|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3601 | ||||
Rozeznanie
|
Dot.: Dzieciaczki Czerwcowo-lipcowo-sierpniowe 2007 I Ich Szczęśliwe Mamy II
Dziękujemy
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
SERDECZNOŚCI, RADOŚCI, ZDRÓWKA dla wszystkich Solenizantów wczorajszych, dzisiejszych... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() [/quote] Cytat:
![]() My Alusi przesyłamy buziaki ![]() Jestesmy po pierwszym spacerku nowym wózeczkiem. Jestem zadowolona z niego, łatwo sie prowadzi, jest leciutki,tylko minus taki że brak przekładanej rączki, ale to jak w typowych spacerówkach, mały kosz na zakupy i trudny dostęp do niego. i jeszcze jak dla mnie do mogłyby byc wyzsze rączki do prowadzenia wózka, bo jestem wysoka i musze sie schylać jak go prowadze.Ogólnie jest ok. |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3602 |
Konto usunięte
|
Juz wróciłam od Kamili.
U Agatki ok, jest pogodna, ale tak "śmiesznie" wygląda, do połowy włoski zgolone, a z tyłu takie długie czarnulki. ![]() ..... Zmykam, bo maruda coś piszczy. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3603 |
Zakorzenienie
|
Lea a widac poprawe po tej operacji?? czy trzeba czasu?? ja to sie nie znam..
dobrze ze malutka zadowolona ![]()
#3604 |
Konto usunięte
|
kropka, na wszystko potrzeba czasu.
![]() Wiem, wiem, zaraz na mnie nakrzyczycie.. ale już podjęłam decyzje- kupuje chodzik. Dziś u Kamili Maks śmigał już w każdą stronę, nie tylko w tył, ale też na boki, a nawet udało mu się kilka razy po kilka kroczków do przodu. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3605 |
Zakorzenienie
|
Lea ja tam na ciebie nie krzycze.. wszystko jest dla ludzi i wydaje mi sie ze jak Maks posiedzi w chodziku 10 minut to mu nic nie bedzie. wiadomo ze nie wsadzisz go tam na godzie zeby miec spokoj. mama tz juz kupila mlodemu skoczek i tylko czekamy na jej przyjazd
![]() ![]() naprawde strasznie sie ciesze ze z Agatka bedzie lepiej..
#3606 |
Konto usunięte
|
Maks zasnął, więc wkleję kilka fotek:
1. ucieczka z kąpieli. ![]() 2. Agatka. 3. Maks "na chodzie". |
![]() ![]() |
![]() |
#3607 |
Zadomowienie
|
Ok kropeczko, będę czekać na twoją wenę twórczą
![]() sweetmadijka, no winko to obowiązkowo ![]() joannah, tak to jest z wózkami... dopóki nie pójdzie się na spacer i nie sprawdzi to tak na prawdę nie wiadomo czy jest wygodny ![]() lea, dobrze że z Agatką już dobrze, wycierpiała się maleńka ![]() ![]() ![]() ![]() Znajoma, która ma synka z ta samą wadą stópek pytała lekarza o stawanie na nóżki, to on powiedział, że jak najbardziej, żeby mały sobie nóżki ćwiczył bo ma bardzo słabe... O tym skoczku tez czytałam nie pochlebne opinie... http://forum.gazeta.pl/forum/72,2.ht...017&w=75421724
![]() |
#3608 |
Konto usunięte
|
Tak, juleczko, Maks był przeszczęśliwy.
![]() ![]() Ja też jestem zdania, że wszystko w granicach zdrowego rozsądku. ![]() ![]() Wszystko ma swoje plusy i minusy wiadomo... |
![]() ![]() |
![]() |
#3609 |
Rozeznanie
|
Wszystkiego Najlepszego Dla Ali i Kubusia
![]() ![]() Jeszcze raz dziękujemy za Wszystkie życzenia ![]() Lea, super że z Agatką już dobrze, malutka jest śliczna ![]() Juleczko, tak jak piszą dziewczyny, wszystko jest dla ludzi i jeżeli chodzik ma pomóc Maksowi i Tobie to na pewno jest ok. Fotki słodkie ![]() Patrillko, znowu się powtórze, Pola jest CUDNA ![]() Sweet, głowa do góry każdemu czasem nerwy puszczaja, a metoda dobra ![]() ![]() Dziewczyny byłam na pierwszej jezdzie ![]() ![]() ![]()
#3610 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ~~~~GORĄCE ŻYCZONKA ZDRÓWKA I SLONKA dla solenizantów ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3611 |
Zakorzenienie
|
buziolki dla Ali i Kubusia
![]() lea Maks cudny ![]() eve ja nigdy nie zrobie prawka bo mam za słabe nerwy ![]() dyta co tam u Ciebie jak malutka ![]() ja sie własnie mecze z potforem bo zasnąc nie chce i ciagle lezie na brzuch i płacze ![]() a oprócz tego zaczyna zwiedzać chałupe i dziś startował do kabla od grzejnika ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3612 |
Zakorzenienie
|
Dziękujemy za życzonka
![]() Alusia dziś miała gorączkę, 37,9 st. Dałam jej popołudniu Nurofen a na noc Viburcol. Mało zjadła owsianki na noc, muszę ją zaraz dokarmić przez sen, żeby mi się w nocy nie obudziła. Ząbek już ładnie widać ![]() Poza tym, wkurzyła mnie dziś nasza nowa kadrowa. Umowę na okres próbny ma do dziś, no i pytam się jej, czy zostanie z nami i czy przygotowała sobie nową umowę na warunkach o jakich rozmawiałyśmy na rozmowie kwalifikacyjnej. A ona do mnie, że czeka na propozycję ![]() ![]() ![]() ![]() Noooo, wygadałam się... Lepiej mi. Sorrrki. ![]()
#3613 |
Zakorzenienie
|
juleczko no to ja tak mysle ze cos prostego bys chciala tak??
to po pierwsze- smaczny i prosciutki krem pomidorowy:` -duza puszka pomidorow (my lubimy pelatti ale wy sobie wybierzecie wasze ulubione) -cebula -srednia marchew -mniejsza pietruszka -troche selera lub lubczyk(ile lubicie lubicie- ja nie daje duzo) -lyzka oleju -cukier, sol, pieprz bialy do smaku -smietanka kremowka -listek bazylii do dekoracji (jesli masz swieza)- jesli nie mozesz zrobic np grzanki z maselkiem bazyliowym (mieszasz poprostu lyzke masla z bazylia suszona szczypta soli na bagietke lub chlebek i do piekarnika az sie zarumienia) podsmaz posiekana cebule i warzywa, rozdrobnij pomidory z puszki, wlej razem z zalewa do garnka dodaj te warzywa z patelni, przypraw do smaku, pogotuj ze 20 minut potem zblenderuj wszystko na krem i prawie gotowe ze smietanki mozesz na zupie narysowac serduszka itp ![]() ![]() na drugie moze tez cos najprostszego na swiecie ale za to ladnie wyglada ![]() szaszlyki!! -40 dkg np filetu z kurczaka -kilka malych cebul -papryka (np pomaranczowa) -pieczarki -przyprawy do grilla -oliwa zamarynuj mieso w oliwie z przyprawami przez jakies 2 godziny potem kroisz wszystko na kawaleczki , nadziewasz na patyczki posypujesz przyprawa i pod grilla, co jakis czas mozesz posmarowac w trakcie pieczenia ta oliwa z marynaty. ja szaszlyki podaje z ryzem, ryz jest fajny zolciutki jesli w trakcie gotowania dodasz luzeczke curry i do tego np posiekana natke pietruszki.. i co myslisz?? Xantia kadrowa krowa ![]()
#3614 |
Konto usunięte
|
xantia, to jest właśnie nasze polskie bezrobocie.
![]() kropka, nie wiem jak juleczka, ale mi narobiłaś smaka na te szaszłyki. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3615 |
Zakorzenienie
|
Patrilla zapomniałam Ci napisac, ze gadasz głupoty
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3616 |
Zakorzenienie
|
xantia
![]() ja obróciłam z mężem ekspresowo do galerii i kupiłam sobie spodnie na sobotni wypad ![]() ![]() ![]() Joanna to mnie zmartwiłaś że taki niski my dość wysocy i implasta też dlatego brałam, ze wysoki jest ...
![]() |
#3617 |
Rozeznanie
|
Kropka, przepraszam wiem że przepis dla Juleczki ale mi ozór aż ucieka
![]() ![]() Kancia ja nie wiem czy to przeżyję ![]() Xantia, noo kobieta przegieła ![]() ![]() Oliwcia ma wodnisty katarek i dzisiaj miała dzien pod znakiem łełełe ![]() ![]()
#3618 |
Wtajemniczenie
|
Wtrącę się odnośnie chodzików. Jestem wielbicielką tego ustrojstwa. Marcel nawet nie próbuje w nim "chodzić" bo to wygląda tak, jakby na nim wisiał, albo go ciągał, ale za to mam z głowy dziecko na jakiś czas i mogę zrobić np. obiad czy posprzątać. I nic sie nie dzieje. Wyjmuję go, i znowu razem chodzimy za ręce. Marcel jakby odróżnia, kiedy jest w chodziku i może sie wygłupiać, a kiedy mama go trzyma za rączki to całkiem ładnie chodzi, prosto stawia stopy itd.
Moja siostra wszystkie dzieci wychowała wspomagając się chodzikiem. To nie zabija ![]() Xantia witaj w klubie wkurzonych w pracy. Czasem mam wrażenie, że jestem w matrixie a nie w poważnym urzędzie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3619 |
Zakorzenienie
|
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;6572353]Maks zasnął, więc wkleję kilka fotek:
1. ucieczka z kąpieli. ![]() 2. Agatka. 3. Maks "na chodzie".[/quote] Ale Maks sprawny!! No no!! Super!! A Agatka ma taką samą pościel jak Alicja, misie na chmurkach ![]() [1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;6574125]xantia, to jest właśnie nasze polskie bezrobocie. ![]() Dzięki za wsparcie, bo przez moment myślałam, że ze mną coś jest "nie halo"...
#3620 | ||||
Zakorzenienie
|
Buziaki dla Ali i Kubusia
![]() Śliczna dziewczynka. Fajnie wyszła druga fotka, te paluszki ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Na piersi nie można utuczyć dziecka, więc nie przesadzaj. Zresztą małe dzieci mają to do siebie, że są okrąglutkie tu i ówdzie ![]() Za chwilę Pola zacznie raczkować i wagę wyrówna. Cytat:
![]() A tych, których szukam, nie ma. Byłam w innym sklepie i tylko takie niby-kozaczki mieli. A ja chcę, żeby to półbuty przypominało, bo Mikołaj nie lubi się grzać. Cytat:
![]() [1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;6570969]Juz wróciłam od Kamili. U Agatki ok, jest pogodna, ale tak "śmiesznie" wygląda, do połowy włoski zgolone, a z tyłu takie długie czarnulki. ![]() ![]() No to świetnie, że jest dobrze ![]() [1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;6572353]Maks zasnął, więc wkleję kilka fotek: 1. ucieczka z kąpieli. ![]() 2. Agatka. 3. Maks "na chodzie".[/quote] Ale agencik ![]() Agatka wygląda chyba zupełnie inaczej niż przed operacją. Wow, zazdroszczę. Mi też by się prawo jazdy przydało, ale uważam, że nie nadaję się na kierowcę ![]() U mnie hałasy od rana, bo nasz blok ocieplają. O dziwo, Mikołaj jakoś nie był tym faktem wzruszony. Zaliczył wszystkie drzemki. Oglądaliśmy spacerówki w sklepie. Jest tego pełno. Na wiosnę pomyślimy.
![]() |
#3621 |
Zakorzenienie
|
Adrian zaliczyl jedno karmienie ekstra a ja pi 4 ginach z tonickiem czuje sie dosc zabawnie
![]() eve ja chce isc na prawko jakos tak w kwietniu. ciekawe czy ja przezyje. a co do zupy to jasne gotuj. szaszlyki chyba jutro zrobie ![]() ewus mi tez sie wlasnie wydaje ze Agatka duzo lepiej wyglada juz na tej fotce. biedne malenstwo. spadam sie prysznivowac.. przegapilam na wspolnej przez tz i jego pomysly ![]() ![]()
#3622 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
kropeczko ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#3623 |
Zadomowienie
|
Cześć Kobitki!
Widzę, że wam też chyba nie chodził wizaż tak jak mi... ![]() U nas nocka już lepsza, tylko nadal z katarem. Ale przynajmniej takiego płaczu w nocy nie było. Pochwalę się że mężuś kupił mi super seksowną bieliznę na walentynki ![]() ![]() A ja jemu kupiłam fajniaste bokserki czerwoniaste z diabełkiem i napisem "Jestem diabelnie kuszący" ![]()
#3624 |
Zakorzenienie
|
mnie dopiero teraz chodzi
![]() Juleczko ja bym była ![]()
![]() |
#3625 |
Zadomowienie
|
Faktycznie wizaż szwankował.
Moja pociecha śpi, a ja się nudzę i tak mi dobrze ![]() ![]() ![]() Zaczęłam powolne sprzątanie w nowym domu, ale tam jest syf ![]() ![]()
#3626 |
Zakorzenienie
|
co tu taka cisza
![]() ale mi dziś rehabilitantka ciśnienie podniosła ![]() ![]() pokaze Wam filmik jak moje dziecie próbuje chodzić ![]() ![]() ![]() a to moj pełzak ![]() ![]() ![]() http://pl.youtube.com/watch?v=oo_e4itcfpQ |
![]() ![]() |
![]() |
#3627 |
Zadomowienie
|
Kanciu fajny pełzak, tylko pozazdrościć.
Moja kruszynka się obudziła, bo przesikał Happy i biedaczek się nie wyspał ![]()
#3628 |
Rozeznanie
|
Hello kobitki!!
Kancia - fajny pełzak. Mój to tylko dupe dzwiga i nie wie co dalej. Ja dzisiaj w domciu bo mi sie niania rozchorowala i ide popoludniu do pracy, a jutro i pojutrze podrzucam Kacpra cioci. Szukam jakiś ciekawych i tanich wczasow za granica, a jak nie znajde to pozostaja w Polsce. Znacie jakieś godne polecenie ośrodki wczasowe nad bałtykiem?? |
![]() ![]() |
![]() |
#3629 |
Zadomowienie
|
Kanciu, Apuś super pełza
![]() ![]()
#3630 |
Konto usunięte
|
Kanciu, Apuś pełza wspaniale!!
![]() ![]() Tez mi wizaż rano szwankował. Miałam gościa- kuzynka TŻ, potem poszłysmy razem na spacer, maks jeszcze na podwórku śpi. ![]() Moja siostra jest wreszcie w domu. ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:30.