|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1111 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Październikówki 2016 siedzą jak na szpilkach - pogaduchy cz. 4
Ooo dziewczyny widzę kolejne się na porodowke szykują
Marrticzka jak tam sytuacja?
|
|
|
|
#1112 |
|
Zadomowienie
|
Witam sie w mega ponury dzien. Noc nawet przespana ale teraz juz wyleżeć nie moge.
Inka to dobrze ze masz taka mozliwosc zeby sie umówić na CC. Kasiu mam nadzieje, ze noc przebiegła spokojnie i traktor w końcu przestał pracować na pełnych obrotach :P nie denerwuj sie, pomysl sobie ze Szymus miał takiego szumisia naturalnego :p Fasolko ale mi stracha napedzilas. My mamy jeszcze czas, wiec niech maluszek nie szaleje i czeka grzecznie do pazdziernika Marrticzka ale emocje przy czytaniu Twojego posta:P jak tam rozwój sytuacji? Udanego dnia dziewczyny ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#1113 |
|
Zakorzenienie
|
Na dzien dobry dostałam strzała z siusiaka!
Dziewczyny meldujcie! Widzę że zaczyna się dziać. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1114 |
|
Zadomowienie
|
Hej hej
ja też już od 7 nie śpię, próbowałam jeszcze zasnąć ale moja córeczka jest aktywna z rana no i właśnie sąsiad zaczął wiercić także po spania ![]() Ale tu emocje! Dziewczyny kolejne w kolejce! niesamowite! fasolka i marrticzka koniecznie piszcie co u Was!! Ja jestem po przespanej nocy o dziwo nie wstawałam ani razu do ubikacji sukces!Dzisiaj mnie czeka lekarzowy dzień. O 12 dentysta do kontroli, a o 17.30 wizyta u gina ciekawe co tam jak tam u mojej malutkiej ![]() Ale miałam dzisiaj sen.. śniło mi się, że m oj brzuch przybierał takie kształty w zależności od tego jak mała się ułożyła. Było wszystko widać. Nos, uszy, rączkę, nóżki dziwny sen ![]() WKasiarr ciesze się, że tak szybko dochodzisz do siebie. Szymuś grzeczny chłopczyk, tylko współlokatorka nie dała pospać.. jak będziesz miała możliwość to odpocznij w ciągu dnia buziaki dla Ciebie! ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#1115 |
|
Rozeznanie
|
Witam sie i ja
rany-zimno u mnie sie tak zrobiło, ze nawet na zewnatrz sie nie chce wychodzić.... no i coraz ciemniej rano-wlasnie kiedy zmienia czas na zimowy???Marrticzka-kciukasy za skurczybyki-niech sie ćwiczą przed ostatecznym starciem-bedzie wtedy szybciej i łatwiej!!!!! Fasolka-kciukasy zebys wytrzymała w dwupaku do 1-10!!! A potem na IP w kilka minut sie rozpakowala ![]() Gosia-ja wczoraj szlam do lekarki z nadzieja na 1 cm rozwarcia a tu LIPA!!!! Ale tobie jak najbardziej zycze 6 a nawet 7 cm!!!!!! Kasia-czyli jak pojdzie wszystko dobrze to jutro wychodzisz??? Nie zapomnij poprosić o 2 tyg zwolnienia dla tz!!! No i w domu jest inaczej-na spokojnie sie wyspicie, poprzytulacie i pokarmicie!!!! Ale ci zazdroszcze ze masz juz malenstwo ze soba!!!!! BUZIAKI!!!!! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1116 |
|
Zakorzenienie
|
Kasia, ładne powitanie
![]() Megula, powodzenia na wizytach. Dziś zupełnie się nie wyspałem. Zasnęłam ok. 3, obudziłam o 6 I mule. Wypiłam kawę i chyba zaraz żadne. Tym bardziej, że przyszedł do mnie kot i mruczy. Juz nieraz tak mnie uspila
|
|
|
|
#1117 |
|
Wtajemniczenie
|
Kasia dzięki że napisałas więcej co tam u Was
wyjście ze szpitala już tuz tuz i będziecie się cieszyć sobą w domku ![]() Dziewczyny ze skurczami! Meldujcie się i piszcie koniecznie co się u Was dzieje! Trzymamy kciuki! Za mną fatalna noc, budzilam się co chwila.. chyba się teraz jeszcze zdrzemne. Miłego dnia dziewczyny! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#1118 | |
|
Erudycja
|
Cytat:
![]() Z tego wszystkiego miałam straszne sny najpierw obudziłam się po 1 ze strachem w oczach, że odeszły mi wody, bo miałam mokre uda, więc tylko zapaliłam światło i zrobiłam szybkie macanie łóżka, ale było suche. Doszłam do wniosku, że to pewnie z gorąca... a jak już zasnęłam to śniła mi się wizyta i że wyszło na niej, że straciłam moja niunie Boże nie chciałabym nigdy tego przechodzić na prawdę, w śnie byłam strasznie załamana... później miałam znowu inny sen, związany też trochę z jakąś tragedia, ale niedużo pamiętam. No ogólnie to była ciężka psychicznie noc.
|
|
#1119 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiesz co? Nie wiem czy to sie liczy jako od dnia CC czy od pierwszego dnia po CC... :mysli: Wiem tyle że strasznie tu z wolnymi miejscami na IP wypełniona pod brzegi, porodowa też, wiec mam nadzieję, że zaproponują mi eksmisje. Dopytam dzisiaj jak będzie obchód. Mąż już wczoraj pozałatwiał wszystkie sprawy urlopowe w firmie ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1120 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
4 doby po cesarce to bardzo dużo, u mnie kiedyś 3 trzymali a teraz po 2 już wyganiająCytat:
Cytat:
mnie w dzień też coś czasami straszy ale to 2-3 skurcze i odpuszcza. Byle jeszcze do przyszłego tygodnia aby donosić ciążę. Noc u mnie średnia, kilka razy na siku wstawałam, dwa razy do synka więc lekko rozbita jestem
|
|
#1121 |
|
Zadomowienie
|
Cześć dziewczyny.
Wczoraj mówiłam o tym tranie i dzisiaj juz mnie coś rozkłada a tylko to cholerstwo mnie potrafi trzymać przy dobrej formie, ale zapytam się ginekolog za tydzień jak będę na wizycie. Byłam już dzisiaj zrobić wyniki. Fajnie mieszkać na wsi, bo nie ma kolejek, ale jak już się znajdzie to baby nie chcą przepuszczać i strasznie ciekawskie są. Kasia Haha właśnie takich powitan się boję super ze tak szybko doszłas do siebie po cc. Ja pewnie za tydzień będę musiała zdecydować i tak jak widzę jak się czujesz to może nie będę się tak bać tego Marticzka- no to teraz za ciebie trzymamy kciuki! ![]() Fasolka- a za Ciebie kciuki żebyś dotrwała do października, zaciskaj nogi! ![]() Ana - sny są najgorsze, ale to zazwyczaj są nasze lęki dlatego nie martw się wszystko jest dobrze a jak już się śnią złe sny to całą noc zazwyczaj :/Wysłane z mojego C5303 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#1122 |
|
Erudycja
|
Styska co prawda to prawda...
Ja dopiero śniadanie jem, w planach mam umyć głowę ale coś z wodą robią i nie wiem czy będą miała czym... dobrze że wczoraj zmywarkę puściłam. Pralka ma przyjechać w godzinach 11-21 ze względu na darmową dostawę, dlatego jestem trochę uziemiona w domu. O ile nic się nie będzie działo, to będę sobie powoli sprzątać i jakoś zleci.
|
#1123 |
|
Zakorzenienie
|
Jesteśmy po usg główki i brzuszka, wszystko dobrze. Jeśli bedzie ok to w sobotę do domu
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1124 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
też miałam niedawno sen, że myślałam, że mi wody odeszły bo poczułam wilgoć, poszłam do łazienki i w tym śnie miałam całe majtki we krwi :O to było straszne... obudziłam się na szczęście zlana potem, bo nie chciałam poznać ciągu dalszego tego koszmaru.. Ale będzie wszystko dobrze!!! Musi być Cytat:
fajnie, że wypuszczają w sobotę, a nie każą czekać z wypisem do poniedziałku. Szybciej będziecie się tulić w domowym zaciszu
|
|
#1125 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny hicior dnia! Młody zgubił skarpetkę!
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1126 | |
|
Zakorzenienie
|
Kasiu - super powitanie
Byłoby ekstra, gdyby Was wypuścili w sobotę Cytat:
Napisałabym - nie przejmuj się, to tylko sen, ale z doświadczenia wiem, jak takie sny potrafią rozwalić dzień. Zwłaszcza teraz mam wrażenie, że są takie realistyczne..Pokoik Malutkiej praktycznie skończony - poza malutkimi szlifami typu brak zdjęcia w ramce i zasłon
|
|
|
|
|
#1127 |
|
Erudycja
|
Wontrubka akurat to z wodami było jeszcze prawdziwe
![]() Słonik pokój jak z obrazka! Widzę komody z Ikei, Maja jeden wspólny blat?? Mam chyba z podobnego zestawu szafkę na buty na korytarz i obrazki mam podobne! Wczoraj wieszalismy1474529758914.jpg
|
#1128 |
|
Zadomowienie
|
Witam z rana...😊
Z domu😊 Tak jak pisałam,wzięłam nospe,magnez,pochodziłam i przeszło.Nie chciało mi się włazić pod prysznic,bo była 2.30 i bałam się,że się rozbudze na dobre.Najlepszy był mój tz.Przebudzil się i pyta,czy wstałam jeść😃ja mu mówię,że nie,że mam skurcze,a on :"Acha,pomasować ci łydke?"Po czym zasnął😃Rozbawił mnie tym Rano mówił,że nic nie pamięta😃 Ale i tak tekst aplikacji bije wszystko.Po dwóch regularnych skurczach pojawił się napis:" Testujesz mnie??"Haha Rano zaprowadzilam młodą do przedszkola,zrobiłam zakupy i jem obfite śniadanie.Muszę się pilnować,żeby nie chodzić na głodzie,bo z pierwszego porodu została mi jedna trauma.Rodziłam GŁODNA😨😨 Głód przycmil wszystko😃 Kasia super,że USG ok.Jeszcze 2 dni i do domku!!jupiii😆 Fasolka,właśnie spojrzałam na twój TP.Nie szalej kobieto!Macie jeszcze miesiąc.Tu obowiązuje kolejka😜 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
"Skoro i tak trafię do piekła, to po drodze mogę zaszaleć" ![]() 23.06.2010- NAJPIEKNIEJSZY DZIEŃ W NASZYM ŻYCIU ![]() http://www.suwaczek.pl/cache/fa9b5ce760.png Edytowane przez marrticzka Czas edycji: 2016-09-22 o 09:45 |
|
|
|
#1129 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#1130 |
|
Zadomowienie
|
Słonik, przepiękny pokoik! ❤️ Nasz maluch dostaje póki co kącik w naszej sypialni. Przygotujemy mu jego pokój jak już będzie miał z 6mcy.
Kasiu bardzo sie cieszę, ze lada moment będziecie z maleństwem w domu ![]() Inka ale Ci sie duża kobietka szykuje! W ogóle miałam Ci już kiedyś napisać, ze super silna kobieta z Ciebie i jestes moim motywatorem jeśli chodzi o prace do końca ciąży. Jak mnie nachodzi kryzys, to sobie przypominam, ze Ty masz już jedno dzieciątko w domu, a i tak dajesz radę ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1131 |
|
Zakorzenienie
|
Mała rozrabiaka wygina się, rozciąga, przeciąga aż oczy mi prawie z orbit wychodzą. W okolicach pępka ma plecki lub pupę i naciąga mi skórę do granic możliwości.
Bożena też odczuwa napór dziecia, kłuje że aż mnie wzdryga. Brzuch napięty praktycznie cały czas. Brała/bierze któraś z Was Luteinę? Kiedy odstawił Wam lekarz?
|
|
#1132 |
|
Wtajemniczenie
|
My też póki co nie mamy pokoju dla małej. Będzie z nami przez jakiś czas, później się moze jej coś urządzi (jak będzie grzeczna
) Jeździcie na KTG juz? Jak często ?
|
#1133 |
|
Zakorzenienie
|
Slonik Jak z obrazka pokoik, cudo!
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1134 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1135 |
|
Zakorzenienie
|
U nas ze względów lokalowych mała będzie spać w pokoju z nami.
Za rok, kiedy budowa będzie zakończona, pomyślimy o pokoju i spaniu osobno. Już nawet farbę mam do jej pokoju i naklejki z księżniczkami na ścianę. Od czegoś trzeba zacząć. Dziś dopiero jednak ma przyjechać drzewo do robienia dachu.
|
|
#1136 |
|
Rozeznanie
|
A nasz ma łóżeczko ustawiony w naszej sypialni i tyle
I wywaliłam moje rzeczy z komody i wsadziłam jego. Wystroju nic nie zmieniałam, będzie spał pod moimi pocztówkami z podróży, niech się inspiruje i uczy stylu życia rodziców od małego Za 2-3 lata się pewnie przeprowadzimy, to już mu urządzę pokoik taki jak będzie chciał
|
|
|
|
#1137 |
|
Wtajemniczenie
|
Słonik - pokoik przepiękny a kot już małemu miejsce grzeje
i widzę jaki zestaw kolekcjonerski piesków będzie miała Maja Dziewczyny co to za wychodzenie z kolejki przed szereg co ? Kasia - no to już wiemy, że to nie bajki z tym obsikaniem przez malucha
|
|
#1138 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny, które szukały kombinezonu w Pepco, a nie znalazły-w moim sa znowu! Tym razem jest ich więcej, spróbujcie sprawdzić u was
|
#1139 |
|
Zadomowienie
|
Październikówki 2016 siedzą jak na szpilkach - pogaduchy cz. 4
Słonik jest pięknie
zazdroszczę pokoiku, ale mam nadzieje, ze na wiosnę juz cos bede mu urządzać w naszym domu powoli póki co łóżeczko bedzie dostawione do naszego łóżka, a w salonie gdzie pewnie bede spędzać większość czasu bede miec kolyske, ktora wczoraj dotarła póki co jest na kolkach bo na płozy jeszcze czekam ![]() IMG_6132.jpg Ana obrazki słodkie Marritczka hahaha rozbawiłaś mnie ta łydka fajna ta apka z jakiej korzystasz? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
http://www.suwaczek.pl/cache/3de4f3a8f0.png?html http://www.suwaczek.pl/cache/56a3ff9b30.png?html ![]() http://www.suwaczki.com/tickers/gann3e3klzw2o665.png ♥ Edytowane przez Dominika6 Czas edycji: 2016-09-22 o 10:30 |
|
|
|
#1140 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No to dobrze, że się uspokoiło ![]() Chociaż w sumie widzę, że TP już tuż tuż, to może byś już chciała? Bo mi umknął ten fakt ![]() Cytat:
No my właśnie mamy małą sypialnię i nie było opcji, żeby wpakować tam łóżeczko, bo byśmy się potykali o własne nogi. Nie mówiąc o tym, że w sypialni mamy dość ciemno. Więc poświęciliśmy nasz pokój 'biurowy', ale sporo rzeczy, czy książek w komodach jest naszych, bo nie mamy gdzie tego upchnąć ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Zestaw kolekcjonerski piesków to jedno, a drugie to w jaki sposób te pieski szybko się staną interaktywne - mój Mąż uwielbia pluszaki (tak, tak! ) i już teraz potrafi nimi gadać jak pierwszorzędny lalkarz - zawsze mnie tym rozśmiesza. Także już widzę, jaki ubaw będzie miała Majuszka ![]() Ana - super obrazki! My się nie mogliśmy zdecydować, tyle cudowności w internecie, że oczopląsu można dostać ![]() A komoda z ikei jest jedna duża, z jednym blatem, plus obok przewijak
|
||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:49.

Marrticzka jak tam sytuacja?

sukces!
26.11.2015
rany-zimno u mnie sie tak zrobiło, ze nawet na zewnatrz sie nie chce wychodzić.... no i coraz ciemniej rano-wlasnie kiedy zmienia czas na zimowy???

najpierw obudziłam się po 1 ze strachem w oczach, że odeszły mi wody, bo miałam mokre uda, więc tylko zapaliłam światło i zrobiłam szybkie macanie łóżka, ale było suche. Doszłam do wniosku, że to pewnie z gorąca... a jak już zasnęłam to śniła mi się wizyta i że wyszło na niej, że straciłam moja niunie
4 doby po cesarce to bardzo dużo, u mnie kiedyś 3 trzymali a teraz po 2 już wyganiają

Byłoby ekstra, gdyby Was wypuścili w sobotę
Napisałabym - nie przejmuj się, to tylko sen, ale z doświadczenia wiem, jak takie sny potrafią rozwalić dzień. Zwłaszcza teraz mam wrażenie, że są takie realistyczne..