|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1681 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Październikówki 2016 siedzą jak na szpilkach - pogaduchy cz. 4
Cytat:
![]() Wysłane z mojego SM-N910C przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#1682 |
|
Zadomowienie
|
Już Wam wszystko piszę
![]() Był konkurs na FB organizowany przez Memum i Patrycję Koziatek. Można było wybrać sobie sesję: ciążową, noworodkową lub rodzinną (ze starszym dzieckiem). Trzeba było napisać do nich, dlaczego właśnie ja chce tą sesję wybgrać no to napisałam:" Wybieram sesje dla maluszka Który skradł już moje i narzeczonego serduszka ![]() Jeszcze nienarodzonego, ale już bardzo kochanego ![]() Nasza Alicja jeszcze malutka, na pewno śliczniutka ![]() Prosimy o cyknięcia i o zrobienie Alusi zdjęcia "Wczoraj było ogłoszenie wyników i wygrałam kontakt z fotografem już był, także sesję mamy zaplanowaną 23 października i udało mi się wynegocjować zdjęcia z rodzicami
|
|
#1683 |
|
Erudycja
|
Megula ja takie ogłoszenia omijam bo zwykle nie wierzę że ktoś wygrywa
ale super że jednak się mylę. Marrticzka ja też liczę że jutro po ktg lekarz mnie zbada i bede już miała ładne rozwarcie i prawie że urodzę w 5 minut
|
#1684 |
|
Zadomowienie
|
Brawo Megula, gratulacje, super wierszyk
Mój brat jest kamerzysta, kameruje wesela, studniówki itp wiec ma tez dużo znajomych fotografów, a jeden jest naprawdę super i bardzo dobry znajomy mojego brata wiec dzisiaj albo jutro idę z nim na sesje brzuszkową, potem noworodkowa mi zrobi i oczywiście na chrzest go wezmę ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#1685 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() marticzka dzięki za info o olejku, zamówiłam Ana mam taką jedna koszulę z poprzedniego porodu co ciągle się guziki odpinają to pozaszywałam trochę dziurki i po problemie właśnie się pierze ostatnie pranie pościelowe dla małego, jeszcze muszę przeprać gondolę, wyczyścić przewijak i wanienkę ale na razie natchnienia nie mam. Dzisiaj wizyta i zobaczymy czy coś sie szykuje bo w nocy bo sexach bardzo kuło mnie w bożenie, może coś się zaczyna dziać
|
|
#1686 |
|
Raczkowanie
|
Wontrubka gratulacje!!!!
![]() . Wczoraj bylam na urodzinach u baci i nasluchalam się od ciotek ciążowych ☠☠☠☠☠☠☠ow: Brzuch mam spiczasty to na pewno chłopiec, który ważyć co najmniej 4 kg bedzie bo kto to widział ze brzuch taki wielki był jak jeszcze terminu nie ma nawet, zdecydowanie za nisko jest i góra dwa dni i urodze :P no i mam się wykurować ( mam katar i kaszel) bo " jak kobieta idzie rodzic to jedna noga w grobie jest a co dopiero jak ja jeszcze chora jestem" - to chyba juz restauracje na stype powinnam umawiać. Jezzzu jak ja uwielbiam tych wszechwiedzących ciotek sluchac
|
|
|
|
#1687 |
|
Erudycja
|
Zołza mnie teraz straszy bo się nie rusza... a w nocy pierwszy raz tak mi dawała popalić, dwa razy mnie obudziła, bo tak waliła w Szyjke, że aż jeczalam... teraz pewnie odpoczywa po nocnym męczeniu matki
|
#1688 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Adzik no to nie ma co trzeba szukać sali
|
|
|
#1689 |
|
Wtajemniczenie
|
Mnie od wczoraj boli spojenie łonowe że nie umiem chodzić
mały harcuje co mnie cieszy ale ja chodzę teraz jak jakaś krowa z rozszerzonymi nogami ![]() Wontrubka gratulacje! |
|
|
|
#1690 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A wcale tak mało nie przytyłam. Teraz 35 t+5d i przytyłam całe 9 kg. Mnie jeszcze jedna rzecz drażni. Każdy mówi, że jak się urodzi, to chętnie pomogą, bo to dużo pracy jest (w sumie to moje drugie dziecko, więc nie wiem dlaczego mnie każdy tak uświadamia), żeby tylko zadzwonić i powiedzieć czego mi trzeba. Ale żeby ktoś teraz zapytał czy w czymś mi nie pomóc, bo może jest mi ciężko i są rzeczy, które sprawiają mi trudność, to już niekoniecznie. Ech... Szkoda, że nikt się nie zastanowi, że po porodzie nie będą sama z dzieckiem w domu tylko razem z mężem i będę miała pomoc na miejscu a teraz mąż w pracy i jestem sama. |
|
|
|
|
#1691 |
|
Rozeznanie
|
Wontrubka gratulacje!!
|
|
|
|
#1692 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
co czytasz? Poleć proszę jakiś fajny wciągający kryminał.
Własnie skończyłam Bondę- Pochłaniacz i mnie trochę rozczarowała. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Dziś z rana urodziła moja koleżanka tydzień przed terminem, ale biedna 2 dni rodziła, na szczęście SN i wszystko ok
|
|
#1693 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzięki dziewczyny
trzymam mocno kciuki teraz za każdą z Was!!! W skrocie- męczyli mnie podobnie jak Kasię.. dostałam dwa cewniki, nie pomogły, na trzeci dzien oxy 5godz, po kolejnych 3 godz rozwarcie na 4cm. Skurcze mocne, regularne ale szło wytrzymać, kręciłam się na piłce kolejna oxy, kolejne godziny, skurcze słabe, brak postępu.. o 21.30 decyzja o cc, 22.15 usłyszałam najpiękniejszy dźwięk na świecie I'm so in love niunia załapała cycka od razu, popłynęły pierwsze kropelki więc się przytulalmy i cyckamy rana po cc boli, zaraz będą mnie pionizowac dziewczynki, pięknych szczęśliwych rozwiązań Wam życzę!!! ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Zacznij. Reszta pójdzie łatwo Edytowane przez wontrubka Czas edycji: 2016-09-26 o 09:44 |
|
|
|
#1694 |
|
Raczkowanie
|
Wontrubka gratulacje i dużo zdrówka dla Ciebie i Natalki
|
|
|
|
#1695 |
|
Zadomowienie
|
Co prawda nie do mnie,ale jeśli chodzi o kryminał to polecam "Umrzeć po raz drugi" Tess Gerritsen.😊
|
#1696 |
|
Zadomowienie
|
Megula ale fajnie napisałaś
tez bym Cie wybrała Styska ja mam sesje brzuszkowa na środe zaplanowana do końca nie jestem przekonana i zaluje ze sie nie zapisałam troche wczesniej jak jeszcze taka wywalona nie byłam, ale chcemy miec z tz pamiątkę Chorowitkom zycze zdrówka, a za wizytujące trzymam kciukasy Adzik oddychaj :P takie 'ciotki dobre rady' to lepiej unikać w naszym stanie Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#1697 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Super, raz jeszcze gratuluję
|
||
|
|
|
#1698 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1699 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja już się nie uzewnętrzniam w takich konkursach, bo co coś naskrobię to nigdy nic nie wygrywam :P
|
|
|
|
|
#1700 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja juz po zostały mi do terminu mniej niż dwa tygodnie a u mnie cisza i spokój. Pani mówiła ze luzik wiec juz sama nie wiem chyba grudzień jednak bedzie. Jutro idę do lekarza to go wypytam co i jak no bo Dominior to sie chyba wygłupia i czeka na koniec remontu.
Withi co masz za odkurzacz bo obiecałam znajomemu powiedzieć a pamietam ze poleciłaś. Wontrubka - ale ci dobrze ![]() ![]() ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
|
#1701 |
|
Zadomowienie
|
Megula- pochwale pochwale tylko nie wiem czy prędzej nie urodzę niż zdjęcia dostanę
![]() Ewula- ja polecam Stephena Kinga, uwielbiam go! Chyba większość jego książek przeczytałam ![]() Dominika- ja tez chciałam wcześniej ale cieżko było złapać fotografa i termin :/ cieszę się ze wgl się udało :p mimo ze znajomy to ma napchane ludzi i jeszcze praca remont domu i tak się przesuwało. Wontrubka- a jak ogólnie samopoczucie po cc? Ja się jakoś boje tego cc, naturalnego tez się boje, ale po naturalnym się szybciej do siebie dochodzi. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#1702 |
|
Erudycja
|
Ajike u mnie jest to samo! Tylko że to moje 1. Dziecko więc może rzeczywiście będzie ciężej niż to sobie wyobrażam. Ale na szczęście w domu mam większość rzeczy zrobionych, jedyne, co zostawiam na czas po porodzie to firanki z kuchni i mycie okien. To mogę robić pojedynczo, ewentualnie moja mama pod koniec października bierze urlop to może przyjechać i mi umyć kiedy będę bardzo zajęta córka
![]() Mam takie pytanie, może któraś będzie znała odpowiedź, może nasza położna forumowa? Jeśli zdecyduję się jutro na wywołanie, a po oxy nie będzie postępu, mogę zrezygnować i wrócić wieczorem do domu? Czy będą mnie już trzymać aż urodzę, nie ważne czy sn, czy CC i ile będzie to trwało? Wg gina i jednego i drugiego powinnam szybko urodzić, no zje wiadomo jak to bywa. A nie chce bez potrzeby leżeć w szpitalu kilka dni...
|
#1703 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Dostałam książkę "Zanim się pojawiłeś" Jojo Moyes ale jakoś nie mam ochoty na nią. Czytałyście? Jak ja wam zazdroszczę sesji brzuszkowych, mój mąż mówi nie, a samej nie chce iść. Co do sesji noworodkowej to się zdecyduje na pewno ale tak koło 3 tyg dopiero.
|
|
#1704 |
|
Raczkowanie
|
Wontrubka gratulacje, a teraz życzę zebys szybko doszła do siebie i była juz z maleństwem w domu.
Ciekawe, ktora pierwsza urodzi SN? |
|
|
|
#1705 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale liczę że to tylko parę dni i będzie coraz lepiej![]() Cytat:
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#1706 |
|
Wtajemniczenie
|
Chciałam przeczytać coś z "klasyki". A "Zanim się pojawiłeś" czytałam przed "O czym wiedziała Maisie". Bardzo mi się podobało, czytało się super.
|
|
|
|
#1707 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#1708 |
|
Zadomowienie
|
Gratulacje dla rozpakowanej !
Wiecej nie mam co się wbić, u mnie nic sie nie dzieje - cierpliwie bede czekać na grudzień
|
#1709 |
|
Zadomowienie
|
Wontrubka- o jej biedactwo :c moja bratowa wstaje np. 4h po cesarce i nic ją nie boli. Ja pewnie będę leżeć pół roku. A w środę chyba będę decydować czy SN czy CC. Jestem w wielkiej kropce :/
Ewula- ja gościa uwielbiam, uwielbiam myślec nad książka i myślec co autor brał zanim napisał a z lżejszej (dużo lżejszej) ale tez poruszającej (w tym ze w inny sposób) literatury polecam Jodie Picoult- nie wiem czy dobrze napisałam :pWysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#1710 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja przyjaciółka rodziła w zeszłym roku przez CC i po tygodniu już jako tako śmigała, a Jej siora 2 tygodnie później przez SN i mocno popękała, połóg trwał bite 6 tygodni i przez ten czas ani normalnie usiąść, nie goiło się, nie miała na nic siły, wszystko ciągnęło. Także nie ma co się nastawiać. Ja tam wierzę, że będzie dobrze tak czy tak
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:57.

"
kontakt z fotografem już był, także sesję mamy zaplanowaną 23 października i udało mi się wynegocjować zdjęcia z rodzicami
26.11.2015
04.08.2017
ale super że jednak się mylę. 
dla Szymka

mały harcuje co mnie cieszy ale ja chodzę teraz jak jakaś krowa z rozszerzonymi nogami