|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1081 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Październikówki 2016 siedzą jak na szpilkach - pogaduchy cz. 4
Cytat:
|
|
|
|
|
#1082 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego C5303 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#1083 |
|
Rozeznanie
|
Jejku-nadrobić was po całym dniu to niezłe trzeba sie spiąć i skupić!!!!!
Kasia-po cc ciezko z laktacja-na poczatku pamietam miałam dopiero po 2-3 dniach kilka kropelek siary..... musiałam laktatorem sobie wspomagać dosc długo..... po 2 tyg miałam nawał..... Byłam na wizycie rano.... masakra-wszystko pozamykane, na ktg ani skurczyk sie nie zapisał.....lekarka mowi ze nie urodzę w terminie..... a Nela ma juz......3600!!!!!!! Sie przestraszyłam i za tydzien ide sie umowic z lekarka na cc!!!! Nie bede sie męczyć zeby potem i tak cc sie skończyło.... tym bardziej ze młoda za 2 tyg bedzie koło 4 kg ważyć... a ja przenosić nie moge i indukcji tez nie bardzo wiec od razu na 1 tydzien października sie umówię..... Jak powiedziałam w pracy dzisiaj ze za 2 tyg mam cc to..... wszyscy w szoku ze ja jeszcze chodze do pracy.... Ojjj czuje ze początek października bedzie ciekawy..... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1084 | |||
|
Erudycja
|
Cytat:
bardzo mi się podobają na dziewczynkach.Cytat:
oby nam służył!Cytat:
|
|
#1085 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ale pewnie na świętą będę szukać jakiejś kiecki,ale na codzień to raczej nie praktyczne.. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1086 |
|
Wtajemniczenie
|
Do mojego męża chyba wkoncu dotarlo ze za 2tyg mam ciążę donoszona
dzisiaj oglądamy tv a on nagle : A my na pewno wszystko już dla dziecka mamy? Haha
|
|
|
|
#1087 |
|
Rozeznanie
|
Hej dziewczyny mam jeszcze do was pytanie jako że jesteście pewnie bardziej doświadczone zakupowo ode mnie
Pozostał nam jeszcze do zakupu fotelik - uznałam że wózek kupię używany a fotelik chcę nowy bo nie mam możliwości zakupu z pewnego źródła a nie chcę oszczędzać na bezpieczeństwo. Do naszego wózka były gratis adaptery maxi-cosi tak więc większość wyboru dokonano już za nas Chciałam kupić Cabriofix ale czy naprawdę jest on lepszy od Citi? Na niektórych stronach mi wyskakuje że Cabriofix jest bezpieczniejszy a na niektórych że sa porównywalne. Bazy nie zamierzam kupować.---------- Dopisano o 22:03 ---------- Poprzedni post napisano o 22:01 ---------- Styska z tego co ja czytałam to tran jest niepolecany w ciąży właśnie ze względu na wysoką zawartość wit. A - w każdym razie ja zawsze brałam regularnie a teraz odstawiłam. |
|
|
|
#1088 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1089 |
|
Zadomowienie
|
My podjęliśmy podobna decyzje, kupiliśmy używany wózek i nowy fotelik. Padło na MaxiCosi Cabriofix, bo wpina się do ramy naszego wózka. O modelu Citi szczerze nigdy wcześniej nie słyszałam, wiec cieżko mi coś powiedzieć.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1090 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ana, w moim przypadku jak się dowiedziałam niestety po czasie preindukcja i dalsze indukcję nie miały najmniejszego sensu. Niestety nie można było wygrać sztucznie z naturą. Szyjka była twarda, na początku 2,5cm. Przy ostatniej oxy kiedy młodemu zaczęło tętno skakać okazało się że szyjka ma 1cm ale nie jest wcale zgładzona. Dalsze oxy byłoby ryzykiem przede wszystkim dla bąbla, a dla mnie kolejnymi godzinami drogi przez bóle. Przepraszam że dopiero teraz odpowiadam ale...chyba wiesz czemu... Szymek się śmiesznie krzywi i uśmiecha. Nie neguje siebie za brak pokarmu, bo wierze że sie pojawi. Nie czuje sie z tego powodu gorsza, chociaż zaczęły mnie wkurzać setki pytań czy karmie i czy mam dużo pokarmu. ![]() Dzisiaj pierwsza noc z Szymkiem na sali. Ojejku wyzwanie. Po CC jest trochę cieżko ale tutaj dziewczyny z sali twierdzą, że i tak śmigam jak na CC wczoraj. Najgorsze dla mnie jest to że z energicznej istoty zrobiłam się pokraką, bo cieżko jest wstać usiąść etc... Ale jest lepiej niż wczoraj, a jutro pewnie lepiej niż dzisiaj.Wybaczcie prosze że nie skomentuje tego co pisaliście. Szymek teraz śpi nadrobiłam i nabazgrałam co u mnie. Moc moc moc serdeczności za te wszystkie piękne słowa jakie popłynęły w naszą stronę! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1091 | |
|
Erudycja
|
Cytat:
|
|
#1092 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeśli nie nasz żadnych wskazań do wcześniejszego rozwiązania to czekaj spokojnie do momentu jak się zacznie samo. Gdybym ja miała taką możliwość to nie grałabym do szpitala. Teraz jestem troche bogatsza doświadczeniem i gdybym miała drugi raz przejść to samo to na pewno nie wyraziłabym zgody na tyle pre i indukcji, wiedząc wówczas, że to mogłoby nie miec sensu. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1093 | |
|
Erudycja
|
Cytat:
|
|
#1094 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jasna sprawa. Do terminu jednak wewnętrznie możesz sie odpowiednio zmienić, bo według mojego doświadczenia czas dużo daje i im bliżej terminu tym warunki oczywiście lepsze. Owszem rożnie bywa no śle mimo wszystko. Ja uważam że zostałam zbyt długo przetrzymają i... Moze niepotrzebnie tak ufałam personelowi. No ale nie ma co już wracać i się nakręcać. Grunt że młody zdrowy!! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1095 | |
|
Erudycja
|
Cytat:
|
|
#1096 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Takiego obrotu sprawy Ci życzę! ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1097 |
|
Rozeznanie
|
Kasia ma racje-to ze termin taki, a dziecko nie spieszy sie do wyjścia to nie znaczy, ze trzeba je wyganiać...... ja tez w pierwszej ciazy przenosiłem o całe 2 tygodnie-aż sie samo zaczęło. Po to jest taki limit ustalony-wlasnie 2 tyg bo czasami naprawdę to robi bardzo duza różnice dla malucha-w 2 tyg dziecko przybierze ok. 300-400 g a dla takiego malucha to bardzo dużo!!!! Mam siostrę w usa-tam jak robią np cc-NIGDY BEZ POWODU nie zrobia przed terminem....na-nawet jak jest wskazanie, to robią dzien po terminie!!!! W Polsce przyjęło sie ze robią tydzien przed...
poza tym jak dziecko nie jest gotowe do wyjścia i nie ma żadnych oznak zbliżającego sie porodu to..... wywoływanie rzadko sie udaje-matka sie nacierpi tylko i skończy sie cc....co jest najgorsza opcja..... bo ból po oksytocynie przy braku postępu w rozwarcia jest naprawdę duzy.... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1098 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jakie prawdziwe słowa! Jakby relacja ze mnie zdjęta! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1099 |
|
Rozeznanie
|
Kasia-ciebie strasznie szybko spionizowali!!! Zazwyczaj każą leżeć bez podnoszenia głowy 12 godzin......a co do opieki nad młodym-nie możesz zostawiać go na noc pielęgniarkom??? Bedzie ci kochana ciezko w nocy samej.... bo z tych łóżek to ciezko sie podnosi.....ile beda cie trzymać w szpitalu????
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1100 | |
|
Zakorzenienie
|
Październikówki 2016 siedzą jak na szpilkach - pogaduchy cz. 4
Cytat:
Inka, po 5 godzinach podnieśli mnie trochę do pozycji siedzącej jakoś pół godziny pózniej już wstałam. Ogólnie zakłada się tutaj, że 5 godzin i pionizacja. Ja miałam jeszcze ten komfort że trafiłam na super babeczkę na pooperacyjnej która mi zostawiła cewnik na całą nic bo inaczej wyjmują. No i mogłam spać i jednocześnie nie przejmować się siusianiem. Wyjęła mi cewnik dopiero przed końcem dyżuru około 8 rano. ![]() Już mi jest trochę ciężko, a dopiero 1 w nocy. Najgorsze jest to że rwie mnie strasznie w łopatkach jak coś robie. Aż do świeczek w oczach... Już pal sześć ten brzuch, ale łopatki to jakiś hardcore nagły, który się pojawił.... Podobno po CC zostaje się tutaj 4 dni... Ja już bym z małym czmychnęła, bo w domu najlepiej się dochodzi do siebie i chyba też do wprawy nad dzieckiem. MEGILLA Dziękuje za powitanie Szymka na głównej! ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez WKasiarr Czas edycji: 2016-09-22 o 00:54 |
|
|
|
|
#1101 |
|
Zadomowienie
|
Hop hop!Czy ktoś tu jeszcze nie śpi?Ja od godziny mierzę skurcze.i apka mi pokazała,że TO JUŻ!!!skurcze ok.30sek co 7 min. Nic sobie z tego nie robiąc wzięłam 2xnospe max i magnez,trochę pochodziłam i się położyłam.Póki co przeszło.Do rana pewnie nie zasnę🙁
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#1102 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
trzymam kciuki ![]() Wysłane z mojego SM-N910C przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#1103 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Marrticzka, jesli po kąpieli i nosie nie przejdzie to startujesz kochana. Daj znaka co tam słychać. Mnie cieżko zasnąć, bo koleżanka z łóżka obok chrapie jak traktor... Młody grzeczny a ja mimo tego całą noc nie śpię... Grrr... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1104 |
|
Wtajemniczenie
|
Helo
Kasia szpieguj tam dla mnie dalej ja juz nie śpię bo sie obudziłam zazdroszczę ci ze juz to masz za sobą u mnie z kolei pies chrapie jak stary niedźwiedź Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
|
#1105 |
|
Zakorzenienie
|
Martivzka ki apka pokazała tez regularne skurcze.... tylko mi leki nie pomagają za bardzo ... usnelam na 2 razy ... ale co się obudzi to brzuch i plecy bolą. ...
Z tym ze dla mnie to conajmmniej 1.5 tyg za wcześnie jestem niespakowana i mam jeszcze trochę do ogarnięcia .... I tż jeszcze nie ma ![]()
|
#1106 |
|
Zadomowienie
|
Fasolka porozmawiaj z Młodym niech nie szaleje i jeszcze wytrzyma kilka dni!
![]() Marticzka melduj jak sytuacja u Ciebie! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1107 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Ogółem to się mówi żeby najpierw zmienić pozycję, trochę pochodzić itp. Jak nie przechodzi, to wtedy do wanny. Jak nie przejdzie w wannie tzn ze to to. Mnie wtedy w poniedziałek złapało od razu co 2-3 minuty, trwało ładnych parę godzin a i tak dupa
|
|
#1108 |
|
Zakorzenienie
|
Kasia, to zaszczyt powitać Szymka
![]() Fasolko, co ile masz te skurcze? Marrticzka, ale straszak! |
|
|
|
#1109 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#1110 |
|
Zakorzenienie
|
Od 21 do 23 co 4-8 min po 30-50 sek później usnelam ... obudziłam się przed 1 w nocy i do 3 rano vo ok. 7 min. Skurcze ... wzięłam. Kolejny buscopan i jakoś przysmelam .... teraz ze starszym do szkoły ... póki co brzuch dalej boli jak na okres ale skurcze na chwile obecna ustały. . I oby się do 1.10 nir pojawiły ...
![]()
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:11.

kupiłyście już jakieś sukieneczki, spódniczki, opaski na głowę dla swoich księżniczek ? Ja do tej pory gardziłam, ale dzisiaj weszłam przez przypadek na stronę z opaskami i sukienkami i przepadłam totalnie
Pozostał nam jeszcze do zakupu fotelik - uznałam że wózek kupię używany a fotelik chcę nowy bo nie mam możliwości zakupu z pewnego źródła a nie chcę oszczędzać na bezpieczeństwo. Do naszego wózka były gratis adaptery maxi-cosi tak więc większość wyboru dokonano już za nas 

Młody grzeczny a ja mimo tego całą noc nie śpię... Grrr...
ja juz nie śpię bo sie obudziłam
zazdroszczę ci ze juz to masz za sobą u mnie z kolei pies chrapie jak stary niedźwiedź
Big Day - 7 czerwiec
jestem niespakowana i mam jeszcze trochę do ogarnięcia .... I tż jeszcze nie ma