Trendy jesień/zima 2016 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda

Notka

Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2016-08-25, 09:24   #1
malgosia44zz
BAN stały

Jesień-zima 2016/17

Hej wizażanki! Jakie znacie nowe kolekcje jesień-zima 2016/17? Ja jestem podekscytowana nowym sezonem - jesienne kurtki, ciepłe kozaki . Ciekawe jakie trendy moda nam przyniesie Zarzucacjcie kolekcjami i linkami.
malgosia44zz jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-08-25, 09:50   #2
Hipnotyzujaca
Raczkowanie

Dot.: Jesień-zima 2016/17

ja wiem, że kenzo z h&m miał robić kolekcje na ten sezon tu masz link z produktami z kolekcji: http://www.glamour.pl/galeria/kenzo-...en-zima-2016-5
Hipnotyzujaca jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-08-25, 10:10   #3
olivka_1985
Przyczajenie

Czyżby wracały lata 90? Widziałam sporo rzeczy które nosiły dziewczyny, jak chodziłam do podstawówki
olivka_1985 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-08-25, 11:26   #4
malgosia44zz
BAN stały

a są już może kolekcje z zary czy pull&beer?
Stary 2016-08-26, 10:31   #5
kryssska
Raczkowanie

O zarze i pullu nic nie wiem, ale na wielu portalach trąbią o nowej kolekcji wojasa, słyszałyscie? choćby tu: http://www.galeriehandlowe.pl/go.liv...-tle-tatr.html
kryssska jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-08-26, 10:55   #6
onlyREDlips
BAN stały

Ale podałaś linka, żadnych zdjęc, nic. To lepszy na ich stronie znalazłam. Tak wygląda kampania: https://wojas.pl/kampania . Te buty ala trampki co ma Basia Kurdej-Szatan, te niby srerbne - wyglądają całkiem ładnie
onlyREDlips jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-08-26, 13:10   #7
malgosia44zz
BAN stały

Ja znalazłam też filmik: https://www.youtube.com/embed/neuEFi...l=0&showinfo=0 . Ciekawe czy puszczą skróconą wersję w tv czy nie

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2016-09-26, 08:59   #8
anulka1234567
Raczkowanie

Trendy jesień/zima 2016

Hej dziewczyny! Szukam inspiracji na zbliżającą się wielkimi krokami jesień i zimę. O jakie rzeczy planujecie powiększyć swoją szafę? Co się teraz nosi? Pochwalcie się tym, co macie Proponuję, żeby każda z nas wrzucała jeden niezbędny według niej element jesiennej garderoby, ot taka zabawa
Ja na początek dodaję klasyczną parkę moro
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg parka.jpg (129,6 KB, 88 załadowań)
anulka1234567 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-09-26, 16:24   #9
pani_smith
Zakorzenienie

Dot.: Trendy jesień/zima 2016

ostatnie określenie, jakim bym określiła tą parkę, to "klasyczna"...

klasyczna parka, moim zdaniem, jest zdecydowanie bardziej obszerna (męski krój a nie opięta tuba) i w stonowanych kolorach (czerń, khaki, granat, nawet burgund, ale nie ciapki jak z teledysku spice girls...).

mam nadzieję, że takie coś, jak zaprezentowałaś, trendem się jednak nie stanie...

wróciłam
pani_smith jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-09-26, 19:06   #10
wie-wiórka
Rozeznanie

Pani Smith, jestem Twoją fanką Genialne posty, trafione w punkt!
wie-wiórka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-09-27, 08:22   #11
pani_smith
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wie-wiórka Pokaż wiadomość
Pani Smith, jestem Twoją fanką Genialne posty, trafione w punkt!
hehe ostatnio wszyscy mi mówią, że powinnam pisać felietony może kiedyś
ale bardzo mi miło wie-wiórko

wróciłam
Stary 2016-09-27, 13:22   #12
anulka1234567
Raczkowanie

Pani Smith twoja odpowiedź w żadnym stopniu nie dotyczy tematu wątku. Pisane przez ciebie odpowiedzi są w większości uszczypliwe i obraźliwe. Najpierw proponuję nauczyć się czytać ze zrozumieniem, a dopiero później myśleć o pisaniu felietonów. Nie pozdrawiam.
Stary 2016-09-27, 13:42   #13
wie-wiórka
Rozeznanie

Anulka,
zatytułowałaś watek: trendy jesień/zima 2016
wrzuciłaś parkę moro z komentarzem: klasyczna...

To Ty masz kłopot z formułowaniem jasnego komunikatu... Pisz tak, by czytanie ze zrozumieniem było zgodne z Twoją intencją. Teraz nie jest.
wie-wiórka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-09-27, 13:47   #14
Contax
Zakorzenienie

Dziewczyny

Contax jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-09-27, 15:18   #15
pani_smith
Zakorzenienie

Anulka123457
odnoszę wrażenie, że to Ty masz problem z tym, że Twoje wybory modowe nie spotykają się z poklaskiem na forum i powszechnym uwielbieniem. Najpierw bluza dla faceta, teraz kurtka. Okej, widzę trend - lubisz wyblakłe moro (czyż bluza nie była w ten wzór?wybacz jesli nie pamiętam juz tak dokładnie). Tyle, że ja nie i uważam takie moro za szczyt złego smaku. Tak długo jak będziesz pytać o opinie czy "ciuch jest extra?" i proponować mi cos w ciapki, tak długo będę Ci pisać, że to wyglada źle, że tak się nosił DJ Bobo w czasach mojego dzieciństwa i jedyna okazja, gdzie takie coś się sprawdzi, to impreza przebierańców. I nie jest to uszczypliwość pod Twoim adresem, a opinia o ciuchu, który pokazujesz.
I wcale niezłośliwe wyjaśniłam Ci, czemu nie zgadzam sie na określenie kurtki mianem klasycznej.

Sorry, że rujnuje Twoje oczekiwania co do forum. Może powinnaś założyć fanklub, wówczas opinie będą - przypuszczalnie - takie, jak oczekujesz. Na forum sie dyskutuje, a to naturalnie wiąże się z ryzykiem usłyszenia także negatywnych opinii.

wróciłam

Edytowane przez pani_smith
Czas edycji: 2016-09-27 o 15:19
Stary 2016-09-27, 16:19   #16
martaakow
Zakorzenienie

Kurde, przeczytałam tytuł i myślałam, że poczytam o jakichś ciekawych trendach, bo będę musiała odświeżyć swoją jesienno-zimową i szukam natchnienia. Ale znowu gównoburze

ALE odchodząc od tematu moro, za które mój TŻ by zabił ("TO nie jest moro! Moro to jeden określony wzór maskujący, inny niż ten!") i które nadaje się do zabaw w ASG ewentualnie...

Miałam przez ostatnie kilka zim właśnie pseudo zimową parkę, taką z "owieczką" w środku. Taką w stylu "wszystkie dziewczyny chodzą w tej kurtce", ale nie konkretnie tę, o której powstał nawet funpage na FB. O dokładnie ta, tylko w ciemnej wersji http://www.zeberka.pl/img_new/2013/1...shka-329-3.jpg Tylko że mnie ta kurtka zakrywała 1/3 uda.
Chodzi o to, że była naprawdę milutka i ciepła. Nie chciałabym kupować sobie drugiej takiej, chciałabym coś bardziej klasycznego, pasującego do bardziej "poważnych" stylizacji niż krótka sukienka/spódniczka, jakie nosiłam te 4 lata temu, jak ją kupowałam.
Ale nie mam pomysłu, jakie inne kurtki/płaszcze będą naprawdę ciepłe. Zaznaczę, że nie wskoczę w nic pikowanego czy do kolan, bo mam 153 cm wzrostu i sylwetkę tzw. Y, czyli ramiona najszersze, spory biust, brak wyraźnej talii, brak bioder i szczupłe nogi. Więc odpadają zarówno grubaśne rzeczy (moja góra wygląda jak kulka), jak długie płaszcze (wyglądam, jakbym tonęła w rzeczach po starszej siostrze lub mamie).

Help
martaakow jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-09-27, 17:44   #17
CleoOo
Wtajemniczenie

ja nie uważam żeby kurtki moro były passe, sama kupiłam niedawno taką w house http://www.house.pl/pl/pl/ona/kolekc...7x/ladies-coat, głównie na spacery z psem i zakupy i bardzo ją lubie

tej zimy stawiam na 'oklepaną' już parkę tyle że w kolorze brązowym bądź musztardowym, już mam dość khaki i dłuuugi wełniany, szary, wiązany płaszcz i skórzane solidne kozaki!

Edytowane przez CleoOo
Czas edycji: 2016-09-27 o 17:45
CleoOo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-09-27, 19:14   #18
pani_smith
Zakorzenienie

trend militarny (i moro) wcale nie sa passe. pozostańmy przy stwierdzeniu, że inspirowało sie nim wielu i czasem się wgląda, jak dj bobo, a czasem jak w alexandrze mcqueenie. nie będę drążyć.

@martaakow
a mierzyłas takie obszerniejsze krótkie płaszcze? w ubiegłym roku zawojowały ulice, w tym sezonie też sie pojawiają i mam wrażenie, że wyszły z szafy niewysokich biuściastych dziewczyn właśnie. nie podkreślają talii, więc nie powiększają optycznie biustu mimo ze występują niemal we wszystkich rodzajach "dekoltów" i długościach (taki długi z reglanowym rękawem jest moim ideałem i marzeniem, ale ze względu na twój nieduży wzrost obawiam sie, że w innym niż krótki po prostu utoniesz).
odnoszę wrażenie, że sprawdzają sie w przypadku każdej sylwetki, a dodatkowo maja 1 ogromna zaletę - jesli ktoś nosi od czasu do czasu marynarkę, to w takim kroju wszystko sie zmieści i nie wyglada sie jak robocop (pozostając przy popkulturowych porównaniach &#128521

wróciłam
Stary 2016-09-27, 19:32   #19
martaakow
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pani_smith Pokaż wiadomość
@martaakow
a mierzyłas takie obszerniejsze krótkie płaszcze? w ubiegłym roku zawojowały ulice, w tym sezonie też sie pojawiają i mam wrażenie, że wyszły z szafy niewysokich biuściastych dziewczyn właśnie. nie podkreślają talii, więc nie powiększają optycznie biustu mimo ze występują niemal we wszystkich rodzajach "dekoltów" i długościach (taki długi z reglanowym rękawem jest moim ideałem i marzeniem, ale ze względu na twój nieduży wzrost obawiam sie, że w innym niż krótki po prostu utoniesz).
odnoszę wrażenie, że sprawdzają sie w przypadku każdej sylwetki, a dodatkowo maja 1 ogromna zaletę - jesli ktoś nosi od czasu do czasu marynarkę, to w takim kroju wszystko sie zmieści i nie wyglada sie jak robocop (pozostając przy popkulturowych porównaniach &#128521
Mam taki płaszczyk, kupiony właśnie rok temu, ale mój jest akurat "przejściowy". Niby 50% wełna, ale materiał nie jest gruby i płaszczyk jest idealny na temperatury 0-10 stopni.
Oczywiście zawsze mogę na zimę też coś podobnego kupić, ale wiadomo jak to jest - chciałoby się coś innego Krój faktycznie praktyczny, bo marynarka mieści się bez problemu, gruby sweter też. Trochę w nim tonę, ale nie jest jeszcze tak źle. Niestety przy moim wzroście wszystkie kurtki to ogromny problem, bo nawet w rozmiarach XS czy tam 34 rękawy są za długie i płaszczyk sam w sobie też. To zwykle widać, że coś było szyte na długość tuż za pupę, a mnie sięga prawie do połowy ud Przy takim fasonie chociaż tyle, że nie ma talii, więc nie wypada ona w dziwnym miejscu. No i że mogę z racji oversize kupić to 34, bo w dopasowanym płaszczu nie mieszczę się w takich rozmiarach w biuście.
Chyba faktycznie pozostaje mi krótki płaszcz oversize. Jest ich tyle przeróżnych, że może nie poczuję się, jakbym kupowała drugi taki sam
martaakow jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-09-28, 13:01   #20
anulka1234567
Raczkowanie

Cytat:
Anulka123457
odnoszę wrażenie, że to Ty masz problem z tym, że Twoje wybory modowe nie spotykają się z poklaskiem na forum i powszechnym uwielbieniem. Najpierw bluza dla faceta, teraz kurtka. Okej, widzę trend - lubisz wyblakłe moro (czyż bluza nie była w ten wzór?wybacz jesli nie pamiętam juz tak dokładnie). Tyle, że ja nie i uważam takie moro za szczyt złego smaku. Tak długo jak będziesz pytać o opinie czy "ciuch jest extra?" i proponować mi cos w ciapki, tak długo będę Ci pisać, że to wyglada źle, że tak się nosił DJ Bobo w czasach mojego dzieciństwa i jedyna okazja, gdzie takie coś się sprawdzi, to impreza przebierańców. I nie jest to uszczypliwość pod Twoim adresem, a opinia o ciuchu, który pokazujesz.
I wcale niezłośliwe wyjaśniłam Ci, czemu nie zgadzam sie na określenie kurtki mianem klasycznej.

Sorry, że rujnuje Twoje oczekiwania co do forum. Może powinnaś założyć fanklub, wówczas opinie będą - przypuszczalnie - takie, jak oczekujesz. Na forum sie dyskutuje, a to naturalnie wiąże się z ryzykiem usłyszenia także negatywnych opinii.
W takim razie może zaproponuj coś od siebie? Co Twoim zdaniem jest ładne i klasyczne?
Stary 2016-09-28, 14:06   #21
pani_smith
Zakorzenienie

ładny i klasyczny jest trencz.
ciuch nieśmiertelny od wielu sezonów i nie wróżę mu końca popularności. forma się w zasadzie nie zmienia, choć detale owszem - nawet konserwatywne burberry (bodaj w ubiegłym sezonie) odeszło od tradycyjnych beżu i czerni, i zaproponowali czerwień i granat. występuje w różnych długościach, dekolt/kołnierz można zapinać na kilka sposobów, w zależności od charakteru stroju.

przykład? proszę uprzejmie, oto, co mam na myśli
(co więcej, jeden z tych przedstawionych na zdjęciu wisi w mojej szafie)

wróciłam

Edytowane przez pani_smith
Czas edycji: 2016-09-28 o 20:18
Stary 2016-09-28, 18:45   #22
roberouge
Raczkowanie

Piękny!!
Stary 2016-09-28, 18:48   #23
ensi89
Zakorzenienie

Cytat:
ładny i klasyczny jest trencz.
ciuch nieśmiertelny od wielu sezonów i nie wróżę mu końca popularności. forma się w zasadzie nie zmienia, choć detale owszem - nawet konserwatywne burberry (bodaj w ubiegłym sezonie) odeszło od tradycyjnych beżu i czerni, i zaproponowali czerwień i granat. występuje w różnych długościach, dekolt/kołnierz można zapinać na kilka sposobów, w zależności od charakteru stroju.

przykład? proszę uprzejmie, o to, co mam na myśli
(co więcej, jeden z tych przedstawionych na zdjęciu wisi w mojej szafie)
ten po lewej stronie - cudo
Stary 2016-09-29, 12:17   #24
523c2d977675f8d89e6472eefe6f460b6ab4010a_6580dd2588396
Konto usunięte

Piękne te płaszcze
No cóż, klasyka zawsze się obroni
523c2d977675f8d89e6472eefe6f460b6ab4010a_6580dd2588396 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-10-08, 18:03   #25
adult90
Zadomowienie

Jakie buty nosicie tej jesieni? Na zimowe kozaki jeszcze za ciepło, poluję więc na jakieś stylowe, bardzo proste botki.

Edytowane przez Corii
Czas edycji: 2016-10-08 o 18:08
adult90 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-10-17, 10:03   #26
kotku
Raczkowanie

Ja poluję na botki z vagabonda
kotku jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-10-17, 11:19   #27
izabbelcia
Raczkowanie

a mi się marzy czarny wełaniany płaszcz, odcięty w talii, a niżej rozkloszowany. nigdzie nie mogę takiego znaleźć :/
izabbelcia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-10-18, 13:11   #28
motylenachwile
Przyczajenie

Ja w tym roku dłuuugi beżowy trencz na celowniku
motylenachwile jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-10-21, 10:15   #29
kentas
BAN stały

W butach wiele się nie zmienia. Co kilka lat wraca dokładnie ten sam styl - te same kozaki, podobne botki. Ja tam raczej kilka lat w tych samych butach nie chodzę, kupuję coś nowego, ale tak naprawdę to polega na powracaniu do dokładnie tego samego stylu ;-)
kentas jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-10-24, 13:57   #30
VeraWang
BAN stały

Ja w tym roku szukam raczej praktycznych trzewików niż szpilek na jesień Macie coś do polecenia w sensownej cenie
VeraWang jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Moda

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości