Lutówki 2017 ❤ cz. III - Strona 84 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-09-23, 20:21   #2491
__malaMi__
Zadomowienie

Dot.: Lutówki 2017 ❤ cz. III

Cytat:
Napisane przez ewemis Pokaż wiadomość
Jak czytam o waszych małych wstydnisiach to dochodzę do wniosku że mój to jakiś ekshibicjonista, tylko poczuje głowice i już nóżki za uszy i pierwsze co to pokazuje jajeczka od pierwszych genetycznych nie było żadnych wątpliwości co do płci, chłop jak dąb

Cytat:
Napisane przez justkonev Pokaż wiadomość
Siedzę na necie i przeglądam kombinezony.. Który ładniejszy? Bo nie moge sie zdecydować
mi się podoba ten jaśniejszy. bierzesz 56 czy 62? i w ogóle skąd to?

Cytat:
Napisane przez karnataka Pokaż wiadomość
Ja sie melduje po przymusowej wizycie na IP, dostalam plamienia i prof kazał jechac na usg czy nie trzeba bedzie mnie zostawic na oddziale. Na szczescie jest wszystko ok, i z łożyskiem, szyjka macicy 4,5 (lekarz zazartował ze mogłabym jeszcze kogos spokojnie obdarowac), maluchy nie maja bradykardi wiec te plamienie to takie dziwne i nic na nie nie wskazuje. Z jednej strony mnie uspokoił, ale jakoś nie do końca, bo zniczego sie nie pojawiło. Dostałam no spe i luteine. I mam odpoczywac, jakby dało sie bardziej.
Jedyny plus tej wizyty - czekamy na dziewczynke i chłopczyka
Dla rozjaśnienia tygodnie - miesiace
1 miesiąc - 0-4,5 tyg.
2 miesiąc - 4,5-9 tyg.
3 miesiąc - 9-13,5 tyg.
4 miesiąc - 13,5-18 tyg.
5 miesiąc - 18-22,5 tyg.
6 miesiąc - 22,5-27 tyg.
7 miesiąc - 27-31,5 tyg.
8 miesiąc - 31,5-36 tyg.
9 miesiąc - 36-40 tyg.
gratuluje parki wymarzone połączenie!

Cytat:
Ciekawe jak z czkawka. To mój jedyny objaw ciąży który nie zniknął. Nie czkawka sama w sobie ale takie pojedyncze, podwójne czkniecia. TZ się śmieje co i raz, a ja tego nie kontroluje ;-)

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
ja takie pojedyncze czkniecie mam dosc czesto i bez ciazy mialam

Cytat:
Napisane przez ila26 Pokaż wiadomość

Strasznie podoba mi się połączenie szarego z bladoróżowym, aleeeeee niech mi ktoś powie, że te kolory będą się nadawały dla ewentualnego chłopca.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
mi się dla chłopca średnio widzi takie połączenie. ale też mi się mega podoba. w ogóle dla dziewczynek jest wiecej ciuszków i wiecej wg mnie kolorów, bo np jakieś fiolety i mięty jakoś też mi do chłopca nie pasuja

Cytat:
Napisane przez paulinka009 Pokaż wiadomość

Drogie kolezanki a czy ktoras sie pakuje w pieluchy wielorazowe? Kiedys chcialam sprobowac ale boje sie ze nie ogarne i kase wyrzuce w bloto bo jakby nie bylo na poczatek trzeba troche w nie zainwestowac
widzialam, ze znajoma sie w to wkrecila i podziwiam ja jednak przy 1 dziecku (a może byc ostatnim)nie dam rady, za dużo tego wszystkiego dla mnie

Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość

Czasem kręci mi się w głowie. Ale najgorzej z tym miałam w pierwszym trymestrze
też zawroty miałam w 1 trymestrze, teraz nie

Cytat:
Napisane przez sQuaara Pokaż wiadomość
kurde mi sie to teraz zaczelo... w ogole cisnienie niskie (stale w ciazy ...tzn jakies 120 na niecale 60 o ile dobrze pamietam) i lekarz med.pracy stwierdził ze mogloby byc wyzsze...i moze to w tym cos jest... sennosc srednio mi przeszła (22 to max) teraz te zawroty... a kawe 1 pije...
Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość
ja dziś miałam mierzone 110/70, Też bardzo niskie.
Ja strasznie słaba ostatnio jestem mimo,że się wysypiam. Też 1 kawe dziennie muszę wypić
wiecie co moja położna jak powiedziałam, ze mam 90/60 powiedziała, ze to dobre ciśnienie w ciąży i normalne. też się przy nim słabo czułam, ale takiego 110/70 to nie uważałabym za niskie ciśnienie. W końcu przy 140 powinno się od razu na IP jechac.

druga kwestia to czym mierzycie - mam w domu 2 cisnieniomierze i rozrzut bywa spory

Cytat:
Napisane przez Escorpio Pokaż wiadomość
Ja śpię aż za długo. Myślałam, że w II trymestrze najdą mnie jakieś supermoce, ale nic takiego się nie stało Poczekam na III trymestr
mnie też supermoce nie naszły, po pracy czuje sie tak, ze jedyne co chcę to spac

Edytowane przez __malaMi__
Czas edycji: 2016-09-23 o 20:27
__malaMi__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-23, 20:21   #2492
Opiumalfa
Zakorzenienie

Cytat:
Ciało ciałem, gorzej, że tu coś ciągnie, tam coś boli, a jeszcze gdzieś tam kłuje… I zaczynam czuć się jak staruszka jak mnie krzyż boli…

No to właśnie ciało. Boli, strzyka, ciągnie. I ten stres ze cos nie halo :/ oh zapomniałam. Poród
Opiumalfa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-23, 20:23   #2493
Escorpio
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mariea Pokaż wiadomość
lecę spać Kochane, tylko dociągnąć mi tu do tych 2500 postów
najlepiej przespać gorszy nastroj i wszystkie bolączki.
milych pogaduszek, odezwę się po wizycie
dziekuje Wam za wsparcie dobrej nocki
daj znac jak po wizycie dobranoc

---------- Dopisano o 21:23 ---------- Poprzedni post napisano o 21:22 ----------

Cytat:
Napisane przez Opiumalfa Pokaż wiadomość
No to właśnie ciało. Boli, strzyka, ciągnie. I ten stres ze cos nie halo :/ oh zapomniałam. Poród
To mi o skórę chodziło
Escorpio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-23, 20:28   #2494
justkonev
Zakorzenienie

mariea dobranoc kciuki za jutrzejszą wizyte!

Cytat:
Napisane przez __malaMi__ Pokaż wiadomość
mi się podoba ten jaśniejszy. bierzesz 56 czy 62? i w ogóle skąd to?
Ten jasny jest z GAP'a i tam są rozmiary: 50/56 i 56/62
No i ja myślałam, żeby chyba kupić ten większy choć sama nie wiem, bo dziewczynki zazwyczaj rodzą się mniejsze
justkonev jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-23, 20:31   #2495
lolita25
Zakorzenienie

GG do lolita25

A wiecie co jest w tym wszystkim najlepsze? Ze tęskni się za brzuszkiem
Mała leżała w łóżeczku a ja łapałam się za brzuch z przyzwyczajenia, i tak czekałam aż coś drgnie
Stary 2016-09-23, 20:38   #2496
Escorpio
Zakorzenienie

Cytat:
mariea dobranoc kciuki za jutrzejszą wizyte!

Ten jasny jest z GAP'a i tam są rozmiary: 50/56 i 56/62
No i ja myślałam, żeby chyba kupić ten większy choć sama nie wiem, bo dziewczynki zazwyczaj rodzą się mniejsze
No niekoniecznie. U brata ciotecznego urodziła sie dziewczynka 4300 i 60cm ja bym brała 56/62.
Stary 2016-09-23, 20:39   #2497
justkonev
Zakorzenienie

Cytat:
No niekoniecznie. U brata ciotecznego urodziła sie dziewczynka 4300 i 60cm ja bym brała 56/62.
Czyli w sumie tak jak myślałam na początku w sumie lepiej, żeby kombinezon był troszke za duży niż za mały

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2016-09-23, 20:50   #2498
sQuaara
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lolita25 Pokaż wiadomość
W pierwszym trymestrze, teraz nie mam zwrotów, nawet nie pamiętam kiedy mnie ostatnio główna bolała.

---------- Dopisano o 20:49 ---------- Poprzedni post napisano o 20:47 ----------

Najlepiej wyjść na spacer, na powietrze mi zawsze pomagało w 1 trym
No.oteorzylam dziś okno to się nawdychalam jak sąsiad jarał fajki.. Ehs..

Cytat:
Ja śpię aż za długo. Myślałam, że w II trymestrze najdą mnie jakieś supermoce, ale nic takiego się nie stało Poczekam na III trymestr

u mnie jest niebo lepiej niż.w pierwszym... Owszem zmęczenie nie odpuszcza ale w 1 spalam każdego dnia o 20 a były dnie że.i o 18.. Teraz 22 to standard

Cytat:
Mała leżała w łóżeczku a ja łapałam się za brzuch z przyzwyczajenia, i tak czekałam aż coś drgnie
Ja bardzo lubię w ciąży być, czuje się wyjątkowo, lubię jak mąż na mnie.patrzy i lubię swój brzuszek...więc ja to dopiero będę tęsknić
Stary 2016-09-23, 21:10   #2499
Escorpio
Zakorzenienie

Ja takie papierosy czuje bardzo czesto, bo jakis sąsiad z dołu pali. Rano, popołudniu, wieczorem

Ja tez czuje sie wyjatkowo, tylko czasem mnie to meczy
Stary 2016-09-23, 21:23   #2500
Fantazja_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez paulinka009 Pokaż wiadomość
Drogie kolezanki a czy ktoras sie pakuje w pieluchy wielorazowe? Kiedys chcialam sprobowac ale boje sie ze nie ogarne i kase wyrzuce w bloto bo jakby nie bylo na poczatek trzeba troche w nie zainwestowac
Cytat:
Napisane przez zuzkka Pokaż wiadomość
Ja tak samo... Kupka=kosz a nie praleczka ubranka to inna sprawa

oooojjj nie, zainwestować to mogę w kosz na zużyte pieluszki. Macie jakieś opinie może? orientowałyście się?

Cytat:
ja znów w strachu, bo mnie zaczęlo okropnie kłuć w podbrzuszu i nie wiem co to może znaczyć
ojjj mnie też ostatnio kłuło, ale dużo chodziłam, takie kłucie jakby jajników (a jajniki podobno w ciązy nie bolą), tak mocne, że promieniowało w górę tłowia...aż się w pół zgięłam stojąc na ulicy

Cytat:
akreci sie Wam laski w glowie/
ja od tygodnia, wstajac z kanapy (pozycja pollezaca) ide do kuchni jakies 5-7m i zazwyczaj jak już dojde to zatrzymuje sie opierajac o meble z zawrotami glowy...
z lozka czy z krzesła w pracy jest ok...ale z tej pollezacej pozycji dramat...
mam podobnie, pewnie przez ciśnienie. Ja mam niskie, zawsze ok 90/60 i puls ponad 80. Raz ciśnienie wyszło coś ok 80/60 i pielęgniarka jeszcze raz musiała zmierzyć. Kawa nie pomaga...

Cytat:
Ciało ciałem, gorzej, że tu coś ciągnie, tam coś boli, a jeszcze gdzieś tam kłuje… I zaczynam czuć się jak staruszka jak mnie krzyż boli…
ja wstaje na prawą nogę i dopiero potem stawiam lewą bo mnie też łupie w krzyżu jak babulinke co będzie później

Cytat:
lecę spać Kochane, tylko dociągnąć mi tu do tych 2500 postów
najlepiej przespać gorszy nastroj i wszystkie bolączki.
milych pogaduszek, odezwę się po wizycie
dziekuje Wam za wsparcie dobrej nocki
to trzymamy kciuki za jutro, odpoczywaj szefowa

Cytat:
fakt częściej chłopcy rodzą się duzi, ale są odstępstwa od reguły. Ja stwierdziłam, że więcej rzeczy kupię chyba na 62 bo wydaje mi się, że mały urodzi się długi. Ciąża ciągle wychodzi na tydzień starszą... u mnie w rodzinie wszyscy dość wysocy więc pewnie i tak będzie
Fantazja_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-23, 21:30   #2501
__malaMi__
Zadomowienie

moje zaparcia się skończyły i przepraszam za opis, ale teraz właściwie ze mnie leci nie boli mnie przy tym brzuch, ale oczywiście już się zastanawiam czy to nie jakieś zarazenie listeria, toxo czy czyms w tym stylu

Cytat:

Ja bardzo lubię w ciąży być, czuje się wyjątkowo, lubię jak mąż na mnie.patrzy i lubię swój brzuszek...więc ja to dopiero będę tęsknić
z tego co pamiętam mówiłaś o 3 dzieci wiec zdążysz się nacieszyć dla mnie to może 1 i ostatnia ciąża także chce już brzuszka żeby się nim nacieszyć

Cytat:
Ja takie papierosy czuje bardzo czesto, bo jakis sąsiad z dołu pali. Rano, popołudniu, wieczorem

Ja tez czuje sie wyjatkowo, tylko czasem mnie to meczy
ja jak czuje papierosy to mam odruch wymiotny, a przed ciąża popalałam

---------- Dopisano o 22:30 ---------- Poprzedni post napisano o 22:29 ----------

Cytat:
Czyli w sumie tak jak myślałam na początku w sumie lepiej, żeby kombinezon był troszke za duży niż za mały
zdecydowanie 56/62
Stary 2016-09-23, 21:31   #2502
Mojra87
Zadomowienie

Cytat:
Ja sie melduje po przymusowej wizycie na IP, dostalam plamienia i prof kazał jechac na usg czy nie trzeba bedzie mnie zostawic na oddziale. Na szczescie jest wszystko ok, i z łożyskiem, szyjka macicy 4,5 (lekarz zazartował ze mogłabym jeszcze kogos spokojnie obdarowac), maluchy nie maja bradykardi wiec te plamienie to takie dziwne i nic na nie nie wskazuje. Z jednej strony mnie uspokoił, ale jakoś nie do końca, bo zniczego sie nie pojawiło. Dostałam no spe i luteine. I mam odpoczywac, jakby dało sie bardziej.
Jedyny plus tej wizyty - czekamy na dziewczynke i chłopczyka
Dla rozjaśnienia tygodnie - miesiace
1 miesiąc - 0-4,5 tyg.
2 miesiąc - 4,5-9 tyg.
3 miesiąc - 9-13,5 tyg.
4 miesiąc - 13,5-18 tyg.
5 miesiąc - 18-22,5 tyg.
6 miesiąc - 22,5-27 tyg.
7 miesiąc - 27-31,5 tyg.
8 miesiąc - 31,5-36 tyg.
9 miesiąc - 36-40 tyg.
Szkoda, że musiałaś trafić na IP, żeby się dowiedzieć o parce, ale jakiś plus tej sytuacji jest Gratulacje!
Może masz słabsze naczynka krwionośne i któreś pękło i stąd plamienie? Skoro innego (na szczęście!) wyjaśnienia doktory nie znalazły...

Cytat:
ale bekanie to chyba kwestia jak zgaga- ze zoladek ma mniej miejsca... z jelit wydobywa sie w druga strone
ja jestem wysoka i jakos mi sie to tak porozkladalo ze mam wrazenie ze zoladek jest gdzie byl i ma sie dobrze)
Też jestem wysoka, ale niestety żołądek chyba nie jest na swoim miejscu

Cytat:
akreci sie Wam laski w glowie/
ja od tygodnia, wstajac z kanapy (pozycja pollezaca) ide do kuchni jakies 5-7m i zazwyczaj jak już dojde to zatrzymuje sie opierajac o meble z zawrotami glowy...
z lozka czy z krzesła w pracy jest ok...ale z tej pollezacej pozycji dramat...
Tak, często mi się kręci w głowie - częściej niż w 1 trymestrze... Po wstaniu często muszę się przytrzymać drzwi/ściany/szafki/tżta Ostatnio nawet zrobiło mi się słabo jak byłam ze starszą córką na spacerze ale ciśnienie mam niziutkie - ok 90 na 60... (chyba, że akurat położna mierzy - wtedy 110 na 70 syndrom białego fartucha )

Cytat:
Mój tż tęsknił za kopniakami, które dostawał w brzuch jak się do niego przytulałam w nocy po porodzie każdy ruch jelit uznawał za kopniaka po czym sobie uświadamiał, że to tylko jelita, bo dziecko śpi obok w kołysce...

Mariea - kciuki za jutrzejszą wizytę!
Stary 2016-09-23, 21:46   #2503
Fantazja_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez __malaMi__ Pokaż wiadomość
moje zaparcia się skończyły i przepraszam za opis, ale teraz właściwie ze mnie leci nie boli mnie przy tym brzuch, ale oczywiście już się zastanawiam czy to nie jakieś zarazenie listeria, toxo czy czyms w tym stylu
nie martw się, ja męczyłam zaparcia od początku ciąży, myślałam, że się popłaczę. Teraz nie wiem, ale jest normalnie albo 2 trymestr, albo ciemne pieczywo i dużo owoców. O listerii też już czytałam
Fantazja_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-23, 22:09   #2504
minula
Wtajemniczenie

Gratuluję udanych wizyt i płci maluszkow

Na raty Was nadganiam po całym dniu no w korkach podczytuje ale to tak jednym okiem
Dziś miałam polowkowe, moja dzidzia waży już 310 gr i wygląda na dziewczynkę niestety łożysko nadal nisko i przoduje, więc mam dużo odpoczywać i rozważyć l4 od pazdziernika, bo trochę dużo pracuje. Jest szansa, że przez tydz łożysko choc trochę pojdzie w górę.
Milej nocy

Edytowane przez minula
Czas edycji: 2016-09-23 o 22:10
minula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-23, 22:34   #2505
zuzkka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez minula Pokaż wiadomość

Na raty Was nadganiam po całym dniu no w korkach podczytuje ale to tak jednym okiem
Dziś miałam polowkowe, moja dzidzia waży już 310 gr i wygląda na dziewczynkę niestety łożysko nadal nisko i przoduje, więc mam dużo odpoczywać i rozważyć l4 od pazdziernika, bo trochę dużo pracuje. Jest szansa, że przez tydz łożysko choc trochę pojdzie w górę.
Milej nocy
No jak pięknie! Gratulacje 😊

Szefowa target zrobiony i jutro czekamy na same miłe wiadomości 😘 Kciuki!

zuzkka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-23, 22:50   #2506
Escorpio
Zakorzenienie

Cytat:

Milej nocy
Super, gratuluję! I odpoczywaj

Zuza, możemy iść spać z czystym sumieniem
Stary 2016-09-24, 02:51   #2507
lolita25
Zakorzenienie

GG do lolita25

Dzień dobry
4 godz a ja już wyspana, co tu robić, chyba zjem śniadanie
Stary 2016-09-24, 05:50   #2508
Escorpio
Zakorzenienie

Cytat:
Dzień dobry
4 godz a ja już wyspana, co tu robić, chyba zjem śniadanie
Ja po 6 tez wyspana... Juz zjadłam, powiesiłam pranie i wrocilam do łóżeczka
Stary 2016-09-24, 06:37   #2509
anolta
Zakorzenienie

Cytat:

Milej nocy
Super, gratulacje! Minula może warto już rozważyć zwolnienie? ☺

2017 - synek
anolta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-24, 07:08   #2510
s i l v e r
Zakorzenienie

Dzień dobry

Wysłane z mojego GT-I8200 przy użyciu Tapatalka
Stary 2016-09-24, 07:18   #2511
zuzkka
Zakorzenienie

Dzień dobry 😊 jak miło, zaczynam urlop, 10 dni wolnego 😍

Stary 2016-09-24, 07:29   #2512
justkonev
Zakorzenienie

Cytat:

Milej nocy
Gratuluje!

Cytat:
Dzień dobry 😊 jak miło, zaczynam urlop, 10 dni wolnego 😍

Musisz wykorzystać urlop na 100% Jakie plany?
Stary 2016-09-24, 07:36   #2513
paulinka009
Zadomowienie

Witam sie z rana i zycze udanego weekendu
Ja tam wczoraj smialam sie do meza ze moge chodzic w ciazy caly czas to chyba takie nastawienie bo 1 trymest byl tragiczny ale juz zapomnialam a teraz te bole plecow, nic nie robienie i ciagle sikanie to jakos az tak mi nie ciazy. Czuje sie dziwna wczoraj nawet pozwolilam mezowi zrobic mini sesje z brzuszkiem

paulinka009 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-24, 07:38   #2514
zuzkka
Zakorzenienie

Cytat:
Gratuluje!

Musisz wykorzystać urlop na 100% Jakie plany?
Ostatnio urlop we dwoje 😂 jutro wylatujemy na Maltę łapać słońce na zimę 😃 nic jeszcze nie spakowałam 😂

Stary 2016-09-24, 07:39   #2515
ila26
Raczkowanie

Lutówki 2017 ❤ cz. III

Dziewczyny, który z kolorów wózka (w linku kolorki) wybrałybyście?
Stylistyka wózków jest dyskusyjna, ale postawiłam na funkcjonalność i teraz nie wiem, który kolor wybrać.

http://www.sklep-tosia.eu/emmaljunga...i-classic_p662

ila26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-24, 07:41   #2516
zuzkka
Zakorzenienie

Cytat:
Stylistyka wózków jest dyskusyjna, ale postawiłam na funkcjonalność i teraz nie wiem, który kolor wybrać.

Ja bym wzięła Pepita Navy lub Dallas

Stary 2016-09-24, 07:45   #2517
justkonev
Zakorzenienie

Cytat:
Ostatnio urlop we dwoje 😂 jutro wylatujemy na Maltę łapać słońce na zimę 😃 nic jeszcze nie spakowałam 😂

Zazdrooo na ile lecicie?

Cytat:

Zgadzam się z zuza

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-09-24, 07:47   #2518
zuzkka
Zakorzenienie

Cytat:
Zazdrooo na ile lecicie?

Zgadzam się z zuza
Na tydzień tylko 😊 Trzeba wykorzystać resztę urlopu, która została 😄

Stary 2016-09-24, 07:48   #2519
ewemis
Raczkowanie

Witam mamusie Ja wstałam po wyjątkowo ciężkiej nocy i zobaczyłam mokre plamy na koszulce przy sutkach teraz jak na nie patrze to normalne, suche nic nie cieknie... i jestem lekko skołowana no bo żeby już?coś ?
ewemis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-24, 07:49   #2520
anolta
Zakorzenienie

Cytat:

Ale super! Zazdroszczę!

2017 - synek
anolta jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości