|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3961 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Na dzieci grudniowe czekamy, drożdżówką się zajadamy 2016 - III część
Cytat:
Ale mogę podjechać Ja teraz muszę często jeść 😎 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3962 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Lucky teraz waga mewki spoczywa na Tobie Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#3963 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie grudniowe w dalszym ciągu odlotowe ;) 2016
Cytat:
![]() glowa do gory, nie jest zle, wypoczywaj ile mozesz i ciesz sie z drobnych rzeczy ![]() kupilam ta lovele mleczko w biedrze,i nutelle ![]() Cytat:
![]() glowa do gory, nie jest zle, wypoczywaj ile mozesz i ciesz sie z drobnych rzeczy ![]() kupilam ta lovele mleczko w biedrze,i nutelle ![]() Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 15:52 ---------- Poprzedni post napisano o 15:51 ---------- DoDoo - nie bardzo ale dobry .. normalnie musialam wyjsc na powietrze i lecialam zaraz do wc.. Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka |
||
|
|
|
#3964 | ||||
|
Zadomowienie
|
Mnie też ostatnio codziennie mdli :/
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Folinka, zgadzam się w 100% odnośnie Twoich rad odnośnie kp, też mi przykro jak widzę jak wiele kobiet, które w ciąży planują karmić poddają się pod wpływem rad, że dziecko płacze to trzeba podać mm. Mi wiele osób doradzało, żebym dokarmiała, ale miałam gdzieś takie rady. Córka była od początku mała i szczupła, poniżej 3 centyla, poza tym rozwija się prawidłowo i ciągle słyszałam, że mam "za chude mleko" :/ Polecam poczytać w wolnej chwili np bloga Hafija.pl Co do majtek siateczkowych, to nie zawsze się da ukryć przed mężem :P Już kiedyś pisałam, że po cc nie byłam w stanie się sama wymyć, więc mąż mi pomagał i majtki również zakładał. |
||||
|
|
|
#3965 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:46 ---------- Poprzedni post napisano o 16:44 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 16:49 ---------- Poprzedni post napisano o 16:46 ---------- Cytat:
A co do bóli to jak tak strasznie Cię boli to może warto to sprawdzić na IP? A może to wyjątkowo bolesne przepowiadacze? ---------- Dopisano o 16:51 ---------- Poprzedni post napisano o 16:49 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 16:56 ---------- Poprzedni post napisano o 16:51 ---------- Odnośnie liczenia ruchów - liczycie już? A jak? W sensie ile na godzine? |
||||
|
|
|
#3966 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Alez mamy dziscudowna pogode. 20 stopni i słoneczko kocham takie niedziele! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#3967 |
|
Zakorzenienie
|
mmgi - no tak sama bym nie kupila tylu no ale sa takze nie kupuje nic
![]() Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 17:38 ---------- Poprzedni post napisano o 17:38 ---------- ja ruchow nie licze jakos... Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#3968 |
|
Zadomowienie
|
Ktoras juz wstawiala liste zakupow z gemini widzialam. Chcecie moja mimo wszystko? Wlasnie wszystko przejzalam i szczerze tak jak ich prosilam, aby nic nie mialo daty krotszej niz marzec 2017 tak wlasnie jest. Do marca 2017 jest tylko bepanten ale okazalo sie, ze jest on tez w Uk wiec to nie problem dla mnie. Wszystko poza tym daty do konca 2017, czesc rzeczy do konca 2018. Jesten zadowolona.
Za to Z Ko24 nie do konca. Przyslali mi ubrudzona pieluszke ta miniaturowa bambusowa do zasypiania sla Liliany. Dobrze ze ta wielka jest czysta i bez zadnej plami. Tesciowa nie otwierala w domu bo ona zawsze woli nam wozic zapakowane wszystko oryginalnie twierdzac, ze to nasze zakupy. Dostalam dla malej troszkę ciuszkow od tesciowej i jestem mega zadowolona. Wszystko sliczne. Nawet body z falbanka na wakacje na przyszly rok ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3969 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#3970 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Uwielbiam jesienny nastrój i jesienne kolekcje ciuchów w sklepach Cytat:
Brawo soulie
|
||
|
|
|
#3971 |
|
Zadomowienie
|
Kompresy MEDICOMP, jałowe 5x5cm, 50 sztuk
OCTENISEPT, Płyn, 50ml Penaten Mama, wkładki laktacyjne, 50 sztuk UNIMER BABY, Natrium Chloratum 0,9%, 50 ampułek po 5ml SOPELEK Baby, podkłady higieniczne jednorazowe, 20 sztuk Tommee Tippee cążki bezpieczne BABY ONO, szczoteczka do zębów i masażu dziąseł, 1 sztuka Ibum, czopki 60mg, dla dzieci od 3 miesiąca, 10 sztuk Bepanthen Baby Extra, maść ochronna, od urodzenia, 100g Alantan Plus, maść, od urodzenia, 30g Alantan Plus Altek, zasypka, 100g Kupilam to czego nie dostane po czesci w UK, katarek kupilam w innym miejscu. ---------- Dopisano o 18:15 ---------- Poprzedni post napisano o 17:26 ---------- Już wiem czego w PL nie zamowilam w razie "w"... masci na sutki ale to myślę, ze tutaj tez takie sa. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3972 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Bardziej mnie martwi zbyt częste twardnienia brzucha a do tego dziś tak mnie podbrzusze zabolało jakby mi nóż wbili :/ Tak, dziewczyny, liczmy ruchy. Moja położna mówi, że muszą być minimum 4 na godzinę, ale czytałam, że nawet 10 na godzinę... Jak już tyle naliczymy, to nie trzeba dalej liczyć. Jeśli przez godzinę nie naliczyliśmy, to liczymy kolejną godzinę. Jeśli nie czuć żadnych ruchów już 3 godzinę, to wtedy się zaczynamy martwić.
|
|
|
#3973 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
znam to, też miewam ostatnio takie dni, nawet łapie się na tym, że płacze i tak naprawdę nie mam pojęcia dlaczego mąż ma mnie już chyba dość, bo wychodzi jak tylko nadarzy się okazja...Ostatnio nawet zakupy nie cieszą oby to szybko przeszło![]() Ogólnie czuje się ok, choć miewam pobolewania podbrzusza jak na miesiączkę do tego ostatnio jem niewielkie porcje, ale często bo czuje, że mi się w żołądku nie mieści, przez co mam wrażenie, że jem za dużo, bo muszę jeść co godzinę lub dwie omg, czy w ogóle ktoś rozumie o czym ja mówię?---------- Dopisano o 20:49 ---------- Poprzedni post napisano o 20:49 ---------- A co do liczenia ruchów, to u mnie niewykonalne, bo moje bobo rusza się non stop
|
|
#3974 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny pomocy!
Co do łóżeczka lepsze, zestaw pościeli z kołderką czy kocyk? I jak to z tymi ochraniaczami na szczebelki? Dawać, nie dawać? Rodzice Tż chcą nam kupić zestaw pościeli, z tym że znaleźli te 22 elementowe, gdzie wg mnie chyba jest tego za dużo? Przeglądałam allegro ale już dostałam oczopląsu ... Napiszcie co Wy macie w swoich wyposażeniach łóżeczka, jakieś fotki, albo linki do sprzedawców/sklepów mile widziane
|
|
#3975 |
|
Zadomowienie
|
Ja planuje tylko przescieradlo i kocyk/rozek/otulacz. Na zewnatrz organizer. Naczytalam sie ,ze im mniej tym lepiej. Ew. Jakas maskotka gdzies w nogach w lozeczku zeby ladnie wygladalo.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3976 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W każdym razie człowiek pierwszy raz w ciąży to nie wie czego ma się spodziewać. Edytowane przez monika0185 Czas edycji: 2016-09-25 o 23:22 |
|
|
|
|
#3977 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3978 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Zrezygnowalam koniec koncow z oslonki na szczeble bo wole widziec dziecko z kazdego miejsca w pokoju |
|
|
|
|
#3979 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczynu czytam was na bieżąco ale nie mam weny do pisabia. Czuje sie fatalnie..wczoraj od 20do 24 meczylam sie z oddychaniem..nie mohe zlapac normalnego oddechu tylko mnie zatyka caly czas..od 2 w nocy to samo..juz balam sie zasnac nawet wszustko mnie boli od tego ciezkiego oddechu..zwykle bylo tak ze lapalo mnie cos takiego i przestawalo a teraz mam tak caly czas..wizyte mam dopiero 10 października..mąż wyczytal ze mam oddychac przepona ale wtedy maly tak sie rusza ze nie.wiem czy mu czasem krzywdy nie robię jakiejs..masakra...az płakać mi sie chce
|
|
|
|
#3980 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wydaje mi sie to obojetne bo najpierw i tak dziecko w rozem wlozysz na noc zeby sie nie rozkopalo.. i kocyk i posciel na pewno sie potem przyda ![]() ja ochraniacza nie kupuje no ale mam po dzieciach siostry Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#3981 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam cały zestaw pościeli nawet razem z poduszka i koldra ale na sam początek tylko przescieradlo, rożek i ochraniacze z organizerem będę zakładać 😊 w przyszłym tyg juz poskladamy wszystko to wstawie foto 😁
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#3982 |
|
Zakorzenienie
|
mi sie wydaje ze zestawy poscieli tak czy siak sie przydadza, nie od razu ale potem tak
![]() ja sie zastanawiam kiedy lozeczko zlozyc ale to chyba w listopadzie, bo nie mamy miejsca... :/ Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#3983 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 08:58 ---------- Poprzedni post napisano o 08:55 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 08:59 ---------- Poprzedni post napisano o 08:58 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#3984 |
|
Zakorzenienie
|
monika - ja bym w sumie chciala bo musze je pomalowac ale no miejsca nie mamy.. jeszcze tam gdzie teraz bedzie stac lozeczko jest reszta od wozka..
kuzwa bym chciala byc na swoim bo tak to lipa.. :/ meble i tak kupic musimy ale na razie w kartonach beda.. Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#3985 | |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie poweekendowo
![]() Teraz ja porzucam czary iiiiiiiiii......... a kysz wszystkie dolegliwości ciążowe 3-go trymestry ![]() za mną intensywny weekend znów bo tż pomalował ścianę w kąciku dla małej ale przy okazji mega reorganizacja ustawień była, a co za tym idzie porządki w szafach żeby było lżej przestawać niby jedna ściana do zrobienia była a roboty w ciul się dla mnie uzbierało teraz już ok więc nie marudzę i odpoczywam ![]() ---------- Dopisano o 09:56 ---------- Poprzedni post napisano o 09:53 ---------- Cytat:
|
|
|
#3986 | ||||
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
![]() Co dziś mamy? Energia na wątku czy leń? Jakie biometeo? U mnie jeszcze nie wyczuwam co dziś będzie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ja właśnie zaczęłam od kilku dni i stosuje tą metodę, że wybrałam porę największej aktywności dziecka, a mojego odpoczynku i codziennie od plus minus godz 22 liczę aż naliczę 10 ruchów. Gdyby się zdarzyło tak, że przez godzinę nie naliczę, to dalej tak jak Migdałek napisała, liczę drugą godzinę, po pobudzeniu dziecka słodkim i poruszaniu brzucha. Gdyby dalej było za mało, to szpital... Czego żadnej z nas nie życzę!!! ![]() Cytat:
A nie byłaś u rodzinnego? Chociaż nie wiem, czy on coś poradzi ![]() Cytat:
![]() Miłego dnia wszystkim!
|
|
#3987 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() zazdroszcze u nas miejsca no brak na razie bo sie zakopiemy.. w grudniu dostaniemy druga transze i zostaja nam schody i drzwi ale no troche tego jest .. takze zobaczymy kiedy sie wprowadzimy. my mamy malo ustawny pokoj ze tylko w jednym miejscu moze stac lozeczko.. Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#3988 |
|
Zadomowienie
|
Witam sie w 28 tygodniu... ja nir wiem... apka ki liczy tyg. Wg usg bo tak ja ustawiłam a ja z przyzwyczajenia wedlog om... i zawsze ten pn jest dla mnie poczatkiem bo wg om.
Folinka ale jak to??? Za duzo ruchów? No wiec dzis w nocy mije dziecko do mnie "pukalo" cala godzine do stednio 10 sekund!!! Nie wiem co jej bylo. Zmiana pozycji nic nie dawala. Od 2 godzin cisza i zero ruchów. Jednym slowem ona w nocy szaleje a rano smacznie śpi Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3989 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nic nie robię obiadek mam z wczoraj, chałupka posprzątana więc tylko w sumie naczynia do zmywary zapakować i będzie luuuuuuuuuzik![]() ja póki co ruchów nie liczę bo moja mała to chyba nie wie co to sen ale na pewno zareaguję jakbym wyczuwała ich mniej albo więcej (co już się zdarzyło ale miała po prostu taki dzień). Cytat:
najgorzej, że teraz musicie się ciaśnić ale dacie radę ten kawałeczek czasu
|
|
|
#3990 |
|
Zadomowienie
|
Dzięki dziewczyny, czyli tak jak myślałam im mniej napchane do łóżeczka tym lepiej.
Muszę ostudzić jej entuzjazm Ja mam za sobą kiepską noc, do 4 nad ranem nie moglam spac, towarzyszylo mi takie uczucie niepokoju, płytszy oddech i gula w gardle(?). I nie to, że mnie mała uciskała na przeponę, bo to trochę inne uczucie, ale nadal to odczuwam...
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:08.

Lucky teraz waga mewki spoczywa na Tobie

):

Brawo soulie

znam to, też miewam ostatnio takie dni, nawet łapie się na tym, że płacze i tak naprawdę nie mam pojęcia dlaczego
oby to szybko przeszło
do tego ostatnio jem niewielkie porcje, ale często bo czuje, że mi się w żołądku nie mieści, przez co mam wrażenie, że jem za dużo, bo muszę jeść co godzinę lub dwie
niby jedna ściana do zrobienia była a roboty w ciul się dla mnie uzbierało