Październikówki 2016 siedzą jak na szpilkach - pogaduchy cz. 4 - Strona 52 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-09-25, 06:58   #1531
WKasiarr
Zakorzenienie

Dot.: Październikówki 2016 siedzą jak na szpilkach - pogaduchy cz. 4

Blue Oj niezłe musiałaś najść się strachu... Dobrze, że wszystko jest w porządku.

U mnie z rana 35 ml jednorazowo z dwóch piersi. Młody ma zatem śniadanie całe od mamusi.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
WKasiarr jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-25, 07:28   #1532
paula1010
Zadomowienie

Bluegirl Nasz mały paskudnik też Nas tak nastraszył w piątek wieczorem położyłam się na chwile po kolacji, zazwyczaj rusza sie w tym czasie jak szalony, a tym razem cisza. Dobre 20min pukania w brzuch, leżenia na lewym boku i nic... W końcu zaczęłam płakać przestraszona, mąż przyszedł z Nim pogadać wymęczył cały brzuch, pouciskal i Nasz Leniuch wreszcie zdecydował dać znać, że u niego wszystko ok - najdłuższe i najbardziej stresujące kilkadziesiąt minut

Czy Wy też tak bardzo marzycie o powrocie do swojego ciała sprzed ciąży? Ja do tej pory dzielnie sie trzymałam i cieszyłam z rosnącego brzucha ale od wczoraj złapałam jakiegoś doła, nie mogę już na siebie patrzeć w lusterku czuje się gigantyczna i marze o dniu, kiedy założę z powrotem swoje ulubione jeansy i kupię sobie jakieś normalne ciuchy

paula1010 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-25, 07:48   #1533
Dominika6
Zadomowienie

Fortuna, Skitka witajcie fajnie ze z nami jestescie ja tez ze Śląska, a we Wrocławiu studiowałam i czesto tam bywam

Bluegirl ale was maleństwo nastraszylo. Ja tez juz nie raz miałam takie jazdy ale wreszcie po jakimś czasie go poczułam, wiem co to za strach i nie zazdroszczę.

Kurcze ale sie rozkręcanie mamuśki kazdy post teraz czyta sie z zaletym tchem.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Dominika6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-25, 08:04   #1534
marrticzka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez paula1010 Pokaż wiadomość
Bluegirl Nasz mały paskudnik też Nas tak nastraszył w piątek wieczorem położyłam się na chwile po kolacji, zazwyczaj rusza sie w tym czasie jak szalony, a tym razem cisza. Dobre 20min pukania w brzuch, leżenia na lewym boku i nic... W końcu zaczęłam płakać przestraszona, mąż przyszedł z Nim pogadać wymęczył cały brzuch, pouciskal i Nasz Leniuch wreszcie zdecydował dać znać, że u niego wszystko ok - najdłuższe i najbardziej stresujące kilkadziesiąt minut

Czy Wy też tak bardzo marzycie o powrocie do swojego ciała sprzed ciąży? Ja do tej pory dzielnie sie trzymałam i cieszyłam z rosnącego brzucha ale od wczoraj złapałam jakiegoś doła, nie mogę już na siebie patrzeć w lusterku czuje się gigantyczna i marze o dniu, kiedy założę z powrotem swoje ulubione jeansy i kupię sobie jakieś normalne ciuchy

Oj tak, czekam że zniecierpliwieniem na dzień,gdy w końcu założę swoje ulubione jeansy,normalny tshirt.był taki etap,gdy brzuszek fajnie prezentował się w dopadowanej jeansowej sukience i przyjemnie było go eksponowana.I choć mój nie jest wielki,to mam tego stanu już dość.
Któraś wczoraj przytoczyła słowa D. Widawskiej: ciąża to stan przy nadziei....że się w końcu skończy😊Podpisuje się pod tym czym tylko mogę.😁

23.06.2010- NAJPIEKNIEJSZY DZIEŃ W NASZYM ŻYCIU

http://www.suwaczek.pl/cache/fa9b5ce760.png
marrticzka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-25, 08:15   #1535
ajike
Raczkowanie

O tak 😀, ubrania sprzed ciąży. Kiedy w końcu będę mogła ubrać się "jak człowiek" ?
I kiedy założę porządne buty?
Ostatnio nawet nie mogę się umalować. Szłam do Starszego do szkoły i zrobiłam sobie makijaż. Niby nic specjalnego, taki codzienny. Delikatnie oko, trochę różu. Jak spojrzałam na siebie w lustrze to jakbym widziała kogoś obcego. Jakoś tak nienaturalnie się poczułam, że zmyłam wszystko natychmiast po powrocie. Ja, która bez makijażu z domu nie wychodziłam.
Dobrze, że pomalowane paznokcie mi jezcze nie przeszkadzają 😉.
ajike jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-25, 08:22   #1536
Lunus
Wtajemniczenie

Cześć trajkotki leze sobie w łożku i sok pije zimno u nas dziś brrr mały łobuz wczoraj tez mnie nastraszył no ale widocznie taki dzien był bo was wasze tez postraszyły.

Lunus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-25, 08:27   #1537
gosia3103
Zakorzenienie

Hej, ja pol nocy nie spalam, ten katar mnie wykończy :/

Wysłane z mojego SM-A510F przy użyciu Tapatalka
Stary 2016-09-25, 08:28   #1538
ana909
Erudycja

Witajcie chociaz ja to pewnie jeszcze się zdrzemnę mnie za to moja ostatnio nie straszy, dziś nawet, jak wstałam w nocy do wc, mocno się wiercila, co jej się o tej porze nie zdarza. Ale szybki zasnęłam, więc mi jakoś nie przeszkadzała
Dobra, nadrobiłam, teraz mogę spać
Stary 2016-09-25, 08:33   #1539
ajike
Raczkowanie

Jak Wy to robicie z tym spaniem? Też chciałabym dłużej pospać ale nie daję rady. Od początku ciąży wstaję w nocy conajmniej cztery razy. Budzę się potem przed 7, czasem nawet wcześniej i już koniec mojego spania 😕. W dzień nie chce mi się spać więc i drzemek nie ma. Wieczorem przeciągam jak najdłużej moment położenia się.
Czyżby mój organizm sam się przestawiał na tryb w jakim będę niebawem funkcjonowała😉?
Stary 2016-09-25, 08:39   #1540
ana909
Erudycja

Cytat:
Napisane przez ajike Pokaż wiadomość
Jak Wy to robicie z tym spaniem? Też chciałabym dłużej pospać ale nie daję rady. Od początku ciąży wstaję w nocy conajmniej cztery razy. Budzę się potem przed 7, czasem nawet wcześniej i już koniec mojego spania 😕. W dzień nie chce mi się spać więc i drzemek nie ma. Wieczorem przeciągam jak najdłużej moment położenia się.
Czyżby mój organizm sam się przestawiał na tryb w jakim będę niebawem funkcjonowała😉?
Mój chyba ma tryb "to ostatnie takie noce, więc korzystaj".
Parę tyg temu miałam straszna bezsenność, chodziłam po 3-4h w nocy, zasypiałam po 5 albo 6 rano... a teraz śpię jak susel. Raz zdarzyło mi się spać w dzień, to w nocy za to nie mogłam.
I raz śpię z cebuszka między nogami, raz ja wyrzucam i śpię tylko z kołdrą... przestałam mieć problemy w sumie jak przestałam się zmuszać do spania tylko na lewym boku.
Stary 2016-09-25, 08:46   #1541
Ewula88
Wtajemniczenie

Październikówki 2016 siedzą jak na szpilkach - pogaduchy cz. 4

Cytat:
Jak Wy to robicie z tym spaniem? Też chciałabym dłużej pospać ale nie daję rady. Od początku ciąży wstaję w nocy conajmniej cztery razy. Budzę się potem przed 7, czasem nawet wcześniej i już koniec mojego spania . W dzień nie chce mi się spać więc i drzemek nie ma. Wieczorem przeciągam jak najdłużej moment położenia się.
Czyżby mój organizm sam się przestawiał na tryb w jakim będę niebawem funkcjonowała?

Ja tez tak mam. Pobudka o 8 i koniec spania. Mysle ze nas organizm sie szykuje na to co nas czeka no i te drętwienia rak- masakra. W ostatnim czasie sie nasilają i podpisuje sie rekami i nogami pod słowami Widawskiej. Kiedy sie to skończy ? ciąża trwa za długo, powinna trwać max 6 m i tez mi sie marzy ubrać cos normalnego.

Edytowane przez Ewula88
Czas edycji: 2016-09-25 o 08:51
Ewula88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-25, 08:47   #1542
Lunus
Wtajemniczenie

Cytat:
Jak Wy to robicie z tym spaniem? Też chciałabym dłużej pospać ale nie daję rady. Od początku ciąży wstaję w nocy conajmniej cztery razy. Budzę się potem przed 7, czasem nawet wcześniej i już koniec mojego spania . W dzień nie chce mi się spać więc i drzemek nie ma. Wieczorem przeciągam jak najdłużej moment położenia się.
Czyżby mój organizm sam się przestawiał na tryb w jakim będę niebawem funkcjonowała?

Kochana ja dalej ze 3 razy w nocy wstaje na siusiu ale śpię jak susel. Za to przez cała ciąże czyli 8 miesięcy miałam trening od malca wiec chyba byś sie nie zamieniła

Lunus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-25, 08:49   #1543
Megula91
Zadomowienie

Hej hej mamusie ja juz po ciężkiej nocy... budziłam się chyba z 5 razy, z czego 1 raz na siku.. strasznie bolały mnie plecy i brzuch. Nie wiedziałam jak się położyć! No i co do mnie nie podobne - w nocy byłam głodna! A przewrócić się z boku na bok to była jakaś męczarnia 😀 ciąża "kocham" ten stan ze względu na dziecko ale niech się już kończy!

Ja też już nie mam czego ubrać.. chodzę w jednym i tym samym.. tęsknię za moim 36 sprzed ciąży!!

Dziewczyny ale Was maluszki nastraszyły... dobrze, że wszystko się dobrze skończyło...

WONTRUBKA - co u Ciebie? Jak się czujesz? Czekamy na rozwój akcji!

26.11.2015

04.08.2017
Megula91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-25, 08:54   #1544
ajike
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Ewula88 Pokaż wiadomość
Ja tez tak mam. Pobudka o 8 i koniec spania. Mysle ze nas organizm sie szykuje na to co nas czeka no i te drętwienia rak- masakra. W ostatnim czasie sie nasilają
Drętwienia są okropne. Czasem nawet nie mogę zjeść bo nie jestem w stanie utrzymać w ręku widelca. Muszę robić przerwy.

---------- Dopisano o 08:54 ---------- Poprzedni post napisano o 08:51 ----------

Cytat:
Napisane przez Lunus Pokaż wiadomość
Kochana ja dalej ze 3 razy w nocy wstaje na siusiu ale śpię jak susel. Za to przez cała ciąże czyli 8 miesięcy miałam trening od malca wiec chyba byś sie nie zamieniła

Oj nie! Zdecydowanie wolę wstawać do łazienki, przynajmniej szybko potem zasypiam 😉. Pamiętam że w pierwszej ciąży jak ja znalazłam wygodną dla siebie pozycję, to potem mały się układał. I tak po każdym moim przekręceniu się na drugi bok. Nie dało się szybko zasnąć 😀.
Stary 2016-09-25, 09:12   #1545
słonik
Zakorzenienie

Dzień dobry!

Ja też mam co raz gorsze nocki. I też muszę się zastanawiać, czy opłaca mi się wstawać na siku, ale siku zawsze wygrywa, bo pełny pęcherz powoduje u mnie silne kłucie, które uniemożliwia ponowne zaśnięcie I drętwienia rąk - mam to samo!
Powoli puchnie mi wszystko, już nie tylko dłonie i stopy, ale również twarz.

Bluegirl - ale miałaś przygody! W takich chwilach usprawiedliwiam Małą, że się non stop wierci. Ale też czuję niepokój po takim dłuższym wierceniu, czy się nie zaplątała albo co...

Ana - ale pyszności, teraz to mi narobiłaś apetytu od rana

Cytat:
Napisane przez paula1010 Pokaż wiadomość

Tak, ja też długo byłam cierpliwa, ale też już nie mogę się doczekać ubrania normalnych spodni i koszuli i włożeniu jej w spodnie
słonik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-25, 09:16   #1546
styska1551
Zadomowienie

Cześć dziewczyny
Ja dzisiaj tez miałam jakieś 4 pobudki na siku, ale to norma bo co wrócę z wc to znowu pije i tak w kółko w dodatku tata napalił w piecu nie zakręciłem kaloryfera i muchy mi się obudziły musiałam je ganiać od 23 do 24:30 myślałam ze oszaleje.

Ja tez bym chciała założyć swoje ciuchy sprzed ciąży. Co prawda w większość butów wchodzę bo tak mocno nogi mi mnie spuchły, ale chciałabym już kupić jakieś na jesień tylko czekam na poród i żeby jednak stopa była taka jak była. Jak założyłam sukienkę do sesji to się przeraziłam jaki mam duży brzuch, aż mi się odechciało tej sesji. Ale chociaż wiem teraz czemu tak mnie boli kręgosłup, od tego ciężaru

styska1551 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-25, 09:27   #1547
marta0o01
Rozeznanie

Ahh nadrabiałam was od wczoraj ale dałam radę
Witam nowe mamy!
Wrzucam zdjęcia mojego mikro-kącika dla dzidzi
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg WP_20160925_08_11_19_Pro.jpg (29,1 KB, 29 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg WP_20160925_08_12_39_Pro.jpg (40,5 KB, 30 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg WP_20160925_08_15_05_Pro (2).jpg (48,2 KB, 26 załadowań)
marta0o01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-25, 09:39   #1548
EveryGirl
Raczkowanie

Cześć mamusie Leżę w łóżeczku i czekam aż TŻ się zwlecze, żeby zrobić nam śniadanie, ale coś ciężko mu idzie

Skitka, Fortuna witajcie

Dziewczyny współczuje Wam tych wszystkich dolegliwości. U mnie jest naprawdę ok, trzeci trymestr zdecydowanie najbardziej mi się podoba. Nie czuję żadnej ociężałości, nic mnie nie boli, nie spuchłam, wchodzę normalnie we wszystkie buty, oprócz może dwóch nocy kiedy miałam bóle jak na okres to śpię bez problemu. Kurcze, może to znaczy, że ja też urodzę w grudniu?

Ciekawe co u Wontrubki. Nie odzywa się już chwile, także może się dzieje
EveryGirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-25, 09:39   #1549
Fortuna1
Zakorzenienie

Cytat:
Ja tez tak mam. Pobudka o 8 i koniec spania. Mysle ze nas organizm sie szykuje na to co nas czeka no i te drętwienia rak- masakra. W ostatnim czasie sie nasilają i podpisuje sie rekami i nogami pod słowami Widawskiej. Kiedy sie to skończy ? ciąża trwa za długo, powinna trwać max 6 m i tez mi sie marzy ubrać cos normalnego.
Iwtedy nie mialybysmy rozstępów ))

Stary 2016-09-25, 09:41   #1550
megilla
Zakorzenienie

Ja mam zwykle jedna pobudka na siku, ale nie mogę spać 2 lub 3h.
Ja marze o tym, żeby założyć obcasy, jakaś fajna sukienkę. .. I poczuć się lżej. Moje uda i tylek strasznie ze zacellulitowaly od zatrzymanej wody.

Marta, nie widzę zdjęć. Niedługo siada do kompa to się odezwę.
megilla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-25, 10:15   #1551
NelkaHelka
Raczkowanie

Dzień dobry :-*
Nawet nie mówcie o śnie... Nie pamiętam co to przespana noc bez bolącego kręgosłupa, ciągnących pachwin i drętwiejących nóg :-(

Marta kącik jest uroczy!!!

Co do mojego wyglądu... Szkoda gadać! Cellulit, popękane naczynka (zwłaszcza nogi, dekolt i twarz) i ten ogromny brzuch. W lustro rzadko kiedy spoglądam, brzydzę się sobą. Nie wspominając o łóżku, trzymam się z dala od swojego TŻ. Jak sobie pomyślę, że miałby mnie w takim stanie oglądać, dotykać to aż mnie na wymioty zbiera :-(
NelkaHelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-25, 10:30   #1552
marrticzka
Zadomowienie

Nelka, nie gadaj głupot. Cellulit,naczynka... to widzimy tylko my same.Jestem pewna,że twój tz widzi w tobie seksowna kobietę z kraglosciami. Poza tym to już ostatnia prosta,także damy radę😁

23.06.2010- NAJPIEKNIEJSZY DZIEŃ W NASZYM ŻYCIU

http://www.suwaczek.pl/cache/fa9b5ce760.png
marrticzka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-25, 10:40   #1553
adzik535
Raczkowanie

Wontrubka jak sytuacja?

http://www.suwaczki.com/tickers/oar8rjjg3dwteton.png
adzik535 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-25, 10:48   #1554
KC Karolajna
Zadomowienie

Cześć Pańcia. Może byś wstała?

Wysłane z mojego SM-N910C przy użyciu Tapatalka
KC Karolajna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-25, 10:50   #1555
Ewula88
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez adzik535 Pokaż wiadomość
Wontrubka jak sytuacja?
no właśnie Wontrubka co u Was?
Chyba już tulisz maleństwo, bo się nie odzywasz.

Cytat:
Napisane przez KC Karolajna Pokaż wiadomość

Cześć Pańcia. Może byś wstała?

ale słodziak
Ewula88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-25, 10:51   #1556
Megula91
Zadomowienie

Wontrubka trzyma nas w niepewności

26.11.2015

04.08.2017
Megula91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-25, 10:58   #1557
Miraya
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ana909 Pokaż wiadomość
Mój chyba ma tryb "to ostatnie takie noce, więc korzystaj".
Parę tyg temu miałam straszna bezsenność, chodziłam po 3-4h w nocy, zasypiałam po 5 albo 6 rano... a teraz śpię jak susel. Raz zdarzyło mi się spać w dzień, to w nocy za to nie mogłam.
I raz śpię z cebuszka między nogami, raz ja wyrzucam i śpię tylko z kołdrą... przestałam mieć problemy w sumie jak przestałam się zmuszać do spania tylko na lewym boku.
ana909 oj tak, miałam to samo Jak olałam to spanie tylko i wyłącznie na lewym boku, od razu zaczęłam przesypiać noce.

Marta fajny kosz ;-) Mała będzie spac z Wami w sypialni?

bluegirl o kurczę, ale miałaś stracha, dobrze że wszystko ok z Maleństwem Ja idę zrobić zapas jakiejś czekolady, bo wczoraj musiałam awaryjnie zużyć. Też zaczęłam się wczoraj denerwować, że synek się nie rusza, a brzuch jakiś opięty mocno, ale na szczęście po zjedzeniu ogromnej porcji czekoladek (mała nie pomagał ), dał mamie parę kopniaków. Straszne nerwy, co? Bo nie wiadomo czy dzieciątko po prostu śpi sobie czy jest coś nie tak...
Miraya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-25, 11:03   #1558
withi_as
Zakorzenienie

Hej Dziewczyny!

Melduję że żyję, ale dalej choroba mnie nie opuściła ... Wczoraj po strasznej nocy miałam BabyShower, było wspaniale, ale czułam się momentami jak wypluta, a wcześniej przeżuta Fajnie, bo nie wiem kiedy będzie okazja na zorganizowanie kolejnego takiego babskiego posiedzenia, także polecam jak tylko ktoś Wam pomoże ze wszystkim

O 21 byłam już w łóżku, myślałam że zasnę od razu i odeśpię poprzednią, nieprzespaną noc. No i trochę tam niby pospałam, ale klasycznie od 3 do 6 siedziałam już w salonie z bólem głowy i nadrabiałam forum. Od 6 udało mi się jeszcze na godzinę zasnąć. Nie wiem .. chyba dopadła mnie bezsenność, w dodatku ten ból mięśni całego ciała, coś koszmarnego. Niby pocieszam się, że większość z nas nie przesypia nocy, albo ciągle wstaje i że to coś normalnego w tym okresie. Mam ostatnio tak płytki sen, że wszystko potrafi mnie z niego wybudzić, a potem już nie mogę za nic zasnąć ... Tak do 33 tygodnia przesypiałam całe noce bez wstawania na siku. Jak widać, Mała postanowiła zahartować mnie przed swoim przyjściem na świat

Witamy nowe Mamusie na forum !

Pisałyście o czopie śluzowym, a ja mam w związku z tym pytanie - nosicie już jakieś wkładki, na wszelki wypadek (płyn owodniowy/czop)? Niby taka wkładka pewnie nic nie pomoże .. ale zawsze jest to jakiś tam komfort psychiczny, bo na pewno nie fizyczny.

EveryGirl - u mnie jest dokładnie odwrotnie. I i II trymestr miał swoje plusy i minusy, ale wspominam ten okres bardzo dobrze, zwłaszcza II trymestr. Teraz, przełom 8 i 9 miesiąca, to dla mnie najcięższy czas

Cytat:
Dokładnie. A najgorzej jak przez przypadek zasnę na jednej dłoni to później mam wrażenie że trzeba ją amputować, czucie nie mogę złapać przez dłuższą chwilę
Ubrania noszę normalne, całe czas śmigam w sukienkach i to niekoniecznie dla ciężarnych, więc pod tym względem nie narzekam Podobam się sobie z brzuszkiem i wiem że będę za tym tęskniła

Edytowane przez withi_as
Czas edycji: 2016-09-25 o 11:08
withi_as jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-25, 11:05   #1559
KC Karolajna
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez withi_as Pokaż wiadomość
Hej Dziewczyny!

Melduję że żyję, ale dalej choroba mnie nie opuściła ... Wczoraj po strasznej nocy miałam BabyShower, było wspaniale, ale czułam się momentami jak wypluta, a wcześniej przeżuta Fajnie, bo nie wiem kiedy będzie okazja na zorganizowanie kolejnego takiego babskiego posiedzenia, także polecam jak tylko ktoś Wam pomoże ze wszystkim

O 21 byłam już w łóżku, myślałam że zasnę od razu i odeśpię poprzednią, nieprzespaną noc. No i trochę tam niby pospałam, ale klasycznie od 3 do 6 siedziałam już w salonie z bólem głowy i nadrabiałam forum. Od 6 udało mi się jeszcze na godzinę zasnąć. Nie wiem .. chyba dopadła mnie bezsenność, w dodatku ten ból mięśni całego ciała, coś koszmarnego. Niby pocieszam się, że większość z nas nie przesypia nocy, albo ciągle wstaje i że to coś normalnego w tym okresie. Mam ostatnio tak płytki sen, że wszystko potrafi mnie z niego wybudzić, a potem już nie mogę za nic zasnąć ... Tak do 33 tygodnia przesypiałam całe noce bez wstawania na siku. Jak widać, Mała postanowiła zahartować mnie przed swoim przyjściem na świat

Witamy nowe Mamusie na forum !

Pisałyście o czopie śluzowym, a ja mam w związku z tym pytanie - nosicie już jakieś wkładki, na wszelki wypadek (płyn owodniowy/czop)? Niby taka wkładka pewnie nic nie pomoże .. ale zawsze jest to jakiś tam komfort psychiczny, bo na pewno nie fizyczny.

EveryGirl - u mnie jest dokładnie odwrotnie. I i II trymestr miał swoje plusy i minusy, ale wspominam ten okres bardzo dobrze, zwłaszcza II trymestr. Teraz, przełom 8 i 9 miesiąca, to dla mnie najcięższy czas
Ja wkladki noszę juz drugi miesiąc bo denerwuje mnie uczucie mokro od samego śluzu.

KC Karolajna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-25, 11:05   #1560
Skitka
Raczkowanie

Witajcie Dziewczyny,
dziękuję za miłe przyjęcie

Bluegirl - dobrze, że się uspokoiłaś

KC Karolajna - jaki boski!

Ja dzisiaj spałam jak suseł do 9:30 z jedną pobudką o 6. Aż mąż był w szoku.
Miłego dnia Wam życzę
Skitka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości