Mamy ostatniego kwartału 2015 cz.II - Strona 28 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-09-24, 07:58   #811
Iclosemyeyes
Zakorzenienie

Dot.: Mamy ostatniego kwartału 2015 cz.II

U nas cyc wypada około 5 razy na dobę (na śniadanie, przed drzemka w południe, później jakoś między obiadem a kolacja, do spania i w nocy raz) a posiłki niemleczne ma 3, tak wiec zasada, że mleko jest podstawą diety jest spełniona 😊 po roczki będę eliminować kolejne karmienia za dnia żeby młodą przyzwyczaić do tego co będzie w żłobku.

Wysłane z mojego HTC Desire 620 przy użyciu Tapatalka
Stary 2016-09-24, 08:02   #812
Catherine86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez novakia Pokaż wiadomość
Dziewczyny kp i mm a jak ma sie tak mało jedzenia mleka przez wasze dzieci do tego ze do roku mleko podstawa diety? I najadaja sie innymi posilkami?
Dzis zdalam sobie sprawę ze Grzes wytrzymuje 12h bez jedzenia, je o 18.30 a potem po 6 rano.
Masakra do 1.5roku karmić dziecko co 1.5-2h😳 chyba jednak dobrze sie stalo ze nasze karmienie tak wyszło.
Ukrajinka powodzenia teraz przy kp! Na pewno sie uda!
Wczoraj maz przyniosl takie wiadomosci z pracy, rozmawiał z kolega co ma 6m dziecko i mowi ze wazy 12kg i je wszystko😒 mowie jak to je wszystko toc w tym wieku diete sie rozszerza dopiero. A on ze wszystko, ze zadowoleni bo wszystko mu smakuje a zaczęli dawac w 4m jedzenie... Mleka juz nie chce pic to dziecko. No masakra jakaś! Nawet lekarze kaza rozszerzac po 6! Zlapalam sie za glowe, a tz nie widzi problemu bo juz zapomniał o co chodzi😂 no i te 12kg... 😨
Ja mysle, ze sa dzieci ktore do roku tylko na mleku zyja bo inne pokarmy tylko podziobia i tyle, szczerze myslalam, ze u nas tak to bedzie ale zaczela ladnie jesc. I przewaznie sa to dzieci kp gzie rozszerza sie diete po 6 mcu. A przy mm prawie kazda mama rozszerza po 4 mcu i stad to jedzenie wszystkiego na rzecz mleka. Ale 12 kg na pol roku to jakas przesada!
U nas sama przeszla sobie z 8 karmien na 4, cudowalam, przystawialam, a ona nie i koniec. Chcialabym jednak zeby to mm zalapala bo tak calkiem bez mleka to jeszcze nie powinna byc.

Catherine86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-24, 08:06   #813
myszkak
Raczkowanie

Glupie zeby ale mialam nocke... maly budzil sie chyba 10 razy, marudzil i musial ssac piers bo tylko to go uspakajolo... nie chcialam dawac nurofenu bo ostatnii jjuz dostał ze 4 razy i jakoś dotarliśmy do rana ale padam... nie wiem czy czasem skok i zeby nie nalozyly sie razem...
Moj maly do kp to tez głównie do drzemek, rano jak wstaje o 6 to kolo 8 je 100ml takiej bardzo gęstej kaszki na mm potem kolo 9 cyc do spania, potem kolo 11 albo cyc troszke i jakies owoce lub pół kromeczki chleba z serkiem potem koło 12 obiadek jak zje 80 ml to lux, potem kolo 13 cyc do spania lub nie jak zasypia w wózku na polku, potem jak sie budzi to z reguly chce cyca i jeszcze drzemie przy tym, potem lolo 16 jakies owoce, deserek lub kromeczka kolo 17 tez czasem cyc jak o 16 duzo nie zje, wieczorem kolo 19 kaszka na mm tak 100ml i kolo 20 cyc do spania , potem w nocy cyc kolo 12, potem 2 i 4,5
Przez to ze jest kp nie wiem ile zjada i stresuje mnie to ze je za małowogole to chce jesc często a mało...
myszkak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-24, 08:19   #814
d1b06f3951e378bb3fdc33711a759ec9373c9f74_6556ad7364f3f
Konto usunięte

Myszkak ale na piersi tak może być. Mleko mamy jest lekkostrawne, więc może chcieć często małe ilości.
d1b06f3951e378bb3fdc33711a759ec9373c9f74_6556ad7364f3f jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-24, 09:15   #815
novakia
Zakorzenienie

Ale wg nowych zalecen dzieci kp i mm tak samo zaczynaja diete po 6m. I nie wiem jak ta kobieta karmi.
Stary 2016-09-24, 09:26   #816
Catherine86
Zakorzenienie

Mozliwe ale wokol mnie raczej nikt na to nie zwraca uwagi i po 4 mcu na mm rozszerzalaja, a nierzadko na kp tak samo. Ja zaczelam od 5 mca i nie zaluje i tak normalnie jesc zaczela jakies 1,5 mca temu dopiero

Catherine86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-24, 09:29   #817
ukrajinka
Zakorzenienie

u nas mleko rzadzi. i tak chyba bedzie do 18-stki. a co do rozszerzania diety to mi sie wydaje, ze malo kto czeka do skonczenia 6 miesiaca. chyba nawet u nas na forum duzo mam zaczelo rozszerzac wczesniej.
Który dzieje się wbrew rozumowi
ukrajinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-24, 09:41   #818
Daisy 85
Wtajemniczenie

nie nadrobie... nie ma takiej opcji 😐 ale po prostu musze Wan opisac jaki mialam cudowne przeżycia. wczoraj mialam dzien totalnej laby. bylam z mala w galerii. 3h szukalam dla niej butow ale e koncu kupilam, niestety sa za kostke ale jyz trudno bo żywcem nic nie bylo... pozniej pojechalam do znajomych, a pozniej... uwaga... maz z kumpela zaplanowali dla mnie wypad do kina!!! maz dzielnie zajal sue corka i nawet przewinal 1szego w swoim zyciu pampka z kupa 😂 a reszte niespodzianek zafundowala mala. grzecznie zjadla odr mnie mleczko. wyczyscila zabki i w 5minut usnela w lozeczku... uwaga... o 22:45 i tak spalysmy bez pobudki na papu do 9:45. no i jak nie kochac tych moich skarbow 😍

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Daisy 85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-24, 09:45   #819
diablica80
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Catherine86 Pokaż wiadomość
Mozliwe ale wokol mnie raczej nikt na to nie zwraca uwagi i po 4 mcu na mm rozszerzalaja, a nierzadko na kp tak samo. Ja zaczelam od 5 mca i nie zaluje i tak normalnie jesc zaczela jakies 1,5 mca temu dopiero
Ja rozszerzałam jak młody miał 4.5 - 5 miesięcy....
Kaszka do mleka potem...warzywka i owoce

Na początku znikome ilości...
[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;65655801]Mamy drugiego zęba

Ad. zębów to jak długo trwa mycie u Was? U mnie wygląda to tak, że jak tylko młody zobaczy szczoteczkę to jest awantura, że mam mu oddać, po czym wsadza sobie ją do buzi, ale nie tą końcówką co trzeba. Więc z myciem to nie ma wiele wspólnego... Czasem da sobie chwilę poszczotkować, ale to kilkanaście sekund, nie więcej. Nie wiem jak to ogarniać...?[/QUOTE]
U nas tez króciutkie mycie... druga strona szczoteczki fajniejsza...ehhh
Jak chce by pasta dłużej była w użyciu daje na gryzak mam taki z silikonowym wypustki na dziąsełka.
Trudno...na razie musi wystarczyć.
Cytat:
Napisane przez cynamon_ Pokaż wiadomość
Moja koza to jest żarta hehe oprócz cyca ok 9 razy na dobę, wcina jogurt 1×, owoce, mus owocowy z kaszka Kubus baby (uwielbia), obiadek, pieczywo, i pezegryzki typu chrupki, biszkopty. Jak zrezugnuje z kp to ona będzie głodna nie mam pojęcia co jej jeszcze dawac zamiast cyca, chyba zacznę dwu daniowy obiad podawać

Wysłane z mojego GT-I8190 przy użyciu Tapatalka
Spokojnie powoli będzie można wprowadzać dwudaniowy obiadek.
Grześ kolo 13 je pierwsze danie a po 17 drugie

Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
diablica80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-24, 09:47   #820
ukrajinka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Daisy 85 Pokaż wiadomość
nie nadrobie... nie ma takiej opcji 😐 ale po prostu musze Wan opisac jaki mialam cudowne przeżycia. wczoraj mialam dzien totalnej laby. bylam z mala w galerii. 3h szukalam dla niej butow ale e koncu kupilam, niestety sa za kostke ale jyz trudno bo żywcem nic nie bylo... pozniej pojechalam do znajomych, a pozniej... uwaga... maz z kumpela zaplanowali dla mnie wypad do kina!!! maz dzielnie zajal sue corka i nawet przewinal 1szego w swoim zyciu pampka z kupa 😂 a reszte niespodzianek zafundowala mala. grzecznie zjadla odr mnie mleczko. wyczyscila zabki i w 5minut usnela w lozeczku... uwaga... o 22:45 i tak spalysmy bez pobudki na papu do 9:45. no i jak nie kochac tych moich skarbow 😍

zostalas bezwstydnie rozpieszczona 😘 yuppi yuppi.

Novakia, a jak tam po winku?? 😀
Stary 2016-09-24, 09:49   #821
olilina
Zakorzenienie

MYSZKAK moja też je mało i często dosyć.

DAISY super, że miałaś trochę czasu dla siebie i dla męża za pomysł mój pewnie by na coś takiego nie wpadł 😤

Dziewczyny, które podają kaszkę na wodzie, ile mniej więcej tej kaszki jedzą wasze dzieci w ciągu dnia?
Bo moja jadła po około 60-90ml dwa razy dziennie, a teraz zjada nawet 120-160ml dwa razy dziennie i się zastanawiam czy to.nie za dużo już, a na opakowaniu nie ma podane ile razy dziennie można jeść tą kaszkę.
olilina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-24, 10:03   #822
Dotka90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Iclosemyeyes Pokaż wiadomość
O kurcze to się ekipa kp wykrusza. Ja myślę tak do 1.5 roku karmić 😊 którąś z was tez tak planuje?a
Ja planuje dlugo kp, moze i do 2 r.ż. Ale zobaczymy jak sie wszystko ulozy, bo wyszly mi troche zle wyniki badan (mam troche problemow ze zdrowiem) i jeśli wdrożą mi znów leki, takie jak kilka lat temu, to bede musiala sie pożegnać z kp.

Cytat:
Napisane przez ukrajinka Pokaż wiadomość
u nas mleko rzadzi. i tak chyba bedzie do 18-stki. a co do rozszerzania diety to mi sie wydaje, ze malo kto czeka do skonczenia 6 miesiaca. chyba nawet u nas na forum duzo mam zaczelo rozszerzac wczesniej.
My czekaliśmy do 6 mca. Szczerze mowiac ja sobie nie wyobrażam po 4 miesiącu rozszerzać, toż to dziecko takie maleńkie, nic nie kuma, nie siedzi nawet na kolanach, pcha się w nie te papki, no nie nie, to nie dla mnie
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-24, 10:04   #823
diablica80
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez olilina Pokaż wiadomość

DAISY super, że miałaś trochę czasu dla siebie i dla męża za pomysł mój pewnie by na coś takiego nie wpadł 😤

Dziewczyny, które podają kaszkę na wodzie, ile mniej więcej tej kaszki jedzą wasze dzieci w ciągu dnia?
Bo moja jadła po około 60-90ml dwa razy dziennie, a teraz zjada nawet 120-160ml dwa razy dziennie i się zastanawiam czy to.nie za dużo już, a na opakowaniu nie ma podane ile razy dziennie można jeść tą kaszkę.
Olilina mój je raz. Rano 3 łyżki kaszki plus woda i owoce. Wychodzi tak 190-210 l.

Wieczorem kaszka na bebilonie pepti około 250 gotowej.

Stary 2016-09-24, 10:08   #824
ukrajinka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dotka90 Pokaż wiadomość
Ja planuje dlugo kp, moze i do 2 r.ż. Ale zobaczymy jak sie wszystko ulozy, bo wyszly mi troche zle wyniki badan (mam troche problemow ze zdrowiem) i jeśli wdrożą mi znów leki, takie jak kilka lat temu, to bede musiala sie pożegnać z kp.

My czekaliśmy do 6 mca. Szczerze mowiac ja sobie nie wyobrażam po 4 miesiącu rozszerzać, toż to dziecko takie maleńkie, nic nie kuma, nie siedzi nawet na kolanach, pcha się w nie te papki, no nie nie, to nie dla mnie
dokladnie. moj to w ogole kolo 8m-ca byl dopiero gotowy.
Stary 2016-09-24, 10:19   #825
olilina
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez diablica80 Pokaż wiadomość
Olilina mój je raz. Rano 3 łyżki kaszki plus woda i owoce. Wychodzi tak 190-210 l.

Wieczorem kaszka na bebilonie pepti około 250 gotowej.

Dzięki Diablica, u nas jak wiadomo problem jest taki, że nie chce innej kaszki, kaszki z owocami też nie, owoce muszą być osobno i w całości. W sumie wychodzi około 6-8 łyżek kaszki na dzień.
A czy na opakowaniu Twojej kaszki tej na wodzie są jakieś ograniczenia co do ilości?

GRYZELDA moja chętnie daje sobie myć zęby, nawet minutę i robi przy tym mniam mniam, no bo przecież pasta elmex taka smaczna jest ��

Kurczę mąż usypiał małą na drzemkę i nie wyczuł kupy, znowu będzie odparzona pewnie przez to, już raz mi taki numer zrobił, a nie będę jej budziła, bo nie uśnie ponownie...

Edytowane przez olilina
Czas edycji: 2016-09-24 o 10:22
Stary 2016-09-24, 10:20   #826
Daisy 85
Wtajemniczenie

Cytat:

oj tak 😊 aTy juz po usg?
Cytat:

hehe pomysl przyjaciolki 😉 moj tez by na to nie wpadl 😂

ciesz sie ☺ ja bym chciala zeby moja tyle kaszki jadla 😉

Daisy 85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-24, 10:21   #827
czekooczekolada
Zakorzenienie

Cytat:
CATHERINE, CYNAMON tak jak wcześniej Gryzelda pisała - pojedyncze saszetki humany są w Carrefourze, jedna kosztuje około 4 zł.
Moje dziecko humany wypiło 5ml, a co tam, taki ma rozmach
Ja myślę, że ilość karmień w ciągu dnia i w nocy zależy od tego ile dziecko pije. Moja drobni sobie całą dobę...

ICLOSEMYEYES ja też planowałam długo karmić, a tera już nic nie planuje. Moje dziecko i tak zrobi po swojemu także zobaczymy co księżniczka zadecyduje

CZEKO u Was jest o tyle łatwiej z odstawieniem, że mała akceptuje butlę i mm
A jak u Was z przyrostami?
Nie za bardzo wlasnie, myslalam ze juz kolo 9kg wazy a ona wazy dopiero 8..
Cytat:
Napisane przez Dotka90 Pokaż wiadomość

Ja szlam do pracy po pol roku wiec zaczelam rozszerzac miedzy 4 a 5 mies.oczywiscie dziennie po 1-2 lyzeczki najpierw. I wlasnie wydawalo mi sie ze ona juz jest gotowa - bacznie obserwowala kazdy nasz kes, sama otwierala buzie. I jeszcze ani razu nie zdarzylo sie zeby cos wyplula je od samego poczatku pieknie. I mam nadzieje ze tak zostanie.

My juz i po drzemce i po dlugim spacerze 1474708847533.jpg

Life doesn't give you people that you want, it gives you the people that you need.
🤍

Stary 2016-09-24, 10:26   #828
diablica80
Zakorzenienie

Cytat:
Dzięki Diablica, u nas jak wiadomo problem jest taki, że nie chce innej kaszki, kaszki z owocami też nie, owoce muszą być osobno i w całości. W sumie wychodzi około 6-8 łyżek kaszki na dzień.
A czy na opakowaniu Twojej kaszki tej na wodzie są jakieś ograniczenia co do ilości?

GRYZELDA moja chętnie daje sobie myć zęby, nawet minutę i robi przy tym mniam mniam, no bo przecież pasta elmex taka smaczna jest ��

Kurczę mąż usypiał małą na drzemkę i nie wyczuł kupy, znowu będzie odparzona pewnie przez to, już raz mi taki numer zrobił, a nie będę jej budziła, bo nie uśnie ponownie...
Napisane są tylko proporcje.
4 - 5 łyżek na 200 ml mleka lub wody.

Wychodzi na to ze mój je około 7 łyżek na dzień. Bo raz na wodzie a raz na mleku.

Z tego co wiem to kaszkę dwa razy dziennie można podawać. A że twoja gwiazda toleruje na wodzie to bym się nie przejmowała

Stary 2016-09-24, 10:36   #829
olilina
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Daisy 85 Pokaż wiadomość
oj tak 😊 aTy juz po usg?

hehe pomysl przyjaciolki 😉 moj tez by na to nie wpadl 😂

ciesz sie ☺ ja bym chciala zeby moja tyle kaszki jadla 😉

Cieszę się ☺ tyle na to czekałam 😂 do pełni szczęścia brakuje mi jeszcze tylko tego, żeby zaakceptowała kaszkę na mm a ostatnio w ogóle jej już nie chce

Cytat:
Napisane przez czekooczekolada Pokaż wiadomość

Ja szlam do pracy po pol roku wiec zaczelam rozszerzac miedzy 4 a 5 mies.oczywiscie dziennie po 1-2 lyzeczki najpierw. I wlasnie wydawalo mi sie ze ona juz jest gotowa - bacznie obserwowala kazdy nasz kes, sama otwierala buzie. I jeszcze ani razu nie zdarzylo sie zeby cos wyplula je od samego poczatku pieknie. I mam nadzieje ze tak zostanie.

My juz i po drzemce i po dlugim spacerze Załącznik 6657381

Może jednak ma trochę za mało mleka? A w dzień jak Ciebie nie ma dostaje mm?
My ważymy 7360g. Moje dziecko chyba chce ważyć 7,5 kg na roczek. Szaleństwo
Cytat:
Napisane są tylko proporcje.
4 - 5 łyżek na 200 ml mleka lub wody.

Wychodzi na to ze mój je około 7 łyżek na dzień. Bo raz na wodzie a raz na mleku.

Z tego co wiem to kaszkę dwa razy dziennie można podawać. A że twoja gwiazda toleruje na wodzie to bym się nie przejmowała

Dzięki fajnie by było jakby jadła na mm w razie gdyby całkiem odrzuciła cycka w dzień

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-09-24, 11:17   #830
czekooczekolada
Zakorzenienie

Cytat:
Cieszę się ☺ tyle na to czekałam 😂 do pełni szczęścia brakuje mi jeszcze tylko tego, żeby zaakceptowała kaszkę na mm a ostatnio w ogóle jej już nie chce

Może jednak ma trochę za mało mleka? A w dzień jak Ciebie nie ma dostaje mm?
My ważymy 7360g. Moje dziecko chyba chce ważyć 7,5 kg na roczek. Szaleństwo

Dzięki fajnie by było jakby jadła na mm w razie gdyby całkiem odrzuciła cycka w dzień
jak mnie nie ma to je kaszke i obiadek

Life doesn't give you people that you want, it gives you the people that you need.
🤍

Stary 2016-09-24, 12:23   #831
diablica80
Zakorzenienie

U nas powrót do korzeni....
Od 11 trzy próby uspania w łóżeczku...
I co... w wózku zasnął o 13 jak tylko poczuł ze jedzie... jest wrrr

Stary 2016-09-24, 12:31   #832
d1b06f3951e378bb3fdc33711a759ec9373c9f74_6556ad7364f3f
Konto usunięte

Diablica 😂

A ja stwierdziłam, że nie będę walczyć o spanie w łóżeczku. Usypiam w wózku na drzemki, na noc zasypia sam w łóżeczku. W żłobku usypiają na materacach, panie się kładą obok tych dzieci, które nie mogą zasnąć, miziają po główce, śpiewają do uszka, więc dadzą radę. A jak mam walczyć przez pół godziny i go doprowadzić do takiego stanu, że w ogóle nie będzie mógł zasnąć i nawet w wózku będzie płacz to dziękuję bardzo za męczenie i siebie i jego.
d1b06f3951e378bb3fdc33711a759ec9373c9f74_6556ad7364f3f jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-24, 12:41   #833
diablica80
Zakorzenienie

[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;65663841]Diablica 😂

A ja stwierdziłam, że nie będę walczyć o spanie w łóżeczku. Usypiam w wózku na drzemki, na noc zasypia sam w łóżeczku. W żłobku usypiają na materacach, panie się kładą obok tych dzieci, które nie mogą zasnąć, miziają po główce, śpiewają do uszka, więc dadzą radę. A jak mam walczyć przez pół godziny i go doprowadzić do takiego stanu, że w ogóle nie będzie mógł zasnąć i nawet w wózku będzie płacz to dziękuję bardzo za męczenie i siebie i jego.[/QUOTE]
Ja tez wyciągałam go z łóżeczka od razu jak tylko zobaczyłam że będą spazmy....

Tylko kurde...było tak pięknie

Najgorsze ze każde auto go wybudza... a kiedyś kombajn mógł przejechać 2 metry od nas i nic.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-09-24, 12:46   #834
olilina
Zakorzenienie

DIABLICA jak u nas zdarzy się cud i zaśnie w wózku, to musimy uciekać z daleka od dzieci, psów, motorów i głośno rozmawiających ludzi. Czasem musi to komicznie wyglądać jak ktoś przechodzi obok a ja nagle przyspieszam
Stary 2016-09-24, 13:30   #835
novakia
Zakorzenienie

Cytat:

A dzieki dzieki, pilam sama jakies resztki bo tz zmęczony po pracy wrocil przed 20 wiec wypil tylko radlerka ale ogolnie wieczor mily i zakonczony sukcesem dzis umowilismy się na wino to ktore kupiłam
Cytat:
Napisane przez czekooczekolada Pokaż wiadomość

My juz i po drzemce i po dlugim spacerze Załącznik 6657381

A co ona tam robi
Cytat:
U nas powrót do korzeni....
Od 11 trzy próby uspania w łóżeczku...
I co... w wózku zasnął o 13 jak tylko poczuł ze jedzie... jest wrrr

Ehhh a bylo tak pięknie. Może te kilka dobrych dni to wlasnie byl skok?
Moj wciągnął buraczkowa, pobiegal i padl na drzemacje, minuta tulenia i nie ma goscia
Stary 2016-09-24, 13:37   #836
diablica80
Zakorzenienie

Cytat:
Może te kilka dobrych dni to wlasnie byl skok?
a Ty....wypluj mi mi te słowa

Skok mamy teraz i tej wersji będę się trzymać
Stary 2016-09-24, 13:50   #837
novakia
Zakorzenienie

Cytat:
a Ty....wypluj mi mi te słowa

Skok mamy teraz i tej wersji będę się trzymać
Ałć ałć
tfu tfu

---------- Dopisano o 14:47 ---------- Poprzedni post napisano o 14:46 ----------

Diablica a jak wasza skora? Ja sie boje ze na jesien bedzie wysyp ale poki co cisza. A zaczelam dawac nabial, dzis dalam żółtka

---------- Dopisano o 14:50 ---------- Poprzedni post napisano o 14:47 ----------

Chcialabym upiec malemu rybe, dzis kupilam filety mrozone ale nie mam dobrego przepisu, jak robicie? Gotowane mu nie smakuje i sie nie dziwie a u nas ryba w domu bywa rzadko bo nie wiem co z nią robic..
Stary 2016-09-24, 13:52   #838
diablica80
Zakorzenienie

Cytat:
Ałć ałć
tfu tfu

---------- Dopisano o 14:47 ---------- Poprzedni post napisano o 14:46 ----------

Diablica a jak wasza skora? Ja sie boje ze na jesien bedzie wysyp ale poki co cisza. A zaczelam dawac nabial, dzis dalam żółtka
Ze skórą różnie. Ostatnio miał wysypke ma brzuchu...i nie wiem cholera od czego. Chyba płyn nas uczulił.

Pod kolankami w zagięciach co jakiś czas ma czerwone... zimy boję się jak diabli... liczę ze będzie lżej bo jest starszy. Ale czas pokaże.

Jajka je całe także tym się nie martwię.

Chce umówić nas do alergologa żeby dala zielone światło na wystawianie na alergen... serki, jogurty...bo mimo że czasem próbowałam to pediatra ostatnio jednak namówiła mnie, by tego nie robić.

---------- Dopisano o 14:52 ---------- Poprzedni post napisano o 14:51 ----------

Cytat:
Ałć ałć
tfu tfu

---------- Dopisano o 14:50 ---------- Poprzedni post napisano o 14:47 ----------

Chcialabym upiec malemu rybe, dzis kupilam filety mrozone ale nie mam dobrego przepisu, jak robicie? Gotowane mu nie smakuje i sie nie dziwie a u nas ryba w domu bywa rzadko bo nie wiem co z nią robic..
Ja jak piekę to tylko sól i pieprz. Młodemu łososia piekłam bez przypraw i zjadł

Stary 2016-09-24, 13:55   #839
ukrajinka
Zakorzenienie

tak ja po usg dzidziol duzy na pol centymetra, zyje sobie zdrowo, serduszko bije. pania oszacowala ciaze na 6tyg 5dni. ☺️☺️☺️☺️☺️☺️☺️☺️☺️☺️☺️☺️☺ ️☺️☺️☺️☺️☺️😊😊😊😊😊

---------- Dopisano o 13:55 ---------- Poprzedni post napisano o 13:55 ----------

Novakia kciuki za mily wieczor dzis rowniez!
Stary 2016-09-24, 13:55   #840
diablica80
Zakorzenienie

Cytat:
tak ja po usg dzidziol duzy na pol centymetra, zyje sobie zdrowo, serduszko bije. pania oszacowala ciaze na 6tyg 5dni. ☺️☺️☺️☺️☺️☺️☺️☺️☺️☺️☺️☺️☺ ️☺️☺️☺️☺️☺️😊😊😊😊😊
super

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości