|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3061 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamy styczniowe 2017 na półmetku - czyli część II!
Cytat:
LusiaUk trzymaj sie i kciukasy
|
|
#3062 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A na przykład ten? Wygląda mi na taki zmieniany: http://sklep.babymerc.pl/home/155-no...rc-s7-3w1.html
|
|
#3063 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Obca wiesz że teraz w weekend są targi dziecięce w CH nasze leszno? |
|
|
|
|
#3064 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Razem od 21.12.2011r. Zaręczyny 18.03.2013r. ![]() Ślub 26.06.2014r. ![]() http://www.suwaczek.pl/cache/a51c7de9d8.png Edytowane przez wild_girl1 Czas edycji: 2016-09-26 o 13:55 |
|
|
|
|
#3065 |
|
Zadomowienie
|
LusiaUK trzymaj się, będzie dobrze
Ja uwielbiam las, grzybobranie, zbieranie jagód i zwykle łazenie po lesie zaraziłam tym cała rodzinę. Ostatnio zamiast do meblowego po komodę pojechaliśmy na grzyby....trochę na zbieraliśmy ale ja oczywiście mimo szczególnej ostrożności załapałem kleszcza... zobaczyłam go dopiero na drugi dzień był tak malutki. I to już mój 2 kleszcz tej ciąży i teraz mimo ogromnej ochoty boimy się jechać ze względu na bezpieczeństwo mojej ciąży. Ale lasu nigdy nie odpuszczę Kleszczow aż tak się nie boję bo w swoim życiu miałamjjuż ich bardzo wiele...no ale zawsze jakiś perfidny może się przytfafic Edytowane przez ebena Czas edycji: 2016-09-26 o 14:22 |
|
|
|
#3066 |
|
Konto usunięte
|
Lusia, trzymam kciuki! Odezwij się jak będziesz coś wiedzieć.
Kurde, dodzwoniłam się w końcu do dentysty, ale dopiero w przyszłą środę mnie przyjmą... Zapłacę im jak za zboże i swoje odcierpię do tego czasu, ale nigdzie indziej nie chcę iść, tam przynajmniej rozumieją moją fobię. Inna dentystka po mojej wizycie się ze mnie nabijała i opowiadała o mnie kolejnej pacjentce ze śmiechem. Pech chciał, że tą kolejną pacjentką była moja mama. Nigdy więcej tam nie poszłam, mimo że NFZ i krótkie terminy.
|
|
|
|
#3067 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3068 | |||
|
Wtajemniczenie
|
lusiaUK Wszystkie trzymamy kciuki, musi być dobrze!
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja dziś zakupiłam! Chciałam jeszcze wałek kupić ale strasznie twardy był i się nie zdecydowałam w końcu...Lidka ja się boję dzików
|
|||
|
|
|
#3069 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:19 ---------- Poprzedni post napisano o 16:02 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3070 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej! Jak Wam mija poniedziałek?
![]() Słyszałyście może o specjalnych pojemnikach na zużyte pieluchy, takich przez które nie przechodzi zapach tego co już zostało wyrzucone? |
|
|
|
#3071 |
|
Raczkowanie
|
Chyba niepotrzebnie panikowalam,pani na recepcji powiedziala ze w wynikach nic niepokojacego nie ma.Skonataktowac sie mialam ze wzgledu na szczepionke przeciw grypie.A ja tak sie stresowalam!Mowili mi wyraznie na ostatniej wizycie ze odezwa sie tylko jesli cos bedzie nie tak z wynikami a jesli sie nie odezwa to widzimy sie 31-go padziernika.Nie potrzebnie spanikowalam;( Teraz zamiast sie cieszyc ze wszystko jest ok to siedze zaplakana bo sie o jakies bzdety poklocilismy z moim tz.Powiedzielismy sobie pare slow za duzo...a ja to juz wogole przegielam.Nie panuje nad emocjami ostatnio a i przeprosic pozniej nie potrafie.Strasznie sie zle czuje sama ze soba!
dzieki dziewczyny za kciukasy,a moze to one tak pomogly??;* Edytowane przez lusiaUk Czas edycji: 2016-09-26 o 17:55 |
|
|
|
#3072 |
|
Wtajemniczenie
|
lusiaUK uff super, że wszystko ok!
|
|
|
|
#3073 |
|
Zakorzenienie
|
Widzisz lusiaUk? Wszystkie wiedziałyśmy, że będzie dobrze. Super!
A z Tż na pewno się pogodzcie jak emocje opadną, nie zadręczaj się. Ja po wizycie u diabetologa. Dowiedziałam się, że prawdopodobnie około 28-30 tc trzeba będzie włączyć insulinę, a z uwagi na to że Bartuś jest duży, muszę zrobić dodatkowe badania z krwi, w tym tsh, żeby wszystko sprawdzić. Zobaczymy. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#3074 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Jednego odesłano - i następnie stracono - za nieudaną próbę zabójstwa wyższego rangą studenta, drugi został zabity na arenie w czasie ćwiczeń, a trzeci umarł z przyczyn naturalnych - sztylet w sercu naturalnie powoduje śmierć.
|
||
|
|
|
#3075 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
to na pewno nasze kciuki ![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#3076 |
|
<3 <3 <3
|
Lusia kamień z serca
|
#3077 |
|
Wtajemniczenie
|
wiem, wiem, ale ja nie lubię takich spędów i sie nie wybieram
Poza tym ja wszystko dla dzidziusia mam i nic mi te targi nie pomogą w wyborze![]() a Ty jedziesz???
|
#3078 |
|
Raczkowanie
|
Hej ja po wizycie. Wszystko z małym dobrze. Waży 600 g
![]() A ja dalej po lekarzach będę łazic. Teraz do kardiologa mnie wysłano przez te duszności bo może serce przeciazone. Mam nadzieję że wszystko ok. Przez 2 tyg przytyłam 1,5 kg! Jak tak dalej pójdzie to będę slonica. Mam już 6 na plusie. Fakt se drobna jestem więc skądś dziecko musi czerpać energię... Ale już nie mogę patrzeć na swoje sflaczale ciało :-( :-( u mnie każdy kg widać a zawsze miałam sportowa figurę... No nic trudno. Będę miała co zrzucić po porodzie. Aa i Tsh pięknie spadło po eutyroxie ;-) Dostałam skierowanie na glukoze ależ się cieszę :-D :-D Sent from my E5603 using Wizaz Forum mobile app ---------- Dopisano o 17:01 ---------- Poprzedni post napisano o 17:00 ---------- Co myślicie o porodzie w wodzie? Zastanawiam się... Sent from my E5603 using Wizaz Forum mobile app |
|
|
|
#3079 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
dużo się nastresowaliscie to i o kłótnie nie trudno. A teraz po buziaczku i cieszcie się wspólnie ze wszystko ok. Twój dzidziuś potrzebuje swojej dzisiejszej dawki radości, bierz się do roboty Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 19:02 ---------- Poprzedni post napisano o 19:01 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka
|
|
#3080 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
mówisz że dużo ludzi będzie? Już w sumie wszystko mam wybrane ale jak chce jechać to nie będę mu odbierać tej radości ![]() Cytat:
trzymam kciuki za dalsze badania
|
||
|
|
|
#3081 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
dzidziuś szybko rośnie w twoim przypadku powiem to co u NiEBiE - dobrze ze lekarz się troszczy.Co do porodu w wodzie juz kiedyś mówiłam - wg mnie super sprawa, obawialabym się tylko ze zrobię kupę w wodzie i ktoś będzie ja musiał łowić ![]() Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka
|
|
#3082 |
|
Zadomowienie
|
Szukam prezentu dla styczniówki
co myślicie o takim stoliku http://allegro.pl/stolik-sniadaniowy...rs_rule_id=201 A moze mi podsuniecie jakis lepszy pomysł, tylko dla dziecka tak do 100 zł |
|
|
|
#3083 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Hahaha o kupie nie pomyślałam :-D lewatywa przed i po problemie ;-) W wodzie jakoś tak mi się wydaje że łatwiej pozycje znaleźć dobrą. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3084 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję, jakoś na dniach pójdę zrobić.
Cytat:
![]() Wasze/nasze kciuki działają cuda, więc już w ogóle nie ma powodu do zmartwień. ![]() Cytat:
jesteś boska! ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3085 |
|
@}-,-'-
|
|
|
|
|
#3086 |
|
Rozeznanie
|
Dobry wieczór dziewczyny
Nie było mnie kilka dni, które spędziłam na objadaniu się u mamusi i u babci. Widzę, że szalałyście z postami - jak tak nam dalej pójdzie, to pewnie za tydzień-dwa otworzymy kolejny wątek Wybaczcie, że nie odniosę się bezpośrednio do Waszych postów, ale nadrobiłam wszystkie i przesyłam każdej z Was morze ciepłych myśli ![]() Jutro idę na badania krwi - przed czwartkową wizytą u ginekologa mam zrobić jak zwykle mocz i morfologię, ponownie toxoplazmozę, a od diabetologa dostałam skierowanie na TSH i hemoglobinę glikowaną. NiEBiE moje cukrowe dni są do siebie zupełnie niepodobne - raz mam wszystko w normach, a następnego dnia (jak np. dzisiaj - czyste szaleństwo w górę :/) Dołączam do kółka zgagowanych. Każda noc jest dla mnie męczarnią, mam wrażenie, że nie ważne co zjem, i tak będę płonąć Może faktycznie dzieć będzie włochaty :p Strasznie bolą mnie dzisiaj piersi - od rana chodzę bez stanika ale niewiele pomogło. Ja nie miałam jeszcze żadnej "mlecznej sytuacji", może to jakieś procesy się wreszcie zaczęły? Bolą mnie też mięśnie brzucha - ale podejrzewam, że to od nadmiaru ruchu - starałam się jakoś wyrównać te skoki cukru, więc wysiłkowałam się ostatnio. No ale nie marudzę - obkupiłam się troszkę w ciuszki dzieciowe na allegro i jestem z tego powodu super zadowolona Moja przyjaciółka obiecała mi też użyczyć swój laktator po porodzie, żebym się przekonała jakiego potrzebuję I ogólnie mały regularnie szaleje w brzuchu, mam wrażenie że komentuje to co mówię I wreszcie wróciłam na nasze forum hehe
|
|
|
|
#3087 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
że wszystko ok! Z serduszkiem też będzie dobrze! Trzymamy kciuki! A kg się nie przejmuj, ja już nie mówię ile przytyłam My po pierwszych zajęciach w szkole rodzenia. Powiem tak. Słyszałam wiele hejtów na tego typu zajęcia. O swojej szkole zaś same dobre i jestem bardzo zadowolona! Dużo się dowiedziałam o wszystkich szpitalach w województwie, gdzie co i jak. I ze swojej strony bardzo polecam! A jako ciekawostkę powiem Wam że w kilku grupach które są obecnie prawie same chłopaki. U nas na 8 par tylko 1 dziewczynka.
|
|
#3088 |
|
Rozeznanie
|
LusiaUK - dobrze, że wsystko dobrze
![]() o tym pojemniczku co piszecie przychodzi mi na myśl Tommy Teepee, taki śmietniczek który zawija pampersy w serdelki ostatnio dość popularny w internetach A ja dzisiaj wolne, podobnie jak wczoraj Trochę słabo się czułam i nie poszłam
|
#3089 |
|
Raczkowanie
|
Dzieki dziewczyny!!Jestescie fantastyczne
Co do TZta...ON PRZEPROSIL, JA PRZEPROSILAM ale cisza grobowa w domu,i kazde z nas w innym pokoju...ta klotnia wcale nie byla nam potrzebna Smutno i zle...ale jak przeczytalam na wizazu o kupie w wodzie podczas porodu to zrobilo mi sie lepiej ![]() Tak jakos. |
|
|
|
#3090 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U nas sprawdzil sie pojemnik/wiaderko taki jak na proszek. Jrdnorazowka do srodka i codziennie sru wynosilismy do kubla. Nic nie smierdzialo z niego serio Cytat:
Skoro nie radzisz sobie sama ze soba zbadaj tsh Cytat:
Ja jutro wizytuje u neurologa Cytat:
Poza tym przy wszystkich brudach porodowych kupa to zadne widowisko Cytat:
|
|||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:01.

Czyli nie mam oddzielnej gondoli i spacerówki, tylko coś tam się przestawia, opuszcza i z gondoli robię spacerówkę.
i kciukasy 

Na zlosc nie moge sie dodzwonic,wiec poprostu pojedziemy do przychodni jak tylko tz wroci z pracy czyli po 16
Nigdy więcej tam nie poszłam, mimo że NFZ i krótkie terminy.
z tymi jelitami tez tak mam, tylko od roku boli mnie kolano i na mysl o tych czworakach mnie wykrzywia 

jesteś boska! 
że wszystko ok! Z serduszkiem też będzie dobrze! Trzymamy kciuki! A kg się nie przejmuj, ja już nie mówię ile przytyłam