Mamy styczniowe 2017 na półmetku - czyli część II! - Strona 89 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-09-21, 09:32   #2641
Kyiia
Zakorzenienie

Dot.: Mamy styczniowe 2017 na półmetku - czyli część II!

Cytat:
Napisane przez Konkardia Pokaż wiadomość
U nas też taki układ funkcjonuje zresztą widzę, że w naszym przypadku trochę też wychowanie z domu w tej kwestii wychodzi - teściowa zawsze jak już kupowała dzieciom ciuchy to lepsze, nieco droższe i najczęściej jednak markowe, żeby kupić coś raz a porządnie, z kolei moja mama buszowała po lumpkach i bazarkach wychodząc z założenia, że dzieci będą miały częściej zmieniane ciuchy, bo jakość jednak gorsza. Wciąż biję się z myślami, które podejście jest lepsze na razie staram sie balansować pomiędzy.
Z początku ja bym kupowała tańsze i nawet używane bo dziecko i tak szybko wyrasta. Lepiej kasę odkładać jak już dziecko nie będzie tak rosło i wtedy kupić coś fajniejszego i lepszego gatunkowo.

Cytat:
Napisane przez surka Pokaż wiadomość
O to muszę zajrzeć do biedry
Tak to sznurek bawełniany. Dopiero teraz zauważyłam, że dywan jest odwrotnie położony. Właściwy wzór jest pod spodem
To przekręć i zrób drugie zdjęcie
Jednego odesłano - i następnie stracono - za nieudaną próbę zabójstwa wyższego rangą studenta, drugi został zabity na arenie w czasie ćwiczeń, a trzeci umarł z przyczyn naturalnych - sztylet w sercu naturalnie powoduje śmierć.

Kyiia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-21, 09:41   #2642
ebena
Zadomowienie

NIEBIE

Ja od poczatku ciązy tak codziennie latam...mało tego to wysikać sie nie moge. Powinno się to już dawno skończyc.
I ostatnio na USG wyszlo, ze łożysko mam jeszcze nisko, a powinno się podnieść jak sie nie podniesie to nie będzie wesoło...może skończyć sie leżeniem do końca ciąży (może to jest przyczyna?)
ebena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-21, 09:44   #2643
obca7
Wtajemniczenie

Hej

Niebie ale przeboje ciekawe kiedy na 100 % będziecie wiedzieć jak sie urodzi

Surka sliczny dywan

Orlica jakie piekne włóczki chusta bosko się zapowiada

Dziewczyny jutro w biedronce znowu promocja na proszki lovela-jak któraś nie zdążyła kupić
https://www.opiniodajnia.pl/biedronk...2016/#slide/20

a promocje pieluch, chusteczek, mleka dla dzieci są pokazane np tutaj:
http://www.promobaby.pl/kategoria-chusteczki.html
obca7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-21, 09:45   #2644
ebena
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Kyiia Pokaż wiadomość
Z początku ja bym kupowała tańsze i nawet używane bo dziecko i tak szybko wyrasta. Lepiej kasę odkładać jak już dziecko nie będzie tak rosło i wtedy kupić coś fajniejszego i lepszego gatunkowo.
Tez tak mysle i to przerobilam juz. Tym bardziej że do 3-4 roku łatwo cos pięknego i porządnego kupic na szmatkach a potem to już praktycznie sie nie da
Stary 2016-09-21, 09:46   #2645
obca7
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ebena Pokaż wiadomość
Tez tak mysle i to przerobilam juz. Tym bardziej że do 3-4 roku łatwo cos pięknego i porządnego kupic na szmatkach a potem to już praktycznie sie nie da
potem to już dzieci bardziej niszczą i trudniej coś fajnego wyhaczyć
Stary 2016-09-21, 09:50   #2646
ItsyBitsyTeenieWeenie
@}-,-'-

Orlica - fajnie sie zapowiada
Surka - śliczne rzeczy zrobiłaś
Byłam w rossmanie i wzięłam ostatnia pakę chusteczek dzieki za info !! W lidlu za to nic nie było ciekawego prócz drożdżówek i puddingu
Za to od jutra w lidlu ma byc maszyna do szycia i artykuły krawieckie jakby któraś była zainteresowana 🙂
ItsyBitsyTeenieWeenie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-21, 09:54   #2647
Kyiia
Zakorzenienie

Cytat:
NIEBIE

Ja od poczatku ciązy tak codziennie latam...mało tego to wysikać sie nie moge. Powinno się to już dawno skończyc.
I ostatnio na USG wyszlo, ze łożysko mam jeszcze nisko, a powinno się podnieść jak sie nie podniesie to nie będzie wesoło...może skończyć sie leżeniem do końca ciąży (może to jest przyczyna?)
Nie wiem gdzie u mnie jest łożysko, nie wiem czy się podniosło czy jest nisko. Lekarka twierdzi że mogę robić wszystko na co mam ochotę, także chyba jest ok. Natomiast na USG widzieliśmy jak dziecko się do mojego pęcherza przytulało. Nie kopało, nie uderzało, tylko właśnie się wtulało. Od samego początku ciąży do toalety biegam co 15-20 minut w ciągu dnia i z 4-5x w ciągu nocy.

Cytat:
Ja nic nie kupuję z ubranek... mam jeszcze ubranka które mama zostawiła po mnie i po siostrze. Część zupełnie nowa, nieużywana. Reszta używana, ale w rewelacyjnym stanie. Ubrankami nie muszę się przejmować przynajmniej do roku jeśli nie dwóch... No i ponad 90% jest uniwersalna... także niezależnie co u nas będzie ubranka będą wykorzystane.
Jednego odesłano - i następnie stracono - za nieudaną próbę zabójstwa wyższego rangą studenta, drugi został zabity na arenie w czasie ćwiczeń, a trzeci umarł z przyczyn naturalnych - sztylet w sercu naturalnie powoduje śmierć.

Kyiia jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2016-09-21, 09:55   #2648
obca7
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ItsyBitsyTeenieWeenie Pokaż wiadomość
Za to od jutra w lidlu ma byc maszyna do szycia i artykuły krawieckie jakby któraś była zainteresowana 🙂
a chciałam się uczyć szyć na chorobowym ale jednak moje papierkowe twory wygrały i kupuje nowa maszynkę do skrapków
Stary 2016-09-21, 10:03   #2649
surka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kyiia Pokaż wiadomość
To przekręć i zrób drugie zdjęcie
Jestem w pracy, a to miałam w telefonie
surka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-21, 10:08   #2650
tekla2xaf
Przyczajenie

NiEBiE, kurcze to chyba jednak na porodówce przyjdzie Ci się przekonać kto tam się w Tobie zalągł ale najważniejsze, że z Wami wszystko dobrze. A obserwować to i nam kazał tą nereczkę, mam nadzieję że skończy się to i u Ciebie i u mnie i na następnym USG powody do zmartwienia zniknął. Poprawiłaś sobie czymś humor?

Konkardia ja już nam obojgu wielokrotnie udowodniłam, że w kuchni przeciętność to wszystko czego może ode mnie oczekiwać, szkoda tylko że teraz i dziecko będzie musiało się o tym przekonać ale życzę żebyś Ty się jednak okazała mistrzynią

Orlica ja ostatnio miałam przesłać coś koleżance do innego Wydziału i ładuje to w kopertę i smaruje klejem. Smaruje i smaruje i się dziwie co za g… mi dal kolega że w ogóle nie klei po czym się zorientowałam, że nie zdjęłam nakrętki chyba już czas na zwolnienie.
Skąd bierzesz cierpliwość do tych ręcznych robótek? I gdzie się uczyłaś to robić? Jakieś instrukcje z netu wystarczą żeby coś udziergać?

Surka jaki uroczy maleńki brzuszek skoro mówią, że w drugiej ciąży jest większy to w pierwszej musiałaś mieć wklęsły

ItsyBitsyTeenieWeenie czuje się mile zaskoczona, nawet jak to żart
Co do domowych przetworów próbowałam zrobić sok z czarnego bzu i wyszła mi dżemo-galaretka…
Poddaje się…

Ebena mam nadzieję, że jednak się te łożysko podniesie, dla mnie takie leżenie w ciąży to jedna z gorszych opcji, mam nadzieję że żadnej z nas to nie spotka bo to chyba ześwirować idzie…
tekla2xaf jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-21, 10:21   #2651
ItsyBitsyTeenieWeenie
@}-,-'-

Nie musicie zwracać uwagi ale potrzebuje sie wygadać
Leze sobie teraz, bo mam delirke po glukozie, to chyba przez połączenie pustego żołądka z taka dawka cukru...
No wiec poszłam sobie rano i panie pielęgniarki były przemiłe, bez problemu pozwoliły mi dolać mnóstwo cytryny 🙂 nawet gładko poszło, tylko potem lekka zgaga. Słabo mi było jak fiks. Wróciłam po godzinie i pielęgniarki naskoczyly na mnie, ze nie siedziałam pod drzwiami tylko łaziłam... Ze mogłam zasłabnąć i szukały mnie. A ja po prostu nie mogłam wytrzymać na ich pietrze... Duszno, glosno, pełno ludzi. Nie przejęłam sie tym w ogole co mówiły, ale po wyjściu sie rozryczalam... Winę zrzucam na hormony bo nawet nie potrafiłam przed sobą wyjaśnić o co kaman??!!
Wyniki za tydzien u gina
ItsyBitsyTeenieWeenie jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-09-21, 10:29   #2652
obca7
Wtajemniczenie

Cytat:
Leze sobie teraz, bo mam delirke po glukozie, to chyba przez połączenie pustego żołądka z taka dawka cukru...
No wiec poszłam sobie rano i panie pielęgniarki były przemiłe, bez problemu pozwoliły mi dolać mnóstwo cytryny �� nawet gładko poszło, tylko potem lekka zgaga. Słabo mi było jak fiks. Wróciłam po godzinie i pielęgniarki naskoczyly na mnie, ze nie siedziałam pod drzwiami tylko łaziłam... Ze mogłam zasłabnąć i szukały mnie. A ja po prostu nie mogłam wytrzymać na ich pietrze... Duszno, glosno, pełno ludzi. Nie przejęłam sie tym w ogole co mówiły, ale po wyjściu sie rozryczalam... Winę zrzucam na hormony bo nawet nie potrafiłam przed sobą wyjaśnić o co kaman??!!
Wyniki za tydzien u gina
szkoda, ze im nie powiedziałaś, ze idzie i Tobie i im zaoszczędziło by to nerwówno ale nic sie nie stało, nie masz się czym przejmować. U nas każą siedzieć, bo chodzenie ponoć zaburza wyniki.
mi też słabo po glukozie było, siedziałam na schodach przed przychodnią, ale u nas tak jest, ze 5 kroków i już sie jest na dworze
Stary 2016-09-21, 10:33   #2653
9dc519fadc633b7a757b4798db7309973aba49fa_66c3ce7215651
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez tekla2xaf Pokaż wiadomość
NiEBiE, kurcze to chyba jednak na porodówce przyjdzie Ci się przekonać kto tam się w Tobie zalągł ale najważniejsze, że z Wami wszystko dobrze. A obserwować to i nam kazał tą nereczkę, mam nadzieję że skończy się to i u Ciebie i u mnie i na następnym USG powody do zmartwienia zniknął. Poprawiłaś sobie czymś humor?

Konkardia ja już nam obojgu wielokrotnie udowodniłam, że w kuchni przeciętność to wszystko czego może ode mnie oczekiwać, szkoda tylko że teraz i dziecko będzie musiało się o tym przekonać ale życzę żebyś Ty się jednak okazała mistrzynią

Orlica ja ostatnio miałam przesłać coś koleżance do innego Wydziału i ładuje to w kopertę i smaruje klejem. Smaruje i smaruje i się dziwie co za g… mi dal kolega że w ogóle nie klei po czym się zorientowałam, że nie zdjęłam nakrętki chyba już czas na zwolnienie.
Skąd bierzesz cierpliwość do tych ręcznych robótek? I gdzie się uczyłaś to robić? Jakieś instrukcje z netu wystarczą żeby coś udziergać?

Surka jaki uroczy maleńki brzuszek skoro mówią, że w drugiej ciąży jest większy to w pierwszej musiałaś mieć wklęsły

ItsyBitsyTeenieWeenie czuje się mile zaskoczona, nawet jak to żart
Co do domowych przetworów próbowałam zrobić sok z czarnego bzu i wyszła mi dżemo-galaretka…
Poddaje się…

Ebena mam nadzieję, że jednak się te łożysko podniesie, dla mnie takie leżenie w ciąży to jedna z gorszych opcji, mam nadzieję że żadnej z nas to nie spotka bo to chyba ześwirować idzie…
Uczyłam się z Neta, także nie jest to nic trudnego A czas mam, skoro jestem na zwolnieniu, mój przeciętny dzień wygląda tak, że oglądam seriale i dziergam, a w międzyczasie napiszę stronę czy dwie do mgr
9dc519fadc633b7a757b4798db7309973aba49fa_66c3ce7215651 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-21, 10:41   #2654
surka
Zakorzenienie

Cytat:

Miałam mniejszy

Cytat:
No wiec poszłam sobie rano i panie pielęgniarki były przemiłe, bez problemu pozwoliły mi dolać mnóstwo cytryny 🙂 nawet gładko poszło, tylko potem lekka zgaga. Słabo mi było jak fiks. Wróciłam po godzinie i pielęgniarki naskoczyly na mnie, ze nie siedziałam pod drzwiami tylko łaziłam... Ze mogłam zasłabnąć i szukały mnie. A ja po prostu nie mogłam wytrzymać na ich pietrze... Duszno, glosno, pełno ludzi. Nie przejęłam sie tym w ogole co mówiły, ale po wyjściu sie rozryczalam... Winę zrzucam na hormony bo nawet nie potrafiłam przed sobą wyjaśnić o co kaman??!!
Wyniki za tydzien u gina
Niestety one trochę mają rację, bo mogłaś zasłabnąć itp. Dodatkowo ruch może zaburzyć wyniki. Ja odkładam, jak mogę to badanie, ale niedługo będę musiała już je zrobić.
Stary 2016-09-21, 10:46   #2655
Konkardia
Wtajemniczenie

Cytat:
Ooo właśnie o maszynie dziś myślałam. Skoro jestem na L4 to może się w końcu nauczę szyć? Dzięki za info!

obca7 Dziękuję za info o proszku! Faktycznie, teraz patrzę na ceny i ta biedronkowa jest najkorzystniejsza Jutro się przejdę, bo biedronkę mam na szczęście pod nosem.

Dobra, wstaję z łóżka... ileż można leżeć...

---------- Dopisano o 11:45 ---------- Poprzedni post napisano o 11:42 ----------

Na stronie lidla jest info, że maszyna i inne artykuły dopiero od 26.09

---------- Dopisano o 11:46 ---------- Poprzedni post napisano o 11:45 ----------

O nie... są też akcesoria do pieczenia... To przepadłam
2018: 29; 2019: 9; 2020: 20; 2021: 6
Konkardia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-21, 10:55   #2656
ebena
Zadomowienie

Cytat:
Miałam mniejszy

Niestety one trochę mają rację, bo mogłaś zasłabnąć itp. Dodatkowo ruch może zaburzyć wyniki. Ja odkładam, jak mogę to badanie, ale niedługo będę musiała już je zrobić.
I ja też odkladam tak sie boje że nie dam rady tyle siedziec bez jedzenia o ohydnie słodkiej wodzie
Ale musze w koncu sie wybrac
Stary 2016-09-21, 10:55   #2657
Amalte
Rozeznanie

dziewczyny super rzeczy dziergacie
ja niestety mam problem z przyszyciem guzika

Dołączam do makaszkowego grona;] właśnie zrobiłam zamówienie i już nie mogę doczekac sie kuriera!!
Amalte jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-21, 10:56   #2658
NiEBiE
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez furjatka Pokaż wiadomość
Junior wędruj wyżej bo matkę denerwujesz!
Nie słucha się. Wredny i uparty jak ojciec

Cytat:
Ooooo jak dobrze wiedzieć o tym rossmanie, będę pędzić po puder i tusz. Tylko jaki tusz? Ostatnio wzięłam jakiś najtańszy z Lovely chyba i jest genialny, tylko szybko się kruszy, na wieczór ok ale całego dnia nie wytrzyma i mam pandę. A mój Lash Sensational wysechł na wiór - a i tak go nie lubiłam bo się nie dało niczym go zetrzeć.

Podkład ostatnio kupiłam na grouponie. Znacie jakiś fajny podkład w kompakcie? tak, żeby w ciągu dnia poprawić twarz?
Ja mam fajny tusz żółty Lovely Pump up i jest super, cena regularna to około 10 zł. Wyrtzymuje normalnie cały dzień, tylko trudno się zmywa.
I ten Lash Sensational tez bardzo lubię. Może Ci wysechł, bo wcześniej był w sklepie otwarty?
podkładu w kompakcie nie znam żadnego, bo nigdy nie używałam. Na co dzień korzystam z L'Oreal True Match albo z Bourjois Perfect CC Cream.

Cytat:
NIEBIE

Kurczę, mam nadzieję, że się unormuje i nie będziesz musiała leżeć.
Mi nic nie mówił o niskim łożysko, ale nacisk na pęcherz też mam praktycznie cały czas. Nawet jak się wysikam, to i tak czuję ucisk, jakby tam było pełno.

Cytat:
Napisane przez obca7 Pokaż wiadomość
Hej

Pewnie tak.

Cytat:
Trzymam kciuki i za nereczkę i za to, żeby Junior nie był gigantem, bo jak ja go urodzę?

Zjadłam wafelka i mi było po nim niedobrze, a jeszcze w nocy odbijało mi się sosem czosnkowym z tortilli, więc generalnie słabo.
Za to praktycznie całą noc śniły mi się ciastka i rurki z kremem.

Cytat:
Wyniki za tydzien u gina

Tak to czasami bywa, że nachodzą nas takie emocje i nie wiadomo skąd się biorą, Nie przejmuj się.
Jeśli chodzi o glukozę, to rzeczywiście nie można chodzić, bo ruch spala cukier i to zaburza wynik, a poza tym omdlenia są bardzo częste. Panie chciały dobrze.

[1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;65543711]Uczyłam się z Neta, także nie jest to nic trudnego A czas mam, skoro jestem na zwolnieniu, mój przeciętny dzień wygląda tak, że oglądam seriale i dziergam, a w międzyczasie napiszę stronę czy dwie do mgr [/QUOTE]
Szydełkowanie i seriale? A co z praniem, gotowaniem, sprzątaniem, zmywaniem, zakupami, szorowaniem podłóg.... i milionem innych rzeczy?

NiEBiE jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-21, 11:00   #2659
obca7
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez NiEBiE Pokaż wiadomość
Pewnie tak.
ja w 1 ciązy płec poznałam w 33 tygodniu więc już było blisko żeby poznać przy porodzie Mój lekarz jak nie jest pewien na 100 % to nie powie jaka płeć i dobrze

Dziewczyny pochwalcie się co tam u Makaszki kupiłyście bo każda piszę, ze cos kupiła, ale nie pokazuje nic

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-09-21, 11:01   #2660
furjatka
Zadomowienie

Cytat:

Ja mam fajny tusz żółty Lovely Pump up i jest super, cena regularna to około 10 zł. Wyrtzymuje normalnie cały dzień, tylko trudno się zmywa.
I ten Lash Sensational tez bardzo lubię. Może Ci wysechł, bo wcześniej był w sklepie otwarty?
podkładu w kompakcie nie znam żadnego, bo nigdy nie używałam. Na co dzień korzystam z L'Oreal True Match albo z Bourjois Perfect CC Cream.

Zjadłam wafelka i mi było po nim niedobrze, a jeszcze w nocy odbijało mi się sosem czosnkowym z tortilli, więc generalnie słabo.
Za to praktycznie całą noc śniły mi się ciastka i rurki z kremem.
Wysechł bo go mam już kilka dobrych miesięcy, ja jakoś nigdy nie mogę zużyć tuszu ;-) coś do brwi jeszcze muszę nabyć.

o bosze bosze jaki piękny sen za mną chodzi szarlotka na ciepło
Stary 2016-09-21, 11:05   #2661
Konkardia
Wtajemniczenie

Ja bym zjadła tego murzynka o którym któraś z Was wczoraj mówiła...

No właśnie, co z tej makaszki? Bo tam taaaki wybór
Stary 2016-09-21, 11:09   #2662
NiEBiE
Zakorzenienie

Cytat:
ja w 1 ciązy płec poznałam w 33 tygodniu więc już było blisko żeby poznać przy porodzie Mój lekarz jak nie jest pewien na 100 % to nie powie jaka płeć i dobrze
Ale lepiej usłyszeć, że nie wiadomo, niż co chwila słyszeć co innego.
i jeszcze jak 1 lekarz na usg pokazuje siusiaka, a drugi pipkę. A co jak będzie 2 w 1?

Cytat:
Dziewczyny pochwalcie się co tam u Makaszki kupiłyście bo każda piszę, ze cos kupiła, ale nie pokazuje nic
Ja kupiłam:
http://www.makaszka.pl/kocyki-minky/...w/30/3093.html
http://www.makaszka.pl/poduszki/podu...w/32/2362.html
http://www.makaszka.pl/kocyki-minky/...w/26/3059.html
http://www.makaszka.pl/kocyki-minky/...w/27/3356.html

Cytat:
Wysechł bo go mam już kilka dobrych miesięcy, ja jakoś nigdy nie mogę zużyć tuszu ;-) coś do brwi jeszcze muszę nabyć.

o bosze bosze jaki piękny sen za mną chodzi szarlotka na ciepło
A, no to jak kilka miesięcy, to nic dziwnego. Zastanawiam się, czy ktokolwiek kiedykolwiek zużył tusz do końca. :P

Ja dzisiaj miałam robić fit murzynka, ale mi się nie chce iść do sklepu po ksylitol.

NiEBiE jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-21, 11:15   #2663
obca7
Wtajemniczenie

Cytat:
i jeszcze jak 1 lekarz na usg pokazuje siusiaka, a drugi pipkę. A co jak będzie 2 w 1?

Ja kupiłam:
http://www.makaszka.pl/kocyki-minky/...w/30/3093.html
http://www.makaszka.pl/poduszki/podu...w/32/2362.html
http://www.makaszka.pl/kocyki-minky/...w/26/3059.html
http://www.makaszka.pl/kocyki-minky/...w/27/3356.html
No dokładnie, to już lepiej nie wiedzieć
a teraz lekarz za kazdym razem mnie sie pyta czy wiemy jaka płeć a ja mówię, ze synek a on: jak ma być synek to jest synek

śliczne zakupy tez chciałam ten kocyk zielony ale do wózka mi nie będzie pasował:P:P
i w koszyku nadal mam to
http://www.makaszka.pl/kocyki-minky/...w/30/3081.html
http://www.makaszka.pl/kocyki-minky/...w/30/3081.html
http://www.makaszka.pl/component/jsh....html?Itemid=0

ale nadal myslę i myslę czy mi to na pewno potrzebne aż na końcu mi wykupia i nic nie kupię

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-09-21, 11:53   #2664
Lidka99
Zadomowienie

[1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;65537576]Jak uszczęśliwić szydełkującą ciężarną?
To mogę kończyć kocyk Choć jak na niego zabrakło mi włóczki to wzięłam się za chustę dla siebie i teraz szkoda mi odłożyć chustę [/QUOTE]

Piękne kolory

Cytat:
Pochwal się efektem

Super, będziesz miała zajęcie. Mi brakuje czasu, kupiłam ostatnio kordonki i walnęłam się w wielkości szydełka. Już od miesiąca nie mogę ruszyć dupy, by kupić właściwy :P

---------- Dopisano o 10:07 ---------- Poprzedni post napisano o 10:06 ----------

Zrobiłam córce dywan do pokoju, teraz chciałam serwetki

Wow! Masz talent cudny

Cytat:
Hej

Surka sliczny dywan

Orlica jakie piekne włóczki chusta bosko się zapowiada

Dziewczyny jutro w biedronce znowu promocja na proszki lovela-jak któraś nie zdążyła kupić
https://www.opiniodajnia.pl/biedronk...2016/#slide/20

a promocje pieluch, chusteczek, mleka dla dzieci są pokazane np tutaj:
http://www.promobaby.pl/kategoria-chusteczki.html
Kupiłam właśnie ostatnio w biedronce to mleczko do prania

Cytat:
Wyniki za tydzien u gina
Dobrze że już po badaniu a ja znam laboratorium gdzie po wypiciu glukozy odsyłają do domu i każą przyjść za godzinę lub dwie

Cytat:
Ja bym zjadła tego murzynka o którym któraś z Was wczoraj mówiła...

No właśnie, co z tej makaszki? Bo tam taaaki wybór
Ja ostatnio robiłam ciasto czekoladowe z tego przepisu http://www.kwestiasmaku.com/przepis/ciasto-czekoladowe
polecam
Lidka99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-21, 11:56   #2665
Amalte
Rozeznanie

Ja zamówiłam:

http://www.makaszka.pl/poduszki-3/ro...ew/6/2532.html
http://www.makaszka.pl/falbany-masku...w/61/2337.html

Właśnie zabrałam się za sprzątanie, ale cos ciężko mi idzie.....
Przy schylaniu bolą mnie wzięzadła()
chyba zrobie sobie herbaty i poczekam aż robota sama się zrobi
Amalte jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-21, 12:12   #2666
Konkardia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Amalte Pokaż wiadomość
Najlepszy plan ever!

Lidka dziękuję! Może w weekend zaskoczę męża

Wrzucam po raz pierwszy mój brzuch 24 tc

Edytowane przez Konkardia
Czas edycji: 2016-09-22 o 15:23
Stary 2016-09-21, 12:21   #2667
surka
Zakorzenienie

Cytat:

Na następnej wizycie dowiesz się, że bliźniaki - parka

Cytat:

Fajny

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-09-21, 12:39   #2668
Lidka99
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Amalte Pokaż wiadomość
Ja zamówiłam:

http://www.makaszka.pl/poduszki-3/ro...ew/6/2532.html
http://www.makaszka.pl/falbany-masku...w/61/2337.html

Właśnie zabrałam się za sprzątanie, ale cos ciężko mi idzie.....
Przy schylaniu bolą mnie wzięzadła()
Bardzo ładne te Wasze makaszki ja swoje pokażę jak już będę miała uszyte

Cytat:
Najlepszy plan ever!

Lidka dziękuję! Może w weekend zaskoczę męża

Śliczny brzuszek!
Lidka99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-21, 12:51   #2669
Moniczi
Rozeznanie

Hej dziewczyny Tyle wątków poruszyłyście, że aż nie wiem do którego i do kogo się odnosić, a raptem 2 dni mnie tu nie było

Uwielbiam sny o jedzeniu, zresztą ciągle głodna jestem okrutnie. Za chwilę zrobię sobie kotleta, fit ziemniaczka z sałatą i jajko.
Wczoraj na kolację zjadłam parówkę, co było dużym błędem, bo zgaga mnie tak dręczyła, że nie mogłam spać :/

Zrobiłam też swoje pierwsze zakupy ubrankowe - muszę je robić sekretnie, bo moja teściowa jest z tych przesądnych a nie chcę się narażać na gadanie Nie mieszkamy razem, ale przestrzegłam Tż żeby czasem się nie pochwalił
Ale poleciałam super, wybrałam się z przyjaciółką i do pepco, i na ciuszki, jak to wszystko ogarnę to zrobię zdjęcia

Byłam też w przychodni z moim czerwonym kółkiem - i tu niespodzianka, co za wspaniałe potraktowanie! Pani doktor popatrzyła, mówi mi że to wymaga dermatologa, napisała skierowanie i... zadzwoniła do koleżanki, czy mnie przyjmie zaraz bo jestem ciężarna a mam brzydkie coś na dekolcie Zgodziła się, więc od wydruku skierowania do samej wizyty czekałam raptem 8 minut.
No i zgadły niektóre z Was - to grzybica :/ ale na tle hormonalnym - więc nie będzie się rozprzestrzeniać i nie jest zaraźliwa. Dostałam odpowiednią maść i mam smarować oraz cieszyć się, że przyszłam szybko.
Moniczi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-21, 13:04   #2670
surka
Zakorzenienie

Moniczi No i fajnie, że tak sprawnie udało się to załatwić.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości