Bezprzewodowy internet?? Fakty i mity ;) - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2008-02-11, 18:55   #31
201701160947
Konto usunięte

Dot.: Internet bezprzewodowy

A wiecie coś może o łączu radiowym?Jak się spisuje?
201701160947 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-02-11, 19:01   #32
MONIKA1850
Zakorzenienie

GG do MONIKA1850 Send a message via Skype™ to MONIKA1850

Cytat:
Napisane przez silva Pokaż wiadomość
A wiecie coś może o łączu radiowym?Jak się spisuje?

Ja mam radiowyjestem zadowolona standard to 5,5mb/s a jak sobie odpowiednio ustawie to mam nawet 54mb/s i płace niezmiennie 35zł miesiecznie mam ten internet od wrzesnia i jeszcze nigdy mnie nie zawiodla nadajnik tez mam bardzo blisko i moze dlatego osiaga taka szybkośc no i to zalezy ilu uzytkowników jest w danej chwili w zasiegu.
MONIKA1850 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-02-11, 19:14   #33
201701160947
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez MONIKA1850 Pokaż wiadomość
Ja mam radiowyjestem zadowolona standard to 5,5mb/s a jak sobie odpowiednio ustawie to mam nawet 54mb/s i płace niezmiennie 35zł miesiecznie mam ten internet od wrzesnia i jeszcze nigdy mnie nie zawiodla nadajnik tez mam bardzo blisko i moze dlatego osiaga taka szybkośc no i to zalezy ilu uzytkowników jest w danej chwili w zasiegu.
Ooo, to super. Zmartwiło mnie tylko to zdanie "no i to zalezy ilu uzytkowników jest w danej chwili w zasiegu." Czyli m.in. od tego zależna jest prędkość mojego łącza, trochę nieciekawie. :/

A powiedz mi jak to wszystko załatwiłaś?Możesz podać mi jakąś stronę?
Stary 2008-02-11, 19:56   #34
deputamadre21
BAN stały

Ja mam od lipca ubieglego roku iPlusa , mieszkam w Krakowie czyli jestem w zasiegu HSDPA szybkosc internetu 7,2 Mb/s , place za internet 110 zl/m-c generalnie jestem zadowalona , choc wkurza mnie ograniczenie w postaci przesylania danych 4 GB miesiecznie . Raz zdarzylo mi sie ,ze przekroczylam limit i mulil straszliwie :/ Wiec tak naprawde zalezy od tego ile korzystasz z tego internetu i co robisz (sciagasz)
deputamadre21 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-02-11, 20:45   #35
phdwao
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aninek Pokaż wiadomość
Młoda a Ty czasem się nie pindrzysz do wyjścia?I może mi doradź a nie tylko denerwuj
oj ja nie doradzę,bo nie korzystam z bezprzewodowego...wiem że to drobie bo TŻ miał chwilowo.
phdwao jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-02-11, 21:37   #36
Rena
Zakorzenienie

Ja w zasadzie zyje na walizkach, mam wszystko maksymalnie nie poukladane, wiec dla mnie tylko laptop i net bezprzewodowy.

Mam iplusa i polecam. Place 60 zl miesiecznie. Umowe sie podpisuje niestety az na 24 miesiace, ja mam 3 miesiac. Iplus dziala tylko na terenie Polski. O filmikach na youtubie czy sciaganiu mp3 moge zapomniec. Ale www, poczta, komunikatory dzialaja bez wiekszych zarzutow.

Jako rozwiazanie typu jakis net lub zaden net - polecam bezprzewodowy.

Wbrew pozorom iplus ma lepszy zasieg na obrzezach Krakowa niz np w centrum miasta na rynku. Kwestia infrastruktury.

Polecam plusa, bo ma lepszy zasieg niz blueconnect czy oferta orange. Nie wiem co oferuje TP.
Rena jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-02-11, 21:48   #37
MONIKA1850
Zakorzenienie

[quote=silva;6561896]Ooo, to super. Zmartwiło mnie tylko to zdanie "no i to zalezy ilu uzytkowników jest w danej chwili w zasiegu." Czyli m.in. od tego zależna jest prędkość mojego łącza, trochę nieciekawie. :/

A powiedz mi jak to wszystko załatwiłaś?Możesz podać mi jakąś stronę?[/quote

Wiesz mi tak tłumaczył gościu od tego internetu ze im wiecej jego uzytkownikow jest w tym samym czsie w sieci to lacze wolniej dzialawiem ze to brzmi glupio ale tak mi mowil.Ja dotychczas kilka razy zauwazylam ze jest tylko np.1 mb/s ale niewiem czym to bylo uwarunkowane

A ten internet to zakladal mi facet co ma sklep z komputerami w miescie niedaleko mnie

A gdybym miala polecac ci z bezprzewodowych to tylko iPlusa

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-02-11, 21:50   #38
MONIKA1850
Zakorzenienie

A i dodam ze mge odtwarzac wszystko:teledyski filmiki no wszystko.

A nazwa mojego internetu to Mat,moze znajdziesz cos o tym.
Stary 2008-02-11, 22:02   #39
201701160947
Konto usunięte

Cytat:

Wiesz mi tak tłumaczył gościu od tego internetu ze im wiecej jego uzytkownikow jest w tym samym czsie w sieci to lacze wolniej dzialawiem ze to brzmi glupio ale tak mi mowil.Ja dotychczas kilka razy zauwazylam ze jest tylko np.1 mb/s ale niewiem czym to bylo uwarunkowane

A ten internet to zakladal mi facet co ma sklep z komputerami w miescie niedaleko mnie

A gdybym miala polecac ci z bezprzewodowych to tylko iPlusa
Cytat:
A i dodam ze mge odtwarzac wszystko:teledyski filmiki no wszystko.

A nazwa mojego internetu to Mat,moze znajdziesz cos o tym.
Dzięki wielkie. Zaraz poszukam.
Stary 2008-02-11, 22:32   #40
Rena
Zakorzenienie

Cytat:
im wiecej jego uzytkownikow jest w tym samym czsie w sieci to lacze wolniej dzialawiem ze to brzmi glupio ale tak mi mowil.
Czemu glupio? Tak wlasnie jest.

Siec w koncu cos przesyla miedzy komputerami i tego jest skonczona ilosc.
To tak jak w sklepie meblowym jest 5 krzesel, to nie kupisz 6 jednego dnia. A jak przyjda inni do sklepu i kupia przed Toba, to Tobie zostanie mniej niz 5. To chyba logiczne.
Rena jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-02-12, 08:02   #41
natasha23
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Rena Pokaż wiadomość
Ja w zasadzie zyje na walizkach, mam wszystko maksymalnie nie poukladane, wiec dla mnie tylko laptop i net bezprzewodowy.

Mam iplusa i polecam. Place 60 zl miesiecznie. Umowe sie podpisuje niestety az na 24 miesiace, ja mam 3 miesiac. Iplus dziala tylko na terenie Polski. O filmikach na youtubie czy sciaganiu mp3 moge zapomniec. Ale www, poczta, komunikatory dzialaja bez wiekszych zarzutow.

Jako rozwiazanie typu jakis net lub zaden net - polecam bezprzewodowy.

Wbrew pozorom iplus ma lepszy zasieg na obrzezach Krakowa niz np w centrum miasta na rynku. Kwestia infrastruktury.

Polecam plusa, bo ma lepszy zasieg niz blueconnect czy oferta orange. Nie wiem co oferuje TP.

ja mam blueconnect i ściagam mp3, ogladam filmiki na youtube i to bez wkurzania sie ze trzeba dlugo czekac moje kolezanki sa w iplusie i non stop zrywa im sie polaczenie jak gadam z nimi na gg..... wiec to chyba kwestia adresu zamieszkania... jezeli chodzi o bydgoszcz i okolice to zdecydowanie lepiej chodzi blueconnect

14.09.2007. obrona pracy mgr --> pani magister

1.10.2007. początek półrocznego stażu ----> pani
stażystka

1.04.2008. zaczynam wymarzoną pracę
natasha23 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-02-12, 11:20   #42
Aninek
Zakorzenienie

GG do Aninek
Dot.: Bezprzewodowy internet?? Fakty i mity ;)

A jeśli chodzi o POznań?blisko centrum?W domu mam neostradę,ale stałe łącze,a obawiam się,jak będzie neostrada bezprzewodowa...i chyba popytam w salonie plusa...najwyżej nie założę,jak nie będę przekonana...
Aninek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości