Panny Młode - Kielce cz. I - Strona 67 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-02-11, 13:09   #1981
gosikk_s
Zakorzenienie

Dot.: Kielce

Cytat:
Napisane przez Puchatek M. Pokaż wiadomość
Gosikk_s niestety nie pokazała się fotka sukni
To ja nie wiem jak wkleić żeby było dobrze; skopiowałam linka ze strony i nie chce sie otworzyć...

ALEKS 09.05.2009 r. 2790g i 51 cm

ANIKA 05.04.2011r. 3120g i 56cm
gosikk_s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-11, 13:19   #1982
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
Dziewczyny, a gdzie kupujecie alkohol?

Aha, mamy z TZ świadectwa ukończenia kursu przedmałżeńskiego (jeszcze ze szkoły średniej), czy oprócz tego będziemy mieli jeszcze jakies nauczanie?

No i mam już ołówkową rezerwację na 5 września 2009
W dwóch salach. Jedna kosztuje 1830 zł, ale do tego jeszcze kucharka i jedzenie. Myśleliśmy, ze będzie taniej, ze koszt tej sali będzie < 1500 zl.

Dlatego zadzwoniłam w jeszcze jedno miejsce. Restauracja 130 zł wszystko prócz alkoholu. (jedzenie, obsługa, ciasta, tort, dekoracja)

Czekam na TZ żeby się z nim skonsultować, ale wydaje mi się ze ta druga opcja jest lepsza.
Czy mogłybyście odpowiedzieć na moje pytania?

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-11, 13:21   #1983
gosikk_s
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kalex Pokaż wiadomość
gosik - jaką suknie wybrałaś
jestem bardzooo ciekawa

a ja wreszcie mam czas na posiedzenie na wizażu przez 2 tygodnie miała sajogon w pracy, a dziś luzik-nic się nie dzieje

widzę, że wybieracie już obrączki, my też chyba musimy zacząć się rozglądać. Gosik ile będziecie czekać na swoje?

My w pon mamy 3 wizytę w poradnii po niej jeszcze jedna i finito
Wklejać nie umiem na privie buuu. Chciałam Puchatkowi przesłać, i nie dało rady Jak się nauczę to Ci wyślę oczywiście, cieszę się że wreszcie zamówiona i sprawa z głowy
My na obrączki czekaliśmy tylko tydzień, w sobotę poszliśmy po odbiór ale jeszcze zostawiliśmy je do grawerowania. W tygodniu mają być do odbioru. A Wy jaki model chcecie?
No my do poradni jeszcze nie dotarliśmy, na razie męczymy się na kursie w św. Jadwidze... najdłuższy z możliwych... ale 24 koniec i wtedy zacznę myśleć o poradni. Chociaż TŻ ma na razie dość i żąda przerwy w męczarniach...

Stary 2008-02-11, 13:26   #1984
lady.anna
Raczkowanie

GG do lady.anna

A słyszał ktoś o kwiaciarni na ślichowicach obok cukierni Pasternak ?
Stary 2008-02-11, 13:29   #1985
lady.anna
Raczkowanie

GG do lady.anna

Cytat:
Napisane przez kermicik Pokaż wiadomość
czesc dziewczyny !!
Zaciekawiliscie mnie tymi wypowiedziami na temat Pani Anety. A znacie moze nazwisko i dokladniejdze namiary (podalyscie tylko ul. Cedzynska).
Zdradzcie przy okazji jak ten kurs wyglada i ile kosztuje
Ja mogę Ci coś powiedzieć na temat P. Anetki Wasińskiej. Będzie robić mój ślubny makijaż.
Byłam już u niej na wstępnej rozmowie i muszę przyznać, że to prawdziwa profesjonalistka, a jeśli chodzi o podejście do klienta, to jest naprawde przemiła. Jest na wizażu pod nikiem studio wizażu, więc jeśli chcesz się z nią skontaktować to najlepiej tą drogą. Jeśli bedziesz chciała to wysyła zdjęcia swoich makijaży na mail'a.
Ja ze swojej strony serdecznie ją polecam.

A co do kwiatów to chyba sie wybiorę na bazar, bo zaciekawiłyście mnie bardzo. Jeśli faktycznie robią taki ładne wiązanki to się zastanowię, bo cena bardzo atrakcyjna.
Stary 2008-02-11, 13:41   #1986
oniaczeq
Zakorzenienie

GG do oniaczeq

Cytat:
Napisane przez gosikk_s Pokaż wiadomość
Wklejać nie umiem na privie buuu. Chciałam Puchatkowi przesłać, i nie dało rady Jak się nauczę to Ci wyślę oczywiście, cieszę się że wreszcie zamówiona i sprawa z głowy
My na obrączki czekaliśmy tylko tydzień, w sobotę poszliśmy po odbiór ale jeszcze zostawiliśmy je do grawerowania. W tygodniu mają być do odbioru. A Wy jaki model chcecie?
No my do poradni jeszcze nie dotarliśmy, na razie męczymy się na kursie w św. Jadwidze... najdłuższy z możliwych... ale 24 koniec i wtedy zacznę myśleć o poradni. Chociaż TŻ ma na razie dość i żąda przerwy w męczarniach...
Możesz coś napisac o kursie? bo tez tam sie wybieram
wszystko zaczyna się walić

Biustonosze:

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...1#post77106731
oniaczeq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-11, 14:00   #1987
gosikk_s
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez oniaczeq Pokaż wiadomość
Możesz coś napisac o kursie? bo tez tam sie wybieram
Kurs obejmuje sześć niedzielnych spotkań, zaczyna się od 15, jedna prelekcja do godz. 16, potem msza i kolejny refrerat od 17 do 18. Jak dla mnie strasznie męczące, wolałabym bez tej mszy w środku. No ale księża chcą połączyć jedno z drugim... Ogólnie źle nie jest, z tego co słyszałam to w niektórych kościołach gorzej indoktrynują. Ale skoro jeszcze nie byliście może wybierzcie się na Karczówkę? Tam tylko trzy dni z rzędu po 2 godziny... Ja tu w sumie poszłam żeby chodzić razem z koleżanką...

Stary 2008-02-11, 14:07   #1988
kermicik
Przyczajenie

dzieki serdeczne lady.anna,
pewnie sie do niej odezwe
kermicik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-11, 14:45   #1989
oniaczeq
Zakorzenienie

GG do oniaczeq

Cytat:
Napisane przez gosikk_s Pokaż wiadomość
Kurs obejmuje sześć niedzielnych spotkań, zaczyna się od 15, jedna prelekcja do godz. 16, potem msza i kolejny refrerat od 17 do 18. Jak dla mnie strasznie męczące, wolałabym bez tej mszy w środku. No ale księża chcą połączyć jedno z drugim... Ogólnie źle nie jest, z tego co słyszałam to w niektórych kościołach gorzej indoktrynują. Ale skoro jeszcze nie byliście może wybierzcie się na Karczówkę? Tam tylko trzy dni z rzędu po 2 godziny... Ja tu w sumie poszłam żeby chodzić razem z koleżanką...
Myślałam o Karczowce tyle ze Jadwigę mamy pod nosem a Karczówkę na drugim końcu a ze nie mamy samochodu wiec stwierdziliśmy ze tu będzie lepiej, ale chyba będziemy musieli sie poważnie zastanowić po tym co napisałaś hehe

Biustonosze:

Stary 2008-02-11, 15:28   #1990
marysia_258
Zadomowienie

My się wybieramy na kursy do Kapucynów. Spotkania zaczynają sie dzisiaj kończą w sobotę zobaczymy co tam wymyślą Mam nadzieję że źle nie będzie

Dziewczyny a nie wiecie czy na tych całych bazarkach robią tylko wiązanki czy też zajmują się dekoracjami samochodów kościołow i sal???
marysia_258 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-11, 15:53   #1991
tiffi1
Rozeznanie

dziewczyny spróbuję wkleić wam zaproszenia, jakie znalazłam i prawdopodobnie je wybierzemy
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg granatowy.jpg (63,6 KB, 78 załadowań)
tiffi1 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-02-11, 16:32   #1992
agunia82
Zakorzenienie

Witam dziewczyny

Przeglądam to forum od jakiegoś czasu już, ale dopiero teraz przełamałam się żeby coś naskrobać. Nie ukrywam, że to forum to istna skarbnica wiedzy i baaaardzo mi wszystko ułatwia.
Ślub biorę we wrześniu tego roku i muszę przyznać że póki co bardzo sprawnie udaje nam się wszystko załatwiać. A planować zaczęliśmy dopiero w połowie stycznia. Salę załatwiliśmy w ciągu tygodnia (Ambara's w Dąbrowie), z kościołem też bezproblemowo, orkiestra zaklepana, fotograf i videofilmowanie po rodzinie (mój braciszek studiuje fotografię w Warszawie, rodzice też są fotografami, więc inaczej by byc nie mogło )
Co mnie najbardziej przerażało to wybór sukni, ponieważ już miałam umyśloną suknię mniej więcej jak powinna wyglądać, bałam się, że nigdzie takiej nie znajdę (buszując po internecie nie natknęłam się na taką która by spełniała wszystkie moje wymogi, zawsze coś było "nie tak"). W tą sobotę pojechałam do moich rodziców i z mamuśką wybrałam się do jednego sklepu pooglądać tylko co tam mają, bo mama mówiła że tam dużo taniej niż tu w Kielcach. I tam znalazłam tą jedną jedyną, idealną Załączam zdjątko, tylko kolor będzie ecru. Dokładnie taka jaką chciałam, dużo taniej niż u nas, bo tam szyją te sukienki same ze wzorów katagolowych (z takich samych materiałów) a do tego jeszcze przeceniona 400zł Ciekawa jestem co Wy o niej myślicie.

Teraz ze spokojną głową mogę powolutku planować reszte, bo czas jeszcze mam i najważniejsze rzeczy już pozałatwiane.

Buziaki dla Was wszystkich!
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg zdjecie07.jpg (18,6 KB, 160 załadowań)
agunia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-11, 16:34   #1993
joasiatko
Raczkowanie

A ja już mam zarezerwowany termin na wykonanie fryzurki ślubnej, dla mojej siostry jakieś upięcie a dla mamy modelowanie. Wybrałam salon Awangarda włoski będą nam robiły na raz 3 Panie od 10tej i zejdzie im to do 2 godzin (tak mi powiedziały). Mnie będzie czesać Pani Sylwia, siostrę Pani Kinga a mamę Pani Weronika.

Jeśli chodzi o makijaż to zdecydowałam się na Panią Anetę W. W piątek jestem z nią umówiona na wstępną rozmowę - tj. wysłucha moich oczekiwań, ja obejrzę jej portfolio i ustalimy godzinę na malowanie. Ma przyjechać do mnie do mieszkanka - co jest dla mnie duuużym plusem.
joasiatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-11, 18:57   #1994
gosikk_s
Zakorzenienie

Cytat:
Myślałam o Karczowce tyle ze Jadwigę mamy pod nosem a Karczówkę na drugim końcu a ze nie mamy samochodu wiec stwierdziliśmy ze tu będzie lepiej, ale chyba będziemy musieli sie poważnie zastanowić po tym co napisałaś hehe
No ja bym Wam jednak radziła się zastanowić. Przez trzy dni można dojeżdżać autobusem i będziecie mieć z głowy. A mój TŻ co niedzielę narzeka że musimy tyle siedzieć i pociesza się jedynie tym że to zima a nie środek lata
A propos, mógłby mnie ktoś oświecić jak się wkleja zdjęcia do PW? Czemu wklejam linka i się nie otwiera................

Stary 2008-02-11, 19:15   #1995
tiffi1
Rozeznanie

Dziewczyny a ja mam pytanie do was o dodatki, co kupujecie do swoich sukienek: branzoletki, naszyjniki, kolczyki, welony,kapelusze, rękawiczki.
ja póki co to narazie ejstem przekonana do kolczyków, do kwiatk żywego we włosach i 51% na welon

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-02-11, 19:39   #1996
agunia82
Zakorzenienie

ja na 90% wezmę welon, myślałam nad kapeluszem, ale jednak chyba wolę welon. Przez to, że sukienkę mam z rękawem praktycznie odpadł mi dylemat z rękawiczkami. No i biżuterię jakąś delikatną bardzo wybiorę bo już góra sama w sobie jest strojna- delikatny naszyjnik i kolczyki w zupełności mi wystarczą.

gosikk jakbyś mogła napisać coś więcej o kursach na karczówce jak masz jakieś info to będę wdzięczna. Np co ile takie kursy organizują.

Edytowane przez agunia82
Czas edycji: 2008-02-11 o 21:24
Stary 2008-02-11, 21:06   #1997
marysia_258
Zadomowienie

Kielce

Ja na 100%będe miała welon do tego jakiś delikatniutki dodatek do włosów bransoletka kolczyki i naszyjnik.
Co do dodatków Koło Paryżanki jest taki maleńki sklepiczek gdzie koietka sama wykonuje takie właśnie cudeńka, byłam u niej niedawno żeby mi pomogła coś wybrać do sukni (nie jestem zwolenniczką naszyjników i dodatków z kwiatkami) pokazała mi rzeczy zrobione z kamyków Svarowskiego po prostu piękne. Ja tam będe zamawiała na pewno

tiffi śliczne te zaproszenia
agunia82 Twoja suknia również

A co do kursów przedmałżenskich u Braci Kapucynów MASAKRA No ale cóż i to trzeba przeżyć, jeszcze tylko pięć spotkań po 2h

Edytowane przez Taverney
Czas edycji: 2008-02-11 o 21:12 Powód: post pod postem - proszę używać opcji EDYTUJ!
marysia_258 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-11, 21:09   #1998
joasiatko
Raczkowanie

Ja też będę mieć welon, 80cm długi... zamówiłam standardowo (jak to ja ) - na allegro, bo z przesyłką dałam 30zł, a w salonie za taki sam chcą 90zł.
Stary 2008-02-11, 21:25   #1999
tiffi1
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez joasiatko Pokaż wiadomość
Ja też będę mieć welon, 80cm długi... zamówiłam standardowo (jak to ja ) - na allegro, bo z przesyłką dałam 30zł, a w salonie za taki sam chcą 90zł.
To fakt op[łaca się szperać na allegro, bo można taniej cos kupić. Ja właśnie zmówiłam księgę gosci.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-02-12, 08:03   #2000
oniaczeq
Zakorzenienie

GG do oniaczeq

Cytat:
Napisane przez tiffi1 Pokaż wiadomość
To fakt op[łaca się szperać na allegro, bo można taniej cos kupić. Ja właśnie zmówiłam księgę gosci.
Tez kupuje księgę gosci na allegro, sa jeszcze fajne upominki dla rodzicow tez sie nad nimi zastanawiam

Biustonosze:

Stary 2008-02-12, 08:45   #2001
mimezis
Raczkowanie

Thumbs up Dot.: Kielce

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
Dziewczyny, a gdzie kupujecie alkohol?

Aha, mamy z TZ świadectwa ukończenia kursu przedmałżeńskiego (jeszcze ze szkoły średniej), czy oprócz tego będziemy mieli jeszcze jakies nauczanie?

No i mam już ołówkową rezerwację na 5 września 2009
W dwóch salach. Jedna kosztuje 1830 zł, ale do tego jeszcze kucharka i jedzenie. Myśleliśmy, ze będzie taniej, ze koszt tej sali będzie < 1500 zl.

Dlatego zadzwoniłam w jeszcze jedno miejsce. Restauracja 130 zł wszystko prócz alkoholu. (jedzenie, obsługa, ciasta, tort, dekoracja)

Czekam na TZ żeby się z nim skonsultować, ale wydaje mi się ze ta druga opcja jest lepsza.
Witamy na forum

Osobiscie uwazam ze opcja w restauracji jest rzeczywiscie lepsza z 2 wzgledow: cena 130zl od osoby, gdzie masz praktycznie juz wszystko wliczone za wyj. alkoholu jest bardzo dobra. Ja place 120 a nie mam w tym ani dekoracji, ani tortu, ani ciast, napoi, owocow.. Poza tym masz duuuzo mniej zalatwiania, bo wszystkim zw z weselem zajmuja sie oni, a Ty i tak bedziesz miala mnostwo ******* przed slubem tj kapela, fotograf, wideofilmowanie, alkohol, zaproszenia, wizaż, fryzura, dodatki, latanie do urzedow i kosciolow po dokumenty - starczy.

Jesli chodzi o kurs, to najlepiej zapytaj bezposrednio w kosciele w ktorym bierzesz slub, bo w kazdym innych rzeczy wymagaja (tzn podobnych, ale czesc np odpuszczaja, wiec dobrze zapytac, zanim zrobi sie na wyrost). Na moje oko poprosza Cie o 3 spotkania w poradni przedmalzenskiej a nauki zalicza, ale lepiej dopytac, bo moze i to pierwsze pomina.

Gdzie kupic alkohol to Ci nie powiem, bo nie wiem. Ja jestem z poza Warszawy i bede kupowac gdzies tu po znajomosciach.

Zycze powodzenia

Nasza dzidzia
http://tickers.baby-gaga.com/p/dev299pr___.png
mimezis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-12, 08:45   #2002
gazelcia
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez marysia_258 Pokaż wiadomość
A co do kursów przedmałżenskich u Braci Kapucynów MASAKRA No ale cóż i to trzeba przeżyć, jeszcze tylko pięć spotkań po 2h
Nie zgodzę się z Tobą w tej kwestii Chodziłam na ten kurs w zeszłym roku i uważam, że był świetny. Owszem braciszek prowadzący czasem popadał w skrajności - typu rodzenie dzieci bez rączek i nóżek po tabletkach antykoncepcyjnych, ale było wesoło i przyjemnie.
Oczywiście zależy jak kto podchodzi do tego kursu, ale z tego co widzę, to większości zalezy jedynie na tym, zeby go mieć z głowy
Stary 2008-02-12, 11:12   #2003
tiffi1
Rozeznanie

Cytat:
Tez kupuje księgę gosci na allegro, sa jeszcze fajne upominki dla rodzicow tez sie nad nimi zastanawiam
Wklej proszę swoje pomysły.
Ja wkleję wam zaproszenia, muszę wybrać jedno. Może doradzicie
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg granatowy.jpg (63,6 KB, 23 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg kwiatki dwa.jpg (42,5 KB, 30 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg niebieskie kwiatki.jpg (50,5 KB, 27 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg różowe kwiatki.jpg (43,0 KB, 23 załadowań)

REKLAMA
Stary 2008-02-12, 11:35   #2004
oniaczeq
Zakorzenienie

GG do oniaczeq

Cytat:
Wklej proszę swoje pomysły.
Ja wkleję wam zaproszenia, muszę wybrać jedno. Może doradzicie
Wszystkie są ładne ale ja wahałabym sie miedzy pierwszym a drugim...
Co do moich rzeczy to księgi gości jeszcze nie wybrałam , co do zaproszeń póki co na pierwszym miejscu sa te , jednak nie byłam jeszcze w tym sklepie co chwalą dziewczyny wiec to może jeszcze sie zmienić a co do podziękowania dla rodziców myślę o tym(dokładnie bordowym)

http://allegro.pl/item305739219_eksk..._rodzicow.html

tyle ze nie wiem czy ta dekoracja pudelka nie jest tandetna..
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg a245B.jpg (19,5 KB, 34 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg c245B.jpg (19,5 KB, 34 załadowań)

Biustonosze:

Stary 2008-02-12, 11:51   #2005
agunia82
Zakorzenienie

oniaczeq też myślałam nad takimi podziękowaniam dla rodziców, ale ostatecznie doszliśmy do wniosku, że pudełko potem pójdzie gdzieś w kąt i się o tym zapomni. A my chcielibyśmy dac naszym rodzicom coś do czego będą mogli zawsze wrócić i na pewno sprawi im radość. Wymyśliliśmy, że damy im albumy z naszymi zdjęciami- takie same rodzicom moim i TŻ-ta. Włożymy tam nasze zdjęcia od maleńkości po dzień dzisiejszy i zostawimy miejsce na te ślubne. Dokładnie jak to skomponujemy to jeszcze się zastanawiamy. A na początku samym damy treść podziękowań. Rodzice będą mogli sobie sięgnąć po taki album od czasu do czasu i powspominać

Tiffi ja bym wybrała ten pierwszy wzór

Stary 2008-02-12, 12:05   #2006
oniaczeq
Zakorzenienie

GG do oniaczeq

Cytat:
Napisane przez agunia82 Pokaż wiadomość
oniaczeq też myślałam nad takimi podziękowaniam dla rodziców, ale ostatecznie doszliśmy do wniosku, że pudełko potem pójdzie gdzieś w kąt i się o tym zapomni. A my chcielibyśmy dac naszym rodzicom coś do czego będą mogli zawsze wrócić i na pewno sprawi im radość. Wymyśliliśmy, że damy im albumy z naszymi zdjęciami- takie same rodzicom moim i TŻ-ta. Włożymy tam nasze zdjęcia od maleńkości po dzień dzisiejszy i zostawimy miejsce na te ślubne. Dokładnie jak to skomponujemy to jeszcze się zastanawiamy. A na początku samym damy treść podziękowań. Rodzice będą mogli sobie sięgnąć po taki album od czasu do czasu i powspominać

Tiffi ja bym wybrała ten pierwszy wzór

o dobre dobre muszę tez nad tym pomyśleć

Biustonosze:

Stary 2008-02-12, 13:16   #2007
tiffi1
Rozeznanie

Co do zaproszenia, to właśnie zastanawiamy się nad tym pierwszym.
Jeśli chodzi o księgę gości to wklejam tą którą zakupiłam ostatnio.
A co do podziękowań to się zastanawiałam nad takim albumem ze zdjęciami.
U nas nie będzie oficjalnych podziękowań, bo moi rodzice nie zyją, wiec byłoby mi bardzo trudno
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg księga gości.jpg (6,8 KB, 51 załadowań)

REKLAMA
Stary 2008-02-12, 13:45   #2008
oniaczeq
Zakorzenienie

GG do oniaczeq

Cytat:
Co do zaproszenia, to właśnie zastanawiamy się nad tym pierwszym.
Jeśli chodzi o księgę gości to wklejam tą którą zakupiłam ostatnio.
A co do podziękowań to się zastanawiałam nad takim albumem ze zdjęciami.
U nas nie będzie oficjalnych podziękowań, bo moi rodzice nie zyją, wiec byłoby mi bardzo trudno
Kopiłaś ja na allegro?

Biustonosze:

Stary 2008-02-12, 14:42   #2009
joasiatko
Raczkowanie

Ja chyba też się skuszę na księgę gości - tylko wybiorę na allegro taką z możliwością personalizacji. A kiedy tą księgę się daje gościom do wpisu? I ona ma leżeć w jednym miejscu czy po kolei mają sobie ją goście podawać w czasie jedzenia (myślę że byłoby to ryzykowne - bo na 99% ją pobrudzą...)

Jeśli chodzi o podziękowania dla rodziców, to wcale nie urzekły mnie te na allegro - może i są ładne ale na pewno nie warte tylu pieniędzy... Ja sama robię coś w rodzaju laurki dla nich, dostaną też bukiecik kwiatków i uważam że wystarczy. Już prawie skończyłam je robić - w następnym tygodniu wkleję i ocenicie same jak mi wyszło.

Nie mam czasu bawić się w albumy ze zdjęciami - ale to bardzo fajny pomysł.

Jednak zarówno goście jak i rodzice dostaną dużo zdjęć na płytce CD oraz na drugiej płytce DVD film z wesela; na które to płytki nakleję specjalne naklejki ślubne również wykonane przeze mnie. (coś w stylu tych na załączonych zdjęciach - te wzięłam z allegro - może sama nie będę ich robić tylko kupię - sama jeszcze nie wiem - to zależy od wolnego czasu).
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 10.jpg (76,0 KB, 30 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 10a.jpg (33,9 KB, 21 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 13a.jpg (35,9 KB, 28 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 06.jpg (116,4 KB, 21 załadowań)
Stary 2008-02-12, 14:47   #2010
tiffi1
Rozeznanie

Kielce

Cytat:
Kopiłaś ja na allegro?
Tak na allegro.
generalnie to wzór cartalii i na ich stronie kosztowała 139zł. ale wrzucili tą ofertę na allegro i koszt był 99zł., wiem, ze można kupić taniej, ale ta po prostu mi sie bardzo podobała

Cytat:
Napisane przez joasiatko Pokaż wiadomość
Ja chyba też się skuszę na księgę gości - tylko wybiorę na allegro taką z możliwością personalizacji. A kiedy tą księgę się daje gościom do wpisu? I ona ma leżeć w jednym miejscu czy po kolei mają sobie ją goście podawać w czasie jedzenia (myślę że byłoby to ryzykowne - bo na 99% ją pobrudzą...)

Jeśli chodzi o podziękowania dla rodziców, to wcale nie urzekły mnie te na allegro - może i są ładne ale na pewno nie warte tylu pieniędzy... Ja sama robię coś w rodzaju laurki dla nich, dostaną też bukiecik kwiatków i uważam że wystarczy. Już prawie skończyłam je robić - w następnym tygodniu wkleję i ocenicie same jak mi wyszło.

Nie mam czasu bawić się w albumy ze zdjęciami - ale to bardzo fajny pomysł.

Jednak zarówno goście jak i rodzice dostaną dużo zdjęć na płytce CD oraz na drugiej płytce DVD film z wesela; na które to płytki nakleję specjalne naklejki ślubne również wykonane przeze mnie. (coś w stylu tych na załączonych zdjęciach - te wzięłam z allegro - może sama nie będę ich robić tylko kupię - sama jeszcze nie wiem - to zależy od wolnego czasu).
Ja kupiłam na allegro, z personalizacją to znaczy, na wierzchu jest taki motyw, ze mogą być inicjały, albo imiona i data ślubu,a w środku jest kartka z indywidualnym tekstem, cytatem itp.

U nas ta księga będzie leżała na stoliku obok i poproszę zespół by zachęcał gości do wpisów. Trzeba to nagłośnić bo ludzie nie wiedzą czasem o co chodzi. Moja koleżanka zrobiła też tak, ze jak widziała, ze goście się mało wpisywali to dała kiedy siedzieli przy stole i wpisało się sporo osób.

Edytowane przez m.a.r.t.a
Czas edycji: 2008-02-12 o 18:55 Powód: post pod postem
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości