|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3811 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Na dzieci grudniowe czekamy, drożdżówką się zajadamy 2016 - III część
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3812 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3813 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3814 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Tak, nadal mnie męczy i mam wrażenie, że gorzej bo jakaś wydzielina ścieka mi do gardła i potęguje ten kaszel śliczny ten kocyk ale na żywo też jest na pewno pięęęękny a mi wczoraj przyszła paka z ciuszkami więc mam już chyba wsio nie są z lumpka więc poczekają na swoją kolej prania już w płynie dla dzidziusiów Na KTG wczoraj byłam ale wszystko super wyszło, żadne skurcze się nie pisały mała taka wierciocha, że kilka razy uciekła spod tego detektora ale ogólnie nie mam się czym martwić póki co
|
|
|
#3815 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ściskam i tulę wszystkie dziewczyny po przejściach sama to przeszłam ale dawne dzieje...Cytat:
super wieści z wizyty i ładna waga![]() ![]() kaszanka z cebulką z patelni i do tego musztarda Cytat:
gratuluję Dr a Karol to kawał chłopa już Ja wczoraj byłam w lidlu i coś tam było z ciuszków dziecięcych i mówię do tż "ooo zobacz jakie słodkie"
|
|
|
#3816 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
współczuję Uwaga dziewczyny!!! na stronie smyka kurtki do -40% a dodatkowo jak wpiszecie w koszyku RABAT25 to jest od obniżonej ceny -25% a jak jeszcze wpiszecie drugi kod DZIECKO to od tej kwoty po pierwszej zniżce jest jeszcze -20% są kombinezony dla maluchów i np ja jeden na próbę wrzuciłam do koszyka to z ceny 139,90 wyszło po zniżkach 58,79zł obniżka tylko do 27.09
|
|
|
#3817 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie grudniowe w dalszym ciągu odlotowe ;) 2016
Cytat:
Mnie też czasami coś mdli, oby to nie wróciło ![]() Cytat:
Cholerka co za pogoda! Pięknie było to wstawiłam pranie, a tu co 5 minut słońce i deszcz na zmianę Ciekawe gdzie ja te ciuchy teraz wywieszę, bo nie mam jeszcze domowej suszarki w tym mieszkaniu, tylko linki na dworze
|
|
|
#3818 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry mamuśki
Piszecie o kopaniu po żołądkach i pęcherzach, moje złotko upatrzyło sobie moje żebra z prawej strony i gra jak na harfie, aaałłłłłaaaaaa ![]() Pępek jeszcze wklęsły, ale chyba już niedługo ![]() Od rana boli mnie kość łonowa, nie mam pojęcia od czego, bo ani nic nie dźwigałam, ani nie chodziłam nigdzie, pewnie kluseczka uciska co do jedzenia, zjadłam śniadanie, ale bardziej je w siebie wmusiłam i ani jednego ciastka dzić, coś ze mną nie tak
|
#3819 |
|
Zakorzenienie
|
moj syn uwielbia kopac mnie w lewy bok..
![]() mam na cos ochote.. Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#3820 |
|
Zakorzenienie
|
Ja właśnie się wybieram do biedronki i bede robic dzisiaj oponki serowe
![]() ---------- Dopisano o 12:40 ---------- Poprzedni post napisano o 12:39 ---------- I mam ostatnio faze na galaretki mieszanki krakowskiej normalnie masakra
|
#3821 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3822 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wczoraj byłam u babci na obiedzie, zupa warzywna, która chodziła za mną od kilku dni i racuchy. Boże, obżarłam się niesamowicie, a później jeszcze babcia zrobiła pączki ![]() Dziś wyprałam Aleksandrowe ciuszki i z takim namaszczeniem i rozczuleniem wieszałam je na suszarce, że aż się sama sobie dziwię. Meble do pokoju małej dojadą we wtorek :hura: a my nawet jeszcze ściany nie mamy pomalowanej. Mówiąc krótko, jestem w czarnej D. Ogólnie dziś mega zdziwienia, bo przyjechali państwo z ARiMR na kontrole (Chyba dziś sobota? Nie sądziłam, że w sobotę pracują), na poniedziałek chcą pierdyliard dokumentów i zaświadczeń. Pełnia szczęścia. |
|
|
|
|
#3823 | ||||||||
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
Dzień w którym urodzi się Karol Będzie dniem od kiedy będę mogła zwolnić... Na to liczę przynajmniej 😬 Mam duży kubek z herbata i cytryną I gorzka czeko z wiśnia Jestem gotowa na 20 stron zaległości Startujemy 👍 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 12:14 ---------- Poprzedni post napisano o 12:11 ---------- Cytat:
To nie brzmi głupio W sumie chyba lepiej tak po trochu niż od razu z wózkiem walić na dwór Bo przecież nie od razu na 30 czy 40 min jakby był mróz Tylko na krócej A po co go targac z piętra na 10 minut 🤔 Może nie ma co tak ściśle trzymać się tych minut A potraktować je jako pewna wskazówkę wyłącznie 🤔 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 12:16 ---------- Poprzedni post napisano o 12:14 ---------- Cytat:
To obdarta że złudzeń że wszystko będzie bosko My pierworodki jeszcze jesteśmy takie naiwne 😆 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 12:18 ---------- Poprzedni post napisano o 12:16 ---------- Cytat:
Wczoraj poczytałem artykuł który od was tu dostaliśmy o kp I tam było że my możemy chcieć kp a położne i tak dokarmiaja dzieci mm Potem są trudności z kp i to odbija się na naszej psychice Że niby sobie nie radzimy Wkurzylo mnie to bo boję się że nas też to spotka Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 12:20 ---------- Poprzedni post napisano o 12:18 ---------- Cytat:
Mnie mdłości trzymają rano Dziś też zaliczyłam Ale na razie nie wymiotuje chociaż wczoraj myjąc zęby byłam tak blisko Że aż na wszelki wupadek zawislam nad wc 🙊 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 12:21 ---------- Poprzedni post napisano o 12:20 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 12:27 ---------- Poprzedni post napisano o 12:21 ---------- Cytat:
Kojarzy mi się z tym co się po nim nogi miało fioletowe 😉 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 12:29 ---------- Poprzedni post napisano o 12:27 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 12:30 ---------- Poprzedni post napisano o 12:29 ---------- Cytat:
To do tej dezynfekcji brać ten fiolet czy tatntum Rosa w tej butli z dziubkiem?🤔 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||||||||
|
|
|
#3824 |
|
Zakorzenienie
|
ja wyprałam też ciuszki
w sumie dużo skarpetek i czapeczek
|
|
|
|
#3825 |
|
Zakorzenienie
|
pokazuje wczorajsze malutkie zakupy
|
|
|
|
#3826 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Daj znać Kazik co ci wyjdzie z tego mieszania 😙 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 12:42 ---------- Poprzedni post napisano o 12:40 ---------- Cytat:
Cos w tym złego? 🤔 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#3827 | |
|
Zadomowienie
|
Cóż to za atak mdłości mamy na wątku? A kysz!
![]() Ja z kolei dziś dalej jakaś słaba okropnie jestem. Staram się ogarnąć podstawowe rzeczy w domu, ale jakoś wszystko jakbym w zwolnionym tempie robiła ![]() Cytat:
Ja się z Tobą zgadzam, mi na kp bardzo zależy i zawsze był to jeden z ważnych dla mnie czynników przy wybieraniu szpitala. Są szpitale, gdzie dokarmia się w ostateczności i nie butlą ze smokiem, tylko kieliszkiem/strzykawką/po palcu/kubeczkiem, a są takie gdzie dokarmia się butlą i mm nawet wbrew woli matki, bo tak jest położonym szybciej i łatwiej niż nosić dziecko do matki i pomagać przy kp. Inna sprawa, że ja zawsze chciałam mieć dziecko przy sobie w sali i nie wiem, jak źle musiałoby ze mną być, żebym je dała do pokoju noworodków...Trzeba pamiętać, że w pierwszych dniach noworodek je minimalne ilości, a to że z piersi nie da się nic wycisnąć albo laktatorem odciągnąć, to nie znaczy, że nic tam nie ma. Piersi są stworzone dla noworodka, nie dla laktatora i on te swoje kilka kropli wyciągnie I trzeba korzystać z pomocy doradcy laktacyjnego, jeśli tylko jest w szpitalu, bo niestety i wśród położnych wiele starych mitów panuje i nieraz skrajne rady dają.Ups, znowu zaczyna się trudny temat kp ale mewka to tylko odpowiedź na twoje wątpliwości
|
|
#3828 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Baba chciała przede mnie się wcisnąć 😣 Az podskoczylam do góry że teraz moja kolej I mi też się spieszy 😑 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 12:46 ---------- Poprzedni post napisano o 12:44 ---------- Cytat:
Frytki tylko z MCd dla mnie 😋 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 12:48 ---------- Poprzedni post napisano o 12:46 ---------- Cytat:
I za chiny ludowe nie mogę się zdecydować😣 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||
|
|
|
#3829 |
|
Zakorzenienie
|
oo znalazłam na stronie swojego szpitala cos takiego:
Do porodu mama nie musi zabierać wyprawki dla dziecka. Jednak jeżeli chce aby dziecko było ubrane w swoje ubranka może je ze sobą zabrać, np.: - pampersy, chusteczki nawilżone, kosmetyki (jeśli mama wybrała konkretna markę), - 4-5 kaftaników, - 4-5 par śpioszków lub body czy pajacyki, - 2 czapeczki, - rożek do zawinięcia dziecka, - 4 pieluszki. Jeżeli chcesz rodzić w naszym oddziale możesz obejrzeć sale porodowe po wcześniejszym uzgodnieniu telefonicznym - tel. 67 21 06 602 i porozmawiać z personelem. ale o mamuśkach nic nie piszą.. ---------- Dopisano o 13:49 ---------- Poprzedni post napisano o 13:48 ---------- wiem! zjem czekoladę z karmelem z Holandii mi przyjaciółka przywiozła
|
|
|
|
#3830 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wszędzie tylko mieta i mieta Weź różowy 😎 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 12:51 ---------- Poprzedni post napisano o 12:50 ---------- Cytat:
Szary i róż Nie mieszaj mięty z razem dodus Dostaniesz sraczki bo będzie za słodko wg mnie Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#3831 |
|
Zakorzenienie
|
Lucky takie ala paczki z dziurka w srodku
![]() Przepis wrzuce pozniej z kompa
❤ Marcelinka ❤ Edytowane przez xjustyniaaax Czas edycji: 2016-09-24 o 13:53 |
|
|
|
#3832 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A do tego wózka to już w ogóle Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 12:54 ---------- Poprzedni post napisano o 12:53 ---------- Cytat:
Twoje ciasto nie wyszło 🤔 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#3833 |
|
Zakorzenienie
|
Kuzwa ja juz sie napalilam na biel z rozem, a wy ze z szarym
Poprasowalam Jakas spiaca od samego rana jestem dzisiaj
|
#3834 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
U nas też nie będzie jeżdżenia do innego miasta na BN Więc na pewno spędzimy je z moją rodziną Karol u mojej mamy ma mieć swoje łóżeczko To będzie test w drugi dzień świąt Spędzi go od rana do wieczora u niej Co do wigilii jeszcze zobaczę jak to będzie wyglądać przez te pierwsze dni od 6 grudnia chyba jakiś rytm już złapie 🤔 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 13:04 ---------- Poprzedni post napisano o 13:02 ---------- Cytat:
Ogarniemy go wszystko w październiku 😎 Teraz jeszcze mamy lenia 😊 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#3835 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jak z odparzeniem pupci
|
|
#3836 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 13:09 ---------- Poprzedni post napisano o 13:07 ---------- Jezu zasypiam Później was dokończe teraz idę spać Do później 😑 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3837 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dzie nie spedzam wieczoru z tesciowa tylko wyruszam na babski wieczór do przyjaciółki. Alez ze mnie suoer synowa! Przeglądałam gacie poporodowe z tymi wkladkami i moj maz stanął za laptopem... jego mina byla bezcenna!!!! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3838 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3839 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mojemu oszczedze widoku chyba haha
my juz na samo slowo majtki z siatki mamy ubaw
|
#3840 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:53 ---------- Poprzedni post napisano o 15:04 ---------- dziewczyny wy też takie jesteście przymulone czy tylko ja tak mam :/? |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:37.

sama to przeszłam ale dawne dzieje...
super wieści z wizyty

Ciekawe gdzie ja te ciuchy teraz wywieszę, bo nie mam jeszcze domowej suszarki w tym mieszkaniu, tylko linki na dworze 

Coś mi dziś byle jak.

ale mewka to tylko odpowiedź na twoje wątpliwości