Mamusie grudniowe w dalszym ciągu odlotowe ;) 2016 - Strona 138 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-09-27, 08:06   #4111
nudnylogin
Rozeznanie

Dot.: Na dzieci grudniowe czekamy, drożdżówką się zajadamy 2016 - III część

Cytat:
Napisane przez kaziowa Pokaż wiadomość
Będą dobre, przecież ciastki się same nie zjedza
Witamy się w 31 tc

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

O właśnie! Dobry argument gratulacje my od wczoraj 27tc

nudnylogin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-27, 08:26   #4112
LuckySparkle
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ewelinuus Pokaż wiadomość
Przeżyłam spokojną noc i normalny oddech mi wrócił..cieszę się s tego niezmiernie. Ja czekam teraz na kaske z zusu i zacznę kupować w końcu większą ilość ubranek..dzuewczyny a te kaftaniki to zaklada sie pod spiochy czy jak? Bo nie wiem czy mam to kupowac czy nie.
Ja nie kupujem zaklada sie na gole coalko ale sie podnosza i zwijaja i mi mam odradzala. Ja to spiochoq nawet nie kupuje. Body i pajace to podstawa.

LuckySparkle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-27, 08:54   #4113
mewkaa
Zadomowienie

Dot.: Mamusie grudniowe w dalszym ciągu odlotowe ;) 2016

Cytat:
Napisane przez mademoiselle_m Pokaż wiadomość
super że wszystko ok

ja sie tez faszerowałam tydzien furaginą choć żadnych objawów nei zauważyłam - niby cos w moczu wylazło

odnosnie kocyków -- ja mam 2 minky i 1 z ikei taki zwykły
dzisiaj też po 3 godzinach dylematów kupiłam rożek - z minky a co
U mnie też w moczu wyszło bo ja tam nic nie zauważyłam po sobie złego 😑

---------- Dopisano o 07:38 ---------- Poprzedni post napisano o 07:37 ----------

Cytat:
Napisane przez kamisha Pokaż wiadomość
no wlasnie...
im starsze tym gorzej cos znalezc..
male to uleje itp i ciagle w praniu te ciuszki

potem sie z dzieciaczkow eleganciki zrobia

masz cos przepisane?
ja ino przez 10 dni bede jakies tabsy wkladac..
masakra.. :/

nie no zrobie cos zdrowszego hehe

ooo zesz naklikala ciuszkow
Karol bedzie modny

Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka

---------- Dopisano o 23:20 ---------- Poprzedni post napisano o 23:19 ----------

mi wylazlo ze sluzu... no masz babo globulki do cipuszki.. jakbym se tabletki wkladala

Ja też 10 dni
Cos na n...😒

---------- Dopisano o 07:42 ---------- Poprzedni post napisano o 07:38 ----------

Cytat:
Napisane przez monika0185 Pokaż wiadomość
Super

---------- Dopisano o 23:40 ---------- Poprzedni post napisano o 23:29 ----------

Dokupiłabym body ok po 5 szt na 56 i 62. Tak abyś miała po ok 10 szt kompletów z tych rozmiarów (body+pajac). A do spodni/półśpioszków/leginsów to koszulek z dł. rękawem brakuje. No i może jakieś sweterki. Na razie dla mnie podstawowym ciuszkiem będzie body dł. rekaw + pajac/ew skarpetki. I na wyjście ze szpitala + cieplejszy pajac plus kocyk

---------- Dopisano o 00:06 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:40 ----------

No ja w końcu za namową Tż zadzwoniłam do położnej, że mam twardnienia brzucha i lekko mnie ćmi wtedy w podbrzuszu jak na @. Powiedziała, żebym pojechała na IP na ktg. No to pojechaliśmy. Ktg - ok, usg ok, szyjke zmierzyli - ok, badanie gin. -ok. Lekarka powiedziała jakbym miała takie twardnienia co 10-15 minut w ciagu godziny to mam przyjechać. A tak jak są raz na jakiś czas to jest to normalne. Jak się martwisz to lepiej pojedź na sprawdzenie. Będziesz spokojniejsza.
Aaa jeszcze mówiła aby brzucha nie głaskac, nie nosić, odpoczywać, oszczędzać się

Jak mi podłączała inna babeczka ktg to tak bardzo mocno związała mi brzuch gumą w dwóch miejscach i potem silno przyciskała sondą (chyba sonda) aby tętno złapało. Mała uciekała przed naciskiem i dopiero jak na boku się położyłam to bez przyciskania ładnie było słychać.
Pytałam się czy to tak można tak mocno przyciskać??? A ona na to a dlaczego nie? Przecież to jest skóra, mięśnie, macica i nic się nie dzieje. A ja mam po tym taki pasek krwinek na skórze...
No i na badaniu ginekologicznych fisting. Po co masaż krocza przed porodem? Wystarczy ze dwa razy iśc na badanie do szpitala i skóra naciągnięta

---------- Dopisano o 00:17 ---------- Poprzedni post napisano o 00:06 ----------

Może u Ciebie taka profilaktyka 😊 mój gin to nawet ktg nie ma chyba więc będę do szpitala pewnie jeździć ale od kiedy to nawet nie wiem?

---------- Dopisano o 00:19 ---------- Poprzedni post napisano o 00:17 ----------

Brawo
Ja chodzę do przychodni przyszpitalnej
Maja te sprzęty ale przedpotopowe prawie
😐

Za 2 tyg powtórka
Znowu siuski i krew
Nie chce mi się jak diabli tych badań robić
Bo trzeba wstawać rano i na glodnego wychodzić z domu

Aniemiczne laski
Jakie macie wyniki
Mi przez 2 tyg z 10,7 przeszło na 11
Ciekawe ile w tym zadlugi buraka?🤔

---------- Dopisano o 07:44 ---------- Poprzedni post napisano o 07:42 ----------

Cytat:
Wybaczcie, że ja ostatnio tak z doskoku, ale trochę w biegu, dlatego kumuluję wszystkie odpowiedzi w nocy

Tylko jedna była w paczce z giftami, a ja nie kupowałam jeszcze kiecek, musze nadrobić
A ten kocyk ... Wydaje się taki elegancki a zarazem przytulaśny, przygarnęlabym w rozmiarze xxl też

Dziękuję za porady
A to do leginsów nie daje się body?
Boże...Iza, biedne Ty dziecko z taką matką
Czyli mówisz, że tak po min. 10 szt żeby bylo? Kurde to trochę brakuje Idę w czw na zakupki, nie będę się ograniczać tym razem xD Bo to jak na kupce to się wydawało, że jest pelno, a jak porozkladalam to już gorzej

Kamisha, mewka u mnie też się te infekcje nie chcą odczepić, a ten pęcherz to już co wyleczę to znów... Teraz miałam antybiotyk i dowcipne.
Jest mozliwe, żeby to po cewnikowaniu? Czy to ogolny problem ciązowy? Bo ja się mecze mniej więcej od pobytu w szpitalu z tym ...

Mewka kiedy takie promo były w Zarze?? Krzycz następnym razem, to też poklikam

Music pięknie rośnie! w 27, to moja miała niecały kg, więc twoja by małą sklepała na macie

Lucky mój Tż też już o kolejnym myśli Mówię mu, żeby uspokoił konie, bo jeszcze jednego nie urodziłam
Moja kumpela, która tak jak ja odwlekała na później myśli o dzieciach, rok po pierwszym zaczęli starania i teraz ma na ten termin co ja prawie

Monia mnie czeka fisting w październiku bo mam powtórkę kolposkopii... Dodatkowo nie mogę doczekać aż mi zrobią octowy prysznic na bożenie...

Jadę z rana zrobić krew i mocz, zobaczę czy się tam coś poprawiło, czy muszę mewce buraki wyjeść z piwnicy...
Leginsy to do sukienek chyba🤔

Ja mam dla Karola spodenki i body
Ten zestaw plus skarpetki przemawia do mnie
Tak jak te pajace
Czy polpajace plus body
Chyba dobrze myślę i to nazywam
Jak nie to walnijcie mnie linijka po łapie 🤔

---------- Dopisano o 07:47 ---------- Poprzedni post napisano o 07:44 ----------

Cytat:
Wybaczcie, że ja ostatnio tak z doskoku, ale trochę w biegu, dlatego kumuluję wszystkie odpowiedzi w nocy

Tylko jedna była w paczce z giftami, a ja nie kupowałam jeszcze kiecek, musze nadrobić
A ten kocyk ... Wydaje się taki elegancki a zarazem przytulaśny, przygarnęlabym w rozmiarze xxl też

Dziękuję za porady
Boże...Iza, biedne Ty dziecko z taką matką
Czyli mówisz, że tak po min. 10 szt żeby bylo? Kurde to trochę brakuje Idę w czw na zakupki, nie będę się ograniczać tym razem xD Bo to jak na kupce to się wydawało, że jest pelno, a jak porozkladalam to już gorzej

Kamisha, mewka u mnie też się te infekcje nie chcą odczepić, a ten pęcherz to już co wyleczę to znów... Teraz miałam antybiotyk i dowcipne.
Jest mozliwe, żeby to po cewnikowaniu? Czy to ogolny problem ciązowy? Bo ja się mecze mniej więcej od pobytu w szpitalu z tym ...

Mewka kiedy takie promo były w Zarze?? Krzycz następnym razem, to też poklikam

Music pięknie rośnie! w 27, to moja miała niecały kg, więc twoja by małą sklepała na macie

Lucky mój Tż też już o kolejnym myśli Mówię mu, żeby uspokoił konie, bo jeszcze jednego nie urodziłam
Moja kumpela, która tak jak ja odwlekała na później myśli o dzieciach, rok po pierwszym zaczęli starania i teraz ma na ten termin co ja prawie

Monia mnie czeka fisting w październiku bo mam powtórkę kolposkopii... Dodatkowo nie mogę doczekać aż mi zrobią octowy prysznic na bożenie...

Jadę z rana zrobić krew i mocz, zobaczę czy się tam coś poprawiło, czy muszę mewce buraki wyjeść z piwnicy...
Kazik
Co do promo w zarze w sierpniu i lutym ceny schodza do poziomu
Jeansy 29
Płaszcze i kurtki 79
Sukienki 39
Buty skórzane 49-79
A kiedyś myślałam że zara to drogi sklep 😉

---------- Dopisano o 07:49 ---------- Poprzedni post napisano o 07:47 ----------

Cytat:
Napisane przez nudnylogin Pokaż wiadomość
Dzień doberek! Melduje z korytarza szpitalnego, czekam na następne pobranie po wypiciu glukozy wcale nie było to straszne w smaku, nawet mi smakowało tylko woda gorąca i ciężko było pić. Oby te wyniki wyszły okej! 🏻

Nudna
Trzymam kciuki za cukier 🤗
Mimo że jem cała czeko na raz
Dla mnie ta glukoza była zamulajaca bardzo 😐

---------- Dopisano o 07:51 ---------- Poprzedni post napisano o 07:49 ----------

Cytat:
Przeżyłam spokojną noc i normalny oddech mi wrócił..cieszę się s tego niezmiernie. Ja czekam teraz na kaske z zusu i zacznę kupować w końcu większą ilość ubranek..dzuewczyny a te kaftaniki to zaklada sie pod spiochy czy jak? Bo nie wiem czy mam to kupowac czy nie.
Ewelinka
Dobrze że oddech się unormowal 👍

Mi ciężko się mówi
Tzn mecze się gdy dłużej mówię
Ale będę sapać na zajęciach 😉

Kaftaniki to chyba pod polspiochy 🤔
Śpiochy mają rękaw a połówki nie.

---------- Dopisano o 07:53 ---------- Poprzedni post napisano o 07:51 ----------

Cytat:
Napisane przez LuckySparkle Pokaż wiadomość
Ja nie kupujem zaklada sie na gole coalko ale sie podnosza i zwijaja i mi mam odradzala. Ja to spiochoq nawet nie kupuje. Body i pajace to podstawa.

Lucy dobrze chyba mówi
Body i pajace najwygodniejsze
Tzn wyjdzie mi w praniu of kors
Ale tak teretyzujac sobie
To się z nią zgadzam

---------- Dopisano o 07:54 ---------- Poprzedni post napisano o 07:53 ----------

Ale mi się nie chce z łóżka wstawać
Wiem że jak wstanę to zaraz będę musiała coś zrobić 😣

Edytowane przez mewkaa
Czas edycji: 2016-09-27 o 08:52
mewkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-27, 08:54   #4114
kaziowa
Zadomowienie

Mewka ja miałam prawie 11 na początku września, teraz czekam na pobranie i zobacze wieczorem czy cos lepiej.

Stary 2016-09-27, 08:56   #4115
mewkaa
Zadomowienie

Kazik to prawie tak jak ja
Daj znać jak Ci poszło w górę
Ty tylko tabsy?
Czy burak i kaszana poszła w ruch też?

Stary 2016-09-27, 09:00   #4116
kamisha
Zakorzenienie

kaziowa - ja w sumie pierwszy raz mam cos zapisane.. normalnie zem sie zdziwila..
ja czytalam ze to niby w ciazy normalne ...

kamisha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-27, 09:06   #4117
mewkaa
Zadomowienie

Kazik Ty też masz grzyba?
Kami to nic strasznego podobno w ciąży
Także nie martw się 😙

Ej a jak ma się grzyba
To jak Karol ma się urodzić sn?
Przejdzie przez ten zagrzybiony kanał bez szwanku?🤔

Stary 2016-09-27, 09:06   #4118
kamisha
Zakorzenienie

Cytat:
Przed kolposkopią robią coś a'la dowcipna lewatywa z roztworu octowego + polewają wszystko z wierchu
Nie tylko brzmi piekąco...
o matko swieta....
Cytat:
Dzień doberek! Melduje z korytarza szpitalnego, czekam na następne pobranie po wypiciu glukozy wcale nie było to straszne w smaku, nawet mi smakowało tylko woda gorąca i ciężko było pić. Oby te wyniki wyszły okej! 🏻

uszlo nie?
mnie tylko mdlilo i przez pol dnoa odbijalo sie cukrem.. :/

kciuki!
a jak nie to witam na odwyku od slodyczow
Cytat:
super :-*

Mewka - tak na N one maja taki inny ksztalt od tabletek uroczo sie wsadza..

Stary 2016-09-27, 09:08   #4119
mewkaa
Zadomowienie

Kami i masz do nich taki bialy patyczek ?
Co by sięgnąć ta tabl aż po samo jelito?😆

Stary 2016-09-27, 09:09   #4120
kamisha
Zakorzenienie

mewka - patyczka brak palusiem mam se ladnie glebiej wsadzic hehe

uroczooo

Stary 2016-09-27, 09:19   #4121
mewkaa
Zadomowienie

No cóż
Taki nas los
😒

---------- Dopisano o 08:19 ---------- Poprzedni post napisano o 08:15 ----------

Dobra. Zmykam chociaż nie chce mi się jak diabli
Zauważyłam że jak nie ruszam z kopyta rano
To jestem taka nie do życia przez cały dzień
Też tak macie?😒

Stary 2016-09-27, 09:26   #4122
_music_girl
Raczkowanie

Cytat:

Dziękuję za porady
Boże...Iza, biedne Ty dziecko z taką matką :P

Przy moim pierwszym dziecku też miałam komplety, ale kaftaniki zawsze że spioszkami a body ze spodenkami. Teraz przy córci też będę miała body do legginsówi półśpioszków a kaftaniki do śpioszków. Dla mnie było to bardzo wygodne

Co do infekcji nawracających w ciąży sama się zastanawiam co na to wpływa. W szpitalu poznałam dziewczynę którą w ciąży miała już dwie sepsy i teraz znowu się zapowiada wszystko od pęcherza, tylko u niej dochodzi kolka nerwowa od kamieni no i to cewnikowanie? Trzymam kciuki za Wasze pęcherze!!

I Kaziowa kciuki za badania!

Też się musze pochwalić bo mimo tego leżenia kupiłam na aukcji cały wór używanych ciuszków od 56 do 68 a na dodatek mój tata przywiózł mi kolejny wór w prezencie z USA I okupacji i bawełniane pieluchy, słodkie gadżety. Pierwszy raz dotykałam takie nowe śliczne kolorowec uszko dla mojej małej Także też mogłam poczuć to co wy

Co do malowania i przygotowań ją jeszcze w polu. Łóżeczko ma mi oddać bratanica, ale zmierzyłam meble i sięn ie zmieści przy łóżku!! To co, postawić gdzieś dalej i chodzić w nocy? Ech... chciałam małą mieć pod ręką
Stary 2016-09-27, 09:27   #4123
kamisha
Zakorzenienie

no bywa..
los kobitek juz taki jest

ja generalnie zbieram sie z mezem na budowe, a potem jedziemy po wanne i meble do lazienki

Stary 2016-09-27, 09:27   #4124
motylek85
Zakorzenienie

Cytat:
Ceny sa rozne. No ale porownywalne do tk maxx. Rampersy okolo.£7, body dwupaki za £5-6, pajace za okolo £6. Czasem caly kompet typu spodnie, bluzeczka i sweterek trafiaja sie za £9.
Moja Liliana ma juz kurtki kupione na wiosne, lato i plaszczyk na jesien wlasnie z nexta ale to to akurat uzuwane.

no to różnica duża... pajac wychodzi około 35zł a nie 81 jak tutaj ja na razie skupiłam się na wyprawce 0-3 i 3-6 i to raczej bodowo pajacowej części tego nigdy za dużo bluzeczek i legów mam troszkę ale brak mi takich typowo wyjściowych ubranek tzn jakiś komplecików itp.

Cytat:
Napisane przez mewkaa Pokaż wiadomość
O dobrze Emoszku że drugie
Bo mi też się bardziej podobają niż te pierwsze 👌

---------- Dopisano o 21:32 ---------- Poprzedni post napisano o 21:31 ----------

Białe z białą podewsza
Omg okropne to i potem już się nie zalozy nawet 😑

---------- Dopisano o 21:32 ---------- Poprzedni post napisano o 21:32 ----------

Music no i gitara
Lecimy do przodu 💪

mewka no okropne ale jak ja już 8 lat po ślubie to byłam właśnie w takich jak piszesz i to jeszcze takiego mega czuba spiczastego miały no ale taka moda była haha

Cytat:
no wlasnie...
im starsze tym gorzej cos znalezc..
male to uleje itp i ciagle w praniu te ciuszki

potem sie z dzieciaczkow eleganciki zrobia

masz cos przepisane?
ja ino przez 10 dni bede jakies tabsy wkladac..
masakra.. :/

nie no zrobie cos zdrowszego hehe

ooo zesz naklikala ciuszkow
Karol bedzie modny

---------- Dopisano o 23:20 ---------- Poprzedni post napisano o 23:19 ----------

mi wylazlo ze sluzu... no masz babo globulki do cipuszki.. jakbym se tabletki wkladala

później to już się stylizacje pojawiają więc i wybór staranniejszy teraz w komodzie Michasi dominuje róż, głównie przez lumpki i pakę, którą odkupiłam ale później już nie będzie tak słodko bo mega podobają mi się właśnie zarowe stylizacje a oni mają ubranka głównie w pastelowych kolorach ale raczej mało tam różu

Cytat:
super, że już lepiej ale jakby co to pamiętaj, że nikt w ciąży nie zbagatelizuje twojego problemu, nawet jeśli okaże się on czymś zupełnie normalnym

kochana kaftaniki nie są praktyczne zakłada się je głównie do tych śpioszków zapinanych na ramionkach.

Cytat:
Kami i masz do nich taki bialy patyczek ?
Co by sięgnąć ta tabl aż po samo jelito?😆

haha mewka z tego patyka zrezygnuj bo jeszcze gorszej infekcji można się nabawić. Ja do luteiny miałam patyczek to mimo, że po każdym użyciu był dokładnie myty to i tak miałam wrażenie, że mi się tam jakieś zapalenie od niego robiło. Najlepiej czystym paluchem

♥37/40♥
USG: 03.10 - 2090g szczęścia
USG: 22.11
Wizyta: 28.11
motylek85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-27, 09:34   #4125
kaziowa
Zadomowienie

Cytat:
Kazik to prawie tak jak ja
Daj znać jak Ci poszło w górę
Ty tylko tabsy?
Czy burak i kaszana poszła w ruch też?

Parę razy tylko burak, bo muszę kupić lepszą sokowirowke, masz jakąś fajna? A tabsy biorę, ale ja jestem z tych roztrzepancow i zapominalam trochę, wiec zobaczymy. Jak będzie źle to teraz tydzień przed wizyta buraki w każdym posiłku i wszystkimi otworami

---------- Dopisano o 08:34 ---------- Poprzedni post napisano o 08:27 ----------

Cytat:
Kazik Ty też masz grzyba?
Kami to nic strasznego podobno w ciąży
Także nie martw się 😙

Ej a jak ma się grzyba
To jak Karol ma się urodzić sn?
Przejdzie przez ten zagrzybiony kanał bez szwanku?🤔

Też mam... Pieczary, zapalenia cewki, pęcherza i ta anemię... A lekarz mówił w lipcu "skarpety nosic grube i ciepłe majtki" to kazia nie słuchała
Wydaje mi sie, ze dziecko jest całe w tym takim śluzie wiec nic mu raczej nie będzie zresztą wyleczysz się do tego czasu

Stary 2016-09-27, 09:36   #4126
motylek85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _music_girl Pokaż wiadomość
Przy moim pierwszym dziecku też miałam komplety, ale kaftaniki zawsze że spioszkami a body ze spodenkami. Teraz przy córci też będę miała body do legginsówi półśpioszków a kaftaniki do śpioszków. Dla mnie było to bardzo wygodne

Co do infekcji nawracających w ciąży sama się zastanawiam co na to wpływa. W szpitalu poznałam dziewczynę którą w ciąży miała już dwie sepsy i teraz znowu się zapowiada wszystko od pęcherza, tylko u niej dochodzi kolka nerwowa od kamieni no i to cewnikowanie? Trzymam kciuki za Wasze pęcherze!!

I Kaziowa kciuki za badania!

Też się musze pochwalić bo mimo tego leżenia kupiłam na aukcji cały wór używanych ciuszków od 56 do 68 a na dodatek mój tata przywiózł mi kolejny wór w prezencie z USA I okupacji i bawełniane pieluchy, słodkie gadżety. Pierwszy raz dotykałam takie nowe śliczne kolorowec uszko dla mojej małej Także też mogłam poczuć to co wy

Co do malowania i przygotowań ją jeszcze w polu. Łóżeczko ma mi oddać bratanica, ale zmierzyłam meble i sięn ie zmieści przy łóżku!! To co, postawić gdzieś dalej i chodzić w nocy? Ech... chciałam małą mieć pod ręką
te wory z allegro to super sprawa ja też jeden kupiłam i nie żałuję bo też spora część wyprawki jest a paki od taty zazdroszczę nowe ciuszki cieszą bardziej bo są takie idealne ja mam jeszcze nie poprane więc leżą z metkami w komodzie i co i raz je sobie przeglądam co do łóżeczka to na pewno nie da się tak zrobić żeby się zmieściło przy łóżku? bo sama wiesz, że takie maleństwo to najlepiej jak się ma na oku. Na pewno pamiętasz noce kiedy patrzyłaś na dziecko czy aby na pewno oddycha itp przy kolejnym ten strach nie mija i umęczysz się jak będziesz musiała tak co chwilę chodzić albo skapitulujesz i małą będziesz brała do waszego łóżka co też nie jest dobrym rozwiązaniem. Może pomyśl o kołysce na początek? nawet używanej żeby koszty ciąć

♥37/40♥
USG: 03.10 - 2090g szczęścia
USG: 22.11
Wizyta: 28.11
motylek85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-27, 09:51   #4127
PaniMigdalek
Zadomowienie

Macie racje, dziewuchy, jak coś znów mnie zaniepokoi to będę dzwonić do położnej

Byłam na badaniach...Badałam mocz, HBS i morfologię.
W poprzednim mieście się przyzwyczaiłam, że wchodzę, się rejestruję i od razu wchodzę na pobranie.
A tu musiałam czekać w kolejce i aż się namarudziłam tż-towi To tak, żeby z okazji urodzin nie miał zbyt fajnie
Ale pielęgniarka była bardzo miła
Lecz się załamałam, bo kupiłam mu fajną kamizelkę a się okazała za mała i wątpię, żeby większe mieli, bo ta była największa
Stary 2016-09-27, 09:56   #4128
CAR0LKA
Rozeznanie

ewelinuus dobrze, ze tanoc spokojna

Co do kaftanikow to ja mam pare - z mysla o okresie kiedy maly vbedzie jeszcze mial kikut pepuszka. Dodatkowo mam body kopertowe, bo mi sie luzniejsze wydaja

Ktore konkretnie pieluchy z Babydream maja ten czujnik siuskowy? Ogladaalm te biedronkowe i nie widzialam info zeby tam sie jakos pokazywalo ze pielucha mokra
Stary 2016-09-27, 10:24   #4129
DoDoo
Zakorzenienie

Czesc laseczki, juz wiadomo skad u mnie biale krwinki leca w gore, a nie powinny. Prawdopodobnie mam jakies pasozyty 😒... Nie ja na bank mam bo widzialam, wczoraj bylam tym faktem zalamana. Czulam sie jak kosmitka jakas i czulam mega obrzydzenie do samej siebie... Jestem w trakcie robienia badan kalu ale to tylko potwierdzenie bedzie 😞
Generalnie dzisiaj mi juz lepiej, wczoraj przeryczalam pol dnia (wiedziec, ze sie cos ma, a widziec do tego to masakra). Chcialam sie zapytac czy, ktoras z was lub waszych bliskich mial pasozyty (gliste ludzka) w ciazy?? Jak wyglada leczenie, czy jest mozliwe farmakologiczne? Naczytalam sie w necie, ze nie ale to byly wpisy sprzed kilku lat, moze cos sie zmienilo?
Jak na razie wciskam w siebie czosnek, por, olej z dyni i marchewke niby naturalne sposoby na pozbycie sie tego gufna
Stary 2016-09-27, 10:31   #4130
DoDoo
Zakorzenienie

1474965042253.jpg wlasnie listonosz przyniosl mi to od hipp, teczka jest ekstra, sztywna nie taka jak dostalam od lekarza i chusteczki do pupuni dzidzi
Stary 2016-09-27, 10:33   #4131
DoDoo
Zakorzenienie

Widze, ze u was laski tez jakos nie fajnie, grzyby no ale jesien jest to i grzyby sa
Sorki mi od wczoraj na leb padlo...
Stary 2016-09-27, 10:34   #4132
nudnylogin
Rozeznanie

Cytat:
U mnie też w moczu wyszło bo ja tam nic nie zauważyłam po sobie złego

---------- Dopisano o 07:38 ---------- Poprzedni post napisano o 07:37 ----------

Ja też 10 dni
Cos na n...

---------- Dopisano o 07:42 ---------- Poprzedni post napisano o 07:38 ----------

Ja chodzę do przychodni przyszpitalnej
Maja te sprzęty ale przedpotopowe prawie

Za 2 tyg powtórka
Znowu siuski i krew
Nie chce mi się jak diabli tych badań robić
Bo trzeba wstawać rano i na glodnego wychodzić z domu

Aniemiczne laski
Jakie macie wyniki
Mi przez 2 tyg z 10,7 przeszło na 11
Ciekawe ile w tym zadlugi buraka?

---------- Dopisano o 07:44 ---------- Poprzedni post napisano o 07:42 ----------

Leginsy to do sukienek chyba

Ja mam dla Karola spodenki i body
Ten zestaw plus skarpetki przemawia do mnie
Tak jak te pajace
Czy polpajace plus body
Chyba dobrze myślę i to nazywam
Jak nie to walnijcie mnie linijka po łapie

---------- Dopisano o 07:47 ---------- Poprzedni post napisano o 07:44 ----------

Kazik
Co do promo w zarze w sierpniu i lutym ceny schodza do poziomu
Jeansy 29
Płaszcze i kurtki 79
Sukienki 39
Buty skórzane 49-79
A kiedyś myślałam że zara to drogi sklep

---------- Dopisano o 07:49 ---------- Poprzedni post napisano o 07:47 ----------

Nudna
Trzymam kciuki za cukier
Mimo że jem cała czeko na raz
Dla mnie ta glukoza była zamulajaca bardzo

---------- Dopisano o 07:51 ---------- Poprzedni post napisano o 07:49 ----------

Ewelinka
Dobrze że oddech się unormowal

Mi ciężko się mówi
Tzn mecze się gdy dłużej mówię
Ale będę sapać na zajęciach

Kaftaniki to chyba pod polspiochy
Śpiochy mają rękaw a połówki nie.

---------- Dopisano o 07:53 ---------- Poprzedni post napisano o 07:51 ----------

Lucy dobrze chyba mówi
Body i pajace najwygodniejsze
Tzn wyjdzie mi w praniu of kors
Ale tak teretyzujac sobie
To się z nią zgadzam

---------- Dopisano o 07:54 ---------- Poprzedni post napisano o 07:53 ----------

Ale mi się nie chce z łóżka wstawać
Wiem że jak wstanę to zaraz będę musiała coś zrobić

Cytat:
o matko swieta....

uszlo nie?
mnie tylko mdlilo i przez pol dnoa odbijalo sie cukrem.. :/

kciuki!
a jak nie to witam na odwyku od slodyczow

super :-*

Mewka - tak na N one maja taki inny ksztalt od tabletek uroczo sie wsadza..

I już po :/ wypić wypiłam i wszystko spoko, nic mnie nie mdliło ani nic, zdążyli mi pobrać drugi raz krew po godzinie, i za 15 min tak mi się słabo zrobiło, że masakra, aż ciemno przed oczami no i lipa, bo tak mnie podbiło, że trochę zwymiotowałam :/ niby tylko raz i tylko trochę, ale zła jestem na siebie, bo już niewiele brakowało. Pobrały mi jeszcze ten kolejny raz krew no i zobaczymy. Teoretycznie powinnam powtórzyć, ale te babki w labo powiedziały, że po takim czasie to już się powinno wchłonąć i nie powinno zaburzyć wyniku, trzeba zobaczyć ten pierwszy i drugi wynik, na trzeci trzeba wziąć poprawkę i muszę czekać, jak ten wynik po godzinie będzie zły to tak czy siak jest ta cukrzyca. Pocieszyły mnie, że może już się obejdzie bez kolejnego razu. Podobno lipa byłaby wtedy jakbym od razu zwróciła. Ehhh :/

Stary 2016-09-27, 10:37   #4133
LuckySparkle
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez DoDoo Pokaż wiadomość
Czesc laseczki, juz wiadomo skad u mnie biale krwinki leca w gore, a nie powinny. Prawdopodobnie mam jakies pasozyty 😒... Nie ja na bank mam bo widzialam, wczoraj bylam tym faktem zalamana. Czulam sie jak kosmitka jakas i czulam mega obrzydzenie do samej siebie... Jestem w trakcie robienia badan kalu ale to tylko potwierdzenie bedzie 😞
Generalnie dzisiaj mi juz lepiej, wczoraj przeryczalam pol dnia (wiedziec, ze sie cos ma, a widziec do tego to masakra). Chcialam sie zapytac czy, ktoras z was lub waszych bliskich mial pasozyty (gliste ludzka) w ciazy?? Jak wyglada leczenie, czy jest mozliwe farmakologiczne? Naczytalam sie w necie, ze nie ale to byly wpisy sprzed kilku lat, moze cos sie zmienilo?
Jak na razie wciskam w siebie czosnek, por, olej z dyni i marchewke niby naturalne sposoby na pozbycie sie tego gufna
Nie znam nikogo. Przykro mi! Bedzie dobrze! Kontaktowalas sie z hakims lekarzem? Nie czytaj wojka Google! Ja zawsze po czytaniu google mam nowotwór. Czasem lepiej zasiegnac opini lekarza albo tak jak pytasz kogos kto to juz przechodził. Zdrowka zycze;*

LuckySparkle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-27, 10:39   #4134
kamisha
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez motylek85 Pokaż wiadomość

później to już się stylizacje pojawiają więc i wybór staranniejszy teraz w komodzie Michasi dominuje róż, głównie przez lumpki i pakę, którą odkupiłam ale później już nie będzie tak słodko bo mega podobają mi się właśnie zarowe stylizacje a oni mają ubranka głównie w pastelowych kolorach ale raczej mało tam różu

super, że już lepiej ale jakby co to pamiętaj, że nikt w ciąży nie zbagatelizuje twojego problemu, nawet jeśli okaże się on czymś zupełnie normalnym

kochana kaftaniki nie są praktyczne zakłada się je głównie do tych śpioszków zapinanych na ramionkach.

haha mewka z tego patyka zrezygnuj bo jeszcze gorszej infekcji można się nabawić. Ja do luteiny miałam patyczek to mimo, że po każdym użyciu był dokładnie myty to i tak miałam wrażenie, że mi się tam jakieś zapalenie od niego robiło. Najlepiej czystym paluchem
potem to beda modele i modelki
fajnieee
Cytat:
uuuu.. kijowo :/
ja nigdy nie mialam i nie slyszalam w rodzinie
Cytat:
Widze, ze u was laski tez jakos nie fajnie, grzyby no ale jesien jest to i grzyby sa
Sorki mi od wczoraj na leb padlo...
hahaha
zamiast na grzyby chodzic to same hodujemy

Cytat:
I już po :/ wypić wypiłam i wszystko spoko, nic mnie nie mdliło ani nic, zdążyli mi pobrać drugi raz krew po godzinie, i za 15 min tak mi się słabo zrobiło, że masakra, aż ciemno przed oczami no i lipa, bo tak mnie podbiło, że trochę zwymiotowałam :/ niby tylko raz i tylko trochę, ale zła jestem na siebie, bo już niewiele brakowało. Pobrały mi jeszcze ten kolejny raz krew no i zobaczymy. Teoretycznie powinnam powtórzyć, ale te babki w labo powiedziały, że po takim czasie to już się powinno wchłonąć i nie powinno zaburzyć wyniku, trzeba zobaczyć ten pierwszy i drugi wynik, na trzeci trzeba wziąć poprawkę i muszę czekać, jak ten wynik po godzinie będzie zły to tak czy siak jest ta cukrzyca. Pocieszyły mnie, że może już się obejdzie bez kolejnego razu. Podobno lipa byłaby wtedy jakbym od razu zwróciła. Ehhh :/

ja tak mialam po pierwszym pobraniu po glukozie, az sie tam rozebralam..
masakra

tez slyszalam o babce ktora zwymiotowala ale yo dlatego ze za szybko wypila..

najwazniejsze ze poprawki robic nie trzeba

Stary 2016-09-27, 10:45   #4135
nudnylogin
Rozeznanie

Mamusie grudniowe w dalszym ciągu odlotowe ;) 2016

Cytat:
potem to beda modele i modelki
fajnieee

uuuu.. kijowo :/
ja nigdy nie mialam i nie slyszalam w rodzinie

hahaha
zamiast na grzyby chodzic to same hodujemy

ja tak mialam po pierwszym pobraniu po glukozie, az sie tam rozebralam..
masakra

tez slyszalam o babce ktora zwymiotowala ale yo dlatego ze za szybko wypila..

najwazniejsze ze poprawki robic nie trzeba

No ja właśnie też po pierwszym, czyli około 1,30h od wypicia czekam na te wyniki, jak ten na czczo i po pierwszym pobraniu będą ok, to ten drugi już nie powinien mieć dużego wpływu, mam tylko lekarzowi o tym powiedzieć a już jak ten pierwszy wyjdzie za wysoki to i tak będzie wskazywało cukrzycę.

Stary 2016-09-27, 10:46   #4136
kamisha
Zakorzenienie

Cytat:
No ja właśnie też po pierwszym, czyli ponad 1,45h od wypicia czekam na te wyniki, jak ten na czczo i po pierwszym pobraniu będą ok, to ten drugi już nie powinien mieć dużego wpływu, mam tylko lekarzowi o tym powiedzieć a już jak ten pierwszy wyjdzie za wysoki to i tak będzie wskazywało cukrzycę.

na pewno bedzie okej !
wchlodnelo sie i bedzie git

nie martw sie na zapas

Stary 2016-09-27, 10:50   #4137
nudnylogin
Rozeznanie

Cytat:
na pewno bedzie okej !
wchlodnelo sie i bedzie git

nie martw sie na zapas

Też mam taką nadzieję 🏻 dzięki

Stary 2016-09-27, 11:00   #4138
CAR0LKA
Rozeznanie

DoDoo przykro mi niestety nic Ci nie umiem poradzic. Umowilas sie juz do lekarza? Kiedy bedziesz miec kolejne wyniki?

Zjadlam wlasnie gofra z domowa nutella - moja dieta ostatnio powala

Edit - przypomnialo mi sie, ze mialam jeszcze jedno pytanie odnosnie TZtowych zwolnien po porodzie. To zwolnienie opiekuncze to chyba przysluguje jak nie ma innego czlonka rodziny, ktory moglby sie opiekowac? Czy nie ma takiego warunku? I kto to jest ten inny czlonek?

Edytowane przez CAR0LKA
Czas edycji: 2016-09-27 o 11:02
CAR0LKA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-27, 11:06   #4139
DoDoo
Zakorzenienie

Cytat:
Nie znam nikogo. Przykro mi! Bedzie dobrze! Kontaktowalas sie z hakims lekarzem? Nie czytaj wojka Google! Ja zawsze po czytaniu google mam nowotwór. Czasem lepiej zasiegnac opini lekarza albo tak jak pytasz kogos kto to juz przechodził. Zdrowka zycze;*

Wiem, wiem ze czytanie google szkodzi
Robie ten kal sobie prywatnie i z wynikiem do lekarza ogolnego pojde bo gin sie jeszcze nie spotkal z glista w swojej karierze (to mnie dopiero dobilo), a ze mialam wczoraj wizyte to mu to powiedzialam. Ech nic tylko sobie w leb strzelic
Pociesza mnie tylko ten moj ROBACZEK w brzuchu co kopie 😂
Stary 2016-09-27, 11:08   #4140
monika0185
Zakorzenienie

Cytat:
Przed kolposkopią robią coś a'la dowcipna lewatywa z roztworu octowego + polewają wszystko z wierchu
Nie tylko brzmi piekąco...
Omg! 😨😨😨

---------- Dopisano o 11:08 ---------- Poprzedni post napisano o 11:08 ----------

Cytat:

Kciuki!
monika0185 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości