|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#511 |
Zakorzenienie
|
Dot.: WYPADAJĄCE WŁOSY- kontynuacja
Mój brak zaufania, nie poparty niczym...
![]() Recenzje ma dobre i chwalą sobie, ale znam moje włosy, jakoś im coś bardziej wyszukanego tym gorzej. Zresztą nic w nim nie widzę rewelacyjnego co miałoby wspomóc moje włosy i będę kręcić wcierki na naturalnych składnikach. Oczywiście możesz spróbować, i nie sugerować się moją opinią, bo jest ona tylko wytworem mojej wyobraźni ![]() Już Ci kiedyś pisałam, że jest ta kuracja na placu na Woli, nie byłaś?? A jeśli chodzi o porównywanie włosów do zdjęć z okresu ich szczytowej formy, to też ostatnio przeżyłam załamkę....ehhhh No, ale na razie walczę i jestem pozytywnie nastawiona, a to już podobno połowa sukcesu... ![]()
#512 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Mi juz tak strasznie nie leca..ale wiem co znaczy sedziec nad wanna i wrecz płakac widzac biedne włosy w blokujace kratke odpływu... ![]() aaa jeszcz ejedno pytanko... wiem, ze któras z wiazażnek to pisała, ale jakos nie moge sie doszukac...mianowicie czy oleje jojoba dobrz ewpływa na cebulki włosowe i wypadanie włosów??? z góry dzieki za odp Edytowane przez madzienka001 Czas edycji: 2008-02-12 o 14:54 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#513 |
Wtajemniczenie
|
![]()
Tak jojoba, do tego olejki eteryczne np. rozmaryn, tymianek, lawenda, kilka kropli oliwy z oliwek
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#514 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#515 |
Raczkowanie
|
kupiłam dzisiaj biostyminę i za bardzo nie wiem jak się zabrać do tematu - raz czytam na LU, że można samą wcierać, gdzie indziej u nas piszą, że z alkoholem (bo z wodami brzozowymi i pokrzywowymi), a to mi się wydaje dziwne, bo to by było więcej alkoholu niż aloesu z biostyminy. czy za dużo alkoholu nie zniweluje dobrego działania aloesu?
napiszcie mi coś konstruktywnego, bo zwariuję ![]()
#516 |
Raczkowanie
|
dziewczyny stosowałyscie moze serie nisim?
chciałam sobie kupic cos z tej firmy |
![]() ![]() |
![]() |
#517 |
Zakorzenienie
|
Poszukaj postów Tulipanny, z tego co pamiętam, to ona używała całej serii(a przynajmniej części
![]()
#518 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#519 |
Zakorzenienie
|
raus ja biostyminę dolewam do ziół, których używam do wcierek, takich parzonych, nie tych gotowych z alkoholem
![]() Ale jeśli używasz tych wód z alkoholem też możesz dodać do nich biostyminę. Zresztą możesz ją dać do wszystkich wcierek które stosujesz ![]()
#520 |
Zakorzenienie
|
![]()
Tzw. leń
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#521 |
Raczkowanie
|
![]()
Hej dziewczyny, prosze o pomoc. Byla kiedys tu podawana lista wszystkich badan jakie mozna zrobic w zwiazku z wypadaniem wlosów. Ta lista chyba w pierwszym wątku się pojawiła nie w tym. Przeszukiwalam tamten watek, no ale na zapytanie "badania" strasznie duzo odpowiedzi wyszlo i musialam jeszcze je przeszukiwac i tak sie męcze juz od pol godziny i nie moge znalesc
![]() ![]()
#522 |
Zakorzenienie
|
Baudolina zaraz Ci wyślę PW, bo ta lista krążyła już tak wiele razy, że nie ma sensu wklejać jej po raz kolejny
![]()
#523 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#524 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#525 |
Przyczajenie
|
virka czy ja tez moglabym prosic o ta liste na pw?
![]() po raz kolejny zaczynam pracowac nad moimi wlosami, ale teraz skupiam sie nie na zmniejszeniu wypadania ale zageszczeniu tego co juz mam ![]() powiem wam ze u mnie koszmar z wypadaniem - cale garscie wlosow szly i przy myciu i przy kazdym przejechaniu reka - byl spowodowan tabletkami anty.. o czym sie przekonalam dopiero po ich odstawieniu - po kilku latach brania.. mialam lepsze paznokcie niz obecnie ale za to wlosow tak malo ze jak patrze na zdjecia to nie moge uwierzyc :/ od sierpnia nie biore, pare miesiecy trwalo zanim wszystko mi sie unormowalo, pomine to jakie potworne problemy mialam z cera, wlosami, okresem i w ogole, ale od grudnia wszystko idzie w coraz lepszym kierunku ![]() wszyscy sie pytaja co zrobilam z wlosami, ze teraz mam ich tyle i ogolnie swietnie wygladam ![]() ![]() wczesniej nic mi na wlosy nie pomagalo, sypaly sie i koniec, wiec jestem ciekawa jak teraz wplynie na nie stosowanie chociazby waxu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#526 |
Raczkowanie
|
Truskilla czyli niepolecasz mi isć za rade mojego lekarza? (patrz moj post troche powyzej)
#527 |
Zakorzenienie
|
![]()
Sposoby na wypadające włosy z książki Domowa Apteka
![]() ![]() ![]() Cebula na porost włosów Wystarczy przepołowić cebulę i masować jedną połówką skórę głowy przez 10-15 minut. Potem umyć włosy łagodnym szamponem o neutralnym odczynie pH. Leki homeopatyczne Polecają ten lek: http://www.sklep.aptekacalodobowa.pl...enie-1703.html Ktoś może już miał z nim styczność ![]() Olejek z drzewa herbacianego Masaż: Kilka kropli czystego olejku herbacianego wetrzeć w skóre głowy. Pobudza to porost włosów. Okład: Zmieszać 50 ml oliwy z oliwek albo oleju z awokado i 25 kropli olejki z drzewa herbacianego. Podgrzać nieco tą mieszankę w kąpieli wodnej i wmasować podgrzany olej w skóre głowy. Owinąć skórę głowy ręcznikiem i pozostawić na godzinę. Płukanie: Do ostatniego płukania po myciu włosów dodać kilka kropli czystego olejku z drzewa herbacianego. |
![]() ![]() |
![]() |
#528 |
Wtajemniczenie
|
![]()
Nie wolno używać samych olejków eterycznych na skórę, nie ważne czy jest to skóra głowy czy twarz!!! Stężenie substancji aktywnych w takich olejkach jest tak duże, że można sobie podrażnić, a nawet poparzyć skórę. Lepiej wymieszać olejek np. z jakąś ziołową nalewką albo oliwą z oliwek, biostyminą
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#529 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#530 |
Wtajemniczenie
|
![]()
Błędy się czasem zdarzają, olejek eteryczny z drzewa herbacianego działa genialnie na łupież i inne choroby skóry (też twarz). Ma zdolonośc likwidowania, zdaje sie, ok. 95%szkodliwych drobnoustrojów
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#531 |
The Pink Power Mołderajtor
|
Kobietki, olejek herbaciany jest chyba wyjątkiem od olejków eterycznych, znalazłam informację:
"Olejek herbaciany wcierany w skórę powoduje rozgrzanie, usprawnienie krążenia, zahamowanie wydzielania łoju, odkażenie. Przy wcieraniu w obolałe stawy i mięśnie daje efekt przeciwbólowy i przeciwzapalny. Można więc go stosować przy bólach stawów, nerwobólach i bólach mięśni, ponadto do masaży przy kontuzjach. Nawet nierozcieńczony nie powoduje oparzenia skóry. Można go jednak rozcieńczać olejem winogronowym lub migdałowym w proporcji 1:1. Niższe stężenia nie mają już tak skutecznego działania." za: http://luskiewnik.strefa.pl/stymulat...w/pages/p6.htm I jeszcze jeden fajny link o olejkach plus różne ciekawe i proste receptury: http://www.parazyt.gower.pl/oleum2003.htm |
![]() ![]() |
![]() |
#532 |
Zakorzenienie
|
Jak to jest z tymi olejkami Mario? Wszystkie trzeba stosować na nośniku, czy nie? Bo gdzieś wyczytałam (chyba stronka Różańskiego) że np. olejek lawendowy mozna stosować bez rozcieńczenia. Czyżby też błąd w druku?
BTW: u mnie przy pojedyńczych krostkach lepiej sprawdza się właśnie lawenda
#533 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Ja Diane brałam 4 miesiące, więcej nie dałam rady i zmieniłam na tabletki z mniejszą dawką hormonów, niestety niewiele wiedziałam udając się do ginekologa po raz pierwszy - zależało mi na antykoncepcji, a lekarka bez badań - tylko na podstawie tego co jej powiedziałam - że mam okropne miesiączki, i z tego co ona zobaczyła - że mam jakieś nadmierne owłosienie przepisała mi Diane. Żałuję że w ogóle zaczęłam ją brac, jak się okazało poziom hormonów miałam w normie. Skontaktuj się lepiej z innym lekarzem, zdecydowanie odradzam Ci branie się za te tabletki i to jeszcze właśnie za Diane. Niestety nawet jeśli powiedzmy zaczełabyś brać jak moja kumpela która miała złe wyniki hormonów to miała piękną cerę i lśniące włosy tylko wtedy gdy brała tabletki, po odstawieniu było jeszcze gorzej niż wcześniej i w sumie rok u niej trwało zanim to wszystko jakoś powróciło do normy. Także zastanów się nad tym. Jeśli u Ciebie jest wszystko ok pod względem hormonów nie daj się skusić na tabletki, bo niestety koszmarem jest czas po ich odstawieniu, mi niewiele brakowało a wróciłabym do tabletek bo psychicznie byłam załamana swoim wyglądem. Mówisz że nikt nie ma pomysłu dlaczego Ci włosy wypadają, a przyjrzałaś się swojej diecie? Próbowałaś np pić codziennie siemię lniane?? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#534 | |
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() ![]() Jeśli masz wszystko w normie nawet nie zaczynaj - nie ma co truć się hormonami ![]() ![]() ![]() A poziom testosteronu masz w normie ![]() To jak jest z tym olejkiem herbacianym ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#535 |
The Pink Power Mołderajtor
|
Wizaż jak zwykle skarbnicą wiedzy
![]() https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...jek+herbaciany Dla wszelkiej pewności można go rozcieńczyć, albo zrobić próbę na małej powierzchni. A co tabletek anty, to jest naprawdę bardzo, bardzo indywidualna sprawa. Ja nie miałam z tym absolutnie żadnych problemów, wręcz przeciwnie, bo zauważalnie poprawila mi się cera. Teraz mam przerwę, ale mój organizm absolutnie nie szaleje, zero powikłań. A tabletki również miałam dobrane bez dodatkowych badań. Wiadomo, że najlepszym sposobem jest brak ingerencji w gospodarkę hormonalną, natomiast nie da się przewidzieć reakcji organizmu na nowy czynnik i jednoznacznie określić, że na pewno będzie negatywny. |
![]() ![]() |
![]() |
#536 |
Zadomowienie
|
Hey, pozwolicie, że przyłączę się do dyskusji
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#537 | ||
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Picie pokrzywy ogólnie wzmacnia włosy, ale cudów się po tym nie spodziewaj. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#538 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#539 | |
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Kupiłam dziś tą kuracje wzmacniającą Joanny Rzepa ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#540 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:46.