|
Notka |
|
Intymnie Forum intymnie, to wyj±tkowe miejsce, w którym podzielisz siê emocjami, uczuciami, zwi±zkami oraz uzyskasz wsparcie i porady spo³eczno¶ci. |
![]() |
|
Narzêdzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 3
|
Dobry zwi±zek, z³y seks?
Dziewczyny! Czytaj±c to forum widzê, ¿e potraficie postawiæ cz³owieka do pionu, pisz±c czasami szorstko, ale jednak trafnie. Potrzebujê takiej rady z boku, bo moje kole¿anki mam wra¿enie powiedzia³yby wszystko, co chcia³abym us³yszeæ. Wyemigrowa³am 5 lat temu, próbujê sobie ¿ycie u³o¿yæ z obcokrajocami, o ile ma to jakie¶ znaczenie, zaznaczam na pocz±tku. Tym razem trafi³o na W³ocha.
Ogólnie rzecz bior±c nie mogê narzekaæ, spotykamy siê od 3 miesiêcy, prawie wszystko uk³ada siê po mojej my¶li. Z rêk± na sercu mogê powiedzieæ, ¿e super siê dogadujemy, mamy podobne zapatrywania na przysz³o¶æ w tym kraju, na samorozwój, sposób spêdzania wolnego czasu itd. Jakbym mia³a go traktowaæ jako atrakcyjnego kolegê - nie ma problemu. Schody siê zaczynaj± w ³ó¿ku. Celowo nie umie¶ci³am tego w±tku w kategorii seks, bo nie chcê rozbijaæ na atomy konkretnych elementów naszego po¿ycia. Chodzi mi o to, ¿e w ³ó¿ku w odró¿nieniu do innych dziedzin ¿ycia, nie jeste¶my na tej samej stronie. Oczywi¶cie zdajê sobie sprawê, ¿e to jest temat delikatny, dla facetów ka¿da uwaga na tym tle mo¿e okazaæ siê druzgoc±ca. On mia³ wiele partnerek, ile konkretnie nie wiem, bo nie docieka³am, ale miêdzy wierszami mo¿na wyczytaæ. Ja jedynie 4. Jestem pewn± siebie kobiet±, która wie czego chcê, wiem jakie s± moje fantazjê i pragnienia, nie mam wstydu dzieliæ siê tym z facetem. Mog³abym oceniæ nasze po¿ycie na powiedzmy 6-7 na 10. Nie jest na tyle fatalnie, ¿e mog³abym bez ¿alu po¿egnaæ pana, jednocze¶nie nie jest dobrze na tyle, abym przymknê³a oko na niedoci±gniêcia. Moje pytanie - czy jest sens w ogóle zaczynaæ ten temat? Czy po prostu uznaæ, ¿e ka¿dy zosta³ obdarzony talentem lub jego brakiem, nic nie da siê w tej kategorii uczyniæ? Naprawdê czujê siê jak miêdzy m³otek a kowad³em, bo on inicjuje kontakty seksualne za ka¿dym razem jak siê widzimy, ja równie¿ nie nalezê do cnotek, nie chcê udawaæ, zmuszaæ siê do czegokolwiek. Jak wyj¶æ z tej sytuacji? Pomo¿cie! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 3 503
|
Dot.: Dobry zwi±zek, z³y seks?
Cytat:
Jasne ¿e faceta mo¿na krytykowaæ i w ³ó¿ku. Normalnie zagadujesz go o to i rozmawiacie, podoba mi siê to i to, a tamto i tamto mi siê nie podoba, rób inaczej. Albo nawet w trakcie samego seksu - to mi siê podoba, tego nie rób itd. I ¶ci¶lejsze wskazówki, mocniej, s³abiej, dzielenie siê bardziej z³o¿onymi fantazjami oczywi¶cie te¿. Sztuka seksu to nie jest co¶ co cz³owiek "ma w sobie" albo uczy siê na poprzednich partnerach raz na ca³e ¿ycie i beton. Ka¿da para musi zbudowaæ w³asny model intymno¶ci, znale¼æ rzeczy które ich zadowalaj± a nie ich poprzednich partnerów. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Edytowane przez 0f4d7eb2e6c93082f74e89ef7f138a13b7c455c0 Czas edycji: 2016-09-22 o 06:58 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 16 988
|
no ale w zasadzie co jest nie tak? bo s± w ³ó¿ku rzeczy, które mo¿na z rozs±dnym partnerem obgadaæ i poprawiæ (bez ¿adnego druzgoc±cego wp³ywu na mêsk± psychikê - czasem nawet mo¿na takie zmiany wprowadziæ tak, ¿e partner nawet nie zauwa¿y, ¿e mu siê "zwraca uwagê") a s± rzeczy, których nijak nie da siê zmieniæ i nie ma co nawet zaczynaæ tematu - wiêc mimo, ¿e napisa³a¶, ¿e nie chcesz rozk³adaæ po¿ycia na czynniki pierwsze to akurat ta kwestia odgrywa tutaj kluczow± rolê
a s³owem komentarza dodam, ¿e gdyby za³o¿yæ, ¿e problem jest "niepozbywalny" to dla mnie zgrane charaktery + nijaki seks = dobra przyja¼ñ
![]() |
![]() |
#5 | |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 229
|
Cytat:
³atwiej by by³o co¶ doradziæ, jakby¶ powiedzia³a konkretniej w czym jest problem, ¿e seks nie jest wspania³y. Chodzi o to, ¿e wcze¶niej mia³a¶ -jak to siê mówi- lepiej obdarzonych partnerów i teraz nie czujesz pe³nej satysfakcji?? Edytowane przez 0f4d7eb2e6c93082f74e89ef7f138a13b7c455c0 Czas edycji: 2016-09-22 o 06:58 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 1 076
|
Cytat:
Mo¿e po prostu masz z nim s³ab± chemiê i nie krêci cie zbytnio, stad mniejsza przyjemno¶æ? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Tak jak o tym teraz my¶lê, nie ma jednej rzeczy która by mi nie pasowa³a i koniec, nie mam zarzutów co do jego techniki czy niereagowania na moje sugestie. Ale co¶, co jest fajne przez 5 min, nie bêdzie tak samo fajne przez bite pó³ godziny. Nie wydaje te¿ mi siê, ¿ebym potrzebowa³a niewiadomo jak obdarzonego partnera, tzn. nie prowadzê statystyk, a na oko mój obecny ch³opak nie odbiega od moich poprzednich. Mam go zapytaæ co tak d³ugo? Troche mi siê to pytanie wydaje od czapy i nie chcê go uraziæ. |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 | |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 557
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 1 076
|
2h?! :O. Nie dziwiê ci siê. Ja bym podpytala delikatnie i jako¶ na luzie, czemu potrzebuje tyle czasu, i czego potrzebuje, zeby przyspieszyæ orgazm.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 229
|
Cytat:
¬le my¶lisz z tym ¿e pewnie nie krêcisz go tak mocno. On albo jest po prostu tak zwanym d³ugodystansowcem albo specjalnie przedluza stosunek bo my¶li ¿e ci siê to podoba. Nastêpnym razem po zbli¿eniu po prostu zapytaj go czy zawsze tak d³ugo lubi siê kochaæ. Powiedz, ¿e nie jeste¶ do tego przyzwyczajona... porozmawiaj z nim po prostu otwarcie na ten temat. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 138
|
Dla mnie nawet godzina to o wiele za dlugo, i od razu bym to wyrazila. Skad on moze wiedzie ze to za dlugo, jak mu nie powiesz? Czym niby mial sie czuc urazony? Jezeli bedzie sie czul urazony (co moim zdaniem byloby troche niedojrzale), to czas mu uswiadomic, ze nie wszystko kreci sie wokol niego i tu nie chodzi o jego zdolnosci czy tez o to, czy cie podnieca, tylko po prostu o sama dlugosc zabawy...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
lokalna gwiazda
Wiadomo¶ci: 19 803
|
Cytat:
Ty z poprzednim robi³a¶ to 45 minut. On z poprzedni± - byæ mo¿e 2 godziny. I tak przenosicie przyzwyczajenia z poprzednich zwi±zków na obecny, zapominaj±c, ¿e nie spotykacie siê z klonami swoich by³ych, tylko z zupe³nie innymi osobami. Wypracujcie swój w³asny sposób na seks. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 9 612
|
Wystarczy, ze ubierzesz to ladnie w slowa i bedzie okay. Zamiast oskarzycielsko pytac "Co tak dlugo? Nie mozesz dojsc?", to zapytaj tak, jak radzila inna wizazanka "Czy zawsze lubisz sie tak dlugo kochac?". Seks sie nie tylko uprawia, ale tez sie o nim rozmawia. Delikatnie zazwyczaj, dosadnie jesli trzeba, ale jak zrobisz to taktownie to go nie urazisz.
![]() Wys³ane z mojego HTC Desire 820 przy u¿yciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:20.