Mamusie marcowe 2017 - Strona 167 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-09-25, 16:44   #4981
sunny_eyes
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie marcowe 2017

Pantera a w jakim szpitalu jest lekarz do którego chodzisz? Bo ja ide tam gdzie pracuje moja gin.
Co do naciecia, to lepsze to niz potem popekac az do pupy i w srodku, jak moja kuzynka ktora kategorycznie zabronila poloznej zrobic naciecie...

My dzis bylismy w h&m bo jest rabat 25% przy 250zl

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
sunny_eyes jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-25, 16:52   #4982
Eve00
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez pantera09 Pokaż wiadomość
No też mnie ten oddział neo najbardziej przekonuje, jednak martwi mnie nacinanie krocza, którego jednak chciałabym uniknąć A w opiniach pojawiały się głosy o tragicznym szyciu po nacięciu, co mnie jeszcze bardziej przeraża... Eh, porodu samego w sobie nie będę się tak bała, jak opieki i tego co mnie spotka w szpitalu...
Nacięcie krocza nie jest takie tragiczne. Lepiej naciąc niż peknac samemu

---------- Dopisano o 17:52 ---------- Poprzedni post napisano o 17:51 ----------

Cytat:
Napisane przez UsMiEcHnIeTa89 Pokaż wiadomość
Rozumiem, ja niestety u siebie nie slyszalam o szpitalu który jakoś specjalnie chce chronić przed nacinaniem, najbardziej przerażają mnie opinie o tym, że lekarze czekają do ostatniej chwili z cesarska, jest straszne parcie na poród sn

O to ja w takim rodziłam, teraz wybiorę bardziej pro cc

---------- Dopisano o 17:52 ---------- Poprzedni post napisano o 17:52 ----------

Cytat:
Napisane przez sunny_eyes Pokaż wiadomość
Pantera a w jakim szpitalu jest lekarz do którego chodzisz? Bo ja ide tam gdzie pracuje moja gin.
Co do naciecia, to lepsze to niz potem popekac az do pupy i w srodku, jak moja kuzynka ktora kategorycznie zabronila poloznej zrobic naciecie...

Co kupiłaś?

DBAM O WŁOSY
Eve00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-25, 16:53   #4983
klementyna1
Zakorzenienie

Cytat:
No też mnie ten oddział neo najbardziej przekonuje, jednak martwi mnie nacinanie krocza, którego jednak chciałabym uniknąć A w opiniach pojawiały się głosy o tragicznym szyciu po nacięciu, co mnie jeszcze bardziej przeraża... Eh, porodu samego w sobie nie będę się tak bała, jak opieki i tego co mnie spotka w szpitalu...
Uwierz, ze lepsze naciecie krocza niz jakbys miała poękac wzdłuż, wszerz i w poprzek
klementyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-25, 17:28   #4984
pantera09
Zakorzenienie

Cytat:

Pracuje akurat w szpitalu w którym nie ma porodowki więc

Wiem, że nacięcie lepsze niż pęknięcie i prze takim koniecznym nie będę się wzbraniac, ale często robią nacięcie rutynowo, bo tak i tego już nie chce ;-)

---------- Dopisano o 18:28 ---------- Poprzedni post napisano o 18:27 ----------

A poza tym jeśli położna jest dobra to może tak prowadzić poród żeby to krocze chronić - to chyba tylko marzenie trafić na taką :-P No ale wiadomo tak czy siak nie zawsze da się uratować.
11.03.2017
pantera09 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-25, 17:30   #4985
sunny_eyes
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Eve00 Pokaż wiadomość
Co kupiłaś?

To kupilam dla naszej pyzulki ktora tyle co sie urodzila, sukienki te u gory po 10zl byly w przecenie.

A to dla malego

I jeszcze w zarze kurtke zimowa ale jest jeszcze w aucie chyba.

Stary 2016-09-25, 17:39   #4986
antena22
Zadomowienie

W szpitalu w ktorym pracuje moj gin z tego co slyszalam to jeslu powiesz ze vhcesz cc to nie robia problemow.musze jeszcze zerknac na ich strone,bo nawet nie wiem czy jest tam oddzial neo...
Stary 2016-09-25, 17:44   #4987
pantera09
Zakorzenienie

Ja czytałam na innych wątkach o rabacie w smyku, slyszalyscie? Może coś upolujecie? Rabat tylko na ciuszki, również przecenione. Nie wiem tylko czy jeszcze działa:-(
Wpisywaly rabat25 i/lub dziecko.
Ja nie próbowałam, bo nie wiem kto mieszka u mnie a i ciuszków pewnie mnóstwo dostanę, więc postanowiłam poczekać.
11.03.2017

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2016-09-25, 18:14   #4988
ally5
Zakorzenienie

Ja mam wstępnie wybrany szpital (i nie będzie to ten, w którym ostatnio rodziłam, mimo że porodówkę mają bardzo ładną), ale na 100% nie jestem jeszcze pewna...

ally5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-25, 18:17   #4989
sunny_eyes
Zakorzenienie

Cytat:
Ja czytałam na innych wątkach o rabacie w smyku, slyszalyscie? Może coś upolujecie? Rabat tylko na ciuszki, również przecenione. Nie wiem tylko czy jeszcze działa:-(
Wpisywaly rabat25 i/lub dziecko.
Ja nie próbowałam, bo nie wiem kto mieszka u mnie a i ciuszków pewnie mnóstwo dostanę, więc postanowiłam poczekać.
Moj maz się śmiał, że gdyby to było jutro po wizycie to coś czuje, ze jeszcze raz tyle byłoby ciuszkowA dla dziewczynek ile sukienek letnich za grosze, kapelusiki po 5zl. Szkoda, że w zarze nie ma takich promocji jak w innych sklepach

---------- Dopisano o 19:17 ---------- Poprzedni post napisano o 19:14 ----------

Cytat:
Pracuje akurat w szpitalu w którym nie ma porodowki więc
Ja akurat wybieralam lekarza na podstawie tego, w ktorym szpitalu chce rodzic, w czasie ciąży ona się przeniosla więc i tak rodziłam w innym - tam gdzie ona pracowala. Teraz też będę tam rodzić.
Stary 2016-09-25, 18:19   #4990
Malinowa_mamba13
Niepoprawna optymistka :)

Cześć dziewczyny
pobieżnie nadrobiłam ale wy piszecie w takim tempie że nie ma szans na wszystko poodpisywać

co do szpitala to ja mam nadzieję rodzić w tym samym co pierwszy raz aczkolwiek ostatnio jakaś afera o znieczulenie tam była... Nie planowałam go brać tak jak przy córce ale świadomość, że jest możliwość jakoś by mnie może uspokoiła... plus jeśli poród miałby trwać 20 godzin to chyba bym się ugięła i chciała sobie pomóc. Może do marca się wyjaśni.

Skończyliśmy nareszcie remont więc teraz odpada mi jedna rzecz z głowy to pora się kompletowaniem wyprawki powoli zająć

Nasz
Malinowa_mamba13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-25, 19:23   #4991
pantera09
Zakorzenienie

Znalazłam jeszcze jeden szpital opinie super, ale kurde neonatologia 1 i 23km od domu, poza miastem...
Się wkrecilam w temat :-D Pewnie zostanę na tym co ma najlepszy oddział neo. Choć na decyzję jest jeszcze trochę czasu :-P

A wgl post mi zjadło, Ally miałam ograniczona możliwość wyboru lekarza który przyjmuje w szpitalu, bo zależało mi ma tym żeby miał też specjalizacje endokrynologiczną...
11.03.2017

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-09-25, 20:33   #4992
__malaMi__
Zadomowienie

Kana, bardzo mi przykro nie wiem, co napisać nawet, jak to przeczytałam to miałam wrażenie, że mi serce stanęło. Trzymaj się kochana jakoś i mam nadzieję, że niedługo dołączysz do grona zaciążonych. Tym razem bezproblemowo i ze szczęśliwym zakonczeniem, bo po tym co przeszłaś zasługujesz teraz na bardzo szczęśliwe zakończenia...
Stary 2016-09-25, 20:38   #4993
Eve00
Rozeznanie

Cytat:
To kupilam dla naszej pyzulki ktora tyle co sie urodzila, sukienki te u gory po 10zl byly w przecenie.

A to dla malego

I jeszcze w zarze kurtke zimowa ale jest jeszcze w aucie chyba.

Fajne rzeczy, uwielbiam kupować rzeczy dla dzieci ♡

DBAM O WŁOSY
Eve00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-25, 21:34   #4994
anoxa
Zakorzenienie

Sunny sliczne zakupy u mnie nie wiadomo kto w brzuszku siedzi więc puki co się wstrzymuje z zakupami

Ja właśnie też mam dylemat w mieście szpital mam jeden i ma kiepskie opinie podobno jakiś czas temu zaraził dziewczynę sepsa podczas porodu i ostatnio jak leżałam w szpitalu była że mną na sali ostatni dzień dziewczyna która miała CP i musieli ja operować później okazało się że zbiera jej się woda w brzuchu zrobili tomografia i okazało się że jest "metalowe ciało obce"i szukali co i gdzie dokładnie więc jakoś mnie to przeraża że miała bym tam rodzic tymbardziej że raczej będzie cc a syna rodzilam w Zielonej Górze i tam maja patologie noworodka i chyba wlasnie że względu na to się zdecyduje znowu tam rodzic tylko znów jest problem bo to jest 100km od mojego miasta i przez pierwsze dwie dobry by się przydało żeby ktoś przy mnie był po cc żeby mi pomógł bo dzidzia od razu jest z mamą

---------- Dopisano o 22:34 ---------- Poprzedni post napisano o 22:34 ----------

Dziewczyny może w ostatnim poscie wrzucić link do nowego wątku??
anoxa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-25, 21:44   #4995
asia1010
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez anoxa Pokaż wiadomość
Sunny sliczne zakupy u mnie nie wiadomo kto w brzuszku siedzi więc puki co się wstrzymuje z zakupami

Ja właśnie też mam dylemat w mieście szpital mam jeden i ma kiepskie opinie podobno jakiś czas temu zaraził dziewczynę sepsa podczas porodu i ostatnio jak leżałam w szpitalu była że mną na sali ostatni dzień dziewczyna która miała CP i musieli ja operować później okazało się że zbiera jej się woda w brzuchu zrobili tomografia i okazało się że jest "metalowe ciało obce"i szukali co i gdzie dokładnie więc jakoś mnie to przeraża że miała bym tam rodzic tymbardziej że raczej będzie cc a syna rodzilam w Zielonej Górze i tam maja patologie noworodka i chyba wlasnie że względu na to się zdecyduje znowu tam rodzic tylko znów jest problem bo to jest 100km od mojego miasta i przez pierwsze dwie dobry by się przydało żeby ktoś przy mnie był po cc żeby mi pomógł bo dzidzia od razu jest z mamą

---------- Dopisano o 22:34 ---------- Poprzedni post napisano o 22:34 ----------

Rzeczywiście aż strach takie sytuacje..

Weekend zlecial. Jutro zaczynam 16 tc. Dziś spacery z synkiem i tz, wczoraj pół dnia u rodziców drugie pół z tz i małym. Za miesiąc wizyta. Pewnie jak upewnie się co do płci maleństwa to zacznę segregowac ubranka a mam ich sterte

Stary 2016-09-26, 06:34   #4996
pantera09
Zakorzenienie

Anoxa można tak zrobić, ktoś musi odpilnowac że pisze ostatni post
W sumie masz jeszcze gorsza sytuację niż ja ze szpitalami... Ale chyba też bym próbowała z tym 100km dalej...
Asia gratki za 16tc, leci że nim się obejrzymy to na tych porodowkach będziemy :-D

A ja od wczoraj mam mega bolesne gazy, nie wiem od czego mnie tak zagazowalo :-( Wczoraj brałam nospe aż bo robiła się masakra. Dzisiaj od rana ruszylam z espumisanem, wezmę 3x2 jak zalecają i mam nadzieję że w końcu przejdzie. A myślałam że dzisiaj będzie spokój, bo zalatwilam się wieczorem bez problemu :-(
11.03.2017
Stary 2016-09-26, 06:56   #4997
sunny_eyes
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anoxa Pokaż wiadomość

Tez jeszcze nie wiem kto u mnie mieszka, wiec narazie zakupy dla "starszakow"

W zadnym szpitalu nie masz pewnosci co sie stanie. Dopóki poród idzie gladko to jest ok,a komplikacje moga pojawic sie wszedzie.
Cytat:
Anoxa można tak zrobić, ktoś musi odpilnowac że pisze ostatni post
W sumie masz jeszcze gorsza sytuację niż ja ze szpitalami... Ale chyba też bym próbowała z tym 100km dalej...
Asia gratki za 16tc, leci że nim się obejrzymy to na tych porodowkach będziemy :-D

A ja od wczoraj mam mega bolesne gazy, nie wiem od czego mnie tak zagazowalo :-( Wczoraj brałam nospe aż bo robiła się masakra. Dzisiaj od rana ruszylam z espumisanem, wezmę 3x2 jak zalecają i mam nadzieję że w końcu przejdzie. A myślałam że dzisiaj będzie spokój, bo zalatwilam się wieczorem bez problemu :-(
Dzidzia coraz wieksza, uciska rozne rzeczy w brzuchu to i problemy jelitowe (brzuszne) moga tez sie coraz bardziej nasilac :/
Stary 2016-09-26, 07:32   #4998
pantera09
Zakorzenienie

No czytałam na wątku lutowek że jak problemy jelitowe to na czworaka sobie chwilę "postać" to grawitacja odciagnie bobasa, ale jakoś nie pomogło, zagazowalo i koniec. Dobrze ze jednak można się trochę lekami ratować, choć biorę tylko jak naprawdę muszę mimo wszystko
11.03.2017
Stary 2016-09-26, 07:32   #4999
marmotta
Zadomowienie

kana bardzo, bardzo mi przykro...trzymaj sie kochana....

sunny eyes piekne ciuszki

ja jeszcze nic nie kupuje, bo nie wiem, kto tam w brzuszku siedzi czy chlopiec czy dziewczynka..

a co szpitala, jesli nie bede miala zadnych komplikacji i problemow to urodze tu na miejscu , gdzuie pracuje moj ginekolog.
tak naprawde to nie ma tu nawet oddzialu tylko tzw punkt urodzen. najblizszy szpital z oddzialem neonatologicznym jest jakies 90 km stad. tu ewentualnie gdy cos sie dzieje, jest od razu transport helikopterem ( mieszkam w Alpach i to jakby naibardziej popularny srodek transportu w trudnych sytuacjach) do najblizszego szpitala z takim oddzialem ...
ja staram sie byc dobrej mysli i nie nastawiac sie negatywnie, ngdy nie slyszalam, by tu w tym naszym punkcie urodzin jakiemus maluchowi sie cos stalo, reaguja natychmiast i szybko przewoza, gdzie trzeba.
marmotta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-26, 07:48   #5000
pantera09
Zakorzenienie

Marmotta to już zupełnie inna sytuacja, ale fajnie ze zapewniają transport!

No dobra, to będę fajna i oficjalnie proszę o zamknięcie wątku :-D
Kontynuacja tutaj
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=965581
11.03.2017
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości