|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1441 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Październikówki 2016 siedzą jak na szpilkach - pogaduchy cz. 4
Cytat:
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#1442 |
|
Wtajemniczenie
|
Tyle żeście naskrobaly ze myślałam ze jakaś juz urodziła albo dwie
a ty cisza spokój i nic. Ja byłam na herbacie ze znajomym a teraz odbieramy wózek chyba jestem jedna z ostatnich Wiem ze wy pewnie nie zainteresowane ale weekend zniżek jest moze któraś by cos chciała tylko nie pamietam z jaka Gazeta Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 16:57 ---------- Poprzedni post napisano o 16:55 ---------- Kasiu lepiej jak ma żółtaczkę w szpitalu niż jakbyś wyszła i by dostał bo wtedy trochę zabawy z jeżdżeniem jest Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
|
#1443 |
|
Zakorzenienie
|
Ana może coś się rozkręci przed wtorkiem
zapomniałam zapytać, na ktg też się idzie prosto na oddział czy najpierw na izbę przyjęć?Wysłane z mojego SM-A510F przy użyciu Tapatalka
|
#1444 | |
|
Erudycja
|
Cytat:
Gosia lepiej żeby się nie zaczęło wcześniej niż w poniedziałek rano, bo mi mąż zaśnie w trakcie porodu a jutro w ciągu dnia mają taką kiepska sytuację ze gdyby musiał przyjechać do mnie to tam w pracy by się poplakali. Zresztą dziś to samo... no więc nie, nie może się nic zacząć jeszcze
|
|
#1445 |
|
Zakorzenienie
|
Ja po wizycie ...
Skurcze malutkie się pisały takie na 60 wogole ich nie czulam. .. Macica sobie ćwiczy ... ciekawe na ile miałam jak miałam te bolesne w nocy .... hmmm Szyjka mięciutka lekko zgładzons, skróciła się dość znacznie ... tyle wiem Od 5 września 800 na plus ... 😨 Waży ok. 3kg błąd pomiaru ok. 400-500 g możliwy. ... bardzo urosl ... na ostatniej wizycie miał nóżki 1.5 tyg do tyły a teraz ma nogi na skończony 38 tc czyli na 2 tyg do przodu... no ale co się dziwić ja krótkich nie mam tż tez starszak tez wiec i młody nadrobil Dowiedziałam się że szacunkowa waga na TP ok. 3500 ale nie dotrwam ... do 2 tyg powinnam urodzić. Powiedziała ze dobrze byłoby wytrzymać i mam leżeć leżeć I jeszcze raz leżeć ... Akurat ze dałby sobie spokojnie rade ale mógłby mieć problemy z termoregulacja i żółtaczka. .. I że dłużej w wpisały byśmy byli ... Młody ma główkę w kanale nizutko... jest śliczny. .. chociaż nie było jakoś ekstra widać bo zasłania go pepowine ktora ma przed buzka i noskiem... ale wyostrzyla zdjęcie żeby było cokolwiek widać .... Szykuje się kolejny mały D juz się nie mogę go doczekać ❤❤❤ A oto moj słodki ciężar ![]() ![]()
|
#1446 |
|
Zakorzenienie
|
Fasolka Super, gratki za wizytę! Aaaawwww słodki niuniuś na zdjęciu
|
|
|
#1447 |
|
Zadomowienie
|
Fasolko to teraz odpoczywaj ile się da
i na ile jest to możliwe przy jeszcze jednym dziecku ![]() Maleństwo jest śliczne!
|
|
#1448 |
|
Zakorzenienie
|
A wogole to zapomniałam napisać jaka lipa z wozkiem .... przyszedł do mnie zupełnie inny wózek niż się dogadalam z babeczka na olx. ... tzn to był buzz ale tak zniszczony ze go nienprzyjelam
nawet nie wiecie jaka byłam. Smutna i wściekła jednocześnie Tak więc z quinny zrezygnowałam bo na nowy mi było szkoda tyle kasy ... I będę mieć roan bass szary na szarym stelażu. Pokaże wam zdjęcia jak go odbiorę ... ok. Środy myślę że już będzie .. Został nam do dokupienia jeszcze fotelik samochodowy i wsio... Kołyska juz czeka na lokatora ![]() ![]()
|
#1449 |
|
Rozeznanie
|
Fasolka super kołyska, a maluszek uroczy
![]() U mnie nic a nic się nie dzieje .. A chciałabym. Tzn fizycznie już się męczę i ubrać się nie ma w co jak wychodzę, a zimno jest. I schudnąć też już bym chciała .. No i w końcu maleństwo mieć przy sobie i tulić i całować i tulić Poza tym jak któraś z Was pisała męczące jest takie czekanie i stresujące - kiedy się zacznie, jak, czy będzie bolało, czy nie spanikuję itp. itd. Ale psychicznie jeszcze poczekałabym .. Mam świadomość, że ten dzień zmieni moje życie na zawsze. Już do końca życia będę czyjąś MAMĄ i nigdy nie nic nie będzie takie samo. Przepiękne uczucie, ale ta nieodwołalność jest przerażająca. Zwłaszcza dla osoby, która nie lubi zmian i się ich boi .. Idę zaraz pod prysznic i pod kołdrę, bo zimno jak nie wiem. |
|
|
|
#1450 |
|
Zadomowienie
|
Fasolko ale slodziaczek ❤️❤️❤️ wypoczywaj slonce patrząc na cudowna kołyskę i wyobrażając sobie ze jeszcze troche o bedzie tam mały aniołek
![]() Co do świadomości ze zostaniemy mamusiami to momentami to do mnie nie dociera mysle sobie zeby juz nadszedł ten dzien bo wtedy przestaną bolec mnie zebra, kręgosłup, a i moze RLS zniknie, mowię tak jakby po porodzie moje życie miało wrócić do normy, a przeciez dopiero wywróci sie do gory nogami i pewnie nie raz gdy moje maleństwo bedzie płakać przez kolki czy ząbkowanie bede marzyć o tym, zeby bolały mnie znow zebra, a jego bol minął... Bycie mama jest przepiękne i przerażajace rownocześnie ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#1451 |
|
Wtajemniczenie
|
Zły zapis ktg sprawił, że zostawili mnie na trakcie porodowym bo tu były miejsca. Na nastepny dzień podjęli decyzję o wywoływaniu że wzgledu na cholestaze
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#1452 | |
|
Erudycja
|
Cytat:
Fasolko gratuluję wizyty, mamy podobne klocki, moja też w tp ma ważyć 3500g. Szkoda z powodu wózka, ale kobiecie nie zapłaciłaś? Zjadłam oba budynie i teraz cierpię... lakomstwo nie popłaca.
|
|
#1453 |
|
Zadomowienie
|
Fasolka- gratuluje wizyty, uroczy maluszek
![]() Roosko- mam to samo bycie mamą okropnie mnie przeraża. Wiem, ze już nic nie będzie takie samo jak kiedyś i już nigdy nie wrócę do swojego starego życia trochę to przeraża, ale jest tez ciekawosc przed nieznanym. I tez nie lubię zmian okropnie, wole stabilna, nudna sytuacje ale chciałabym żeby mnie już plecy nie bolały, brzuch nie był tako duży i chciałabym oddychać normalnie :pWysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#1454 |
|
Zakorzenienie
|
Kasiu, bidulek mały
ALe dobrze, że teraz niż jakbyś miała dojeżdżać codziennie. NelkaHelka, kolejny krok w stronę światła Nie krępuj się, tutaj sami swoi. Sama nie wiem jak taki czop wygląda, więc to bardzo przydatne co piszesz ![]() ja, zagoń męża do roboty! To ostatnie chwile, kiedy możesz wykręcac się brzuchem słonik, ja tez myślałam, że jak miałam bolesne miesiączki to ból porodowy lepiej zniosę. Ale gdzie tam! Jak dwa dni temu dostałam bóli krzyża to umierałam tak samo jak wtedy. A z tego co słyszałam, to czop odchodzi czasem nawet kilka tyg. przed porodem. ana909, pyszności! Jak robisz budyń? Ewula88, mnie wczoraj kłuło, jak porobiłam sobie kilka baletowych ćwieczeń przy drążku :/ A to były lekkie ćwiczenia. Fasolko, ale przystojniaczek! Uważaj na siebie! A ile ważył Twój pierworodny? Współczuję tego wózka. Domyślam się, że to musiał być spory zawód. Ludzie mają tupet, żeby sprzedawać szajs jako stan bardzo dobry! Bylismy z TŻ na kawce w CH. Wstąpiłam do SuperPharm i kupiłam mój ulubiony podkład na tej 50% promocji. |
|
|
|
#1455 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny
jestem przyszłą mamą wrześniowa, TP na 21.09, także już się przeterminowalam. Być może nawet urodze w październiku Niestety nasz wrześniowy wątek troszkę umarł, bo dziewczyny przeniosły się na fb. Mam do was pytanie, czy będziecie zakładać odchowalnie na wizażu? Jeśli tak to chętnie bym dołączyła trzymajcie się ciepło, widzę, że już niektóre rozpakowane Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#1456 | |
|
Erudycja
|
Megilla robię z przepisu MW, na mlecznej czekoladzie. Tylko że z wygody mieszam wszystkie składniki razem blenderem oprócz odrobiny mleka, w którym ową czekoladę rozpuszczam. Jak czekoladą się roztopi dodaje resztę i gotuje wszystko razem, mieszając do zgęstnienia.
---------- Dopisano o 19:08 ---------- Poprzedni post napisano o 19:05 ---------- Cytat:
|
|
#1457 |
|
Wtajemniczenie
|
Właśnie dziewczyny mi obiecały ze przechodzimy pozniej do przechowalni, fb sie u bas nie sprawdził
Poza tym niektóre planują poród w grudniu wiec spokojnie Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
|
#1458 |
|
Zadomowienie
|
Hej Fortuna! Czuj się, jak u siebie
![]() Fasolko śliczna buźka ❤️ zakładam, że mój chłopak waży podobnie NelkaHelka fajnie, ze coś sie dzieje! I tak jak Megilla napisała, zero krępacji, po to tutaj jesteśmy, żeby sie od siebie uczyć i dowiadywać nowych rzeczy ![]() Kasiu trzymam kciuki, żeby żółtaczka szybko odpuściła 🏼Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1459 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja też wolę się udzielać na wizażu, jakoś grupa na fb jest dla mnie chaotyczna i ciężka do ogarnięcia. To może powiem coś o sobie Mam 24 lata, to będzie moje pierwsze dziecko, w brzuszku siedzi dziewczynka, na dzień dzisiejszy waży już 3900g, planowane imię Natalka 28.09 mam się zgłosić na wywolanie porodu. Mieszkam na Śląsku razem z mężem nie możemy się doczekać Małej Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#1460 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo jak byłam wtedy w niedzielę to nie wiedziałam i czekałam na dole w kolejce na izbie przyjęć (w poprzednim szpitalu gdzie rodziłam tak było, że najpierw na dole brałam jakieś dokumenty i dopiero szłam na górę).Mój mąż właśnie sobie beztrosko popija piwko przy grillu... brak mi słów 🙁
|
|
#1461 |
|
Wtajemniczenie
|
Dlaczego nie ma nikogo z dolnegoslaska ja sie pytam ???
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
|
#1462 | |
|
Erudycja
|
Cytat:
Mój już dzwonił godzinę po tym, jak mu powiedziałam o czopie haha. Biedny się przejął żeby nie zaczęło się zbyt szybko i na bank będzie trzeźwy. Ale ja szczerze mówiąc nie czuję się dziś na siłach rodzić więc niech młoda czeka. Gosia jedno piwo to nic, szybko się ulotni ale więcej to już trochę nieodpowiedzialne...
|
|
#1463 |
|
Zadomowienie
|
Witaj Fortuna
ale do odchowalni dopiero w grudniu, bo ja planuje na wtedy poród i zaklepałam, że zamknę wątek ![]() Lunus- ale pocieszę Cię... Ja zawsze chciałam tam mieszkać, we Wrocławiu, może mi się uda przed następna ciąża jakby co ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#1464 |
|
Zakorzenienie
|
Październikówki 2016 siedzą jak na szpilkach - pogaduchy cz. 4
Mąż mój trzymał dzisiaj juniora gołego na rękach po kąpieli i młody mu narobił w dłoń!!
Puścił mega "musztardę" Śmiechu było, tatuś płonął z dumy a ja żartowałam ze go syn ochrzcił ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1465 |
|
Raczkowanie
|
Hej Dziewczyny,
to i ja się dołączę i proszę o przyjęcie ![]() Podczytuję Was już dosyć długo. TP mam na 6.10., czekamy na córeczkę. Lunus - i jestem z Wrocławia
|
|
|
|
#1466 |
|
Zakorzenienie
|
Skitka Witamy na ostatniej prostej!
Jak ciąża przebiega?Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1467 |
|
Raczkowanie
|
Dziękuję
Ciąża lepiej niż się spodziewałam, ostatnie dni są dla mnie kryzysowe. Na przemian płaczę i się denerwuję. Liczę na to, że w ciągu tygodnia uda się urodzić Wczoraj miałam robiony masaż szyjki i wiele sobie po nim obiecuję
|
|
|
|
#1468 |
|
Zakorzenienie
|
To twoje pierwsze dzieciątko?
|
|
|
#1469 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dlaczego akurat chcesz w grudniu? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#1470 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
No nareszcie trochę mi raźniej - chociaż tez musiałaś czekać do ostatniej chwili zeby sie ujawnić Jak mi dziś dobrze idzie z koncertem życzeń to moze pociągnę : chciałabym lekki i przyjemny poród, zeby wszystko sie udało , remont sie ładnie kończył i był tani i ostatnie zeby mały fikał w brzuszku grzecznie i mamy nie straszył a pozniej jak sie urodzi był kochanym synusiem grzeczniutkim i nie bojącym sie wody ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:32.

A Ty jak się czujesz?
a ty cisza spokój i nic. Ja byłam na herbacie ze znajomym a teraz odbieramy wózek
chyba jestem jedna z ostatnich
Big Day - 7 czerwiec
a jutro w ciągu dnia mają taką kiepska sytuację ze gdyby musiał przyjechać do mnie to tam w pracy by się poplakali. Zresztą dziś to samo... no więc nie, nie może się nic zacząć jeszcze 

nawet nie wiecie jaka byłam. Smutna i wściekła jednocześnie 

🏼
ale do odchowalni dopiero w grudniu, bo ja planuje na wtedy poród i zaklepałam, że zamknę wątek 
Puścił mega "musztardę" Śmiechu było, tatuś płonął z dumy a ja żartowałam ze go syn ochrzcił