|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2641 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy styczniowe 2017 na półmetku - czyli część II!
Cytat:
Cytat:
Jednego odesłano - i następnie stracono - za nieudaną próbę zabójstwa wyższego rangą studenta, drugi został zabity na arenie w czasie ćwiczeń, a trzeci umarł z przyczyn naturalnych - sztylet w sercu naturalnie powoduje śmierć.
|
||
|
|
|
#2642 |
|
Zadomowienie
|
NIEBIE
Ja od poczatku ciązy tak codziennie latam...mało tego to wysikać sie nie moge. Powinno się to już dawno skończyc. I ostatnio na USG wyszlo, ze łożysko mam jeszcze nisko, a powinno się podnieść jak sie nie podniesie to nie będzie wesoło...może skończyć sie leżeniem do końca ciąży (może to jest przyczyna?) |
|
|
|
#2643 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej
![]() Niebie ale przeboje ![]() ciekawe kiedy na 100 % będziecie wiedzieć![]() jak sie urodzi![]() Surka sliczny dywan ![]() Orlica jakie piekne włóczki ![]() chusta bosko się zapowiada![]() ![]() Dziewczyny jutro w biedronce znowu promocja na proszki lovela-jak któraś nie zdążyła kupić ![]() https://www.opiniodajnia.pl/biedronk...2016/#slide/20 a promocje pieluch, chusteczek, mleka dla dzieci są pokazane np tutaj: http://www.promobaby.pl/kategoria-chusteczki.html
|
#2644 |
|
Zadomowienie
|
Tez tak mysle i to przerobilam juz. Tym bardziej że do 3-4 roku łatwo cos pięknego i porządnego kupic na szmatkach a potem to już praktycznie sie nie da
|
|
|
|
#2645 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
i trudniej coś fajnego wyhaczyć
|
|
#2646 |
|
@}-,-'-
|
Orlica - fajnie sie zapowiada
![]() Surka - śliczne rzeczy zrobiłaś Byłam w rossmanie i wzięłam ostatnia pakę chusteczek dzieki za info !! W lidlu za to nic nie było ciekawego prócz drożdżówek i puddingu ![]() ![]() Za to od jutra w lidlu ma byc maszyna do szycia i artykuły krawieckie jakby któraś była zainteresowana 🙂 |
|
|
|
#2647 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja nic nie kupuję z ubranek... mam jeszcze ubranka które mama zostawiła po mnie i po siostrze. Część zupełnie nowa, nieużywana. Reszta używana, ale w rewelacyjnym stanie. Ubrankami nie muszę się przejmować przynajmniej do roku jeśli nie dwóch... No i ponad 90% jest uniwersalna... także niezależnie co u nas będzie ubranka będą wykorzystane.
Jednego odesłano - i następnie stracono - za nieudaną próbę zabójstwa wyższego rangą studenta, drugi został zabity na arenie w czasie ćwiczeń, a trzeci umarł z przyczyn naturalnych - sztylet w sercu naturalnie powoduje śmierć.
|
|
|
|
|
#2648 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale jednak moje papierkowe twory wygrały i kupuje nowa maszynkę do skrapków![]()
|
|
#2649 |
|
Zakorzenienie
|
Jestem w pracy, a to miałam w telefonie
|
|
|
|
#2650 |
|
Przyczajenie
|
NiEBiE, kurcze to chyba jednak na porodówce przyjdzie Ci się przekonać kto tam się w Tobie zalągł
ale najważniejsze, że z Wami wszystko dobrze. A obserwować to i nam kazał tą nereczkę, mam nadzieję że skończy się to i u Ciebie i u mnie i na następnym USG powody do zmartwienia zniknął. Poprawiłaś sobie czymś humor?Konkardia ja już nam obojgu wielokrotnie udowodniłam, że w kuchni przeciętność to wszystko czego może ode mnie oczekiwać, szkoda tylko że teraz i dziecko będzie musiało się o tym przekonać ale życzę żebyś Ty się jednak okazała mistrzynią Orlica ja ostatnio miałam przesłać coś koleżance do innego Wydziału i ładuje to w kopertę i smaruje klejem. Smaruje i smaruje i się dziwie co za g… mi dal kolega że w ogóle nie klei po czym się zorientowałam, że nie zdjęłam nakrętki chyba już czas na zwolnienie.Skąd bierzesz cierpliwość do tych ręcznych robótek? I gdzie się uczyłaś to robić? Jakieś instrukcje z netu wystarczą żeby coś udziergać? Surka jaki uroczy maleńki brzuszek skoro mówią, że w drugiej ciąży jest większy to w pierwszej musiałaś mieć wklęsłyItsyBitsyTeenieWeenie czuje się mile zaskoczona, nawet jak to żart ![]() Co do domowych przetworów próbowałam zrobić sok z czarnego bzu i wyszła mi dżemo-galaretka… Poddaje się… Ebena mam nadzieję, że jednak się te łożysko podniesie, dla mnie takie leżenie w ciąży to jedna z gorszych opcji, mam nadzieję że żadnej z nas to nie spotka bo to chyba ześwirować idzie… |
|
|
|
#2651 |
|
@}-,-'-
|
Nie musicie zwracać uwagi ale potrzebuje sie wygadać
![]() Leze sobie teraz, bo mam delirke po glukozie, to chyba przez połączenie pustego żołądka z taka dawka cukru... No wiec poszłam sobie rano i panie pielęgniarki były przemiłe, bez problemu pozwoliły mi dolać mnóstwo cytryny 🙂 nawet gładko poszło, tylko potem lekka zgaga. Słabo mi było jak fiks. Wróciłam po godzinie i pielęgniarki naskoczyly na mnie, ze nie siedziałam pod drzwiami tylko łaziłam... Ze mogłam zasłabnąć i szukały mnie. A ja po prostu nie mogłam wytrzymać na ich pietrze... Duszno, glosno, pełno ludzi. Nie przejęłam sie tym w ogole co mówiły, ale po wyjściu sie rozryczalam... Winę zrzucam na hormony bo nawet nie potrafiłam przed sobą wyjaśnić o co kaman??!! Wyniki za tydzien u gina
|
|
|
|
#2652 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
no ale nic sie nie stało, nie masz się czym przejmować. U nas każą siedzieć, bo chodzenie ponoć zaburza wyniki. mi też słabo po glukozie było, siedziałam na schodach przed przychodnią, ale u nas tak jest, ze 5 kroków i już sie jest na dworze
|
|
#2653 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
A czas mam, skoro jestem na zwolnieniu, mój przeciętny dzień wygląda tak, że oglądam seriale i dziergam, a w międzyczasie napiszę stronę czy dwie do mgr
|
|
|
|
|
#2654 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#2655 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dzięki za info! obca7 Dziękuję za info o proszku! Dobra, wstaję z łóżka... ileż można leżeć... ---------- Dopisano o 11:45 ---------- Poprzedni post napisano o 11:42 ---------- Na stronie lidla jest info, że maszyna i inne artykuły dopiero od 26.09 ![]() ---------- Dopisano o 11:46 ---------- Poprzedni post napisano o 11:45 ---------- O nie... są też akcesoria do pieczenia... To przepadłam
|
|
|
|
|
#2656 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale musze w koncu sie wybrac |
|
|
|
|
#2657 |
|
Rozeznanie
|
dziewczyny super rzeczy dziergacie
ja niestety mam problem z przyszyciem guzika ![]() Dołączam do makaszkowego grona;] właśnie zrobiłam zamówienie i już nie mogę doczekac sie kuriera!!
|
|
|
|
#2658 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Nie słucha się. Wredny i uparty jak ojciec
![]() Cytat:
Wyrtzymuje normalnie cały dzień, tylko trudno się zmywa.I ten Lash Sensational tez bardzo lubię. Może Ci wysechł, bo wcześniej był w sklepie otwarty? podkładu w kompakcie nie znam żadnego, bo nigdy nie używałam. Na co dzień korzystam z L'Oreal True Match albo z Bourjois Perfect CC Cream. Cytat:
![]() Mi nic nie mówił o niskim łożysko, ale nacisk na pęcherz też mam praktycznie cały czas. Nawet jak się wysikam, to i tak czuję ucisk, jakby tam było pełno. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Zjadłam wafelka i mi było po nim niedobrze, a jeszcze w nocy odbijało mi się sosem czosnkowym z tortilli, więc generalnie słabo. ![]() Za to praktycznie całą noc śniły mi się ciastka i rurki z kremem. ![]() Cytat:
Tak to czasami bywa, że nachodzą nas takie emocje i nie wiadomo skąd się biorą, Nie przejmuj się. Jeśli chodzi o glukozę, to rzeczywiście nie można chodzić, bo ruch spala cukier i to zaburza wynik, a poza tym omdlenia są bardzo częste. Panie chciały dobrze. ![]() [1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;65543711]Uczyłam się z Neta, także nie jest to nic trudnego A czas mam, skoro jestem na zwolnieniu, mój przeciętny dzień wygląda tak, że oglądam seriale i dziergam, a w międzyczasie napiszę stronę czy dwie do mgr [/QUOTE]Szydełkowanie i seriale? A co z praniem, gotowaniem, sprzątaniem, zmywaniem, zakupami, szorowaniem podłóg.... i milionem innych rzeczy?
|
|
#2659 |
|
Wtajemniczenie
|
ja w 1 ciązy płec poznałam w 33 tygodniu
więc już było blisko żeby poznać przy porodzie Mój lekarz jak nie jest pewien na 100 % to nie powie jaka płeć i dobrze![]() ![]() ![]() Dziewczyny pochwalcie się co tam u Makaszki kupiłyście bo każda piszę, ze cos kupiła, ale nie pokazuje nic
|
#2660 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
o bosze bosze jaki piękny sen
|
|
#2661 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja bym zjadła tego murzynka o którym któraś z Was wczoraj mówiła...
![]() No właśnie, co z tej makaszki? Bo tam taaaki wybór
|
|
|
|
#2662 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() i jeszcze jak 1 lekarz na usg pokazuje siusiaka, a drugi pipkę. A co jak będzie 2 w 1? ![]() Cytat:
http://www.makaszka.pl/kocyki-minky/...w/30/3093.html http://www.makaszka.pl/poduszki/podu...w/32/2362.html http://www.makaszka.pl/kocyki-minky/...w/26/3059.html http://www.makaszka.pl/kocyki-minky/...w/27/3356.html Cytat:
Ja dzisiaj miałam robić fit murzynka, ale mi się nie chce iść do sklepu po ksylitol.
|
|
#2663 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() a teraz lekarz za kazdym razem mnie sie pyta czy wiemy jaka płeć a ja mówię, ze synek a on: jak ma być synek to jest synek ![]() śliczne zakupy ![]() tez chciałam ten kocyk zielony ale do wózka mi nie będzie pasował:P:Pi w koszyku nadal mam to ![]() ![]() http://www.makaszka.pl/kocyki-minky/...w/30/3081.html http://www.makaszka.pl/kocyki-minky/...w/30/3081.html http://www.makaszka.pl/component/jsh....html?Itemid=0 ale nadal myslę i myslę czy mi to na pewno potrzebne aż na końcu mi wykupia i nic nie kupię ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2664 | ||||
|
Zadomowienie
|
[1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;65537576]Jak uszczęśliwić szydełkującą ciężarną?
![]() To mogę kończyć kocyk [/QUOTE]Piękne kolory ![]() Cytat:
cudny ![]() Cytat:
![]() Cytat:
a ja znam laboratorium gdzie po wypiciu glukozy odsyłają do domu i każą przyjść za godzinę lub dwie ![]() Cytat:
polecam
|
||||
|
|
|
#2665 |
|
Rozeznanie
|
Ja zamówiłam:
http://www.makaszka.pl/component/jsh....html?Itemid=0 http://www.makaszka.pl/poduszki-3/ro...ew/6/2532.html http://www.makaszka.pl/falbany-masku...w/61/2337.html Właśnie zabrałam się za sprzątanie, ale cos ciężko mi idzie..... Przy schylaniu bolą mnie wzięzadła( )chyba zrobie sobie herbaty i poczekam aż robota sama się zrobi
|
|
|
|
#2666 |
|
Wtajemniczenie
|
Najlepszy plan ever!
Lidka dziękuję! Może w weekend zaskoczę męża ![]() Wrzucam po raz pierwszy mój brzuch 24 tc
2018: 29; 2019: 9; 2020: 20; 2021: 6 Edytowane przez Konkardia Czas edycji: 2016-09-22 o 15:23 |
|
|
|
#2667 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Fajny
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2668 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja swoje pokażę jak już będę miała uszyte Cytat:
|
||
|
|
|
#2669 |
|
Rozeznanie
|
Hej dziewczyny
Tyle wątków poruszyłyście, że aż nie wiem do którego i do kogo się odnosić, a raptem 2 dni mnie tu nie było ![]() Uwielbiam sny o jedzeniu, zresztą ciągle głodna jestem okrutnie. Za chwilę zrobię sobie kotleta, fit ziemniaczka z sałatą i jajko. Wczoraj na kolację zjadłam parówkę, co było dużym błędem, bo zgaga mnie tak dręczyła, że nie mogłam spać :/ Zrobiłam też swoje pierwsze zakupy ubrankowe - muszę je robić sekretnie, bo moja teściowa jest z tych przesądnych a nie chcę się narażać na gadanie Nie mieszkamy razem, ale przestrzegłam Tż żeby czasem się nie pochwalił ![]() Ale poleciałam super, wybrałam się z przyjaciółką i do pepco, i na ciuszki, jak to wszystko ogarnę to zrobię zdjęcia ![]() Byłam też w przychodni z moim czerwonym kółkiem - i tu niespodzianka, co za wspaniałe potraktowanie! Pani doktor popatrzyła, mówi mi że to wymaga dermatologa, napisała skierowanie i... zadzwoniła do koleżanki, czy mnie przyjmie zaraz bo jestem ciężarna a mam brzydkie coś na dekolcie Zgodziła się, więc od wydruku skierowania do samej wizyty czekałam raptem 8 minut.No i zgadły niektóre z Was - to grzybica :/ ale na tle hormonalnym - więc nie będzie się rozprzestrzeniać i nie jest zaraźliwa. Dostałam odpowiednią maść i mam smarować oraz cieszyć się, że przyszłam szybko. |
|
|
|
#2670 |
|
Zakorzenienie
|
Moniczi No i fajnie, że tak sprawnie udało się to załatwić.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:01.

na razie staram sie balansować pomiędzy.