Listopadowe mamy 2016: Pierdołowaty wątek vol. VIII uważam za otwarty - Strona 31 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-09-23, 14:23   #901
Anettt87
Zadomowienie

Dot.: Listopadowe mamy 2016: Pierdołowaty wątek vol. VIII uważam za otwarty

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
Ej, donoszona ciaza jest w skonczonym 37 tyg czy 38? Bo mi w glowie siedzi 38 tydz, ale to traktuje sie jako 37/0 czy 38/0?

Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka
Położna u mnie w szpitalu mówiła, że 37 tydzień skończony.

Cytat:
Napisane przez Kasmaris Pokaż wiadomość
Hej Dziewczyny, witam w 8 wątku (szalone!! po pierwsze to nie wiem która z Was pierwsza poleciła aptekę Gemini ale rzeczywiscie ceny ma bez porównania lepsze niz inne apteki!! Od początku ciazy jem Pregne Plus i wszędzie płaciłam za nia 49 zł a na gemini 30 zł!! Szkoda tylko ze wlasnie rozpoczęłam nowe opakowanie i moze sie okazac, ze wiecej potrzebne nie bedzie
(...)
Macie juz pomysły w co sie pakujecie? Ja bym najchętniej swoją walizkę na kółkach wzięła, nie jest duża (służy jako bagaż podręczny) ale nie chce zeby mnie wyśmiali w szpitalu ze z walizka przyjechałam no i mam problem..myśle czy nie pożyczyć tzeta na siłownie..no nie wiem, chętnie dowiem sie jak Wasze pomysły
Pozdrawiam mamuśki i wszystkie maluszki
Też właśnie zasiadłam do Gemini i sporządzam zamówienie, już jedno z ostatnich chyba
A do porodu mam zamiar wziąć 1 walizkę na kółkach - mam taką wielkości bagażu podręcznego do samolotu (z tworzywa sztucznego, więc będzie potem bez problemu można ją wymyć i zdezynfekować po szpitalu) i drugą miękką torbę a'la podróżną - kupiłam w ikei za 15 zł ona będzie na lżejsze rzeczy, ale jest dość pojemna no i bez problemu ją potem upiorę
Anettt87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-23, 14:39   #902
Listopadowaa
Zakorzenienie

[1=60d64c77414195c3f1000bf c6e843f4303cd6908_5f3f007 4680ed;65630271]Szkoda ale następnym razem na pewno nie popełni tych samych błędów i zda

Na czas weekendu żegnam się z Wami Lecę się pakować i wracam w poniedziałek
A póki co zostawiam świeżutkie zdjęcie brzuszka z dzisiaj (32t 1d) (basiczek wczoraj pisała żebyśmy tutaj powrzucały bo chciałaby zobaczyć więc spełniam prośbę i wrzucam swój )
Trzymajcie się [/QUOTE]

oooo ty masz brzusze

Miłego weekendu

A ja po wizycie...niestety bez usg....kolejna recepta na moje stany zapalne :/ Było badanie na fotelu tylko. A za poltora tygodnia mam gbs i przy okazji usg.

---------- Dopisano o 15:27 ---------- Poprzedni post napisano o 15:27 ----------

Cytat:
Napisane przez Gosiurek Pokaż wiadomość
Śliczna i oryginalna rzecz

Brawo Ty

Przykre. Zda za drugim razem

Sory za niedyskretne pytanie, ale też macie dużo wydzieliny z bozenki?
Ja mam wrażenie że czasami nie nadążam z wkladkami, bo zwyczajnie mnie zalewa. Ginekologicznie wszystko ok, nie ma żadnej infekcji a lekarz rozkłada ręce i mówi że taka uroda. A ja prawie po każdej nocy mam mokre gatki od piżamy i gorę od mleka
Dziś chyba na golaska będę spała bo wszystko w praniu

Anulka - jak zwykle lachon
ale ja zmagam sie z infekcjami

---------- Dopisano o 15:29 ---------- Poprzedni post napisano o 15:27 ----------

Cytat:
Napisane przez aleksandramaj Pokaż wiadomość
To ja się moje drogie melduję po usg wzrostowym.

No i tak - Zosia rośnie w porządeczku, wszystko gra. Waży 2,240 kg w 34t0d. Serduszka nie udało się sprawdzić, bo się złośliwiec plecami odwróciła i nie chciała się przekręcić. Szyjka 41 mm, podobno idealna.
No ale, żeby nie było wszystko idealnie, to ilość płynu/wód mi się zwiększyła, mam je w górnej granicy - afi 22. No i mam to kontrolować. Babeczki super wcisnęły mnie na kontrolę 7 października do szpitala, w którym mam rodzić. "Z ulicy" bym się tam na kontrolę nie dostała
No i teoretycznie potem do końca powinni mnie tam prowadzić.

A na obiad mężu zabrał mnie do chinolków na spring rolls i spaghetti sojowe z warzywami

Ahhh i kupilismy u producenta naszego wózka materacyk taki memory foam i stelaż pod gondolę

---------- Dopisano o 13:43 ---------- Poprzedni post napisano o 13:41 ----------

Wszystkoooooooooo!!
no to super! Gratuluje!

---------- Dopisano o 15:39 ---------- Poprzedni post napisano o 15:29 ----------

strasznie jestem zmeczona, spalam w nocy od 22 do 4 rano, potem od 5.30 do 8 a oczy mi sie zamkykają
Wczoraj bylam cały dzien poza domem i albo dlatego albo coś mnie bierze. Dzisiaj czułam sie jakbym miala goraczke ale na termometrze tylko 36,3....w glowie mi się kreci. Co raz czesciej mam zgage i nie moge pic kawy Tak sobie mysle czy zrobic sobie teraz taką malutka na pol z mlekiem

Ja na obiad zrobiłam rosół. Wczoraj wracając do domu w nocy powiedziałam, ze mam ochotę, a tz dzisiaj rano jak jeszcze spalam pojechał na zakupy i kupił produkty No i kuoił mi te masło czekoladowe z Wedla. Jakie to dobre

I wczoraj duzo jeździliśmy autem i przy gwałtownej jeździe wszystko mi sie cofa i robi mi sie niedobrze. Też tak macie ?

Edytowane przez Listopadowaa
Czas edycji: 2016-09-23 o 14:41
Listopadowaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-23, 14:53   #903
aleksandramaj
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Listopadowaa Pokaż wiadomość
I wczoraj duzo jeździliśmy autem i przy gwałtownej jeździe wszystko mi sie cofa i robi mi sie niedobrze. Też tak macie ?
Eeeeee ja dopiero co zrobiłam ponad 3000 km w 9 dni, nie mam żadnych dolegliwości Prowadzę też bez problemów, tylko jak się wygramalam z auta, to musi śmiesznie wyglądać

Odpoczywaj kobiecinko!
Smaka mi zrobiłaś na bułeczkę z kremem czekoladowym i masłem orzechowym! Ale zaraz lecę do domu, mam piernik staropolski otwarty. Zrobię sobie do niego herbatkę z sokiem malinowym i cytrynką

Edytowane przez aleksandramaj
Czas edycji: 2016-09-23 o 14:54
aleksandramaj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-23, 14:59   #904
Listopadowaa
Zakorzenienie

Cytat:
Eeeeee ja dopiero co zrobiłam ponad 3000 km w 9 dni, nie mam żadnych dolegliwości Prowadzę też bez problemów, tylko jak się wygramalam z auta, to musi śmiesznie wyglądać

Odpoczywaj kobiecinko!
Smaka mi zrobiłaś na bułeczkę z kremem czekoladowym i masłem orzechowym! Ale zaraz lecę do domu, mam piernik staropolski otwarty. Zrobię sobie do niego herbatkę z sokiem malinowym i cytrynką
no ja mam bułeczkę to sobie chyba zaraz posmaruje, i moze mleko do tego W sumie to zimne mleko polecone przez blue pomaga mi na te zgage
Tak piszecie co tyhc szyjkach, plynach owodniowych a ja nic nie wiem Kazdy sprzet nawet taki gorszy na nfz zmierzy te parametry ?

---------- Dopisano o 15:59 ---------- Poprzedni post napisano o 15:58 ----------

najgorzej ze mam taki balagan w pokoju, sterta ubran a nie mam sily ani ochoty cokolwiek z tym zrobić. A mało tego ten balagan mnie denerwuje jak zyc ?
Stary 2016-09-23, 15:13   #905
MajWija
Wtajemniczenie

Dzień dzisiaj jakiś taki mam zakręcony.
Do tego Mały jeszcze coś dzisiaj leniwy jest ;/
Mam nadzieję, że wieczorem się rozrusza.
MajWija jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-23, 15:52   #906
KoniKa4
Rozeznanie

Hej

Cytat:
Napisane przez MajWija Pokaż wiadomość
Mnie trochę dziwią te wyliczenia terminu porodu na podstawie USG.
Mój gin mi od początku mówił, że termin może się zmienić jedynie do pierwszego badania prenatalnego, czyli do 12tc a później już nie podlega zmianie bo nie ma to znaczenia.
Tłumaczył to na takiej zasadzie, że każdy dzieć rośnie swoim tempem i na przykładzie dwóch kobiet z identycznymi tp jedno np w 35tc będzie miało 2,5kg a inne 3kg i mimo, że tej z 3kg USG pokazuję termin na dwa tygodnie wcześniej to i jedna i druga ma największe szanse na urodzenie w terminie z datą, która została ustalona do 12tc bo to nie waga dziecka decyduję o tym, ile ono posiedzi w brzuchu tylko czas, który jest mu potrzebny do pełnego rozwoju.
a ja się w ogóle tymi wyliczeniami terminu nie przejmuję, mam niby kilka dni różnicy między USG a OM, ale jakież to ma znaczenie? byleby ciąża była donoszona. Wiem też kiedy była owulacja i data porodu wg owulacji jest dla mnie najbardziej miarodajna.
Tym co mi teraz pokazuje USG się nie przejmuję - to tak jakbym chciała z fusów wywróżyć datę porodu - dzidziuś i tak będzie wychodził wtedy gdy będzie na to gotowy

Cytat:
Napisane przez desire87 Pokaż wiadomość
jakie macie ciśnienie w ciąży? Ja mam zazwyczaj ok. 130/80pare. Teraz 120/93. Przed ciążą zawsze miałam niskie (115-120/60) i od kilku dni mam zawroty głowy..
mówiłam lekarce o tych zawrotach i powiedziała że jak będą się utrzymywać to wziąć skierowanie do neurologa od lekarza rodzinnego ..
ja mam 120/70 ostatnio, wcześniej miałam zazwyczaj około 110/60 ogólnie w ciąży mam niższe niż przed

[1=60d64c77414195c3f1000bf c6e843f4303cd6908_5f3f007 4680ed;65621901]

nie wiem czy to było na pewno GBS W każdym razie wczoraj pojojczałam a dzisiaj czuję się jak młody buk

Dzień dobry [/QUOTE]

a GBS się sprawdza przez wymaz z pochwy?

Cytat:
Napisane przez Anettt87 Pokaż wiadomość
Udało mi się mniej więcej Was nadrobić

Gratki za wizyty dziewczyny!

I zdrówka dla przeziębionych, nie dajcie się!

Mam pytanie, nosicie jeszcze obrączki/pierścionki? Mnie ostatnio jakby puchły palce, albo po prostu przytyły :P i już coraz ciężej obrączka schodzi. Obawiam się, że będę musiała niedługo się z nią pożegnać na jakiś czas buu.

Pogoda szara i ponura się zrobiła, mój syn od wczoraj leniwy, muszę się postarać trochę i go poszturchać, żeby się łaskawie zaczął ruszać. Mam nadzieję, że szybko to przejdzie, bo zdecydowanie wolę, jak dużo bryka. A mi też się przez tę pogodę nic nie chce...
ja ściągnęłam ponad miesiąc temu, mi się będzie ciężko później znowu do obrączki przyzwyczaić, zdjęłam bez oporów na wszelki wypadek

i byłam dziś na 1 spotkaniu z położną i mam bardzo dobre wrażenia po wizycie
KoniKa4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-23, 15:55   #907
Panna Izabela
Zakorzenienie

Cytat:
dzien doberek!
udalo mi sie jednak dzis skoczyc do labow, takze jutro mam wolne jestem z siebie dumna bo rano wytrzymalam zeby sie nie zsiusiac przed umyciem i do tego ogarnelam dwa kubeczki. brawo ja!!!
w labach jak to w labach... bez zmian. ludzie patrzyli na mnie jak na kiwajacego sie ufoluda ale nikt w kolejce mnie nie przepuscil na szczescie jakos specjalnie dlugo nie czekalam no ale jednak
ciekawe jak ta tarczyca wyjdzie, brrrrrrr
Brawo! Ja w przychodni nie liczę ani na pierwszeństwo, ani na krzesło. Jak tam idę to każdy się na mnie patrzy na bezczela, zjeżdża na brzuch i siedzą dalej. Starsze babki dumne, że mają większe prawo siedzieć niż ja, a młodsze i panowie, że tacy "twardzi" i nie ustępują....

Cytat:
przyszly mi z allegro butki i legginsy za ta cene sa mega superanckie
jak dostane wyplate w pazdzierniku to sobie kubie jeszcze ze dwie pary tych legginsow. bralam troche w ciemno bo nie bylo rozmiaru "od kroku" a ja dlugonogowiec jestem ale sa idealne

---------- Dopisano o 12:09 ---------- Poprzedni post napisano o 12:00 ----------

dobra, to co by bylo dalej tak cudnie, pieknie i w ogole to stawiam kazdej bezalkoholowe
mam juz wyniki: wszystko idealne
ale sie ciesze
mocz super, ta tarczyca super i nawet hemoglobinka mi pieknie podskoczyla i jest w normie
Brawo za wyniki!!!
Ciekawe jak tam moja tarczyca.. Badania robię w przyszłym tyg... Mi się marzą już pociążowe zakupy. Dziś rano tż stwierdził, że po porodzie muszę nowy biustonosz kupić

Cytat:
Napisane przez magda17x Pokaż wiadomość
dziękuję za kciukasy. Niestety nie udało się zdać Ale jestem z niego dumna, ponieważ jeździł godzinę i wrócił za kierownicą na plac.. niestety popełnił jakieś błędy, które spowodowały negatywny wynik końcowy
Zda w innym terminie
Cytat:
Juz kiedys pisalysmy o tej wydzielinie. Normalna sprawa w ciazy. Ja tez mam duzo. Z tego co pamietam, inne dziewczyny tez. Spokojna twoja poczochrana :-D

Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka
Dokładnie ja zresztą nie wyobrażam sobie funkcjonowanie bez wkładek teraz... A luteina mi jeszcze bardziej zwiększyła.

Cytat:
To ja się moje drogie melduję po usg wzrostowym.

No i tak - Zosia rośnie w porządeczku, wszystko gra. Waży 2,240 kg w 34t0d. Serduszka nie udało się sprawdzić, bo się złośliwiec plecami odwróciła i nie chciała się przekręcić. Szyjka 41 mm, podobno idealna.
No ale, żeby nie było wszystko idealnie, to ilość płynu/wód mi się zwiększyła, mam je w górnej granicy - afi 22. No i mam to kontrolować. Babeczki super wcisnęły mnie na kontrolę 7 października do szpitala, w którym mam rodzić. "Z ulicy" bym się tam na kontrolę nie dostała
No i teoretycznie potem do końca powinni mnie tam prowadzić.

A na obiad mężu zabrał mnie do chinolków na spring rolls i spaghetti sojowe z warzywami

Ahhh i kupilismy u producenta naszego wózka materacyk taki memory foam i stelaż pod gondolę

---------- Dopisano o 13:43 ---------- Poprzedni post napisano o 13:41 ----------

Wszystkoooooooooo!!
Super, waga piękna!! Mój syn zazwyczaj też jest plecami i łaskawie po różnych kombinacjach się na chwilę przekręci...
Dobrze, że się Tobą zajęli.

Cytat:
Napisane przez paulinika Pokaż wiadomość
Właśnie dostałam smsa ze szkoły że moja córka nie odrobila zadań domowych... Że mam z nią porozmawiać wieczorem i dać karę... Tylko kuwa WTF??? Jak ona zadań nie miała bo codziennie sprawdzam...
Karać??? A to nie Ty powinnaś o tym decydować? Na Twoim miejscu jeśli córka nie będzie wiedziała, o co chodzi, zadzwoniłabym do szkoły.

Cytat:
Udało mi się mniej więcej Was nadrobić

Gratki za wizyty dziewczyny!

I zdrówka dla przeziębionych, nie dajcie się!

Mam pytanie, nosicie jeszcze obrączki/pierścionki? Mnie ostatnio jakby puchły palce, albo po prostu przytyły i już coraz ciężej obrączka schodzi. Obawiam się, że będę musiała niedługo się z nią pożegnać na jakiś czas buu.

Pogoda szara i ponura się zrobiła, mój syn od wczoraj leniwy, muszę się postarać trochę i go poszturchać, żeby się łaskawie zaczął ruszać. Mam nadzieję, że szybko to przejdzie, bo zdecydowanie wolę, jak dużo bryka. A mi też się przez tę pogodę nic nie chce...
Ja noszę i obrączkę i zaręczynowy. Ten drugi tylko raz na lewej dłoni raz na prawej, jak czasem z palca spada...

Cytat:
Hej Dziewczyny, witam w 8 wątku (szalone!! po pierwsze to nie wiem która z Was pierwsza poleciła aptekę Gemini ale rzeczywiscie ceny ma bez porównania lepsze niz inne apteki!! Od początku ciazy jem Pregne Plus i wszędzie płaciłam za nia 49 zł a na gemini 30 zł!! Szkoda tylko ze wlasnie rozpoczęłam nowe opakowanie i moze sie okazac, ze wiecej potrzebne nie bedzie
Wczoraj zakupiłam koszule do szpitala, dwie ładniejsze, jedna taka za 18 zł do samego porodu, nie bedzie mi jej szkoda pozniej wyrzucić. Ale tutaj takie przemyślenie, nie uważacie ze to smieszne zeby większość tych koszul była taka brzydka, infantylna, ze zwierzątkami, kotkami, pieskami i misiami miedzy cyckami? Szarobura, jak dla 12 letniej dziewczynki? Ja nie mowie ze do szpitala mamy sie w seksowne koszule ubrać, ale naszukalam sie dwie godziny w necie koszul w miarę z klasa, niedrogich i do tego wygodnych. Chociaz to sie tak naprawde okaże jak przyjdą jak beda w porzadku to podeśle zainteresowanym linka no i szlafrok tez dokupilam, zeby nie musieć mojego puchatego brać do szpitala, który by mi pewnie 3/4 torby zajął!
Macie juz pomysły w co sie pakujecie? Ja bym najchętniej swoją walizkę na kółkach wzięła, nie jest duża (służy jako bagaż podręczny) ale nie chce zeby mnie wyśmiali w szpitalu ze z walizka przyjechałam no i mam problem..myśle czy nie pożyczyć tzeta na siłownie..no nie wiem, chętnie dowiem sie jak Wasze pomysły

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

---------- Dopisano o 13:15 ---------- Poprzedni post napisano o 13:13 ----------

Dokładnie mamy takie same przemyślenia, z jednej strony tak bardzo nie moge sie doczekać az zamkniemy drzwi mieszkanka, położymy kruszyne do łóżeczka i bedziemy z nia tylko my a z drugiej juz sobie wyobrażam te myśli I CO TERAZ?!??

Mnie czeka jeszcze jedno zamówienie. Potrzebuję właśnie Femibion, ale średnio się go opłaca zamawiać, skoro przesyłka 15 zł. Wychodzi drożej niż 49 zł wtedy....

Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka

http://www.suwaczek.pl/cache/97014df637.png

ŻONA od 30.08.2014

ZARĘCZENI 28.11.2012
RAZEM 17.09.2010
Panna Izabela jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2016-09-23, 15:56   #908
Listopadowaa
Zakorzenienie

gbs to wymaz z pochwy i odbytu.
Stary 2016-09-23, 16:12   #909
basiczek24
Wtajemniczenie

Annulka, dzieki bardzo za foto, faktycznie pileczka malutka i te wszystkie kg na plusie to w piersiach sa I udanego weekendu.

Ja obraczke w dalszym ciagu nosze, ale za to maz nie nosi bo nie moze sie do niej przyzwyczaic, on w ogole nic z bizu nie ma, nawet zegarka.

Nie pamietam ktora pisala o idealnych wynikach, chyba PSTRYCZEK wiec gratki Moje beda w srode i mam nadzieje ze sie poprawily.

Ide dalej sprzatac na raty. Dluzej odpoczywam, krocej sprzatam Gdzie jest ta sila i checi, ktore kiedys byly??

Jestem mamą
basiczek24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-23, 16:44   #910
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
gbs to wymaz z pochwy i odbytu.
odbytu tez? wydawalo mi sie ze tylko z pochwy?

Cytat:
Napisane przez basiczek24 Pokaż wiadomość
Nie pamietam ktora pisala o idealnych wynikach, chyba PSTRYCZEK wiec gratki Moje beda w srode i mam nadzieje ze sie poprawily.
twoje tez beda ok
ja sie balam o ta tarczyce, na reszte juz nawet lache polozylam :P na szczescie wszystko ok, uffff

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-23, 16:46   #911
mietowka25
Zakorzenienie

Sorry dziewczyny! Były zaginione mamy było źle, są mamy z doskoku też jest źle.... Jest nas ponad 30 wszystkim nie dogodze...
Zapowiadam że nie podejmuje się założenia kolejnej części wątku ani zasad jakie tu panują.
mietowka25 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-09-23, 16:52   #912
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mietowka25 Pokaż wiadomość
Sorry dziewczyny! Były zaginione mamy było źle, są mamy z doskoku też jest źle.... Jest nas ponad 30 wszystkim nie dogodze...
Zapowiadam że nie podejmuje się założenia kolejnej części wątku ani zasad jakie tu panują.
????????? co sie stalo?

Stary 2016-09-23, 16:54   #913
sosowhat
Wtajemniczenie

Cytat:
O co chodzi?!?!

sosowhat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-23, 16:58   #914
pstryczek84
Zakorzenienie

kaga - faktycznie ten moj brzuch raczej jest nisko. a juz na pewno nie tak ladnie jak u niektorych dziewczyn, ze zaraz od piersi jest to wybrzuszenie... u mnie generalnie jest tak: noooooooogi, brzuch, dluuuuuugo dlugo nic, szyja i glowa wiec to tez moze potegowac efekt niskiego brzucha

Stary 2016-09-23, 17:06   #915
aleksandramaj
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja miałam tylko z pochwy. Dziś w szpitalu mi powiedziały ginki, że miałam ten wymaz zrobiony zdecydowanie za wcześnie i będę musiała chyba powtórzyć Mam o tym powiedzieć w szpitalu na tej kontroli za 2 tyg.

---------- Dopisano o 18:02 ---------- Poprzedni post napisano o 18:00 ----------

Cytat:
O co kaman? Pani się nie denerwuje

---------- Dopisano o 18:05 ---------- Poprzedni post napisano o 18:02 ----------

Cytat:
Napisane przez Panna Izabela Pokaż wiadomość
Brawo za wyniki!!!
Ciekawe jak tam moja tarczyca.. Badania robię w przyszłym tyg... Mi się marzą już pociążowe zakupy. Dziś rano tż stwierdził, że po porodzie muszę nowy biustonosz kupić

Super, waga piękna!! Mój syn zazwyczaj też jest plecami i łaskawie po różnych kombinacjach się na chwilę przekręci...
Dobrze, że się Tobą zajęli.

Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka

Ja też się doczekać nie mogę
Zrzucę te 500+ kg i się ogarnę

---------- Dopisano o 18:06 ---------- Poprzedni post napisano o 18:05 ----------

Dziś mężu jedzie na zajęcia ze sztuk walki, do 23 go nie będzie. Chyba jakiś film obejrzę i wypiję piwko bezalko
aleksandramaj jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-09-23, 17:16   #916
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
Ja miałam tylko z pochwy. Dziś w szpitalu mi powiedziały ginki, że miałam ten wymaz zrobiony zdecydowanie za wcześnie i będę musiała chyba powtórzyć Mam o tym powiedzieć w szpitalu na tej kontroli za 2 tyg.[
no wlasnie z tego co sobie przypominam to tez mialam tylko z pochwy...

a ja sie zastanawiam czemu to sie przy drugiej ciazy tez robi? no bo jak mialam to w pierwszej ciazy, nie mialam tego leczonego wiec samoistnie w cudowny sposob to raczej nie ustapilo wiec nadal to mam, nie?

---------- Dopisano o 18:16 ---------- Poprzedni post napisano o 18:12 ----------

Cytat:
Dziś mężu jedzie na zajęcia ze sztuk walki, do 23 go nie będzie. Chyba jakiś film obejrzę i wypiję piwko bezalko
ja tez mam na dzis takie plany - czipsy i piwerko

oj, tez nie moge sie doczekac jak wybyje na zakupy tylko dla siebie
choc nie chce was drogie kolezanki zalamywac ale zazwyczaj zakupy "dla siebie" koncza sie w 99% zakupami dla malucha

Stary 2016-09-23, 17:26   #917
MajWija
Wtajemniczenie

Ja też marzę o zakupach dla siebie... chociaż ostatnio kupiłam sobie ładny swetr, taki długi do kolan, na teraz i sztyblety, czarne lakierowane
Ale chciałabym tak sobie jakieś fajne koszule, spodnie, sukieneczki kupić...

MajWija jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-23, 17:28   #918
mietowka25
Zakorzenienie

W dużym skrócie zażalenia do nalezenia do mam " z doskoku"
Stary 2016-09-23, 17:30   #919
basiczek24
Wtajemniczenie

Pstryczek, dzieki mam nadzieje tez sie cieszyc wynikami.

A ten gbs to robi gin na wizycie?? Cos dodatkowo sie placi czy to w cenie wizyty? Ja chodze prywatnie i nic mi na razie nie mowil o zadnym wymazie. To jest tak pobierane jak cyto?? Matulu, nic nie wiem...

Jestem mamą
basiczek24 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-09-23, 17:31   #920
KarolinaNL
Zadomowienie

Cytat:
No kurde, bez przesady jak sie ktos udziela raz na miesiac albo rzadziej to moze miec pretensje tylko do siebie
KarolinaNL jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-23, 17:38   #921
desire87
Zadomowienie

Cytat:
to usuńmy je całkiem z listy i udawajmy, że ich nie ma
desire87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-23, 17:43   #922
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
A ten gbs to robi gin na wizycie?? Cos dodatkowo sie placi czy to w cenie wizyty? Ja chodze prywatnie i nic mi na razie nie mowil o zadnym wymazie. To jest tak pobierane jak cyto?? Matulu, nic nie wiem...
to zalezy... ja przy Kubie musialam robic w pztyszpitalnym labie, no i oczywiscie platne. wolalabym teraz to na miejscu zrobic u ginki a nie leciec na drugi koniec miasta
nie wiem czemu ona tego nie robi
tak, chyba, tak, to cos jak cyto

Stary 2016-09-23, 17:49   #923
Listopadowaa
Zakorzenienie

Cytat:

twoje tez beda ok
ja sie balam o ta tarczyce, na reszte juz nawet lache polozylam :P na szczescie wszystko ok, uffff
tak cos mowil mi dzisiaj lekarz

REKLAMA
Stary 2016-09-23, 17:50   #924
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
dalej nie rozumiem. tzn rozumiem o co poszlo no ale jak ktos sie udziela baaaaaardzo rzadko to tak naprawde nie wiadomo jak to z dana osoba jest. czy jest w koncu z nami czy nie/ czy tylko Z DOSKOKU nas podczytuje i czasem cos skrobnie,
Przeciez zaden problem udzielac sie regularnie i wskoczyc na "wlasciwa" liste
dajcie spokoj dziewczyny, forum (jakiekolwiek) jest po to zeby wymieniac sie doswiadczeniem, czerpac z wiedzy innych osob, wymieniac sie pogladami itd. to jest najwazniejsze a nie to, kto jest na jakiej liscie

Stary 2016-09-23, 18:02   #925
Listopadowaa
Zakorzenienie

Cytat:
kaga - faktycznie ten moj brzuch raczej jest nisko. a juz na pewno nie tak ladnie jak u niektorych dziewczyn, ze zaraz od piersi jest to wybrzuszenie... u mnie generalnie jest tak: noooooooogi, brzuch, dluuuuuugo dlugo nic, szyja i glowa wiec to tez moze potegowac efekt niskiego brzucha
Moj brzuch tez nie zaczyna sie od piersi tylko duzo nizej, czasami wyglada jakby był na prawde bardzi nisko

---------- Dopisano o 18:56 ---------- Poprzedni post napisano o 18:53 ----------

Cytat:
Ja miałam tylko z pochwy. Dziś w szpitalu mi powiedziały ginki, że miałam ten wymaz zrobiony zdecydowanie za wcześnie i będę musiała chyba powtórzyć Mam o tym powiedzieć w szpitalu na tej kontroli za 2 tyg.

---------- Dopisano o 18:02 ---------- Poprzedni post napisano o 18:00 ----------

O co kaman? Pani się nie denerwuje

---------- Dopisano o 18:05 ---------- Poprzedni post napisano o 18:02 ----------

Ja też się doczekać nie mogę
Zrzucę te 500+ kg i się ogarnę

---------- Dopisano o 18:06 ---------- Poprzedni post napisano o 18:05 ----------

w którym tygodniu ci to robili?

---------- Dopisano o 18:59 ---------- Poprzedni post napisano o 18:56 ----------

a ja sobie dzisiaj kupilam sweterek w pepco, chcialam dzisiaj sie ladnie ubrac i w sumie tylko 4 sweterki jakies mam....w tym dwa na zime. Szału nie ma, w pepco za grosze i taki rozciagliwy to i bedzie po ciazy;-)

---------- Dopisano o 18:59 ---------- Poprzedni post napisano o 18:59 ----------

Cytat:
Pstryczek, dzieki mam nadzieje tez sie cieszyc wynikami.

Mi robi moj gin na nfz

---------- Dopisano o 19:02 ---------- Poprzedni post napisano o 18:59 ----------

Cytat:
dalej nie rozumiem. tzn rozumiem o co poszlo no ale jak ktos sie udziela baaaaaardzo rzadko to tak naprawde nie wiadomo jak to z dana osoba jest. czy jest w koncu z nami czy nie/ czy tylko Z DOSKOKU nas podczytuje i czasem cos skrobnie,
Przeciez zaden problem udzielac sie regularnie i wskoczyc na "wlasciwa" liste
dajcie spokoj dziewczyny, forum (jakiekolwiek) jest po to zeby wymieniac sie doswiadczeniem, czerpac z wiedzy innych osob, wymieniac sie pogladami itd. to jest najwazniejsze a nie to, kto jest na jakiej liscie
Nie wiem jak czesto się ta osoba udzielała i kto to wogole jest ale jesli komus się nie chce nawiązywać bliższych znajomości na wątku, nie udzielać się i nie dzielić sprawami co dzienneymu to czemu aż tak zalezy jej na tym byciu na liscie w pierwszym wątku listopadowych mam ?
Stary 2016-09-23, 18:17   #926
mietowka25
Zakorzenienie

Osoba poczuła się urażona bo przecież mama się jest w 100% albo w ogóle...
Stary 2016-09-23, 18:22   #927
Listopadowaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez desire87 Pokaż wiadomość
to usuńmy je całkiem z listy i udawajmy, że ich nie ma
polać tej pani ale picolo

---------- Dopisano o 19:22 ---------- Poprzedni post napisano o 19:21 ----------

Cytat:
Osoba poczuła się urażona bo przecież mama się jest w 100% albo w ogóle...
ale co ma lista na forum do bycia mamą :P mietowka nie przejmuj się. Ile postów nastukała ta osoba w tym watku w ogole?

REKLAMA
Stary 2016-09-23, 18:23   #928
doooti
Zadomowienie

Cytat:
Wczoraj zakupiłam koszule do szpitala, dwie ładniejsze, jedna taka za 18 zł do samego porodu, nie bedzie mi jej szkoda pozniej wyrzucić. Ale tutaj takie przemyślenie, nie uważacie ze to smieszne zeby większość tych koszul była taka brzydka, infantylna, ze zwierzątkami, kotkami, pieskami i misiami miedzy cyckami? Szarobura, jak dla 12 letniej dziewczynki? Ja nie mowie ze do szpitala mamy sie w seksowne koszule ubrać, ale naszukalam sie dwie godziny w necie koszul w miarę z klasa, niedrogich i do tego wygodnych. Chociaz to sie tak naprawde okaże jak przyjdą jak beda w porzadku to podeśle zainteresowanym linka no i szlafrok tez dokupilam, zeby nie musieć mojego puchatego brać do szpitala, który by mi pewnie 3/4 torby zajął!

---------- Dopisano o 13:15 ---------- Poprzedni post napisano o 13:13 ----------

Dokładnie mamy takie same przemyślenia, z jednej strony tak bardzo nie moge sie doczekać az zamkniemy drzwi mieszkanka, położymy kruszyne do łóżeczka i bedziemy z nia tylko my a z drugiej juz sobie wyobrażam te myśli I CO TERAZ?!??

Mi lekarz powiedział ze Pregne mam brać do 6 tyg po porodzie wiec nie zmarnuje sie
doooti jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-23, 18:26   #929
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Mam pytanie, nosicie jeszcze obrączki/pierścionki? Mnie ostatnio jakby puchły palce, albo po prostu przytyły :P i już coraz ciężej obrączka schodzi. Obawiam się, że będę musiała niedługo się z nią pożegnać na jakiś czas buu.
Noszę bez problemu, co więcej - nadal trochę mi lata obraczka.

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu

Edytowane przez Hosenka*
Czas edycji: 2016-09-23 o 19:01
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-23, 18:30   #930
mietowka25
Zakorzenienie

Cytat:
polać tej pani ale picolo

---------- Dopisano o 19:22 ---------- Poprzedni post napisano o 19:21 ----------

ale co ma lista na forum do bycia mamą mietowka nie przejmuj się. Ile postów nastukała ta osoba w tym watku w ogole?
W tym jedna, w poprzednim 10.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości