Lutówki 2017 ❤ cz. III - Strona 62 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-09-21, 09:04   #1831
__malaMi__
Zadomowienie

Dot.: Lutówki 2017 ❤ cz. III

ewemis dzięki za listę na pewno się przyda, ale pewnie jak bedę robić zakupy jeszcze milion pytan bedę miała

Cytat:
Napisane przez Opiumalfa Pokaż wiadomość
Ja bym dodała jeszcze do listy płyn ginekologiczny Lactacyd i Tantum Rosa
a ten plyn ginekologiczny to też do podmywania jak tantum rosa?

Cytat:
Napisane przez Mojra87 Pokaż wiadomość
Ja też nie lubię podpasek... Ale wolę takie ciut bardziej komfortowe niż te cegły najgorzej, jak położne każą leżeć bez niczego między nogami, żeby "wietrzyć krocze" wtedy to dopiero będzie dramat.... nie dam się - będę w ukryciu wpychać podpaskę w gacie
właśnie mnie to zastanawia i nigdy nie pamiętam żeby zapytac... mówią, ze wietrzyć krocze, ale jak skoro wylatują z nas wtedy jakieś resztki??? na jakiś podkładach się leży i je zmienia czy jak?

Cytat:
Napisane przez Krysilla Pokaż wiadomość
Z tego co pamiętam (a bylam zdenerwowana masakrycznie) jest to rozszerzenie kieliszkowo miedniczkowe bodajze. Lekarz powiedzial ze mam sie nie denerwowac i bedziemy obserwować po czym dal mi skierowanie do szpitala i kazal od razu jechac. Wiec oczywiscie w ogole sie nie zdenerwowalam. Pojechalam. Zrobiono mi badania i powiedziano ze na razie mam sie nie denerwować i monitorować na kolejnym usg. Bo byc moze to zaniknie a jak nie to sie zobaczy co dalej. Mysle, a raczej tak sie pocieszam, ze jakby to rzeczywiscie bylo tak powazne to by interweniowali. Zobaczymy co bedzie na polowkowym.

A i mam cukrzyce ciążową. Wg lekarza ledwo przekroczylam normy, ale teraz przestrzegam diety i mierze cukier. Mam nadzieje, że wszystko bedzie ok.

Z wesolych rzeczy. Maz zadzwonil ze statku, by sie dowiedziec jaka płeć. Opowiadam mu o USG:
Ja: Mam nawet wydruk zdjęcia mózgu na usg. Ładnie widać półkule obie.
Mąż: Dobra, ma półkule. Ale czy ma mózg?

Co do wózka- ja na razie się tylko rozglądam a kupię w styczniu jak mąż wróci.

Moja siostra używała pokładów poporodowych canpolu i przyznam się, że ja ich używałam także na noc jak mialam wyjatkowo obfite miesiączki.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaż na Samsung Galaxy S 7 Edge
współczuję nerwów oby wszystko sie unormowało i strach okazał się niepotrzebny. A to wyszło w trakcie rutynowego usg?
Myślałam, że na połówkowym tylko tak dokładnie wszystko sprawdzają.

Cytat:
Napisane przez mariea Pokaż wiadomość
a ja zapomniałam napisać, że byłam dziś na badaniach i z morfologią ok. hemoglobina 12,8. może bez rewelacji, ale trzyma poziom, najważniejsze, że nie spadła, bo spadała, a teraz przynajmniej stoi w miejscu. czyli ten sok z pokrzywy może cos tam pomógł. chyba zacznę go pić 2x dziennie, na próbę raz dziennie wychylałam i chyba za mało
mocz mi się robi coraz bardziej zasadowy. ph już 7,5 niby łykam żurawinę, za dużo nie daje. nie wiem czym go zakwasić. probiotyki te dedykowane okolicom intymnym powinny pomóc na to??
12,8 to chyba ok? ja mam 12,4 i wydaje mi się, ze jak nie spadnie to jest ok ale zaczynałam od 13....
Ile płaciłaś za taki sok i ile go się pije? Wczoraj widziałam taką małą buteleczkę i 18 zł chyba, ale to by starczyło pewnie na kilka dni

a z tym PH sama zerknęłam i zawsze miałam 5, a ostatnio jak mi wyszły bakterie, którymi gin kazał się nie przyjmować, bo nie ma leukocytów to PH było już 7
też jem żurawit 1 dziennie chyba powtórzę na własną rękę badanie.

Cytat:
Napisane przez paulinka009 Pokaż wiadomość
Witam czy moglabym niesmialo do Was dolaczyc? Co prawda jestem mamusia marcowa ale tak milo dyskutujecie o wszystkim ze chcialabym sie dolaczyc do Was o ile sie zgodzicie
Moge zapytac co to za sok? Kupny czy robiony? Duzo o nim czytalam podobno dziala super.
witaj! Ja też jestem marcówką

Cytat:
Napisane przez axn22 Pokaż wiadomość
Na tym etapie nie będzie to miało jeszcze dużego wpływu ale jak dziecko będzie już duże to będzie uciskać na żyłę główną i wtedy do dziecka dochodzi mniej tlenu. Sama byś to jednak poczuła, byłoby Ci zwyczajnie słabo, miałabyś problemy z oddechem, zaczęłyby Ci drętwieć nogi itp. Inna sprawa, że z czasem spanie na plecach zrobi się pewnie niewygodne bo zacznie nas boleć wtedy kręgosłup, może wtedy z automatu nie będziesz się już tak budzić
Na razie się tym nadmiernie nie stresuj, zwracaj uwagę żeby najlepiej układać się na boku ale jak obudzisz się inaczej to bez paniki
też często budzę się na plecahci mam wtedy wyrzuty sumienia, ale nie wiem jak nad tym zapanować, bo zasypiam na boku.

Cytat:
Napisane przez MartaMagda Pokaż wiadomość
Dziewczyny, odebrałam wynik połówkowego, z małą wszystko OK, ale mam podwyższony opór w lewej tętnicy macicznej

Czy któraś z Was się z tym spotkała? Wczoraj jak to czytałam to aż mi się słabo zrobiło... TŻet mnie pociesza, że gdyby to było coś złego, to by do mnie dzwonili, a nie wysłali wynik na maila. Sama nie szukam za dużo w necie, żeby się nie stresować, ale może z Waszych doświadczeń, albo doświadczeń znajomych mam możecie mi coś poradzić.

---------- Dopisano o 08:49 ---------- Poprzedni post napisano o 08:43 ----------

U mnie to samo, zasypiam na boku, a budzę się rozciągnięta na całe łózko i w dodatku na plecach...
super, że z mała ok, niestety co do drugiego nie podpowiem, bo pojęcia nie mam
Stary 2016-09-21, 09:06   #1832
zuzkka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kiciulec Pokaż wiadomość
Chętnie odstąpie swój,nie wiem kiedy my go damy rade zjeść. Za 2 tygkolejny bedę robiła na urodziny córki, ale to już nie będę się ukrywała to jakiś wypaśny zrobię. A wiedziałaś, że z połączenia kotkai króliczka powstaje krecik?

---------- Dopisano o 09:04 ---------- Poprzedni post napisano o 09:03 ----------

Ngdy nie słyszałam o tym, może umów się z lekarzem żeby wytłumaczył co i jak?
Za chwilę melduję się na tort 😃 Z tym krecikiem w sumie logiczne 😂😂😂😂

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

Edytowane przez zuzkka
Czas edycji: 2016-09-21 o 09:08
zuzkka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-21, 09:07   #1833
Lilotka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Krysilla Pokaż wiadomość
Podobno może zaniknąć. Zobaczymy na połówkowym.

Nie martw się kochana. Mój synek, też miał problem z nerką i nim sie urodził wada znikneła sama. Głowa do góry wszystko będzie dobrze

Paulina
Lilotka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-21, 09:10   #1834
sQuaara
Zakorzenienie

Laski ale mam hm.. Po ang to jest "i'm on fire" niech będzie że pasma sukcesów

Wczoraj w autobusie mi ustapili, dziś w sklepie pani mnie zaprosiła bez kolejki. U lekarza medycyny pracy rejestracja mnie wolała jako pierwsza (stałam 10. Daleko...) a teraz u okulisty pacjenci mimo że kolejka na 10-15 osób też proponują że może ja sobie pierwsza bym weszła )
Normalnie siądę na laurach i sie nie pozbieram na koniec dnia jak tak dalej pójdzie
Stary 2016-09-21, 09:12   #1835
Lilotka
Zakorzenienie

Cytat:
Witam czy moglabym niesmialo do Was dolaczyc? Co prawda jestem mamusia marcowa ale tak milo dyskutujecie o wszystkim ze chcialabym sie dolaczyc do Was o ile sie zgodzicie
Witamy i Zapraszamy

Paulina
Stary 2016-09-21, 09:14   #1836
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Escorpio Pokaż wiadomość
Wrzucam jeszcze zdjecie mojego bardzo łatwego w przygotowaniu tortu oczywiście na boczki zabrakło mi troche kremu

Nie wiem czemu się poziomo wstawił
pychota !
Cytat:
Moge zapytac co to za sok? Kupny czy robiony? Duzo o nim czytalam podobno dziala super.
Witaj
Cytat:
Napisane przez lolita25 Pokaż wiadomość
Zaraz po singielce wczoraj zasnęłam a teraz już spać nie mogę

---------- Dopisano o 04:59 ---------- Poprzedni post napisano o 04:58 ----------

Witam
Ja też oglądam singielke
Cytat:
6 to jeszcze nic ja coraz czesciej o 4 sie budze... tez tak macie ze jak sie kladziecie to cos gdzies was boli i trzeba kombinowac z pozycja?
jeszcze tak nie mam. W poprzedniej ciąży zaczęło się jak już naprawdę ogromny brzuch miałam
Cytat:
Napisane przez zuzkka Pokaż wiadomość
Dzień dobry wczoraj stwierdziłam że chociażby się walilo to muszę Was na bieżąco nadrabiać bo potem nie ma szans 😃 dziś o 17 wizyta, kciuki kochane 😃
za wizytę
Cytat:
Córka teraz ma fazę ślubną Wszystkie misie śluby biorą. A jakie im się hybrydowe dzieci rodzą

Cytat:
Dziewczyny, odebrałam wynik połówkowego, z małą wszystko OK, ale mam podwyższony opór w lewej tętnicy macicznej

Czy któraś z Was się z tym spotkała? Wczoraj jak to czytałam to aż mi się słabo zrobiło... TŻet mnie pociesza, że gdyby to było coś złego, to by do mnie dzwonili, a nie wysłali wynik na maila. Sama nie szukam za dużo w necie, żeby się nie stresować, ale może z Waszych doświadczeń, albo doświadczeń znajomych mam możecie mi coś poradzić.
nic mi to nie mówi
kiedy masz wizytę?

Co do imienia Milenka, bardzo mi sie podoba.
A moja córa dziś mi mówi "Wiesz mamusiu, w przedszkolu mam koleżankę Milenke która się tuli do mnie, ona jest taka malutka wiesz?"
Stary 2016-09-21, 09:15   #1837
zuzkka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sQuaara Pokaż wiadomość

Wczoraj w autobusie mi ustapili, dziś w sklepie pani mnie zaprosiła bez kolejki. U lekarza medycyny pracy rejestracja mnie wolała jako pierwsza (stałam 10. Daleko...) a teraz u okulisty pacjenci mimo że kolejka na 10-15 osób też proponują że może ja sobie pierwsza bym weszła )
Normalnie siądę na laurach i sie nie pozbieram na koniec dnia jak tak dalej pójdzie
Ale masz szczęście!!! 😃 Ja doznała wczoraj szczytu bezczelności! W kolejce na poczcie babka wepchnęła się przede mnie! Rozumiem, że starsza schorowana, ale wypada spytać?! A ona do mnie: Pani stoi w kolejce? I hop! Nie, przyglądam się jak znaczki naklejają 😠

Stary 2016-09-21, 09:18   #1838
keepsmil3
Zadomowienie

Z tymi podkladami to ja tez sie zastanawiam jak to sie odbywa. Bo jeśli mamy leżeć z gołym tylkiem i sie wietrzyć, to jak potem z gracją wstać do toalety? A co jesli na sali są odwiedzający? Moze nie zawsze każą wietrzyć i wystarczy w tych siatkowych majtach leżeć? Takie estetyczne sprawy mnie zastanawiają, bo ja sie chyba bede krępować

---------- Dopisano o 09:18 ---------- Poprzedni post napisano o 09:16 ----------

Cytat:
Ale masz szczęście!!! 😃 Ja doznała wczoraj szczytu bezczelności! W kolejce na poczcie babka wepchnęła się przede mnie! Rozumiem, że starsza schorowana, ale wypada spytać?! A ona do mnie: Pani stoi w kolejce? I hop! Nie, przyglądam się jak znaczki naklejają 😠

Ja nie wiem co jest z tymi ludźmi, mogła chociaz zapytać czy ją wpuscisz, ale pewnie nie wiedziala jak to zrobić, wiec zwyczajnie Cie wyminela

keepsmil3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-21, 09:18   #1839
Lilotka
Zakorzenienie

Cytat:
Dzień dobry wczoraj stwierdziłam że chociażby się walilo to muszę Was na bieżąco nadrabiać bo potem nie ma szans 😃 dziś o 17 wizyta, kciuki kochane 😃
Ja też siedze i czytam, bo jak nie było mnie dwa dni kosztem obiadu musiałam nadrobić aż `10 stron!! musze się wziąć za mieszkanie, bo zarośnie
Kciuki zaciśnięte!! Daj znać po

Paulina
Stary 2016-09-21, 09:20   #1840
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:

Łał ! Aż tak? super!
Mi dziś babka ustąpiła miejsca w tramwaju jak z córką jechałam do przedszkola.
Cytat:
Ale masz szczęście!!! �� Ja doznała wczoraj szczytu bezczelności! W kolejce na poczcie babka wepchnęła się przede mnie! Rozumiem, że starsza schorowana, ale wypada spytać?! A ona do mnie: Pani stoi w kolejce? I hop! Nie, przyglądam się jak znaczki naklejają ��

o matko!

Dziś wszędzie od rana słyszę,że wiadomością dnia jest to,że Brat Pitt i Angelina się rozwodzą myślałam,że ich nic nie rozdzieli

Edytowane przez s i l v e r
Czas edycji: 2016-09-21 o 09:22
s i l v e r jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-21, 09:21   #1841
__malaMi__
Zadomowienie

nie mamy żadnego Brajana na forum prawda?

Stary 2016-09-21, 09:21   #1842
Lilotka
Zakorzenienie

Cytat:
Dzięki! Już myślałam że się do łóżka muszę przywiązywać Zasypiam na lewym boku, budzę się na plecach, a mąż mi rano mówi: 3 razy Cię szturchałem żebyś na plecach spała 😂

Ja nadal najczesciej spie na brzuchu, choć mam już spory..

Paulina
Stary 2016-09-21, 09:21   #1843
sQuaara
Zakorzenienie

Wspaniale... Po prostu wspaniałe ale nie przebija to faktu że gdzieś.widzialam takie samo ale z córeczka Denerys
Stary 2016-09-21, 09:22   #1844
zuzkka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lilotka Pokaż wiadomość
Ja też siedze i czytam, bo jak nie było mnie dwa dni kosztem obiadu musiałam nadrobić aż `10 stron!! musze się wziąć za mieszkanie, bo zarośnie
Mam w tym tygodniu tyle do załatwiania przed urlopem a tu ciągle czytam Wizaż 😂 Zamelduje się od razu po i liczę, że mi powie: Na bank dziewczynka, 100%! Dobrze, że zaczęła Pani kupować sukienki 😃

Stary 2016-09-21, 09:23   #1845
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lilotka Pokaż wiadomość
Codziennie sobie mówię,że po śniadaniu posprzątam mieszkanie. Ale biorę na chwilę laptop i na tym się kończy nadrabiam, nadrabiam i końca nie ma.
Wizaż to "zuo"

Dobra...idę sprzątać

Czas edycji: 2016-09-21 o 09:26
Stary 2016-09-21, 09:24   #1846
sQuaara
Zakorzenienie

W ogóle ostatnio słyszałam historie małżeństwa/pary która mocno udziela się w necie, hejty, mamy, fanpejdże, itp itd. I zdarzyło im się dzieciątko a w zasadzie bliźniaki i można rozkmina była jak by trollowac imionami. Pierwsza myśl Brajan i Dżesika... Później uznali że to przesada i w ogóle.. I tak oto nazwali bliźniaki Janusz.i Grażyna trolololololo
Oczywiscie z całym szacunkiem.do Grażyna i Janusza jakiegokolwiek znacie
Stary 2016-09-21, 09:30   #1847
Lilotka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez __malaMi__ Pokaż wiadomość

Jednego Brajana Janusza już mamy

---------- Dopisano o 09:30 ---------- Poprzedni post napisano o 09:25 ----------

Cytat:

Paulina
Stary 2016-09-21, 09:33   #1848
s i l v e r
Zakorzenienie

Za tydzień w sobotę robię imprezkę, moja 30-stka. I mam prośbę do Was. Macie pomysł na jakieś fajne menu? Co by szło dobrego podać może jakieś sałatki czy coś. Albo coś na ciepło

---------- Dopisano o 09:33 ---------- Poprzedni post napisano o 09:31 ----------

Cytat:
W ogóle ostatnio słyszałam historie małżeństwa/pary która mocno udziela się w necie, hejty, mamy, fanpejdże, itp itd. I zdarzyło im się dzieciątko a w zasadzie bliźniaki i można rozkmina była jak by trollowac imionami. Pierwsza myśl Brajan i Dżesika... Później uznali że to przesada i w ogóle.. I tak oto nazwali bliźniaki Janusz.i Grażyna trolololololo

Czas edycji: 2016-09-21 o 09:32
Stary 2016-09-21, 09:33   #1849
kiciulec
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to kiciulec

Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość
Codziennie sobie mówię,że po śniadaniu posprzątam mieszkanie. Ale biorę na chwilę laptop i na tym się kończy nadrabiam, nadrabiam i końca nie ma.
Wizaż to "zuo"

Dobra...idę sprzątać
Ja dzisiaj mam wplanach wymienić córki garderobe najesienną, a letnie rzeczy schować, posprzątać łazienkę i zrobić obiad. Póki co zjadłam śniadanie ale już już prawie wstałam z kanapy
kiciulec jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-21, 09:35   #1850
Lilotka
Zakorzenienie

Dajcie mi kopa w d... bo mąż ze mną rozwód weźmie

Paulina
Stary 2016-09-21, 09:36   #1851
Krysilla
Rozeznanie

Cytat:

Na to powinien być jakiś paragraf, żeby urzędnik mógł zabronić czegoś takiego..
Cytat:

---------- Dopisano o 08:49 ---------- Poprzedni post napisano o 08:43 ----------

U mnie to samo, zasypiam na boku, a budzę się rozciągnięta na całe łózko i w dodatku na plecach...
Ojej. Mam nadzieję, że wszystko sie jakos wyprostuje i będzie ok.
Cytat:
Hej! Witaj!
Cytat:
Oczywiście trzymam kciuki żeby wada sama zanikła, ale jak nie to naprawdę też nie masz sie czym martwić
Dzięki

Cytat:
Napisane przez ewemis Pokaż wiadomość
Ja już po wizycie i sama nie wiem jak wam to wytłumaczyć skoro sama nic nie rozumiem Wychodzi na to że moja szyjka macicy pod wpływem skurczy rozwarstwia się przez co podnosi łożysko do góry, w momencie spokoju "zamyka się" przez co łożysko opada... więc w dniu dzisiejszym szyjka 40mm, łożysko nisko mimo że 12.09 była szyjka 26mm, łożysko wysoko lekarz gdyby sam nie robił obu usg w życiu by w to nie uwierzył na razie darujemy sobie jakąkolwiek ingerencje szwem czy passerem i będziemy obserwować, no i musze dalej leżeć bo najwidoczniej to jej służy
Gapcio 320g i tak dawał czadu że lekarka go czuła, a podczas usg próbował zjeść własną stopę
To lez ile możesz. Moja babcia mówi, ze po porodzie nie będę spała

Cytat:
Krysilla moja chrześnica ma to samo córeczka Silver i poza kontrolami u nefrologa jest w porządku. U niej wykryto duuużo później bo po urodzeniu, zdarzały jej sie zapalenia pęcherza, ale dostawała po prostu furagine na to i jest coraz lepiej. Myślę, że im wcześniejwykryte tym lepiej
Dzięki. Naprawdę mnie wszystkie pocieszyłyście. Teraz czekam na polowkowe z niecierpliwością.

Cytat:
O właśnie super,że pamiętasz

---------- Dopisano o 20:55 ---------- Poprzedni post napisano o 20:53 ----------

No ,ale ja nie patrzę czy popularne czy nie tylko po prostu bardzo mi się podoba to imię od dawna
Ja tylko zauważyłam, moja mama pracuje w przedszkolu i sama ma w swojej grupie trzy Hanie a w sasiednich grupach też jest kilka.
Cytat:
Napisane przez lolita25 Pokaż wiadomość
Byliśmy dziś na pogrzebie, męża dziadek zmarł
Pół dnia na nogach i szczerze pisząc mam dosyć, jestem zmęczona, boli mnie całe spojenie, najgorzej przy zmianie pozycji,mała śpi i ja też już w łóżku odpoczywam.

Krysilla gratuluję Hanki, mam ciotkę Hanie

A jeżeli chodzi o twardnienie brzucha, to jeszcze mnie ta przyjemność nie dopadła
Bardzo mi przykro. Trzymajcie sie.

Do mnie o 7 zadzwonil kurier. Jestem ciekawa co przyjdzie-nosidlo czy lozeczko. Normalnie radosc jak na prezenty na gwiazdke.

Stary 2016-09-21, 09:36   #1852
pater86
Zadomowienie

Cytat:

O rany, to dziecko życia nie będzie miało.... Z całym szacunkiem, ale rodzice chyba nie myślą za dużo... Jak leżałam w szpitalu po pierwszym porodzie, rozmawiałam z sąsiadką z łóżka obok o imionach, ona urodziła Kasię, a ja w dalszym ciągu zastanawiałam się nad imieniem dla synka. Ona właśnie miała siostrzeńca o imieniu Brajanek... Na szczęście chyba sama widziała, że z tym jest coś nie halo...
Stary 2016-09-21, 09:37   #1853
mariea
Zakorzenienie

Cytat:

mam nadzieję, że masz możliwość szybkiej konsultacji z lekarzem, bo danie ot tak wyniku do ręki, bez słowa wyjaśnienia nie podoba mi się. ciesze się z jednej strony, że u mnie odbiór wyników genetycznego i połówkowego jest tylko na wizycie, lekarz od razu wytłumaczy, bo net nie jest dobrym doradcą. przecież ten opór pewnie też może być niewielki albo spory? a pewnie u Ciebie jest niewielki. trzymam kciuki żebyś się szybko dostała do lekarza i żeby Cię uspokoił. a jak z moczem, bo ciągle zapominam zapytać?
Stary 2016-09-21, 09:38   #1854
axn22
Zakorzenienie

Cytat:
Dobra...idę sprzątać
Moje mieszkanie już też wygląda jak po wojnie... Jak wrócę z pracy to też się muszę zabrać za to... Tylko nie wiem kiedy... Zjem obiad to będzie 17... chwilka odpoczynku, zakupy, trening, obiad na kolejny dzień, ogarnięcie mieszkania... i chyba padnę...
A jeszcze w salonie mam górę ubrań na suszarce -.-

Cytat:
Za tydzień w sobotę robię imprezkę, moja 30-stka. I mam prośbę do Was. Macie pomysł na jakieś fajne menu? Co by szło dobrego podać może jakieś sałatki czy coś. Albo coś na ciepło [COLOR="Silver"]
Też mnie czeka 30tka ale męża niedługo, ale taka tylko z najbliższą rodziną, mam już wstępny plan:
- tort, sernik oreo + jakieś drobiazgi (trufelki, może kwiatki z jabłek i ciasta francuskiego)
- na przekąski kulki serowe, tartaletki z serem pleśniowym i żurawiną, deska serów
- konkretów i mnie nikt nie chce bo zwyle się najedzą na starcie więc jakaś zwykłą lekka sałatka + sałatka z tortellini (muszę poszukać dobrego przepisu) i może eksperymentalnie jakieś pieczone mini kotleciki albo mięsne albo vege (np falafele)
axn22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-21, 09:39   #1855
mariea
Zakorzenienie

Cytat:
I tak oto nazwali bliźniaki Janusz.i Grażyna trolololololo
jeszcze z Seby są takie śmichy w necie
Stary 2016-09-21, 09:40   #1856
MartaMagda
Zakorzenienie

Dziewczyny, ja na tym badaniu mam zalecenie "do obserwacji przez lekarza prowadzącego", połówkowe robiłam u innego lekarza niż mój prowadzący, a do prowadzącego idę w przyszły czwartek.

Ja się zatrzymałam na wiedzy, że ten przepływ może mieć wpływ na mniejsze dostarczanie wartości odżywczych do dziecka oraz na podwyższenie ciśnienia tętniczego.

Ciśnienie mam w normie, a dwie pozostałe tętnice maciczne są OK, więc na razie staram się nie siać paniki.

Dzięki kochane za wsparcie, jesteście nieocenione

Cytat:

Stary 2016-09-21, 09:40   #1857
Krysilla
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez mariea Pokaż wiadomość
jeszcze z Seby są takie śmichy w necie
Sebixy i Karyny

Stary 2016-09-21, 09:40   #1858
Shiruvii
Zakorzenienie

GG do Shiruvii Send a message via Skype™ to Shiruvii

Cytat:
Za tydzień w sobotę robię imprezkę, moja 30-stka. I mam prośbę do Was. Macie pomysł na jakieś fajne menu? Co by szło dobrego podać może jakieś sałatki czy coś. Albo coś na ciepło

---------- Dopisano o 09:33 ---------- Poprzedni post napisano o 09:31 ----------

Hmm, na zimno to salatki (np. pieczarkowa z groszkiem albo z szynka i ananasem), ja zwykle robie tortille z warzywami i tunczykiem, koreczki, ogoreczki kiszone i z chilli.
Na cieplo ostatnio robilam babeczki wytrawne (u mnie wiejskie z kielbasa, serem i warzywami, ale mozesz zrobic tez ze szpinakiem i feta). Albo takie danie "obiadowe", czyli ziemniaki z piekarnika z kurczakiem i salatka.

Cinderella is a proof that a new pair of shoes can change your life
Shiruvii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-21, 09:40   #1859
lolita25
Zakorzenienie

GG do lolita25

MartaMagda nie mam pojęcia, o co może chodzić, myślę jednak, ze to nic poważnego, skoro nie chcieli z Tobą rozmawiać

Dziś na 18 mam wizytę, już się doczekać nie mogę
Stary 2016-09-21, 09:43   #1860
mariea
Zakorzenienie

Cytat:

12,8 to chyba ok? ja mam 12,4 i wydaje mi się, ze jak nie spadnie to jest ok ale zaczynałam od 13....
Ile płaciłaś za taki sok i ile go się pije? Wczoraj widziałam taką małą buteleczkę i 18 zł chyba, ale to by starczyło pewnie na kilka dni

a z tym PH sama zerknęłam i zawsze miałam 5, a ostatnio jak mi wyszły bakterie, którymi gin kazał się nie przyjmować, bo nie ma leukocytów to PH było już 7
też jem żurawit 1 dziennie chyba powtórzę na własną rękę badanie.
bo jeszcze jesteśmy w normie, ale wiesz... ja zaczynałam ciążę z hemoglobiną ponad 14.. a potem non stop spadek. cieszę się, że się zatrzymał jej poziom, bo strasznie bym nie chciała wylądować za miesiąc czy 2 na żelazie w tabletkach. jeszcze tylko by mi kłopotów z wypróżnieniem brakowało...
ja kupiłam litr tego soku przez internet, trzyma się go w lodówce. ile zapłaciłam z dostawą tego Ci dokładnie nie powiem, bo na mailu nie chce mi się szukać, ale kojarzy mi się że chyba około 35 zł

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości