![]() |
#301 | ||
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz. 2
Witam się i ja
![]() Nadrabiam was od środy i dziś mi się dopiero udało. Ja już po rozmowie o prace. Poszło dobrze, jestem zadowolona. Jest jeszcze drugi etap i zobaczymy czy mnie na niego zaproszą. A warunki super- szkolenia, premia od wyników, premia roczna i pełen social. Nie wiem czy dostałabym tyle ile powiedziałam bo chce 1/4 więcej niż zarabiam obecnie, ale zobaczymy ![]() Justynko witamy na ojczystej ziemi ![]() [1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;65689421]Dzięki za odpowiedzi odn witaminy c. Starszej też włączę w takim razie. Umieram. Mówiłam już że nie cierpię jesieni? ![]() Dużo zdrowia dla was ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() [1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;65693071]Dziewczyny pytanie Pedicetsmol podajecie w dawce wg wieku czy masy ciała? Na opakowaniu jest napisane by wg masy ciała, ale to przy mojej 6-9mc.. Hania ma 38,4st trzeba działać[/QUOTE] Biedna mała ![]() [1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;65693366]Australia dzięki. Potwierdziam, latopic jest super. Jest też probiotyk z tej serii[/QUOTE] My używamy tego probiotyku a teraz jeszcze będziemy używać biogai ( tak nam lekarka poleciła) jeden do południa drugi po południu ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#302 |
Konto usunięte
|
Chudziaszek super że rozmowa o pracę poszła dobrze. Daj znać jak tam kolejne etapy.
Po pedicetamolu gorączka spadla. Ciekawe na jak dlugo. Biedna mała, jest tak zmęczona po nocy że,zasypia wszędzie |
![]() ![]() |
![]() |
#304 |
Zakorzenienie
|
Dzanet, Zdrówka dla Was!
Zamówilam ten pałąk z tiny love który polecałas. Mały dostał kasę i bony u męża w pracy więc stwierdzilam, że na coś trzeba wydać. A nie ma jak szaleć bo wszystko mamy po Starszaku więc chociaż pałąk z tiny love będzie miał kupiony specjalnie dla niego ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#305 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 17:43 ---------- Poprzedni post napisano o 17:41 ---------- Cytat:
![]() Jutro lekarz....I waga i mam nadzieję że szczepienia. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 17:47 ---------- Poprzedni post napisano o 17:43 ---------- Chudziaszku super!!! Oby wszystko poszło po Twojej myśli ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
To niemożliwe powiedział rozsądek to ryzykowne powiedziało doświadczenie to bezsensowne powiedziała duma mimo wszystko spróbuj powiedziało serce 11.06.2016 - Maja ![]() ![]() ![]() 15 kg do celu ![]() Edytowane przez ania230 Czas edycji: 2016-09-25 o 16:46 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#306 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#307 | |
Zakorzenienie
|
Jak Maja pójdzie spać to biorę się za mycie szafek.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 18:26 ---------- Poprzedni post napisano o 18:23 ---------- Cytat:
![]() ![]() Maja dzisiaj super gaworzy ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
To niemożliwe powiedział rozsądek to ryzykowne powiedziało doświadczenie to bezsensowne powiedziała duma mimo wszystko spróbuj powiedziało serce 11.06.2016 - Maja ![]() ![]() ![]() 15 kg do celu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#308 |
Zakorzenienie
|
U nas ten pałąk się nie sprawdził
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#309 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
To niemożliwe powiedział rozsądek to ryzykowne powiedziało doświadczenie to bezsensowne powiedziała duma mimo wszystko spróbuj powiedziało serce 11.06.2016 - Maja ![]() ![]() ![]() 15 kg do celu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#310 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
A w cale nie wydaliśmy kokosów. Cytat:
Troszke posprzątałam,bo była zbyt ładna pogoda ![]() A na spacerze troche czułam. Jest to troche uciązliwe :/ Cytat:
Byliśmy na spacerze, porobilismy fotek. Wstapiliśmy do znajomych gdzie kolezanka jest w ciąży. I wiecie co.. jest mi źle. Ona jest księgową, wiec planuje po 4 miesiacaco pracowac, ma ten lajt ze moze w domu, moze w swoim biurze itd A maz bez problemu moze z dzieckiem zostac. I odrazu pytanie o mnie czy wracam itd.... dziwnie sie poczułam, po pierwsze nie wyobrazam sobie narazie zostawić Gabrysi, a po drugie nie mam pracy. 5 dni przed zakonczeniem macierzynskiego konczy mi sie umowa. Nie jestem specjalistą od niczego, nie umiem się jakos za siebie zabrać, nie mam pomysłu na siebie.. Moglabym siedzieć długo w domu z Gabrysią, bo naprawdę to lubie. Lubie zajmowac sie domem i nią. Ale z drugiej strony chciałabym odciążyć męża ![]() No i kontakt z ludzmi tez mi sie przyda, bo w domu zdziczeje. I lubie pracowac, ale pomyslu co moge robic nie mam. A jak mam miec gówniana prace to wole wcale jej nie miec.
Edytowane przez zabciajs Czas edycji: 2016-09-25 o 17:57 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#311 |
Zakorzenienie
|
Aniu kupiłam z myślą o tym że w wózku będzie sobie Idka oglądała ale wogóle ja nie interesuje. Woli patrzeć na inne zabawki a jednak kosztował sporo bo 80zł .Tak samo kupiłam jej też karuzelę do wózka z tiny love takie robaczki też za około 80 zł i w nosie ją ma
![]() Także dzieci są różne ![]() Moja najbardziej lubi ptaka z lamaze i kota z mom's care Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#312 |
Zakorzenienie
|
70 gr przeZ tydzień przy mm to malutko prawda?
#313 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie trzeba biegać na każde kwekniecie bo czasem przypadkowo można obudzic. I jak starsze to też sue przydaje. My na noc mamy u starszego synka w pokoju i w nocy można podpatrzeć jak są jakieś placzki. A z tym bólem to nie wiem. Mi się wydaje, że to sama rana bolała. Czasami aż miałam wrażenie jakby puchlo i grubialo mi tam na dole. A co faktycznie to też nie wiem. Nie pamiętam ile trwało ale dość dlugo ---------- Dopisano o 18:32 ---------- Poprzedni post napisano o 18:29 ---------- Nie przejmuj się gadaniem innym. Jedni robią oczy jak powiesz, ze chcesz siedziec jak najdłużej w domu z dzieckiem a inny popukaja się w czoło jak powiesz, że chcesz szybko wracać do pracy. Lap chwile i nasycaj się nimi bo dziecko bardzo szybko się zmienia. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#314 |
Konto usunięte
|
Czy tamtum verde mozna przy.kp? Co na gardło?
Prenalen nie pomaga. Mąż idzie na nocke i zostajemy same w trójkę. To będzie ciężka noc coś tak czuje |
![]() ![]() |
![]() |
#315 |
Zakorzenienie
|
[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;65699886]Czy tamtum verde mozna przy.kp? Co na gardło?
Prenalen nie pomaga. Mąż idzie na nocke i zostajemy same w trójkę. To będzie ciężka noc coś tak czuje[/QUOTE] Myślę że nie powinno zaszkodzić. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 19:49 ---------- Poprzedni post napisano o 19:48 ---------- Agusia ciężko powiedzieć :/ Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 20:12 ---------- Poprzedni post napisano o 19:49 ---------- Maja śpi a ja się delektuje karmi Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() ![]() |
![]() |
#316 | |
Zakorzenienie
|
[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;65699886]Czy tamtum verde mozna przy.kp? Co na gardło?
Prenalen nie pomaga. Mąż idzie na nocke i zostajemy same w trójkę. To będzie ciężka noc coś tak czuje[/QUOTE] Mozna. Prenalen jest do chrzanu, kiepski sklad tych lekòw. Masz w domu szalwie? Zaparz i płukaj no i ten imbir koniecznie! I miod, nawet na lyzce ssaj. Cytat:
Ale mimo to klina wbiła.
Edytowane przez zabciajs Czas edycji: 2016-09-25 o 19:34 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#317 |
Zakorzenienie
|
Zabciajs zapytaj koleżanki jak długo można kozieradke stosować? Będę wdzięczna
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() ![]() |
![]() |
#318 |
Rozeznanie
|
Nie uwierzycie ale właśnie wstalam. Usnelam razem z Frankiem koło 17:30 i ja wstalam po 20 a jego dalam do lozeczka i śpi dalej. Pewnie dziś poranna pobudka przesunie się na 2-3.
![]() ![]() Madzia nie wiedziałam że na mm jest Hania ![]() ![]() ![]() Australia ja też się boje ze mi się obudzi, a to cudowne chwile gdy śpi ![]() ![]() Zabcia w kwestii pracy czuje dokładnie to co Ty. Myślimy z tz żeby otworzyć coś swojego. Zawsze chciałam mieć kawiarnie lub bar ![]() ![]() ![]() ![]() Agusia nie wiem jak mm ale przy kp zawsze mówią ze dzieci przybierają skokowo. Franus np w 5 dni 50 gram a w następne 5 dni 360 ![]() ![]() ---------- Dopisano o 19:12 ---------- Poprzedni post napisano o 19:11 ---------- Normalnie ciężko was nadrobić ![]() ![]() ---------- Dopisano o 19:13 ---------- Poprzedni post napisano o 19:12 ---------- Jeszcze zapomniałam! Ma któraś z was aspirator do noska taki na baterie.? Jak to działa.? |
![]() ![]() |
![]() |
#319 | ||
Ania
|
Cześć dziewczyny!
![]() nadrobiłam ![]() My w sobotę mieliśmy chrzciny, więc nie miałam jak nadrobić. Wszystko się udało, goście posiedzieli do 17.00, a wieczorkiem jeszcze posiedzieliśmy z moimi rodzicami i rodzeństwem. Haneczka cały czas w kościele przepłakała... ![]() Normalnie diabełek się bronił przed wyjściem- bo rzadko aż tak płacze ![]() No ale później już złote dziecko ![]() Z okazji chrztu Hania wczoraj dostała do jedzonka dynię- dwie łyżeczki. Zjadła ze smakiem. Dziś dostała więcej, ale widać,że jej smakowało, bo normalnie aż się "trzęsła" jak zbliżałam łyżeczkę- tak samo robi do butelki jak jest głodna ![]() Także ja zaczęłam rozszerzać dietę ![]() Dziś mieliśmy grilla, Hania ładnie pospała na dworze, bo piękna pogoda była. *Przede wszystkim zdrówka dla wszystkich chorych dzieciaczków i mamuś!!! No i jak jakiś chory facet, to również! ![]() *Pisałyście, że Wasze dzieci uderzają w przewijak nóżkami, ja już dlatego dawno zabrałam przewijak ![]() Stoi na stałe w łazience, żeby ubrać ją po kąpieli. W pokoju przebieramy się na łóżku ![]() *Co co chorego faceta, u mnie jest tak, że ja naprawdę jest chory mąż, to: kochanie, nic mi nie jest. Ale jak ma 36.7- kochanie, chyba mam wysoką gorączkę... ![]() *Szkoda, że na mleka początkowe nie ma promocji, to jest dyskryminacja matek, które z jakiś powodów naprawdę nie mogą karmić piersią- no ale nic się nie poradzi. *Tak mi się przypomniało, siostra mojego tż urodziła dwa tygodnie temu i przestała karmić, bo jej kazał lekarz. Dostała jakiś antybiotyk, i jej ginekolog kazał jej zasuszyć pokarm i przejść na mm. I ona tak zrobiła. Dodam, że my nie mamy z nią większego kontaktu, wiem to od innych, ale kurde, mogła przecież kogoś się poradzić.. *Madziuś- świetnie, że z Hani oczkiem lepiej- czyli nie taki diabeł straszny, jak go malują. *Ja również polecam Latopic- Hania miała jakieś krostki na ciele a po tym zeszły rewelacyjnie ![]() ![]() Cytat:
![]() My po naszych zaręczynach pojechaliśmy po pizze z biedronki ![]() Cytat:
No i powodzenia w związku z teściami i rodzicami! bądź twarda, to Twoje dziecko, i Ty masz pierwszeństwo w Jego wychowywaniu! ![]()
16.05.2015r.- ślub!! ![]() 19.05.2016r.- narodziny Hani ![]() "Jak na deszczu łza cały ten świat nie znaczy nic a nic... Chwila, która trwa może być najlepszą z Twoich chwil..." -35...28,4kg do celu ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#320 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Odnośnie pracy mam podobne odczucia. Do obecnej średnio chciałoby mi się wracać. Takie siedzenie cały dzień przed kompem, fakturowanie i sporządzanie umów już po kilku latach bokiem mi wychodzi. Kondycji zero, ciało sflaczałe, plecy bolą, wzrok o wiele gorszy. No i towarzystwo tylko na wizażu ![]() ![]() Ja mam rok macierzyńskiego, a potem chyba i tak pójdę na wychowawczy, bo nie mam z kim zostawić Ignasia, a do żłobka mi się zwyczajnie nie opłaca... Też nie wiem co zrobię ani nawet co chciałabym robić ![]() Niby trochę za mało ale ja bym się chyba jednym tygodniem nie martwiła. Pisałaś, że sama zażyczyła sobie Kingusia dodatkowy posiłek, więc pewnie nadrobi ![]() [1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;65699886]Czy tamtum verde mozna przy.kp? Co na gardło? Prenalen nie pomaga. Mąż idzie na nocke i zostajemy same w trójkę. To będzie ciężka noc coś tak czuje[/QUOTE] Można ![]() Oby dziewczynki ładnie spały ![]() Chyba miszka ma i chwali sobie. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#321 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Hania ma swoje ulubione zabawki z lamzee i parę z chińskiego allegro ![]() Cytat:
Myślę, że zaczelabym kąpać w łazience pezy sypialni Hanie i od razu w,łóżeczku usypiac. Cytat:
[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;65699886]Czy tamtum verde mozna przy.kp? Co na gardło? Prenalen nie pomaga. Mąż idzie na nocke i zostajemy same w trójkę. To będzie ciężka noc coś tak czuje[/QUOTE] Skład Prenalenu to gunwooo :/ blisko w składzie syrop glukozowo-fruktozowy. Za głowę się łapie kto sie zgodził żeby to lekiem było. Psikacz Tantum Verde nie zaszkodzi ![]() Zdrówka Kochana ![]() Lena Hania smoczkowo odkąd jest tylko na mm. Ogólnie z,piersi nie jadła dużo, ale cmokac przy niej lubiła ![]() Haneczkab cieszę się, że chrzciny udane! ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#322 |
Konto usunięte
|
Madziu ja mam taką nianię http://www.ceneo.pl/44797175.
Wg. mnie działa bez zarzutu. Jak jest ciemno to obraz jest czarno-biały i mniej ostry ale jest. |
![]() ![]() |
![]() |
#323 |
Zakorzenienie
|
Dobranoc Mamuśki. Trochę odpoczelam i oczywiście szafek nie umylam. Mam czas do piątki
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#324 |
Zadomowienie
|
My tez po dzisiejszych chrzcinach. Mieszko w kościele w ogóle nie plakal. Głównie spal w wózku. Impreza po się udała, jestem mega zmęczona a mieszko ani mysli spac... Za dużo wrażeń chyba.
#325 |
Zakorzenienie
|
Dzanet można. Jak masz olej kokosowy to możesz ssać, płukania wodą z sola
Haneczka i Caryca super że chrzest udany ---------- Dopisano o 03:11 ---------- Poprzedni post napisano o 03:06 ---------- Nie jadłam dżemu śliwkowego i od razu mniej kup. Teraz przy karmieniu tylko baki. Zechciało mi się babeczek więc zrobiliśmy ze starszakiem na kolację.. Nie urosły ale wyszły dobrze. |
![]() ![]() |
![]() |
#326 |
Zakorzenienie
|
Gabi na klacie wylądowała.. masakra z tym noskiem. A byłam pewna, ze jest dobrze jak szła spać.
To już trwa jakieś 9 dni :/ Jestem padnięta, chciałm dziś odespać ehh
![]() |
#327 |
Zakorzenienie
|
1 wsze mocne karmienie.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#328 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#329 |
Raczkowanie
|
[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;65695456]Chudziaszek super że rozmowa o pracę poszła dobrze. Daj znać jak tam kolejne etapy.
Po pedicetamolu gorączka spadla. Ciekawe na jak dlugo. Biedna mała, jest tak zmęczona po nocy że,zasypia wszędzie[/QUOTE] Ja daje wg mady ciala sle powiem ci ze u nas jak te zeby mu ida to przerwa zalecanych 6 h jest zbyt dluga i maly cierpi.kolezanka poradzila mi i slusznie zeby zamiast pedicetamolu daeac ibum jak dla starszaka.on jest od 3 mca zycia.po nim nie boli i 10 h i spokojnie doczekuje i do nastepnej dawki jakby bylo trzeba.pedicet.ma 100 mg sily leku a ibum 200.to roznica jest konkretna. Dzis ide po wyniki moczu.
#330 |
Zakorzenienie
|
Sama w szoku jestem bo Hania zasnela chwile przed 20 zjadają 90ml przebudzila się po 1 ale tylko po smoczka
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:41.