|
|
#781 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Kieleckie Panny Młode - Część XIV
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#782 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Po weselu wszyscy goście powiedzieli mi że jeszcze nigdy tak się nie wybawili i wytańczyli jak wcześniej. Zespół ten ma świetną renomę w województwie świętokrzyskim Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 21:14 ---------- Poprzedni post napisano o 21:12 ---------- Z wiązanką nie miałam żadnego problemu ale po prostu zapomniałam ją trzymać w kościele A szkoda bo taka piękna była Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 21:17 ---------- Poprzedni post napisano o 21:14 ---------- Cytat:
Gorset mi się niemiłosiernie wbija do ciała a koronka strasznie drapała. Wiem napewno że coś było nie tak z tą sukienką bo oddychać nie mogłam i się źle czułam. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
|
#783 |
|
Zadomowienie
|
Niewa super ze jestes zadowolona.Mam nadzieje ze uda Ci sis sprzedac suknie,bo moja niestety powedrowala na strych.
|
|
#784 |
|
Zadomowienie
|
Ja tez mialam zasuwana sukienke i mialam problem z fiszbina bo mi sie gdzies wbijaly i mi pokaleczyly plecy potem mialam duzy strupek 😕
|
|
|
#785 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 07:01 ---------- Poprzedni post napisano o 07:00 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
|
#786 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ale mnie się wiązania gorsetowe nie podobają, więc to zupełnie odpadało. W kwestii sprzedaży sukienek, są grupy na facebooku, gdzie możecie próbować. Tyle tylko, że trzeba liczyć się z bardzo obniżoną ceną.
|
|
|
|
|
|
#787 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja tez nie lubie wiązania... Az mi sie cos robi jak sobie pomyśle ze miałabym je miec w sukni
|
|
|
|
|
|
#788 |
|
Zadomowienie
|
Kasia trzymam mocno kciuki!!! Powodzenia ❤
|
|
|
#789 |
|
Raczkowanie
|
Tez mam sukienkę od Anety Parandyk ale jest tak wygodna ze żałuję że juz nie będzie więcej okazji jej założyć. Tyle że moja była bardzo prosta a projekt opierał się przede wszystkim na wygodzie i swobodzie ruchów. Była wiązana ale ja akurat Lubie
![]() Co do zawieszek na alkohol to tez nic nie mieliśmy. Nie podobają mi się te wierszyki kokardki itp. |
|
|
|
|
#790 |
|
Rozeznanie
|
Ja też miałam od Anety Parandyk ale mialam już trochę bardziej skomplikowaną bo princessę. Być może każda princessa jest taka mega ciasna i niewygodna a ja niesłusznie jestem zła na krawcowa. Może sens w tym że czym więcej udziwnień, koronek, tiulow tym bardziej sukienka niewygodna?
Szkoda że wcześniej nie przemyślałam sobie sprawę sukienki bo wybrała bym w stylu greckim na 100 %. Co do stresujących się 1 tańcem to ja razem z moim mężem nie ćwiczyliśmy ani razu. Mało tego do końca nie widzieliśmy którą piosenkę wybrać. Wiedzieliśmy że czym bardziej będziemy się uczyć i trenować tym bardziej na sali nie będzie nam to wychodziło, a tancerze z nas kiepscy. Wybraliśmy w końcu piosenkę Anny Jantar Przetańczyć z tobą chcę całą noc i o dziwo wyszło fantastycznie, bo nie liczy się technika a miłość między dwojgiem ludzi. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez niewa Czas edycji: 2016-09-17 o 19:04 |
|
|
|
|
#791 |
|
Raczkowanie
|
[QUOTE=niewa;65340931]Szkoda że się na to zespół nie zdecydowaliście bo do 2019 roku mają zabite terminy zapłaciliśmy 5000 zł wraz z poprawinami
Cena ładna, myślałam, że drożej wołają. Ale nie ma co przeżywać, bo ja termin ustalałam pod fotografów, więc może już nie mieli nawet tego terminu wolnego
|
|
|
|
|
#792 |
|
Raczkowanie
|
Hej. Powiedzcie mi czy gdzieś w ck mozna obejrzeć ładne i tanie zaproszenia ślubne? Chciałabym ich dotknąć, dokładnie obejrzeć.
i z jakich stron w necie zamawiałyście? Żeby były dobrej jakości i w przystepnych cenach, do 2 zł/szt.
|
|
|
#793 | |
|
Rozeznanie
|
[QUOTE=Paulina1112T;654244 51]
Cytat:
|
|
|
|
|
#794 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
. Jestem trochę podłamana naszym plenerem ślubnym. Byliśmy w sobotę w Tatrach słowackich, ale pogoda była okropna . Część ujęć będzie w deszczu i z bardzo zachmurzonym niebem. Ujęć filmowych będzie malutko, bo strasznie lało
|
|
|
#795 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja nie zdążyłam zrobić sesji w ogóle i da się z tym żyć
|
|
|
|
|
|
#796 |
|
Raczkowanie
|
Dokładnie
dobry fotograf poradzi sobie w każdych warunkach. Ostatnio widziałam zdjęcia z okolic Pałacu Biskupów w Kielcach - piękne i zupełnie inne niż wszystkie z tego miejsca.
|
|
|
|
|
#797 |
|
Zadomowienie
|
Nadszedł czas i na moją ''recenzje'' TEGO DNIA
Sukienka: Szyta przez krawcowa Annę z ul. Kościuszki Baaaardzo polecam, Pan słuchała moich zachcianek, nie narzucała, umiała doradzić. Suknia wyszła piękna i wygodna (poza jedną fiszbiną która mnie trochę podrapała pod koniec wesela, no ale nie ma rzeczy idealnych:P ) Makijaż: 4 make-up. Próbny jak i ślubny wyszedł świetnie, chociaż były to 2 różne makijaże, ale to już moje widzi mi sie co do trwałości to myślę, że ok, chociaż w strefie T mi sie ścierał, ale mi sie w tym miejscu bardzo przetłuszcza skóra. Dostałam rady jakie kosmetyki kupić na poprawki, jak sie przygotować przed makijażem... także polecam ![]() Fryzura: Moja koleżanka Marta same pamiętacie jakie miałam zawirowania z fryzurą i to ona właśnie mnie uratowała Garnitur: sklep Para Młoda w Jędrzejowie. Dość duży wybór różnych garniturów, Pani fajnie doradza, garnitur wygodny, przewiewny i niedrogi. Obrączki: Topaz ul. Duża. Klasyczne obrączki w połowie ze swojego złota. Pan potrafi doradzić, jest cierpliwy i miły ceny spoko ![]() Biżuteria: Aliexpresowa. Chociaż nie była srebrna, nie uczuliła mnie. Ładna, na wzór Novi Blanki. Buty: Zwykłe pudrowo różowe szpilki z plant ![]() Zaproszenia: allegro ( emilus999) kontakt był bardzo dobry, zaproszenia tanie ale śliczne i dobrze wykonane. Ankieta weselna: Jurajskie wesele z fb. Dziewczyny robią cuda. w całości zrealizowały mój projekt i jestem zadowolona. Fajna pamiątka będzie Tylko polecam nie brać, aż tak dużo stron. My na 150 gości wzięliśmy 80 ankiet i to zdecydowanie za dużo. Literki drewniane na stół eLeMelek na fb. Starannie wykonane, dużo czcionek do wyboru, nie drogie i dobry kontakt z panem Teraz służą jako dekoracja w pokoju Kwiaty: bukiet, bransoletki, butonierki, kwiaty we włosy, strojenie kościoła : Kwiaciarnia Awangarda w Morawicy. Baaaardzo polecam. Pani Aneta jest bardzo ciepłą i miłą osobą, fajnie doradza, doradza tańsze ''zamienniki'' kwiatów przy zachowanej kolorystyce. Wszystko wyszło przepięknie. Cenowo bardzo fajnie Sala: OSP Wola Morawicka. Fajna alternatywa jeśli ktoś chce wesele ze swoimi kucharkami. Sala ładna, zadbana, co 2 lata remontowana, właścicielka miła, ugodowa. Sala dobrze wyposażona w kuchnie, chłodnie, sprzęty. Osobna sala do jedzenia i tańczenia. Kucharki: Pani Niebudek z Kielc. Jedzenie przepyszne, wszystkiego dużo, ładnie udekorowane, pani dała kompletne listy zakupów, polecała gdzie co najlepiej kupować. jedyne do czego mam zastrzeżenia, to że mają za mało kelnerów w tym jeden jest dość chamski. Dekoracja sali: Pani Basia Rajkiewicz Les. Fajna miła babeczka, nie narzuca dekoracji. Zrobiła wszystko tak jak chciałam i zachwycała sie moim pomysłem wrzosów na stołach, które swoją drogą zrobiły furorę Śpiew w kościele: Koleżanka Sylwia ode mnie z miejscowości. Zrobiła niesamowity klimat i nadała charakteru tej uroczystości. Bardzo się ciesze, że ją wzięliśmy, bo nasz organista nie potrafi śpiewać i do tego jest chamem. Wczoraj byliśmy mu zapłacić to otwarł przy nas kopertę i powiedział, że za mało...!!! Fotograf i kamerzysta: Artur Kawiorski. Fajny, miły chłopak, polecony przez mahoniową. Nie widziałam jeszcze zdjęć, ale byliśmy z nim już na 3 weselach ( w tym nasze) i nawiązaliśmy fajny kontakt. Jesteśmy jeszcze przed sesją. Jak dostane wszystkie zdj. to coś wrzucę i ocenie ostatecznie Zespół: Quatro z Lublina. Nie żałujemy, że wzięliśmy ich z tak daleka. Spisali się na medal, goście się świetnie bawili do rana, parkiet ciągle był pełny Tort: Cukiernia Braci Janusz, smak banan-wiśnia. Prze pyszny, goście bardzo chwalili, cieszyłam się, że zamówiłam troszkę więcej, bo potem w domu mogłam jeszcze sobie zjeść :P Zdobiony żywymi kwiatami. Po prostu piękny ![]() Samochód i autokar: Waldemar Grudzień MegaTrans. Jechaliśmy czarnym Chryslerem 300c, sami dekorowaliśmy. Autokar czysty, usługa bez problemów i cena rozsądna Ogólnie ten dzień był najpiękniejszy w naszym życiu, ale niestety wszystko bardzo szybko zleciało.Lata przygotowań, pare godzin stresu i po wszystkim, ale warto było!!! Dzięki Wam wiedziałam jak i za co sie zabrać, gdzie czego szukać Nie wiem co bym bez Was zrobiła. Dziękuje Wam ślicznie i teraz ja służę radą i pomocą Póki co nie mamy czasu na plener, nie możemy sie zgrać z fotografem. Za parę dni wyjeżdżamy na upragniony odpoczynek i może potem sie uda. Jak tylko będę miała jakieś zdjęcia to coś wrzucę. Było parę rzeczy o których zapomniałam np. podwiązka, którą zgubiłam kilka dni przed ślubem ( a miałam 2 szt.:P), pudełko na koperty zostało w samochodzie, ankieta weselna została puszczona w obieg w połowie wesela, ale goście nadrobili na poprawinach. Nie ma się co przejmować szczegółami. Wesele bez nich się odbędzie i nikt nie zauważy ich braku W kościele podczas przysięgi odpłynęłam, wyłączyłam się całkowicie i nie słyszałam wgl co ksiądz do mnie mówi W rezultacie powiedziałam do mojego M :.... biorę Cię za żżż..męża :P Myślałam, że goście nie zauważą, ale niestety... żartowali z tego na weselu było śmiesznie Teraz już jestem szczęśliwą żonką
![]() Edytowane przez ZakochanaZabka Czas edycji: 2016-09-19 o 17:58 |
|
|
|
|
#798 |
|
Zadomowienie
|
Zabko super opis
![]() Very nice nam fotograf mowil ze wbrew pozorom lepsze zdjecia wychodza jak nie ma slonca i jest wrecz pochmurno.My mielismy plener w mega upal,bo pozniej nie dalibysmy rady.jestesmy zadowoleni ze zdjec bo najpierw pojechalismy na Karczowke a tam bylo sporo cienia a jak slonce zaszlo ruszylismy dalej
|
|
#799 |
|
Rozeznanie
|
Witamy w gronie żon Żabko ;-)
|
|
|
|
#800 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
, a na nich bardzo mi zależało. Nie było jak kręcić w tak straszny deszcz. Może z godzinę trwał cały plener, a początkowo miał być na niego przeznaczony cały dzień. No, i chcieliśmy jeszcze taki krótki filmik w zwykłych ubraniach nakręcić, ale też nie dało rady. Tak, w ogóle to cud, że cokolwiek udało się nam zrobić. Chciałam na filmie mieć takie pomieszanie pleneru z dniem ślubu, coś jak tutaj: http://www.fotourbanek.pl/index.php/...s/date/2014/11 To filmik od mojego fotografa i kamerzysty, więc gdyby był pogodny dzień wyszłoby tak samo pięknie. Ufam jego umiejętnościom, ale boję się, że za mało tych ujęć i za mało zdjęć zostało zrobione przez pogodę.
|
|
|
#801 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Organista świetny Jak przeczytałam, że dołączyłaś 2,5 roku przed ślubem, to zdałam sobie sprawę jak ten czas szybko leci… Opis super, gratuluję raz jeszcze ![]() Cytat:
Nie martw się na zapas, dopóki nie zobaczysz efektu końcowego i nie nakręcaj się że będzie źle. Pogody nie da się przewidzieć, zwłaszcza w górach.
|
||
|
|
|
|
#802 |
|
Raczkowanie
|
A ja modlę sie o super pogodę na 1.10 , stres sie zaczyna, dzisiaj fryzura próbna u Pani Anity
![]() Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#803 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#804 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny byłam na fryzurze próbnej u Pani Anity, same oceńcie... dla mnie totalna klapa, po 2 godzinach opadł mi cały przód o reszcie nie wspomnę...
|
|
|
|
|
#805 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie 10.10, było zimno, ale słońca nie brakowało Hmm… No tak średnio… W ogóle uważam, że jak loki Ci się słabo trzymają, to może lepiej pomyśleć o całkowitym upięciu. Zwłaszcza, że bierzesz ślub w październiku i niestety, ale może padać/być wilgotno i loki Ci w momencie się rozwalą. |
|
|
|
|
|
#806 |
|
Raczkowanie
|
Niby z tyłu nawet ładnie, takie luźne upięcie, romantyczne. ale to zdjęcie z przodu już nie bardzo... Na czubku głowy Ci odstaje "coś" i te loki już na wpół wyprostowane. Tak jak Escorpio mówi, raczej bym postawiła na całkowite upięcie włosów, a jeśli już chcesz w podobnym stylu to może warkocz na bok? Albo dopracowanie tej...
|
|
|
|
|
#807 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny ktoras z Was miala zespol twenty one? Zbieram info dla kolezanki. Orientujecie sie ile biora i jaki rodzaj muzyki graja przewaznie?
|
|
|
#808 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#809 |
|
Zakorzenienie
|
Witam dziewczyny, jestem Paulina i chciałabym niesmialo dołączyć do wątku. nasz slub i wesele planujemy na 2018 rok, szukam inspiracji bo mam wrazenie ze tego wszytskiego sami nie ogarniemy :/ ja w ogole nie wiem co i jak
|
|
|
|
|
#810 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Duzo czasu macie jeszcze
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:32.

I w sumie dobrze, bo do niczego to niepotrzebne 

. Część ujęć będzie w deszczu i z bardzo zachmurzonym niebem. Ujęć filmowych będzie malutko, bo strasznie lało
, a na nich bardzo mi zależało. Nie było jak kręcić w tak straszny deszcz. Może z godzinę trwał cały plener, a początkowo miał być na niego przeznaczony cały dzień. No, i chcieliśmy jeszcze taki krótki filmik w zwykłych ubraniach nakręcić, ale też nie dało rady. Tak, w ogóle to cud, że cokolwiek udało się nam zrobić. 
Gratuluje i fajnie, że wszystko się udało