Styczniowo - lutowe mamusie 2013 - część XXV:D - Strona 88 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-09-22, 20:22   #2611
nafiyqa
Zakorzenienie

Dot.: Styczniowo - lutowe mamusie 2013 - część... kolejna :D

Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość
No mi sie tez kończy podkład. A znowu z drugiej strony dobrze bo będę po wypłacie akurat
Co do skarbonki, Daria ma ale jakoś zapominamy jej tam wrzucać.

Świetny pomysł też tak zrobimy

yyyyyyyyy kto Ty???

Pieknie czlowieka witaja

Cytat:
Napisane przez mala_19kw Pokaż wiadomość
Nawijko-tak są Dopiero zaczynają spadać. Mamy jednego kasztana w sadzie i narazie spadło kilka sztuk no i jednego ma sąsiad za płotem także też trochę do nas z niego leci a my korzystamy z Oskarem
Żołędzi ostatnio O. przywlekł z parku w mieście pełne kieszenie
I slusznie - ja choć duża też lubię

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
Pstryku super!ale słodkie
wlasnie mialam Was pytać o rysowanie bo chyba Ola niny szybko zaczęła malować szczegóły dobrze pamiętam?
moje dziecko też przejawia talent do rysowania, jest leworeczny więc to śmiesznie wygląda ale rysuje ślicznie,ma poczucie koloru, interesuje sie malowaniem,zresztą ciągle mi mowi,że on zostanie artystą hihih to obrazek z przed kilku dni
Kuba nie lubi, unika jak moze rysowania.
Najczesciej mowi "Ty rysuj, a ja bede patrzyl" po czym po 2 min ucieka.

Cytat:
Napisane przez gojka24 Pokaż wiadomość
Moja lubi farbami, ale to bardziej robienie jednej wielkiej plamy i bardziej chodzi o mieszanie kolorów. Czasem coś pokoloruje i tu już całkiem fajnie, za linie coraz mniej wychodzi. Ale po czystej kartce to nie koniecznie, a ja nie nalegam. Też nie lubiałam rysować.
Za to szał ostatnio robią labirynty, typu znajdź drogę.. Musze poszukać jakiejś większej ilości. Może są dostępne jakieś książkowe wydania? Bo drukować z nternetu troche mi się nie chce..
Ototo!

Lubi za to wszelkie "zadania" typu "znajdz droge", "polacz" itp.

Mamy taka ksiazke: https://merlin.pl/365-dni-dziecka-za...ychal/2518837/ swietna jest.

Wrocilam wlasnie z zebrania w przedszkolu. 2,5h na mikrokrzsełku

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-22, 20:43   #2612
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
Dzieki ci dobra kobieto!
Szkoda, ze podklady na koncu, skonczyl mi sie, ale zal teraz kupic kiedy wiem ze bedzie promo ;-)

Funkcjonuje u was skarbonka i kieszonkowe dla dzieci?
Skarbonka
Mają w te wakacje kupione (od dawna myślałam i ciągle zapominałam kupić), wrzucamy im drobne, zbieramy na zabawki. Pierwsze zakupy dopiero przed nami

Cytat:
Napisane przez ninagg Pokaż wiadomość
Ma któraś, my bardzo polecamy, dużo więcej zabawy niż w Naciśnij mnie

Wysłane z mojego SM-G925F przy użyciu Tapatalka
Mamy Turlututu tego fioletowego, fajne ale żólta kropka lepsza wg mnie.

Cytat:
Moja lubi farbami, ale to bardziej robienie jednej wielkiej plamy i bardziej chodzi o mieszanie kolorów. Czasem coś pokoloruje i tu już całkiem fajnie, za linie coraz mniej wychodzi. Ale po czystej kartce to nie koniecznie, a ja nie nalegam. Też nie lubiałam rysować.
Za to szał ostatnio robią labirynty, typu znajdź drogę.. Musze poszukać jakiejś większej ilości. Może są dostępne jakieś książkowe wydania? Bo drukować z nternetu troche mi się nie chce..

---------- Dopisano o 16:35 ---------- Poprzedni post napisano o 16:33 ----------

AAA i chyba właśnie mam pierwszą owulację od początku starań Dopiero w tym miesiącu coś tam czuję, także.. Z tym, że w tym miesiącu to ja raczej nie chciałabym 2 kresek zobaczyć. Teraz kiedy prawdopodobnie niebawem rozpocznę pracę..
pewnie, że są

nawet teraz w biedrze

Cytat:
Napisane przez laurka23 Pokaż wiadomość
Ucięło mi cytaty, nie pamiętam co miałam wcześniej odpisać

Gratuluję!

Cudnie

Już wcześniej zwróciłam uwagę, że Leo bardzo ładnie rysuje. Michał to bardziej plamy robi, miesza kolory, ale nie rysuje za bardzo. Prędzej koloruje.

Debrah, fajny patent z tą piątką w niedzielę. Muszę wprowadzić.

Pani w przedszkolu mi mówi że Michał nie śpi na leżakowaniu, budzi dzieci. Nie chce spać. Co ja jej mam poradzić? Od prawie 2 lat nie sypia w dzień. Mówi mi że może go wcześniej budzić. Niby że o 5 na przykład? Mam wrażenie że chciała bym żeby wcześniej odbierać go, bo on się nudzi. Ale to chyba ona powinna sobie z tym jakoś poradzić? Może zorganizować mu jakieś zajęcie inne, nie wiem, malowanie, rysowanie, cicha zabawa. Mogę czegoś takiego oczekiwać czy nie ma szans?
oczywiście, że możesz

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość

bylismy u alergologa. babka w szoku ze w tych wiosenno letnich miesiacach nic sie absolutnie nie dzialo, powiedziala ze wg niej u Kuba jesli cos sie pojawia to sa to sprawy laryngologiczne a nie alergologiczne.
dostalismy repte na flixo i aerius i naklejke dla dzielnego pacjenta i tyle nastepna wizyta po nowym roku (mam dzwonic)

dzis bylo zebranie u nas w przedszkolu. ja, jako ze sredniochopdzaca to se darowalam, maz od razu po pracy pojechal. byl jedynym tatusiem
U nas duuuużo tatusiów chodzi
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-22, 20:45   #2613
gojka24
Zakorzenienie

Cytat:
Ucięło mi cytaty, nie pamiętam co miałam wcześniej odpisać

Gratuluję!

Cudnie

Już wcześniej zwróciłam uwagę, że Leo bardzo ładnie rysuje. Michał to bardziej plamy robi, miesza kolory, ale nie rysuje za bardzo. Prędzej koloruje.

Debrah, fajny patent z tą piątką w niedzielę. Muszę wprowadzić.

Pani w przedszkolu mi mówi że Michał nie śpi na leżakowaniu, budzi dzieci. Nie chce spać. Co ja jej mam poradzić? Od prawie 2 lat nie sypia w dzień. Mówi mi że może go wcześniej budzić. Niby że o 5 na przykład? Mam wrażenie że chciała bym żeby wcześniej odbierać go, bo on się nudzi. Ale to chyba ona powinna sobie z tym jakoś poradzić? Może zorganizować mu jakieś zajęcie inne, nie wiem, malowanie, rysowanie, cicha zabawa. Mogę czegoś takiego oczekiwać czy nie ma szans?
Nie wiem jak jest u P w przedszkolu, ale w tej przechowalni było tak, że rodzice podpisywali zgody na leżakowanie. Te dzieci, których rodzice nie wyrazili zgody, bądź danego dnnia nie usneły siedziały przy stoliku i musiałam im jakoś czas zorganizować. Dodam, że w tym samym czasie mmusiałam usypiac pozostałe..

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
Pieknie czlowieka witaja

I slusznie - ja choć duża też lubię

Kuba nie lubi, unika jak moze rysowania.

Ototo!

Lubi za to wszelkie "zadania" typu "znajdz droge", "polacz" itp.

Mamy taka ksiazke: https://merlin.pl/365-dni-dziecka-za...ychal/2518837/ swietna jest.

O dziekuję..

U nas zebranie było w zeszłym tyg. poszłam, posłuchałam co P. dyrektor ma do powiedzenia, a w zasadzie nic ciekawego i ważnego nie było, po czym usłyszałam, że Pani Ala jest na dłuższym zwolnieniu i zebranie naszej grupy będzie w paźdzerniku jak już wróci.. Także tylko na darmo ściągałam tatę do małej, bo w przedszkolu nie była.

Zastanawiam sie czy dawac ja od poniedziałku do przedszkola. I pediatra i alergolog/pulmonolog powiedziały to samo. To atak astmy, dziecko spokojnie może chodzić do przedszkola. Ale we czwartek mamy dentyste i boje sie, że puszczając ja w poniedziałek, do czwartku katar sie pojawi i zęba nie wyleczymy. Z drugiej strony codziennie pyta o przedszkole i dlaczego iść nie moze. Szkoda mi jej trzymać w domu, i już sama nie wiem..
gojka24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-22, 20:56   #2614
mikakrolikowa
Zakorzenienie

Debrah my mamy skarbonke Julo ma 100 zl w niej ktore wygrał w lottka z babcia, ma sobie dozbierac na jakas suoer zabawke ale nie zdecydowal sie jeszcze co, mozesz napisać co to za klocki z Masza bo Irenie chcialam kupić ,
Irena to taka Masza Julo ja tak wola ostatnio w Ikei krzyczal za nia Maszka Maszka chyba ludzie mysleli ze ma tak na imie ale to doskonake pasuje do niej
mikakrolikowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-22, 20:58   #2615
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
"Bo jak ty i tata bedziecie w pracy to wtedy ja bede wychodzil z Wojtusiem na spacer. Zobacz, o tak!"
słodkie
Cytat:
Pstryku super!ale słodkie
wlasnie mialam Was pytać o rysowanie bo chyba Ola niny szybko zaczęła malować szczegóły dobrze pamiętam?
moje dziecko też przejawia talent do rysowania, jest leworeczny więc to śmiesznie wygląda ale rysuje ślicznie,ma poczucie koloru, interesuje sie malowaniem,zresztą ciągle mi mowi,że on zostanie artystą hihih to obrazek z przed kilku dni
pięknie!
Daria czasem jak ma chęć to coś ładnego narysuje ostatnio narysowała mnie, tż i siebie
Cytat:
u nas nie muszą dzieci spać. Ważne żeby np leżały sobie cicho. Albo bajke np oglądają
Cytat:

u nas to tak max 1h zawsze.
my mamy 28 -go jest zebranie

Edytowane przez s i l v e r
Czas edycji: 2016-09-22 o 21:00
s i l v e r jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-22, 21:35   #2616
ninagg
Zakorzenienie

GG do ninagg

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;65609101]Skarbonka
Mają w te wakacje kupione (od dawna myślałam i ciągle zapominałam kupić), wrzucamy im drobne, zbieramy na zabawki. Pierwsze zakupy dopiero przed nami

Mamy Turlututu tego fioletowego, fajne ale żólta kropka lepsza wg mnie.

pewnie, że są

nawet teraz w biedrze

oczywiście, że możesz

U nas duuuużo tatusiów chodzi [/QUOTE]
A to u nas odwrotnie, żółta kropka ją tak nie kręci jak Turlututu.

Zaręczyny: 16.10.10
Data zaślubin: 02.06.2012

Ola 11.12.2012

Wojtek 14.10.2015
ninagg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-22, 22:15   #2617
hje
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość
Macalam te ćwiczenia w Biedrze, ale nie biorę, bo mamy cała teczke przedszkolna dla 4 latkow "Tropiciele" i robimy w domu. Bardzo chętnie wypełnia i slucha ;> żeby mu to do szkoly zostalo
O kurde, Pola też to ma, ale na razie ćwiczenia w ogóle jej nie interesują... Torba to oczywiście inna sprawa ��

Debrah, Pola ma skarbonkę.

Neti, super, że już pozwolenie jest! To kiedy ruszacie?

Zdrowia dla chorusów!
hje jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-22, 22:25   #2618
laurka23
Zakorzenienie

Cytat:
wow, Marsi - ale cudny rysunek!
Kuba tez lubi kolorowac na teczowe kolory osttanio nawet narysowal mnie z takimi wlosami

oczywiscie, ze tak. u nas kto chce to spi, kto nie to nie, lezy poprostu iw tym czasie albo slucha bajek albo oglada bajki, to roznie...

bylismy u alergologa. babka w szoku ze w tych wiosenno letnich miesiacach nic sie absolutnie nie dzialo, powiedziala ze wg niej u Kuba jesli cos sie pojawia to sa to sprawy laryngologiczne a nie alergologiczne.
dostalismy repte na flixo i aerius i naklejke dla dzielnego pacjenta i tyle nastepna wizyta po nowym roku (mam dzwonic)

dzis bylo zebranie u nas w przedszkolu. ja, jako ze sredniochopdzaca to se darowalam, maz od razu po pracy pojechal. byl jedynym tatusiem
Dziękuję dziewczyny, spróbuję z nauczycielką i dyrektorką pogadac ale czarno to widzę.

Cytat:
Napisane przez insolito Pokaż wiadomość
Hejka ☺

Laurka,gratuluję babeczki
Ja na początku roku szkolnego poszłam do dyrektorki przedszkola i spytałam czy jest możliwość,żeby Piotr był w czterolatkach. Dla niego nie było problemem zasypianie ,ale jak spal w przedszkolu to w domu kładł się w okolicach 24,później miał problem ze wysaniem rano i cały dzień był rozbity . Piotruś został w trzylatkach, ale na czas lezakowania chodzi z Panią do starszej grupy się bawić.

Marsi, Piotrek jest antytalent artystyczny. Jego rysunki (jeśli w ogóle da się namówić do wzięcia ołówka do ręki,) wyglądają tak jak Michała. Bazgrnie dwie kreski i koniec. On chcialby wszystko umiec od razu. Jak próbuje coś namalować i mu nie wychodzi to się denerwuje, mowi,ze nie umie i koniec. Zreszto ma tak z wiekszoscia czynnosci, ktore potrzebuja czasu, żeby się ich nauczyć. Za to jak patrzę na jego rysunki z przedszkola to są na porównywalnych poziomie dzieci z grupy. W domu ma chyba ciekawsze rzeczy do roboty.

Ja się martwię,bo Piotrek odokąd wrócił do przedszkola to zaczął bic Michała. Nie mocno,bardziej go klepie,ale do tej pory zupełnie nie przejawial agresi w stosunku do brata. Muszę porozmawiać z Panią

Przepraszam,że mnie tu mało

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

Cytat:
słodkie

pięknie!
Daria czasem jak ma chęć to coś ładnego narysuje ostatnio narysowała mnie, tż i siebie

u nas nie muszą dzieci spać. Ważne żeby np leżały sobie cicho. Albo bajke np oglądają

No nie musi spać, ale on po prostu nie wyleży prawie 2 godzin, kręci się, wierci, przeszkadza. Czasem ma dzień, że wyleży tylko z 5 razy do toalety pójdzie, a w inny nie. Nie muszę dodawać, że co rano jest że on nie chce iść bo musi leżakować.
Jutro nie idzie bo znów katar i kaszel. Jak się dowiedział, to usłyszałam, fajnie, nie będę leżakował
laurka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-23, 10:31   #2619
s i l v e r
Zakorzenienie

Hej

Jestem po wizycie wszystko ok. Dzidziuś machał nóziami serduszko pięknie bije. I na 90% będzie dziewczynka
Stary 2016-09-23, 10:40   #2620
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
No nie musi spać, ale on po prostu nie wyleży prawie 2 godzin, kręci się, wierci, przeszkadza.
2 godz???????????????? matko, tyle to zdrowy dorosly by nie wylezal!
u nas "drzemka" trwa jakies pol godzinki ale jesli jakies dziecko zasnie to wtedy nie wybudzaja

Cytat:
Hej

Jestem po wizycie wszystko ok. Dzidziuś machał nóziami serduszko pięknie bije. I na 90% będzie dziewczynka

imie juz macie?

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-23, 11:44   #2621
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:

W planach byla godzina, ale pani sie rozgadala

Cytat:
Hej

Cytat:
No nie musi spać, ale on po prostu nie wyleży prawie 2 godzin, kręci się, wierci, przeszkadza. Czasem ma dzień, że wyleży tylko z 5 razy do toalety pójdzie, a w inny nie. Nie muszę dodawać, że co rano jest że on nie chce iść bo musi leżakować.
Jutro nie idzie bo znów katar i kaszel. Jak się dowiedział, to usłyszałam, fajnie, nie będę leżakował
Hhaha niemozliwy jest

U nas drzemki trwaja ok 1,5h, po tym czasie panie wybudzaja.
Wszystkie dzieci spia.
Choc wczoraj na zebraniu rodzice sie buntowali przeciwko drzemkom, bo wieczorami maja problem z usypianiem.

Dzis w przedszkolu bal jesieni i przedstawienie. Kuba zakatarzony, zreszta podobnie jak rok temu...

Stary 2016-09-23, 12:05   #2622
marsi11
Zakorzenienie

silver- pięknie! ale się cieszę

zainspirowana ostatnimi zdjęciami neti ogłaszam,że robie dzieciom kuchnie drewnianą, mam nadzieję,że po weekendzie będę mogła pochwalić się efektem
marsi11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-23, 12:38   #2623
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
Pieknie czlowieka witaja

Cytat:
o kurcze. 2 h to strasznie długo. U Darii tak pół godzinki odpoczynku, a jak jakieś dziecko zaśnie to nie budzą go.A jak któreś dziecko nie chce spać to mogą Panie puścić jakąś bajkę np.? żeby sobie w spokoju leżał?
hmm nie wiem co Ci doradzić

Cytat:

imie juz macie?
Tak Będzie Hania <3 wiem ,że ostatnio dużo dziewczynek o tym imieniu,ale nie patrzę na to czy imię jest popularne czy nie. Bardzo nam się podoba a mojemu mężowi trudno jest dogodzić w sprawie wyboru imienia imię dla Darii wybieraliśmy pół roku bo żadne mu się nie podobało

---------- Dopisano o 12:38 ---------- Poprzedni post napisano o 12:33 ----------

Cytat:
Cytat:

dziękuję
jestem przeszczęśliwa
na razie to tak na 90% ale powiedziała,że niczego między nogami nie widzi
5 października mam usg połówkowe więc myślę,że dowiem się na 100%.
Dziś rano mi Daria mówiła,że chciałaby bardzo siostrzyczkę Mówiłam jej,że idę do lekarza i dziś się może dowiem czy będzie chłopczyk czy dziewczynka. To mi powiedziała,że nie lubi chłopców Także pewnie bardzo ją ta wiadomość ucieszy
Stary 2016-09-23, 13:29   #2624
gojka24
Zakorzenienie

Sileer super wieści.

Właśnie wymieniłam Sama digitizer w telefonie jaram sie jak głupia.. Tyle strachu a tu chwilka roboty. Odkręcić 9srubek, odpiąć, odkleić stary. Podpiąć nowy i skręcić. Ot cala filozofia. 30 pare złotych a nie 400 jak mi w salonie krzyknęli..
Stary 2016-09-23, 13:41   #2625
pstryczek84
Zakorzenienie

Gojka - brawo!
Silver-bardzo ladne imie...

Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka

Stary 2016-09-23, 13:53   #2626
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
Gojka - brawo!
Silver-bardzo ladne imie...

a mnie się bardzo podoba imię Wojtuś
jak moja siostra była w drugiej ciąży to nie wiedziała jakie imię wybrać. Doradziłam jej,że Wojtuś śliczne jest i tak zostało
Stary 2016-09-23, 15:43   #2627
laurka23
Zakorzenienie

Cytat:

W planach byla godzina, ale pani sie rozgadala

Hhaha niemozliwy jest

U nas drzemki trwaja ok 1,5h, po tym czasie panie wybudzaja.
Wszystkie dzieci spia.
Choc wczoraj na zebraniu rodzice sie buntowali przeciwko drzemkom, bo wieczorami maja problem z usypianiem.

Dzis w przedszkolu bal jesieni i przedstawienie. Kuba zakatarzony, zreszta podobnie jak rok temu...
Z tej jednej strony się cieszę że nie zasypia Michał też zakatarzony, zachrypnięty i kaszlący.

Cytat:

zainspirowana ostatnimi zdjęciami neti ogłaszam,że robie dzieciom kuchnie drewnianą, mam nadzieję,że po weekendzie będę mogła pochwalić się efektem
Koniecznie się pochwal

Cytat:

o kurcze. 2 h to strasznie długo. U Darii tak pół godzinki odpoczynku, a jak jakieś dziecko zaśnie to nie budzą go.A jak któreś dziecko nie chce spać to mogą Panie puścić jakąś bajkę np.? żeby sobie w spokoju leżał?
hmm nie wiem co Ci doradzić

Tak Będzie Hania <3 wiem ,że ostatnio dużo dziewczynek o tym imieniu,ale nie patrzę na to czy imię jest popularne czy nie. Bardzo nam się podoba a mojemu mężowi trudno jest dogodzić w sprawie wyboru imienia imię dla Darii wybieraliśmy pół roku bo żadne mu się nie podobało

---------- Dopisano o 12:38 ---------- Poprzedni post napisano o 12:33 ----------

dziękuję
jestem przeszczęśliwa
na razie to tak na 90% ale powiedziała,że niczego między nogami nie widzi
5 października mam usg połówkowe więc myślę,że dowiem się na 100%.
Dziś rano mi Daria mówiła,że chciałaby bardzo siostrzyczkę Mówiłam jej,że idę do lekarza i dziś się może dowiem czy będzie chłopczyk czy dziewczynka. To mi powiedziała,że nie lubi chłopców Także pewnie bardzo ją ta wiadomość ucieszy
Michał mówi, że panie puszczają muzykę jakąś, albo słuchowisko. Jeśli chodzi o oglądanie, to w przedszkolu nie ma tv

Mi lekarz powiedział że to co widzi to nie są jajca
laurka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-23, 16:17   #2628
nafiyqa
Zakorzenienie

Tez bym chciała Hanię, gdyby... No wlaśnie gdyby

U nas tez nie ma tv w przedszkolu.
I dobrze, bo Kuba na pewno odmówiłby drzemki gdyby mial do wyboru spanie i ogladanie

Stary 2016-09-23, 16:22   #2629
pstryczek84
Zakorzenienie

Ja wole jak nie spi w przedszkolu

Stary 2016-09-23, 16:54   #2630
ninagg
Zakorzenienie

GG do ninagg

Cytat:

a mnie się bardzo podoba imię Wojtuś
jak moja siostra była w drugiej ciąży to nie wiedziała jakie imię wybrać. Doradziłam jej,że Wojtuś śliczne jest i tak zostało
Gratuluję Hani

Tak imię Wojtuś jest śliczne, u nas miał być Adrian a ja zaproponowałam Wojtuś i tak się spodobało n obojgu, że zostało.

Zaręczyny: 16.10.10
Data zaślubin: 02.06.2012

Ola 11.12.2012

Wojtek 14.10.2015
ninagg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-23, 22:44   #2631
elllmi
Zakorzenienie

hej

mieli nam wczoraj robić elewację i wyobraźcie sobie, że po umówieniu terminu i dwóch tygodniach czekania na ekipę, TŻ dostał rano smsa!!!, że jednak nie będą tego robić nawet nie mieli odwagi zadzwonić, a jak TŻ dzwonił, to nie odbierali; porażka ekipa ku.rwa z polecenia; jestem taka wściekła jak nam się nie uda nikogo sensownego znaleźć, to mamy kasę zamrożoną w materiale do wiosny, bo już wszystko kupiliśmy i czekało na tych idiotów

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
Funkcjonuje u was skarbonka i kieszonkowe dla dzieci?
mamy Fifi zbiera na rower z pedałami, dzwonkiem i hamulcem

Cytat:
Napisane przez mala_19kw Pokaż wiadomość
Dziś w lidlu mają być fajne roboty za 99zł-ma któraś z was sprzęt z lidla? Jak z jakością tych rzeczy?
ja mam blender, już jakieś dwa lata i polecam

Cytat:
Napisane przez insolito Pokaż wiadomość
Marsi, Piotrek jest antytalent artystyczny. Jego rysunki (jeśli w ogóle da się namówić do wzięcia ołówka do ręki,) wyglądają tak jak Michała. Bazgrnie dwie kreski i koniec. On chcialby wszystko umiec od razu. Jak próbuje coś namalować i mu nie wychodzi to się denerwuje, mowi,ze nie umie i koniec. Zreszto ma tak z wiekszoscia czynnosci, ktore potrzebuja czasu, żeby się ich nauczyć.

Filip jest identyczny! tylko słońce potrafi narysować i też się wścieka, jak mu coś nie wychodzi i jest po zabawie

Cytat:
elllmi - wow, cuuuudne te pokoje

noooo, genialne są nawet nie żałowałam zbytnio, że pogody nie było, bo w takich wnętrzach można siedzieć

Cytat:
skąd ja to znam

Cytat:
super, gratulacje
ale wiesz jak to jest - u Marsi cykuś zniknął, u Ciebie może się pojawić

Zapisz
Zapisz
Zapisz

elllmi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-24, 09:22   #2632
gojka24
Zakorzenienie

Ellmi, straszne co piszesz o tej ekipie. Nie wyobrażam sobie, aby mój mąż tak postąpił.. Zdarza my się przesunąć terminy, ale bez przesady..

Milusio w domu mam. Grzeja nam od wczoraj, az chce się żyć

Zaproponowałam malej, ze uszyje jej plecak worek do przedszkola na zapasowe ubranka. Pytam jakie zwierzątko, bo muminek to raczej na lato. Wymyśliła. Żyrafę.. Ale mam wyzwanie;-)
Stary 2016-09-24, 09:27   #2633
pstryczek84
Zakorzenienie

Elllmi - o kurde, ale dziady!!!

Stary 2016-09-24, 09:29   #2634
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez mikakrolikowa Pokaż wiadomość
Debrah my mamy skarbonke Julo ma 100 zl w niej ktore wygrał w lottka z babcia, ma sobie dozbierac na jakas suoer zabawke ale nie zdecydowal sie jeszcze co, mozesz napisać co to za klocki z Masza bo Irenie chcialam kupić ,
Irena to taka Masza Julo ja tak wola ostatnio w Ikei krzyczal za nia Maszka Maszka chyba ludzie mysleli ze ma tak na imie ale to doskonake pasuje do niej
A proszę cię bardzo, takie klocki:

http://allegro.pl/big-klocki-masza-i...712184598.html

http://allegro.pl/big-klocki-masza-i...446119408.html

one się BIG nazywają

Cytat:
Sileer super wieści.

Właśnie wymieniłam Sama digitizer w telefonie jaram sie jak głupia.. Tyle strachu a tu chwilka roboty. Odkręcić 9srubek, odpiąć, odkleić stary. Podpiąć nowy i skręcić. Ot cala filozofia. 30 pare złotych a nie 400 jak mi w salonie krzyknęli..
Brawo :d zdolniacha.

Silver, gratuluję 2 córy fajne są
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-24, 11:47   #2635
pstryczek84
Zakorzenienie

szaja - widzialam twoj post odnosnie dyplomowania. to co powiesz na to?
dostalam wczoraj mejl o szumnym tytule: Odbior aktów nadania stopnia nauczyciela dyplomowanego.
mysle sobie - oho! ciekawe co w tym roku wymyslili? zazwyczaj uroczyste wreczenie odbywalo sie w szkole muzycznej, byl koncert itp. no tak powiedzmy "na wypasie" oczywiscie w graniach rozsadku no wiec otwieram ten mejl, czytam, czytam i oczom mym nie wierze:
"blebleble... Akty można będzie odebrać w dniach 27 - 29 września 2016 r. w godzinach 8:00 – 19:00 w pokoju 23 (2 piętro) w siedzibie Delegatury."
Ja pier.dole Jak Bozie kocham, az mi sie przykro zrobilo

Stary 2016-09-24, 13:17   #2636
Konto usunięte

Pstryniu, ok, przebite :/ To jest żenada.

Z przyjemnych rzeczy - co kupujecie na 4 urodziny albo Mikołajki, Gwiazdka?
Stary 2016-09-24, 14:13   #2637
hope01
Zakorzenienie

Właśnie dzisiaj miałam wskoczyć z pytaniem o prezenty

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

hope01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-24, 14:22   #2638
gojka24
Zakorzenienie

Szaja, pomysłów brak. Jedyne co mi do głowy przychodzi to mlp, moze jakiś domek, samochód kilka figurek. Bardziej chodzi mi o to, ze sporo okazji będzie i będzie mogla zebrac jakas kolekcję np.

Myślałam tez o klockach jakiś. Ale duplo juz mi sie bez sensu wydaje, nie mamy ani jednego zestawu.. Na lego frends czy jakie tam inne sa jest jeszcze czas.

Mamy etap lalek, wiec rozważam dużego bobasa i może ubranka bym uszyla.

Prosi tez o equestia Girl, wiec moze jakas lalkę. Mowi o barbie.

Sama nie wiem.

Moze ktoras tu cos fajnego podpowie..

---------- Dopisano o 14:22 ---------- Poprzedni post napisano o 14:20 ----------

Oj, pisac o mlp miałam na myśli pet shopy a nie kucyki.
Stary 2016-09-24, 14:41   #2639
pstryczek84
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;65663396]Pstryniu, ok, przebite :/ To jest żenada.

Z przyjemnych rzeczy - co kupujecie na 4 urodziny albo Mikołajki, Gwiazdka?[/QUOTE]

albo z okazji pojawienia sie nowego czlonka rodziny?

moj ma faze teraz na wszelkie robotki reczne-malowanie, ciastolina itp. ale nie bede mu teraz nic kupowac bo moze mu sie to znudzic do tego czasu i bedzie doopa. poczekam blizej konkretniejszej daty i wtedy bede myslec.

a Ty co juz upatrzylas?

UWAGA - promo w Smyku!
po wpisaniu kodu RABAT25 dostajemy -25% i jeszcze lepiej , wpisujemy kolejny kod DZIECKO i dostajemy jeszcze 20%.

Stary 2016-09-24, 14:44   #2640
Delicjanka
Zakorzenienie

Szaja, nie mam pomysłu, moja A. nie est dzieckiem zabawkowym, więc może jakaś super ekstra książka , ew cos z mala motoryką związanego.

Czy Wasze dzieci też odsypiają w weekend przedszkole? Amela zazwyczaj w piątek pada o 16,17 i spi do rana, w sb i nd drzemki po 3 h w dzien

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości