|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3931 | ||||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie grudniowe w dalszym ciągu odlotowe ;) 2016
Cytat:
Cytat:
to mnie uspokaja ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Nie, sine nie jest ale jak dotkne lub nacisne to dokladnie w tym punkcie boli. W ogole cos mnie kluje w lewym boku w okolicy jajnika ??? Ja tez uwielbiam to połączenie Szczególnie do frytek mniam!Ale mnie zgaga męczy, masakra...
|
|
|
#3932 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja nie wiem czy duzo no tyle sie znalazlo ![]() chociaz kupowac nie musze kazdy szuka co by pasowalo ![]() a wybor jest.. Cytat:
![]() mi sie wydaje ze mi maly na pecherz naciska.. :/ niby nic nie boli no ale takie glupie uczucie.. ahh te nasze dzieciaczki ![]() Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka |
||
|
|
|
#3933 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Na dzieci grudniowe czekamy, drożdżówką się zajadamy 2016 - III część
Ostatnio mam przepowiadacze wieczorami jak sobie leże. I rozpoczynają się delikatnym bólem podbrzusza jak na @. Też wtedy tak czujecie?
---------- Dopisano o 23:15 ---------- Poprzedni post napisano o 23:12 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#3934 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
o matko to dopiero bedzie ciekawie.. ![]() Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#3935 | ||
|
Wtajemniczenie
|
he he co to było za tornado ?
Ja nie mam zmywarki, staram się sprzątać i zmywać na bieżąco, ale czasem się nie chce! np dziś :P Cytat:
do wózka wolę jednak śpiworek, bo będzie zima więc wydaje mi się, że lepiej będzie chronił przed potencjalnym mrozem (dziecko się nie odkryje podczas kopania nóżkami itp) ja nie wiem jeszcze jaki wzór chce. cały czas nad tym dumam ![]() Cytat:
myślałam, że zaraz urodzę tak mnie bolał kilka dni brzuch. jeszcze czułam takie ciągnięcie macicy do dołu więc serio się wystraszyłam! Ale w tej chwili już jest oki ![]() Byłam dziś na gali walk. nasz kumpel wygrał. pokonał mistrza europy w k1. fajnie. nagadałam się z koleżankami, bo ich pełno spotkałam także chociaż to! poumawiałam się na jakieś kawy jak już tak w 100% będę siedzieć na L4, co by się nie zanudzić na śmierć w domu.oczywiście spotkałam byłą tż bo przecież musiała przyleźć skoro wiedziała, że tż będzie wystawiał na walkę swojego zawodnika.idę spać. tż pojechał się nałoić z kolegami. mają co świętować więc spoko. ja ogarnęłam chatę, bo trochę nam się melina zrobiła przez dzisiejszy pośpiech, a teraz czas do wyra! Fajnnnnieee wstawiłam fotki brzuchola do klubixu
Edytowane przez malaDarunia Czas edycji: 2016-09-25 o 03:00 |
||
|
|
|
#3936 |
|
Zakorzenienie
|
Bry, kamisha chmurki z zoltym sa sliczne.
|
#3937 |
|
Zakorzenienie
|
no wlasnie pewnie je kupie bo tżtowi tez sie podoba
![]() jeszcze kolyske musze zamowic .. tak zem super mama ze zamawiam i zamowic nie moge Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 09:22 ---------- Poprzedni post napisano o 09:21 ---------- wczoraj w nocy czulam jak maly normalnie mi sie w brzuchu przesuwa albo nie wiem co on tam robil ![]() Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#3938 |
|
Rozeznanie
|
Ale dziś mam głupie uczucie chłodu w gardle. Chyba jestem przeziębiona grrrrrrr.
Nie wiem czy ja taka nieczuła jestem czy nie mam tych przepowiadaczy ![]() Też muszę jeszcze kocyk kupić i wanienkę i kosmetyki do pielęgnacji i wolę nie myśleć co jeszcze. Jeden kocyk dostałam z enfamilu, jeden będzie w wózku a przecież jeszcze jeden 9albo dwa) by się przydały. |
|
|
|
#3939 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na przeziebienie herbatka lipa z cytryna, miodem i sokiem malinowym, polecam bardzo. Ostatnio rozmawialam z mezem, ze teraz jak nie moge brac tych lekow na przeziebienie i jak musze to lecze sie herbata to tak samo wychodzi jakbym te leki brala. Moral z tego taki, ze katar przy lekach trwa tydzien, a bez 7 dni Chcialabym tak pozostac po ciazy, nie truc sie szybko lekami, a siegac po naturalne srodki. Na bol gardla to jeszcze klasycznie mleko z miodem lipowym ![]() ---------- Dopisano o 10:46 ---------- Poprzedni post napisano o 10:46 ---------- Cytat:
|
|
#3940 |
|
Zakorzenienie
|
ja na przeziebienie pilam herbate z cytryna i miodem
Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 10:51 ---------- Poprzedni post napisano o 10:50 ---------- DoDoo - chyba tak ale najpierw taka cisza byla ze popukalam do niego jak odpowiedzial to z grubej rury ![]() Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#3941 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Bylam chwile u szwagra spotkac soe z tesciowa, a wieczorem zrobilysmy z kolezankami babski wieczor. Pol nocy przegadalysmy. Dzorwczyny uparcie mnie namawiaja na baby shower... a mi sie ta tradycja nie do konca podoba. Choć chce sie z nimi spotkać przed porodem z 3 tygodnie tylko nie jesten pewna jak sie bede czula i czy bede na silach robic impreze i pichcic jedzenie. Zobacze jeszcze... Cytat:
Cytat:
Dziewczyny widzialam sie ze szwagierka. Pisalam wam o jej siostrze co rodzila te 48h tydzień temu i sie skonzylo cesarka. Ona miala zatrucie ciazowe. Miala skurcze ale zero rozwarcia. Wczoraj byla u niej polozna na wizycie domowej i kazala jej szybko jechac do szpitala bo miala cisnienie 180/100. Z malenstwem wszystko ok ale z nia nie jest najlepiej. Dzis sie dowiem cos wiecej ale mam nadzieję, ze juz nie bedzie miala wiecej takiego ciśnienia. Wogole to wrocila mi 3 trymestrze ochota na przytulanki! Maz jest chyba mega zdziwiony!!! Normalnie sama siebie nie poznaje. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||
|
|
|
#3942 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Albo po prostu maliny wrzucić do herbatki, bardzo rozgrzewające. Naturalne leki
|
|
|
|
|
#3943 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny, czy jak brzuch pobolewa jak na okres, to mam się martwić, czy to normalne w 30tc?
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3944 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Ale macie rozkminy z tymi kockami ja odrazu wiedzialam jaki chce wzor do lozeczka a teraz zamowie jeszcze do wozka jakis bardziej kolorowy do wozka bierzecie te 100 na 70 czy mniejsze ?
|
#3945 |
|
Wtajemniczenie
|
Kaziowa mnie tak też bolalo. Odpoczelam i juz jest oki
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#3946 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
oo kurcze dobrze ze z dzidziusiem wszystko dobrze ze szwagierka na pewno tez ![]() Cytat:
Cytat:
te 70/100 normalne Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka |
|||
|
|
|
#3947 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:25 ---------- Poprzedni post napisano o 11:23 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:26 ---------- Poprzedni post napisano o 11:25 ---------- Ja biore jeden koc do wszystkiego 75×100.
|
|
#3948 |
|
Zakorzenienie
|
DoDoo - pewnie tak no ale ja chcialam dobrze
![]() Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#3949 |
|
Zakorzenienie
|
Chyba mnie łapie jesienna chandra. Coś mi humor nie dopisuje.
Wczoraj odebrałam firankę do pokoju i przywieźli meble, ale nawet to mnie nie cieszy. Nie wiem co się ze mną dzieje. Dziś mnie naszło na rozważania, że to 4 tygodnie od ostatniego krwotoku (poprzednio wytrzymałam 6), tydzień po wizycie (został tydzień) i trwa 30 tc, więc to nasz mały sukces. Ale psychicznie katastrofa. Czytam was co raz, ale nie mam weny do pisania. Mąż od czwartku w domu, więc korzystam i prawie z łóżka nie wstaję, ale wczoraj tak mnie brzuch bolał, że nie dałam rady nawet przekręcić się na drugi bok, a co dopiero pójść pod prysznic. Dziś już lepiej. Ale ostatnio wieczorami mam strasznie nieprzyjemne uczucie ciągnięcia. Ciekawe czy to moja szyjka nie szaleje.
|
|
#3950 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A jak masz męża to wykorzystuj i niech Cie podpasie smakolykami ![]() A z dzidzia będzie wszystko dobrze i da radę, jak wczesniej ![]() Sent from my HUAWEI P6-U06 using Wizaz Forum mobile app
|
|
|
#3951 |
|
Zakorzenienie
|
zjadlam barszcz w restauracji i zwymiotowalam... :/
Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#3952 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:01 ---------- Poprzedni post napisano o 13:00 ---------- Cytat:
Mnie od kilku dni pi sniadaniu boli zoladek i jakby cale flaki w brzuchu, kurka ten III trymestr to jakis upierdliwy jest...
|
|
#3953 |
|
Zadomowienie
|
Mnie znowu mdli 🤕
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3954 |
|
Zakorzenienie
|
Dla mnie jesienna chandra nie istnieje, uwielbiam jesienny nastrój zapalone świeczki w domu i wylegiwanie sie pod kocykiem. Gdyby jeszcze wlaczyli ogrzewanie to bylo by cudownie
|
#3955 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 12:08 ---------- Poprzedni post napisano o 12:08 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#3956 |
|
Zadomowienie
|
Ja lubię jesień właśnie w domku przy swieczkach, herbacie z pomarańcza, gozdzikami i miodem, ale jak jest szaro, buro albo pada i muszę wyjść to mi sir odechciewa
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3957 |
|
Zakorzenienie
|
Na poprawę humoru dla Was Kochane proszę się częstować bo mąż się zastanawia kto to zje
|
#3958 | |||||
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry!
U mnie biometeo też chyba wczoraj przed południem było niekorzystne, ale po południu tak samo jak u Lucky Jak po 15 zabrałam się do roboty, to nie wiem skąd tyle energii znalazłam - kuchnia, pranie, sprzątanie, zakupy i do wieczora na pupce nie usiadłam.Migdałku, cieszę się, że dziewczyny trochę Cię uspokoiły. A jak malutka? Rusza się tak samo jak zawsze? Obserwowanie tego robi się już u nas teraz ważne To już 3 trymestr więc liczymy ruchy dziewczyny Cytat:
![]() Nie muszą Ci go zabierać, a już na pewno nie będą dokarmiać w pierwszych godzinach po porodzie. Mogą zabrać tak na chwilę, na badanie czy szczepienie. Nie bojaj tak bardzo Takie dokarmianie wbrew woli matki - mam nadzieję - jednak jest rzadkością i dotyczy raczej sytuacji, gdy dziecko jest na noworodkach, a nie z mamą w sali. Najważniejsze, żebyś Ty miała wiedzę i czuła się pewnie odnośnie kp. Na sr na pewno Ci co nieco powiedzą, a może i jakieś mądre ulotki dadzą Tak mi się jeszcze coś przypomniało na temat "braku mleka" po porodzie. Po to siara jest w piersiach produkowana od połowy ciąży, żeby była na te pierwsze doby! Dziecko chce często jeść? Płacze co godzinę, dwie? I dobrze, ma do tego pełne prawo! Mleko mamy choć bardzo odżywcze, z przeciwciałami, itd., to jest bardziej lekkostrawne niż mm, a dziecko w pierwszej dobie na jeden posiłek zjada kilka kropli.I kończę temat! Choć mogłabym tak długo jeszcze Po prostu jak już kiedyś pisałam, jest to dla mnie bardzo przykre, kiedy widzę jak dużo kobiet, które początkowo bardzo chcą karmić, ugina się pod presją otoczenia i starych mitów (typu "nie masz mleka", "masz słabe mleko").Gaduła, a nie skarbnica Może ja powinnam jakiegoś bloga założyć? ![]() Inne mamuśki na wątku też na pewno by mogły te same rzeczy napisać Cytat:
![]() Dlaczego ja znowu Ciebie cytuję? Chyba nie mogłam się oprzeć na widok kuchni ![]() Cytat:
Aż sprawdziłam w książeczkach, żeby się upewnić. I przy okazji zauważyłam ciekawostkę, że obydwaj mieli badane CRP. Kiedyś pisałyście o tym, a ja nawet tego nie pamiętałam, że mieli badane, choć nie wiem, czy to tak standardowo było robione, czy przy okazji innych koniecznych badań - tarczycy i morfologii ze względu na moje choroby. Rodząc Kaja dodatkowo byłam na antybiotyku przeciwko paskudnej anginie ![]() Cytat:
Każdemu się taka chandra czasem zdarza. Mam nadzieję, że niedługo Ci przejdzie. A może to przymusowe lenistwo Ci tak humor psuje? ![]() I tą drogą właśnie idź! ![]() ---------- Dopisano o 13:42 ---------- Poprzedni post napisano o 13:38 ---------- Cytat:
|
|
#3959 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Muszę bardziej pilnować por jedzenia chyba 🤔 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3960 |
|
Zadomowienie
|
Folinka załóż bloga! myślę ze pierwsze czytelniczki już są
a powiedz mi,matce żyjącej w ciemnogrodzie, jakie liczenie ruchów? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:01.

bo przecież musiała przyleźć skoro wiedziała, że tż będzie wystawiał na walkę swojego zawodnika.

Po prostu jak już kiedyś pisałam, jest to dla mnie bardzo przykre, kiedy widzę jak dużo kobiet, które początkowo bardzo chcą karmić, ugina się pod presją otoczenia i starych mitów (typu "nie masz mleka", "masz słabe mleko").