|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2911 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamy styczniowe 2017 na półmetku - czyli część II!
Amalte ale piękne!
Muszę zakupy tescowe zrobić, to mi przywiozą wszystko co potrzebne i ciężkie ![]() Miłego dnia! ![]() Wysłane z mojego LG-D290 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#2912 |
|
Zakorzenienie
|
Jednego odesłano - i następnie stracono - za nieudaną próbę zabójstwa wyższego rangą studenta, drugi został zabity na arenie w czasie ćwiczeń, a trzeci umarł z przyczyn naturalnych - sztylet w sercu naturalnie powoduje śmierć.
|
|
|
|
#2913 |
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry
![]() Dziewczyny! Mistrzynie promocji! Przy was się czuję jakbym jeszcze nic nie miała dla dzieciaczkaa ![]() My tam jeszcze daleko jesteśmy od kupna pampersow i husteczek.. chociaz ciaglee cos przybywa :-P Ciuszkow tez ciągle za mało :-P Czy macie wybrany płyn do kąpieli maluszka? Chcialaabym ogramiczyc sie do jedneej rzeczy ktorra umyje i ciałko i głowę maluszkaa, ale tyle teraz tego wszystkiego... Macie jakaś firmę wartą polecenia? Bylamm na blogu sroki ale tam najleepsze opinie ma bübchen i produkty rossmann :-P Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka
|
#2914 |
|
Rozeznanie
|
Amalte, ale pyszności! Chociaż ja to bym się teraz nie najadła taką porcją
![]() Ja wróciłam z zakupów właśnie, przez Was wybraliśmy się tym razem do kauflanda. Kupiłam ręczniki dla małego, rajstopki i skarpetki w dobrych cenach Tym sposobem wyprawka ciuchowa w rozmiarze 56-62 jest już u mnie gotowa
|
|
|
|
#2915 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Lecimy dziś na jyska obczaić ten ręcznik z kapturkiem, do rosska po pieluszki i kauflandu. Wszystko w ramach spaceru;]
|
|
|
|
|
#2916 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja poszłam spać o 2, piekłam babkę marmurkową i szykowaliśmy z mężem pieczonki przy "incepcji". A dziś rano już ogarnęłam trochę sprzątania i małe zakupy. Jeju, muszę przywyknąć, że schodzi mi coraz więcej czasu na tego typu rzeczach... w dodatku jak próbuję wszystko na szybko, to boli mnie dół brzucha ;/ teraz na szybko chwila w pracy i potem do smyka z tą reklamacją Miłego weekendu!!!
|
|
#2917 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kto normalny naje się 1 kromką chleba? ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Rzeczywiście teraz wszystko musimy robić wolniutko i spokojnie, bo inaczej albo bóle albo wielkie zmęczenie. Echhh, taki już nasz los. ![]() Dzisiaj i ja zaczęłam 6 miesiąc!
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2918 | |
|
Rozeznanie
|
Szósty miesiąc, a ja właśnie zaliczyłam pierwszy
w czasie ciąży. Naszła mnie ochota na marsa. To był chyba mój ostatni w życiu...---------- Dopisano o 11:23 ---------- Poprzedni post napisano o 11:19 ---------- Cytat:
W kaufie 6 par skarpetek za 10zł i dwie pary rajstop za 13. Były jeszcze prześcieradła, bluzy, a dla mam: takie grubsze leginsy (nieciążowe), ale w moim rozmiarze tylko czerwone zostały. |
|
|
|
|
#2919 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
NiEBiE, Incepcja to chyba mój ulubiony film
|
|
#2920 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Też jem podwójne śniadanie - pierwsze i po godzinie, półtorej drugie.
|
|
#2921 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2922 | ||
|
Zadomowienie
|
Śliczne jedzonko i zdrowe
![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#2923 |
|
Rozeznanie
|
O oilatum też myślałam
Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka
|
#2924 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mmmm ale pyszności! ![]() Cytat:
a właśnie wyczaiłam że mają promocję na mleczko pielęgnacyjne, 2 w cenie 1
|
||
|
|
|
#2925 |
|
Zadomowienie
|
Dziś ja się chwalę rogalikami z jabłkiem
1474715076507.jpgWysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2926 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzien dobry. Wrocilam z urlopu
brzuch wymacany i wyglaskany ![]() Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
|
#2927 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() A my dzisiaj na 18 idziemy na chrzciny Co prawda tylko ja z F., bo mąż w pracy. Liczę na to, że moj syn nie rozniesie kościoła, a ja najem się pyszności
|
|
|
|
|
#2928 | |
|
Konto usunięte
|
Też się coraz mniej nadaję do prac domowych. Miałam dziś wstawiać pranie, ale sama go nie powieszę, więc czekam na męża i wstawię jutro
Ale dla równowagi moja głupota wzięła górę i spędziłam ze dwie godziny na klęczkach w łazience, otoczona śrubokrętami itd. i naprawiałam pralkę, bo coś nie chciała pobierać płynu do płukania z szufladki. Chyyyba mi się udało, przynajmniej z wodą to już działa, zobaczymy jutro jak z płynem. Zawsze lubiłam trochę tego rodzaju prac domowych, a jak pomyślałam, że trzeba będzie wzywać mechanika to mnie ambicja wzięła ![]() ---------- Dopisano o 13:45 ---------- Poprzedni post napisano o 13:45 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#2929 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
pysznosciCytat:
![]() [1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;65664476]Też się coraz mniej nadaję do prac domowych. Miałam dziś wstawiać pranie, ale sama go nie powieszę, więc czekam na męża i wstawię jutro Ale dla równowagi moja głupota wzięła górę i spędziłam ze dwie godziny na klęczkach w łazience, otoczona śrubokrętami itd. i naprawiałam pralkę, bo coś nie chciała pobierać płynu do płukania z szufladki. Chyyyba mi się udało, przynajmniej z wodą to już działa, zobaczymy jutro jak z płynem. Zawsze lubiłam trochę tego rodzaju prac domowych, a jak pomyślałam, że trzeba będzie wzywać mechanika to mnie ambicja wzięła ![]() ---------- Dopisano o 13:45 ---------- Poprzedni post napisano o 13:45 ---------- Zjadłabym![/QUOTE] To jesteś taka złota raczka
|
|
#2930 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
|
|
#2931 |
|
Konto usunięte
|
Wiktoria też dziś szaleje
Miałam Wam jeszcze coś napisać! Lekarz, u którego wczoraj byłam, to ogólnie straszny gbur, nie zainteresuje się i sam z siebie nic nie powie, ale wczoraj dał mi całkiem sensowną radę! Mówiłam mu o tym, że czasem czuję, jakby mała mi blokowała jelita - ból brzucha, uczucie napompowania, ale brak potrzeby dwójki Powiedział, żebym w takiej sytuacji postała parę minut na czworaka, grawitacja spowoduje, że mała choć na chwilę przestanie uciskać jelita. To faktycznie pomaga!
|
|
|
|
#2932 |
|
Wtajemniczenie
|
hej gaduły
![]() Ale naprodukowałyście![]() widzę, że zakupy pełna parą![]() super![]() ![]() ja dziś generalne porządki w pokoju robiłam, uszykowałam małemu miejsce w szafie i mogę zacząć kupować ![]() Ja małego będę kapać na początku w oilatum, a potem pewnie nivea ![]() straszak spi, coś go choroba bierze a ja idę babkę upiec juz za mną tydzień chodzi mniam mniam
|
#2933 |
|
Wtajemniczenie
|
NiEBiE gratulacje 6 miesiąca!
Zielona ojej bidulka...współczuję ![]() Donka super! Jak było? ![]() Lidka kusisz, kusisz ![]() Obca pochwal się później babką! ![]() My właśnie wróciliśmy ze skleów budowlanych. Jestem wykończona Trochę chodzenia i jestem dętka, co za dramat Dobrze, że choć samopoczucie ok! ![]() Wysłane z mojego LG-D290 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#2934 |
|
@}-,-'-
|
Mamy styczniowe 2017 na półmetku - czyli część II!
Orlica jestem pod wrażeniem twoich zdolności majsterkowicza
z tymi jelitami tez tak mam, tylko od roku boli mnie kolano i na mysl o tych czworakach mnie wykrzywia ![]() Ej dziefcyny, z zakupów nie dla dzidziusia o!! Ale z myślą o nim... W poniedziałek bedzie w biedro piłka do ćwiczeń 65cm. Chodziła za mną mysl o jej zakupie. Czy któraś co ma taka piłkę, uważa ze sie przyda? Chodzi mi np o ćwiczenia w ciąży, czy w przyszłości usypianie maluszka (cos kojarze, ze ma ona związek z książka - najszczęśliwsze niemowlę w okolicy) ?? 🤔🙂 Tak jak wasze dzidziulki, mała dzis ruchliwa. Dzis zaobserwowałam, po raz pierwszy, ze juz wyraźnie brzuch sie rusza
Edytowane przez ItsyBitsyTeenieWeenie Czas edycji: 2016-09-24 o 18:02 |
|
|
|
#2935 |
|
Rozeznanie
|
Dzięki dziewczyny za dobre słowo, ze 3h dochodziłam do siebie i dalej jestem flakiem, ale już żyję. Szkoda, że wywaliłam papierek od tego marsa, bo może coś z nim było nie tak? Od 10-tego tygodnia nawet mdłości nie miałam, a tutaj takie coś. A może młody mi zasadził kopa żołądek
Mąż się zmartwił, że to jego wina, bo wchodząc do sklepu przykazałam mu, że ma mnie powstrzymać przed kupowaniem niezdrowych słodkości. Przy samej kasie mi na tego batona pozwolił, ale więcej już się chyba nie ugnie :PItsy, ja mam taką piłkę. Jest niezastąpiona przy bólach kręgosłupa, więc zakładam, że od trzeciego trymestru się przyda (chwilo leży schowana w szafie, ale muszę po nią sięgnąć powoli). |
|
|
|
#2936 | |
|
Zakorzenienie
|
Świetne zakupy, dziewczyny
![]() Cytat:
W SMYKU sa 2 rabaty. Na rzeczy cool club Dziecko - 20% Rabat 25 - 25 % Sumują się i działają na przeceny
|
|
|
|
|
#2937 |
|
Zakorzenienie
|
A jak ćwiczyć z tą piłka żeby pomogło na ból kręgosłupa? Dziś mnie boli od stania w kolejce po wędliny.
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#2938 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Będzie też wałek gimnastyczny... chyba się skuszę
|
|
|
|
|
#2939 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#2940 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja dziś po prawie tygodniu "umierania" poczułam się lepiej i cały dzień na nogach od rana zakupy, gotownie, pranie; zrobiłam pyszny rosołek i II danie ziemniaczki+nogi z kaczki (eko ze wsi ), galaretka z kolanek i mięska, zakwas buraczany, chleb rozczyniłam i mięso przygotowałam na jutro do pieczenia aaa i był sok wyciskany z jarmużu, jabłka i pomarańczy.Potem 3 prania wyprasowałam ( w tym połowa dzidziusiowych ubranek), mężusia wymasowałam...biedak ostatnio tylko praca, praca i praca po 16-18 godz. przed komputerem ![]() Mam jeszcze ukisić kapustę w słoiku i szukam teraz przepisu, chcę tej zimy mieć swoją. Postanowiłam na próbę zrobić 2 słoiki i jak się uda to za miesiąc zrobię więcej. Może któraś ma sprawdzony przepis na taką kapustę? |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:52.

Muszę zakupy tescowe zrobić, to mi przywiozą wszystko co potrzebne i ciężkie 

w czasie ciąży. Naszła mnie ochota na marsa. To był chyba mój ostatni w życiu...

pysznosci
Trochę chodzenia i jestem dętka, co za dramat
z tymi jelitami tez tak mam, tylko od roku boli mnie kolano i na mysl o tych czworakach mnie wykrzywia 
Mąż się zmartwił, że to jego wina, bo wchodząc do sklepu przykazałam mu, że ma mnie powstrzymać przed kupowaniem niezdrowych słodkości. Przy samej kasie mi na tego batona pozwolił, ale więcej już się chyba nie ugnie :P