Mamusie czerwcowe 2016 cz. 1 - Strona 161 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-09-20, 13:30   #4801
Honcia
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz. 1

Cytat:
Napisane przez ania230 Pokaż wiadomość

Nie zauważyłam żeby po loveli były sztywne rzeczy.

Przyszły moje ubrania jestem mega zadowolona z jakości. Myśle ze jeszcze skorzystam.

Dziewczyny zamawialyscie moze ubrania damskie i dzieciece na alliexpres? Jak z jakością itp

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Może to kwestia wody, my namy swoją studnię a w niej bardzo twardą wodę..

Cytat:
Napisane przez sliweczka85 Pokaż wiadomość
Wyszłam z Ignasiem na spacer z nadzieją że zaśnie ale nic z tego. Śmiał się do mnie przez 45 minut Miałam w planie spacerować dłużej ale zmarzłam! Niby 15 stopni ale strasznie zimny wiatr wieje, czapka by się normalnie już przydała

No nikt nie będzie wiedział
Kurcze to lipa że poczerniały. Moja mama niedawno kupowała też wnuczce na chrzest taki... Podobno pastą do zębów da się srebro oczyścić....

Fajnie! Pomysł z winem mi się podoba

Ja wszystko prasuję, nie znoszę niewyprasowanych ubrań

Rozumiem. Tak jakby Twój Franuś nie odczuwał uczucia głodu... Dziwne swoją drogą.
A co to jest CDL?

Biedny... No nie ma się co dziwić, że źle się tam czuje skoro nie do końca rozumie i ciężko mu się dogadać... Plus jest taki, że dzieci bardzo szybko się uczą i adaptują. Za niedługo pewnie nie będzie mu się chciało po polsku gadać
A Wy planujecie wracać do Pl kiedyś na stałe?
Tak srebro fajnie czysci się pastą albo można u jubilerów kupić taki specjalny płyn. Tamte obrazki pokazywalam znajomemu złotnikowi i powiedział, że są nie do uratowania bo warstwa srebra na blaszce jest tak cienka, że czyszczenie ją zetrze...

My ostatecznie na spacer nie poszłyśmy bo jest strasznie zimno i wiatr przenikliwy taki

Honcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-20, 13:47   #4802
australia87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Honcia Pokaż wiadomość
No właśnie ja zawsze powtarzam, że to, że kiedyś tak było nie znaczy, że bylo to dobre.
DOKŁADNIE. I to jest sedno

Cytat:
Napisane przez Madzia9999 Pokaż wiadomość
U mnie słabo tutaj dziękuję Dzanet za,pyt o zdrowie. Mam angine dostałam antybiotyki lepiej, ale oslabiona jestem. Tz od niedzieli wieczorem oddelegowany z pracy 280km od Nas i do soboty go nie będzie. Powiem Wam, że,ja podziwiam samotne Matki i chylę im czoła. Ja tutaj dziś totalnie sama, plus choroba. Zakupy, okulista, spacer. Teraz padam!
W wymazir z,oczka liipaa 3bakterie prof okulistyka zbadala dziś Hanie i początek zapalenia spojówek. W czwartek idziemy działać z kanalikami. Prywatnie oczywiście bo na NFZ dzwoniłam to mminium 3m-ce się czeka. Wtedy Hania będzie miała pił roku ponad a chcę uniknac zabiegu pod narkoza '

Australia przy teściowej doradcy laktacyjni się chowają choeakabTeż dziś otwieralam zamówienie z geminiii. Rutinacee dla mnie ofolioeana x 2ściąganie tych foli schodzi.

Ojej, Madzia, współczuję choróbska O samotnych matkach ostatnio to samo sobie pomyślałam... Ja nie lubię być sama z Małą dłużej niż 2-3 dni. Weekendy, kiedy mąż w domu cały dzień, są najfajniejsze Zdrowiej Madziu
Kciuki za Hanię

[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;65485641]Ja mam dla obu moich gwiazd konta. Mają tam pieniezki z urodzin i co miesiąc im przelewamy parę zł.
Moja mama za pieniądze z naszych urodzin kupila zloto i nam dała jak zakladalysmy rodziny. Można je bylo przetopic np na obrączki, lub sprzedać. Zloto raczej na wartości nie traci. Ja swoje mam do dzis, siostra zrobiła obrączki

Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka[/QUOTE]
Super pomysł z tym kontem! A na jakiej zasadzie to robicie? Kiedyś dacie do nich dostęp dziewczynkom, czy zbieracie pieniądze i jak będzie potrzeba to z pieniędzy z tych kont kupicie coś dla nich/zapłacicie za coś?

Cytat:
Napisane przez Kociak85 Pokaż wiadomość
Madzia, śpieszę z informacją, bo pewnie na to czekasz. My już po zabiegu i powiem tak: nie masz się co bać i zastanawiać. Trwało to może 5 minut. Wiadomo, że Olek wył, no ale to nie dlatego że go bolało. Tylko po prostu był owinięty, przytrzymany, do tego ostre światło w oko i otwieranie powieki na siłę. Doktorka wtedy wpuszcza w kanaliki pod ciśnieniem sól fizjologiczną i tyle. A przed zabiegiem dostaje znieczulające krople do oka żeby nie bolało. Poprawa natychmiastowa. Od wczoraj zero ropy! Ja generalnie ogólnie jestem twarda i jakoś mnie to nie wzruszało, tym bardziej, że wiedziałam, że mu to pomoże. Pomyśl sobie że w końcu będzie spokój i nie będzie się Hania borykała wiecznie z tą ropą i badaniami. Także głowa do góry!

ania, tyle co zdążyłam zauważyć - nie polecam Ci tych chust w kwiaty, które wrzucałaś. One są tkane, ale splotem prostym - będą się ciężko dociągać i luzować, możesz się zniechęcić. Naprawdę lepiej dołożyć i kupić porządną chustę tkaną skośno-krzyżową. Może nie takie ładne, ale na pewno lepiej będą pracować.
Super, że Olkowi się polepszyło!

Cytat:
Napisane przez chudziaszek11 Pokaż wiadomość
Witamy się i my. Wojtek wczoraj maruda i nic jak na niego słaba bo pierwszy raz wstał już po 4 godzinach i w sumie były trzy karmienia a nie dwa jak to ostatnio było. Ale dziś chyba lepszy humor ma więc zobaczymy. U nas też dziś słońce więc jak tylko wstanie z drzemki to lecimy na spacer

Mam pytanie czy prasujecie jeszcze rzeczy maluchów? Już mnie tak to prasowanie męczy, że myślę skończyć to robić i prasować od czasu do czasu, ale nie wiem czy powinnam zwłaszcza przy tym AZS

Marysia wczoraj też dzień marudy i w nocy też gorzej... od 3.40 do 5.20 nie spała Myślałam, że wyjdę z domu i nie wrócę Powiedzcie, że Wy czasem też tak się czujecie, bo nie chcę czuć się jako jedyna wyrodna matka Swoją drogą, to jakbym wyszła, to pewnie bym po minucie wróciła do swojej Królewny, no ale wiecie o co mi chodzi...

Ja prasuję póki co, chociaż też już mnie szlag czasem trafia

Byłam w Lidlu. Żebym wiedziała, że to będą te body, które już kiedyś były (w ciąży kupiłam te ze słonikami i pomarańczowe), to bym się chyba nie fatygowała Chociaż kupiłam Małej spodnie sztruksowe i legginsy, a co! A sobie soczek w kartoniku, tak miałam ochotę, no!
australia87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-20, 13:57   #4803
chudziaszek11
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez australia87 Pokaż wiadomość

Ojej, Madzia, współczuję choróbska O samotnych matkach ostatnio to samo sobie pomyślałam... Ja nie lubię być sama z Małą dłużej niż 2-3 dni. Weekendy, kiedy mąż w domu cały dzień, są najfajniejsze Zdrowiej Madziu
Kciuki za Hanię

Super pomysł z tym kontem! A na jakiej zasadzie to robicie? Kiedyś dacie do nich dostęp dziewczynkom, czy zbieracie pieniądze i jak będzie potrzeba to z pieniędzy z tych kont kupicie coś dla nich/zapłacicie za coś?

Marysia wczoraj też dzień marudy i w nocy też gorzej... od 3.40 do 5.20 nie spała Myślałam, że wyjdę z domu i nie wrócę Powiedzcie, że Wy czasem też tak się czujecie, bo nie chcę czuć się jako jedyna wyrodna matka Swoją drogą, to jakbym wyszła, to pewnie bym po minucie wróciła do swojej Królewny, no ale wiecie o co mi chodzi...

Byłam w Lidlu. Żebym wiedziała, że to będą te body, które już kiedyś były (w ciąży kupiłam te ze słonikami i pomarańczowe), to bym się chyba nie fatygowała Chociaż kupiłam Małej spodnie sztruksowe i legginsy, a co! A sobie soczek w kartoniku, tak miałam ochotę, no!
Australia ja też tak czasem mam więc spoko, najwyżej obie jesteśmy wyrodne matki. Ja to jeszcze wymyśliłam że jak skończę karmić to jadę z przyjaciółką na weekend pić ale chyba nie dam rady go tak zostawić ( Wojtka nie tż, tak dla jasności)więc na razie to sobie tylko o tym marzę

Sent from my SM-T280 using Wizaz Forum mobile app
Stary 2016-09-20, 14:03   #4804
australia87
Zakorzenienie

Chudziaszku, no to piona Też bym chciała taki weekend

O matko, wątek nam się zaraz skończy Muszę powoli część drugą szykować
Lena, jak masz ochotę, to podaj mi dane do pierwszego posta, to Cię dopiszę
Stary 2016-09-20, 14:11   #4805
chudziaszek11
Wtajemniczenie

[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;65495421]Jak wiesz moja starsza była zdiagnozowana na AZS.
Starszej dlugo prasowalsm ubranka, jak Wojtuś ma problemy skorne to przetrzymaj jeszcze trochę i prasuj. I pierz loveli, nam ją polecila dermatolog. U nas problemy skórne skończyły się jak miała pół roku. Jak ręką odjal. Życzę zeby wam też to szybko przeszlo.[/QUOTE]
Chyba tak zrobię jak radzisz. I tak bym prasowała pieluchy , więc ciuchy też będę. My od początku mamy Lovelle

Cytat:
Napisane przez miszkaaa Pokaż wiadomość
Wow coz za komplement od tesciowki

---------- Dopisano o 11:38 ---------- Poprzedni post napisano o 11:35 ----------

Zaraz Idę odebrac Starszaka z przedszkola. Bidulek poszedł z histerią, nawet buty ubieralismy na siłe. A wszystko przez ten obcy język. Ale uczymy Go w domu, śpiewa juz piosenki po angielsku. Przedszkolanka podlapala i ściągnęła te piosenki żeby Go przekupić i śpiewali wczoraj w przedszkolu.
Mam nadzieję, że niedługo zmieni nastawienie.
Na pewno już niedługo młody będzie biegł do tego przedszkola i nawet na was nie spojrzy dzieci wszystko szybko łapią, więc już niedługo będzie lepiej mówił po angielsku niż nie jedno angielskie dziecko tam

Cytat:
Dzanet, Aniu kciuki za wyniki

Ja jeszcze prasuję wszystko ale tylko dlatego że po tych dzieciowych proszkach ciuszki strasznie sztywne są i sama bym w takich nie chciała chodzić a jak mi się skończy Lovela to przechodzę na zwykły proszek...
A nie używasz płynu do płukania?? Ja też nie używam i u nas też wszystko twarde dlatego myślałam kupić i nie prasować, ale jednak się chyba z tą rewolucją wstrzymam

Stary 2016-09-20, 14:20   #4806
201711281320
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Lena_Marlena Pokaż wiadomość
Śliweczka CDL to certyfikowany doradca laktacyjny. Zostaliśmy pokierowania do pani która jest jednocześnie lekarzem.

Wysłane z mojego HTC Desire 310 przy użyciu Tapatalka

---------- Dopisano o 12:21 ---------- Poprzedni post napisano o 12:15 ----------

No dziwne właśnie...
Poza tym na początku dokarmiania nie był w stanie zjeść 90ml mleka, a miał dwa miesiace. Taki miał malutki zoladeczek.

90 ml. to wcale nie tak mało.
Ja przy moim starszym synu zaczęłam tracić pokarm jak miał 4 m-ce (możliwe że przez tabletki i chorą dietę matki karmiącej). Chciałam rozbujać laktację ale nie dało rady. Całą dobę, włącznie z nocami zjadał z obu cyców i dalej płakał, więc dostawał smoka i zasypiał na max. godzinę... Tydzień tak wytrzymałam i w końcu podałam mu 1. raz wieczorem mm. Wypił , pamiętam, 80 ml. i przespał tej nocy 8 godzin.

Cytat:
Może to kwestia wody, my namy swoją studnię a w niej bardzo twardą wodę..

Tak srebro fajnie czysci się pastą albo można u jubilerów kupić taki specjalny płyn. Tamte obrazki pokazywalam znajomemu złotnikowi i powiedział, że są nie do uratowania bo warstwa srebra na blaszce jest tak cienka, że czyszczenie ją zetrze...

My ostatecznie na spacer nie poszłyśmy bo jest strasznie zimno i wiatr przenikliwy taki
Acha, no w sumie wiadomo, że to tylko cienka warstwa... Szkoda. no i lipa z takiej pamiątki. Nie kupuję! Albo poszukam innego obrazka, nieposrebrzanego.

Cytat:

Kciuki za Hanię

Też tak mam czasami. Para leci mi uszami jak ta mała zaraza się drze pół godziny przy zasypianiu. Ale jak już zaśnie to jest taki słodki, że mi szybko przechodzi

Cytat:
Australia ja też tak czasem mam więc spoko, najwyżej obie jesteśmy wyrodne matki. Ja to jeszcze wymyśliłam że jak skończę karmić to jadę z przyjaciółką na weekend pić ale chyba nie dam rady go tak zostawić ( Wojtka nie tż, tak dla jasności)więc na razie to sobie tylko o tym marzę

Sent from my SM-T280 using Wizaz Forum mobile app
Po ciąży i karmieniu to szalonego picia raczej byś nie miała. Pewnie 2 piwka by Cię zmiotły
Ja pamiętam, że po 2 piwach miałam "helikopter" jak się położyłam
201711281320 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-20, 14:38   #4807
miszkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Wyszłam z Ignasiem na spacer z nadzieją że zaśnie ale nic z tego. Śmiał się do mnie przez 45 minut Miałam w planie spacerować dłużej ale zmarzłam! Niby 15 stopni ale strasznie zimny wiatr wieje, czapka by się normalnie już przydała

No nikt nie będzie wiedział
Kurcze to lipa że poczerniały. Moja mama niedawno kupowała też wnuczce na chrzest taki... Podobno pastą do zębów da się srebro oczyścić....

Fajnie! Pomysł z winem mi się podoba

Ja wszystko prasuję, nie znoszę niewyprasowanych ubrań

Rozumiem. Tak jakby Twój Franuś nie odczuwał uczucia głodu... Dziwne swoją drogą.
A co to jest CDL?

Biedny... No nie ma się co dziwić, że źle się tam czuje skoro nie do końca rozumie i ciężko mu się dogadać... Plus jest taki, że dzieci bardzo szybko się uczą i adaptują. Za niedługo pewnie nie będzie mu się chciało po polsku gadać
A Wy planujecie wracać do Pl kiedyś na stałe?
U nas też jest po 15 stopni. Niezly szok przeżyłam jak wróciliśmy. Dodam, że z Wrocławia lecialam w kr.rekawoe, kr.spodenkach i sandałach

Tak, planujemy wrócić zanim Maks zacznie szkołe czyli mamy prawie ,3 lata. Kupiliśmy działkę w Pl i chcemy się budować.
Mamy nadzieję, że wrócimy szybciej. Pogoda nas tu dobija i brak rodziny i znajomych.

A Twój brat chce wrócić czy zostać na stałe?

---------- Dopisano o 14:38 ---------- Poprzedni post napisano o 14:35 ----------

okazało się, że mój Przedszkolak popłakał 20 min i przestal. Wciągnął sue w rysowanie, malowanie i wbijanie gwoździ na podwórku.
Uffff

---------- Dopisano o 14:38 ---------- Poprzedni post napisano o 14:38 ----------

okazało się, że mój Przedszkolak popłakał 20 min i przestal. Wciągnął sue w rysowanie, malowanie i wbijanie gwoździ na podwórku.
Uffff

Żabinek
miszkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2016-09-20, 14:59   #4808
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde
Konto usunięte

Cytat:
Dziecko zdrowe nawet brzuszek ją nie bolał

Tylko że mój mały nie będzie się domagał więcej jedzonka. Od samego początku był bardzo grzeczny, ładnie spał, bawil sie chętnie, tylko przyrosty były słabe. Stąd to dokarmianie. Jeśli któregoś dnia nie dostanie mm to zjada z piersi i jsstt ok. Ani nie budzi się szybciej ani nie jest głodny ani marudny. Tylko nie tyje. Także zejść z mm mogę w sekundzie ale szkodze tym dziecku.
A robiłam naprawdę wszystko żeby rozbudzić laktacje do pewnego momentu skutkowało, później przestało.

Przystawienie jak mówisz co 30 min.... Mój nawet na 30 min nie był odejmowany od cyca. Tyle żebym zjadła i do łazienki poszła, a poza tym leżeliśmy i jadł i jadł i jadł. Przyrosty nadal marne. Dlatego były konsultacje laktacyjne i chyba wybierzemy się do CDL. Jeszcze nie wiem, musimy przedyskutować z tz.

Lena co to te cdl?

Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka

---------- Dopisano o 15:51 ---------- Poprzedni post napisano o 15:48 ----------

Cytat:
Śliweczka CDL to certyfikowany doradca laktacyjny. Zostaliśmy pokierowania do pani która jest jednocześnie lekarzem.

---------- Dopisano o 12:21 ---------- Poprzedni post napisano o 12:15 ----------

No dziwne właśnie...
Poza tym na początku dokarmiania nie był w stanie zjeść 90ml mleka, a miał dwa miesiace. Taki miał malutki zoladeczek.

Doczytałam sorki.. czytam i cytuje na raty, wybaczcie

---------- Dopisano o 15:59 ---------- Poprzedni post napisano o 15:51 ----------

Cytat:

Kciuki za Hanię

Jeszcze nie wiem co zrobimy z kontami i pieniędzmi na nich wyjdzie w praniu. Jak będą moje dziewuchy rozsądne to dostaną do nich dostęp. Może kupimy im, np pierwsze autko okaże się.
Ja niestety za mlodu nie byłam zbyt rozsądna gdybym dostała taką kase, przechulalabyn to... dopiero po 20stce przejrzalam na oczy.

I też mam czasen ochote wystawić obie dziewuchy za drzwi uciekam z domu jak tylko się da i z duzym namaszczeniem myje okna, podlogi, wtedy gdy mąż pilnuje dziewczyn

Moje wyniki ok, tsh trochę niskie muszę to.skonsultować bo nie znam się na tym. Może Wy wiecie? 0,4 to.ok?

Mocz ogólny Hani fajny, w morfologii trochę + i - ale nie duza rozbieżnośc do norm więc też będzie ok. Czekam na posiew, miał już byc
Ale generalnie odetchnęlam z ulgą!

41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-20, 15:03   #4809
K_a_s_i_a_86
Rozeznanie

Sliweczka co do tych srebrnych o obrazów mój tata kupił pierwszy raz taki obrazek swoje chrześnicy 19 lat temu i do tej pory jak nówka sztuka wygląda. Ja też już kilka takich dałam w prezencie i sama mam i nic się z nimi nie dzieje.

U nas tez zimno ale spacer 1,5h zaliczony
K_a_s_i_a_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-20, 16:06   #4810
Honcia
Zakorzenienie

Cytat:
Chyba tak zrobię jak radzisz. I tak bym prasowała pieluchy , więc ciuchy też będę. My od początku mamy Lovelle

Na pewno już niedługo młody będzie biegł do tego przedszkola i nawet na was nie spojrzy dzieci wszystko szybko łapią, więc już niedługo będzie lepiej mówił po angielsku niż nie jedno angielskie dziecko tam

A nie używasz płynu do płukania?? Ja też nie używam i u nas też wszystko twarde dlatego myślałam kupić i nie prasować, ale jednak się chyba z tą rewolucją wstrzymam

Nie mam płynu do płukania... Chyba jednak kupię bo mnie to prasowanie wykonczyć chce jeszcze koszule i koszulki męża a ten brudzi się bardziej niż Marcelina prasuję więc połowa by mi odpadła
[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;65510736]Lena co to te cdl?

---------- Dopisano o 15:51 ---------- Poprzedni post napisano o 15:48 ----------

Doczytałam sorki.. czytam i cytuje na raty, wybaczcie

---------- Dopisano o 15:59 ---------- Poprzedni post napisano o 15:51 ----------

Jeszcze nie wiem co zrobimy z kontami i pieniędzmi na nich wyjdzie w praniu. Jak będą moje dziewuchy rozsądne to dostaną do nich dostęp. Może kupimy im, np pierwsze autko okaże się.
Ja niestety za mlodu nie byłam zbyt rozsądna gdybym dostała taką kase, przechulalabyn to... dopiero po 20stce przejrzalam na oczy.

I też mam czasen ochote wystawić obie dziewuchy za drzwi uciekam z domu jak tylko się da i z duzym namaszczeniem myje okna, podlogi, wtedy gdy mąż pilnuje dziewczyn

Moje wyniki ok, tsh trochę niskie muszę to.skonsultować bo nie znam się na tym. Może Wy wiecie? 0,4 to.ok?

Mocz ogólny Hani fajny, w morfologii trochę + i - ale nie duza rozbieżnośc do norm więc też będzie ok. Czekam na posiew, miał już byc

Brawo za wyniki

---------- Dopisano o 17:06 ---------- Poprzedni post napisano o 16:13 ----------

Cytat:
Napisane przez K_a_s_i_a_86 Pokaż wiadomość
Sliweczka co do tych srebrnych o obrazów mój tata kupił pierwszy raz taki obrazek swoje chrześnicy 19 lat temu i do tej pory jak nówka sztuka wygląda. Ja też już kilka takich dałam w prezencie i sama mam i nic się z nimi nie dzieje.

O widzisz. Może nam się takie trafiły... Bo te były tylko posrebrzane.

Honcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-20, 16:15   #4811
australia87
Zakorzenienie

Jak któraś lubi H&M, to łapać kod rabatowy (15% rabat na wszystko i bezpłatna dostawa) : 0521 Ważny do czwartku do godz. 9.

Dżanet, super, że wyniki dobre TSH może być za niskie, ale może jak na fakt, że ciąża była stosunkowo niedawno, to może ok? Może hormony jeszcze wariują... Nie wiem

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-09-20, 17:03   #4812
Konto usunięte

Cytat:
Jak któraś lubi H&M, to łapać kod rabatowy (15% rabat na wszystko i bezpłatna dostawa) : 0521 Ważny do czwartku do godz. 9.

Dżanet, super, że wyniki dobre TSH może być za niskie, ale może jak na fakt, że ciąża była stosunkowo niedawno, to może ok? Może hormony jeszcze wariują... Nie wiem
Ja lubie Ale konto puste
Dzięki za info odn tsh. A czy to że karmię może mieć znaczenie?
Kompletnie się na tym nie znam, ale u mnie w rodzinie id str mojego taty wszyscy mają problemy z tarczyca.

Rozpakowalam gemini i leje się ze mnie!!! Zaraz mi się przypomniał twój post. Zgadzam się, ludzie ktorzy pracują tam na zabezpieczeniu i pakowaniu przesyłek muszą bardzo kochac swoją pracę. Zazdroszczę pasji z jaką ją wykonują
Toż to o sadyzm zakrawa

---------- Dopisano o 18:03 ---------- Poprzedni post napisano o 18:01 ----------

Byłyśmy na dworze od 10 do 13 ale idziemy jeszcze raz. Starsza musi się wybiegac
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-20, 17:37   #4813
madzius90
Zakorzenienie

My dla dzieci założyliśmy konta oszczędnościowe w pekao sa.
Co miesiąc przelewamy im jakaś sumę do tego wiadomo jak na jakieś urodziny, czy inne okazje dostają to tez na konto wplacamy. Założenie jest takie ze po ukończeniu 18 dostają dostęp do konta . chciałabym żeby mieli jakaś kasę na start, bo my z mezem nie mielismy nic.

---------- Dopisano o 18:29 ---------- Poprzedni post napisano o 18:27 ----------

Dzanet super ze wyniki Hani ok. I za posiew!

---------- Dopisano o 18:32 ---------- Poprzedni post napisano o 18:29 ----------

My dziś po drugiej dawce przeciwko pneumokokom. Kluska waży 6100
się wycierpi to moje dziecię co dwa tyg na ćwiczenia i kontrolę do fizjoterapeutki, to szczepienia, i jeszcze usunięcie tej narosli. Wszystko się zbija nam w jednym czasie na początku października a na myśl o usuwaniu tego "ogonka" jestem cała pos.ana a tu jeszcze 3 tyg

---------- Dopisano o 18:36 ---------- Poprzedni post napisano o 18:32 ----------

Tez jestem wygodna matka, bo jak mi jedno ryczy, drugie marudzi w tym samym czasie to mam ochotę wystawić za drzwi oboje albo sama wyjść i nie wrócić

---------- Dopisano o 18:37 ---------- Poprzedni post napisano o 18:36 ----------

Madzia zdrówka dla Ciebie!
madzius90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-20, 17:49   #4814
justynan01
Rozeznanie

GG do justynan01

To ja dopiero wyrodna jestem, jak Gabrys robi awanture i nie wiadomo co chce to ja smoka do budzi, do lozeczka i karuzele wlaczam i ide na spokojnie do toalety i nie spiesze sie. Czasami slysze ze placze ale musze chwilke odetchnac, a w lozeczku mu nic nie grozi.

Dziekuje za odpowiedzi lancuszek z medalikiem zostaje, myslalam jeszcze nad jakas ladna skarbonka.

Miszka potrzebuje spacerowki w polsce, bedziemy trzy tygodnie, i w dwoch domach. Chce zeby wygodnie bylo ja zlozyc i do sochodu. Tego rzecha stad nie chce brac

justynan01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-20, 18:40   #4815
Konto usunięte

W possiewie ciagle eschrichia coli w ilości 10 do 4 więc nie najgorzej. Pewnie będziemy musieli posiew powtórzyć w przyszłym tygodniu

Zwazylam Kruszynke i wyszlo mi 7,9

Dziękujemy za kciuki :-*

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-09-20, 19:03   #4816
australia87
Zakorzenienie

[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;65516051]Ja lubie Ale konto puste
Kompletnie się na tym nie znam, ale u mnie w rodzinie id str mojego taty wszyscy mają problemy z tarczyca.

Rozpakowalam gemini i leje się ze mnie!!! Zaraz mi się przypomniał twój post. Zgadzam się, ludzie ktorzy pracują tam na zabezpieczeniu i pakowaniu przesyłek muszą bardzo kochac swoją pracę. Zazdroszczę pasji z jaką ją wykonują
Toż to o sadyzm zakrawa

---------- Dopisano o 18:03 ---------- Poprzedni post napisano o 18:01 ----------

Byłyśmy na dworze od 10 do 13 ale idziemy jeszcze raz. Starsza musi się wybiegac [/QUOTE]
A tego już Ci nie powiem,,,. Wiem tylko, że ideałem jest tsh w okolicach 1,5-2, tylko właśnie nie wiem jak to się ma kiedy jest się świeżo po ciąży. W ciąży niższy poziom tsh jest czymś normalnym (ja miałam na początku 0,2), a co potem to już nie wiem

Hahaha! Ja wczoraj przez moment miałam teorię, że oni tam mają niskie ceny, ale żeby wyrównać do normalnej to dorzucają milion metrów kwadratowych folii bąbelkowej i wtedy wszystko się wyrównuje

---------- Dopisano o 19:03 ---------- Poprzedni post napisano o 18:46 ----------

Cytat:
Napisane przez madzius90 Pokaż wiadomość
Co miesiąc przelewamy im jakaś sumę do tego wiadomo jak na jakieś urodziny, czy inne okazje dostają to tez na konto wplacamy. Założenie jest takie ze po ukończeniu 18 dostają dostęp do konta . chciałabym żeby mieli jakaś kasę na start, bo my z mezem nie mielismy nic.

---------- Dopisano o 18:29 ---------- Poprzedni post napisano o 18:27 ----------

---------- Dopisano o 18:32 ---------- Poprzedni post napisano o 18:29 ----------

się wycierpi to moje dziecię co dwa tyg na ćwiczenia i kontrolę do fizjoterapeutki, to szczepienia, i jeszcze usunięcie tej narosli. Wszystko się zbija nam w jednym czasie na początku października a na myśl o usuwaniu tego "ogonka" jestem cała pos.ana a tu jeszcze 3 tyg

---------- Dopisano o 18:36 ---------- Poprzedni post napisano o 18:32 ----------

Tez jestem wygodna matka, bo jak mi jedno ryczy, drugie marudzi w tym samym czasie to mam ochotę wystawić za drzwi oboje albo sama wyjść i nie wrócić

---------- Dopisano o 18:37 ---------- Poprzedni post napisano o 18:36 ----------

Fajny pomysł. Kurczę, chyba zrobimy coś takiego Marysi, muszę pogadać z mężem

Biedulka Na pewno będzie dobrze, Zuzie to dzielne dziewuchy

Ufff, dzięki dziewczyny, cieszę się, że nie jestem sama z tą "wyrodnością"
Stary 2016-09-20, 19:09   #4817
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath

DZANET b.niskie tsh. Skonsultuj z endo koniecznie.

No wlasnie mialam wam.przypomnieć, aby porobic kontrolne badania 3miesiące po porodzie, bo to kryzysowy moment. Szczególnie te ktore kp. Zeby w razie czego w odpowiednim momencie uzupełnić niedobory..ja z synkiem np hemokryt mialam 4 :/ a hemo w miarę bo ok.11 z hakiem. Ale mogło się skończyć anemia.
Cytat:
Moja ulubiona historia: koleżanka zostawiła dziecko 3msc z mężem, nie zostawiła mleka bo miala za moment wrócić. Wyjście się przedluzylo, później wraca biegiem do domu bo dziecko na pewno już głodne a dziecko spokojnie spi. Pyta męża jak to zrobił a on że nakarmil i poszła spać. Jak to? Czym nakarmil? No zupka. Ona zdziwiona. Jaka zupka? No ta z lodówki. A tam była ugotowana grochówka na następny dzień.

Źródło: http://www.mz.gov.pl/zdrowie-i-profi...e-mleka-matki/

Ja bym nie wylewala, ale nie mrozila bo wtedy robimy zimno-cieplo-zimno tylko po prostu podała

Szok!
Cytat:
Lena, historia z grochówką mnie rozłożyła! Ten mąż chyba taki średnio ogarnięty Nic się dziecku nie stało?

Odnośnie kp, przybierania, tabelek, centylów- nie sprawdzam, nie wnikam, nie analizuję. Widzę, że dziecko ma się dobrze, robi kupki, moczy pieluszki, sam decyduje ile chce zjeść i kiedy. Nawet jeżeli okazałoby się, że nie przybiera książkowo szczerze miałabym to w poważaniu. Na szczęście mam wspaniałą pediatrę, która wspiera kobiety przy kp mądrze i rozsądnie.

Odnośnie tego dokarmiania mm: wg. mnie żeby mieć więcej mleka trzeba by stopniowo rezygnować z butli. Jak dziecko napije się z obu cyców i potem dostanie butlę to pewnie wytrzyma dosyć długo bez posiłku i cyce dostają sygnał, że to co naprodukowały było wystarczające. Najlepszym pobudzeniem do produkcji jest ssanie, więc im częściej tym lepiej- nawet jeśliby miało by to być co 30 minut. Taka jest moja koncepcja, tak ja to widzę no ale może się nie znam
Ja zaufałam całkowicie Ignasiowi w sprawie karmienia, on nim kieruje i póki co (tfu, tfu) się zgrywamy idealnie. Nigdy nie musiałam nic odciągać, bo za dużo ani podawać mm, bo za mało.
Zacytuję żabcię, bo bardzo mi się to spodobało: "cycki są mądre"

Teściowej współczuję. Ja bym chyba oszalała. Moja babcia ma czasem takie dobre rady ale jest raczej u mnie rzadko, więc wysłuchuję, nie neguję i robię po swojemu. Na co dzień bym nie dała rady siedzieć po cichu.

Dzanet ale miałaś owocne wychodne!
Też byłam dzisiaj w mieście, bo odbierałam nowe okulary i mogłabym wstąpić do lidla ale nie wiedziałam co w ofercie...
A mleka raczej bym nie podała. Wlej jutro Hani do wanienki, niech ma królewską kąpiel

W ogóle przez te nowe okulary teraz tak dobrze widzę, że dzisiaj pół dnia sprzątałam, bo dostrzegłam w zakamarkach kurz i pajęczyny, plamy na ścianach i wykładzinach

agusia, ja w ogóle nie planuję kupna śpiworka. Dzieciak pójdzie do kombinezonu i na gondolę założę tą przykrywkę, ew. jeszcze przykryję kocykiem.
Tez tak uważam z cycami i karmieniem.
Cytat:
Napisane przez Madzia9999 Pokaż wiadomość
Sliweczko super podejście z kamieniem. Ja co prawda mm, ale też podaję jeść jak dziecko daje sygnał że głodne. Nie co x godz bo tak trzeba czy dziecko mało przybiera. Mnie nikt jedzenia nie pcha siła to i dziecku nie zamierzam.
Obalam mit dzieci karmionych mm, że zbite, szybcuej przybierają. Hania wolno przybiera i żadna z pediatrow nie wydziwia. Widocznie tak ma być nie dorabiam sobie do tego idealogi czy kombinacji. Dziecko samo wie ile chcę zjeść.
Ulewanie to bardzo czesto nie kwestia pierś czy butla a ruchliwość dziecka i układ pokarmowy. Często kojarzy się z,mm ale to nie jest żadną regułą.

Kociak suuper, że się,odezwałaś ciesze się!-daj znać proszę jak Olus,po zabiegu.

U mnie słabo tutaj dziękuję Dzanet za,pyt o zdrowie. Mam angine dostałam antybiotyki lepiej, ale oslabiona jestem. Tz od niedzieli wieczorem oddelegowany z pracy 280km od Nas i do soboty go nie będzie. Powiem Wam, że,ja podziwiam samotne Matki i chylę im czoła. Ja tutaj dziś totalnie sama, plus choroba. Zakupy, okulista, spacer. Teraz padam!
W wymazir z,oczka liipaa 3bakterie prof okulistyka zbadala dziś Hanie i początek zapalenia spojówek. W czwartek idziemy działać z kanalikami. Prywatnie oczywiście bo na NFZ dzwoniłam to mminium 3m-ce się czeka. Wtedy Hania będzie miała pił roku ponad a chcę uniknac zabiegu pod narkoza '

Miszkaa dziękuję za radę odnośnie masoowanian tak jak piszesz od 3tyn masuje, wcześniej podobnie i nic oczko bardziej czerwone w kąciku i te bakterie :/ żal mi dziecka jak po spaniu oczko ropą zaklejone mimo przemywania i masażu.

Australia przy teściowej doradcy laktacyjni się chowają choeakabTeż dziś otwieralam zamówienie z geminiii. Rutinacee dla mnie ofolioeana x 2ściąganie tych foli schodzi.

Ojej, zdrppwka bardzo duzo!!
Cytat:
Ja przyznam sie ze nie prasuje ubranek tylko pieluszki i ręczniki.

A ja na odwrót, recznikow, pieluch nie prasuje i pajacow.
Cytat:

No dziwne właśnie...

Hm.. myslalam ze w poradni laktacyjnej cdl muszą być - przynajmniej jedna. Przynajmniej do tych co ja chodziłam do zawsze cdl

https://instagram.com/rudymspojrzeniem
http://www.rudymspojrzeniem.pl

Galeria pazurkowa:
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1692
elaine-blath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-20, 19:21   #4818
fiazo
Zakorzenienie

Chudziaszek ja prasowałam za pierwszym razem, potem już nie bo nie miałam kiedy przy moim krzykunie

Australia bardzo często mam ochotę zostawić dzieci i wyjść.

Dzanet brawo za wyniki

Ania ja się przymierzam do zakupów na alli, tylko niech mój starszak wyzdrowieje i pojdzie do przedszkola to będę mogła spokojnie popatrzeć

Synek
fiazo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-20, 19:25   #4819
Paulinagm
Zadomowienie

dzanet a na wyniku z lab nie ma obok wartości norm? bo te sa czasem różne dla różbych laboratoriów i być może sie łapiesz w widełki. A Ty nie masz nic w sensie przed ciążą i w ciąży nie miałaś niedoczynności, nie leczysz tarczycy? (bo u mnie to by znaczyło, że za dużo eutyroxu łykam )

a co do prasowania to ja prasuję bodziaki i pieluchy tetrowe. W sumie to ja lubię prasować ale ręczników nigdy nie prasowalam, pajaców używamy mało (teraz się pewnie więcej zacznie )

i nie pamiętam czy miałam sie jeszcze do czegoś odnieść straaaasznie zmęczona dziś jestem, w nocy się Krzyś często budził a potem o 5:30 już jego oczka mówiły dzień dobry, baw się ze mną! i chyba do 8 nie mógł zasnąć leżał w łóżeczku i gadał, ja spałam, ale to takie spanie-czuwanie, wszystko słyszałam. a poza tym dzień ok, moje dziecię już tyle nie wyje co ostatnio. Skok mija czy floractin i espumisan pomogły, ja nie wiem
Paulinagm jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-09-20, 19:41   #4820
haneczkab92
Ania

Mama zaliczyła wieczorne(18.30)bieganie, a Hania z babcią spacerek
Teraz śpi na noc

Cytat:
Kciuki za Hanię

Wiemy wiemy, też tak mam tyle, że ja mam rodziców na miejscu, więc zawsze, jak mam "dość" wychodzę, ale Hania zostaje z nimi
Na szczęście ja mam bardzo mało takich chwil, moje dziecko(twu twu) bardzo grzeczne!

Cytat:
U nas też jest po 15 stopni. Niezly szok przeżyłam jak wróciliśmy. Dodam, że z Wrocławia lecialam w kr.rekawoe, kr.spodenkach i sandałach
Uffff
Uffff
dla dzielnego przedszkolaka!!

[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;65510736]Lena co to te cdl?

Dobrze, że jest już w miarę dobrze! oby tak dalej!

Cytat:

A na jakiej to zasadzie? w sensie masz do tego dostęp, czy nie możesz ruszyć? ja chcę Hani takie założyć, ale wolałabym takie, którego nie mogę za bardzo ruszyć..

Będzie dobrze!!! szybko minie i będzie po wszystkim!!

Cytat:
Napisane przez justynan01 Pokaż wiadomość
To ja dopiero wyrodna jestem, jak Gabrys robi awanture i nie wiadomo co chce to ja smoka do budzi, do lozeczka i karuzele wlaczam i ide na spokojnie do toalety i nie spiesze sie. Czasami slysze ze placze ale musze chwilke odetchnac, a w lozeczku mu nic nie grozi.

Dziekuje za odpowiedzi lancuszek z medalikiem zostaje, myslalam jeszcze nad jakas ladna skarbonka.

Miszka potrzebuje spacerowki w polsce, bedziemy trzy tygodnie, i w dwoch domach. Chce zeby wygodnie bylo ja zlozyc i do sochodu. Tego rzecha stad nie chce brac
Bo czasami lepiej odetchnąć niż "wyżywać się" na dziecku! Gabrysiowi, jak mówisz w łożeczku się krzywda nie dzieje, a Ty ochłoniesz i wrócisz spokojniejsza.

[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;65520696]W possiewie ciagle eschrichia coli w ilości 10 do 4 więc nie najgorzej. Pewnie będziemy musieli posiew powtórzyć w przyszłym tygodniu

wow!! jaka waga i to piersi-

19.05.2016r.- narodziny Hani

"Jak na deszczu łza
cały ten świat nie znaczy nic a nic...
Chwila, która trwa
może być najlepszą z Twoich chwil..."

-35...28,4kg do celu

haneczkab92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-20, 20:03   #4821
Lena_Marlena
Rozeznanie

Cytat:

O matko, wątek nam się zaraz skończy Muszę powoli część drugą szykować
Lena, jak masz ochotę, to podaj mi dane do pierwszego posta, to Cię dopiszę
Już patrzę co tam skrobiesz i zaraz podrzuce

Cytat:
90 ml. to wcale nie tak mało.
Ja przy moim starszym synu zaczęłam tracić pokarm jak miał 4 m-ce (możliwe że przez tabletki i chorą dietę matki karmiącej). Chciałam rozbujać laktację ale nie dało rady. Całą dobę, włącznie z nocami zjadał z obu cyców i dalej płakał, więc dostawał smoka i zasypiał na max. godzinę... Tydzień tak wytrzymałam i w końcu podałam mu 1. raz wieczorem mm. Wypił , pamiętam, 80 ml. i przespał tej nocy 8 godzin.
Miał 4msc i wypił 80? Ale tylko butle czy najpierw cyce oproznil? Bo mój tylko butle i nie mógł skonczyc na początku. Tzn na jedno karmienie wychodziło mu 50-70ml. Później z czasem zaczął wypijać te 90, ale tylko tyle. Tzn że piersi już nie chciał jeśli wypil całość. A teraz, już zjada dwie piersi i całe 90.

Cytat:

[/COLOR]My dziś po drugiej dawce przeciwko pneumokokom. Kluska waży 6100
się wycierpi to moje dziecię co dwa tyg na ćwiczenia i kontrolę do fizjoterapeutki, to szczepienia, i jeszcze usunięcie tej narosli. Wszystko się zbija nam w jednym czasie na początku października a na myśl o usuwaniu tego "ogonka" jestem cała pos.ana a tu jeszcze 3 tyg[COLOR="Silver"]
O co chodzi z "ogonkiem"? Pytam bo się wstraszylam.
Mój mały nad pośladkami przy kości ogonowej ma taki płatek skóry. Kilkumilimetrowy. O taki ogonek chodzi?

Lena_Marlena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-20, 20:06   #4822
Konto usunięte

Paulina są normy i tsh jest od 0,2 do 4,2 więc ja z moim 0,4 mieszcze się w normie. W ciąży miałam niskie (ale też w normie) i miałam skontrolować po pprodzuer, dlatego zrobiłam. Nie leczylam się jeszcze dlatego nie mam o tym pojęcia. Podpytam pediatre.

Stary 2016-09-20, 20:10   #4823
Lena_Marlena
Rozeznanie

Marlena, 21lat. Synus Franek, tp 4.06(OM) lub 15.06(USG). Ur. 15.06.2016 godz. 11:50 . 3260g, 54cm. Poród sn mam nadzieję że o niczym nie zapomniałam

Lena_Marlena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-20, 20:33   #4824
ania230
Zakorzenienie

Dzanet za wagę Kruszynki

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
ania230 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-20, 20:39   #4825
Paulinagm
Zadomowienie

Cytat:
Marlena, 21lat. Synus Franek, tp 4.06(OM) lub 15.06(USG). Ur. 15.06.2016 godz. 11:50 . 3260g, 54cm. Poród sn mam nadzieję że o niczym nie zapomniałam
łał, jaki punktualny ten Twój syn się wbił w termin porodu
Paulinagm jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-20, 21:25   #4826
ania230
Zakorzenienie

Jutro jak będzie ładnie zawijamy się w chustę i idziemy na spacer. Rano będę chciała podejść i zapytać o wyniki krwi.

Jutro jeszcze właścicielka przychodzi i osobami zainteresowanymi żeby pokazać mieszkanie. Bede musiała odkurzyc

---------- Dopisano o 22:25 ---------- Poprzedni post napisano o 22:24 ----------

W niedzielę będziemy przewozić większość rzeczy do południa potem tz idzie do pracy

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
ania230 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-20, 21:34   #4827
201711281320
Konto usunięte

Cytat:

Tak, planujemy wrócić zanim Maks zacznie szkołe czyli mamy prawie ,3 lata. Kupiliśmy działkę w Pl i chcemy się budować.
Mamy nadzieję, że wrócimy szybciej. Pogoda nas tu dobija i brak rodziny i znajomych.

A Twój brat chce wrócić czy zostać na stałe?

---------- Dopisano o 14:38 ---------- Poprzedni post napisano o 14:35 ----------

Uffff

---------- Dopisano o 14:38 ---------- Poprzedni post napisano o 14:38 ----------

Uffff
To faktycznie chyba troszkę zmarzłaś po wyjściu z samolotu

Mój brat buduje dom w Pl. Aktualnie mają stan surowy zamknięty, część instalacji poprowadzonych, ogrodzenie i tyle. No i już oszczędności się prawie skończyły. Bratowa za miesiąc wraca do pracy po macierzyńskim to znowu będą mogli zacząć odkładać kasę.

Generalnie mój brat twierdzi, że najchętniej sprzedałby ten dom i został w UK ale bratowa się tam bardzo męczy i żyje tam tak jakby na przeczekaniu. Bardzo tęskni za rodziną. Mój brat się boi powrotu, trudniejszego życia itp.

Brawa dla Maksa. Dzielny z niego chłopak

Cytat:
Napisane przez K_a_s_i_a_86 Pokaż wiadomość

Ooo czyli jednak nie wszystkie się niszczą

Cytat:

Będzie dobrze. Córka mojej koleżanki też miała taki ogonek usuwany z uszka. Zabieg trwał moment, więc i narkoza na krótko. Dzieci szybko dochodzą do siebie.

[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;65520696]W possiewie ciagle eschrichia coli w ilości 10 do 4 więc nie najgorzej. Pewnie będziemy musieli posiew powtórzyć w przyszłym tygodniu

No imponująco Kruszynka sobie waży

Cytat:
Już patrzę co tam skrobiesz i zaraz podrzuce

Miał 4msc i wypił 80? Ale tylko butle czy najpierw cyce oproznil? Bo mój tylko butle i nie mógł skonczyc na początku. Tzn na jedno karmienie wychodziło mu 50-70ml. Później z czasem zaczął wypijać te 90, ale tylko tyle. Tzn że piersi już nie chciał jeśli wypil całość. A teraz, już zjada dwie piersi i całe 90.

O co chodzi z "ogonkiem"? Pytam bo się wstraszylam.
Mój mały nad pośladkami przy kości ogonowej ma taki płatek skóry. Kilkumilimetrowy. O taki ogonek chodzi?

On był wtedy zagłodzony biedaczek, praktycznie cały czas był po jedzeniu, bo karmiłam niemalże non stop. Nie pamiętam już dokładnie czy podałam to mm bezpośrednio po karmieniu czy nie. W każdym razie od tego dnia zaczęłam go dokarmiać i początkowo właśnie nie dawał rady wypić więcej niż te 80 ml. także musiał ode mnie bardzo mało tego pokarmu dostawać.
Stary 2016-09-20, 21:40   #4828
Madzia9999
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kociak85 Pokaż wiadomość
Madzia, śpieszę z informacją, bo pewnie na to czekasz. My już po zabiegu i powiem tak: nie masz się co bać i zastanawiać. Trwało to może 5 minut. Wiadomo, że Olek wył, no ale to nie dlatego że go bolało. Tylko po prostu był owinięty, przytrzymany, do tego ostre światło w oko i otwieranie powieki na siłę. Doktorka wtedy wpuszcza w kanaliki pod ciśnieniem sól fizjologiczną i tyle. A przed zabiegiem dostaje znieczulające krople do oka żeby nie bolało. Poprawa natychmiastowa. Od wczoraj zero ropy! Ja generalnie ogólnie jestem twarda i jakoś mnie to nie wzruszało, tym bardziej, że wiedziałam, że mu to pomoże. Pomyśl sobie że w końcu będzie spokój i nie będzie się Hania borykała wiecznie z tą ropą i badaniami. Także głowa do góry!

ania, tyle co zdążyłam zauważyć - nie polecam Ci tych chust w kwiaty, które wrzucałaś. One są tkane, ale splotem prostym - będą się ciężko dociągać i luzować, możesz się zniechęcić. Naprawdę lepiej dołożyć i kupić porządną chustę tkaną skośno-krzyżową. Może nie takie ładne, ale na pewno lepiej będą pracować.
Kociaku Dziękuję Ci za opis
Jestem spokojniejsza! teraz
Dziękuję, ze pamiętałaś. Ja idę z Małą w czwartek, prywatnie bo na NFZ się czeka, i czeka i czeka wolę 350z zapłacić i nie męczyć dziecka czekaniem bojąc się co te bakterie zrobią dalej

[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;65495421]Jak wiesz moja starsza była zdiagnozowana na AZS.
Starszej dlugo prasowalsm ubranka, jak Wojtuś ma problemy skorne to przetrzymaj jeszcze trochę i prasuj. I pierz loveli, nam ją polecila dermatolog. U nas problemy skórne skończyły się jak miała pół roku. Jak ręką odjal. Życzę zeby wam też to szybko przeszlo.[/QUOTE]
Ja piorę w Bobini plyn, i płyn do płukania. Spacjalnie nie od razu w Loveli bo jakby problemy skórne były to zawsze można przejść na Lovelę
Do prania Hani w Boibini dorzucam swoje rzeczy i TZ

Cytat:
Ja przyznam sie ze nie prasuje ubranek tylko pieluszki i ręczniki.

Nie wpadłabym na pomysł, żeby ręczniki prasować
Ubranka prasuję Mam fiołą na punkcie pomiętych sobie prasuje to i dziecku Chociaż czasem mi się nie chcę, ale praasuję

Cytat:
A dlaczego chcesz kupować wózek w Pl? ?
My mamy tutejsza parasolkę Chicco i rozkłada sie na płasko. Jest ok choć wiadomo, jak kazdy wózek tego typu telepie niemiłosiernie. Przetrwała starszak i mlodszy też nua pojeździe

A co do prezentow...
Ja łańcuszki daje chrześniakom dopiero na komunię.
Moj Kubus dostał pieniądze i srebrny smoczek od chrzestnej na pamiątkę. Ja uwielbiam takie pamiątkowe rzeczy więc bardzo mi się ten prezent spodobal.
Popytaj szwagierki, może potrzebuje czegoś większego i moglabys sue dołożyć np.fajny lezaczek, fotelik do karmienia. Są teraz fajne gadżety które ułatwiają np.rozszerzanie diety-moze cos w kierunku ułatwiania życia jak będzie ciut starszy.

---------- Dopisano o 11:22 ---------- Poprzedni post napisano o 11:15 ----------

Pomysł ze zdjęciami suuuper!

Zapomnialam. Ja mojej najmłodszej chrzesnucy też otworzyłam konto, dałam nr wszystkim najbliższym i uważam, że to świetny pomysł. Na kolejne okazje typu urodziny, Mikołaj kupuje drobiazg a kasę przelewam na konto.
Ale niestety, nikt z bliskich nie podzielil tego pomysłu bo ludzie chyba wola dawać cos co widać, coś namacalnego.

---------- Dopisano o 11:27 ---------- Poprzedni post napisano o 11:22 ----------

Madzia. Zdrówka!
Współczuję tych bakterii. Pewnie nie pomagają.
Bidulka, męczy się z tym oczkiem. Moj kilka razy po nocy oczka nie mógł otworzyć bo takie sklejone. Musiałam na szybko rumiankiem przemywać. Dzisiaj też wstał z zaropialym. A myślałam, że już jest dobrze
Szkoda tych naszych dzieciaczkow.
To nic tylko faktycznie trzeba iść przetykac.
U Nas też już było dobrze, tzn atak mi się wydawało. Potem znowu dużo ropy i zaklejone oczko

---------- Dopisano o 11:34 ---------- Poprzedni post napisano o 11:27 ----------

Kociak. To faktycznie nie taki straszny ten zabieg. Moj płakał nawet jak lekarka masowala ale przestraszył się bo zrobiła to szybko i nagle a do tego swiatla.
Cytat:
Napisane przez haneczkab92 Pokaż wiadomość
O Dzień dobry
Spacer w chuście zaliczony

Ladna, ale Również nie polecam, z tego co sie zdążyłam zorientować.
Wiem, ze u Ciebie kiepsko z kasa... Wiec gorzej Ci kupić lepsza.
Ja za swoja dalam 200zl,nowa,jestem bardzo zadowolona - fajnie się dociaga ale moja ma 5.2m.
Tobie starczy 4.6pewnie.a drugi gatunek kupisz za 150zl okolo. Drugi gatunek moze mieć lekka wade, ktora w żaden sposób nie wplywa na jakosc chusty

ale Ci sie złożyło na glowe duzo zdrowka dla Ciebiewspółczuję, ze jestem sama teraz, jak Cie chorobsko dopadlo
A co do Haneczki najważniejsze ze wiadomo, co i jakzabieg szybko minie (strach pewnie ma wielkie oczy) a Hania prrzestanie się męczyć. Kciuko mocne za wyleczenie

kciuki za wyniki

Czyli strach ma wielkie oczy.
Dobrzs, ze pomogło

Ja juz nie prasuje nie mam głównie checi.
Pieluszki ida jak woda, wiec nie ma sensu ich prasować.
Zresztą jak sie ladnie rozwiesi to nie widać ze nie prasowane
Ale u Was jest azs wiec nie wiem jak w takim przypadku
TO fakt, jak byłam u rodzicow i na dworze pranie schło dużo miejsca to fajnie nie pomięte. W bloku suszarka na balkonie tzn dwie, ale i tak upchane pranie to chcąc bardzo nie jest tak ładnie rozieszone.

[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;65516051]Ja lubie Ale konto puste

Toż to o sadyzm zakrawa

Byłyśmy na dworze od 10 do 13 ale idziemy jeszcze raz. Starsza musi się wybiegac [/QUOTE]
Ja w poniedziałek zamowienie z geminii odpakowywałam, duże zamłówenie. Oj pół worka na śmieci foli z bąbelkami :P

Cytat:

Brawo wa wage!
Madziu będzie dobrze, Zuzia sobie poradzi, musi

Cytat:
Napisane przez justynan01 Pokaż wiadomość

Czasem trzeba tak odetchnąć,zdrowy egoizm jezcze nikomu nie zaszkodził!

Słuszna waga

Aniu ja zamawiam na ali expres głównie dla Hani opaski,czapki , zabawki. Dla siebie nie bo boje się jak z rozmiarem :P

Sophia Loren
Madzia9999 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-20, 21:48   #4829
201711281320
Konto usunięte

Miałam Wam jeszcze pisać, że dzisiaj się uśmiałam z mojego dziecka. Otóż od jakiegoś czasu strasznie próbuje zaglądać na telewizor. Nosiłam go dzisiaj i bardzo kombinował żeby coś podpatrzyć. No i mówię mu, że jak chce patrzyć to proszę bardzo ale kładę go na brzuchu na dywanie. I wiecie jak nagle się podniósł? Głowa prościutko wyciągnięta! Szok po prostu. Cały czas tylko udawał że nie umie!
Stary 2016-09-20, 22:27   #4830
chudziaszek11
Wtajemniczenie

Toż to o sadyzm zakrawa

Ja słyszałam że przy karmieniu TSH może skakać. Ja badał badałam jakoś 3 tyg temu i mi wyszło 3 😤

Widzę że Gemini króluje na tym wątku. Mi też dziś przyszła paczka. Folii bąbelkowej mam tyle że mogę się odstresowywać przy jej pomocy przynajmniej do buntu trzylatka u Wojtka

To rzeczywiście kruszynka i popatrz jakie to niesprawiedliwe - dziewczyny dostają opiernicz, że dzieci mało przybywają a czy Ty dostałaś opiernicz że twoja tak szybko?

Cytat:
Ja jak byłam w ciąży to założyłam Wojtkowi plan oszczędzania i co miesiąc bank sam bierze sobie pewną się sumę i tam przelewa. Dla mnie tak jest lepiej bo przynajmniej nie muszę o tym pamiętać.
Cytat:
Miałam Wam jeszcze pisać, że dzisiaj się uśmiałam z mojego dziecka. Otóż od jakiegoś czasu strasznie próbuje zaglądać na telewizor. Nosiłam go dzisiaj i bardzo kombinował żeby coś podpatrzyć. No i mówię mu, że jak chce patrzyć to proszę bardzo ale kładę go na brzuchu na dywanie. I wiecie jak nagle się podniósł? Głowa prościutko wyciągnięta! Szok po prostu. Cały czas tylko udawał że nie umie!
Ignaś mistrz mojego chyba też muszę czymś przekupic, bo leżeć na brzuchu i trzymać głowy nie chce

Edytowane przez chudziaszek11
Czas edycji: 2016-09-20 o 22:28
chudziaszek11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości