![]() |
#61 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Fabularny Dragon Ball
Cytat:
![]() Czytam właśnie pierwszy tom mangi, żeby sobie przypomnieć co i jak. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#62 |
Wtajemniczenie
|
Nie mogłam się powstrzymać, wrzuciłam na skaner
![]() Tak zapewne będzie wyglądał ten film ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#63 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Nie kracz ![]() Boże, dalej się śmieję..... ![]() ![]() Zaczynam utwierdzać sie w przekonaniu, że ten film to będzie masakra... Od razu powinni kręcić wersję tylko dla dorosłych. A wyobraź sobie, że byłam w kinie na jakiejś ekranizacji DB, w wersji animowanej. Parę lat temu. Nie wyobrażasz sobie, jak bardzo byłam rozczarowana ![]()
![]() |
![]() |
#64 |
Wtajemniczenie
|
Ja nie kraczę, to tylko moje wrodzone poczucie realizmu się odzywa
![]() W filmie ma nie być tego zboczonego prosiaczka ![]() Hmm, powiadasz DB w konwencji niemieckich filmów wiadomego gatunku;> Tylko po osiemnastym roku życia. Cytat Songa "rośnij mój magiczny kiju" odpowiednio zekranizowany :P |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#65 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#66 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() O przyjaźni, o tym, że lepiej być dobrym, bo ci źli są brzydcy i nigdy nic im nie wychodzi i tym podobne.... ![]() Cytat:
![]() Nie do końca to miałam na myśli ![]() Ale brzmi kusząco (co też ja plotę ![]() I to jest kurcze dziwne, nawet Harry Potter (bleh) jakoś staje się dorosły a DB infantylnieje. Gdzie tu szacunek dla troszkę starszych fanów/fanek? ![]()
![]() |
![]() |
#67 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Toż to potwarz dla wszystkich Vegetarianek ![]() DB powinien rosnąć razem ze swoimi wielbicielkami (tylko bez skojarzeń ![]() Ale z drugiej strony (bright side of life), jak na starość zdziecinniejemy to taki infantylny film będzie jak znalazł. Zły,brzydki bo zielony??? Rasizm w najczystszej postaci ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#68 |
Zakorzenienie
|
Mam obawy,że ten film to będzie gniot-kolejne wielkie rozczarowanie...Vegetę mógłby zagrać Jet Li,słodzias z niego(choć troszkę stary
![]() ![]() GT-straszna seria,jakieś bzdury,stara Chichi,Goku jako przedszkolak...jakaś paranoja... I u nas w ogóle cisza o tej ekranizacji,a potrafią przecież trąbić,że za 3lata ktośtam zrobi film na podsatwie czegośtam... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#69 | ||
Wtajemniczenie
|
![]() Vegetarianki..... ![]() Do tej pory myślałam, że nie jestem vegetarianką, dzięki tobie odkryłam, że przecież cały czas nią jestem ![]() Świetne określenie - należy się Nobel ![]() Cytat:
Za duża dziewczynka już jestem żeby nie mieć skojarzeń ![]() Cytat:
A tu im dalej człowiek to analizuje, tym mniej się cieszę ![]() A tak mi przyszło do głowy, że ewentualnie i w drodze wyjątku Vegetę mógłby zagrać Christian Bale ![]() Co wy na to? ![]()
![]() |
![]() |
#70 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Za Nobla dziękuję, całą sumę przeznaczam na produkcję filmu DB (zawsze chciałam być producentem i mieć wpływ na scenariusz i obsadę), kandydaturę Ch. Bale'a rozważę po osobistym przesłuchaniu tego aktora ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#71 |
Zakorzenienie
|
Christian Bale...no w sumie może być...Ja też jestem Vegetarianka
![]() ![]() Aramintha-z wnuczkiem?Chyba z dziećmi rodzeństwa,bo Aninek starą panną powoli się staje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#72 |
Wtajemniczenie
|
Dzieci rodzeństwa to jednak dość optymistyczne założenie, bo wnuki to już kolejne pokolenie, nie sądzę żeby ten film pojawił się aż tak szybko.
Jaka jest wasza opinia dotycząca arabskiego openingu DBZ? Bo ja do tej pory się śmieję ![]() http://www.youtube.com/watch?v=usjvu...eature=related A propos , ciekawe kto skomponuje muzykę do fabularnego DB. Dobry soundtrack nie jest zły, mam nadzieję ,że nie będzie to nic w arabski deseń ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#73 |
Zakorzenienie
|
Ło matko,co to było?
![]() ![]() Arabskie klimaty raczej nie,może coś a la japońskie chińskie-taki powrót do korzeni,jakby nie było... Ale coś mi się wydaje,że muzyką to oni sie długi czas nie będą przejmować...naprawdę coraz bardziej wątpię,że ten film zrobią i że to gniot nie będzie...bez Vegety to juz gniot ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#74 |
Wtajemniczenie
|
Coś dla Vegetarianek, a także fanek Songa i C18.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#75 |
Zakorzenienie
|
Dlaczego takich mężczyzn jak Vegeta nie ma w realu?Z takim spojrzeniem,nawet z takim charakterem(przecież w sumie Vegeta nie był zły,był za to baaaaaaaaaardzo męski, zdecydowany i INTERESUJĄCY)...Marzenia
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#76 |
Wtajemniczenie
|
nooo Goku świetnie wygląda
![]() fajnie by było, gdyby tacy faceci byli ![]() ![]() Aninek ale szczerze, to nie chciałabym miec faceta o charakterze Vegety ![]()
![]() |
#77 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() To się nazywa "przepaść kulturowa" w odniesieniu do muzyki. ![]() Zrobiło się wybitnie mało klimatycznie. ![]() Cytat:
![]() Zły, czy nie zły ale jest boski. ![]()
![]() |
![]() |
#78 |
Zakorzenienie
|
Talus Vegeta nie miał złego charakteru,tylko taki...książęcy
![]() ![]() Przepaść kulturowa...no cóż,podobno nasi polscy tłumacze cenzurowali "Czarodziejkę z księżyca"-kiedy padł tam tekst jednego złego do drugiego złego(w japońskich animach poruszanie tematów typu homoseksualizm to nic dziwnego):"Byłeś moją największą miłością"-w Polsce zabrzmiało to tak: "Kochałem Cię jak brata" ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#79 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Też swego czasu czytałam Kawaii. Pamięta ktoś parodię piosenki pt. Stokrotka? To mniej więcej tak szło: Gdzie strumyk płynął z wolna, rozsiewa zioła Mai (ta z gangu Pilafa) tam chatka stała Songa, a przed nią Shuu miał gaj (też gang Pilafa) Dalej było coś o Trunksie i Freezerze, ale nie pamiętam |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#80 | ||
Wtajemniczenie
|
Widzę to zdecydowanie inaczej
![]() Co by nie gadać, przez większość czasu kawał sku.... był z niego ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Wyobraź sobie te stada chłopaczków, z włosami na żelik, ubranych w idiotyczne wdzianka, z minami pseudomacho, mówiącymi:" Cześć mała, I'm Vegeta, prince of the Saiyans" ![]() Również nie miałabym nic przeciwko. ![]() Niech by sobie był draniem, najważniejsze że moim ![]()
![]() |
![]() |
#81 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Jedno z powiedzeń mówi "jak się nie ma co się lubi, to się lubi co się ma"...żeby choć trochę przypominał Vegetę ![]() ![]() DB też był cenzurowany, w wersji francuskiej, a co za tym idzie w Polsce również. Hercules to w oryginale Mr. Satan, co zresztą można przyuważyć na wszelkiego rodzaju napisach pojawiających się w anime - np. torba Herkulesa z imieniem Satan itd. Ponoć zmienili imię, bo tłum skandujący na stadionie w czasie mistrzostw świata "Satan, Satan" kojarzy się jednoznacznie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#82 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Idealny facet to idealny. Realny czy narysowany, jakie to ma znaczenie? Siłę "rażenia" ma ![]() Tylko jak to sobie przypomniałam ten program, i jakie pokemony w nim czasami występują, to tak mi się wydaje, że było by to raczej bardzo zabawne ![]() Wersja czarnowłosa zdecydowanie bardziej mi leży ![]() Ale specjalnie bym nie narzekała, jak by mi się wersja blond pojawiła na horyzoncie. Ależ skąd ![]() Cytat:
A jakby puścili.... Ale była by afera. Czizas ![]()
![]() |
![]() |
#83 |
Wtajemniczenie
|
Ale z drugiej strony Szatan Serduszko? Ci wszyscy bogowie i Wszechmogący? I Dabla (chyba tak to się pisze), który wygląda jak diabeł?
Widać mohery są jak narazie na poziomie intelektualnym Teletubisiów, więc do poziomu Super Sayanina jeszcze im trochę mocy brakuje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#84 |
Zakorzenienie
|
Blondwłosy Vegeta??Bleee...albo zróbmy tak-Ty bierzesz blondyna,ja bruneta
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ps-arabski opening moja siostra wytrzymała przez 40sekund ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#85 |
Wtajemniczenie
|
Widziałam wczoraj chłopaka, który wyglądał jak Son Goku ( a właściwie to powinno być Songoku, Son Goku czy zwyczajnie Songo
![]() ![]() A o filmie ani widu, ani słychu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#86 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Bo ja najczęściej to raczej pokemony niż vegetopodobnych widuję ![]() Trzeba być czujnym i przeglądać youtube ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#87 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#88 |
Wtajemniczenie
|
Dziękuję, postoję
![]() Żeby chociaż ten błysk w oku.... Albo ta urocza pewność siebie.... Oczywiście nie bezzasadna ![]() ![]() A tu pustynia a na pustyni pokemony ![]() Fakt ![]() Ale prędzej czy później jakieś info się pojawi. Przecież go kręcą ![]() Ale bez Vegety.... ![]() Chyba zainteresuję się rysunkiem mangowym. Zrobię go sobie sama ![]() Bierz sprawy w swoje ręce, czyż nie? ![]()
![]() |
#89 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Co do filmu to chyba jak narazie są na etapie kompletowania obsady? |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#90 | |
Wtajemniczenie
|
![]() I jeszcze inne cuda ![]() Cytat:
![]() Ale jesteś blisko (ach, te skojarzenia ![]() Jeśli nikt nie kwapi się aby twoja ulubiona (hmm... jak zwał tak zwał ![]() wziąść sprawy w swoje ręce ![]() Ubolewam nam faktem, że nie jestem właścicielką wytwórni filmowej. Pozostaje tablet i dobre chęci ![]() Jeszcze? ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:07.