Listopadowe mamy 2016: Pierdołowaty wątek vol. VIII uważam za otwarty - Strona 34 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-09-23, 21:24   #991
Listopadowaa
Zakorzenienie

Dot.: Listopadowe mamy 2016: Pierdołowaty wątek vol. VIII uważam za otwarty

Cytat:
Napisane przez kaga90 Pokaż wiadomość
To mniej inwazyjne niż cyto bo to wymaz wymazowka a cyto pobiera się szczoteczką ja chodzę prywatnie a wymaz jechałam zrobić do laboratorium mikrobiologicznego moja ginka nie pobiera ale zapewne zależy to od gabinetu

Wysłane z mojego GT-I9301I przy użyciu Tapatalka

---------- Dopisano o 19:07 ---------- Poprzedni post napisano o 19:07 ----------

Polać tej Pani!

---------- Dopisano o 19:08 ---------- Poprzedni post napisano o 19:07 ----------

Good idea

---------- Dopisano o 19:08 ---------- Poprzedni post napisano o 19:08 ----------

Myślę że nie robi dlatego ze tego typu rzeczy trzeba specjalnie przechowywać i szybko dostarczyć do laboratorium mikrobiologicznego

---------- Dopisano o 19:09 ---------- Poprzedni post napisano o 19:08 ----------

Dobrze prawił

---------- Dopisano o 19:10 ---------- Poprzedni post napisano o 19:09 ----------

Mietowka olej to ciepłym moczem i tyle wszystkie coś razem ustaliliśmy i nie ma się co przejmować

---------- Dopisano o 19:11 ---------- Poprzedni post napisano o 19:10 ----------

To rzeczywiście szaleństwo

ja jestem umówiona z moim lekarzem w zupełnie inny dzień niż przyjmuje pacjentki normalnie. Tylko dlatego, ze to musi od razu wyjechać. Będzie miał akurat dyżur na IP i mam przyjść i zrobimy gbs.

---------- Dopisano o 22:22 ---------- Poprzedni post napisano o 22:19 ----------

Cytat:
Napisane przez fiii Pokaż wiadomość
no udalo mi sie nadrobic
gratki za wizyty
i ja po swojej tez jestem co do bolu jak przy okresie jest to podobno naturalne , niepokojace sa moje skurcze wiec mam podjadac nospe i magnez , szyjka byle jak trzyma ale trzyma i ja mam trzymac tez do 19 pazdziernika wtedy mam wizyte i generalnie mam wiecej lezec :/ z mala wszystko gra wazy 2100 taka kluseczka
tz wlasnie skreca lozeczko ( kilka czesci mu zostalo)

mietowka nie zlosc sie kazdemu nie dogodzisz

spodnie ciazowe po porodzie podobno fajnie wplywaja na brzuch ( tak slyszalam)

cos mialam sie jeszcze wtracic ale mi umknelo
ojoj gratuluje dużej kluseczki

ja musze jakies rurki kupic ciazowe....moje zrobily sie za małe. Wkleiłam fotkę do klubu, wczoraj je nosilam a wieczorem przy sciąganiu mialam okropnie podobijane slady na nogach po szwach. Są juz za ciasne

A ja nie mam żadnych skurczy

---------- Dopisano o 22:23 ---------- Poprzedni post napisano o 22:22 ----------

Cytat:
Załącznik 6657186Załącznik 6657191

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

nie umiem sie obslugiwac telefonem na tym forum moj brzuchol i dzisiejsze male zakupki
pokaźny i ładny brzuszek!

Skad takie ładne ubranka?

---------- Dopisano o 22:24 ---------- Poprzedni post napisano o 22:23 ----------

Dziewczyny ten sok z malin na przeziebienie pijecie taki sklepowy czy swoj własny?
Listopadowaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-23, 21:24   #992
ma_i
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez basiczek24 Pokaż wiadomość
Annulka, dzieki bardzo za foto, faktycznie pileczka malutka i te wszystkie kg na plusie to w piersiach sa I udanego weekendu.

Ja obraczke w dalszym ciagu nosze, ale za to maz nie nosi bo nie moze sie do niej przyzwyczaic, on w ogole nic z bizu nie ma, nawet zegarka.

Nie pamietam ktora pisala o idealnych wynikach, chyba PSTRYCZEK wiec gratki Moje beda w srode i mam nadzieje ze sie poprawily.

Ide dalej sprzatac na raty. Dluzej odpoczywam, krocej sprzatam Gdzie jest ta sila i checi, ktore kiedys byly??
Ponoć siła i chęci do sprzątania wrócą tuż przed porodem - tzw syndrom wicie gniazda 😁 Ciekawe czy rzeczywiście 😜 ja dzisiaj wzięłam się za sprzątanie kuchni, wymyłam wszystkie górne szafki, okap i kafle na ścianie. Jutro ogarnę dolne szafki, lodówkę i żyrandol i będzie picuś glancuś 😀

ma_i jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-23, 21:26   #993
KoniKa4
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez mietowka25 Pokaż wiadomość
Sorry dziewczyny! Były zaginione mamy było źle, są mamy z doskoku też jest źle.... Jest nas ponad 30 wszystkim nie dogodze...
Zapowiadam że nie podejmuje się założenia kolejnej części wątku ani zasad jakie tu panują.
zawsze jakiś niezadowolony się znajdzie, jeśli mamie z doskoku nie odpowiada taka kwalifikacja to może zaproponuje jakieś inne "dyplomatyczne" nazewnictwo (tym bardziej że zaginione mamy też były be) dziewczyny ja rozumiem gorszy nastrój czy buzujące hormony ale na prawdę nie macie innych problemów niż to gdzie wasz login jest na 1-szej stronie umieszczony???

Cytat:
Napisane przez desire87 Pokaż wiadomość
to usuńmy je całkiem z listy i udawajmy, że ich nie ma
i tak źle i tak niedobrze

Cytat:
Napisane przez 000Kasia000 Pokaż wiadomość
j już nie mogę się doczekać, żeby ubierać normalne, nie ciążowe ubrania. Ale gorzej będzie chyba po porodzie zanim brzuch nie wróci do normalnych rozmiarów, no bo co wtedy np. ze spodniami? w te z przed ciąży nie wejdę a w ciążowych chyba głupio chodzić... Nie wiem... jak to w ogóle jest z tym brzuchem, kiedy wraca do normalności? ja w pierwszej ciąży miałam tak mały brzuch, że po dwóch tygodniach od porodu miałam płaski jak przed ciążą, no ale teraz na pewno tak nie będzie :/
jeśli po 1 ciąży wskoczyłaś w normalne spodnie to pewnie teraz też tak będzie, statystycznie masz na to większe szanse niż np ja bo mogę tylko gdybać gdzie coś będzie wisieć albo wystawać po porodzie

Cytat:
Napisane przez aleksandramaj Pokaż wiadomość
To zapodaj sobie kurację imbir, malinki, cytryna, miód i do wyrka raz raz!

Jak byłam mała babcia wmuszała w nas mleko z czosnkiem, masłem i miodem na przeziębienie. Torturowano ktorąś z Was w ten sposób?

Ooo fajnie!
znam i ja te sposoby, mleko z czosnkiem zawsze działa i nawet nie jest takie złe (ale na słodko i z pływającym tłuszczem bym chyba nie przełknęła) wole później osobno zapodać miód, a jakie prozdrowotne działanie miało by mieć masło to nie wiem?

Cytat:
Napisane przez ma_i Pokaż wiadomość
A ja nigdy nie lubiłam i dalej nie lubię żółtego złota. Całą biżuterię mam srebrną, a pierścionek zaręczynowy i obrączkę z białego złota

mam to samo - tylko biały kolor toleruję, zawsze mi się wydaje że przy mojej ciemnej karnacji w złocie to jak cyganka będę wyglądać

Cytat:
Napisane przez Zingi Pokaż wiadomość
Ale jazda, wczoraj mieliśmy ostatnie zajęcia w SR.. panowie wymalowali nam wizje dzieci na brzuszkach i robiliśmy sobie zdjęcia a wcześniej było jeszcze próbne kąpanie dziecia
Dopytałam jeszcze położną, czy wg niej mam dobre podpaski poporodowe - bo poszłam po bandzie i kupiłam w Gemini 4 rodzaje - Bella, Canpol i BabyOno - okazało się, że wszystkie się nadają, bo są oddychające

Pytanie mam, pomóżcie ogarnąć: jak robicie masaż krocza? Bo jak próbuję robić wg zaleceń z filmiku na mamazone, czyli dwoma kciukami naraz, to jakoś mi średnio wychodzi, za to "jednorącz " - bez problemu. Będę wdzięczna za rady bardziej doświadczonych

też robię wg tego filmiku, dwoma kciukami ale nie dam rady jednocześnie kręcić nimi tych kółek i robię to na zmianę, fajne to nie jest myślę, że z czasem będzie łatwiej. I tak jak któraś z dziewczyn tu pisała wcześniej czytałam gdzie żeby dokładać kolejne palce

Cytat:
Napisane przez Panna Izabela Pokaż wiadomość
Ale mnie dziś brzuch zakłuł.... O matko myślałam, że łzy w oczach będę miała. Chyba mi młody coś uciskał. Wystawała tam ewidentnie jakaś jego część Trochę się przestraszyliśmy, byłam akurat u rodziców i ledwo weszłam do auta, bo to taki ból jak mega duża kolka.. Wróciłam do mieszkania, wzięłam no spe i dużo lepiej jest. Jak leżę nic nie czuję, oprócz ruchów synka i jego wypychania się, więc nie jedziemy do szpitala. Chyba że nie przejdzie i znów będzie bolało, to jedziemy natychmiast.

Jutro wesele a ja nie mam nic prócz kiecki, nie mam pojęcia w co się ubiorę ani nic...
jak masz kieckę to masz 90% ubioru resztę zawsze dokombinujesz
KoniKa4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-23, 21:29   #994
Listopadowaa
Zakorzenienie

Cytat:
Ponoć siła i chęci do sprzątania wrócą tuż przed porodem - tzw syndrom wicie gniazda 😁 Ciekawe czy rzeczywiście 😜 ja dzisiaj wzięłam się za sprzątanie kuchni, wymyłam wszystkie górne szafki, okap i kafle na ścianie. Jutro ogarnę dolne szafki, lodówkę i żyrandol i będzie picuś glancuś 😀

skoro tak jest to ja jeszcze mam duzo czasu do rodzenia bo mi sie nie wlacza syndrom wicia gniazda:P Tak leniwa to ja nigdy nie bylam :P
Stary 2016-09-23, 21:29   #995
ma_i
Zadomowienie

Cytat:
Pstryczek, dzieki mam nadzieje tez sie cieszyc wynikami.

A ten gbs to robi gin na wizycie?? Cos dodatkowo sie placi czy to w cenie wizyty? Ja chodze prywatnie i nic mi na razie nie mowil o zadnym wymazie. To jest tak pobierane jak cyto?? Matulu, nic nie wiem...
Ja będę miała pobierane na kolejnej wizycie. Za pobranie gin nic dodatkowo nie liczy, ale w labie za wynik będę musiała zapłacić. Coś mi się kojarzy że ok 40 zł?

Stary 2016-09-23, 21:31   #996
Listopadowaa
Zakorzenienie

Znowu zgaga idę po zimne mleko...
Stary 2016-09-23, 21:37   #997
bluesberry
Zakorzenienie

A ja się leeeeedwo dotoczylam do kuchni po flipsy orzechowe

bluesberry jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-23, 21:40   #998
ma_i
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez bluesberry Pokaż wiadomość
Gratki za wyniki!

Ja codziennie na wkładkach jade, nie lubię uczucia mokrych gaci

Duża kobitka!

Mi moja gin pobierała ale musiałam to sama do labka zawieść. Koszt 35zl.

Że what?

A co niby podczas tej przerwy musiała robić? Jakieś to chore :/

Uwaga, melduje, przeżyłam! Ale nigdy więcej teraz leżę i umieram, tak mnie plecy i biodra rypią... brzuch jak kamień :/
Za to maszyna do robienia waty zrobiła wielką furorę
Najważniejsze, że już po!

Dałaś radę, jesteś wielka

---------- Dopisano o 22:40 ---------- Poprzedni post napisano o 22:37 ----------

Cytat:
Podpisuję się pod pytaniem o porteczki, ja mam duuuuży brzuszek i obawiam się, co potem
Nie wiem jak wygląda brzuch po porodzie, ale jak coś, to nie będę miała skrupułów żeby chodzić w moich ciążowych dzinsach 😉

Stary 2016-09-23, 21:40   #999
fiii
Rozeznanie

Ubranka zakupione w smyku. Co do wicia gniazda codziennie rano mam panikę i sprzątam. Ja gbs miałam robione w szpitalu.

fiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-23, 21:41   #1000
aleksandramaj
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez KoniKa4 Pokaż wiadomość
też robię wg tego filmiku, dwoma kciukami ale nie dam rady jednocześnie kręcić nimi tych kółek i robię to na zmianę, fajne to nie jest myślę, że z czasem będzie łatwiej. I tak jak któraś z dziewczyn tu pisała wcześniej czytałam gdzie żeby dokładać kolejne palce
A można jakiegoś linkasa prosić?
aleksandramaj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-23, 21:45   #1001
KoniKa4
Rozeznanie

Cytat:
A można jakiegoś linkasa prosić?
http://www.mamazone.pl/tv/kategorie/...d-porodem.aspx
KoniKa4 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-09-23, 21:50   #1002
bluesberry
Zakorzenienie

Cytat:
Dałaś radę, jesteś wielka
Fakt, trochę mi się ostatnio przytyło

Stary 2016-09-23, 21:59   #1003
ma_i
Zadomowienie

Cytat:
To zapodaj sobie kurację imbir, malinki, cytryna, miód i do wyrka raz raz!

Jak byłam mała babcia wmuszała w nas mleko z czosnkiem, masłem i miodem na przeziębienie. Torturowano ktorąś z Was w ten sposób?

Jeszcze się powtorzę z pytaniem o termometr braun thermoscan.
A któraś może?

---------- Dopisano o 20:29 ---------- Poprzedni post napisano o 20:29 ----------

Ooo fajnie!
Ja na przeziębienie piję mleko z masłem i miodem, ale bez czosnku. Czosnek to osobno 😜

Co do termometru - nie mam, nie wypowiadam się 😃

---------- Dopisano o 22:59 ---------- Poprzedni post napisano o 22:52 ----------

Cytat:
no udalo mi sie nadrobic
gratki za wizyty
i ja po swojej tez jestem co do bolu jak przy okresie jest to podobno naturalne , niepokojace sa moje skurcze wiec mam podjadac nospe i magnez , szyjka byle jak trzyma ale trzyma i ja mam trzymac tez do 19 pazdziernika wtedy mam wizyte i generalnie mam wiecej lezec :/ z mala wszystko gra wazy 2100 taka kluseczka
tz wlasnie skreca lozeczko ( kilka czesci mu zostalo)

mietowka nie zlosc sie kazdemu nie dogodzisz

spodnie ciazowe po porodzie podobno fajnie wplywaja na brzuch ( tak slyszalam)

cos mialam sie jeszcze wtracic ale mi umknelo
To leż jak najwięcej! Jaka duża kruszynka 😁

Stary 2016-09-23, 22:09   #1004
MajWija
Wtajemniczenie

Cytat:
Super zakupy! Buty lakierowane wzięłaś, tak?
Ten sweter też przymierzałam, chyba beżowy, ale w takiej długości czułam się jak karakan
Szary ładniejszy

---------- Dopisano o 21:59 ---------- Poprzedni post napisano o 21:57 ----------

To leż, odpocztwaj i nogi ściśnięte. Który to u Ciebie tydzień?
Super brzuszek i zakupki

---------- Dopisano o 22:01 ---------- Poprzedni post napisano o 21:59 ----------

Nooo już ponad 2 kilo dziecia w brzuchu!
Tak, buty lakierowane
Mi na szczęście stopa się raczej nie zmieniła, a przynajmniej tego nie odczuwam.

---------- Dopisano o 22:09 ---------- Poprzedni post napisano o 22:09 ----------

Cytat:
Napisane przez geosmina Pokaż wiadomość
Ja do Twojego zestawu dodajękurkumę, tzn. do każdego picia można dodać po szczypcie. W tym tyg stosowałam pierwszy raz i w 2 dni praktycznie taki miksmnie uzdrowił😉

Na gbs mam od gin prywatnej zalecenie żeby zrobić z pochwy i odbytu, ale gin ze szpitala w ogóle mówi że nie będziemy tego robić bo i tak mam cc😕

Bluesberry teraz to już leż do góry brzuchem !😀

Matko jak mi dziś cały dzień duszno i ciężko oddychać mam wrażenie że się uduszę cały czas 😭 nie mogę normalnie siedzieć jedynie leżeć płasko na boku to jest znośnie. Pamiętam to z pierwszej ciąży i masakra 😕

Wysłane z mojego SM-J500FN przy użyciu Tapatalka
Mam podobnie... z tym, że nie cały czas, ale mam takie momenty, najczęściej rano i w nocy. Nie udusisz się, to tylko takie fizjologiczne odczucie, ale to nie świadczy np o tym, że do dziecia bądź dla Ciebie dociera mniej tlenu
MajWija jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-23, 22:19   #1005
ma_i
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez bluesberry Pokaż wiadomość
Fakt, trochę mi się ostatnio przytyło

😂

---------- Dopisano o 23:19 ---------- Poprzedni post napisano o 23:16 ----------

Gadałem dzisiaj z siostrą i się pożaliłam, że nie mogę się zdecydować jaki rożek kupić. To ta poleciała do sklepu i kupiła mi rożek i jeszcze kocyk minky, bo miała taki kaprys. I problem z głowy 😁

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-09-23, 22:34   #1006
Panna Izabela
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Listopadowaa Pokaż wiadomość

ja jestem umówiona z moim lekarzem w zupełnie inny dzień niż przyjmuje pacjentki normalnie. Tylko dlatego, ze to musi od razu wyjechać. Będzie miał akurat dyżur na IP i mam przyjść i zrobimy gbs.

---------- Dopisano o 22:22 ---------- Poprzedni post napisano o 22:19 ----------

ojoj gratuluje dużej kluseczki

ja musze jakies rurki kupic ciazowe....moje zrobily sie za małe. Wkleiłam fotkę do klubu, wczoraj je nosilam a wieczorem przy sciąganiu mialam okropnie podobijane slady na nogach po szwach. Są juz za ciasne

A ja nie mam żadnych skurczy

---------- Dopisano o 22:23 ---------- Poprzedni post napisano o 22:22 ----------

pokaźny i ładny brzuszek!

Skad takie ładne ubranka?

---------- Dopisano o 22:24 ---------- Poprzedni post napisano o 22:23 ----------

Dziewczyny ten sok z malin na przeziebienie pijecie taki sklepowy czy swoj własny?
Taki własny, od dziadka! Najlepszy

Cytat:
Napisane przez KoniKa4 Pokaż wiadomość
zawsze jakiś niezadowolony się znajdzie, jeśli mamie z doskoku nie odpowiada taka kwalifikacja to może zaproponuje jakieś inne "dyplomatyczne" nazewnictwo (tym bardziej że zaginione mamy też były be) dziewczyny ja rozumiem gorszy nastrój czy buzujące hormony ale na prawdę nie macie innych problemów niż to gdzie wasz login jest na 1-szej stronie umieszczony???

i tak źle i tak niedobrze

jeśli po 1 ciąży wskoczyłaś w normalne spodnie to pewnie teraz też tak będzie, statystycznie masz na to większe szanse niż np ja bo mogę tylko gdybać gdzie coś będzie wisieć albo wystawać po porodzie

znam i ja te sposoby, mleko z czosnkiem zawsze działa i nawet nie jest takie złe (ale na słodko i z pływającym tłuszczem bym chyba nie przełknęła) wole później osobno zapodać miód, a jakie prozdrowotne działanie miało by mieć masło to nie wiem?

mam to samo - tylko biały kolor toleruję, zawsze mi się wydaje że przy mojej ciemnej karnacji w złocie to jak cyganka będę wyglądać

jak masz kieckę to masz 90% ubioru resztę zawsze dokombinujesz
Ej pretensji i kłótni nie rozumiem ale sama bym nie chciała być jakąś mamą z doskoku, już lepiej zaginioną. Bez sensu tyle tych podziałów, chyba każdy wie ile się udziela...

Kieckę zakładam taką jaką mam, czarną. Trudno, i tak w ciąży jestem to przecież nie będę wyglądać jak szczupła laska

Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka

http://www.suwaczek.pl/cache/97014df637.png

ŻONA od 30.08.2014

ZARĘCZENI 28.11.2012
RAZEM 17.09.2010
Panna Izabela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-24, 06:17   #1007
aleksandramaj
Wtajemniczenie

Dobry
Śpicie jeszcze?
Ja męża do pracy budziłam i chyba już nie zasnę. Zaraz ogarniam kawkę i robię pranie malusisch ciuszków.
Stary 2016-09-24, 06:34   #1008
geosmina
Wtajemniczenie

Ja oczywiście pospałam😏 obudził mnie głód więc lecę cokolwiek zjeść 😜męża nie ma pojechał do Warszawy, córka śpi, potem ma przyjść mama to chociaż taka rozrywka 😉

Wysłane z mojego SM-J500FN przy użyciu Tapatalka

"Zenek, co ty jakiś nie w sosie jesteś? Może zjadłbyś jakichś pierożków babcinych?"
geosmina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-24, 06:35   #1009
fiii
Rozeznanie

dobry ja juz od godziny nie spie - snily mi sie sny erotyczne
Stary 2016-09-24, 06:55   #1010
magda17x
Zadomowienie

GG do magda17x

dzien dobry lepsze sny erotyczne niz moje... snilo mi sie, ze z obcietych paznokci robiono chipsy bananowe, a w drugiej czesci nocy, ze helikopter ratunkowy mial wypadek i wbil sie w moj wiezowiec w polpietro nad nami i musialam ratowac ludzi... :p

"Miłość jest wtedy wielka, kiedy gra na wszystkich strunach serca"

magda17x jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-24, 07:01   #1011
domek_z_piernika
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez magda17x Pokaż wiadomość
dzien dobry lepsze sny erotyczne niz moje... snilo mi sie, ze z obcietych paznokci robiono chipsy bananowe, a w drugiej czesci nocy, ze helikopter ratunkowy mial wypadek i wbil sie w moj wiezowiec w polpietro nad nami i musialam ratowac ludzi... :p

Wtf? szalona!

Chociaż ja dzisiaj miałam jakieś sny że jestem opiekunem w domu starców, nie wiem czemu. To już też wolę te erotyczne

Sent from my iPhone
domek_z_piernika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-24, 07:07   #1012
magda17x
Zadomowienie

GG do magda17x

Cytat:
Napisane przez domek_z_piernika Pokaż wiadomość
Wtf? szalona!

Chociaż ja dzisiaj miałam jakieś sny że jestem opiekunem w domu starców, nie wiem czemu. To już też wolę te erotyczne

Sent from my iPhone
tez bym wolala erotyczne :p

"Miłość jest wtedy wielka, kiedy gra na wszystkich strunach serca"

magda17x jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-24, 07:10   #1013
domek_z_piernika
Zadomowienie

Zamiast pospać przy sobocie to ja obudzona. W tygodniu wstawałam razem z tż, jako dobra żona robiłam śniadanko do pracy. Teraz mąż śpi, a ja patrzę w sufit i robię się głodna of course

Sent from my iPhone
domek_z_piernika jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-09-24, 07:13   #1014
aleksandramaj
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez magda17x Pokaż wiadomość
Stary 2016-09-24, 07:21   #1015
basiczek24
Wtajemniczenie

Hej dziewczyny.

Dzięki za wyjaśnienia w sprawie gbs.

Co do wstydliwego problemu, to ja wkładek jeszcze nie muszę nosić, ja mam wręcz suszę. Bardziej w II trymestrze musiałam nosić bo teraz to nie. Oczywiście coś tam na bieliźnie się pojawia ale jak nie muszę to wolę wkladki nie dawać, jakas taka świeża się bardziej czuję

Ale mi zrobiłyście smaka na czipsy, a w domu brak

Panna Izabela mnie by się nie chciało na wesele isc, mialam mieć dzis ale w Niemczech, odmowlilismy 2 miesiące temu z czego mega bardzo się cieszę bo byłabym wypruta i nieszczęśliwa. Tak siedze sobie w domku.

Hm, też muszę zainwestować w jakieś ciążowe spodnie skoro piszecie że po ciąży też mogą się przydać.

Ja masażu jeszcze nie robię, myslalam, ze to za wcześnie, ale zobaczę za tydz może się zmusze, albo poprosze męża Niech ma udział, trochę tylko się boję tego bólu i ze nie wytrzymam przy masażu.

---------- Dopisano o 08:21 ---------- Poprzedni post napisano o 08:15 ----------

Domek, u mnie to samo. W tyg wstaje razem z mężem bo robię mu kanapki do pracy a w weekendy mąż śpi do 9 a ja od 6 z oczami jak 5 zł patrze w sufit i myślę co by tu robić. Tak myślę oduczyć męża od tych przywilejów i żeby sam sobie robił kanapki bo niedługo dziecko to nie wiem jak sobie poradzę z dwójką dzieci

Jestem mamą
basiczek24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-24, 07:27   #1016
Panna Izabela
Zakorzenienie

Dzień dobry!
Obudziłam się przed 7, ale jeszcze udało mi się dotrwać do tej godziny na pół śnie. Do 12 muszę umyć i wysuszyć włosy, przymierzyć ciuchy i wybrać no i dodatki, pomalować paznokcie i uprasować ubrania. Najgorzej będzie z koszulą tż, nienawidzę prasować koszul i średnio mi to wychodzi. No i nie bardzo wiem, co zrobić z włosami. Czy lepiej je wyprostować przed fryzjerką, żeby się łatwiej układały i nie były postrzępione takie, czy tylko wysuszyć na szczotce.. Już jestem zła, że się nie dało inaczej poumawiać, powinnam mieć odwrotnie, najpierw fryzjera potem makijaż i byłoby git, a tak nie wiadomo, co z tego wyjdzie. Zanim ta fryzjerka coś wymyśli to się pewnie zejdzie...
Nie lubię takich sytuacji. Specjalnie szukałam wcześniej a i tak nie udało się zarezerwować odpowiedniej godziny (nie dziwne, jak wszystko do 17-18 otwarte, to w tygodniu pustki bo ludzie pracują a w sobotę pełno ludzi, zwłaszcza jak sezon weselny jest). A pogoda jest taka, że nie chce się wstawać z łóżka w ogóle. Leje tak, że mój makijaż i fryzura pewnie do ślubu nie dotrwają nawet.

ŻONA od 30.08.2014

ZARĘCZENI 28.11.2012
RAZEM 17.09.2010
Stary 2016-09-24, 07:27   #1017
fiii
Rozeznanie

dziewczyny jesli nie macie potrzeby nie musicie kupowac specjalnie spodni , sa tez pasy ja mam jeden w ciazy zakrywam brzuch a po ciazy bedzie mi sciagac . Sa tez specjalne pasy poporodowe ktore dodatkowo masuja brzucio chyba lepiej w to zaiwestowac .

A powiedzcie mi czy wam tez palce puchna i bola ? ja mam koleczki takie i wszystko dieki temu mi leci z rak oszalec idzie o stopach nie wspomne wszystkie buty za male
Stary 2016-09-24, 07:31   #1018
bluesberry
Zakorzenienie

Cytat:
Domek, u mnie to samo. W tyg wstaje razem z mężem bo robię mu kanapki do pracy a w weekendy mąż śpi do 9 a ja od 6 z oczami jak 5 zł patrze w sufit i myślę co by tu robić. Tak myślę oduczyć męża od tych przywilejów i żeby sam sobie robił kanapki bo niedługo dziecko to nie wiem jak sobie poradzę z dwójką dzieci
Mój tż przeszedł na inny system
Tak to też z nim wstawałam, robiłam kanapki a jak pojechał to miałam czas się spokojnie ogarnąć do pracy zanim Młoda wstała, czasem jeszcze coś poprasować itp
A teraz Tż robi sobie kanapki wieczorem, pakuje do lodówki i gotowe

Witamy się w 32 tc
Stary 2016-09-24, 07:31   #1019
Panna Izabela
Zakorzenienie

Cytat:
Hej dziewczyny.

Dzięki za wyjaśnienia w sprawie gbs.

Co do wstydliwego problemu, to ja wkładek jeszcze nie muszę nosić, ja mam wręcz suszę. Bardziej w II trymestrze musiałam nosić bo teraz to nie. Oczywiście coś tam na bieliźnie się pojawia ale jak nie muszę to wolę wkladki nie dawać, jakas taka świeża się bardziej czuję

Ale mi zrobiłyście smaka na czipsy, a w domu brak

Panna Izabela mnie by się nie chciało na wesele isc, mialam mieć dzis ale w Niemczech, odmowlilismy 2 miesiące temu z czego mega bardzo się cieszę bo byłabym wypruta i nieszczęśliwa. Tak siedze sobie w domku.

Hm, też muszę zainwestować w jakieś ciążowe spodnie skoro piszecie że po ciąży też mogą się przydać.

Ja masażu jeszcze nie robię, myslalam, ze to za wcześnie, ale zobaczę za tydz może się zmusze, albo poprosze męża Niech ma udział, trochę tylko się boję tego bólu i ze nie wytrzymam przy masażu.

---------- Dopisano o 08:21 ---------- Poprzedni post napisano o 08:15 ----------

Ja bym się świeżo nie czuła mając coś na majtkach a tak zmieniam wkładkę i higiena zachowana
2 miesiące temu to ja bym się na weselu mega wybawiła bez problemu! I w czarnej kiecce bym nie szła, bo brzuch był wtedy mniejszy i więcej kiecek by mogło na mnie lepiej leżeć, teraz dużo ciężej było coś dobrać i w końcu nie wybrałam nic. A nawet nie wiem jak wyglądam w tej, w której idę..

ŻONA od 30.08.2014

ZARĘCZENI 28.11.2012
RAZEM 17.09.2010
Stary 2016-09-24, 07:34   #1020
bluesberry
Zakorzenienie

Cytat:
A powiedzcie mi czy wam tez palce puchna i bola ? ja mam koleczki takie i wszystko dieki temu mi leci z rak oszalec idzie o stopach nie wspomne wszystkie buty za male
Ale w pierwszej ciąży też nic takiego mi się nie działo.
Stopy pozostały w swoim rozmiarze, a z palcy u rąk obrączka spadała jak zawsze teraz też się zsuwa
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości