|
|
#451 | |||||
|
BAN stały
|
Dot.: Scent Bar LX
Znad herbaty (jesień idzie, jak nic...)
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|||||
|
|
|
#452 | |
|
Wpisz tu zomzing
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#453 |
|
To ja :)
|
Zapraszam, będą niezłe do herbaty
1474396875220.jpgWysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#454 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Rozumiem doskonale co czujesz.2. ?Cytat:
Przecież cały humor w FRIENDS jest całkiem oczywisty, opiera się na gorzkiej mockery. Niestety po polsku mamy niezbyt dobrze oddające sens tego słowa synonimy: kpina, szyderstwo, drwina. Po prostu sarkazm z gorzkich sytuacji życiowych, opierające się na ironii. Myślę, że pewnie można nie lubic takich oczywistości. Gustować w czymś innym. Ale nie jest trudno go rozumieć. Moje poczucie humoru ma taką rozpiętość, że zaczyna się od takiego sarkazmu a kończy właśnie gdzieś przy czarnym i tragikomicznym, który wprost uwielbiam i uważam za najwybitniejszy. Cytat:
Dobiłaś mnie, sama takich nie umiem, murszę kupować. Od wczoraj odlatuję przy jabłkowym crumble, upiekłam też ciasteczka korzenne z przepisu na odwrocie przyprawy Kamisowej ale tymi cynamonami wygrywasz!!!!
|
|||
|
|
|
#455 | |
|
Zakorzenienie
|
znad klawiatury
Agnysko canon 18-55mm w wersji STM, ponoć najlepsza wersja kita jak nie spełni oczekiwań to zmienię na tamrona 17-50mm ze stałym światłem 2.8 albo sigmę. w planach też samyang 14mm brakuje mi szerokiego kąta, pełnej klatki i porządnego skalibrowanego monitora ![]() a mam cropa canona, kita, 50-tkę 1.8 stm i parę szkieł pod m42 m.in heliosa-44-2 2/58 'zebrę' pentacona 135mm 2.8 prinzflexa 135mm 2.8 sigmę 35-200mm 4-5.6 dwa ostatnie upolowane na carboocie za 5 funtów ![]() puchę myślę zmienić, ale w tym samym systemie no i dokupić fuji x100 lub podobne z dwoma obiektywami ![]() więc polecam fuji i eizo ![]() Cytat:
może nawet palił https://www.google.pl/search?q=18+zi...JMwNk18g2uM%3A loty i hotele zabookowane chuop się tak podjarał, że budżet zwiększył i chce kupować wszystko co mu zaproponuję z tragikomedii, to mieliśmy ostatnio dość ciekawą grupę ![]() ze stowarzyszenia na rzecz zdrowia psychicznego. jeden pan zachowywał się dość podejrzanie, niósł kawę, zabrał solniczkę z baru i poszedł na drugą salę. więc poszłam do koleżanki na recepcję podejrzeć na kamerach co będzie robił z tą solą. a ten ze stołu kolejną solniczkę i do plecaka. kamery mają parę sekund opóźnienia więc jak podniosłyśmy głowy znad kompa to gość już stał przy recepcji zdenerwowany. zaczął od tego, że to bardzo nieładnie z naszej strony, że mamy takie formy oszczędności, że w spłuczkach w toaletach jest bardzo niskie ciśnienie. i on dzieląc pokój czuje się mocno skrępowany i musiał użyć szczotki do wc żeby popchnąć. i że ta szczotka jest już strasznie ufajdana i że tak nie może być. pytamy więc pana uprzejmie czy życzy sobie wymianę szczotki, sprzątanie i naprawę spłuczki. chciał. jak wyszli z hotelu, to wysłaliśmy na górę pokojową i technicznego. wracają i mówią, że wszystko normalnie działa i szczotka czyściutka ![]() o zwrot solniczek się nie upominałyśmy bo nie wiadomo do czego ich używał przy swojej fiksacji toaletowej
|
|
|
|
|
#456 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
To moje sięganie po herbatę (której z zasady nie pijam) świadczy niechybnie o tym, że "coś się dzieje" ![]() Nie wiem, czy "trudne", czy po prostu niektórzy są na ten rodzaj humoru niewrażliwi, ale np. moja siostra rodzona "Friends" nie znosi (o ile pamiętam skomentowała kiedyś, że zachowują się jak upośledzeni) ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#457 |
|
Zakorzenienie
|
Bett- przecież to był Ross.
Taki lajf. I w ogóle zaââ☠ââ☠ââ☠ista destynacja! Tak na oko, opowiesz szczegóły po powrocie? Ad Friends jeszcze, właśnie mnie po latach olśniło, jakiego sekretarzyka szukam Tylko z nadstawką, bo liczy się wykorzystanie miejsca w pionie - mój niestety nie będzie przy oknie, a przy ścianie. Dziś z chuopem skonstatowaliśmy, że jak zwykle mursimy zamówić/ se zrobić samemu. Nigdzie nie kupimy gotowca Edytowane przez rachell111 Czas edycji: 2016-09-21 o 00:31 |
|
|
|
#458 |
|
Zakorzenienie
|
Red, a take coś co sądzisz, jestem ciekawa? Przygarłabyś?
Edytowane przez rachell111 Czas edycji: 2016-09-21 o 00:30 |
|
|
|
#459 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
Ad sinupret przypraw - "marzyłem" o podlaskiej (sądząc, że u mnie na zadupiu pomarzyć sobie tylko mogę), aż mama przyniosła z Rossmanna, podlaską do drobiu ![]() Cytat:
Fajne, ale jak na moje to do kuchni, jako "stół pomocniczy" bardziej
|
||
|
|
|
#460 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#461 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i w zwykłych sklepach też coraz częściej spotykam Cytat:
![]() tam było 30 Rossów płci obojga ![]() 2. ja to się zastanawiam czy będę miała do czego wracać ![]() ale już nigdy w życiu nie dam sobie urlopu odwołać a miejsce po prostu zaskoczyło od razu. jak na początku nie wiedziałam gdzie chcę jechać, to później nie chciałam nigdzie indziej. jak chłop zaproponował maderę, to się tydzień nie odzywałam, chociaż sama na początku rozważałam. tzn. mogłam mu od razu powiedzieć gdzie chcę, ale jak on fogle śmiał coś innego ![]() mam bardzo brytyjski gust ![]() obym tego nie żałowała, bo oni się strasznie zachowują na takich wypadach ![]() ale ponoć w albufeirze jest najgorzej |
||
|
|
|
#462 | |
|
BAN stały
|
Ke?
Cytat:
|
|
|
|
|
#463 |
|
BAN stały
|
![]() O 6:40 siostra postawiła cały dom na nogi, dzwoniąc z rykiem, że jej samochód ukradli. Po paru minutach przypomniała sobie, że wczoraj zaparkowała pod sklepem, poszła po zakupy i wróciła pieszo do domu |
|
|
|
#464 | ||||
|
Nindżopesz
|
Cytat:
Cytat:
Bardziej śmieszył mnie np. absurdalny Monty Python.Cytat:
A powiadają, że to dramat psychologiczny z elementami horroru.Cytat:
Nad Tamronem sama myślę, znaczy nie myślę bo już wymyśliłam (zamiast kita), chwilowo jednak nie jest mi tak bardzo potrzebny, więc kupię za jakiś czas. Sigmy się boję bo tak narzekają na FF i BF... A jak ten Pentacon i Helios, dają radę? Helios mnie nieustannie kusi. Twój mocno swirluje? Ja właśnie kupiłam Pancolara 50/1.8 i mam mieszane uczucia bo jakoś tak... ciemno zdjęcia wychodzą Ale chyba obiektyw nie powinien na to wpływać... Dzisiaj spróbuję przetestować go w plenerze i sprawdzić ten rzekomy nerwowy bokeh. Oczywiście kupiłam zły adapter bo z kołnierzem, dopiero potem doczytałam, że to nie taki Se widoczków nie pocykam.Te nanuszki zbytnio ą ę, nie w moim guście. Lubię fikuśności, ale mniej romantyczne, bardziej w kierunku metaloplastyki np. Kolor też taki a'la pokoik Anny Shirley. Obiektywnie ładny mebelek. |
||||
|
|
|
#465 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#466 | |
|
Nindżopesz
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#467 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
szafka kuchenna, taka nie bardzo "ąę"?
|
|
|
|
|
#468 | |
|
niecnotliwa dziewica
|
Cytat:
|
|
#469 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#470 | |||||
|
Mother of Cats
|
Znad nowej lampki nabiurkowej
![]() TŻ-u stwierdził, że steampunkowa, więc poszłam prawdziwie steampunkowe oglądać w necie - aww ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() A propos wyjazdów i krajobrazów: zachwycałam się już tym, tym i tym? Cytat:
Cytat:
![]() Zapisz
|
|||||
|
|
|
#471 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pentacon ma bardzo fajną plastykę ---------- Dopisano o 13:12 ---------- Poprzedni post napisano o 12:34 ---------- Cytat:
![]() https://www.youtube.com/watch?v=EbG4M--OlsU ![]() 2. Peak District my do walii się wybieramy... a później lake district w drodze do szkocji |
||
|
|
|
#472 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#473 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
do takich biureczek, wzięła się właśnie od czasów przeczytania Anny. Co prawda to jest jak sądzę bardziej fansy i trochę zmodernizowany. Patrzę pod kątem projektu, pomysłu, bo potrzebuję nadstawkę i w zasadzie wykonać/zlecić wykonanie od zera. Całkiem fajna ta strona kogoś kto tworzy/przerabia meble. http://www.jot-studio.pl/meble-malowane,1643.html Cytat:
Ja bym nie kupiła, bo wygrałoby lenistwo, nienawidzę ścierać kurzu z lampek, a zwłaszcza czarnych. Tró steampunkowe 2. Zaiste, dech zapiera, tak pięknie. Edytowane przez rachell111 Czas edycji: 2016-09-21 o 17:03 |
||
|
|
|
#474 | |
|
|
Cytat:
Czy jest ich więcej?? ![]() Macham i spadam, gdyż nadal mam gościa. No i przez przypadek kupiłam 6 kg dyni, muszę coś z nią zrobić... Zapisz
|
|
#475 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
![]() O niczym nie wiem
|
|
|
|
|
#476 |
|
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C
|
Byłam u tesciowej, pogadałysmy, obaliłysmy kielonki jajkówki, nakarmila mnie leczo, wspomogła $, cud nie tesciowa
Live long and prosper 🖖🏻 Edytowane przez Corii Czas edycji: 2016-09-21 o 19:57 |
|
|
|
#477 | |
|
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#478 | |
|
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C
|
Cytat:
Generalnie teściowej to się nie wybiera
|
|
#479 |
|
|
Ale żeby aż podejrzewać, że w poprzednim wcieleniu było się Hitlerem, że się taką wylosowało, to nie każdy może powiedzieć
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#480 | |
|
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:17.

).
Rozumiem doskonale co czujesz.
?
Przecież cały humor w FRIENDS jest całkiem oczywisty, opiera się na gorzkiej mockery.
Dobiłaś mnie, sama takich nie umiem, murszę kupować. 
Czy tylko te zioła zbierał?
Tylko z nadstawką, bo liczy się wykorzystanie miejsca w pionie - mój niestety nie będzie przy oknie, a przy ścianie. Dziś z chuopem skonstatowaliśmy, że jak zwykle mursimy zamówić/ se zrobić samemu. Nigdzie nie kupimy gotowca 

Ja bym nie kupiła, bo wygrałoby lenistwo, nienawidzę ścierać kurzu z lampek, a zwłaszcza czarnych.