Mamusie grudniowe w dalszym ciągu odlotowe ;) 2016 - Strona 115 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-09-21, 12:36   #3421
kaziowa
Zadomowienie

Dot.: Mamusie grudniowe w dalszym ciągu odlotowe ;) 2016

Cytat:
Napisane przez iza251 Pokaż wiadomość
Właśnie wczoraj to czytałam i normalnie nie mogłam usnąć aż
Kaziowa to jaki kupiłaś w końcu??
Jeszcze nie kupiłam, ale kupię z pianki wysokoelastycznej, czy jakoś tak
Stary 2016-09-21, 12:45   #3422
kamisha
Zakorzenienie

Dot.: Na dzieci grudniowe czekamy, drożdżówką się zajadamy 2016 - III część

Cytat:
Napisane przez DoDoo Pokaż wiadomość
U nas pies szedl po plocie do naszej dzidzi... Jak pies chce to znajdzie sposob niestety, z natura nie wygrasz

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
mozliwe
u nas nawet żaden nie chodzi
i dobrze
chciałam jej majtochy założyć to spierdzieliła
kamisha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-21, 12:55   #3423
motylek85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Solvency Pokaż wiadomość
A ja jeszcze nie mam wózka, ale przymierzam się do amelis pro.
Kupiłam ostatnio super śpioszki, body, koszulki, 2 czapeczki i rękawiczki.
I super kocyk.
Większość ma już dzieci, a to moje pierwsze, tak wyszło ale dobrze, że wyszło tylko wiek już nie najmłodszy.
pochwal się ubrankami

Cytat:
Napisane przez kociulek Pokaż wiadomość
Ja już po fryzjerze. Dzieci odprawiłam do szkoły. Dziś późno kończą więc z obiadem się nie śpieszę, dlatego mam pełen relaks - ulubiona czekolada, kawka i wizaż
Biorę się za czytanie, chyba że ktoś/coś znów mi przerwie.
Póki co walczę z kotem, bo ewidentnie próbuje zrzucić mi laptopa z kolan
i prawidłowo, zadbana, zrelaksowana mama to szczęśliwa mama

Cytat:
Napisane przez kaziowa Pokaż wiadomość
Ja mam w domu hula hop, dziś założylam i pasujeeeeee

Cytowałam poprzednio post o myciu noworodka ale mi nie zacytowało go
Myślę, że z tym myciem co 3-4 dni to chodziło, że w szpitalu nie myją już codziennie tylko właśnie co 3-4 dzień lub na życzenie to już weszło jak młodego rodziłam prawie 3 lata temu. Byłam w szoku bo nawet po porodzie go nie umyli bo niby ta maź pourodzeniowa jest dla niego lepsza niż taki szybki kontakt z wodą i chemią. My leżeliśmy tydzień więc był myty ze 2-3 razy w sumie i spokojnie, takie maluchy raczej nie obkupkają się po pachy hehe bo one na początek mało jedzą więc i mało wydalają ja to nawet się cieszyłam, że te mycie nie codziennie było bo akurat przychodziły jak małego ululałam a po myciu zawsze mega krzyk bo one tak na chybcika w ręku dzieci pod kranem kąpią

---------- Dopisano o 12:55 ---------- Poprzedni post napisano o 12:50 ----------

Cytat:
Już kiedyś miałyśmy rozkmine i doszlysmy do tego ze najlepsza sama pianka, albo drozszy (pianka -lateks)
Ja z tego kupionego łóżeczka materac gryka-kokos odsprzedalam, za twardy i jakis taki nieprzyjemny jak się nacisnęło ...
o właśnie i jak te łóżeczko z allegro??? bo chyba nie pisałaś jak doszło (albo ja przegapiłam)

♥37/40♥
USG: 03.10 - 2090g szczęścia
USG: 22.11
Wizyta: 28.11
motylek85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-21, 13:02   #3424
kaziowa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez motylek85 Pokaż wiadomość
pochwal się ubrankami

i prawidłowo, zadbana, zrelaksowana mama to szczęśliwa mama

Cytowałam poprzednio post o myciu noworodka ale mi nie zacytowało go
Myślę, że z tym myciem co 3-4 dni to chodziło, że w szpitalu nie myją już codziennie tylko właśnie co 3-4 dzień lub na życzenie to już weszło jak młodego rodziłam prawie 3 lata temu. Byłam w szoku bo nawet po porodzie go nie umyli bo niby ta maź pourodzeniowa jest dla niego lepsza niż taki szybki kontakt z wodą i chemią. My leżeliśmy tydzień więc był myty ze 2-3 razy w sumie i spokojnie, takie maluchy raczej nie obkupkają się po pachy hehe bo one na początek mało jedzą więc i mało wydalają ja to nawet się cieszyłam, że te mycie nie codziennie było bo akurat przychodziły jak małego ululałam a po myciu zawsze mega krzyk bo one tak na chybcika w ręku dzieci pod kranem kąpią

---------- Dopisano o 12:55 ---------- Poprzedni post napisano o 12:50 ----------

o właśnie i jak te łóżeczko z allegro??? bo chyba nie pisałaś jak doszło (albo ja przegapiłam)
Doszło w super stanie Materac udało mi się nawet odsprzedać, nie chciałam używanego i gryki, za 60 zł , więc koszt łóżeczka wyszedł mi 18 zł
Stary 2016-09-21, 13:04   #3425
itstoolatex3
Zakorzenienie

Cytat:
Doszło w super stanie Materac udało mi się nawet odsprzedać, nie chciałam używanego i gryki, za 60 zł , więc koszt łóżeczka wyszedł mi 18 zł
mistrz!

15.01.2021 - Aniołkowa Mama 🤍

itstoolatex3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-21, 13:07   #3426
motylek85
Zakorzenienie

Cytat:
U nas pies szedl po plocie do naszej dzidzi... Jak pies chce to znajdzie sposob niestety, z natura nie wygrasz

haha to prawda o rodziców tż jest suka i zawsze rano teściu wypuszcza ją na 20-30min na takie powiedzmy drugie podwórko, ogrodzone z 3 stron siatką wysoką na 1,70m a z jednej strony budynki gospodarcze tylko z jednym przejściem zamykanym, którędy się tam wchodzi i bach, suka w kwietniu się oszczeniła kawaler ponoć podkop zrobił bo taka rusałka biegająca co rano po rosie nie mogła mu przecież umknąć

---------- Dopisano o 13:07 ---------- Poprzedni post napisano o 13:05 ----------

Cytat:
extra pewnie ten co sprzedawał mniej zadowolony ale allegro to ryzyk fizyk, albo uda się coś dobrze sprzedać albo nie... ja to nigdy nie mogę trafić na takie super okazje

♥37/40♥
Stary 2016-09-21, 13:17   #3427
LuckySparkle
Zadomowienie

Cytat:
Wow! Niezly interes!!!

LuckySparkle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-21, 13:23   #3428
kamisha
Zakorzenienie

Cytat:
ale ekstra!
Stary 2016-09-21, 13:41   #3429
kociulek
Zakorzenienie

Cytat:
Ostatnio usłyszałam mądrą rzecz. Mądra matka powie " w moim przypadku działało to i to, albo ja robiłam tak czy siak, ale każde dziecko jest inne, musisz sama próbować"
Niestety ja się nie spotkałam z czymś takim jeszcze od zadnej ze znajomych matek, każda twierdzi, że tylko jej sposób jest ok :P
A zdanie "ja tylko chce dobrze, co sie burzysz", słyszałam milion razy ;P No cóż, dobrymi checiami piekło wybrukowane
Baardzo mi się to podoba Choć nie łatwo przyznać się do tego dla matki z doświadczeniem, bo dzieci źle nie wyszły na moim wychowaniu, ale to prawda, każde dziecko jest inne, każda z nas jest inna, moda też się zmienia i ze skulona głową trzeba się do tego przyznać Ja mogę powiedzieć jak w danej sytuacji było u mnie, ale i tak każda z nas zrobi po swojemu i tak jak czuje.

Cytat:
Napisane przez LuckySparkle Pokaż wiadomość
Pierwszy raz zalozylam stanik sportowy do luznej lejacej bluzeczki i muszę przyznac, ze czuje sie duzo wygodniej. Chyba wrocr dzos albojutro po 2 takie same tylko w innych kolorach szqrosci i bieli i stanie sie on moim przyjacielem skonczy sie sciaganie stanika od razu po pracy.
A ja dziś zamówiłam drugi, bardziej wizytowy stanik do karmienia Pani mi obiecała, że w przeciągu 2 tyg powinny być oba
A jeśli chodzi o czkawkę, to moje Słońce jeszcze nie miało, ale to faktycznie fajnie musiało wyglądać jak tak z córcią się zgrałyście

Cytat:
Napisane przez mewkaa Pokaż wiadomość
Mors dla luduZałącznik 6652676
Jaki słodki i misiowi się podoba
Cytat:
Napisane przez Solvency Pokaż wiadomość
Trochę mi zejdzie zanim poczytam o czym tak piszecie nadrobię zaległości.
Aktualnie dziś wypada 28 tydz. i 2 dzień, według wszystkich wskazań będzie dziewczynka. Aktualnie mam doła, wyszła cukrzyca ciążowa i to masakryczna, szyjka się zaczęła skracać, mała jest mniejsza niż powinna, do kompletu mój małżonek w ciągu 2-ch tygodni był 2 dni w domu.
We czwartek mam kolejną genetykę i czekam na wyniki posiewów..
Nikt nie powiedział, że będzie lekko, ale...
Obiecałam sobie, że zamiast sama siedzieć coś zrobię i pogadam z innymi. Aktualnie szukam sposobu na wygodną pozycję do spania i mebelków do pokoju.
Muszę zająć czymś umysł bo zamartwię się na amen.
Oj biedna ty
A czemu córcia jest mniejsza niż być powinna? Inny termin wychodzi ci z usg, czy jakaś nieprawidłowość się wkradła?
Wiesz, jak też męża widzę tylko kilka dni w miesiącu, ale ja okrutna żona jestem i pocieszam się tym, że nikt mi przynajmniej w domu takiego bałaganu nie robi
Cytat:
Jeśli pepcowe mają 75 % bawełny
To źle nie jest
Myślałam że tam same sztuczne są 🤔
Zapewne są i takie i takie Trzeba pomacać i skład poczytać

Cytat:
Napisane przez PaniMigdalek Pokaż wiadomość
To już jesteśmy we 3 wizytujące na 03.10 Ja mam na 19:40
Ja na 9:20

Cytat:
Napisane przez folinka Pokaż wiadomość
Wszystko spoko, jak ktoś z tych, dla których to ważne, ale że jak bez pasty do zębów do 2 lat? Tego nie ogarnę Oczywiście bez fluoru jak najbardziej, chyba z krzemem, o ile mnie pamięć nie myli, są dla maluchów pasty, np. nenedent. Jakoś nie wyobrażam sobie myć zębów 1,5 roku tylko wodą. To jak podanie próchnicy zębów na tacy Zębów, które mają swoją ważną rolę do spełnienia przez te ok. 5-10 lat dopóki nie wypadną. Zęby dzieci to jedna z rzeczy, na których punkcie mam fioła, jako że ja sama wiele lat cierpiałam z powodu bardzo słabych i krzywych zębów.
Później z kompa powrzucam linki z moimi typami, jeśli jeszcze będą potrzebne.
Wrzucaj, wrzucaj
Cytat:
Napisane przez folinka Pokaż wiadomość
Dziś pewnie już kolejne dwie strony nastukałyście, ale na razie zmykam na badanie krwi na 10tą. Póki co ostatnie z serii dwutygodniowych, które przez jakieś ostatnie dwa miesiące miałam. Ciekawe jak te moje płytki krwi Zakładam, że dobrze, bo w przeciwnym wypadku by mnie wzywali A za 2 tyg mam następną wizytę u hematologa, to się dowiem na pewno i pewnie następne skierowania dostanę...
Na pewno dobrze

Cytat:
Już się doczekać nie mogę tej mega paki dzwoniłam do tej babki bo kasa przelana a ona nic się nie odezwała ale podobno zarobiona więc ok powiedziała, że jak znajdzie jeszcze jakieś pierdółki to dorzuci do paki jakieś czapeczki itp
Tych zaskórniaków to się zbiera jak się trochę ciuszków po chłopakach sprzeda ostatnio kuzynka tż wzięła całą torbę za 200zł ale wybrała same H&My i Zary więc i tak cenowo nie dużo bo same bluzy płaciłam po 50zł a sprzedałam za połowę (może ze dwa razy ubrane) ale tak to jest z używanymi. Z tym, że wolę sprzedać (ona nie chciała pożyczać bo myśli odłożyć dla kolejnych dzieciaczków o których już myśli) niż oddać za darmo i nawet głupiego "dziękuję" nie usłyszeć
Jak ja dobrze coś o tym wiem. U mnie w rodzinie nie ma młodszych dziewczynek po Karolinie i już kilka razy oddawałam wielkie wory z jej ubrankami znajomym gdzie wiedziałam, że się nie przelewa. Ubranka zawsze przebrane, nigdy nie oddaje tych w których latała po podwórku, a tylko takie co są w bardzo dobrym, bądź idealnym stanie i niestety nigdy słowa "dziękuję" nie usłyszałam Znowu mi się takie nazbierały, ale jakoś nie mam weny żeby usiąść i je wystawić. Po Adrianie tych najlepszych już nie oddaje, choć on szybciej niszczy ubrania, ale np. firmowe buty czy kurtki będzie miał na przyszłość Kubuś chociażby żeby po dworze latać.
Cytat:
Kochana z hybrydek byłam zadowolona do czasu odrostu w dwa tygodnie miałam już ze 3mm po moim praniu dywanów i moczeniu pół dnia rąk w wodzie odchodziły same ale paznokcie masakra teraz głupia ja, że tak je pościągałam sama no ale to takie wciągające jak jeden zszedł pewnie jeszcze kiedyś się skuszę
Hie hie hie wiedziałam, że nie tylko ja taka szalona z tym wózkiem ja to znów na półpiętrze mam łóżeczko wyniesione ale co jakiś czas chodzę sobie przypomnieć jak wygląda
Kiedyś kobietka też mi tak kładła hybrydę, że ją sobie ładnie ściągałam po ok 3 tygodniach i paznokcie były nienaruszone. Teraz już potrzebują wymiany. Inna babeczka, to i specyfiki ma bardziej trwalsze, ale też już świecę odrostami
Wiesz, bo baby to takie sroki i wszystko co nowe i ładne to cieszy

Cytat:
najważniejsze i bardzo polecane to Tantum Rosa do podmywania się. Używa się po każdej wizycie w toalecie jak i po myciu. To taki proszek do rozrobienia w wodzie. Już tu chyba Kociulek pisała, że najlepiej w takiej pół litrowej butelce z dzióbkiem po wodzie
ja przy poprzednim porodzie do higieny intymnej miałam płyn do higieny intymnej Biały Jeleń z korą dębu i pewnie też go kupię tym razem majteczki z doświadczenia lepiej wielorazowe z siateczki. bardzo wygodne z podkładów (tzn tych dużych podpasek dla nas) to byłam mega zadowolona z firmy Seni Lady. Nie wiem czy we wszystkich aptekach są bo ja kupowałam w sklepie medycznym. Dość drogie ale bardzo duże więc czułam się komfortowo bo zajmowały prawie całe majcioszki na pierwsze dni po porodzie idealne Jeśli chodzi o kosmetyki do mycia dla nas po porodzie to takie jak najmniej perfumowane żeby zapach nie drażnił dzidzi
Gdzieś mi uciekł cytat Moni...
O Tantum Rosa rozpuszczonym w butelce z dziubkiem wspominała Folinka. Ja mam do tego w domu irygator, ale to wiadomo, na teraz, a nie po porodzie.
Majciochy mam siateczkowe, ale te kupione tu wydają mi się jakieś liche w porównaniu do tych co dostałam w chorwackim szpitalu. Trudno, już jakie są. Na pobyt w szpitalu powinno starczyć. Monia, nie wiem jak jest teraz, ale kiedyś u mnie nie wolno było mieć swoich bawełnianych. Mówili, że już lepiej żeby nie mieć ich wcale, niż te bawełniane, więc nie było komfortowo chodzić do łazienki
Jeśli chodzi o podkłady to całe opakowanie dostałam ostatnio w szpitalu firmy Matopat o TAKIE. Jak mi będzie mało, to mam takie mega podpachy z rossmana i jakoś będę się ratować.

Cytat:
To ja sie troche pomadrze w temacie. Nie ma na co czekac ze sterylizacja, nasza psinka dostawala po cieczkach ciaze urojone, przy tym zapalenie gruczolow mlekowych i skonczylo sie na nowotworze
Pojawil sie guz, ktory z dnia na dzien byl coraz wiekszy. Psina przeszla operacje, a po miesiacu kolejna - sterylizacje. Strasznie zaluje, ze tyle dalam jej cierpiec (te ciaze urojone) nie zdawalam sobie sprawy z tego co robie, a wlasciwie z czego nie robie dla niej. I tez mi sie wydawalo, ze ja upilnuje jak miala cieczke, a wystarczylo raz ja doslownie na 5 minut wypuscic na podworko ogrodzone i juz jakis gwalciciel ja dopadl!!! To sru do weta po zastrzyk (ktory nie jest obojetny dla zdrowia) poronny w razie gdyby zaszla w ciaze.
Serio o psa warto dbac i lepiej wysterylizowac i cieszyc sie zdrowym pupilem. Sterylizacja znacznie zmniejsza, a prawie eliminuje wystapienie nowotworu.
U mnie akurat nie pies, a kot i też pierwsze co zrobiliśmy to ją wysterylizowaliśmy. Oczywiście po konsultacji z weterynarzem, że już można. Nasłuchałam się od znajomych, że źle robię, że musi mieć najpierw kotki, bo będzie agresywna itd., tylko jakoś nikt nie był chętny jak pytałam, czy te kotki później weźmie do siebie. całe szczęście weterynarz nie podzielił ich opinii.

Oczywiście nie dało się pisać bez przerwy, a coś czuję, że tam już nowa dostawa

My + A + K +
kociulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-21, 13:42   #3430
DoDoo
Zakorzenienie

Cytat:
Wow! Niezly interes!!!

Interes zycia

Stary 2016-09-21, 13:47   #3431
kamisha
Zakorzenienie

ja czytalam ze sterylizację można robic właśnie po 1 cieczce, po 16 zadzwonię do weta i się wypytam

w sumie my mieliśmy w planach ale wiecie jak to jest gatka szmatka może jednak nie a może tak i zapomnieliśmy o_O

Edytowane przez kamisha
Czas edycji: 2016-09-21 o 13:53
Stary 2016-09-21, 13:55   #3432
LuckySparkle
Zadomowienie

Ja sterylizowalam kotke po pierwszej rujce ale to takiej, ze kawaler wszedl do domu zeby sie nia zajac!!! Ona ma swoje wejscie takie na magnez dla kotow i jakis kot tak dlugo sie w nocy dobijal az wszedl. Obudzilo nas typowe miauczenie kocura w srodku nocy... a nasza kicia to az ze uciekla do naszego lozka!!!
Od razu po tej sytuacji byla sterylizacja. Myslalam ze sie rozplacze jak zobaczylam ja z ta ranka na ciele no ale warto bylo.

Stary 2016-09-21, 14:09   #3433
DoDoo
Zakorzenienie

Cytat:
Ja sterylizowalam kotke po pierwszej rujce ale to takiej, ze kawaler wszedl do domu zeby sie nia zajac!!! Ona ma swoje wejscie takie na magnez dla kotow i jakis kot tak dlugo sie w nocy dobijal az wszedl. Obudzilo nas typowe miauczenie kocura w srodku nocy... a nasza kicia to az ze uciekla do naszego lozka!!!
Od razu po tej sytuacji byla sterylizacja. Myslalam ze sie rozplacze jak zobaczylam ja z ta ranka na ciele no ale warto bylo.

Moja psina po sterylce to lezala jak martwa ale ona miesiac przed byla cieta na jakies 15cm, miala kilka sutkow i tego guza usowane. Co za mlodu by miala zrobione to szybciej doszlaby do siebie. Tak czy siak kolejnego psa, ktorego bede miala tez wysterylizuje dosc sa schroniska bezdomniakami zapelnione.

Stary 2016-09-21, 14:11   #3434
kociulek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iza251 Pokaż wiadomość
Dziewczyny jaki materac kupowałyście do łóżeczek-zwariować idzie,tyle jest opinii: lateksowy,lateks-pianka-kokos,lateks-pianka-gryka,gryka-pianka-kokos...
Ja jeszcze nie kupiłam, ale planuję coś z lateksem. Zobaczymy co pan będzie miał w ofercie ze 2-3 tyg. Obiecał 10% rabatu, więc jak nie zajechać i nie skorzystać a może przy okazji wanienkę kupię, bo jeszcze nam jej brak.

Cytat:
Napisane przez xjustyniaaax Pokaż wiadomość
Pani leżeć miała a nie do fryzjera ganiać !
Ale ja też się aż dziś zapiszę bo nie mogę patrzeć na te kłaki. Najchętniej bym ścieła ale mąż mi nie pozwala
Yyyyy...
Taką siwiznę już na głowie miałam, że jak widać doopa nie usiedzi
U mnie widzisz odwrotnie, mąż zawsze powtarza, że jemu laski z krótkimi włosami się podobają, ale jak raz ścięłam na krótko, to przez te parę miesięcy zanim trochę odrosły wstyd mi było z domu wychodzić Może dlatego, że ja zawsze po pas kudły miałam.

Cytat:
Napisane przez mmgi Pokaż wiadomość
Moje dziecko jest ułożone głowką w dół i waży 1200g. Gin powiedziała, że jeśli szacowana waga nie przekroczy 3500g mam wybór odnośnie sposobu porodu (pierwszą miałam cesarkę) i nie wiem co wybrać :/

Przytyłam 8kg
Też już ładna waga
A jakie masz za i przeciw? Nie wiem dlaczego, ale jak trochę stracha przeżyłam, jak za pierwszym razem lekarz mi powiedział, że przez to łożysko może mnie czekać cesarka. Wbiłam sobie ten poród sn i koniec

Cytat:
rewelacja
Cytat:
haha to prawda o rodziców tż jest suka i zawsze rano teściu wypuszcza ją na 20-30min na takie powiedzmy drugie podwórko, ogrodzone z 3 stron siatką wysoką na 1,70m a z jednej strony budynki gospodarcze tylko z jednym przejściem zamykanym, którędy się tam wchodzi i bach, suka w kwietniu się oszczeniła kawaler ponoć podkop zrobił bo taka rusałka biegająca co rano po rosie nie mogła mu przecież umknąć
Ale się uśmiałam

Cytat:
extra pewnie ten co sprzedawał mniej zadowolony ale allegro to ryzyk fizyk, albo uda się coś dobrze sprzedać albo nie... ja to nigdy nie mogę trafić na takie super okazje
Ja tak swoje meble sprzedawałam. Meble poszły na drugi dzień, a kanapa pół godziny po wystawieniu, ale mi zależało na szybkiej sprzedaży dlatego nie dawałam kosmicznej ceny. I sama byłam zadowolona i kupujący chyba też Może tu też sprzedawcy zależało na szybkim sprzątnięciu?

My + A + K +
Stary 2016-09-21, 14:19   #3435
motylek85
Zakorzenienie

Cytat:
Jak ja dobrze coś o tym wiem. U mnie w rodzinie nie ma młodszych dziewczynek po Karolinie i już kilka razy oddawałam wielkie wory z jej ubrankami znajomym gdzie wiedziałam, że się nie przelewa. Ubranka zawsze przebrane, nigdy nie oddaje tych w których latała po podwórku, a tylko takie co są w bardzo dobrym, bądź idealnym stanie i niestety nigdy słowa "dziękuję" nie usłyszałam Znowu mi się takie nazbierały, ale jakoś nie mam weny żeby usiąść i je wystawić. Po Adrianie tych najlepszych już nie oddaje, choć on szybciej niszczy ubrania, ale np. firmowe buty czy kurtki będzie miał na przyszłość Kubuś chociażby żeby po dworze latać.

Kiedyś kobietka też mi tak kładła hybrydę, że ją sobie ładnie ściągałam po ok 3 tygodniach i paznokcie były nienaruszone. Teraz już potrzebują wymiany. Inna babeczka, to i specyfiki ma bardziej trwalsze, ale też już świecę odrostami
Wiesz, bo baby to takie sroki i wszystko co nowe i ładne to cieszy

Gdzieś mi uciekł cytat Moni...
O Tantum Rosa rozpuszczonym w butelce z dziubkiem wspominała Folinka. Ja mam do tego w domu irygator, ale to wiadomo, na teraz, a nie po porodzie.
Majciochy mam siateczkowe, ale te kupione tu wydają mi się jakieś liche w porównaniu do tych co dostałam w chorwackim szpitalu. Trudno, już jakie są. Na pobyt w szpitalu powinno starczyć. Monia, nie wiem jak jest teraz, ale kiedyś u mnie nie wolno było mieć swoich bawełnianych. Mówili, że już lepiej żeby nie mieć ich wcale, niż te bawełniane, więc nie było komfortowo chodzić do łazienki
Jeśli chodzi o podkłady to całe opakowanie dostałam ostatnio w szpitalu firmy Matopat o TAKIE. Jak mi będzie mało, to mam takie mega podpachy z rossmana i jakoś będę się ratować.

Już kiedyś o tym pisałam właśnie, dlaczego przestałam być "dobrą ciocią", która oddaje/pożycza ubranka...

Wiesz co, te paznokcie na pewno dłużej by się utrzymały bo nie odpryskiwały itp ale moje paznokcie tak zmiękły po tych płynach i wodzie, że dotąd przy nich gmerałam aż pościągałam

Kociulek bo my tu we trzy już z dwójką odchowaną więc wybacz jak mi się czasem pomyli, która co pisała

Mi po 3-4 dniach starczały już zwykłe duże podpaski ale na początek dla własnego komfortu fizycznego i psychicznego miałam te mega duże z Seni i się nie zawiodłam nic nigdy nie przeciekło poza ale to też myślę kwestia co kto ma wypróbowane i do czego jest przyzwyczajony

---------- Dopisano o 14:19 ---------- Poprzedni post napisano o 14:13 ----------

Cytat:
Ja jeszcze nie kupiłam, ale planuję coś z lateksem. Zobaczymy co pan będzie miał w ofercie ze 2-3 tyg. Obiecał 10% rabatu, więc jak nie zajechać i nie skorzystać a może przy okazji wanienkę kupię, bo jeszcze nam jej brak.

Yyyyy...
Taką siwiznę już na głowie miałam, że jak widać doopa nie usiedzi
U mnie widzisz odwrotnie, mąż zawsze powtarza, że jemu laski z krótkimi włosami się podobają, ale jak raz ścięłam na krótko, to przez te parę miesięcy zanim trochę odrosły wstyd mi było z domu wychodzić Może dlatego, że ja zawsze po pas kudły miałam.

Też już ładna waga
A jakie masz za i przeciw? Nie wiem dlaczego, ale jak trochę stracha przeżyłam, jak za pierwszym razem lekarz mi powiedział, że przez to łożysko może mnie czekać cesarka. Wbiłam sobie ten poród sn i koniec

rewelacja
Ale się uśmiałam

Ja tak swoje meble sprzedawałam. Meble poszły na drugi dzień, a kanapa pół godziny po wystawieniu, ale mi zależało na szybkiej sprzedaży dlatego nie dawałam kosmicznej ceny. I sama byłam zadowolona i kupujący chyba też Może tu też sprzedawcy zależało na szybkim sprzątnięciu?
pewnie tak ja też się cieszyłam jak głupia jak ten zestaw biały kupiłam za 250zł bo za samą komodę musiałabym dać w sklepie 400zł a nie zależało mi na nowej bo to nie docelowy pokój dla małej

♥37/40♥
Stary 2016-09-21, 14:28   #3436
ewelinuus
Zadomowienie

Cytat:
Zejdzie ci się ewelinka z tym 1000 😆
To jakiś pejzaż?

---------- Dopisano o 09:53 ---------- Poprzedni post napisano o 09:52 ----------

Ja nie wiem jak jest Karol ułożony
Wg usg był głową w dół
Ale ostatnio kopie mnie po bokach
Może się przekrecil...

---------- Dopisano o 09:53 ---------- Poprzedni post napisano o 09:53 ----------

Kazik nie strasz 😨

---------- Dopisano o 09:54 ---------- Poprzedni post napisano o 09:53 ----------

No i doszłam do końca gdzie czekał na mnie Emoszek 😚

---------- Dopisano o 09:55 ---------- Poprzedni post napisano o 09:54 ----------

Tak. Uroczy jest 😊

---------- Dopisano o 09:56 ---------- Poprzedni post napisano o 09:55 ----------

Jezu aż tyle warstw?

---------- Dopisano o 09:57 ---------- Poprzedni post napisano o 09:56 ----------

Dzieki za info lucy 😚
Lidl często ma te akcje dzieciaszkowe
Pewnie coś tam upoluje jeszcze
Jak nie to ten Auchan od Kazika pójdzie w ruch

---------- Dopisano o 09:58 ---------- Poprzedni post napisano o 09:57 ----------

Tak. Zajmij głowę np Nami😆
Trzeba myśleć pozytywnie 🤗

---------- Dopisano o 10:00 ---------- Poprzedni post napisano o 09:58 ----------

Skoro migdalek jest w 30 tyg
To znaczy że ja też?!
Omg!!!😨😨😨😨

Tak pejzaz z portugali wiesz co, mam juz polowe)
Dzis przyszla mi podusia zrobilan przerwe od puzzli I leze I ogladam tv narazie mi wygodnie
ewelinuus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-21, 15:07   #3437
marlen1366
Rozeznanie

Cytat:
No do pozycji na czworaka mi nie wiele brakowało ...

Nie przeraża Cię te 30 tc? Bo ja rano wpadłam w panikę
Też jestem w 30tc w panikę jeszcze nie wpadłam, ale czuję, że zaczyna robić się poważnie
Cytat:
Popieram Monie
Moja dupka w rozm XL 😎

podobno jakieś duże są siateczkowe majty http://www.ceneo.pl/19727378#mh=U2i9...pXnJGRq53A3Ok1
Cytat:
marlen1366 nie za dużo tych warstw? Jak opiekowałam się bratankiem albo chrześnicą, to wprawdzie ja ich nie ubierałam na dwór (nie wiedziałam jak :P), ale na pewno aż tyle nie miały. Wg mnie ten pajac to przesada chyba
Też mam właśnie wrażenie, że za dużo tych warstw, dlatego napisałam tutaj, żeby się przekonać czy to tylko moje zdanie czy inni myślą podobnie
marlen1366 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-21, 15:21   #3438
Emosz
Zadomowienie

Dziewczyny ale lecicie

Wyprasowałam wszystkie rzeczy, które czekały na prasowanie chyba od początku wakacji Teraz mogę zacząć prać ubranka małej

Co do wyprawki do szpitala, na szkole rodzenia babka mówiła, że są jakieś fajne podkłady ginekologiczne z firmy Hartman, podobno mają klej i się fajnie trzymają tych siateczkowych majtów
Emosz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-21, 15:26   #3439
kociulek
Zakorzenienie

Cytat:
Już kiedyś o tym pisałam właśnie, dlaczego przestałam być "dobrą ciocią", która oddaje/pożycza ubranka...

Wiesz co, te paznokcie na pewno dłużej by się utrzymały bo nie odpryskiwały itp ale moje paznokcie tak zmiękły po tych płynach i wodzie, że dotąd przy nich gmerałam aż pościągałam

Kociulek bo my tu we trzy już z dwójką odchowaną więc wybacz jak mi się czasem pomyli, która co pisała
Ależ ja się wcale nie gniewam
Wiesz, ja też czasem jak się którejś dziewczyny coś pytam, to wyślę i potem zastanawiam się czy to na pewno ta dziewczyna o tym pisała
Cytat:
Mi po 3-4 dniach starczały już zwykłe duże podpaski ale na początek dla własnego komfortu fizycznego i psychicznego miałam te mega duże z Seni i się nie zawiodłam nic nigdy nie przeciekło poza ale to też myślę kwestia co kto ma wypróbowane i do czego jest przyzwyczajony
To zrozumiałe ja też bym pewnie szukała bardziej komfortowych podkładów, ale skoro takie dostałam, to mam jeden wydatek mniej
A coś mi koleżanka ostatnio mówiła, że na łóżko już na porodówce też wymagają podkładu. Też tak miałaś? Coś polecasz?
A może inne dziewczyny słyszały o czymś praktycznym? W tym temacie doświadczenia nie mam

My + A + K +
Stary 2016-09-21, 15:27   #3440
DoDoo
Zakorzenienie

Co do polozenia glowka w dol to ja myslalam, ze dzieciak lezy tak prosto w dol, a to nie tak. Ona lezy glowka w dol ale pupa jest po lewej stronie, a nozki ma po prawej.

---------- Dopisano o 15:27 ---------- Poprzedni post napisano o 15:26 ----------

Nozki leza na watrobie u mnie i to jeeee czuc! Jak kopa zasadzi to, az sie wzdrygnac mozna

Stary 2016-09-21, 15:31   #3441
LuckySparkle
Zadomowienie

Cytat:
Co do polozenia glowka w dol to ja myslalam, ze dzieciak lezy tak prosto w dol, a to nie tak. Ona lezy glowka w dol ale pupa jest po lewej stronie, a nozki ma po prawej.

---------- Dopisano o 15:27 ---------- Poprzedni post napisano o 15:26 ----------

Nozki leza na watrobie u mnie i to jeeee czuc! Jak kopa zasadzi to, az sie wzdrygnac mozna

U mnir by sie to zgadzalo, ze pupa )Lili jest z lewej bardziej

Stary 2016-09-21, 15:34   #3442
DoDoo
Zakorzenienie

Cytat:
U mnir by sie to zgadzalo, ze pupa )Lili jest z lewej bardziej

Jak zacznie sie bawic to widac wybrzuszenie po lewej i kopaski po prawej 😂

Stary 2016-09-21, 15:38   #3443
motylek85
Zakorzenienie

Cytat:
Ależ ja się wcale nie gniewam
Wiesz, ja też czasem jak się którejś dziewczyny coś pytam, to wyślę i potem zastanawiam się czy to na pewno ta dziewczyna o tym pisała

To zrozumiałe ja też bym pewnie szukała bardziej komfortowych podkładów, ale skoro takie dostałam, to mam jeden wydatek mniej
A coś mi koleżanka ostatnio mówiła, że na łóżko już na porodówce też wymagają podkładu. Też tak miałaś? Coś polecasz?
A może inne dziewczyny słyszały o czymś praktycznym? W tym temacie doświadczenia nie mam
hmmm ja tam nic nie miałam na porodówce. Dopiero tuż po porodzie na sali poporodowej przyszła salowa i pomogła mi się przebrać w drugą koszulę, trochę przemyła mokrym ręcznikiem i pomogła pozakładać majty i ten podkład właśnie. Bo tak myślę sobie po co na porodówce podkład skoro my tam z gołymi bożenami będziemy leżeć chyba, że chodzi ci o podkład na łóżko ale u nas nie trzeba było bo położna w sumie co jakiś czas zmieniała te jednorazowe z ligniny czy jakoś tak

♥37/40♥
Stary 2016-09-21, 16:28   #3444
kociulek
Zakorzenienie

Cytat:
hmmm ja tam nic nie miałam na porodówce. Dopiero tuż po porodzie na sali poporodowej przyszła salowa i pomogła mi się przebrać w drugą koszulę, trochę przemyła mokrym ręcznikiem i pomogła pozakładać majty i ten podkład właśnie. Bo tak myślę sobie po co na porodówce podkład skoro my tam z gołymi bożenami będziemy leżeć chyba, że chodzi ci o podkład na łóżko ale u nas nie trzeba było bo położna w sumie co jakiś czas zmieniała te jednorazowe z ligniny czy jakoś tak
Tak, moja wina proszę o wybaczenie, źle napisałam. Miałam poprawić, ale moja skleroza szybko działa
Nie na porodówce, a już na położnictwie, na łóżko

My + A + K +
Stary 2016-09-21, 16:34   #3445
motylek85
Zakorzenienie

Cytat:
Tak, moja wina proszę o wybaczenie, źle napisałam. Miałam poprawić, ale moja skleroza szybko działa
Nie na porodówce, a już na położnictwie, na łóżko
hehe spoczko spoczko a jeśli chodzi o podkłady na łóżko to tu nie będę kombinować, wezmę te zwykłe niebieskie i już aby tańsze bo i tak to zaraz w koszu ląduje

♥37/40♥
Stary 2016-09-21, 16:35   #3446
kociulek
Zakorzenienie

Otwieram nowy wątek marcówek i moje pierwsze wrażenie!
O matko! Justynia, co ty robisz w marcówkach???!!!
Ktoś ci ściągnął awatarek

My + A + K +
Stary 2016-09-21, 16:36   #3447
kamisha
Zakorzenienie

a czemu te podkłady na łóżko musimy same przywieść?
Stary 2016-09-21, 16:36   #3448
kociulek
Zakorzenienie

Cytat:
hehe spoczko spoczko a jeśli chodzi o podkłady na łóżko to tu nie będę kombinować, wezmę te zwykłe niebieskie i już aby tańsze bo i tak to zaraz w koszu ląduje
no właśnie, dlatego nie chciałabym fortuny na to wydać

My + A + K +
Stary 2016-09-21, 16:37   #3449
kamisha
Zakorzenienie

Cytat:
Otwieram nowy wątek marcówek i moje pierwsze wrażenie!
O matko! Justynia, co ty robisz w marcówkach???!!!
Ktoś ci ściągnął awatarek
ee ja też widziałam i zwątpiłam

a potem patrze a to inny nick
Stary 2016-09-21, 16:38   #3450
kociulek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kamisha Pokaż wiadomość
a czemu te podkłady na łóżko musimy same przywieść?
Kamisha, kiedyś u mnie tego nie było, ale myślę, że to wszystko z oszczędności dla szpitala

My + A + K +
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości