|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1741 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Październikówki 2016 siedzą jak na szpilkach - pogaduchy cz. 4
Cytat:
|
|
#1742 | |
|
Erudycja
|
Cytat:
Chyba masz rację, zamiast tyle myśleć i się denerwować zaufam dwóm dobrym lekarzom.
|
|
#1743 |
|
Zadomowienie
|
Withi właśnie oglądałam Twój blog! Ty też powinnaś mieć zakaz pokazywania swoich zdjęć w ciąży! Wyglądasz pięknie!
A co do witamin ja biorę cały czas
|
|
#1744 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Kupiłam sobie olej lniany, ale piję 2-3 razy w tygodniu...
|
||
|
|
|
#1745 |
|
Rozeznanie
|
Ja biorę femibion 2 i 1 magnez dziennie tak dla zużycia opakowania a dodatkowo co 2 dni żelazo tez by zużyć opakowanie bo mi podroslo do normy ostatnio.
|
|
|
|
#1746 |
|
Zakorzenienie
|
Z tymi rybami to na dwoje babka wrózyła, bo niby takie zdrowe, ale mają tez sporo metali ciężkich. Więc nie można z nimi przesadzić.
Biorę tardyferon i vitaminer prenatal z kapsułkami dha. Ostatnio zapominam i biorę witaminy średnio co drugi dzień. |
|
|
|
#1747 | |
|
Rozeznanie
|
Wontrubka gratulacje!
Ale tylko w Europie byłego bloku wschodniego Tu była mowa o Francji... W całej zachodniej części Europy pierwsze szczepienie jest między 1-3 miesiącem życia! Cytat:
Pocieszające jest to, że człowiek się to tego aromatu przyzwyczaja i po jakimś czasie nie zwraca się już uwagi!
https://www.suwaczki.com/tickers/f2w3rjjgd9bgm22r.png Edytowane przez AneczkaJ Czas edycji: 2016-09-26 o 12:21 |
|
|
|
|
#1748 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ok Dziewczyny dzięki za odpowiedź! Mi zostało trochę Femibionu 2 i szczerze, już mam dość codziennej porcji kapsułek, czuję się jak staruszka. Ale w takim razie dokończę to opakowanie. Poza tym biorę magnez, no-spę max i Chela Ferr - też wykańczam, bo morfa już w normie ![]() Megilla nie boli Cię brzuch po Tardyferonie? Pamiętam że ja umierałam po każdej jednej tabletce ![]() Cytat:
Każde dziecko to inna istota, rosnąca indywidualnie. Statystyki są zawsze różne i naprawdę nie ma sensu brać ich pod uwagę. Mój lekarz powiedział mi tak: dziecko najwięcej przybiera w okresie 33-37 hbd, po 37 tygodniu następuje przestój. I dodał, że może a nuż moja Kluska 'najadła' się na zapas i wcale nie będzie przybierała w tym okresie, na co liczę mocno. Dodatkowo błąd pomiarowy nawet do 400-500g. Będzie dobrze Idę jutro na spotkanie z położną środowiskową to poproszę żeby mi machnęła wymiary miednicy. Liczę na to że trochę się rozeszła w trakcie ciąży, na studiach jak sobie mierzyłyśmy to miałam taką na granicy. Zresztą, na wiele rzeczy liczę - że Mała jest długa i waga się rozłoży, że wystąpił SOLIDNY błąd pomiarowy, że urodzi się w 38hbd, że urodzę ją do wody a woda mnie tak rozluźni że nawet nie poczuję i tak dalej ... i tak dalej
|
||
|
|
|
#1749 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale fakt że w ciąży dbam o diete a przed ciążą nie dbałam bo miałam niedowage i jadłam sobie wszystko co popadnie a i tak nie tyłam. A w ciąży tyje jak szalona i musze uważać na to co jem
|
|
|
|
|
#1750 | |
|
Erudycja
|
Cytat:
Liczę że moje 3500g będzie jednak chudsze i tak jak mówisz, długie w dodatku że po pierwszym ml oxy poród zacznie się bardzo szybko i nawet nie będę pamiętać tego bólu, bo zaraz będzie po wszystkim a najbardziej, że jutro na ktg okaże się że skurcze są! I to ładne, tylko ja ich nie czuję.I wcale nie zdziwie się, że w momencie jak dostanę córkę na brzuchu to o wszystkim zapomnę. Podejrzewam że rozpłaczę się że szczęścia jeszcze bardziej niż na tym filmiku dzisiaj. Ja teraz biorę feminovit + dha i będę go brać po porodzie. Tardyferon teraz lykam co drugi dzień, bo morfologie mam super, lepsza niż kiedykolwiek.
|
|
#1751 |
|
Zadomowienie
|
Październikówki 2016 siedzą jak na szpilkach - pogaduchy cz. 4
Ana, czytam z zaangażowaniem co piszesz i zastanawiam sie co ja bym zrobiła w Twojej sytuacji (a wiem,ze czasem tez mogę sie w takiej znalezc). Dzis na Twoim miejscu pomylabym te okna, które masz zaplanowane na czas "po porodzie", poszłabym na konkretny, długi spacer, przytulanki z mężem, a na koniec dnia długa, ciepła kąpiel wraz z masazem brodawek - bardzo łatwo w ten sposób pobudzić naturalna oksytocynę. Jeśli nawet w minimalnym stopniu sie nie ruszy chyba nie zdecydowałbym sie jeszcze na wywołanie...
Edytowane przez pearl126 Czas edycji: 2016-09-26 o 12:45 |
|
|
|
#1752 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Jak tam laktacja, bo rozumiem, że Natalka już się do cyca garnie Ewula88 mi się książka "Zanim się pojawiłeś" bardzo się podobała, ale to pewnie zależy w jakich gustujesz... Jak dla mnie bardziej obyczajowa niż romans
|
|
|
|
|
#1753 |
|
Raczkowanie
|
Hej
Nieśmiało i ja pragnę dołączyć do Waszego grona. Co prawda termin mam na wrzesień, ale już się przeterminowałam i mam nadzieję, że jutro zostawią mnie w szpitalu na wywołanie. Na razie będę więcej podczytywać, bo ja z tych mniej udzielających się Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1754 |
|
Zadomowienie
|
Mi niedawno,ok.tydzień temu , skończyły się i witaminy i żelazo.od tamtej pory nic nie biorę poza vit.D3 w dawce 2000 jm. Poza tym pije codziennie koktajle witaminowe,np.kiwi,grapef ruit,cytryna,natka pietruszki,burak,jarmuz etc. Myślę,że są nawet lepsze od suplementow😊
Pearl,ja też bym zrobiła tak,jak napisałaś.Mi gin powiedział,że sztuczne wywoływanie nie jest wskazane,szczególnie z takich powodów,jak brak męża w określonym czasie itp.,ponieważ mimo iż narządy dziecka są w pełni ukształtowane to nawet te kilka dni dłuższego pobytu w brzuchu są nieocenione dla procesu neurogenezy u dziecka.Poza tym organizm powinien być najpierw pobudzony naturalna oksytocyna,by dobrze zareagował na tę z kroplówki. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
"Skoro i tak trafię do piekła, to po drodze mogę zaszaleć" ![]() 23.06.2010- NAJPIEKNIEJSZY DZIEŃ W NASZYM ŻYCIU ![]() http://www.suwaczek.pl/cache/fa9b5ce760.png Edytowane przez marrticzka Czas edycji: 2016-09-26 o 13:08 |
|
|
|
#1755 |
|
Zakorzenienie
|
Ana co do wywoływania to lekarzem nie jestem ale po swoich doświadczeniach bym nie szła. Lepiej jeszcze poczekać bo oxy na prawdę daje w kość (przynajmniej mi dało). Skurcze są okropnie bolące, koleżanki które rodziły bez wywoływania mówiły, ze ich były znośne. Chociaż może to ja mam taki niski próg bólu. U mnie poszło szybko bo zabrali się za mnie rano, o 11 zaczęłam mieć zabójcze skurcze a o 16,45 już mały był na świecie, więc może jak Twój organizm gotowy to i Tobie poszło by szybko. Ciężko coś doradzić, może faktycznie trzeba lekarzom zaufać. A jeszcze samo "rodzenie" u mnie trwało z 20 minut i nie było już tak straszne jak pierwsza faza porodu, więc nawet jakby Twoja malutka była duża to mniej czasu byś cierpiała niż przy skurczach wywołanych.
|
#1756 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie boli mnie brzuch. Czasem mam biegunkę, ale poza tym jest ok. Hemoglobina podniosła mi się już do normalnego poziomu, ale musze jeszcze popracowac nad hematokrytem A jakie żelazo Ty bierzesz?Ja widzę na oko, że mam szerszy tyłek. Zresztą nie tylko ja zauważyłam. Ciekawa jestem, czy moja miednica jest wystarczająco szeroka. Cytat:
Fajnie, że wyrobiłaś sobie dobre nawyki. U mnie tak różnie. Czasem pozwolę sobie na słodycze albo fast fooda, ale staraam się jeść zróżnicowane domowe jedzonko. Apropo, dzisiaj zrobiłam zupę 'krabową' z surimi. Wyszła całkiem spoko. Przepis mega prosty, więc wklejam, jakby komuś brakło weny ![]() http://forum.chinskieprzepisy.pl/Wat...wa-z-surimi_24 Cytat:
Napiszesz coś więcej o sobie? Przerzuciłam się dzisiaj z normalnego noża na nóż szefa kuchni i nie skończyło się do dobrze. Lekko najechałam sobie na palec i krwawię jak wieprz. Muszę nabrać do tego noża respektu
|
|||
|
|
|
#1757 |
|
Rozeznanie
|
No właśnie mi się to trochę dziwne wydaję. Można tak w ogóle wywoływać poród bez powodu?
Stokrotka to chyba nie chodzi o próg bólu. Ja nie jestem jakaś super wytrzymała a tak konkretnie bolało mnie może pól godziny góra godzina I fazy |
|
|
|
#1758 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
napisz kilka słów o sobie: na kiedy miałaś termin, spodziewasz się córeczki czy synka itp. No i trzymam kciuki za Ciebie i Maleństwo ![]() ana909 może faktycznie spróbuj jeszcze dziś jakiś naturalnym metod na wywołanie? Skoro te szpitalne - jak na razie piszą dziewczyny - są takie męczące i często kończą się i tak cesarką? Aaaa wiesz, śniło mi się dziś, że urodziłaś
|
|
|
|
|
#1759 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Teraz dokończę to opakowanie, które mam i już nie kupuję. Do końca ciąży będę piła te moje koktajle i powinno być ok
|
|
|
|
|
#1760 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dołożyłam też ryby,których wczesniej też nie jadłam, wiadomo owoce,warzywa.... Zanim zaszłam w ciąże jadlam same fast foody,słodycze tonami itd (miałam siano w głowie,uważałam że skoro mam niedowagę to po co mi jakieś zdrowe jedzenie) Tak jak pisałam wyniki mi się bardzooooooo poprawiły,ale waga rośnie jak szalona mimo ze tak dbam o diete
|
|
|
|
|
#1761 |
|
Zakorzenienie
|
konwalia, nie patrz teraz na wagę, bo to nie tłuszcz tylko głównie dziecko, osprzęt i zatrzymana woda. A ile kg masz do przodu? chyba, że nie chcesz o tym gadac
Ja na wizycie w zeszły piątek miałam 11+
|
|
|
|
#1762 |
|
Raczkowanie
|
A w ogóle to podzielę się z Wami tym co wczoraj teściowa mi opowiadała, wiecie z serii "inne pokolenie"...Przyjechali wczoraj do nas na kawę, no i wiadomo zaczęliśmy rozmawiać też o mojej ciąży i samopoczuciu. Ja wspomniałam, że położyłam się spać po obiedzie, bo byłam taka wymęczona i nieprzytomna. A teściowa mi na to coś w tym stylu: "Jak wy dzisiaj - ciężarne w sensie - macie dobrze. Jesteście na zwolnieniu, nie pracujecie, możecie odpoczywać itd. Ja jak byłam w ciąży to do ostatniego dnia musiałam na sianokosach robić... A jeszcze kiedyś, to kobiety ciężarne na wsiach jak były wykopki, to szły urodzić dziecko do domu, owinęły je, zostawiały i wracały na pole dokończyć pracę...." Sama nie wiem, śmiać się czy płakać słysząc coś takiego? Mój tż skwitował to krótko: "Taaa, i pewnie następnego dnia brały tego noworodka na pole, żeby im te ziemniaki pomagał zbierać"
|
|
|
|
#1763 |
|
Wtajemniczenie
|
ja polecam koktajl ze szpinaku, awokado, kiwi i banana, do tego sok pomaranczowy i nasiona chia
![]() Ja się ostatnio zajadam pizza albo chipsami weszłam dziś na wagę. +11
|
#1764 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Raczej oxy idzie ze wskazania, często po terminie (ale też nie we wszystkich szpitalach). U Ani ma być niby duże dziecko, ale to też żadne wskazanie. Próg bólu też robi swoje, aczkolwiek tak jak pisałam - im mniej interwencji medycznych, im więcej natury i manewrów z nią zgodnych (choćby pionizacja, pozycje wertykalne, relaks, masaż brodawek, zapewniony komfort psychiczny, cisza itd) tym lepiej. Jest coś takiego jak triada Reada, czasami obserwowana, która składa się z lęku, napięcia i bólu. Jeżeli wystąpi lęk (np z niewiedzy), wytwarza on napięcie prowadzące do niedotlenienia tkanek, a to prowadzi do bólu - całość się zapętla tworząc błędne koło. Ważne żeby wprowadzić odwrócenie tej triady, które składa się z koncentracji, co zmniejsza doznania bólowe po których następuje odprężenie (i tu np można obserwować pacjentki, które w przerwach międzyskurczowych zasypiają )Cytat:
![]() Ok Dziewczyny ja uciekam pozałatwiać trochę rzeczy póki mam lepszy dzień. Trzymajcie się ciepło
Edytowane przez withi_as Czas edycji: 2016-09-26 o 13:47 |
||
|
|
|
#1765 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#1766 |
|
Erudycja
|
Dzięki dziewczyny za opinie, jutro o wszystko wypytam gina zanim zdecyduję się rodzić.
A co do naturalnych sposobów to zamierzam dziś po południu jeszcze sprzątać, a wieczorem wezmę długa kąpiel w wannie, gdzie nie robiłam tego odkąd jestem w ciąży. No i masaż cycków obowiązkowo
|
#1767 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#1768 |
|
Erudycja
|
Kurzy nie cierpię! Zmuszam się do scierania raz w tygodniu, ale na częściej mnie nie zmusisz.
|
#1769 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wyprałam ciuszki na rozm.68 ,miałam nie prać,bo wyprałam wczesniej tylko 56 i 62 ale nie miałam co ze sobą zrobić a teraz nie chce mi się ich prasować
|
|
|
|
|
#1770 |
|
Zadomowienie
|
Konwalia u mnie już prawie +17kg, od kilku dni czuje i widzę po dłoniach, że zaczynam zbierać wodę
![]() Ana, ja tez bym próbowała tak jak dziewczyny pobudzić poród naturalnie, ciało da Tobie znak jak będzie gotowe sama chce stronić od takiej ingerencji i urodzić w jak najbardziej naturalny sposób o ile wszystko będzie przebiegać prawidłowo...Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:01.

26.11.2015
04.08.2017
daj znac po seansie jak wrażenia
Kupiłam sobie olej lniany, ale piję 2-3 razy w tygodniu... 

sama chce stronić od takiej ingerencji i urodzić w jak najbardziej naturalny sposób o ile wszystko będzie przebiegać prawidłowo...