|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3661 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Idzie WRZESIEŃ, wielkie mamy brzuszki-wnet przytulimy nasze maluszki!Wrześniówk
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3662 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Idzie WRZESIEŃ, wielkie mamy brzuszki-wnet przytulimy nasze maluszki!Wrześniówk
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3663 |
|
Zakorzenienie
|
Mi dzisiaj synek znów daje popalić. A moja mamusia mi podawała jakiś przepis na odczynianie uroków. Czy ja na prawdę żyję w 21 wieku? Zrobił kupsko i mu przeszło i bez żadnych odczyniań uroków. Jeszcze wymyśliła, że mi przyjedzie pomoże. Ale zaraz by było "a czego nie jesz", "a czego dziecko nie ma czapeczki", "nie zabieraj na spacer bo za zimno", "przykryj go 10 kocami, nałóż skarpety i rękawiczki i czapkę". Już ja widzę jakbym przy niej odpoczęła. Chyba bym teraz nawet 2 dni z nią nie wytrzymała.
Próbuję go już oduczać ssania przez nakładki bo juz mi sie sutki wyciągnęły trochę i mógłby już normalnie złapać, ale na razie więcej krzyku przy tym jest, chociaż już załapywał, ale najpierw mu muszę dać przez nakładkę a potem dopiero siłowanie się żeby złapał bez. Chociaż dzisiaj już nie miałam na to siły i poszłam na łatwiznę i karmiłam w nakładkach. W nocy też go na razie nie męczę.
|
#3664 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3665 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ale za to jedna sąsiadka jak byłam na spacerze to podeszła do wózka zobaczyć małą i powiedziała "bez uroku" potem druga sąsiadka też przyszła to ta pierwsza od razu to samo powiedziała jak ta tylko spojrzała na Laure. Że niby tak się mówi... Kocham przesądy... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3666 |
|
Zakorzenienie
|
To moja teściowa w sumie też w ciąży jakieś zabobobony mi wymieniala. Mówiła że ona w ciąży z ostatnim synem to szydelkowala i dlatego się pepowiną okrecony urodził. Ja nie szydelkowalam i moj też się urodził. W końcu co któreś dziecko się tak rodzi. Ale od niej to najczęściej na razie tylko mąż dostaje dobre rady. Ja mam spokój.
Wózek mam pożyczony ale też dostałam od razu z czerwonymi kokardkami. Zdjęłam i schowalam w torbę żeby nie zgubić jak będę oddawać chociaż nie ręczę że któraś babcia albo ciocia nie doklei następnych.---------- Dopisano o 14:44 ---------- Poprzedni post napisano o 14:34 ---------- Ja mam taki problem teraz że synek regularnie sika mi na przewijak, przynajmniej 2, 3 razy dziennie się zasikuje. A co mnie martwi mało sika do pieluszki, chyba że w tatrę. Czasami nawet kilka godzin nic a potem jak tylko zdejmę pieluchę to siur. Najpierw myślałam ze nie zauważam bo pieluchy są chłonne ale zaczęłam porównywać mniej wiecej ich wagę i nie bardzo widziałam różnicę. Jutro mamy lekarza to zapytam.
|
#3667 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mało się udzielam ostatnio bo zaczęłam się tutaj gubić ale staram się regularnie czytać. Ale teraz jak się uspokoiło tu trochę to mogę powrócić i nie zostaniesz sama
|
|
|
|
|
#3668 |
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny!
Wpadłam zameldować ze 13.09 urodziłam swoją Małą. Widzę ze już większość z Was się rozpakowalo więc gratuluję! Ja już od dawna się tu nie udzielalam bo nie wyrabialam tepa i z kilku innych powodów. Jednak rozumiem że dziewczyny wyniosly się na fb bo to też powód dla którego rzadziej się tu udzielalam. Świat jest mały a tu każdy może wejść i poczytać. Ale też fajnie że nie które z Was tu zostały .W razie czego będę miała się z kim podzielić doswiadczeniami ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#3669 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|||
|
|
|
#3670 |
|
Zakorzenienie
|
Mój synek uwielbia sikać i zrobić kupke jak mu ściągnę pampersa. Osikal już kilka osób, a na przewijak zrobił 'jajecznice'
Moja mama też jest przesadna i kazała mi przyszyc kokardki do wózka, fotelika i łóżeczka, dlatego dla świętego spokoju to zrobiłam. Na pewno nie zaszkodzą ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3671 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
. Jak już chcą przyczepiać to tak żebym tego nie widziała.
|
|
#3672 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
#3673 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#3674 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 22:42 ---------- Poprzedni post napisano o 22:41 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 22:43 ---------- Poprzedni post napisano o 22:42 ---------- Cytat:
Dziewczyny... Jutro rano idziemy na wywolanie porodu. Trzymajcie kciuki ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3675 |
|
Zakorzenienie
|
Fortuna trzymamy mocno
|
|
|
|
#3676 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
#3677 |
|
Zadomowienie
|
Fortuna-powodzenia!
MagicGirls-gratki!!! A na dylemat czy pielucha jest mokra polecam pampersy newborn z paskiem wilgotności. Ratują mnie w nocy jak mam rozkminę czy było sikane czy nie.
|
|
#3678 |
|
Rozeznanie
|
Fortuna trzymam kciuki
Jeszcze tylko troszkę I będziecie się tulic :-* My dziś jedziemy rejestrować malego do USC Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3679 | |
|
Zakorzenienie
|
Fortuna. Życzę szybkiego porodu.
Cytat:
Wczoraj mi się zsikał na przewijak 4 razy oczywiście przy tym zasikując siebie i pieluchę pod nim. Moja teściowa wpadła ostatnio na pomysł że mu jest zimno na przewijaku więc mu kupi taki pokrowiec misiowy na przewijak to stwierdziłam że jak chce kupować to poproszę od razu 10 bo długo by na tym przewijaku suchy nie był. Wolę mu pieluszkę tetrową podkładać. A jajecznicę też miałam na przewijaku i ja i mąż parę razy. Chociaż jak tak srajdolił wtedy to ja juz przezornie podkładałam mu chusteczkę nawilżaną pod tyłek. Mąż ostatnio jak się go zapytali co nam jeszcze potrzeba to zażyczył sobie szybę i okulary ochronne .
|
|
#3680 |
|
Rozeznanie
|
Pod czym śpią wasze dzieci? Pod kolderka, kocykiem czy może w rożku? Ja chciałam na początku żeby Laura spała w rożku, ale była taka malutka, że się w nim topila, więc otulalam ja kocykiem na zasadzie rożka. Teraz już śpi normalnie przykryta kocem i właśnie się zastanawiam czy nie dać jej kolderki, bo nie odkopuje się. Chyba, że sprawdzę jak teraz by jej było w rożku... Myślę też żeby dać już ochraniacz, bo jak śpi na brzuchu, to potrafi już konkretnie wędrować i w rezultacie zdarza jej się spać w poprzek łóżeczka.
|
|
|
#3681 |
|
Zadomowienie
|
Magic gratulacje
![]() mój Piotruś śpi w rożku jest bardzo ruchliwy i czuję się spokojna jak w nim jest. Przez dzień śpi czasem pod kocykiem, ale na noc tylko rożek
|
#3682 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3683 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3684 |
|
Zadomowienie
|
Moja śpi tylko pod kocykiem, który i tak ciągle rozkopuje. Pod kołdrą wydaje mi się, że będzie jej za gorąco. Ale spróbuje z rożkiem, skoro u Was tak dobrze się sprawdza
|
|
|
|
#3685 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja się witam ze szpitala. Około godz 10 podali mi oxy i próbowali wywołać. Zrobili lewatywe, dali jakiś czopek rozkurczowy. Skurcze były na poziomie 100 co minutę, i tak do godz 13. Rozwarcie zwiększyło się do 3cm. Ale Szyjka nadal twarda. O 13 przyszły trzy kobiety w bardziej zaawansowanym stadium i odlaczyli mnie, bo nie byli w stanie mnie na bieżąco monitorować. I skurcze ustaly praktycznie do zera tżta odesłali do domu. Mają ponowic próbę oxy jutro lub pojutrze. Rano ma o tym decydować ordynator. Może gdyby mnie zostawili pod oxy to już tulilabym Natalke... Oby probowali wywołać jutro i nie kazać mi aż tak czekać... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Senza l'amore sarei solo un ciarlatano, Come una barca che non esce mai dal porto. Edytowane przez Fortuna1 Czas edycji: 2016-09-28 o 18:33 |
|
|
|
|
#3686 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W sumie dobrze że nie kazali ci czekać ze skurczami. Jak ja rodziłam to mi i dziewczynie ze mną dali coś na wyciszenie skurczy co i tak nie działało i kazali mi spać w nocy. Nie wiem co by było jakbym nie zaczęła w nocy rodzić. nie miałam silnych tych skurczy ale nie wyobrażam sobie tak leżeć całą noc.
|
|
#3687 |
|
Rozeznanie
|
Dobry dzień. Ja dziś wykończona. Pomimo cudownej nocy (karmienia 21, 3 i 6 rano) to od rana w biegu byłam. Jak wyszliśmy po 8 z domu tak wróciliśmy O 13. TZ musiał skoczyć do wujka, bo okazało się, że ma dla nas duuuuzo fajnych rzeczy dla Małego, ale robi remont I musimy to zabrać na już.
I zostałam z małym, plus chorym nastolatkiem I obiadem do zrobienia, bo za chwilę starsi przyjdą ze szkoły. No I udało się. Ogarnelam. Ale powiem zamiast odpocząć to przypilnowanie dzieci przy nauce, karmienie itp. Dopiero przy kąpieli małego zlapalam oddech, bo to męska sprawa, zajmuje się tym tata, koniec I kropka. Teraz ucieklam ja do wanny na kilka minut więc mam chwilę by tu zajrzeć. Ale nie posiedzeń, bo zasne także jakby co to dobranoc ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3688 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale dady Little one też mają ten pasek. u nas śmiesznie tymi pieluchami, bo mąż kupuje dady, a ja pampers. Wolę te, bo czasem maluszek ma czerwoną pupę i wydaje mi się, że to przez dady. Cytat:
jak są zimne noce to dodatkowo przykrywam delikatnie kolderka. Dzień dobry, miłego dnia dziewczyny Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#3689 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Teraz mamy unormowaną temperaturę w domu jak i Żabka jest większa, to zawijam w sam rożek a jak jest w praniu, to w pieluszkę lub kocyk na zasadzie takiej, że robię z nich ten rożek.A leży na kołderce
|
|
|
#3690 |
|
Zakorzenienie
|
Majlenka
Nam w szkole rodzenia mówili żeby zmieniać co jakiś czas rodzaje pieluch, chusteczek jednorazowych i kosmetyki chyba też wspominała coś położna żeby zmieniać, bo dziecko się może uczulać jak się używa cały czas jednego rodzaju. A pediatra mówiła żeby nie mieszać różnych rodzajów, żeby wiedzieć na co się uczula. Mój aniołek wreszcie coś przybiera na wadze, ale dalej muszę dokarmiać. Mam wrażenie że nie mam pokarmu. Trzymam go na jednym cycu po pół godziny wg zaleceń położnej tak żeby doszedł do tego najbardziej kalorycznego pokarmu a potem jeszcze i tak dojada z drugiego. W nocy dzisiaj to miałam jedno prawie godzinne karmienie bo jak się przyssał do tego drugiego to aktywnie ciągnął 25 min. Zazwyczaj mi w nocy przysypiał po góra 15 min. Do laktatora wyciągam całe nic po karmieniu. Wcześniej po nocy to przynajmniej czułam że było mleko w tych cyckach a teraz czuję jakby nic nie było.
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:14.

chociaż nie ręczę że któraś babcia albo ciocia nie doklei następnych.

tżta odesłali do domu. Mają ponowic próbę oxy jutro lub pojutrze. Rano ma o tym decydować ordynator.
także jakby co to dobranoc