Październikówki 2016 siedzą jak na szpilkach - pogaduchy cz. 4 - Strona 57 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-09-26, 08:59   #1681
KC Karolajna
Zadomowienie

Dot.: Październikówki 2016 siedzą jak na szpilkach - pogaduchy cz. 4

Cytat:
Napisane przez marrticzka Pokaż wiadomość
A ja dziś mam wizytę.Chyba już ostatnią.Mam nadzieję.Chociaż już tydzień temu mówiłam,że ostatnia.😏Może chociaż okaże się,że rozwarcie z 2 cm skoczyło do 4 😊Daj boże!!Trzymajcie kciuki.Za nic nie chciałabym się przeterminowac a już o wywoływaniu nie ma mowy.Mam plan urodzić w 15 minut i tego się trzymam!!

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Zatem trzymam kciuki za ciebie

Wysłane z mojego SM-N910C przy użyciu Tapatalka
KC Karolajna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-26, 09:01   #1682
Megula91
Zadomowienie

Już Wam wszystko piszę

Był konkurs na FB organizowany przez Memum i Patrycję Koziatek. Można było wybrać sobie sesję: ciążową, noworodkową lub rodzinną (ze starszym dzieckiem). Trzeba było napisać do nich, dlaczego właśnie ja chce tą sesję wybgrać no to napisałam:

" Wybieram sesje dla maluszka
Który skradł już moje i narzeczonego serduszka
Jeszcze nienarodzonego, ale już bardzo kochanego
Nasza Alicja jeszcze malutka, na pewno śliczniutka
Prosimy o cyknięcia i o zrobienie Alusi zdjęcia "

Wczoraj było ogłoszenie wyników i wygrałam kontakt z fotografem już był, także sesję mamy zaplanowaną 23 października i udało mi się wynegocjować zdjęcia z rodzicami

26.11.2015

04.08.2017
Megula91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-26, 09:06   #1683
ana909
Erudycja

Megula ja takie ogłoszenia omijam bo zwykle nie wierzę że ktoś wygrywaale super że jednak się mylę.
Marrticzka ja też liczę że jutro po ktg lekarz mnie zbada i bede już miała ładne rozwarcie i prawie że urodzę w 5 minut
Stary 2016-09-26, 09:08   #1684
styska1551
Zadomowienie

Brawo Megula, gratulacje, super wierszyk
Mój brat jest kamerzysta, kameruje wesela, studniówki itp wiec ma tez dużo znajomych fotografów, a jeden jest naprawdę super i bardzo dobry znajomy mojego brata wiec dzisiaj albo jutro idę z nim na sesje brzuszkową, potem noworodkowa mi zrobi i oczywiście na chrzest go wezmę

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
styska1551 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-26, 09:20   #1685
stokrotka24
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gosia3103 Pokaż wiadomość
Gratulacje wontrubka 😊

Dziewczyny mam dość, ten katar się chyba w mózgu ukrywa, nic nie przechodzi ani nikomu w domu. Jeszcze mnie w nocy mały nastraszyl bo się nie ruszał jak wstałam, dopiero zaczął jak zjadłam banana

Wysłane z mojego SM-A510F przy użyciu Tapatalka
współczuję kataru i łącze się w bólu, mnie od piątku trzyma, do tego kaszel i ból gardła
Cytat:
Napisane przez lexi_one Pokaż wiadomość
Wontrubka, cudne wieści! To teraz odpoczywajcie sobie, cycajcie się bezproblemowo i szybciutko do domku

Kasiu, fajnie że laktacja się rozkręciła, no i Szymuś - słodki rozrabiaka

Dziewczyny chorujące - dużo zdrowia dla Was!

Chciałam się podzielić z Wami horrorem, jaki mi zafundowała wczoraj córcia, a tu czytam, że nasze maluchy chyba się umówiły, żeby nas nastraszyć...
Obudziłam się wczoraj o 6 na siku, wracam do łóżka a mała nic. Prawy bok nic, lewy bok nic. Gmeram ją, zaczepiam - cisza. Zjadłam batonik, zrobiłam sobie kawę i czekam. W końcu mąż pyta co jest, a ja w płacz. I wyobraźcie sobie mąż zaczął dotykać brzucha, a mała jak mu zasadziła kopniaki raz za razem, to oczywiście wyszłam na panikarę, ale niedziele miałam już z głowy, bo non stop kontrolowałam czy mała się rusza. Strasznie to stresujące jest.

nie zazdroszczę przeżyć, mój też ma teraz takie akcji, dużo mniej się rusza
Cytat:
Napisane przez paryzanka84 Pokaż wiadomość
dla Szymka

witamy na najlepszym watku

ja mam 32 lata i tez czekam na pierwsze dziecko

Ja mam zamiar jesc normalnie i zaczne obserwowac, polozna uznala ze moge jesc wszystko, nawet pic alkohol, ale potem mam mleko spuscic.

ja tez wam dziewczyny wspolczuje, bo u mnie zadnych dolegliwosci

Masz talent

U mnie to samo, zadnych dolegliwosci. Nie spuchlam bo i zegarek i obraczka sa luzne, mieszcze sie w kazde buty, nie dretwieja mi rece, nie wstaje w nocy na siku, wysypiam sie, nie mam zadnych infekcji. Cala ciaza super

Uwielbiam pieski, sliczna mordka.

Dobra wiadomosc.

Temperatura w pokoju dziecka powinna wynoscic 19 C, przynajmniej tak mnie tutaj informowali.

Ja niestety na forum nie ponarzekam, bo nie mam na co Czuje sie swietnie, nic mi nie dolega, mala sie wierci. Od dwoch tygodni jestem na macierzynskim i kazdy dzien staram sie wykorzystac aktywnie, spedzam czas ze znajomymi, kompletuje wyprawke, duzo spaceruje.

Ja sie pewnie za szybko nie wypakuje, bo wszystko mocno trzyma. Moja mama pracowala do ostatniego dnia, mowila ze w pt byla jeszcze w pracy, a w sobote urodzila mojego brata. Dwie ciaze miala terminowe.
Wiec pewnie mam po niej ta aktywnosc i dobre samopoczucie. Tylko ze ona rodzila jak miala 22 lata, ja mam 32
brawo, tylko się cieszyć, ze tak fajnie przechodzisz ciązę
Cytat:
Napisane przez Megula91 Pokaż wiadomość
Dziewczyny... wygrałam dla małej sesje noworodkowa!

super, gratulacje
Cytat:
Napisane przez wontrubka Pokaż wiadomość
Natalka jest już z nami urodziła się o 22.15 przez cc, dostała 10 pkt, waży 3290g i ma 52cm i jest najsłodsza na świecie!!!! Teraz odpoczywamy, później napiszę Wam więcej! Jestem najszczęśliwszą na świecie! Dzięki dziewczyny za wsparcie i trzymam kciuki za Was

ogromne gratulacje, witamy Natalkę na świecie, duża dziewczynka

marticzka dzięki za info o olejku, zamówiłam

Ana
mam taką jedna koszulę z poprzedniego porodu co ciągle się guziki odpinają to pozaszywałam trochę dziurki i po problemie

właśnie się pierze ostatnie pranie pościelowe dla małego, jeszcze muszę przeprać gondolę, wyczyścić przewijak i wanienkę ale na razie natchnienia nie mam. Dzisiaj wizyta i zobaczymy czy coś sie szykuje bo w nocy bo sexach bardzo kuło mnie w bożenie, może coś się zaczyna dziać

"dwa serca jedno bicie, tylko Ty i Ja na całe życie"

Łukaszek
stokrotka24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-26, 09:22   #1686
adzik535
Raczkowanie

Wontrubka gratulacje!!!!
.
Wczoraj bylam na urodzinach u baci i nasluchalam się od ciotek ciążowych ☠☠☠☠☠☠☠ow: Brzuch mam spiczasty to na pewno chłopiec, który ważyć co najmniej 4 kg bedzie bo kto to widział ze brzuch taki wielki był jak jeszcze terminu nie ma nawet, zdecydowanie za nisko jest i góra dwa dni i urodze :P no i mam się wykurować ( mam katar i kaszel) bo " jak kobieta idzie rodzic to jedna noga w grobie jest a co dopiero jak ja jeszcze chora jestem" - to chyba juz restauracje na stype powinnam umawiać. Jezzzu jak ja uwielbiam tych wszechwiedzących ciotek sluchac

http://www.suwaczki.com/tickers/oar8rjjg3dwteton.png
adzik535 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-26, 09:31   #1687
ana909
Erudycja

Zołza mnie teraz straszy bo się nie rusza... a w nocy pierwszy raz tak mi dawała popalić, dwa razy mnie obudziła, bo tak waliła w Szyjke, że aż jeczalam... teraz pewnie odpoczywa po nocnym męczeniu matki
Stary 2016-09-26, 09:31   #1688
Megula91
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez styska1551 Pokaż wiadomość
Brawo Megula, gratulacje, super wierszyk
Mój brat jest kamerzysta, kameruje wesela, studniówki itp wiec ma tez dużo znajomych fotografów, a jeden jest naprawdę super i bardzo dobry znajomy mojego brata wiec dzisiaj albo jutro idę z nim na sesje brzuszkową, potem noworodkowa mi zrobi i oczywiście na chrzest go wezmę

Jak będziesz miała zdjęcia z sesji to się pochwal!

Cytat:
Napisane przez adzik535 Pokaż wiadomość
Wontrubka gratulacje!!!!
.
Wczoraj bylam na urodzinach u baci i nasluchalam się od ciotek ciążowych ☠☠☠☠☠☠☠ow: Brzuch mam spiczasty to na pewno chłopiec, który ważyć co najmniej 4 kg bedzie bo kto to widział ze brzuch taki wielki był jak jeszcze terminu nie ma nawet, zdecydowanie za nisko jest i góra dwa dni i urodze :P no i mam się wykurować ( mam katar i kaszel) bo " jak kobieta idzie rodzic to jedna noga w grobie jest a co dopiero jak ja jeszcze chora jestem" - to chyba juz restauracje na stype powinnam umawiać. Jezzzu jak ja uwielbiam tych wszechwiedzących ciotek sluchac
o jezuu... jak ja takie coś słyszę Adzik no to nie ma co trzeba szukać sali

26.11.2015

04.08.2017
Megula91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-26, 09:32   #1689
konwalia39
Wtajemniczenie

Mnie od wczoraj boli spojenie łonowe że nie umiem chodzić mały harcuje co mnie cieszy ale ja chodzę teraz jak jakaś krowa z rozszerzonymi nogami

Wontrubka gratulacje!
konwalia39 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-26, 09:37   #1690
ajike
Raczkowanie

Cytat:
Wontrubka gratulacje!!!!
.
Ja praktycznie codziennie muszę odpowiadać na pytanie ile przytyłam. W sumie to jest najważniejsze w ciąży . Jak odpowiadam zgodnie z prawdą, to tylko głowami kiwają i mówią "No, ja nie wiem... Ja w ciąży to przytyłam 25 kg a Ty tylko tyle. Ty się poradź lekarza co masz z tym zrobić. Na pewno za mało jesz. Musisz jeść więcej."
A wcale tak mało nie przytyłam. Teraz 35 t+5d i przytyłam całe 9 kg.

Mnie jeszcze jedna rzecz drażni. Każdy mówi, że jak się urodzi, to chętnie pomogą, bo to dużo pracy jest (w sumie to moje drugie dziecko, więc nie wiem dlaczego mnie każdy tak uświadamia), żeby tylko zadzwonić i powiedzieć czego mi trzeba. Ale żeby ktoś teraz zapytał czy w czymś mi nie pomóc, bo może jest mi ciężko i są rzeczy, które sprawiają mi trudność, to już niekoniecznie. Ech...

Szkoda, że nikt się nie zastanowi, że po porodzie nie będą sama z dzieckiem w domu tylko razem z mężem i będę miała pomoc na miejscu a teraz mąż w pracy i jestem sama.
ajike jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-26, 09:40   #1691
marta0o01
Rozeznanie

Wontrubka gratulacje!!
marta0o01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-26, 09:42   #1692
Ewula88
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez morrigan1986 Pokaż wiadomość
U mnie to samo, więc czytam książkę.
co czytasz? Poleć proszę jakiś fajny wciągający kryminał.
Własnie skończyłam Bondę- Pochłaniacz i mnie trochę rozczarowała.

Cytat:
Dziewczyny... wygrałam dla małej sesje noworodkowa!

super, gratulację i zazdroszczę!

Cytat:
Napisane przez WKasiarr Pokaż wiadomość
Ale super! Gratulacje!!

Szymek to mała przetwórnia: jedzenie kupa, kupa, jedzenie. A jadłby ile by fabryka dała, nie ma umiaru! Glukoza cały czas w normie, bilirubina idealna!

czyli coco dzambo i do przodu

Cytat:
Napisane przez megilla Pokaż wiadomość

Jakie macie szlafroki na oddział? Ja mam puchaty, ale nie wiem czy nie będzie za ciepły.
ja mam cienki,

Cytat:
Natalka jest już z nami urodziła się o 22.15 przez cc, dostała 10 pkt, waży 3290g i ma 52cm i jest najsłodsza na świecie!!!! Teraz odpoczywamy, później napiszę Wam więcej! Jestem najszczęśliwszą na świecie! Dzięki dziewczyny za wsparcie i trzymam kciuki za Was

gratulacje mamusiu !!

Dziś z rana urodziła moja koleżanka tydzień przed terminem, ale biedna 2 dni rodziła, na szczęście SN i wszystko ok
Ewula88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-26, 09:42   #1693
wontrubka
Wtajemniczenie

Dzięki dziewczyny trzymam mocno kciuki teraz za każdą z Was!!! W skrocie- męczyli mnie podobnie jak Kasię.. dostałam dwa cewniki, nie pomogły, na trzeci dzien oxy 5godz, po kolejnych 3 godz rozwarcie na 4cm. Skurcze mocne, regularne ale szło wytrzymać, kręciłam się na piłce kolejna oxy, kolejne godziny, skurcze słabe, brak postępu.. o 21.30 decyzja o cc, 22.15 usłyszałam najpiękniejszy dźwięk na świecie I'm so in love niunia załapała cycka od razu, popłynęły pierwsze kropelki więc się przytulalmy i cyckamy rana po cc boli, zaraz będą mnie pionizowac dziewczynki, pięknych szczęśliwych rozwiązań Wam życzę!!!

Edytowane przez wontrubka
Czas edycji: 2016-09-26 o 09:44
wontrubka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-26, 09:43   #1694
Skitka
Raczkowanie

Wontrubka gratulacje i dużo zdrówka dla Ciebie i Natalki
Skitka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-26, 10:03   #1695
marrticzka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Ewula88 Pokaż wiadomość
Co prawda nie do mnie,ale jeśli chodzi o kryminał to polecam "Umrzeć po raz drugi" Tess Gerritsen.😊

23.06.2010- NAJPIEKNIEJSZY DZIEŃ W NASZYM ŻYCIU

http://www.suwaczek.pl/cache/fa9b5ce760.png
marrticzka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-26, 10:04   #1696
Dominika6
Zadomowienie

Megula ale fajnie napisałaś tez bym Cie wybrała

Styska ja mam sesje brzuszkowa na środe zaplanowana do końca nie jestem przekonana i zaluje ze sie nie zapisałam troche wczesniej jak jeszcze taka wywalona nie byłam, ale chcemy miec z tz pamiątkę

Chorowitkom zycze zdrówka, a za wizytujące trzymam kciukasy

Adzik oddychaj :P takie 'ciotki dobre rady' to lepiej unikać w naszym stanie

Dominika6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-26, 10:07   #1697
słonik
Zakorzenienie

Cytat:
Wontrubka gratulacje!!!!
.
Umarłam ze śmiechu

Cytat:
Dzięki dziewczyny trzymam mocno kciuki teraz za każdą z Was!!! W skrocie- męczyli mnie podobnie jak Kasię.. dostałam dwa cewniki, nie pomogły, na trzeci dzien oxy 5godz, po kolejnych 3 godz rozwarcie na 4cm. Skurcze mocne, regularne ale szło wytrzymać, kręciłam się na piłce kolejna oxy, kolejne godziny, skurcze słabe, brak postępu.. o 21.30 decyzja o cc, 22.15 usłyszałam najpiękniejszy dźwięk na świecie I'm so in love niunia załapała cycka od razu, popłynęły pierwsze kropelki więc się przytulalmy i cyckamy rana po cc boli, zaraz będą mnie pionizowac dziewczynki, pięknych szczęśliwych rozwiązań Wam życzę!!!

Ojej to w 45 min od decyzji już było po Super, raz jeszcze gratuluję
słonik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-26, 10:08   #1698
morrigan1986
Wtajemniczenie

Cytat:
Tu nie pomogę, nie lubię kryminałów. Wczoraj skończyłam "O czym wiedziała Maisie" http://lubimyczytac.pl/ksiazka/14229...edziala-maisie I zastanawiam się co czytać teraz.

morrigan1986 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-26, 10:09   #1699
słonik
Zakorzenienie

Cytat:
Już Wam wszystko piszę

Był konkurs na FB organizowany przez Memum i Patrycję Koziatek. Można było wybrać sobie sesję: ciążową, noworodkową lub rodzinną (ze starszym dzieckiem). Trzeba było napisać do nich, dlaczego właśnie ja chce tą sesję wybgrać no to napisałam:

" Wybieram sesje dla maluszka
Który skradł już moje i narzeczonego serduszka
Jeszcze nienarodzonego, ale już bardzo kochanego
Nasza Alicja jeszcze malutka, na pewno śliczniutka
Prosimy o cyknięcia i o zrobienie Alusi zdjęcia "

Wczoraj było ogłoszenie wyników i wygrałam kontakt z fotografem już był, także sesję mamy zaplanowaną 23 października i udało mi się wynegocjować zdjęcia z rodzicami
Super wierszyk! Ja już się nie uzewnętrzniam w takich konkursach, bo co coś naskrobię to nigdy nic nie wygrywam :P
Stary 2016-09-26, 10:16   #1700
Lunus
Wtajemniczenie

Ja juz po zostały mi do terminu mniej niż dwa tygodnie a u mnie cisza i spokój. Pani mówiła ze luzik wiec juz sama nie wiem chyba grudzień jednak bedzie. Jutro idę do lekarza to go wypytam co i jak no bo Dominior to sie chyba wygłupia i czeka na koniec remontu.

Withi co masz za odkurzacz bo obiecałam znajomemu powiedzieć a pamietam ze poleciłaś.

Wontrubka - ale ci dobrze

Lunus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-26, 10:17   #1701
styska1551
Zadomowienie

Megula- pochwale pochwale tylko nie wiem czy prędzej nie urodzę niż zdjęcia dostanę

Ewula- ja polecam Stephena Kinga, uwielbiam go! Chyba większość jego książek przeczytałam

Dominika- ja tez chciałam wcześniej ale cieżko było złapać fotografa i termin :/ cieszę się ze wgl się udało :p mimo ze znajomy to ma napchane ludzi i jeszcze praca remont domu i tak się przesuwało.

Wontrubka- a jak ogólnie samopoczucie po cc? Ja się jakoś boje tego cc, naturalnego tez się boje, ale po naturalnym się szybciej do siebie dochodzi.

Stary 2016-09-26, 10:17   #1702
ana909
Erudycja

Ajike u mnie jest to samo! Tylko że to moje 1. Dziecko więc może rzeczywiście będzie ciężej niż to sobie wyobrażam. Ale na szczęście w domu mam większość rzeczy zrobionych, jedyne, co zostawiam na czas po porodzie to firanki z kuchni i mycie okien. To mogę robić pojedynczo, ewentualnie moja mama pod koniec października bierze urlop to może przyjechać i mi umyć kiedy będę bardzo zajęta córka

Mam takie pytanie, może któraś będzie znała odpowiedź, może nasza położna forumowa? Jeśli zdecyduję się jutro na wywołanie, a po oxy nie będzie postępu, mogę zrezygnować i wrócić wieczorem do domu? Czy będą mnie już trzymać aż urodzę, nie ważne czy sn, czy CC i ile będzie to trwało? Wg gina i jednego i drugiego powinnam szybko urodzić, no zje wiadomo jak to bywa. A nie chce bez potrzeby leżeć w szpitalu kilka dni...
Stary 2016-09-26, 10:27   #1703
Ewula88
Wtajemniczenie

Cytat:
Co prawda nie do mnie,ale jeśli chodzi o kryminał to polecam "Umrzeć po raz drugi" Tess Gerritsen.��
dzięki, brzmi ciekawie, ciekawe czy uda mi się ją dostać w bibliotece

Cytat:
Napisane przez morrigan1986 Pokaż wiadomość
Tu nie pomogę, nie lubię kryminałów. Wczoraj skończyłam "O czym wiedziała Maisie" http://lubimyczytac.pl/ksiazka/14229...edziala-maisie I zastanawiam się co czytać teraz.
oj to zupełnie nie moje klimaty

Cytat:
Megula- pochwale pochwale tylko nie wiem czy prędzej nie urodzę niż zdjęcia dostanę

Ewula- ja polecam Stephena Kinga, uwielbiam go! Chyba większość jego książek przeczytałam

wiesz, że nigdy nie czytałam jego książek? Chyba czas zacząć!

Dostałam książkę "Zanim się pojawiłeś" Jojo Moyes ale jakoś nie mam ochoty na nią. Czytałyście?

Jak ja wam zazdroszczę sesji brzuszkowych, mój mąż mówi nie, a samej nie chce iść. Co do sesji noworodkowej to się zdecyduje na pewno ale tak koło 3 tyg dopiero.
Ewula88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-26, 10:27   #1704
paryzanka84
Raczkowanie

Wontrubka gratulacje, a teraz życzę zebys szybko doszła do siebie i była juz z maleństwem w domu.

Ciekawe, ktora pierwsza urodzi SN?
paryzanka84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-26, 10:32   #1705
wontrubka
Wtajemniczenie

Cytat:

Dominika- ja tez chciałam wcześniej ale cieżko było złapać fotografa i termin :/ cieszę się ze wgl się udałomimo ze znajomy to ma napchane ludzi i jeszcze praca remont domu i tak się przesuwało.

Wontrubka- a jak ogólnie samopoczucie po cc? Ja się jakoś boje tego cc, naturalnego tez się boje, ale po naturalnym się szybciej do siebie dochodzi.

Słabo. Bardzo boli, jeszcze leżę, zaraz mają mnie stawiać. Najgorzej, że mojej kluski sama wziąć nie mogę ale liczę że to tylko parę dni i będzie coraz lepiej
Cytat:
Co prawda nie do mnie,ale jeśli chodzi o kryminał to polecam "Umrzeć po raz drugi" Tess Gerritsen.😊
Cytat:

wontrubka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-26, 10:34   #1706
morrigan1986
Wtajemniczenie

Cytat:
oj to zupełnie nie moje klimaty

wiesz, że nigdy nie czytałam jego książek? Chyba czas zacząć!

Dostałam książkę "Zanim się pojawiłeś" Jojo Moyes ale jakoś nie mam ochoty na nią. Czytałyście?
Chciałam przeczytać coś z "klasyki". A "Zanim się pojawiłeś" czytałam przed "O czym wiedziała Maisie". Bardzo mi się podobało, czytało się super.

morrigan1986 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-26, 10:34   #1707
withi_as
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ana909 Pokaż wiadomość
Mam takie pytanie, może któraś będzie znała odpowiedź, może nasza położna forumowa? Jeśli zdecyduję się jutro na wywołanie, a po oxy nie będzie postępu, mogę zrezygnować i wrócić wieczorem do domu? Czy będą mnie już trzymać aż urodzę, nie ważne czy sn, czy CC i ile będzie to trwało? Wg gina i jednego i drugiego powinnam szybko urodzić, no zje wiadomo jak to bywa. A nie chce bez potrzeby leżeć w szpitalu kilka dni...
Powiem Ci tak - po indukcji nikt Cię do domu nie wypuści. Jest to działanie zewnętrzne, nie jest to Twoja endogenna oksytocyna wydzielana naturalnie, więc muszą Cię obserwować. Jeżeli nie będzie postępu to będziesz pewnie czekała na albo kolejną indukcję, albo na skurcze, albo na inną decyzję.

Cytat:
Napisane przez Lunus Pokaż wiadomość
Withi co masz za odkurzacz bo obiecałam znajomemu powiedzieć a pamietam ze poleciłaś.
My mamy Neato Botvac d85 - największy przyjaciel naszego mieszkania, pracuje już u nas dzień w dzień prawie rok i nie wyobrażamy sobie bez niego życia
withi_as jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-26, 10:39   #1708
pearl126
Zadomowienie

Gratulacje dla rozpakowanej !

Wiecej nie mam co się wbić, u mnie nic sie nie dzieje - cierpliwie bede czekać na grudzień

pearl126 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-26, 10:42   #1709
styska1551
Zadomowienie

Wontrubka- o jej biedactwo :c moja bratowa wstaje np. 4h po cesarce i nic ją nie boli. Ja pewnie będę leżeć pół roku. A w środę chyba będę decydować czy SN czy CC. Jestem w wielkiej kropce :/

Ewula- ja gościa uwielbiam, uwielbiam myślec nad książka i myślec co autor brał zanim napisał a z lżejszej (dużo lżejszej) ale tez poruszającej (w tym ze w inny sposób) literatury polecam Jodie Picoult- nie wiem czy dobrze napisałam :p

Stary 2016-09-26, 10:45   #1710
słonik
Zakorzenienie

Cytat:

Dominika- ja tez chciałam wcześniej ale cieżko było złapać fotografa i termin :/ cieszę się ze wgl się udało :p mimo ze znajomy to ma napchane ludzi i jeszcze praca remont domu i tak się przesuwało.

Ja też się boję cc, ale z tym dochodzeniem do siebie to też nie ma reguły - wszystko zależy.
Moja przyjaciółka rodziła w zeszłym roku przez CC i po tygodniu już jako tako śmigała, a Jej siora 2 tygodnie później przez SN i mocno popękała, połóg trwał bite 6 tygodni i przez ten czas ani normalnie usiąść, nie goiło się, nie miała na nic siły, wszystko ciągnęło. Także nie ma co się nastawiać. Ja tam wierzę, że będzie dobrze tak czy tak
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości