Walka o zdrowe i piękne włosy :) - Strona 156 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-02-10, 19:18   #4651
Jula84
Wtajemniczenie

Dot.: Walka o zdrowe i piękne włosy :)

Dziewczyny znalazłam jeszcze coś takiego:

Szampon cytrynowy nadający połysk włosom

Składniki:
- 2 łyżki mydlnicy lekarskiej
- pół litra wody
- 2 łyżki soku cytrynowego lub pomarańczowego
- 2 żółtka
- 2 krople olejku eterycznego z cytrusów

Wodę należy zagotować z mydlnicą, później dodać pozostałe składniki i zostawić na około 10 minut. Później przelać do butelki i już można używać. Ten szampon jest bardzo delikatny i pięknie nabłyszcza włosy.

Szampon jajeczny wzmacniający włosy osłabione

Składniki:
- 2 żółtka
- 1 białko
- łyżeczka miodu
- sok z 1 cytryny
- sok można zastąpić olejem z pszenicy jeśli włosy są mocno przesuszone. Używamy wówczas 5-10 ml takiego oleju.

Wszystkie składniki należy rozdrobnić, a uzyskaną substancją porządnie natrzeć włosy. Następnie bardzo dobrze spłukać specyfik.

Płukanka do włosów przetłuszczających się

Składniki:
- łyżeczka suszonego tymianku
- łyżeczka skrzypu polnego
- łyżeczka szałwii
- łyżeczka rozmarynu
- 3/4 litra wody

Zioła zalać gotującą się wodą i zostawić na 10 minut do ostygnięcia. Następnie wywar przecedzić. Stosujemy go po umyciu włosów, nie spłukujemy!

Płukanka do delikatnych, jasnych włosów

Składniki:
- czubata łyżeczka liści pokrzywy
- czubata łyżeczka rozmarynu
- łyżeczka kwiatu rumianku
- 3/4 litra wody

Płukankę przygotowujemy i stosujemy identycznie jak wyżej.

Płukanka piwna wspomagająca porost włosów

Składniki:
- 125 ml piwa

Połowę tej ilości należy rozprowadzić na umytych włosach, odczekać kilka minut i umyć głowę jeszcze raz. Ponownie wetrzeć pozostałą część piwa, ale tym razem nie spłukiwać. Oprócz wymienionej właściwości ta nieskomplikowana płukanka nadaje włosom połysk oraz widocznie je wzmacnia.

Płukanka mleczna zmiękczająca włosy

Składniki:
- 125 ml tłustego mleka

Mleko należy wetrzeć we włosy za pomocą frotowej ściereczki i zostawić tak na 15minut. Po upływie tego czasu dokładnie spłukać wodą. Włosy staną się zauważalnie miękkie, wręcz jedwabiste.

Miodowy preparat wzmacniający słabe włosy

Składniki:
- 1 łyżka miodu
- 1/4 litra wody destylowanej
- 1 łyżeczka octu owocowego

Miód należy rozpuścić w letniej wodzie destylowanej, następnie dodać ocet owocowy. Delikatnie wcierać we włosy wytarte uprzednio ręcznikiem. Zamiast octu można zastosować glicerynę.

Kompres z piwa i jajka

Składniki:
- 1 jajko
- 30 ml piwa

Zmieszane z piwem jajko rozprowadzić na mokrych włosach i tak pozostawić na 15 minut pod czepkiem kąpielowym. Później dokładnie spłukać. Kompres wzmacnia łamliwe, cienkie włosy.

Kuracja jajeczno-aloesowa

Składniki:
- 1 żółtko
- łyżeczka żelu aloesowego
- kieliszek wódki żytniej

Wszystkie składniki należy połączyć, a tak przygotowaną mieszankę nałożyć na wilgotne włosy. Zostawić pod czepkiem kąpielowym na około pół godziny, po czym dokładnie zmyć. Nadaje połysk włosom matowym, a regularnie stosowana wzmacnia suche i zniszczone włosy.

Kuracja olejowo-cytrynowa

Składniki:
- 30 ml oliwy
- 30 ml soku z cytryny

Podgrzaną oliwę i sok z cytryny zmieszać i rozprowadzić na mokrych włosach. Zostawić pod czepkiem na pół godziny, następnie bardzo dokładnie zmyć. Poprawia stan zniszczonych i matowych włosów, szczególnie jeśli kuracja będzie stosowana regularnie.
Jula84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-10, 19:36   #4652
Jolie2601
Zakorzenienie

pełna natura- dzięki- na pewno się przyda
from destruction of time

"Sacred Serenity" Death
Jolie2601 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-10, 19:41   #4653
una creatura bella
Wtajemniczenie

Jula, wszystko pięknie - ładnie, ale wypadałoby podać źródło .

No chyba, że sama wpadłaś na te wszystkie receptury .
Stary 2008-02-10, 19:42   #4654
anciaahk
kosmitka

Creaturo dorwałaś się w końcu do szamponów una i z.one?

Posłuchaj, jak mi prędko bije Twoje serce...
anciaahk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-10, 20:51   #4655
virka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Narek Pokaż wiadomość
Nic nie spada, nic nie spływa, możesz do woli machać głową
To super, bo ostatnio jak myłam córcię, z głową zawiniętą turbanem na folii (czyt. reklamówce ), to była to dla mnie niezła szkoła ćwiczenia cierpliwości :lol

Jula bardzo przydatne rzeczy piszesz, fajnie mieć je zebrane w jednym miejscu. Mogłabyś je jeszcze wrzucić do wątku mazidłowo/ziołowo sposoby na piękne włosy...

virka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-10, 22:34   #4656
karla_92
Zakorzenienie

Dziewczyny a macie jakis sposob na ulizane, posklejane wlosy? Zrobilam dzis maske z olejow, miodu,jajka i mam okropne wlosy, czyli takie jak napisalam. Jutro beda jeszcze gorsze Można cos z tym zrobic czy tylko mycie pomoże? Aha i nie sa one tłuste. Poprostu brak im witalnosci
karla_92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-10, 23:02   #4657
Jolie2601
Zakorzenienie

Ja tak miałam, jak za słabo zmyłam oleje. Wydaje mi się, że tylko mycie pomoże
from destruction of time

"Sacred Serenity" Death

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-02-11, 05:31   #4658
Jula84
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez una creatura bella Pokaż wiadomość
Jula, wszystko pięknie - ładnie, ale wypadałoby podać źródło .

No chyba, że sama wpadłaś na te wszystkie receptury .
Nie...aż taka mądra nie jestem...
znalazłam to tu: http://www.zeberka.pl/art.php?id=168
Stary 2008-02-11, 09:38   #4659
virka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karla_92 Pokaż wiadomość
Dziewczyny a macie jakis sposob na ulizane, posklejane wlosy? Zrobilam dzis maske z olejow, miodu,jajka i mam okropne wlosy, czyli takie jak napisalam. Jutro beda jeszcze gorsze Można cos z tym zrobic czy tylko mycie pomoże? Aha i nie sa one tłuste. Poprostu brak im witalnosci
Ja też uważam, że po następnym myciu będzie dobrze

Stary 2008-02-11, 11:57   #4660
nikaa2
Wtajemniczenie

widziałam, ze poruszyłyście temat szczotek do włosów: ja mam drewnianą z włosiem z dzika :P zapłąciłam 28zl+przesyłka ze strony khaja. Włosy rzeczywiście mi sie elektryzowały na początku, teraz jest już lepiej, szczotkując włosy zaczynam od końców a potem jak już końce sa rozczesane, czesze od czubka głowy, głowę mając w dole takii masaż skóry głowy jest chyba jak najbardziej pożądany

ja swój olej kokosowy mam z mazidel, pachnie bardzo delikatnie, prawie niewyczuwalnie (miałam też z ecospa, w białym pudełęczku, ale tamten po prostu śmierdział a przeterminowany nie był)

ale i tak go uwielbiam
nikaa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-11, 13:16   #4661
kitty1709
Rozeznanie

GG do kitty1709

Hej . Może wyskakuję ni z tąd, ni z owąd, ale postanowiłam przyłączyć się w końcu do któregoś z wątków ''na stałe'' i na bieżąco wymieniać się z Wami moimi doświadczeniami na temat pielęgnacji włosów .

Od całkiem niedawna, bo od półtorej miesiąca mam bzika na punkcie ich pielęgnacji.
Dzięki opiniom wyczytanym własnie na wizażu postanowiłam zakupić troszkę kosmetyków do pielęgnacji .

Mam włosy zniszczone zabiegami fryzjerskimi, tj. rozjaśnianiem . I częstym prostowaniem i suszeniem włosków . Ale miesiąc temu zmobilizowałam się i nie prostuję, a suszę naprawdę sporadycznie .
No więc w tej chwili jestem posiadaczką : szamponu i odżywki Joanny z seri 'Rzepa' (wyczytałam, że nie posiada silikonów i jest przyjazny dla włosków ), z tej serii zakupiłam jeszcze serum do zniszczonych końcówek, jest boskie, polecam z ręką na sercu . . Mam jeszcza WAX'a do blond włosów, kompres Joanny mleko i miód oraz szampon i odżywkę Pantene (ta najnowsza seria, ze niby odbudowa wlosow w ciagu miesiaca ;P ) .
Narazie tyle, mam nadzieję, że ktoś mi coś poleci dla wzmocnienia mojej kuracji ..
Aha, łykam tabletki Humavit Z.

my clothes .
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=271377
kitty1709 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-02-11, 13:20   #4662
kitty1709
Rozeznanie

GG do kitty1709

Cytat:
Napisane przez nikaa2 Pokaż wiadomość
widziałam, ze poruszyłyście temat szczotek do włosów: ja mam drewnianą z włosiem z dzika :P zapłąciłam 28zl+przesyłka ze strony khaja. Włosy rzeczywiście mi sie elektryzowały na początku, teraz jest już lepiej, szczotkując włosy zaczynam od końców a potem jak już końce sa rozczesane, czesze od czubka głowy, głowę mając w dole takii masaż skóry głowy jest chyba jak najbardziej pożądany

ja swój olej kokosowy mam z mazidel, pachnie bardzo delikatnie, prawie niewyczuwalnie (miałam też z ecospa, w białym pudełęczku, ale tamten po prostu śmierdział a przeterminowany nie był)

ale i tak go uwielbiam
Hmm, chyba sama zainwestuję w taką szczotkę, skoro polecasz.
Zazwyczaj czeszę włosy grzebieniem, chyba z przyzwyczajenia..
Ale czuję, że chyba warto zmienić te przyzwyczajenia .

my clothes .
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=271377
kitty1709 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-11, 14:49   #4663
Mirelkaaa
Zakorzenienie

Cytat:

ale i tak go uwielbiam
mój cudownie pachne kokosem jak go powąham to nie moge się oderwac, dzis go pierwszy raz wypróbuje:P

a musze się pochwalic ze wyrabiam u siebie nawyk rozczesywanie od koncówek, wiadomo ze w szkole to jade po całości ale w domu od koncówek a i juz nie czesze na mokro tylko czekam az troche podeschną

może zakupie sobie tą szczoteczke z włosia, ale chyba dopiero w przyszłym miechu bo jestem spłukana a dopiero miesiąc się zaczął
Mirelkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-11, 15:06   #4664
Koko19
BAN stały

dziewczyny mam do was prosbe nie mam w poblizu sklepu ani apteki w ktorej bym mogla kupic olej kokosowy(pachnacy) i migdalowy...czy ktoras z was moglaby mi kupic te oleje jezeli ma sklepik blisko???prooosze pomózcie...zapłace za wszystko ile bedzie trzeba ) czekam na chetnych..bo ja naprawde nie mam gdzie kupic a w mojej aptece jest tylko rycynowy ktory juz mam a w necie nie chce kupowac bo maja podroby...i nie chce ryzykowac.i za sama przesylke od 2 sprzedajacych bym placila ok 20 zl.
Koko19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-11, 16:09   #4665
karla_92
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Jula84 Pokaż wiadomość
Dziewczyny przyznajcie się teraz...czy której kolwiek z Was te wszystkie kuracje, maski, odstawienie prostownicy/suszarki pomogło? Czy odczułyście jakąs zauważalną różnicę? Ale oczywiście taką stałą - że np bez zastosowania odżywki włosy się poprawiły, zregenerowały, są inne... ?
Ja juz sama nie wiem Czasem jak patrze na wlosy to jestem przeszczęsliwa ze po 3-4 miesiach moje wlosy wreszcie troche odzyly ale czasem jak na nie spojrze w dziennym świetle to mnie cos bierze poprostu I juz sama nie wiem czy rzeczywiscie jest jakas poprawa czy tylko mi sie tak wydaje jak jest np. dobre oswietlenie

Btw - bardzo fajne te przepisy i opisy tych skladnikow Sama chetnie wypróbowalabym m.in. olej z awocado czy to maslo karite ale te przepisy to tylko dla kogos kto lubi eksperymentowac i jest otwarty na nowe propozycje Ja nie lubie takiego babrania z tymi domowymi sposobami bo zawsze cos zle zmyje albo cos w tym stylu, a jakbym ja zrobila taki szampon to zapewne by wlosow nie domył

Cytat:
Napisane przez Jolie2601 Pokaż wiadomość
Ja tak miałam, jak za słabo zmyłam oleje. Wydaje mi się, że tylko mycie pomoże
Cytat:
Napisane przez virka Pokaż wiadomość
Ja też uważam, że po następnym myciu będzie dobrze
Napewno zle zmylam ta maske, chociaz wlosy nie byly tłuste. Poprostu zabardzo obciązone bo za duzo jeszcze na nich zostało Rozdmuchalam je dzis troche suszarka zeby byly bardziej puszyste ale nic nie pomoglo

kitty1709 może sprobujesz cos z naturalnych "kosmetykow" np. oleje kokosowy, rycynowy, jojoba, sezamowy itp. Pare potów wczęsniej Jula84 podala dzialanie róznych skladnikow

Cytat:
Napisane przez Koko19 Pokaż wiadomość
dziewczyny mam do was prosbe nie mam w poblizu sklepu ani apteki w ktorej bym mogla kupic olej kokosowy(pachnacy) i migdalowy...czy ktoras z was moglaby mi kupic te oleje jezeli ma sklepik blisko???prooosze pomózcie...zapłace za wszystko ile bedzie trzeba ) czekam na chetnych..bo ja naprawde nie mam gdzie kupic a w mojej aptece jest tylko rycynowy ktory juz mam a w necie nie chce kupowac bo maja podroby...i nie chce ryzykowac.i za sama przesylke od 2 sprzedajacych bym placila ok 20 zl.
Na mazdidlach napewno podróby nie ma. Tutaj też możesz zamówic http://www.wegetarianin.pl/sklep/pro...roducts_id/208 ten olej napewno nie jest podróba A o migdałowy może poprosisz w aptece żeby przywieźli (jesli to ten o ktorym pisala Jolie)? Ja nie pomoge bo w najbliższym czasie nie wybieram sie do tego typu sklepu.
karla_92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-11, 16:29   #4666
Jolie2601
Zakorzenienie

Cytat:
nie ma dla mnie nic lepszego niż szczotka z dzika Zawsze przed snem szczotkuję włosy (głową w dół)- a to przyjemne mrowienie czuć jeszcze potem przez 30 min. No i skóra jest lepiej ukrwiona. Polecam
Cytat:
Napisane przez kitty1709 Pokaż wiadomość
Hej . Może wyskakuję ni z tąd, ni z owąd, ale postanowiłam przyłączyć się w końcu do któregoś z wątków ''na stałe'' i na bieżąco wymieniać się z Wami moimi doświadczeniami na temat pielęgnacji włosów .

Od całkiem niedawna, bo od półtorej miesiąca mam bzika na punkcie ich pielęgnacji.
Dzięki opiniom wyczytanym własnie na wizażu postanowiłam zakupić troszkę kosmetyków do pielęgnacji .

Mam włosy zniszczone zabiegami fryzjerskimi, tj. rozjaśnianiem . I częstym prostowaniem i suszeniem włosków . Ale miesiąc temu zmobilizowałam się i nie prostuję, a suszę naprawdę sporadycznie .
No więc w tej chwili jestem posiadaczką : szamponu i odżywki Joanny z seri 'Rzepa' (wyczytałam, że nie posiada silikonów i jest przyjazny dla włosków ), z tej serii zakupiłam jeszcze serum do zniszczonych końcówek, jest boskie, polecam z ręką na sercu . . Mam jeszcza WAX'a do blond włosów, kompres Joanny mleko i miód oraz szampon i odżywkę Pantene (ta najnowsza seria, ze niby odbudowa wlosow w ciagu miesiaca ;P ) .
Narazie tyle, mam nadzieję, że ktoś mi coś poleci dla wzmocnienia mojej kuracji ..
Aha, łykam tabletki Humavit Z.
Popieram Karlę- polecam coś naturalnego.
A po co Ci aż tyle szamponów? Nie lepiej jeden a dobry? I ewentualnie zmieniać co kilka miesięcy?

Cytat:
Napisane przez karla_92 Pokaż wiadomość
Napewno zle zmylam ta maske, chociaz wlosy nie byly tłuste. Poprostu zabardzo obciązone bo za duzo jeszcze na nich zostało Rozdmuchalam je dzis troche suszarka zeby byly bardziej puszyste ale nic nie pomoglo
Po kokosie tak właśnie jest- on jest niby tłusty- ale tak nie do końca (nie ma jak jasny opis sytuacji). Jak już pisałam raz za słabo zmyłam (niby 2x ale jakoś mało starannie) to miałam takie dziwne strąki. I własnie nie były tłuste, a mimo to jakoś tak się zbijały
from destruction of time

"Sacred Serenity" Death
Stary 2008-02-11, 17:21   #4667
Jula84
Wtajemniczenie

Właśnie siędzę z następującą miksturą na głowie:

-oliwka z oliwek (tłoczona na zimno )
- olej kokosowy
- sok z całej cytruny
- olej rycynowy
- nafta kosmetyczna
plus siatka i czapka

trzymam to pół godziny, potem szampon rumiankowy Barwy i na koniec Rigenol na 30 min.
Stary 2008-02-11, 17:42   #4668
Koko19
BAN stały

apteka na jutrosprowad mi olejki..jak fajnie...a powiedzcie jak je nakladacie???po umyciu na mokre czy przed myciem na suche????
i jakie macie efekty po olejku migdalowym i kokosowym no i rycynowym???
Koko19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-11, 18:03   #4669
Jolie2601
Zakorzenienie

Oj, już było o tym wiele razy Po umyciu nie radzę- efekt: tłuste strąki. Stosujesz przed myciem jako maskę na suche lub wilgotne włosy (jak wolisz), myjesz szamponem (przeważnie trzeba umyć 2x), możesz potem nałożyć lekką odżywkę, w końce (po myciu) możesz wetrzeć kokos (serum- w ilości minimalnej).
Kokos nakładasz sam bądź z dodatkami np. rycyna, żółtko, sok z cytryny, miód, oliwa z oliwek etc- ja ostatnio dodaję jeszcze olejek z migdałow.

Jeszcze moje spostrzeżenia:
http://www.wizaz.pl/forum/showpost.p...postcount=4641

Miłego stosowania
from destruction of time

"Sacred Serenity" Death

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-02-11, 18:56   #4670
magrest
Zakorzenienie

GG do magrest

Jolie napisz mi proszę dokładnie, jak postepujesz ze swoimi włoskami. Tzn. czego dokładnie używasz, w jakich ilościach, jak często. Bo Twoje spostrzeżenia są bardzo optymistyczne i zachęcające do działania
magrest jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-11, 18:57   #4671
Mirelkaaa
Zakorzenienie

a ja sobie siedze z olejkiem na główce, posiedziałam godzinke i zaraz ide zmyc
Mirelkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-11, 19:00   #4672
Finlora
Zakorzenienie

Dziewczyny, mam pytanko? Używała któras z was odżywki mlecznej z kallosa?? Jesli tak to która jest lepsza - mleczna czy placenta??

I jeszcze coś: mam przesuszone farbowaniem włosy ale tłustą skórę głowy - jak mogę temu zaradzić?? Jest jakiś sposób?? Wystarczy dobry szampon do tłustej skóry głowy czy coś jeszcze??
Finlora jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-11, 19:23   #4673
Jolie2601
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magrest Pokaż wiadomość
Jolie napisz mi proszę dokładnie, jak postepujesz ze swoimi włoskami. Tzn. czego dokładnie używasz, w jakich ilościach, jak często. Bo Twoje spostrzeżenia są bardzo optymistyczne i zachęcające do działania
Jasne
To co się ostatnio dzieje z moimi włosami (duża poprawa) jeszcze bardziej motywuje mnie do systematycznej pielęgnacji.
Myję włosy średnio 3 razy w tygodniu więc 3 razy w tygodniu stosuję przed myciem maskę (kokos+rycyna+ostatnio olejek migdałowy+w przypływie weny twórczej miód- przy cyzm miód wolę nakładać osobno [tzn. razem z olejami, ale po ich uprzedniej aplikacji]- z wyżej wymienionymi składnikami tworzy jakąś dziwną konsystencję. Czasami maskę stosuję rzadziej- wiadomo, kwestia mozliwości czasowych.
Maskę trzymam z godzinkę- potem myję rozcieńczonym szamponem dla bobasków.
Przeszłam ostatnio na dietę bezsilikonową- co zdecydowanie służy moim włosom.
Po myciu nakładam często kallosa mlecznego (piękny zapach- włosy zadowolone)
W końce wgniatam małą ilość olejku kokosowego.
I to w zasadzie tyle

Czasami (znów kwestia czasu) płuczę kudły w ziołach (głównie skrzyp+pokrzywa)
Zioła bądź wodę pokrzywową/brzozową wcieram w skalp (od czasu do czasu tonik Neril [raz na 1-2tyg]- kiedyś wyleczyłam nim ostre wypadanie włosów- teraz bardziej prewencyjnie)

Z mazideł tyle.
Dodam jeszcze, że nie suszę, nie prostuję, nie czeszę na mokro. Używam szczotki naturalnej. Czeszę od końcówek i co wieczór szczotkuję włosy (2-3 minuty).

Efekty bardzo zadawalające (patrz kilka postów wyżej)
Dla pełnego zobrazowania dodam, że mam włosy z natury cienkie, farbuję na czarno od prawie 4 lat, długość kilka cm poniżej pasa.

No i jest jeszcze jedna rzecz, która mnie satysfakcjonuje- cena: kokos 11zł-w 2 miesiące nie zużyłam nawet połowy (normalna odzywka sklepowa szła w niecały miesiąc-cena pdobna), rycyna-wiadomo-grosze, migdał też nie za kosztowny (ok.4zł)

No i epopeja Mam nadzieję, że pomocna

Cytat:
Napisane przez Finlora Pokaż wiadomość
Dziewczyny, mam pytanko? Używała któras z was odżywki mlecznej z kallosa?? Jesli tak to która jest lepsza - mleczna czy placenta??

I jeszcze coś: mam przesuszone farbowaniem włosy ale tłustą skórę głowy - jak mogę temu zaradzić?? Jest jakiś sposób?? Wystarczy dobry szampon do tłustej skóry głowy czy coś jeszcze??
Mam melczną kallosa i jestem bardzo na tak-nie ma silikonów, pięknie pachnie i zostawia gładkie włosy. A co do szamponu to im łagodniejszy tym lepiej. Juz to gdzies pisałam, ale powtórze: to jest tak jak z tłustą cerą- im więcej silnych detergentów, tym bardziej się przetłuszcza.
from destruction of time

"Sacred Serenity" Death
Stary 2008-02-11, 19:28   #4674
jameliasuperstar
Przyczajenie

polecam kosmetyki TONY & GUY!!!!

JUZ MOZNA KUPIC W POLSCE JA JESTEM BARDZO ZADOWOLONA

[usunięty adres aukcji-reklama]

Edytowane przez truskawkowawiosna
Czas edycji: 2008-02-11 o 20:23 Powód: reklama
jameliasuperstar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-11, 19:33   #4675
Jolie2601
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jameliasuperstar Pokaż wiadomość
polecam kosmetyki TONY & GUY!!!!

60zł za szampon??? O gezzzzzzzz
A cóż to za cudo? Znasz skład?
from destruction of time

"Sacred Serenity" Death

Edytowane przez truskawkowawiosna
Czas edycji: 2008-02-11 o 20:24 Powód: usuniecie adresu
Stary 2008-02-11, 19:37   #4676
Finlora
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Jolie2601 Pokaż wiadomość
Mam melczną kallosa i jestem bardzo na tak-nie ma silikonów, pięknie pachnie i zostawia gładkie włosy. A co do szamponu to im łagodniejszy tym lepiej. Juz to gdzies pisałam, ale powtórze: to jest tak jak z tłustą cerą- im więcej silnych detergentów, tym bardziej się przetłuszcza.
Dzięki
Nie jestem zbyt dobra w odczytywaniu składów, Ty wiesz pewnie o wiele więcej, więc mam pytanie odnośnie silikonów - jak je rozpoznać?? W jaki sposób są zapisywane w składzie??
Finlora jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-11, 19:45   #4677
Jolie2601
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Finlora Pokaż wiadomość
Dzięki
Nie jestem zbyt dobra w odczytywaniu składów, Ty wiesz pewnie o wiele więcej, więc mam pytanie odnośnie silikonów - jak je rozpoznać?? W jaki sposób są zapisywane w składzie??
o silikonach co nieco tutaj: http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=235025
Gdybyś miała wątpliwości odnośnie jakiegoś produktu to wklej jego skład- oblookamy
from destruction of time

"Sacred Serenity" Death
Stary 2008-02-11, 20:09   #4678
paula23look
Przyczajenie

Cześć dziewczyny

Też mam strasznego bzika na punkcie włosów!

Kiedyś rozjaśniałam włosy, a obecnie od roku jestem brunetką. Oczywiście włosy brąz są dużo zdrowsze bo nie są rozjaśniane (ale o tym każdy wie).

Teraz przejdę do konkretów. Obecnie używam:
- szampon L'oreal vitamino color
- odżywka L'oreal vitamino color
-maska do włosów L'oreal vitamino color (ale maskę używam tylko raz w tygodniu żeby nie obciążać włosów)
- cement kerastase (cement jest świetny ponieważ działa pod wpływem ciepła)
- jedwab biosilk (jedwab daje tylko na końcówki)

Włosy myję co 2-3 dni, suszę i prostuję i wyglądają super.

Kosmetyki są świetne więc polecam.

Zażywam również tabletki - aktualnie merz spezial i są też ok. ( ale można też kupić tańsze odpowiedniki np. skrzypo vita)
paula23look jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-11, 20:14   #4679
Aggie125
Zakorzenienie

GG do Aggie125

Cytat:
Napisane przez jameliasuperstar Pokaż wiadomość
polecam kosmetyki ********!!!!

Reklama na Wizazu jest płatna... dwa posty i oba zachwalające to coś...

Wymiana -lakiery do paznokci (OPI, MySecret, LA Colors, Sinful Colors, Revlon, Essence) oraz perfumy (Voile d'Ambre YR, Cedre SL)
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=229655
Aggie125 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-11, 20:28   #4680
virka
Zakorzenienie

Jolie epopeja bardzo pomocna
Widać, że żadnych "cudów" nie trzeba stosować, aby być zadowolonym z efektów i zobaczyć różnicę na włosach. Oby tak dalej.
Ja również stawiam na domowe sposoby i jestem bardzo, bardzo zadowolona, zwłaszcza z płukanek ziołowych

A jakim szamponem dla dzieci myjesz włosy??

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości