenie
|
Przeszukałam cały watek i nie znalazłam sukni podobnej do mojej. Dlatego zadam Pani Ewalenie pytanie które tak często słyczy, a raczej widzi
Jaki Bukiet pasuje do mojej sukienki. Mam nadzieje, że uda mi sie wkleić zdjęcie. Dodam że jestem wzrostu sredniego, 168 plus obsas 5 cm. Sukienka będzie koloru ecru. Mój kolor włosów to ciepły brąz a oczka mam piwne ![]() Suknia jest bogato zdobiona, ma dużo koralików i pięknie się błyszczy Dziękuje za poświecony mi czas Pani Ewaleno
|
|
|
|
#2361 |
|
Przyczajenie
|
Dziękuje ślicznie Ewaleno za pomoc, na pewno wezme Twoje sugestie pod uwage gdy bede wybierać bukiet
Karolinapop, Tobie również dziękuje za propozycje ))Co do bukietu, to wiem że raczej na pewno zdecduje sie na ten"okrągły'-co dla mnie znaczy że bez zwisających kwiatów, po prostu nigdy nie przepadałam za takimi bukietami, ja jestem dość wysoka(170cm) i szczupła, tzn. powiedziałabym taka akurat do swojego wzrostu Tak czy inaczej dziękuje dziewczyny za pomoc i ciepło pozdrawiam!!!
|
|
|
|
#2362 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Karolina |
|
|
|
|
#2363 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Szlachetna tkanina wymaga szlachetnych kwiatów polecam storczyk najlepiej plenophis jego płaskie kwiaty są dość spore, ale "motyli" kształt sprawia że są lekkie i znakomicie prezentują się na połyskliwych tkaninach. Mają środki o odcieniach różowych lub pomarańczowych. Ten różowy kwiat to storczyk catleja. Na forum jestem ewalena bez Pani - pozdrawiam |
|
|
|
|
#2364 |
|
Przyczajenie
|
Witam dziewczęta.
Nie będę oryginalna. Pomóżcie dobrać bukiet do mojej sukienki(kolor biały). Jestem, brunetką o brązowych oczach, wzrost 163 cm, jasna karnacja. Chciałabym bukiet tulipany + róże w kolorach białym, rózowym. Załaczam zdjęcie sukienki na modelce nie na mnie ![]() Jeden bukiet znalazłam. |
|
|
|
#2365 |
|
Przyczajenie
|
Sliczne te bukiety, szczególnie drugi oraz szósty. Dziękuje Ewaleno, przepiękne propozycje
Pozdrawiam
|
|
|
|
#2366 |
|
Rozeznanie
|
Ewaleno
Mam pytanie odnośnie kwiatów do kościoła. Wymyśliłam sobie, ze pod ołtarzem będzie bukiet taki długi (jakby w doniczce balkonowej, jesli patrztmy na szerokość) i w tym takie wysokie kwiaty i tutaj pomysł mieczyki. Niestety mieczyki występują pod koniec wakacji,a ja ślub mam w maju i zastanawiam się co mozna wymyśleć, by kwiat był dość sztywny typu mieczyk. Masz jakiś pomysł. Będę wdzieczna za odpowiedzi. Pozdrawiam |
|
|
|
#2367 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2368 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2369 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.Ewalena a ja mam do Ciebie małe pytanko czy jest możliwość zrobienia bukietu z frezji w okresie sierpniowym (pod koniec tego miesiąca), bo się różnych sprzecznych info naczytałam Ja te kwiatki uwielbiam
|
|
|
#2370 |
|
Zakorzenienie
|
Marto, ja miałam bukiet z róż i frezji, a ślub był 8 września. Długo się trzymał
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:20.

Moj post jest strone wczesniej

.