Panny Młode 2008 - Strona 130 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-02-12, 21:02   #3871
Taska
Raczkowanie

Dot.: Panny Młode 2008

tiffi1 dzieki WLasnie chcialam taki tort piaskowy, zonaczymy, moze ktos taki mi bedize umial zrobic.

Bielizne mam pod sukienke specjalna, zero seksu.. taki gabkowy gorset i halka... wiec musze kupic cos na wieczor bo jak mnie MAZ w niej zobaczy to sie rozwiedzie

o Buty sie najbardziej boje, bo musze miec obcac 8cm- czy ja w nim ujde nie wiem! Ale nie chieli mi wiecej skrocic sukienki, ze wzgledu na wzor... koronka, koraliki i inne swiecidelka na dole.
Czasami sie wkurzam, ze jestem taka pettite.

http://www.butyslubne.com.pl/foto_pr...41-11biale.jpg

Aaanniiiaaa fajne te twoje , tylko obcas 9cm! szok

http://suwaczki.waszslub.pl/img-2008070500300330.png
Taska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-12, 21:08   #3872
biedronka19876
Rozeznanie

My mamy zamiar roznosic zaproszenia tak cos kolo czerwca,a slub 23 sierpien. Zastanawiam sie czy to troche nie za pozno?
biedronka19876 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-12, 21:11   #3873
Aaanniiiaaa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Taska Pokaż wiadomość

Aaanniiiaaa fajne te twoje , tylko obcas 9cm! szok
Dzięki ale obcas też zdecydowanie będę miała niższy, tak sobie myślę max 5 cm-6 cm. Wolę nie ryzykować takiej wysokości
Aaanniiiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-12, 21:27   #3874
soffera
Zadomowienie

Cytat:
Kupilam juz ksiege gosci.

Mam juz albumy dla rodzicow.

Buty leca poczta.

Obraczki ida do grawerowania.

Zaproszenia juz wyslalam.

.............. i chyba jestem coraz bllizej z tym wszystkim
Taska Skad wyczarowalas taka swietna ksiege?
soffera jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-12, 21:29   #3875
m.a.r.t.a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aaanniiiaaa Pokaż wiadomość
Ja też jestem na etapie szukania butów. Narazie wpadły mi w oko takie
http://www.butyslubne.com.pl/bianca-p-60-pl.jsp
Ja też i w piątek wybieram się z partnerem na zakupy .
Twoje mają 9 cm , ja tam wole skromniej ok. 5 cm spokojnie mi wystarczy. Na co dzień w takich chodzę, więc mam nogi wyćwiczone .

Cytat:

Bielizne mam pod sukienke specjalna, zero seksu.. taki gabkowy gorset i halka... wiec musze kupic cos na wieczor bo jak mnie MAZ w niej zobaczy to sie rozwiedzie
Albo z Ciebie zedrze
Cytat:
o Buty sie najbardziej boje, bo musze miec obcac 8cm- czy ja w nim ujde nie wiem! Ale nie chieli mi wiecej skrocic sukienki, ze wzgledu na wzor... koronka, koraliki i inne swiecidelka na dole.
Czasami sie wkurzam, ze jestem taka pettite.

http://www.butyslubne.com.pl/foto_pr...41-11biale.jpg
Ładne butki

Cytat:
Napisane przez biedronka19876 Pokaż wiadomość
My mamy zamiar roznosic zaproszenia tak cos kolo czerwca,a slub 23 sierpien. Zastanawiam sie czy to troche nie za pozno?
Moja rodzina w 80% już dawno wie o ślubie, więc wysyłanie zaproszeń będzie jedynie formalnością. Jeśli po drodze na listę gości wskoczą dodatkowi goście zaproszenia możemy zaczynać wysyłać nawet w maju.
Najlepszy okres to tak 2-3 miechy w praktyce zobaczymy jak to tak naprawdę wyjdzie.
Stary 2008-02-12, 21:49   #3876
Taska
Raczkowanie

M.A.R.T.A a niech zdziera, byle by nie patrzal
wygladam jak chlopka z pola ale za to sukienka lezy idealnie i trzyma sie znakomicie, nie zsuwa, nie rusza... juz skakalam w niej w sklepie i nic!

Ksiege kupilam w davidsbridal.com

http://davidsbridal.com/ceremony_det...fc=66&pid=1871

Stary 2008-02-12, 21:58   #3877
Madlen__18
Zakorzenienie

A ja właśnie dzisiaj byłam na wychodnym z pierwszymi 3 zaproszeniami.
Tak sympatycznie, że nas nie chcieli puścić.
I Tż kochany
Wymęczona, ale humor wyśmienity.
1 miesiąc 23 dni!
i mów mi dobrze, nie mów mi źle
rozłóż przede mną księgę zaklęć i wróżb
okrytą w obwolutę twoich ramion i ud
czaruj we mnie, na ołtarz duszę złóż
i w dusznym kącie rzuć na mnie urok swój"

M
Madlen__18 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-02-12, 22:14   #3878
katia0117
Zadomowienie

Ja to obcas musze jakiś mały mieć 3-5 cm...bo kurde w ogole nie chodzę w obcasach i dzisiaj jak mierzyłam suknie,to myslalam,ze się zabije w szpilach chyba od wiosny przerzuce sie na obcasy,zeby sie nauczyc w tym chodzic,bo będzie cienko
Stary 2008-02-12, 23:27   #3879
gosiunia22
Zadomowienie

Jestem niska (160 cm), ale butów nie chciałabym wysokich, bo na codzień chodzę w płaskich i nie wyobrażam sobie męki w ten dzień. Chciałabym takie z obcasem ok. 4 cm. Ecru, z zaokrąlonym przodem

Andre Lhote

Nina, Nina, Nina...
gosiunia22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-12, 23:47   #3880
mskladaczek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gosiunia22 Pokaż wiadomość
Jestem niska (160 cm), ale butów nie chciałabym wysokich, bo na codzień chodzę w płaskich i nie wyobrażam sobie męki w ten dzień. Chciałabym takie z obcasem ok. 4 cm. Ecru, z zaokrąlonym przodem
U mnie tez wysoki odpadal, bo na codzien na szpilkach nie chadzam
Kupilam buty slubne 5.5 cm sa bardzo wygodne (fotka w zalaczniku) ale na wyzszy bym sie nie porwala.

Ciezko cos z zaokraglonym przodem znalesc, wiekszosc ma szpice bardzo dlugie.
Jak zaczelam rozgladac sie za butami, bylam zalamana, wieeeeeeeeelki obcas i wielki szpic kroluje niestety
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg buty slubne.JPG (19,6 KB, 39 załadowań)
mskladaczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-13, 10:06   #3881
katia0117
Zadomowienie

bardzo ładne te buciki,ja tez nie chce ze spiczastym czubem,ale z tego co juz zauwazylam sa one większoscią w sklepach

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-02-13, 10:20   #3882
biedronka19876
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez m.a.r.t.a Pokaż wiadomość

Moja rodzina w 80% już dawno wie o ślubie, więc wysyłanie zaproszeń będzie jedynie formalnością. Jeśli po drodze na listę gości wskoczą dodatkowi goście zaproszenia możemy zaczynać wysyłać nawet w maju.
Najlepszy okres to tak 2-3 miechy w praktyce zobaczymy jak to tak naprawdę wyjdzie.

Widze, że większość z was bedzie roznosic zaproszenia przed spisaniem protokolu przedślubnego. Kogo się pytam, to każdy mowi, że zaproszenia nosi się miesiąc przed . Ja już jedno zaproszenia dałam kuzynowi jak był w Polsce, stwierdzil ,że po co tracić na znaczek za zagranice hehe

Co do butów, to ja muszę miec obcas 6-7 cm, gdyż wtedy długość sukienki bedzie idealna na codzień też niechodze w obcasach, jednak mam jedne butki z takim obcasem w ktorych bylam na studniówce i nie ma az tak zle . No i również bede szukać butów z zaokrąglonym czubkiem lub lekko kwadratowym, niechce spiczastych czubków.
Stary 2008-02-13, 11:52   #3883
katey
Rozeznanie

GG do katey

Cytat:
Widze, że większość z was bedzie roznosic zaproszenia przed spisaniem protokolu przedślubnego. Kogo się pytam, to każdy mowi, że zaproszenia nosi się miesiąc przed . Ja już jedno zaproszenia dałam kuzynowi jak był w Polsce, stwierdzil ,że po co tracić na znaczek za zagranice hehe

Co do butów, to ja muszę miec obcas 6-7 cm, gdyż wtedy długość sukienki bedzie idealna na codzień też niechodze w obcasach, jednak mam jedne butki z takim obcasem w ktorych bylam na studniówce i nie ma az tak zle . No i również bede szukać butów z zaokrąglonym czubkiem lub lekko kwadratowym, niechce spiczastych czubków.
wg mnie to trochę późno miesiąc przed! my planujemy jakoś koło maja zacząć rozdawanie i wyznaczyć date potwierdzenia na 3-4 tygodnie przed ślubem, na wypadek gdyby nam wypadło troche osób bedziemy mogli zaprosić więcej znajomych i nie bedzie wtedy głupio dawać im zaproszenie na tydzień przed ale w zasadzie większośc rodziny jest juz poinformowana, bo zdarzyła sie jedna sytuacja która nas troszke zmusiła do informowania
a mianowicie, moja mama spotkała ciocię i okazało sie że moja kuzynka też wymyśliła sobie ślub na 16.08!!! i wyszło to zupełnie przypadkiem dlatego później dzwoniliśmy i informowaliśmy rodzinkę mało tego to moja mama jest chrzestną tej kuzynki więc trochę lipa wyjdzie bo nie bedzie mogła być nawet na błogosławieństwie bo ślub jest o 16:30 a mój o 17! a nikt sie nie spodziewał bo dziewczyna młoda -20lat i każdy myślał że ma jeszcze czas a tu niespodzianka
dlatego rodzinę najlepiej zawiadomić dużo wcześniej przynajmniej słownie

co do butów to ja też nie zamierzam się męczyc na wysokim obcasie bo zazwyczaj chodzę w adidaskach dlatego max 5-6cm! w sumie jedne buty mam w domu, ale po pierwsze mają ciemna podeszwę i podobno to głupio wygląda, a po drugie nie mają zapięcia na kostce i obawiam się że je gdzieś w tańcu zgubie albo krzywdę komuś zrobię jak zacznę machać nogami
więc szukam dalej, ale nie chcę wydawać majątku na jednorazowe buty!

16.08.2008

http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/20080816020113.png

katey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-13, 11:58   #3884
tiffi1
Rozeznanie

Co do butów to ja chę z zaokrąglonym czubkiem i ecu i takich szukałam. nawet znalazłam takie w normie, ale obcas był cienki i wysoki.
ja na co dzień chodzę w butach na obcasie 5-6cm.
Dla osób które nie chodzą w butach na obcasie lepiej trochę poćwiczyć, bo nie ma nic gorszego, niż ładna Panna Młoda szurająca i i chodząca na ugiętych nogach (widziałam taką).
Dla mnie osobiście wydają się buty na delikatnych słupkach, a e niestety do ślubnych średnio się to nadaje.
tiffi1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-13, 12:13   #3885
calva
Raczkowanie

GG do calva

my zamierzamy rozdawać zaproszenia ok czerwca

a butki chcę wysokie mam piękną suknię i nie chcę jej skracać uwielbiam wysoki obcas

calva jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-02-13, 12:58   #3886
Gabi2
Zakorzenienie

GG do Gabi2

my chcemy zacząć rozdawać zaproszenia w maju

Blog z recenzjami książek dla dzieci, zabawek, przepisy oraz pomysły na pokój Malucha
Gabi2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-13, 13:06   #3887
gosia1007
Wtajemniczenie

GG do gosia1007

Cytat:
Napisane przez Aaanniiiaaa Pokaż wiadomość
Ja też jestem na etapie szukania butów. Narazie wpadły mi w oko takie
http://www.butyslubne.com.pl/bianca-p-60-pl.jsp
Śliczne buciki. Jak dla mnie może mogłyby być niższe bo nie chodzę na co dzień na obcasach, więc mogłabym nie wytrzymać Ale ogólnie bardzo mi się podobają.
gosia1007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-13, 13:21   #3888
Madlen__18
Zakorzenienie

Gabi : jak dla mnie strasznie wcześnie, ponad 4mce.
Cała lista gości wam się zdązy zmienić, nikt ci nie będzie mógł powiedzieć niczego na 100%. Ja bym nie ryzykowała.
i mów mi dobrze, nie mów mi źle
rozłóż przede mną księgę zaklęć i wróżb
okrytą w obwolutę twoich ramion i ud
czaruj we mnie, na ołtarz duszę złóż
i w dusznym kącie rzuć na mnie urok swój"

M
Madlen__18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-13, 13:33   #3889
Gabi2
Zakorzenienie

GG do Gabi2

Cytat:
Napisane przez Madlen__18 Pokaż wiadomość
Cała lista gości wam się zdązy zmienić, nikt ci nie będzie mógł powiedzieć niczego na 100%. Ja bym nie ryzykowała.
a moim zdaniem lepiej jak goście są uprzedeni że maja tego i tego dnia wesele, żeby sobie przypadkiem urlopu nie zaplanowali na ten czas...
u mnie niestety nie jest tak że każdy już teraz wie że szykuje mu sie ślub w rodzinie

Blog z recenzjami książek dla dzieci, zabawek, przepisy oraz pomysły na pokój Malucha
Gabi2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-13, 13:39   #3890
m.a.r.t.a
Zakorzenienie

Gabi2 pozytyw tego jest taki, że goście będą mieli więcej czasu na podjęcie decyzji
Stary 2008-02-13, 14:05   #3891
biedronka19876
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez katey Pokaż wiadomość
wg mnie to trochę późno miesiąc przed! my planujemy jakoś koło maja zacząć rozdawanie i wyznaczyć date potwierdzenia na 3-4 tygodnie przed ślubem, na wypadek gdyby nam wypadło troche osób bedziemy mogli zaprosić więcej znajomych i nie bedzie wtedy głupio dawać im zaproszenie na tydzień przed ale w zasadzie większośc rodziny jest juz poinformowana, bo zdarzyła sie jedna sytuacja która nas troszke zmusiła do informowania
a mianowicie, moja mama spotkała ciocię i okazało sie że moja kuzynka też wymyśliła sobie ślub na 16.08!!! i wyszło to zupełnie przypadkiem dlatego później dzwoniliśmy i informowaliśmy rodzinkę mało tego to moja mama jest chrzestną tej kuzynki więc trochę lipa wyjdzie bo nie bedzie mogła być nawet na błogosławieństwie bo ślub jest o 16:30 a mój o 17! a nikt sie nie spodziewał bo dziewczyna młoda -20lat i każdy myślał że ma jeszcze czas a tu niespodzianka
dlatego rodzinę najlepiej zawiadomić dużo wcześniej przynajmniej słownie

co do butów to ja też nie zamierzam się męczyc na wysokim obcasie bo zazwyczaj chodzę w adidaskach dlatego max 5-6cm! w sumie jedne buty mam w domu, ale po pierwsze mają ciemna podeszwę i podobno to głupio wygląda, a po drugie nie mają zapięcia na kostce i obawiam się że je gdzieś w tańcu zgubie albo krzywdę komuś zrobię jak zacznę machać nogami
więc szukam dalej, ale nie chcę wydawać majątku na jednorazowe buty!

u mnie rodzinka tez jest juz poinformowana po części ze szykuje się slub i wesele dostalam juz nawet pierwsze odmowne odpowiedzi ,ze juz co niektorzy nie przyjda troche przykre, bo planuja urlop w lipcu a nie w sierpniu. hehe to kuzynka w moim wieku jest
Stary 2008-02-13, 14:13   #3892
soffera
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Madlen__18 Pokaż wiadomość
Absolutnie się nie zgadzam... Jak ma się lista gości zmienić? My wiemy kogo chcemy zaprosić, nasza rodzina już jest od grudnia poinformowana o ślubie, znajomi też... Rozdawanie zaproszeń będzie służyc jako towarzyskie spotkania Uważam że im wcześniej poinformuje się gości tym lepiej. Z uwagi na względy finansowe ( strój, koszty dojazdu no i prezent) jak i okres wakacyjny (niektórzy kilka miesięcy wcześniej wykupują wczasy) Wolę żeby nasi goście byli przygotowani aniżeli mieli by nie przyjść
soffera jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-13, 14:41   #3893
Kakusia
Zakorzenienie

Moi goscie slownie zostali poinformowani na cmentarzu juz na Wszystkich swietych czyli 10 miesiecy przed slubem i oni juz n apewno droga pantoflowa przekazali dalej rodzince
A zaproszenie wlasnie nie wiem kiedy rozwozic... chyba w czerwcu... bo tak miesiac przed slubem chcialabym juz wiedziec kto przyjdzie a kto nie

Nasza Córunia

Moje drugie serce, inny rytm Mego życia - Dominiczka
Kakusia jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-02-13, 14:45   #3894
m.a.r.t.a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kakusia Pokaż wiadomość
Moi goscie slownie zostali poinformowani na cmentarzu juz na Wszystkich swietych
Ale sobie moment wybrałaś nie ma co, ale wiem wiem rodzinka była w kupie, więc była okazja
Stary 2008-02-13, 14:49   #3895
lemoorka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez m.a.r.t.a Pokaż wiadomość
Ale sobie moment wybrałaś nie ma co, ale wiem wiem rodzinka była w kupie, więc była okazja
NAjlepsze tematy sa na cmentarzu, cała rodzina sie przy grobie zbiera
lemoorka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-13, 15:04   #3896
tiffi1
Rozeznanie

Ja też wstępnie powiedziałam tu i ówdzie i wiem, ze większość zapisała sobie termin w głowie.

Zaproszenia będzie rozdawać od początku marca, tak naprawdę pewnie do końca marca a potwierdzenie przybycia do 1 maja a ślub 31 maja.
tiffi1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-13, 15:15   #3897
biedronka19876
Rozeznanie

Arrow Dot.: Panny Młode 2008

Witam , moze wy dziewczyny mi cos doradzicie. czy pasuje do tej sukni bolerko z dlugim rekawem, czy moze lepiej rekawiczki?? Chcialabym się zabezpieczyć na wszelki wypadek gdyby była brzydka pogoda aby mi zimno nie było, a mamy fotki w plenerze w dniu slubu .Sukienka jest białego koloru. szukam na necie zdjec o podobnej górze z bolerkiem, zeby zobaczyc jak to wyglada ale nic nie znalazłam
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 222587359_6.jpg (19,5 KB, 34 załadowań)
Stary 2008-02-13, 17:27   #3898
malin30
Zakorzenienie

GG do malin30

Cytat:
Witam , moze wy dziewczyny mi cos doradzicie. czy pasuje do tej sukni bolerko z dlugim rekawem, czy moze lepiej rekawiczki?? Chcialabym się zabezpieczyć na wszelki wypadek gdyby była brzydka pogoda aby mi zimno nie było, a mamy fotki w plenerze w dniu slubu .Sukienka jest białego koloru. szukam na necie zdjec o podobnej górze z bolerkiem, zeby zobaczyc jak to wyglada ale nic nie znalazłam
Zobacz tu: http://www.wizaz.pl/forum/showpost.p...postcount=1798
Iwa_iw miała podobną sukienkę i bolerko do tego.
malin30 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-13, 17:33   #3899
Taska
Raczkowanie

Ja kupilam dokladnie takie bolerko.

Wyglada elegancko i jest dobre na niepogode.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg f06_JS9228.jpg (40,0 KB, 32 załadowań)

Stary 2008-02-13, 18:28   #3900
biedronka19876
Rozeznanie

dzieki Wam dziewczyny

Taska a kupowałaś je w salonie z sukienkami slubnymi czy w innym miejscu?

Edytowane przez biedronka19876
Czas edycji: 2008-02-13 o 18:30 Powód: dopisek
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości