|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3631 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Idzie WRZESIEŃ, wielkie mamy brzuszki-wnet przytulimy nasze maluszki!Wrześniówk
Cytat:
U nas też Piotruś rodzil sie z rączką przy buzi i mam spore naciecie Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3632 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Idzie WRZESIEŃ, wielkie mamy brzuszki-wnet przytulimy nasze maluszki!Wrześniówk
Cytat:
Mój Gabryś też się na Supermana rodził. Skończyło się na 3 szwach na nacięciu i miałam też małe pęknięcie. Dzisiaj w nocy dał mi popalić. Obudziłam go o 1.00 na karmienie i do 4 mniej więcej miałam koncert. Mąż w pracy i w pewnym momencie leżałam i płakałam razem z dzieckiem. Co z tego ze o tej 4 miało być już następne karmienie. Chciałam tylko żeby już zasnął. A o 7.00 miałam powtórkę. O 9.00 dopiero mąż przyszedł i zajął się dzieckiem. Położna zaleciła nam środek na bóle brzucha dla niego. Ja miałam ostatnio jakąś jelitowke albo po leku co mi przepisali i jemu się też chyba udzieliło.
|
|
#3633 | |
|
Zadomowienie
|
Ja i mąż jako noworodki też tyle spaliśmy. Gdyby nie to, że nie przybrała nic od wyjścia ze szpitala to dałabym jej spać, ale musze dokarmiać. Dzisiaj straszliwie płakała przed zaśnięciem, póki jej nie dałam ponad 90ml mleka (w tym 60ml mm + 30 mojego ściągniętego). Bałam się strasznie, czy jej brzuszka to nie uszkodzi czy coś, laktacyjna straszy, że tym rozepcha żołądek i będzie chciała ciągle więcej i ją utuczę dla odmiany... Z drugiej zasnęła zaraz bez problemu a za 3h obudziła się na przepisowe 60ml i znowu zasnęła. Plus mega pełna pieluszka ;-)
Po 10 dniach z Żabą zaczęłam wyznawać zasadę "Żaba ufam Tobie" Coś tam wiem, słucham rad innych, ale potem siedzę i patrzę na dziecko. Powoli rozumiem, co do mnie mówi i ufam, że wie co robi.Cytat:
Teraz mama przyjedzie mi gotować i może pomoże mi też w reorganizacji czasu, żeby mi się samej ta sztuka udawała. Mała tak śpi, że mogłabym nawet teoretycznie pracowac godzinę dziennie, tylko dopiero staję na nogi, rozglądam się wokół i zaczynam kontaktować, co się dzieje, co mogę a co mnie na razie przerasta. Młoda bardzo pomaga, bo jest mega grzeczna ![]() Co do uczuć macierzyńskich, to one rosną każdego dnia. Bardzo polubiłam Żabę odkąd ją zobaczyłam i byłam wzruszona, ale nic na mnie nie spadło jak kamień z nieba, jeśli chodzi o uczucia. Dopiero jak się poznajemy, to zaczynamy się zakochiwać. Było mi ciężko na początku połączyć, że ona i to malutkie, co miałam w brzuchu to jedno i to samo. Dopiero teraz zaczyna to mijać. Ślicznie pachnie ![]() Zobacz w folder inne, pisałam do kogoś z pytaniem kim jest bo widze,że chce dołączyć ale nie dostałam odpowiedzi, może nie widziałaś? Jakby co to napisz mi na pw kogo szukać na FB, to Cię dodam sama ![]() Kurde, słałam Ci dawno temu :| Co ten wizaż..
|
|
|
#3634 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Najlepsza rada jaką dostałam przy pierwszym dziecku: słuchaj wszystkich rad, przytakuj I rób co uważasz za słuszne. I ta zasadę stosuje do tej pory ![]() A co do zakochiwania się.... U mnie to działało odkąd wiedziałam że Tymek jest w brzuchu. Dla mnie było to totalnie naturalne. Za to po porodzie odkryłam ze zdziwieniem, że kocham swojego faceta jeszcze bardziej. Za to że dał mi syna. I za to, że wspierał mnie tak mocno przy porodzie. I to było dla mnie sZokiem, bo myślałam że bardZiej kochać to nie mogę... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3635 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3636 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
urodziłas? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3637 |
|
Rozeznanie
|
Powiedz je ze nie tylko ja tak mam. Ze czasami dziecko anioł przesypia prawie całe noce. Albo cały dzoen prawie. A innego dnia daje czadu i wisi cały czas na cycku. Mam na myśli naprawde cały czas.
|
|
|
|
#3638 |
|
Rozeznanie
|
Ps. Gratulacje dla wszystkich które urodziły i czekamy na resztę. I gorąco wszystkim kibicujemy. Niestety my z maleństwem jesteśmy jeszcze nie do końca 'zgrani' i uczymy sie siebie. Dlatego nas tutaj tak mało za co strasznie przepraszam.
|
|
|
|
#3639 |
|
Zakorzenienie
|
Dla tych, które jeszcze czytają : Chrupa urodziła wczoraj przez cc
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#3640 |
|
Rozeznanie
|
Gratuluję nowo rozpakowanym! Ja też już po. Filip urodził się wczoraj wieczór przez cc, waga 3920, 60 cm długości, dostał 10 pkt. Naturalnie urodzić się niestety nie udało, akcja trwała 17 godz., skurcze co 2 min, bardzo bolesne, ale rozwarcie zatrzymało się na 4 cm i żadne zastrzyki i czopki nie pomagały. Ja byłam na skraju wyczerpania, także decyzję o cc potraktowalam jak wybaczenie, choć bardzo bardzo chciałam urodzić naturalnie.
|
#3641 |
|
Rozeznanie
|
Chrupa i trute gratuluję dzieciaczkow :-*
... My po chrzcinach, wszystko się udało, mała w kościele grzeczniutka, imprezka w domu też super a dziś odpoczywamy miłej niedzieli Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3642 | |
|
Raczkowanie
|
Cz
Cytat:
|
|
|
|
|
#3643 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Najważniejsze że nie cisnęli na siłę.
|
|
|
#3644 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja rodziłam z dziewczyną którą właśnie cisnęli na siłę. Znałam ją z widzenia z ćwiczeń w szkole rodzenia. Była na porodówce kilka godz przede mną a cc zrobili dopiero o 16 następnego dnia. Czyli męczyła się przez 40 godz i utknęła na 7 cm. Zakładali jej cewniki, czopki, cuda wianki i dopiero zrobili cc jak z dzieckiem zaczęło się coś chyba dziać, tętno spadło czy coś. Mój poród był szybki i w sumie każdemu bym takiego życzyła, ale jak się napatrzyłam na nią to od samego tego boję się rodzić po raz kolejny.
|
|
#3645 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 16:15 ---------- Poprzedni post napisano o 16:12 ---------- Cytat:
nawet nie straszcie... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3646 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3647 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Edytowane przez rybka15035 Czas edycji: 2016-09-25 o 18:58 |
|
|
|
|
#3648 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3649 |
|
Rozeznanie
|
Ja zgodziłam się na oksytocyne, dostałam ja pod sam koniec, bo SkurcZe nie były zbyt silne. I powiem że zgodzilabym się jeszcze raz. Widzę różnice w sukcesach przed oxy i po.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3650 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3651 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też się na koniec zgodziłam na oxy bo też byłam dwie doby bez snu i też mi skurcze słabły. I w sumie dobrze wyszło bo nie dość że ta rączka to jeszcze młody się pępowiną okręcił i groziło mu niedotlenienie. Nawet bym się od razu zgodziła na nacięcie. Główkę to wypychałam już bez skurczy bo utknęła i końcówkę też parłam ile sił żeby go jak najszybciej wypchnąć.
Ale tak szczerze to bałabym się tej oksytocyny w pierwszym okresie porodu brać.
|
#3652 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
duży Filipek ![]() Cytat:
||
|
|
|
#3653 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
początkowo chciałam chrzcic pod koniec października, a mój mąż wymyślił wrzesień. Najpierw myślałam że się nie wyrobimy, ale przemyślałam to i uznałam, że skoro ja się dobrze czuje i z małą też wszystko ok to nie ma co czekać. Co do listopada, to uważam,że jest to taki sam miesiąc na chrzest jak każdy inny mi jedynie się zawsze nie podobało jak ktoś robił chrzciny/roczki/urodziny w święta, np w pierwszy dzień świąt Bożego Narodzenia albo w Wielkanoc. Wg mnie to nie są dni na takie imprezy.Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3654 |
|
Zakorzenienie
|
Jak fajnie, że już macie swoje pociechy przy sobie. Ja zostałam ostatnia
i aż musiałam sobie poplakac w nocy. Dobija mnie to i zaczynam się martwić czy wszystko będzie okej z Malenstwem. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#3655 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
#3656 | |
|
Zadomowienie
|
Gratulacje kolejnych pociech na swiecie
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 08:48 ---------- Poprzedni post napisano o 08:42 ---------- Cytat:
Od czwartku 1:30 nie spałam w ogóle Urodziłam w sobotę o 14:25 Na te parte naprawdę zuzylam resztki sił by Piotruś się urodził. Na słowo oksytocyna to mi mówili po co jak ja mam dopiero skurcze przepiwiadajace tylko szkoda bo były bolesne jak diabli i spać się nie dało a rozwarcie się nie robiło. Gdyby nie polozna to w życiu bym rozwarcia nie miała. A tak na szczycie skurczy recznie mi pomagała by rozwarcie się robiło. Bolało jak diabli. Teraz już ochlonieta zastanawiam się po co tak meczyc kobietę w dobie tak rozwiniętej medycyny. A niby się mówi ze poród powinien trwać nie dłużej niż 12 h... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3657 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
My dziś wychodzimy do domu. Mały zdrowy, piękny I szczęśliwy, choć spadł 300G na wadze, ale mam się nie martwić, bo tylko na piersi jest, a zanim laktacja się rozrusza to mija kilka dni. A mi właśnie zaczyna się. Nie wiem jak zmieszcze piersi do biustonosza, który mam na wyjście. Tak bardzo się bałam, że mleka będę mieć mało, a młody teraz od 2 godzin śpi, nawet badania bo nie ruszyły. Czekamy na tatę i jedziemy do domu Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3658 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
... Co tu taka cisza dziewczyny? Moja córcia dziś kończy miesiąc nawet nie wiem kiedy to minęło. Czas leci jak szalony. Robimy dziś odlew rączki i stópki, bo dostaliśmy w prezencie od kolegów męża z pracy Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3659 |
|
Zadomowienie
|
Wilanka, a ja Ci słałam namiar na grupę na FB, czy też jakimś cudem nie dostałaś linka? Czy ostatecznie nie chciałaś?
|
|
#3660 | ||
|
Та еще штучка ^^
|
Hej dziewczyny
![]() Gratulacje dla wszystkich rozpakowanych ![]() Wilanka,super,ze chrzest juz za Wami i gratki miesiaca. Dawaj dolaczaj do nas na fb ![]() Cytat:
modle sie o dobra pogode i dobry humor synka.Cytat:
ja tesknie za tym kiedy Adaś byl noworodkiem. Juz ma miesic i niezly klocek sie z niego robi. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:54.

mój nigdy nie spał dłużej jak 4,5 h 
Coś tam wiem, słucham rad innych, ale potem siedzę i patrzę na dziecko. Powoli rozumiem, co do mnie mówi i ufam, że wie co robi.
zastanawiam się jak to będzie po porodzie... 

nawet nie straszcie...