|
|
#4261 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Panny Młode 2009 :)
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;6545406]A ja druga
![]() I muszę się tu przepisać z wątku na 2010 rok Data ślubu nam się zmieniła konkretnie o rok Bardzo ładna teraz jest, same dziewiątki: 19.09.2009r. [/quote]o to taka jak moja witam
|
|
|
|
#4262 |
|
Zakorzenienie
|
![]() I muszę się tu przepisać z wątku na 2010 rok Data ślubu nam się zmieniła konkretnie o rok Bardzo ładna teraz jest, same dziewiątki: 19.09.2009r. [/quote]no to super
|
|
#4263 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#4264 |
|
Raczkowanie
|
![]() I muszę się tu przepisać z wątku na 2010 rok Data ślubu nam się zmieniła konkretnie o rok Bardzo ładna teraz jest, same dziewiątki: 19.09.2009r. [/quote] Witaj wśrod nas Piękna data.
|
|
|
|
#4265 |
|
Konto usunięte
|
Dziękuję i również witam
![]() przerażona jestem jednym tylko, ze we wrześniu wracam na studia, które jednak kosztują, a tu kasę na ślub trzeba odkładać... Czyli czeka mnie półtora roku zaciskania pasa |
|
|
|
#4266 |
|
Zakorzenienie
|
my wyjezdzamy z Lubina tak o 14:20
|
|
#4267 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#4268 |
|
Zakorzenienie
|
ja bede na czarno i czerwono
czerwone buty czarne jensy i czerwony plaszczyk
|
|
#4269 |
|
Zadomowienie
|
Strippi i Anuulaa widzę dziewczyny, że wybieracie się w moje strony
![]() Mam nadzieję, że się podzilicie wrażeniami po powrocie
|
|
#4270 |
|
Raczkowanie
|
Przedwczoraj podpisaliśmy umowę na wideofilmowanie i fotografowanie
Uwierzcie mi jaka jestem szczęśliwa, bo teraz dopiero czuję ,że to się dzieje naprawdę i coraz bliżej do tego dnia![]() ![]() A oto stronka mojego kamerzysty i fotografa, chętnie wysłucham komentarzy o nim, bo Wy jesteście w tych tematach już obeznane widząc Wasze komentarze Pozdrawiamhttp://www.studio-tbu.com/
|
#4271 |
|
Zakorzenienie
|
no idziemy na targi a ty nie idziesz?
|
|
#4272 |
|
Zadomowienie
|
Witajcie dziewczyny
.Dopisuję się do Was, jako sierpniowa panna młoda w 2009 (przynajmniej na chwilę obecną ). Wczoraj podpisalismy umowę na wynajęcie sali. Wesele odbędzie się 22 sierpnia 2009 w Stadninie Koni w Jaworznie-Ciężkowicach . Chhwilowo zżera mnie stres i jestem tym za bardzo przejęta, by się cieszyć . Teraz musimy znaleźć tylko zespól muzyczny i przygotowań dość na jakiś czas...Pozdrawiam serdecznie .
|
|
#4273 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja kocham konie...bedziemy mieli plener na koniach witaj z nami
|
|
|
#4274 |
|
Zakorzenienie
|
szajajaba, keira24 witam serdecznie
![]() Agnesss1s2 podobają mi się zdjęcia tego fotografa Piękne
|
|
|
|
#4275 |
|
Zakorzenienie
|
Witam nowe dziewczyny
![]() Oj widze, ze duzo sie nas tu robi ale to fajnie![]() ja narzie niczym nowym nie moge sie pochwalic. Chyba jednak zdecydujemy sie na tego fotografa i kamerzyste o których wam pisałam i w poniedzialek do nich podskoczymy
|
|
|
|
#4276 |
|
Zadomowienie
|
W sumie to fajnie byłoby pojechać, ale nie było jak, na 14 miałam wpis do indeksu z ćw. a z drugiej strony i tak organizujemy wesele w Kielcach, a w Spodku prezentowały się firmy ze ŚLąska więc i tak by nam to w niczym nie pomogło
na dobrą sprawę moglibyśmy zamówić fotografa czy z Katowic czy z Chorzowa tylko po co, w Kielcach też są dobrzy wystarczy się tylko wybrać na targi i podjąć decyzję - 24 lutego właśnie się na nie wybieramy
|
|
#4277 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczynki
strasznie dłuuuugo mnie tu nie było Tżcik miał l4 i był u mnie przez cały tydzień, więc nie miałam czasu siedzieć na necie tylko musiałam opiekować biedaka po tym tygodniu kuracji moja mama stwierdzila ze bardziej kaszle niz gdy do mnie przyjechal hehe no ale w sumie to nie proznowalismy obdzwonilismy chyba z 15 zespołów weselnych, no ale teraz jest post i prawie żaden z zespołów nie chciał się z nami umowić ani na próbę, ani nawet dać nam jakiejś płyty żebyśmy mogli posłuchać. Wszystkie zespoly mówiły, że zapraszają nas w sezonie weselnym, czyli tak koło czerwca na jakieś wesele posłuchać co nas kompletnie nie urządza bo mój tż końcem lutego wyjeżdża do anglii i chcemy już do tej pory mieć wybrany zespół bo ja potem sama nie będę za tym biegać nasze wnioski - zespoly w ogole nie dbaja o klienta udało nam się umówić tylko na rozmowe z jednym dj - facet spiewa i gra niesamowicie w dodatku jest tani i z jednym zespolem ale wybieramy się do nich dopiero w przyszly weekend bo w ten nie mieli czasu. I wtedy zdecydujemy Troche mnie martwi jak będzie wyglądał jeden facet sam na scenie?? ale jest on bardzo polecany i rozchwytywany, więc może nie będzie źle ![]() No i oprocz tego odwiedzilismy 3 kamerzystów ale filmy nie bardzo nam się podobały (szczegolnie Tż bo on ma w tej dziedzinie wymagania) wiec szukamy dalej ![]() No ale co najważniejsze to byliśmy u mojego proboszcza i udało nam się załatwić zgodę na ślub w innej parafii troche się ustękał, nio ale wypisał i nawet nie musieliśmy za to płacić ;P tzn ksiadz nic o tym nie mówił, więc nie pytaliśmy Także będziemy mieć ślub w uroczym kościółku w górach No a teraz przystępuje do czytania jak tam idą wasze przygotowania |
|
|
|
#4278 | |
|
Zakorzenienie
|
![]() I muszę się tu przepisać z wątku na 2010 rok Data ślubu nam się zmieniła konkretnie o rok Bardzo ładna teraz jest, same dziewiątki: 19.09.2009r. [/quote]Cały rok mniej czekania na ten upragniony dzień . Gratuluję i witam serdecznieCytat:
SAMBAdiJANEIRO, zazdroszczę ślubu w Kościele w górach .Ja dziś utyrałam się na 80-tych urodzinach babci TŻa, ale było fajnie . Także wiecie, obserwowaliśmy . A jutro rano jedziemy do Wisły . Powinnam się pakować... Trzymajcie się dziewczyny
|
|
|
|
|
#4279 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny napiszcie co ciekawego na tych targach-może jakieś fajne nowinki? szkoda że u mnie w mieście takich targów nie ma
|
|
|
|
#4280 |
|
Zakorzenienie
|
ufff nio to nadrobiłam zaległości w czytaniu
całe 5 stron, ale się rozpisałyście ![]() Rybulka jedziesz w moje strony życzę miłego wypoczynku |
|
|
|
#4281 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
) więc absolutnie nie powinno to przypominać stypy (jak niektórzy o takich przyjęciach myślą ;D) szczególnie że są to ludzie rozrywkowi i bawić się umią nawet w małym gronie ..Ehh pojawił się tylko jeden problem- mianowicie to, że jeśli zaprosze chrzesną (czyli siostre mojego taty) to reszta jego rodzeństwa będzie miała 'muchy w nosie' więc nie wiem co z tym fantem zrobić.. ale zdania już raczej nie cofne.. zamiast całonocnej imprezy na którą wydamy kupe kasy, postawimy na małe przyjęcie w super towarzystwie, weźmiemy też fotografa który może więcej kasuje ale robi poprostu rewelacyjne foty, a gdybyśmy robili wesele żal by nam było jeszcze więcej kasy tracić, no i chyba sobie zamówimy taką małą fontanne czekolady bo dzieci będzie 8 więc będą miały frajde (my dziś na targach naprawde byliśmy nią zachwyceni) Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
żeby wszystko dokładnie obejżeć musielibyśmy chyba spędzić tam cały dzień .. w kazdym razie mam mnustwo ulotek i wizytówek fotografów, kamerzystów, no i sukni ślubnych oczywiście było dużo konkursów można było wygrać suknie, makijaż, fryzure.. My niestety nie mieliśmy za dużo czasu i jak się zaczął pokaz mody ślubnej musieliśy się zbierać, ale pojedziemy jeszcze za rok i mamy zamiar się pchać do konkursu bo i tak każdy wygrywa Oprócz tego jak już mówiłam oglądaliśy sobie czekoladowe fontanny (i jedlismy ) no naprawde mi się to strasznie podoba, a jeśli na weselu jest dużo dzieci to już wogóle super pomysł.. Ja jestem bardzo zadowolona, jednak oglądanie zdjęć na stronkach a w albumie to jest naprawde wielka różnica.. aa i jeszcze odnośnie fotoksiążek to któraś z was mówiła że zdjęcia w niej są złej jakości, myśmy przeglądali kilka i naprawde jakość zdjęć w fotoksiążce nie odbiega od tej z 'tradycyjnych' zdjęć.. dostaliśmy nawet płytke z programem do tworzenia fotoksiążki samemu.. hmm niesądze żeby to była jakaś rewelacja (jeszcze nie sprawdzałam) ale jak zobacze co to dokładnie jest to podziele się wrażeniami ![]() Tak więc jeśli ktoś ma okazje to naprawde warto można porównać na miejscu wiele ofert i wybrać te najlepsze, po za tym często mając ulotki z targów lub zamawiając na miejscu dostaje się rabat.
|
|
#4282 | |
|
Zadomowienie
|
Dziękuję Wam wszystkim za miłe przywitanie
Cytat:
To miejsce wybraliśmy ze względu na brak schodów, ponieważ nasze babcie nie są tak sprawne jak kiedyś. Zresztą z sali jest wyjście na alejki, altankę z grillem. A wokół łąki i koniki. Nie ma drzew i troszkę mi tego tam brakuje, ale jest mnóstwo przestrzeni, ciszy i czuję sie tam, jak na wsi w roszinnym domu taty .Trochę popsuła się nasza wizja wesela na 60 osób, ponieważ ze strony mojego narzeczonego będzie około 50 odób , ode mnie może 30. No cóż. W sumie obojętne mi, ile tych osób bedzie, bo za swoich gości płacimy odzielnie jeśli chodzi o menu, natomiast inne koszty dzielimy po połowie .A na targach ślubnych nie byliśmy. Uznaliśmy, że na razie nie warto. Może w przyszłym roku. Pozdrawiam serdecznie .
|
|
|
#4283 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak wy to załatwiliscie?? co mu mowiliscie??
|
|
|
|
|
#4284 |
|
Zakorzenienie
|
Mamy już wstępną rezerwacje (ołówkową) sali na 5 września 2009 roku,
koszt to 1830 zł z Vat , jak Wam się wydaje to dużo (uwidzieliśmy sobie własną kucharkę) - ale szczerze mówiąc myślałam, ze bedzie trochę taniej :? Zaraz zadzwonie w inne miejsce jeszcze.A może dziewczyny 130 zł- w tym wszystko, ciasta, tort jedzonko, obsługa, dekoracja. oprócz alkoholu. Edit: Towarzysz życia? - obecnie kalkulator. Proszę o rady - proszę mnie nie ignorować
Edytowane przez Scio Czas edycji: 2008-02-11 o 09:42 |
|
|
|
#4285 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo mój Tż ma rodzinę rozsianą po całej Polsce, a wesele jest w innej miejscowości niż ja mieszkam i mówiliśmy księdzu, że i tak goście musza przejechać kawał świata i nie chcemy im robić dodatkowych problemów, żeby najpierw musieli jechać do tamtej miejscowości się poprzebierać i w ogole (bo tam mają noclegi), potem wrócić do mojej miejscowości na mszę a potem znowu na wesele no a w ogóle to ten kościółek co sobie go upatrzyliśmy to to jest sanktuarium i tam się ukazywała Matka Boska Troche się ustękał i powiedział, żebyśmy się jeszcze zastanowili, ale zgodę wypisał ![]() A co do Twojego przypadku to nie powinno być problemu Szczerze mówiąc to nie wiem nawet czy Ty potrzebujesz taką zgodę? (proboszcz Ci tak powiedział??) bo ja słyszałam, że w naszym przypadku (tzn ślub w zupełnie innej parafii) wymagana jest zgoda albo z mojej parafii albo z parafii Tż. A ksiądz proboszcz jak byliśmy u niego to mówił coś o tym, że jest przyjęte, że ślub powinien być w parafii panny młodej lub ewentualnie pana młodego i wydaje mi się, że jakiś specjalnych pozwoleń nie trzeba, ale kto ich tam wie W każdym razie nie denerwuj się, na pewno Ci da, w końcu to parafia Tż a poza tym Ty też do niej należałaś przez długi czas, więc moim zdaniem nie powinno być problemów
|
|
|
|
|
#4286 |
|
Zakorzenienie
|
widzę, że zielony motylek ma taka samą wizję ślubu jak ja
|
#4287 |
|
Zakorzenienie
|
Samba mam nadzieje, bo mój proboszcz jest "dziwny" lubi robic problemy ludziom. ja w tym moim kosciele tylko bierzmowanie miałam
|
|
|
|
#4288 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i tam chcemy mieć ślub czyli bezproblemowo
|
|
#4289 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ech... mam nadzieje, ze ksiądz u mnie nie bedzie cudował (bo w TZ kosciele mamy juz msze na 17 zamówioną ) i ze nie bedzie chcial aby cos tam mu płacic dodatkowo
|
|
|
|
|
#4290 |
|
Zakorzenienie
|
No i zignoroano moja rozterke
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:18.

Bardzo ładna teraz jest, same dziewiątki: 19.09.2009r.

. Teraz musimy znaleźć tylko zespól muzyczny i przygotowań dość na jakiś czas...
co nas kompletnie nie urządza bo mój tż końcem lutego wyjeżdża do anglii i chcemy już do tej pory mieć wybrany zespół bo ja potem sama nie będę za tym biegać
) więc absolutnie nie powinno to przypominać stypy (jak niektórzy o takich przyjęciach myślą ;D) szczególnie że są to ludzie rozrywkowi i bawić się umią nawet w małym gronie
, ode mnie może 30. No cóż. W sumie obojętne mi, ile tych osób bedzie, bo za swoich gości płacimy odzielnie jeśli chodzi o menu, natomiast inne koszty dzielimy po połowie