Mamusie kwietniowe 2017 - Strona 150 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-09-23, 17:19   #4471
ecia91
Wtajemniczenie

Dot.: Mamusie kwietniowe 2017

Dziewczyny ja myślę, że temat ubranek będzie nieraz poruszany... Dla mnie to narazie kosmos, patrzę o czym Wy w ogóle piszecie- jakieś pajace, body itp. Chyba muszę się doszkolić

Może fajnie by było stworzyć jakąś listę w pierwszym poście co dla takiego maluszka? Bo dla osoby która nie miała jeszcze żadnego dzidziusia to naprawdę jest kosmos

4.11.2015 (9/12)

5.12.2019 (12/14)
ecia91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-23, 17:40   #4472
CzarnyElf
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ecia91 Pokaż wiadomość
Dziewczyny ja myślę, że temat ubranek będzie nieraz poruszany... Dla mnie to narazie kosmos, patrzę o czym Wy w ogóle piszecie- jakieś pajace, body itp. Chyba muszę się doszkolić

Może fajnie by było stworzyć jakąś listę w pierwszym poście co dla takiego maluszka? Bo dla osoby która nie miała jeszcze żadnego dzidziusia to naprawdę jest kosmos

Ja tez nic niewiem i nie zamierzam nic kupowac bo poprostu niewiem co
Zainteresowalo mnie na razie tylko takie lozeczko na kolkach gdzie dziecko moze spac b blisko mamyTylko niewiem czy to bedzie praktyczne:
http://www.halobassinest.com

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
CzarnyElf jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-23, 17:44   #4473
patrysia333
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez CzarnyElf Pokaż wiadomość
Ja tez nic niewiem i nie zamierzam nic kupowac bo poprostu niewiem co
Zainteresowalo mnie na razie tylko takie lozeczko na kolkach gdzie dziecko moze spac b blisko mamyTylko niewiem czy to bedzie praktyczne:
http://www.halobassinest.com

Łóżeczko wydaje się super, co prawda dzidzius szybko z niego wyrośnie, ale na początek fajna sprawa i duża wygoda.
patrysia333 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-23, 17:45   #4474
wantxme
Wtajemniczenie

tak, slyszalam że ff ma fajna jakość ciuszków

ecia91 jak by można było dałabym "lubię to" ! taka lista mysle że byłaby pomocna.

razem 06.01.2012

narzeczona 12.04.2013

ślub 07.06.2014

będzie dziecię 26.04.2017

https://www.instagram.com/wantxme/
wantxme jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-23, 17:48   #4475
CzarnyElf
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez patrysia333 Pokaż wiadomość
Łóżeczko wydaje się super, co prawda dzidzius szybko z niego wyrośnie, ale na początek fajna sprawa i duża wygoda.

Tez tak mysle🏻podoba mi sie ze mozna regulowac wysokosc i mama ma mozliwosc spac b blisko🏻

CzarnyElf jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-23, 18:10   #4476
megi314
Wtajemniczenie

Cytat:

Dokładnie zgadzam sie 🏼 dla mnie te wszystkie ody pajace itp to tez jakis kosmos
Stary 2016-09-23, 18:37   #4477
Copykat
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wantxme Pokaż wiadomość
tak, slyszalam że ff ma fajna jakość ciuszków

ecia91 jak by można było dałabym "lubię to" ! taka lista mysle że byłaby pomocna.
też tak uważam

they said there's too much caffeine in your blood stream and a lack of real spice in your life

Copykat jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2016-09-23, 18:42   #4478
Anna1804
Przyczajenie

Hejka
Polecam również ciuszki z Lidla. Są dobre jakościowo <sprawdzone na mojej bratanicy> i cena też dobra.
Ja kupiłam póki co śliczne body bo nie mogłam się powstrzymać
Anna1804 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-23, 19:57   #4479
Zuzolkaa
Zakorzenienie

Cytat:

Jak ostatnim razem dziewczyny pisały tutaj o ciuszkach to musiałam wygooglować czym się różnią śpiochy, od pajaca, od body, od kaftanika, może dla dziewczyn które posiadają już dzieci to śmieszne ale ja serio nie miałam pojęcia. Ale wujek google pomógł i mniej wiecej już wiem. Najbardziej to się boję, że urwę dziecku głowę albo rękę jak będę wciskała w to wdzianko
Chętnie dowiedziałabym się od bardziej doświadczonych dziewczyn ile sztuk (mniej więcej) będzie potrzebne na początek

Zuzolkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-23, 20:23   #4480
catro
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez malwiska Pokaż wiadomość
Catro

Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka
Cytat:
Napisane przez Ewelcia32 Pokaż wiadomość
Kciuki!!!

Cytat:
Napisane przez nowa92mama92 Pokaż wiadomość
Catro trzymam!

Cytat:
Napisane przez sunshine16 Pokaż wiadomość
Catro, trzymam kciuki

Właśnie wróciłam ze spaceru z mężem, byliśmy w lesie i teraz jestem mega zmęczona musimy częściej chodzić, aby tylko pogoda była

Cytat:
Napisane przez kinga_91 Pokaż wiadomość
catro
Cytat:
Napisane przez Copykat Pokaż wiadomość
Catro

Cytat:
Napisane przez przezduzeem Pokaż wiadomość
No dziewuszka jak sie patrzy

Patrysia trzymam kciuki zeby wyniki okazaly sie w porzadku

Catro kciuki
Dzięki dziewczyny - kciuki zrobiły swoje - przezierność karkowa w normie, tętno też w normie, dzidziol ma 7,43 cm, skubany spał podczas badania i lekarz mnie wymęczył, żeby móc go zbadać ale w końcu się udało. Teraz trzymam kciuki za patrysia333 i poniedziałkowe dziewczyny

malwiska - piękna córa

Co do ciuszków to ja nie pamiętam ile sztuk miałam czego, ale pamiętam, że Ola rozm. 56 nosiła przez 1 miesiąc, a rozm. 62 przez kolejne 3 mies (jak się urodziła miała 53 cm). Pieluchy te newborn Pampers mieliśmy jedną paczkę, a potem już się przerzuciliśmy na 2-ki. Najbardziej lubiłam połączenie body z krótkim/długim rękawem+śpiochy. Jakoś tak najwygodniejsze dla dziecka też mi się wydawało (nic w plecki się nie wpijało).
Ale też pamiętam, że Ola strasznie ulewała i dużo pieluch tetrowych i flanelowych się przydało

A teraz grzecznie mówię dobranoc i idę spać, masakra ile mogę spać obecnie - wyrabiam sobie normę na cały przyszły rok chyba

catro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-23, 20:49   #4481
malwiska
Zakorzenienie

Ja swoją wyprawkę dla dziecka kupiłam w secondhand i uważam że tam są bardzo dobrej jakości ciuszki - lepiej wyglądały niż ciuchy od koleżanki.
A te najmniejsze rozmiary 0-3 to praktycznie jak nowe. Cena pajaca w sklepie to 20-30zl a w ciuchlandzie 2-3 zł.
Co do ilości to ja miałam nadprogramowo bo właśnie tak tanio nakupowalam. Teraz dla większych dzirci juz ciężej coś fajnego upolować.
No i zależy od dziecka czy będzie ulewac czy nie. Ja robiłam pranie raz na tydzień i na pewno miałam więcej niż 5 szt takich zestawów body, pajac, spodenki - jak ktoś ma opory przed kupowanie używanych to niech chociaż pójdzie i zobaczy jakie one gatunkowo fajne są, niezniszczalne i tanie.
Teraz pewnie też pochodzę i popatrzę bo może coś fajnego da się upolować.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-09-23, 21:38   #4482
Ewelcia32
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Zuzolkaa Pokaż wiadomość
Jak ostatnim razem dziewczyny pisały tutaj o ciuszkach to musiałam wygooglować czym się różnią śpiochy, od pajaca, od body, od kaftanika, może dla dziewczyn które posiadają już dzieci to śmieszne ale ja serio nie miałam pojęcia. Ale wujek google pomógł i mniej wiecej już wiem. Najbardziej to się boję, że urwę dziecku głowę albo rękę jak będę wciskała w to wdzianko
Chętnie dowiedziałabym się od bardziej doświadczonych dziewczyn ile sztuk (mniej więcej) będzie potrzebne na początek

Tez sie tego balam a z maluchem nigdy nie mialam do czynienia, przebtac pampersa jak sie to robi?a to wszystko przychodzi tak narmturalnie

Ewelcia32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-23, 22:07   #4483
Zuzolkaa
Zakorzenienie

Catro gratuluję wizyty!!

Ja lumpeksow nie lubię ale może pójdę chociaż zobaczyć co można wyrwać

Stary 2016-09-24, 06:13   #4484
ecia91
Wtajemniczenie

Cytat:

Mi wczoraj mąż zadał pytanie jak ja będę ubierać dziecko żeby mu rąk nie połamać Szczerze to nie wiem jak to zrobię

Cytat:
Napisane przez catro Pokaż wiadomość
Dzięki dziewczyny - kciuki zrobiły swoje - przezierność karkowa w normie, tętno też w normie, dzidziol ma 7,43 cm, skubany spał podczas badania i lekarz mnie wymęczył, żeby móc go zbadać ale w końcu się udało. Teraz trzymam kciuki za patrysia333 i poniedziałkowe dziewczyny

malwiska - piękna córa

Co do ciuszków to ja nie pamiętam ile sztuk miałam czego, ale pamiętam, że Ola rozm. 56 nosiła przez 1 miesiąc, a rozm. 62 przez kolejne 3 mies (jak się urodziła miała 53 cm). Pieluchy te newborn Pampers mieliśmy jedną paczkę, a potem już się przerzuciliśmy na 2-ki. Najbardziej lubiłam połączenie body z krótkim/długim rękawem+śpiochy. Jakoś tak najwygodniejsze dla dziecka też mi się wydawało (nic w plecki się nie wpijało).
Ale też pamiętam, że Ola strasznie ulewała i dużo pieluch tetrowych i flanelowych się przydało

A teraz grzecznie mówię dobranoc i idę spać, masakra ile mogę spać obecnie - wyrabiam sobie normę na cały przyszły rok chyba
Gratulacje udanej wizyty!

Cytat:
Napisane przez malwiska Pokaż wiadomość
Ja swoją wyprawkę dla dziecka kupiłam w secondhand i uważam że tam są bardzo dobrej jakości ciuszki - lepiej wyglądały niż ciuchy od koleżanki.
A te najmniejsze rozmiary 0-3 to praktycznie jak nowe. Cena pajaca w sklepie to 20-30zl a w ciuchlandzie 2-3 zł.
Co do ilości to ja miałam nadprogramowo bo właśnie tak tanio nakupowalam. Teraz dla większych dzirci juz ciężej coś fajnego upolować.
No i zależy od dziecka czy będzie ulewac czy nie. Ja robiłam pranie raz na tydzień i na pewno miałam więcej niż 5 szt takich zestawów body, pajac, spodenki - jak ktoś ma opory przed kupowanie używanych to niech chociaż pójdzie i zobaczy jakie one gatunkowo fajne są, niezniszczalne i tanie.
Teraz pewnie też pochodzę i popatrzę bo może coś fajnego da się upolować.

Mi koleżanka właśnie mówiła, żebym przeszła się do secondhandów bo ona całą wyprawkę tam kupiła. Mówiła, że dała grosze za ciuchy z metkami. Muszę się wybrać, chociaż ja nie umiem kupować w secondhandzie

4.11.2015 (9/12)

5.12.2019 (12/14)
Stary 2016-09-24, 07:03   #4485
malwiska
Zakorzenienie

Ecia ja dla siebie nie lubię ale mam 2 takie gdzie wszystkie dziecięce ciuszki są na język dziale i wszystkie na wieszakach.
A z uszkodzeniem niemowlaka to uwięrzcie nie jest tak latwo

---------- Dopisano o 08:03 ---------- Poprzedni post napisano o 07:41 ----------

Co do tego ze wszystko przychodzi naturalnie i ma się instynkt to chyba nie jest tak do końca. Fakt faktem że obce małe dziecko bałam się brać na ręce a swoje wzielam bo musiałam i się nauczyłam. Tak samo przebrałam i mi się trafiła 2 razy smukła i tylko pomyślałam "jak to taki kleiste to ja 3 dni będę zmieniać jedna pieluszke"
Moja mama jak przebierają w szpitalu Oliwkę i miała jeszcze pozostałości tej smulki to się wystraszyła ze coś z tym dzieckiem nie tak bo kiedyś tego nie widziała bo przynosili dziecko tylko na karmienie

Stary 2016-09-24, 07:16   #4486
nowa92mama92
Zakorzenienie

Ja powiem 2qm rozgladalam się za ubraniami ale w końcu nie wiedziałam co kupić fasoli..
W ff były ostatnio promocje i body były po 7zl. Jedyna rzecz jaka kupiłam to taki polarowy kombinezon za niecałe 30zl

11.04.2017 - Mały cud <3
nowa92mama92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-24, 07:30   #4487
ecia91
Wtajemniczenie

Dziewczyny a jak tam z Waszą wagą?
Bo ja w poniedziałek zaczynam 13 tydzień a na razie -2kg. Ciekawe kiedy zacznę przybierać, ale jak na razie mam problemy z jedzeniem, mało co potrafię zjeść, więcej jestem głodna niż najedzona..

4.11.2015 (9/12)

5.12.2019 (12/14)
Stary 2016-09-24, 07:38   #4488
Copykat
Zakorzenienie

U mnie 10 tydzień i waga bez zmian. Jem często ale nie mogę dużo naraz, np na obiad wystarczy mi pół porcji jaką jadłam wcześniej

they said there's too much caffeine in your blood stream and a lack of real spice in your life

Copykat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-24, 07:46   #4489
przezduzeem
Wtajemniczenie

Ja w 13tc mam -3 na wadze. Jesch chcialabym wiecej, ale jak zjem za duzo to wywoluje wymioty wiec sie pilnuje. Mam tez sporo rzeczy, ktore szkodza mi w ciazy, np. niepodgrzane w tosterze pieczywo, surowe warzywa i owoce, nabial, ryz i makaron... musze sie pilnowac

przezduzeem jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-09-24, 08:36   #4490
nowa92mama92
Zakorzenienie

Ja 10 Tc i od początku przytyłam ok 3kg - początkowe napady głodu wychodzą ale taki brzuszek mi nie przeszkadza

11.04.2017 - Mały cud <3
nowa92mama92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-24, 08:45   #4491
malwiska
Zakorzenienie

Ja mam 0,5 kg ale przed ciążą przytylam trochę wiec ciesze się ze tak mało. Różnica mieć 1 a 2 ciąża to 5kg na plusie wiec sporo

Stary 2016-09-24, 08:51   #4492
wantxme
Wtajemniczenie

ja nie wiem jak jest teraz ale wczesniej czyli 3 tyg temu schudłam 1 kg, potem mialam tydzien wymiotów ale juz od 2 tyg jest spokoj i jem normalnie, ale nie wszsytko bo odrzuciło mnie kompletnie np od sera żółtego itp. ale wydaje mi sie ze jem ok. pewnie nie przytyje, ale moze chociaz utrzymam moją już i tak małą wagę .

tż wrócił

u nas sezon grzewczy sie rozpoczął ale oczywiście jak zwykle musi byc coś nie tak. U nas wciąż grzejniki zimne nie wiem czy cos sie im opóźniło na naszej ulicy czy do nas nie dotarło bo 10 piętro ? dzwonilismy do zec i kaza dzwonic do zarzadcy... a zarzadca w weekendy nie pracuje... świetnie.

dzisiaj mialam dużo dziwnych i głupich snów, tż jeszcze chrapal pół nocy !

razem 06.01.2012

narzeczona 12.04.2013

ślub 07.06.2014

będzie dziecię 26.04.2017

https://www.instagram.com/wantxme/

Edytowane przez wantxme
Czas edycji: 2016-09-24 o 08:52
wantxme jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-24, 08:53   #4493
malwiska
Zakorzenienie

Ja dzisiaj pół nocy kaszlalam, córka niby tez ale w ciągu dnia ja lkaszle a.moje dziecko na szczęście nie

Stary 2016-09-24, 09:17   #4494
sunshine16
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wantxme Pokaż wiadomość
ja nie wiem jak jest teraz ale wczesniej czyli 3 tyg temu schudłam 1 kg, potem mialam tydzien wymiotów ale juz od 2 tyg jest spokoj i jem normalnie, ale nie wszsytko bo odrzuciło mnie kompletnie np od sera żółtego itp. ale wydaje mi sie ze jem ok. pewnie nie przytyje, ale moze chociaz utrzymam moją już i tak małą wagę .

tż wrócił

u nas sezon grzewczy sie rozpoczął ale oczywiście jak zwykle musi byc coś nie tak. U nas wciąż grzejniki zimne nie wiem czy cos sie im opóźniło na naszej ulicy czy do nas nie dotarło bo 10 piętro ? dzwonilismy do zec i kaza dzwonic do zarzadcy... a zarzadca w weekendy nie pracuje... świetnie.

dzisiaj mialam dużo dziwnych i głupich snów, tż jeszcze chrapal pół nocy !
Ja tez miałam dzisiaj dziwne sny. Zresztą tak jest codziennie ;/

A ja mam 1 kg na plusie. Dobrze ze tylko tyle bo ciągle jestem głodna

sunshine16 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-24, 09:36   #4495
meniaa94
Wtajemniczenie

U mnie jest nadal -4 kg. Całego obiadu nie zjem naraz rozdzielam sobie na dwie porcje ... nie mogę się przejść i nie najeść .

Stary 2016-09-24, 09:47   #4496
Bozenaabi
Przyczajenie

Patrycia333 - trzymam kciuki aby bylo dobrze. Aczkolwiek troche tego nie rozumiem. Czemu lekarz Ci od razu wszystkiego nie wyjasnil ?

Wczoraj tez bylam na genetycznych. Jestem w 11tc tetno 175 czyli prawidlowe. Dzidzius ma miec do 180. Mi lekarz robil badania i od razu wyjsnial wszystko. Takze dodatkowo dostalam opis badania w ktorym jest napisane, ze wszystko jest dobrze.

Nastawilam sie na chlopczyka. Slodyczy nie jem, jakos nie widze abym jakies wypryski na buzi dostala a mimo to okazalo sie, ze na 80% bedzie dziewczynka. Musze sie teraz przestawic psychicznie haha. Nawet imie dla chlopczyka wybralismy haha, bo jakos tak czulam ze bedzie chlopczyk.
Bozenaabi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-24, 09:59   #4497
Zuzolkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Mi wczoraj mąż zadał pytanie jak ja będę ubierać dziecko żeby mu rąk nie połamać Szczerze to nie wiem jak to zrobię
A on jak będzie ubierał żeby nie połamać?
Cytat:
Dziewczyny a jak tam z Waszą wagą?
Bo ja w poniedziałek zaczynam 13 tydzień a na razie -2kg. Ciekawe kiedy zacznę przybierać, ale jak na razie mam problemy z jedzeniem, mało co potrafię zjeść, więcej jestem głodna niż najedzona..
13 tydzień i waga stoi póki co, ale brzuch mały już mam.

Edytowane przez Zuzolkaa
Czas edycji: 2016-09-24 o 10:01

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-09-24, 10:09   #4498
meniaa94
Wtajemniczenie

My smażymy z małą placki do naleśników i będziemy jeść z dżemem akurat mam swojej roboty dżemy,różany pomarańczowy,banan z kiwi i gruszka z goździkami trzeba któryś w koncu wyprobówac
Stary 2016-09-24, 10:12   #4499
przezduzeem
Wtajemniczenie

Ja wczoraj smazylam nalesniki na obiad. Tez jedlismy z dzemem, mniaaam

przezduzeem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-24, 10:13   #4500
ecia91
Wtajemniczenie

Cytat:
A on jak będzie ubierał żeby nie połamać?
13 tydzień i waga stoi póki co, ale brzuch mały już mam.

Mój mąż nie ma tego problemu bo on się bardzo dużo dzieci ubierał takich malutkich (ma ponad 20 lat młodsze kuzynostwo) także ma doświadczenie i on nie ma żadnych problemów z opieką nad dziećmi. A u mnie w rodzinie to najmłodsza kuzynka jest 2 lata młodsza ode mnie- młodszych w rodzinie nie mam :P

Mi się dzisiaj śniło, że lekarka na genetycznym stwierdziła, że na 100% dziewczynka. Zobaczymy jak będzie w praktyce :P

4.11.2015 (9/12)

5.12.2019 (12/14)
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości