|
|
#4742 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie marcowe 2017
Jak to stwierdzila ostatnio moja mama "z dnia na dzien masz ten brzuszek wiekszy", a wedlug mnie zalezy ile zjem w ciagu dnia.
Ale dzis od rana mam laskotki w brzuchu... ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4743 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4745 |
|
Zadomowienie
|
Tz mówi że tak i że widać
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#4746 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() --- Dzień dobry Zaczynamy 17 tc !! |
|
|
|
|
#4747 | |
|
Zakorzenienie
|
Jutro mam wizyte NFZ ale pewnie bez usg, mam andzieję, ze wszystko ok. A na wagę to boje sie stawać. Moja sie popsuła- na szczęscie;p
Cytat:
laboga: zaraz półmetek...
|
|
|
|
|
#4748 |
|
Rozeznanie
|
I ja sie witam w 17 tyg
. Matko to juz sie zaczyna 5 miesiac . Ja ruchy juz czuje codziennie, nawet jak w sklepie stoje to czuje jak maly sie wierci . Kopniakow jeszcze nie czyje tylko takie jakby maly w poprzek stawal albo nogi prostuje, ale dupcie wypycha![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#4749 |
|
Zakorzenienie
|
Heeej. Co tam u was slychac? Mam nadzieje ze wszystko dobrze. Ja bylam w poniedziałek na wizycie i najprawdopodobniej będzie synek 🙂 zobaczymy czy się cos nie zmieni. Ogolnie dzidzia ma sie dobrze wszystko jest tak jak byc powinno 🙂
|
#4750 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a nawet jak juz po miesiacu zostane dodana do facebooka tona czacie nie nadaze, bo pracuje i zamierzam pracowac przynajmniej do konca 7 miesiaca, jesli wszystko bedzie ok ( tu nie ma mozliwosci przejscia na L4 jesli wszystko jest ok) proponuje , by klub zalozyc i kto bedzie chcial to sie przylaczy jestem w 13tc 3 d i brzuszek mi wyskoczyl, mimo tego przytylam tylko 1 kg. nie mieszcze sie w zadne spodnie z zamkiem i guzikiem- cisnie mnie strasznie. od kilku dni nosze leginsy i sukienki lub spodnie dresowe, mam zamiar kupic jakies ciazowe spodnie, ale chyba jeszcze poczekam na to, az brzuch sie zrobi wiekszy wczoraj bylam na wizycie, jest wszystko ok, dziec ma sie dobrze. na usg niestety nie widac bylo plci, lekarz powiedzial, ze pewnie na polwkowym (7 listopada) cos wiecej uda sie zobaczyc. zlecil mi dodatkowe badania na tarczyce i mowil o badaniu na cytomegalie- i tu pytanie: czy ktos z Was je robil??? bo ponoc nawet jesli ja sie ma, to i tak nc z tym nie mozna zrobic a moze to pogorszyc tylko stan psychiczny ciezarnej... nie wiem czy robic czy nie... |
|
|
|
|
#4751 |
|
Zakorzenienie
|
Brzuszek mi juz widac choc bylo widac jak jeszcze w ciazy nie bylam
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#4752 | |
|
Raczkowanie
|
Strasznie szybko leci
![]() ---------- Dopisano o 08:41 ---------- Poprzedni post napisano o 08:40 ---------- Cytat:
Ja mam wizytę w pon i liczę, że dziecko będzie współpracowało i gin powie na 100%
Edytowane przez matkapolka_88 Czas edycji: 2016-09-21 o 09:44 |
|
|
|
|
#4753 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4754 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4755 | |||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
najgorsze u mnie to, że mnie nic nie boli i nie mam motywacji żeby do dentysty iść ![]() Cytat:
Pokazuj brzucha! Cytat:
![]() mi nie, wieczorem jest większy, ale ja też mam oponkę tłuszczową ![]() Cytat:
Cytat:
ja badałam, ale potem od położnej też usłyszałam, że to bez sensu
|
|
#4756 | ||
|
Zakorzenienie
|
Witam się w II trymestrze !
Cytat:
Cytat:
A jeśli klub miałby powstać, to też musiałaby być jakaś zasada dotycząca tego, ile trzeba się udzielać, żeby się tam dostać - musi być pełne zaufanie do każdej członkini według mnie
|
|
#4757 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam rano malutki brzuch, dopiero jak się najem porządnie, to bardziej wychodzi
do tej pory mam już niecałe 4 kg na plusie Ja na cytomegalie nie miałam badań. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4758 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gratuluje udanych wizyt ![]() Marmotta ja nie kojarze abym takie badanie robila. ---------- Dopisano o 10:01 ---------- Poprzedni post napisano o 09:55 ---------- Ale kurier znalazl sobie moment, akurat tyle co maly zamknal oczy a tu dzwonek, nawet nie wstawalam bo zaraz oczy jak pieciozlotowki, niech zostawi u sasiada albo jutro przywiezie. U mnie dzis bedzie wielki brzuchol bo na obiad placki ziemniaczane, które uwielbiam, mniam mniam ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez sunny_eyes Czas edycji: 2016-09-21 o 09:57 |
|
|
|
|
#4759 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
W pierwszej ciąży powiedział, że gdyby się pomylił to mam przyjść po porodzie na kontrolę i kupi nam wózek. Do tej pory na tyle pacjentek ponoć tylko 1 raz musiał kupić
|
|
|
|
|
#4760 |
|
Zakorzenienie
|
Ja przytylam tylkp 1kg :-P
MalaMi mam to samo z zębami :-( Nic nie widze, nic nie czuje zeby cos sie dzialo i ciagle odkladam... Tez mam większy brzuch wieczorem, ale normalnie tez troszkę widać, choc jak ktos nie wie o ciąży, to nie zauważy. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#4761 |
|
Raczkowanie
|
Właśnie poczułam ruchy mojej kruszynki! Cudowne uczucie. Jutro zaczynam 17 tydzień 😍
|
#4763 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 09:31 ---------- Poprzedni post napisano o 09:31 ---------- Ja też nie robiłam. |
|
|
|
|
#4764 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4765 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4766 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mamy rezygnować z fajnego kontaktu jakim jest czat bo kilka osób NIE CHCE tam dołączyć? Ogólnie uważam, że temat powinien być zakończony bo ciągnie się jak flaki z olejem. Co tu wejdę to jedno i to samo. Próbowałam pociągnąć dwa tematy myślisz ze któraś odniosła się tutaj do mojego postu? Żadna. Lepiej narzekać na to,że coś tam się gdzieś dzieje. Zachowujmy się jak dorośli ludzie, bo robi się tutaj niezle przedszkole i nie chce mi się wchodzić na ten wątek jak mam czytać te żale, a później się wszyscy dziwią ze tu tak cicho. z tego co kojarzę jakiś czas się w ogóle nie udzielałas tutaj i nikt z tego powodu wyrzutów nie robił wiec nie rozliczajmy ludzi z poświęconego czasu na wizażu.
|
|
#4767 |
|
Raczkowanie
|
Tu badania na CMV są w standardowym zestawie badań dla ciężarnych, tak jak toxo i HIV. Ja niestety nie przechodziłam (toxo też nie). Mam unikać osób chorych, przeziębionych, szczególnie dzieci. Moja córka od września zaczęła chodzić do przedszkola na 3 h dziennie. Teoria mówi, że dzieci chore czy przeziębione mają zostać w domu, mam nadzieję że w praktyce też tak będzie.
Jestem już w 15 tyg. czyli 2 trymestr, a cały czas czuję się zmęczona i senna. Normalnie spałam 6-7 godzin na dobę, a teraz 8-10 a i tak chcę mi się spać. Najgorszy jest ten brak energii i uczucie zniechęcenia. W poprzedniej ciąży też tak miałam ale jakoś łatwiej mi było to zwalczyć. Wybieranie wyprawki, wózka, gadżetów, czytanie o opiece nad niemowlakiem, o porodach, urządzanie pokoiku. A teraz - czytać nie muszę bo wiele nowego nie wyczytam, rzeczy po córce mam ( jak będzie chłopak to kilka ciuszkow dokupie, dla malucha mam większość unisex). Nawet pokoju nie mogę urządzać bo jest w niewykonczonej części domu - oby mąż zdarzył przed porodem. Niby bym mogła planować wystrój, ale płeć poznam dopiero 17 października i jakoś mi motywacji brak. Do tego się z mężem pokłóciłam, w ciąży tolerancja na jego dziwne humory mi spada. Ogólnie - nie lubię być w ciąży, a czym dalej tym będzie gorzej. Pisałyscie wcześniej o porodach... u mnie od odejścia wód do urodzenia to 32 h. Sam poród czyli ostatnie 20-30 minut to był pikuś w porównaniu do poprzednich godzin. Mój kręgosłup nie wyrobił, dziecko ustawiając się do porodu musiało naciskać na jakiś nerw, ból był nie do opisania. Nie mogłam leżeć, siedzieć, stać. Do tego nie "planowałam" epiduralu więc dostałam chyba dopiero po 24 h. Najpierw nie chciałam - myślałam że wytrzymam, bo za chwilę urodze (taaaaa...), a potem musiałam czekać na anestezjologa bo najpierw musiała zrobić planowane znieczulenia. Jak łatwo zgadnąć, tym razem epiduralu planuje ;-) Mimo to porodu nie wspominam źle. Tu są na prawdę świetne warunki w szpitalach. |
|
|
|
#4768 |
|
Zakorzenienie
|
A czy ja moge dolaczyc na fb? Na fb kontakt i dostep jest lepszy 😃
|
#4769 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
wypowiedziałam się tylko krótko, nie drąże tematu, bo zrobicie jak chcecie, a ty na mnie napadasz ![]() nie udzielałam się jak nie mogłam, bo byłam na urlopie czy po prostu padałam z nóg i nie miałam siły, ale jestem tu od dawna. i nie powiedziałam, że nie chcę dołączyć, tylko, że narazie nie dołączę. Tak jak ty masz prawo do swojego zdania tak i ja mam i je napisałam. Tobie odpowiada fb i ok, teraz kilku innym odpowiada klub i nagle powstana 3 miejsca i z wątku bedzie nic, co zresztą nie raz już miało miejsce. Naprawdę kulturalnie napisałam ze 2 zdania i trochę w szoku jestem, że tak naskakujesz
|
|
#4770 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja też się cieszę, że będę tutaj rodzic,tzn w Niemczech, super warunki tu są w szpitalu. Ogólnie w 32 tc wypisuje się z położna plan porodu, i wszystkie dokumenty do szpitala, wiec jeśli akcja się zacznie to nie czekasz na bóg wie co tylko w szpitalu mają już wszystkie potrzebne dokumenty. Tutaj są takie pokoje, każda kobieta ma swój pokój, w którym jest piłka, jakieś sznury do podwieszania :-P, no i łazienka z prysznicem i hydromasażem. Czad normalnie, standard taki. Po porodzie dostajesz obiad obojętnie o której urodzisz i też pytają co chcesz jeść co jest mega fajne bo jak leżałam w szpitalu tutaj to jedzenie smakowało jak z najlepszej restauracji. Naprawdę cieszę się i jestem spokojniejsza![]() ---------- Dopisano o 11:36 ---------- Poprzedni post napisano o 11:33 ---------- Cytat:
Wyślij do Mango Dane.Mango ja nadal nie mogę zapraszać ludzi na Fb ;( tylko osoby z moich znajomych lub wspólnych znajomych. Uświadom mnie jak to robić ![]() ---------- Dopisano o 11:45 ---------- Poprzedni post napisano o 11:36 ---------- Cytat:
Nikt nie będzie miał do Ciebie pretensji. Wiem,że jesteś tutaj od dawna, ale tak jak napisałam nie udzielałas się jakiś czas tak jak być może niektóre dziewczyny nie mają czasu /ochoty udzielać się teraz. To lekka hipokryzja nie udzielać się a mieć pretensje, że ktoś się nie udziela.. Jeśli dalej będzie tutaj taka atmosfera to jestem pewna, że wątek umrze. Wiadomo, że są osoby które mają więcej lub mniej czasu, to oczywiste i naturalne,ale nie rozliczajmy nikogo z tego gdzie się udziela, ja nie mam pretensji do dziewczyn, które piszą mniej bo mają np. Dzieci lub inne obowiązki, wiec Wy nie miejcie pretensji do dziewczyn, które mają więcej czasu i spędzają go na czacie, bo po 1. Jest wygodniej a po drugie to miły umilacz. Gdybyśmy tutaj zaczęły pisać tyle postów co na FB to o tak osoby które nie mają czasu nie nadrobilyby tego. Wiec Dziewczyny Apeluję! Przestańmy siać ferment, nie chcemy nikogo odrzucić, Ja nadal się tu udzielam ale gdy zaczynam temat nikt go nie ciągnie... natomiast za pięć minut czytam 8postow na temat narzekania, że NIKT się tutaj nie udziela... to tak, hormony mi skaczą. Bardzo się zdenerwowałam wczoraj jak czytałam wasze posty ale przemilczalam to i próbowałam o czymś innym napisać, jednak bez sensu bo i tak pozostało to bez echa. A dziś czytam znów o tym samym. :/ Jeśli dalej tak będzie podejrzewam, że wątek się podzieli bo to do niczego dobrego nie prowadzi .
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:23.

laboga: zaraz półmetek...

. Matko to juz sie zaczyna 5 miesiac 

No,ale już sobie powiedziałam,że poleczę teraz wszystko i nie ma bata.