Lutówki 2017 ❤ cz. III - Strona 90 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-09-25, 20:43   #2671
Fantazja_
Zakorzenienie

Dot.: Lutówki 2017 ❤ cz. III

Cytat:
Napisane przez laurka23 Pokaż wiadomość
Karpatka, o mamusiu....

Kciuki!

Teraz doczytałam jak głupio to zabrzmiało, chodziło mi o to, że jak ktoś nie chce, nie może sobie pozwolić na bazę to jakiegoś wielkiego problemu nie ma z zapinaniem w pasy. Zgadzam się duża wygoda, ale bez tego nie ma co się martwić
a nie zauważyłam "głupiego brzmienia" u nas tylko na wygodę, a tak też sprzedawca, z którym rozmawialiśmy mówił, że różnicy wielkiej nie ma. Trzeba tylko pamiętać, żeby samymi pasami dobrze przymocować bez luzu
Fantazja_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-25, 21:02   #2672
Lilotka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Escorpio Pokaż wiadomość
Oj, ja to wole wyłączyć poduszkę, bo przynajmniej dziecko na oku bede miała i na światłach bede mogla cos przy nim zrobić, a tak to co chwile sie bede odwracała.

Co do dostawki to ja chyba na początek zdejmę jeden bok i przysnę do mojego lozka. Dopóki sie nie bedzie samo obracać, bo potem juz strach.

Dziewczyny jutro mam połówkowe, prosze trzymać kciuki
Zeby sie nie odwracac sa fajne lusterka w ktorych widac malucha to zbawienne, kiedy fotelik jest mocowany tyłem do kierunku jazdy.

Kciuki za połówkowe.

15/40

---------- Dopisano o 22:01 ---------- Poprzedni post napisano o 21:59 ----------

Cytat:
Napisane przez mariea Pokaż wiadomość
Escorpio trzymam już kciuki !!! (zwlaszcza za to, zeby byl niebieszczak)
OmG... przeczytałam nieboszczyk.. 😲

15/40

---------- Dopisano o 22:02 ---------- Poprzedni post napisano o 22:01 ----------

Cytat:
Napisane przez anolta Pokaż wiadomość
My będziemy pasami przypinac. Najważniejsze żeby dziecko było z tyłu samochodu za pasażerem, tyłem do kierunku jazdy.

My zmieniliśmy fotelik jak miała 10 miesięcy. Wtedy zaczęła sama siadać, jechaliśmy w daleką podróż i wydawało mi się to bezpieczne, bo z tego pierwszego fotelika glowa już prawie wystawala. Mamy axkida montowanego tyłem do kierunku jazdy i jest opcja pozycji półleżącej. Więc wydawało mi się, ze śmiało mogliśmy zmienić 😊

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
U nas fotelik jest na środku.

15/40

Paulina
Lilotka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-25, 21:03   #2673
sQuaara
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anolta Pokaż wiadomość
My będziemy pasami przypinac. Najważniejsze żeby dziecko było z tyłu samochodu za pasażerem, tyłem do kierunku jazdy.

My zmieniliśmy fotelik jak miała 10 miesięcy. Wtedy zaczęła sama siadać, jechaliśmy w daleką podróż i wydawało mi się to bezpieczne, bo z tego pierwszego fotelika glowa już prawie wystawala. Mamy axkida montowanego tyłem do kierunku jazdy i jest opcja pozycji półleżącej. Więc wydawało mi się, ze śmiało mogliśmy zmienić 😊

A co za różnica czy za kierowca czy pasażerem??
Stary 2016-09-25, 21:06   #2674
Lilotka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sQuaara Pokaż wiadomość
Jest bezpieczniej.

15/40

Paulina
Stary 2016-09-25, 21:17   #2675
Fantazja_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lilotka Pokaż wiadomość
Jest bezpieczniej.

15/40

a ja wczoraj z mężem na yt oglądaliśmy różne filmiki o wózkach i jeden gość mówił, że najbezpieczniej jest gdy fotelik umiejscowiony jest na środku o ile są pasy po środku są. Z kolei jakieś tam badania nie wykazały, że od strony pasażera, czy od strony kierowcy jest bezpieczniej
Stary 2016-09-25, 21:21   #2676
Lilotka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Fantazja_ Pokaż wiadomość
a ja wczoraj z mężem na yt oglądaliśmy różne filmiki o wózkach i jeden gość mówił, że najbezpieczniej jest gdy fotelik umiejscowiony jest na środku o ile są pasy po środku są. Z kolei jakieś tam badania nie wykazały, że od strony pasażera, czy od strony kierowcy jest bezpieczniej
My mamy na srodku.
Poczytaj ten artykuł moje wątpliwości rozwiał. http://foteliki-pod-lupa.pl/kompatyb...oze-na-srodku/

15/40

Paulina
Stary 2016-09-25, 21:22   #2677
Escorpio
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez paulinka009 Pokaż wiadomość
U mojego meza to chyba sa wyscigi kto pierwszy bo mala to juz w 5 miesiacu w spacerowce jezdzila a w 7 juz ja chodzic ucza ja tak nie pozwole
Przypomniało mi się, że żona mojego brata ciotecznego przełożyła córkę do spacerówki gdy mała miała 3 miesiące Bo rzekomo już nie chciała w gondoli jeździć… Ale wychwalali też małą pod niebiosa, jak w jakimś niewyobrażalnym dla mnie wieku też się rzekomo sama przewróciła na brzuch…

Cytat:
Zeby sie nie odwracac sa fajne lusterka w ktorych widac malucha to zbawienne, kiedy fotelik jest mocowany tyłem do kierunku jazdy.
Wiem, ale to kolejny wydatek, a w moim samochodzie jeżdżę tylko ja, więc jak wyłączę poduszkę pasażera to nic się nie stanie.
Escorpio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-25, 21:32   #2678
Fantazja_
Zakorzenienie

Cytat:
My mamy na srodku.
Poczytaj ten artykuł moje wątpliwości rozwiał. http://foteliki-pod-lupa.pl/kompatyb...oze-na-srodku/

15/40
spoko artykuł. Właśnie to też słyszałam, o czym pisze na końcu:

"Tych wypadków było tak wiele, zarówno w krajach o ruchu lewo jak i prawostronnym, że wszem i wobec ogłaszam, że bezpieczniejszym miejscem do przewożenia dziecka w samochodzie jest miejsce za pasażerem. Wówczas, jeżeli parkujecie równolegle i manipulujecie przy foteliku, będziecie wyprowadzali dziecko bezpośrednio na chodnik."

Laskiboli mnie podbrzusze, co jakiś czas kłuje ale czułam małego jak kopał
Stary 2016-09-25, 21:39   #2679
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez justkonev Pokaż wiadomość

Ale super!
Ja dostałam dary od teściowej sałatke jarzynową, zupe pomidorową, bigos i karpatke
moja nigdy nic mi nie dała. Ale mama mnie często rozpieszcza
Cytat:
Napisane przez Krysilla Pokaż wiadomość

Mąż do mnie zadzwonił. Stoi na ktowicy koło Szwecji. Szkoda tylko, że na statku co chwilę ktoś nam przerywał

Wysłane z aplikacji Forum Wizaż na Samsung Galaxy S 7 Edge
współczuję takiej rozłąki

Edytowane przez s i l v e r
Czas edycji: 2016-09-25 o 21:42
s i l v e r jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-25, 21:47   #2680
Escorpio
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość
moja nigdy nic mi nie dała. Ale mama mnie często rozpieszcza
Moja mi jako "mi" też nic nie dała, najwyżej synowi i mnie Ale tak, żebym jak sama coś miała dostać to nigdy
Stary 2016-09-25, 21:49   #2681
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
Moja mi jako "mi" też nic nie dała, najwyżej synowi i mnie Ale tak, żebym jak sama coś miała dostać to nigdy
Moja nawet nie przyniesie dla syna swojego haha

Wysłane z mojego GT-I8200 przy użyciu Tapatalka
Stary 2016-09-25, 21:52   #2682
Escorpio
Zakorzenienie

Cytat:
Moja nawet nie przyniesie dla syna swojego haha

Wysłane z mojego GT-I8200 przy użyciu Tapatalka
Mój na szczęście jak na tygodniu wyjeżdża do pracy to dostaje od mamusi wałówkę. Tyle dobrze, że ja już nic mężowi nie muszę gotować, tylko kanapki mu robię Ale mnie przy okazji nic nie daje, nawet jak ciasto upiecze, to jest spakowany kawałek dla syna, ale dla synowej już nie ma kawałeczka
Stary 2016-09-25, 21:55   #2683
Fantazja_
Zakorzenienie

Cytat:
Mój na szczęście jak na tygodniu wyjeżdża do pracy to dostaje od mamusi wałówkę. Tyle dobrze, że ja już nic mężowi nie muszę gotować, tylko kanapki mu robię Ale mnie przy okazji nic nie daje, nawet jak ciasto upiecze, to jest spakowany kawałek dla syna, ale dla synowej już nie ma kawałeczka
żartujesz co za teściowa a potem dziwią się, że teściowa to ta zła u mnie akurat jest spoko pod tym względem, zawsze da nam coś, bardziej patrzy teraz na mnie i maluszka, jakieś zupki jarzynowe itd nie narzekam, ale lubi mieć dominujące zdanie, a ja sobie nie mogę pozwolić na to
Stary 2016-09-25, 21:57   #2684
sQuaara
Zakorzenienie

Cytat:
My mamy na srodku.

15/40
No ewidentnie jest napisane że nie ma różnicy czy po lewej czy po prawej... Pomijając fakt że jak ja będę wysiadala (bo tak samo ja musze od.strony drogi wysiąść jak i dziecko) to ktoś może we mnie wjechać...
Ja słyszałam na warsztatach że jak za mną jest dziecko to się do niego nie sięga, nie obraca itp co jest porównywane do używania telefonu w samochodzie...
Kij wie jak.lepiej...

---------- Dopisano o 22:57 ---------- Poprzedni post napisano o 22:56 ----------

Cytat:
Stary 2016-09-25, 22:38   #2685
anolta
Zakorzenienie

Cytat:
Jeszcze 3 lata temu jak zglebialam temat, dziewczyny na forum wrzucaly linki, z których wynikało, ze tak najbezpieczniej. Może są już jakieś nowe badania????? Nie wiem. Najgorzej jak będę mieć drugie, w jednym miejscu ich nie posadzę przecież 😊

---------- Dopisano o 22:38 ---------- Poprzedni post napisano o 22:34 ----------

O już doczytałam wasze posty 😊 czyli na środku najlepiej.

2017 - synek
anolta jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-09-25, 22:44   #2686
Opiumalfa
Zakorzenienie

Dziewczyny gdzie kupujecie staniki do karmienia?
Opiumalfa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-25, 23:20   #2687
Escorpio
Zakorzenienie

Cytat:
żartujesz co za teściowa a potem dziwią się, że teściowa to ta zła u mnie akurat jest spoko pod tym względem, zawsze da nam coś, bardziej patrzy teraz na mnie i maluszka, jakieś zupki jarzynowe itd nie narzekam, ale lubi mieć dominujące zdanie, a ja sobie nie mogę pozwolić na to
No naprawdę chyba ze myśli, ze ja mam cos wziac z mezowego przydziału. Ale nie słyszałam nigdy zeby mowila " dałam wam ciasto, podzielcie sie"

Cytat:
Napisane przez Opiumalfa Pokaż wiadomość
Dziewczyny gdzie kupujecie staniki do karmienia?
Ja kupilam w Esotiq, bardzo fajne i cena przystępna. Szkoda tylko ze sa miękkie bo sutki troche widac
Stary 2016-09-26, 05:07   #2688
lolita25
Zakorzenienie

GG do lolita25

Mąż właśnie wyjechał, cały tydzień był w domu i mi pomagał, kurczę znowu sama zostałam

Przejrzałam wczoraj ciuszki po małej, a raczej ogarnęłam rozmiarowo od 50 do 68 dziś muszę zobaczyć ile mam tych kompletów dokładnie
Stary 2016-09-26, 06:34   #2689
Shiruvii
Zakorzenienie

GG do Shiruvii Send a message via Skype™ to Shiruvii

Escorpio, kciuki za wizyte

Cinderella is a proof that a new pair of shoes can change your life
Shiruvii jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-09-26, 07:15   #2690
GAgnieszka89
Raczkowanie

Witam Was dziewczyny!! nie odzywałąm się bo na weekend byliśmy w takim ośrodku wypoczynkowym w środku lasu. Zasięg był mega kiepski więc na internet nie można było liczyć. Dostałam info od Squaara o zaproszeniu do klubu. Poratujcie bo ja przed tym wątkiem nigdy z wizażu nie korzystałam i nie wiem gdzie szukać tego zaproszenia

u mnie tak pokrótce wszystko w porządku. Brzuszek rośnie- 4 kg do przodu. Jutro mamy połówkowe i już nie mogę się doczekać!!! Dla nas najważniejsze żeby wszystko z dzidzi było w porządku. a kto tam "siedzi" to już drugorzędna sprawa
Tż musiał wyjechać z pracy więc na usg idę z moim siedmiolatkiem. Przed wizytą obiecałam mu kino i muszę mu buty na jesień kupić więc jutrzejszy dzień mamy już zaplanowany.

Kochane ja biorę się za nadrabianie Was i czekm na jakąś pomoc w związku z tym zaproszeniem do klubu
GAgnieszka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-26, 07:23   #2691
sQuaara
Zakorzenienie

Cytat:
No naprawdę chyba ze myśli, ze ja mam cos wziac z mezowego przydziału. Ale nie słyszałam nigdy zeby mowila " dałam wam ciasto, podzielcie sie"

Ja kupilam w Esotiq, bardzo fajne i cena przystępna. Szkoda tylko ze sa miękkie bo sutki troche widac
Kurde tam to rozmiar ba mnie i normalnie jest za mały... Będę musiała zapewne odwiedzić jakiś świat cyckow czy inny tego typu sklep...chyba że m&s ma do karmienia-ktoras coś wie na ten temat?

Cytat:
Napisane przez GAgnieszka89 Pokaż wiadomość
Witam Was dziewczyny!! nie odzywałąm się bo na weekend byliśmy w takim ośrodku wypoczynkowym w środku lasu. Zasięg był mega kiepski więc na internet nie można było liczyć. Dostałam info od Squaara o zaproszeniu do klubu. Poratujcie bo ja przed tym wątkiem nigdy z wizażu nie korzystałam i nie wiem gdzie szukać tego zaproszenia

u mnie tak pokrótce wszystko w porządku. Brzuszek rośnie- 4 kg do przodu. Jutro mamy połówkowe i już nie mogę się doczekać!!! Dla nas najważniejsze żeby wszystko z dzidzi było w porządku. a kto tam "siedzi" to już drugorzędna sprawa
Tż musiał wyjechać z pracy więc na usg idę z moim siedmiolatkiem. Przed wizytą obiecałam mu kino i muszę mu buty na jesień kupić więc jutrzejszy dzień mamy już zaplanowany.

Kochane ja biorę się za nadrabianie Was i czekm na jakąś pomoc w związku z tym zaproszeniem do klubu
Z tego co ha rozumiem to powinnaś dostać wiadomość... Do sprawdzenia na kompie. Ale to niech ktoś kto dostał się wypowie dokładnie
Stary 2016-09-26, 07:32   #2692
GAgnieszka89
Raczkowanie

Cytat:
Mnie mężuś dziś zaskoczył. Zrobił cały dwudaniowy obiad sam powiedział,że ja mam leżeć brzuchem do góry
Ale masz dobrze
Stary 2016-09-26, 07:33   #2693
Opiumalfa
Zakorzenienie

U mnie nie ma esotique. A M&s maja? Muszę sprawdzić w necie b
Opiumalfa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-26, 07:33   #2694
GAgnieszka89
Raczkowanie

Cytat:
Oj, ja to wole wyłączyć poduszkę, bo przynajmniej dziecko na oku bede miała i na światłach bede mogla cos przy nim zrobić, a tak to co chwile sie bede odwracała.

Co do dostawki to ja chyba na początek zdejmę jeden bok i przysnę do mojego lozka. Dopóki sie nie bedzie samo obracać, bo potem juz strach.

Dziewczyny jutro mam połówkowe, prosze trzymać kciuki
Trzymam mocno kciuki!!!
Stary 2016-09-26, 07:37   #2695
ferimori
Zadomowienie

1474871599867.jpg
Dzień dobry. Na początek zdj z przymrużeniem oka odnośnie dostawki do łóżka małżeńskiego hehe

U mnie zapowiada się ciężki dzień, zaraz jadę walczyć z dziekanatem o dziekanke mimo nie zaliczonego przedmiotu. Muszę trochę posciemniac że nie miałam siły się uczyć itp i może jakoś się uda to przeskoczyć.

Następnie jadę odebrać wyniki morfologii, przy okazji zajrze do szkoły rodzenia, czy aby nie potrzebują zaświadczenia od lekarza. Dziś mam też wizytę więc od razu bym wzięła. Ciekawe co pani doktor wymyśli z polowkowym. Wierzę w nią i skierowanie zawsze byłoby 250 w kieszeni. No i najważniejsze mam nadzieję że z potomkiem wszystko super a przy okazji zerkniemy między nóżki trzymajcie kciuki

ferimori jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-26, 07:39   #2696
axn22
Zakorzenienie

GAgnieszka89 wejdź w prywatne wiadomości i tam zaakceptuj zaproszenie, potem do klubu możesz wchodzić albo stamtąd (w menu "Twój panel kontrolny" po lewej będzie Kluby) albo z głównego menu forum na górze, tam gdzie masz Nowe Posty, Dzisiejsze Posty, [... ]FAQ, [...], Kluby
axn22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-26, 07:41   #2697
GAgnieszka89
Raczkowanie

Cytat:
Kurde tam to rozmiar ba mnie i normalnie jest za mały... Będę musiała zapewne odwiedzić jakiś świat cyckow czy inny tego typu sklep...chyba że m&s ma do karmienia-ktoras coś wie na ten temat?

Z tego co ha rozumiem to powinnaś dostać wiadomość... Do sprawdzenia na kompie. Ale to niech ktoś kto dostał się wypowie dokładnie
siedzę przed kompem. znalazłam to zaproszenie- ale nie widzę opcji no zaakceptuj czy cuś... ratuuujcie!! prawdziwa blondynka ze mnie na to wychodzi...
Stary 2016-09-26, 07:51   #2698
laurka23
Zakorzenienie

Cytat:

Wiem, ale to kolejny wydatek, a w moim samochodzie jeżdżę tylko ja, więc jak wyłączę poduszkę pasażera to nic się nie stanie.
Doczytaj o tym wyłączaniu poduszki z przodu, bo czytałam gdzieś albo oglądałam (już nie pamiętam) że w prawie nie ma nic że można jak się wyłączy tylko jak nie ma. I że policja czasem to interpretuje tak że nie można wcale jak jest auto wyposażone w poduszkę. Tłumaczą to tym że to tylko elektronika i może nie zadziałać i nie wyłączyć.

My dzisiaj jeszcze zostawiliśmy syna w domu, dalej kaszle. A mnie coś głowa boli
laurka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-26, 07:54   #2699
GAgnieszka89
Raczkowanie

chyba się udało dzięki
Stary 2016-09-26, 08:29   #2700
MartaMagda
Zakorzenienie

Cytat:
kupiłam tutaj, są bardzo wygodne, M, którą wzięłam jakby ciut za duża? ale z drugiej strony są długie, dobrze, bo niektóre w ciągu dnia się podwijają co mnie denerwuje mam nadzieję tylko, że nie będą się białe ciciki robiły

[B]http://allegro.pl/ocielplane-leggins...488499361.html
Też zamówiłam leginsy u tego samego sprzedawcy i czekam aż przyjdą, mam nadzieję, że faktycznie będą ciepłe, bo ja zmarzluch jestem.

Miałam tak intensywny weekend, że Was praktycznie tylko podczytywałam. Widziałam, że pojawił się temat fotelików. U nas w grę wchodzi tylko ten montowany na pasy, bo nie mamy do czego przypiąć bazy a i tak nie będziemy nie wiadomo jak często jeździć autem z malcem w tych pierwszych miesiącach

Powiedzcie mi jak to jest, że jak jest weekend to nie mogę dospać i budzę się między 6:00 a 8:00, a jak wstać muszę, to najchętniej bym pospała do 10:00?

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości