Dzieciaczki Czerwcowo-lipcowo-sierpniowe 2007 I Ich Szczęśliwe Mamy II - Strona 118 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-02-10, 20:31   #3511
ewa.nea
Zakorzenienie

Dot.: Dzieciaczki Czerwcowo-lipcowo-sierpniowe 2007 I Ich Szczęśliwe Mamy II

Minisiu, Joanno - sto lat!
Cytat:
Napisane przez kasia_mw Pokaż wiadomość
ewa faktycznie nie dopisałam, że najbardziej to mój syn lubi moją grzywkę i jak zasypia to najchętniej by ją tarmosił, czasami mu pozwalam

Pokażę wam co zastałam po powrocie z kuchni, dodam, że jak wychodziłam to był porządek i puzzle całe. W tatusia się udał mały bałaganiarz
Mojego męża z rana lubi tarmosić.

No nieźle sie pobawił Fajnie wygląda w tej bluzie.

Cytat:
Napisane przez Patrilla Pokaż wiadomość
My nie śpimy od 6:20 no cóż jakbyśmy jej nie położyli to i tak tak wcześnie wstaje ... słuchamy sobie muzyki z american beauty moja ulubiona muzyka w czasie ciąży to była i Pola ja chyba poznaje bo bardzo sie uspakaja
Może z czasem jej się poprzestawia na późniejsze wstawanie? Mój na początku też mógłby o 6 bawić się na całego, a teraz nie obudzi się wcześniej niż 7.30 i po małym śniadanku zasypia dalej.

Cytat:
Napisane przez katia21 Pokaż wiadomość
Kacper spotkał się ze swoim kolegą o 2 m-ce starszym, i zauważyłam że taka różnica to przepaść. On już raczkuje, staje, siedzi ładnie, ale za to Kacper waży wiecej i jest wyższy.
Kacper od 2 dni coraz bardziej prosto siedzi.
A mnie dopadła choroba. W nocy miałam wysoką gorączkę i zatoki mnie bolą. Oby tylko Kacpi się nie zaraził.
Też mam koleżnkę z 2 miesiące starszym dzieckiem i moje spostrzeżenia są takie same jak Twoje.
Zdrówka
Cytat:
Napisane przez juleczka1980 Pokaż wiadomość
U nas nocka suuper . Mati spał od 23:30 do prawie 9 . Już dawno tak nie spał. I w dodatku bez żadnej pobudki . Bardzo się cieszę. Nawet można by się pokusić o stwierdzenie, że już jest zdrowy, gdyby nie kaszel. Kaszle tak sucho byle jak, ale mam nadzieję, że ten syropek który pije mu pomoże...
No to dobrze
Cytat:
Napisane przez Xantia Pokaż wiadomość
Przepis na pomidorową :

marchewka /duuuuuuużo/
pietruszka /mało/
seler /mało/
por /mało/
pierś z kurczaka /cała jedna piersiczka, pojedyncza/
ryż trójkolorowy ekologiczny /3 łyżki stołowe suchego/
pomidory babci ze słoika /na wyczucie do smaku, ale dość sporo/
oregano suszone /3 szczypciki/
woda /malutko, jak najmniej/
Mniam, sama bym taką zjadła
Cytat:
U was też po całej chałupie się zabawki walają?? Maaaaaatko, namnożyły się czy jak?? Skąd ich się tyle bierze????
Na szczęście nie, leżą skupiskowo
Cytat:
Napisane przez joannah Pokaż wiadomość
My już też mamy nowy wózeczek, jestem bardzo zadowolona z niego, jest jeszcze fajniejszy niz na fotkach, tylko nie wiem jeszcze jak sie sprawdzi na spacerze, bo jeszcze nie bylismy.
Wygląda bardzo fajnie.
Cytat:
Fajny, a jaki kolor?

A ja byłam z małym u mojej mamy. Siedzieliśmy pól dnia. A po powrocie do domu czekały na Mikołaja trzy nowe bluzeczki przyniesione przez ciocię.
A jutro muszę mu kupić buciki, bo te co ma już ciasne.

Znowu nie mogę dodać zdjęcia
ewa.nea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-10, 21:12   #3512
kasia_mw
Zadomowienie

GG do kasia_mw Send a message via Skype™ to kasia_mw

Xantia fajny ten fotelik, ale strasznie drogi . My w chwili obecnej mamy dziurę w budżecie, a jeszcze musimy dom umeblować. Całe szczęście mamy hojnych rodziców
Stary 2008-02-10, 21:15   #3513
kropka241
Zakorzenienie

GG do kropka241 Wyślij wiadomość przez MSN do kropka241

Ewus jakie buciki bedziesz kupowac Mikolajowi??

mi sie bardzo podobaja takie i sama nie moge sie zdecydowac ktore bardziej:
galeria_we_dwoje_12.jpggaleria_we_dwoje_7.jpg
to sa buciki Mariquita

kropka241 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-10, 21:17   #3514
Xantia
Zakorzenienie

GG do Xantia

No niestety drogi , ale trochę dołożyła ciocia-babcia więc zdecydowałam się kupić już taki porządny i bezpieczny.

Szefowa wydziału ds. niemożliwych
Xantia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-10, 21:28   #3515
minisia
Zakorzenienie

Bardzo wam dziękuje za wszystkie życzenia
Goście poszli, a ja jestem w trakcie sprzątania
Hania nie spała od 14:30, potem padłą o 20:00 przy gościach, spała 45 min, pół godz temu ją wykąpałam, butla, ale spać nie chce i siedzi z nami
Jeszcze jutro goscie i w tygodniu, a w następnym tygodniu idę gdzieś ze znajomymi na imprezke, bo przyjeżdza kumpela z Londynu, więc będą dwie okazje

A ja dostałąm od męża piękne nowe NIKE

I NAJSZCZĘŚLIWSZA MAMA
http://suwaczki.maluchy.pl/li-19141.png
minisia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-10, 22:26   #3516
ewa.nea
Zakorzenienie

Kropka - bardzo ładne są te, które wkleiłaś. Wzięłabym obie pary, ale to zależy ile kosztują

A ja kupię takie coś jak na zdjęciu. W grudniu jeszcze mu nóżka wchodziła bez problemu, a dziś niespodzianka.

Fotka z dziś:
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg m7g.jpg (52,6 KB, 29 załadowań)
ewa.nea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-11, 07:14   #3517
Xantia
Zakorzenienie

GG do Xantia

Hejka!! Witanko z rana... Co tak cicho, śpicie jeszcze? Ja jak zwykle rzucona w wir pracy .

Nie kupuję żadnych butów Ali dopóki nie zacznie próbować stawać/chodzić. Według mnie szkoda takie małe, rozwijające się stópki ugniatać niepotrzebnie

Poza tym nie wiem jak u was, ale u nas masakra z rachunkami za prąd. Z kim nie rozmawiam - każdy ma do dopłaty i to bardzo wysoko (1 rata po 200 - 300 zł). Ja jeszcze czekam na rachunek, powinien przyjść już lada moment...

Stary 2008-02-11, 07:32   #3518
Kancia
Zakorzenienie

Xantia nie mów mi o prądzie my mamy wszystko na prąd i w miesięcznie idzie 400 zł mam nadzieje, ze juz bedzie cieplej i nie trzeba bedzie grzac tyle teraz nam przyjdzie rachunek z prognoza i pewnie bedzie koło 1000 do zapłacenia

kropka superowe te buciki mi się bardziej bodpobaja te oliwkowe w jakiej sa cenie
Stary 2008-02-11, 07:47   #3519
Patrilla
Zakorzenienie

Talking Dot.: Dzieciaczki Czerwcowo-lipcowo-sierpniowe 2007 I Ich Szczęśliwe Mamy II

Cytat:
Może z czasem jej się poprzestawia na późniejsze wstawanie? Mój na początku też mógłby o 6 bawić się na całego, a teraz nie obudzi się wcześniej niż 7.30 i po małym śniadanku zasypia dalej.
oj zaczynam wątpić jest zamiast lepiej to coraz gorzej dziś 5:40 a wczoraj położona o 19:30 i co ... dupa ... zła jestem ... cały dzień sie posypiał, bo hrabianka zasnęła na 1 drzemkę o 7 ale teraz jest niebywale grzeczna wryyy a ja niewyspana ...
Joanna ja czekam z niecierpliwością na relacje z pierwszych przejażdżek wózkiem nam sie on nie ukrywam podoba
wy macie z prądem a ja z wodą tak nam rachunki skoczyły po urodzeniu Poli że hej - sama nie wiem dlaczego bo przecież aż takiej różnicy nie ma 2 prania więcej i kąpiele Poli

Pola wczorajsza obśliniona ślina i z mamą (mama była u fryzjera, ale nie bardzo to widać i generalnie coś słabo ostatnio na fotkach wychodzę ...)
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg p.jpg (64,9 KB, 28 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 2.jpg (59,7 KB, 46 załadowań)
Stary 2008-02-11, 07:53   #3520
Kancia
Zakorzenienie

dziewczyny wiem, ze to juz było ale prosze kasiu, miniu o linki do Waszych puzzli piankowych bo pamietam, ze w klejałyscie. Tych aukcji juz nie ma ale moze napisze do wystawiających
Stary 2008-02-11, 07:59   #3521
juleczka1980
Zadomowienie

GG do juleczka1980

Cześć Kobietki!

U nas znów gorzej . Mati dostał strasznego kataru, który mu spływa do gardła i ciągle kaszle. Moja pediatra mówi że to normalne i do przewidzenia było że będzie katar. Strasznie się bidulek umęczył wczoraj wieczorem i w nocy. Rano budzi sie z kaszlem , ja go dotykam a on gorący . Znów temperatura 37,5. Dałam mu czopek , zakropiłam nos i zasnął biedak dalej. Ale ciągle ciąga nosek i odkasłuje .

Dziewczyny, nie kupujcie bucików jeszcze!!! Po co męczyć stopki? Każdy lekarz wam powie, że to za wcześnie, dopiero jak dziecko zaczyna chodzić to można.

Xantiu, fotelik fajny i porządny, ale dla mnie też za drogi
juleczka1980 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-02-11, 08:11   #3522
Kancia
Zakorzenienie

Juleczko buzia dla Matiego, ja myślę, ze buciki, które sa szmaciane mozna zakładać. Ja mam takie polarowe i tam stópka ma duzo miejsca Mam tez inne są przesliczne ale tylko na specjale okazje bo sa sztywniejsze
Stary 2008-02-11, 08:52   #3523
JOANNA16
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kancia Pokaż wiadomość
dziekujemy za komplementy

minisiu, JOANNA16 i siostra Iwki sto lat
a z jakiej okazji? sto lat dla mnie

dzięki

EDIT: dopiero teraz zauwazyłam ze w profilu mam złą datę urodzin jest 10 luty sa ja się urodziłam 25 już napisałam do Złośliwca o zmianę ;/
juz wiem skąd te zyczenia dziękuję
Stary 2008-02-11, 08:53   #3524
Patrilla
Zakorzenienie

też mam sporo par bucików - takie są boskie, ale Pola je zaraz ściąga podobnie jak skarpety ...
ja chyba porosze babcię by jej grube skarpetki wydziergała a i super sa te skarpetki z podeszwą z H&M
Stary 2008-02-11, 08:55   #3525
kropka241
Zakorzenienie

GG do kropka241 Wyślij wiadomość przez MSN do kropka241

Cytat:
Napisane przez Kancia Pokaż wiadomość
Juleczko buzia dla Matiego, ja myślę, ze buciki, które sa szmaciane mozna zakładać. Ja mam takie polarowe i tam stópka ma duzo miejsca Mam tez inne są przesliczne ale tylko na specjale okazje bo sa sztywniejsze
ja mysle tak jak Kancia my zakladamy szmaciane buciki jak wychodzimy na dwor zeby misiowi niezmarzly stopki (mi caly czas marzna), po domu moze sobie biegac tylko w rajstopkach. A takie sztywniejsze sa tylko na specjalne okazje

Nam przyszlo do doplaty ponad 200zl za prad
ale w poprzednim mieszkaniu (tym co wynajmowalismy) placilismy po 600zl za gaz co 6 tygodni system byl zapowietrzony w mieszkaniu zimno jak w psiarni a rachunki przychodzili majstrowie ale nic nie zmajstrowali

teraz ogrzewanie mamy miejskie a mamy tak goraco z wylaczomi kaloryferami zechodzimy w majtkach wieczorami po domu

a jesli chodzi o butki co wkleilam to ja je znlazlam na stronie o stylu, modzie iyp i nie bylo cen

kropka241 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-11, 09:32   #3526
38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8
Konto usunięte

xantia, ale wypasiony fotelik. Mi też sie podoba, ale przekracza moje możliwości finansowe. Dlatego zastanawiam sie nad używanym, dużo jest tego na Allegro. Tylko niektóre aukcje są podejrzane... jeden sprzedający ma większa ilość fotelików, wszystkie obszyte nowym pokrowcem... dziwne, skąd oni to mają, nie są to jakieś powypadkowe czy co...??

Ja póki co Maksowi bucików nie zakładam, nawet nie mam takich małych. Dopiero bede mu zakładać, jak zacznie stawiać pierwsze kroczki. Wtedy różnych bucików mam multum ale i tak wszystkie szmaciane, żeby były wygodne i przewiewne.

Ptrilla, czego ty się mamy czepiasz? mama bardzo ładnie wygląda jak na mój gust!!
38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-11, 09:45   #3527
minisia
Zakorzenienie

Heja ho
U mnie dzis piękne słonko, ale tylko 3 stopnie
Wybieram się na spacerek na miasto pozałatwiac kilka spraw
Mężusiowi skończył się urlop i siedzimy same w domku
Gotuję dzis dla Hani zupkę z brokułami - ciekawe czy jej podejdzie
Co do bucików to my tez mamy takie szmaciane, mięciutkie bardziej na ozdobe, ale jak Hania zacznie stawiać pierwsze kroczki to kupimy jej Adidasy albo Nike - wczoraj widziałam super, ale nie będę kupować na zapas Na wiosne lato wejdzie nowa kolekcja, więc będzie jak znalazł
Xantia dzięki za przepis na pomidorówke, ale kurcze ja nie mam babcinych pomidorów ze słoika i tu jest problem

Kanciu ja kupowałąm puzzle piankowe takie:

http://www.allegro.pl/item307071794_...we_gratis.html

I NAJSZCZĘŚLIWSZA MAMA
http://suwaczki.maluchy.pl/li-19141.png
minisia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-11, 09:47   #3528
kasia_mw
Zadomowienie

Kanciu okazało się, że mój sprzedawca ma wystawione puzzle ponownie (tylko, że ja płaciłam po 17,60), a oto one http://www.allegro.pl/item309940418_...e_3_wzory.html
Pamiętam też, że minia nie była ze swoich zadowolona za to Xantia tak, a ona kupowała chyba u tego sprzedawcy http://www.allegro.pl/item305243404_...ar_gratis.html

minisiu kropka dawała pomidory z puszki.

lea
ja podejrzewam, że oni przywożą używane foteliki z Niemiec i obijają na nowo i sprzedają
Stary 2008-02-11, 10:32   #3529
Kancia
Zakorzenienie

kasia dziekuje zbieram sie zbieram i jakos nie moge kupic ale dzis juz wybiore jakies

PS. ja znalazłam takie i chciałabym zwierzatka i może warzywa ( szkoda, ze wowoców nie ma )

http://www.allegro.pl/item310041791_...e_30x30cm.html

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-02-11, 11:26   #3530
Xantia
Zakorzenienie

GG do Xantia

Cytat:
Napisane przez minisia Pokaż wiadomość
Xantia dzięki za przepis na pomidorówke, ale kurcze ja nie mam babcinych pomidorów ze słoika i tu jest problem
Możesz dać pomidory ze słoika, one są tylko z dodatkiem soli, bez konserwantów. Zwróć uwagę na skład na opakowaniu

Stary 2008-02-11, 11:54   #3531
kasia_mw
Zadomowienie

Mam do was pytanko. Czy wasze dzieci śpią na poduszkach, bo my w łóżeczku to mamy tak jak mówi moja teściowa listek (taką cieniutką). Ale jak Krzyś śpi ze mną to śpi na naszej dużej poduszce i tylko mu nogi z niej zwisają. No i jak zaśnie u mnie na rękach to gdy go odkładam do łóżeczka to się przeważnie budzi, a jak do nas na poduchę to tylko się przytuli i śpi dalej. Nie wiem czy to o zapach mój chodzi, ale podejrzewam, że bardziej o to wtulenie i jakby miał grubszą podusię w łóżeczku to może dłużej by spał. Ale obawiam się trochę, aby się nie udusił, jednak on jest już na tyle duży, że nie powinien.
Stary 2008-02-11, 12:07   #3532
Konto usunięte

kasiu, Maks też śpi na takim listku. Ale zawsze ma pod ręka swoja maskotkę- tygryska, czasem jak się wybudzi, to tylko staje w drzwiach i obserwuję, a on na boczek sie odwraca, przytula sie do maskotki i śpi dalej. Dzieciom chyba coś milutkiego przy policzku daje jakieś poczucie bezpieczeństwa.

My już po spacerku, cudna pogoda, jak wiosna słońce tak grzeje, na termometrze 6 stopni, ale wydaje się jakby było 10 przynajmniej.

Kobietki, moja siostra wciąż w szpitalu, bez zmian, już jej 18 kroplówka kapie.
A Kamila z Agatką pojechała dziś do Polanicy, wczoraj na wizycie neurolog stwierdził, że prawdopodobnie ta klamra rozdzielająca się przesunęła.
Teraz czekają na lekarza i strasznie się boja , że będzie ponowne cięcie, ponowne znieczulenie ogólne, itp.

EDIT: troszkę wiosny z mojego ogródka- przebiśniegi i krokusy.
38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-11, 12:16   #3533
Patrilla
Zakorzenienie

Oj lea oby wszystko wróciło do normy ...
Moja kochana teściowa poszła z Polą na spacer a ja mam czas na porządki, których przy Poli nie chcę robić ze względu na detergenty ...
kasia_mw Pola nie śpi "na niczym" ani w łóżeczku ani ze mną w łóżko leżymy na płasko

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-02-11, 12:35   #3534
Konto usunięte

Dzwoniła Kamila, to jednak klamra wyskoczyła (w sumie sa dwie), ale nie chcą niepotrzebnie ponownie Agatki ciąć, więc kazali im obserwować, żeby się przez skórę nie przebiła, a usuną ja za 1,5 tygodnia, i zostawią tylko tą drugą, bo na prześwietleniu pokazało, że będzie dobrze tylko z ta jedną . Więc wracają do domu.
Stary 2008-02-11, 12:38   #3535
Patrilla
Zakorzenienie

uuuuuffff
Stary 2008-02-11, 13:17   #3536
katia21
Rozeznanie

GG do katia21 Send a message via Skype™ to katia21

Hello kobitki !!

WIELKIE BUZIOLE OD CIOCI KATII I KUMPLA KACPERKA DLA OLIWCI !!
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;6557170]kasiu, Maks też śpi na takim listku. Ale zawsze ma pod ręka swoja maskotkę- tygryska, czasem jak się wybudzi, to tylko staje w drzwiach i obserwuję, a on na boczek sie odwraca, przytula sie do maskotki i śpi dalej. Dzieciom chyba coś milutkiego przy policzku daje jakieś poczucie bezpieczeństwa.
Kobietki, moja siostra wciąż w szpitalu, bez zmian, już jej 18 kroplówka kapie.
EDIT: troszkę wiosny z mojego ogródka- przebiśniegi i krokusy. [/QUOTE]
Gówno prawda, mojego Kacpra wogóle nie interesuje w nocy maskotka. Dzisiaj go położyłam z maskotką to jak się przebudził to zaczął nią rzucać i wyciągać smoka, więc musiałam wstać i dać mu smoka, albo ululać. U mnie 5 podudek w nocy to standard, a rano to pracy trzeba wstać
Ucałuj od nas siostrę i życz zdrówka.
Fajna ta wiosna, u nas też się już pokazuje.
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;6557422]Dzwoniła Kamila, to jednak klamra wyskoczyła (w sumie sa dwie), ale nie chcą niepotrzebnie ponownie Agatki ciąć, więc kazali im obserwować, żeby się przez skórę nie przebiła, a usuną ja za 1,5 tygodnia, i zostawią tylko tą drugą, bo na prześwietleniu pokazało, że będzie dobrze tylko z ta jedną . Więc wracają do domu.[/QUOTE]
To dobrze. Odetchnęłam z ulgą.
katia21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-11, 13:33   #3537
Xantia
Zakorzenienie

GG do Xantia

Ala też śpi na listku

Lea, trzymajcie się! Wiem że łatwo jest mówić, ale życzę Wam, oby wszystko szybko wróciło do normy

Stary 2008-02-11, 13:38   #3538
Konto usunięte

Maks przemierza mieszkanie na wstecznym. Położyłam go przed drzwiami z łazienki, a on po kilku minutach w kuchni. Dobrze mu się sunie, bo na podłodze płytki, (ale ogrzewanie podłogowe, więc nie zmarznie), a poza tym nigdzie nie ma progów.

xantia, jak już dostaniesz fotelik to zdaj relacje z wygody, funkcjonalności, itd. bo chyba jednak zdecyduje się na taki model- tyle że używany.
Stary 2008-02-11, 13:55   #3539
katia21
Rozeznanie

GG do katia21 Send a message via Skype™ to katia21

dziewczyny nie wiecie jaki jest adres strony gdzie można znaleźć jak wypadają te foteliki samochodowe w testach ??

i od ilu kg wystarczy tylko ta podkładka pod tyłek, a nie fotelik??
katia21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-11, 15:00   #3540
Xantia
Zakorzenienie

GG do Xantia

Cytat:
Napisane przez katia21 Pokaż wiadomość
dziewczyny nie wiecie jaki jest adres strony gdzie można znaleźć jak wypadają te foteliki samochodowe w testach ??

i od ilu kg wystarczy tylko ta podkładka pod tyłek, a nie fotelik??
www.adac.de

www.fotelik.info

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości