|
|
#4141 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jesienne Mamy 2007
Cytat:
|
|
|
|
|
#4142 |
|
Rozeznanie
|
Małe dzieci mały kłopot....
małe srają w pieluchy, duże na głowę. Demoniku, dzięki za podpowiedzi, o czymś takim myślałam. Zobaczę, czy coś na siebie znajdę. ![]() Agatka dalej je na raty. W czwartek idziemy na szczepienie to popytam lekarkę, jak postepować, może coś doradzi. Jutro usg bioderek. Pucka ma białą czapeczkę z niebieskim wzorkiem i wszyscy pytaja " to chłopczyka masz"?!! Pyśku, Kubulek wymiata, fota miesiąca .Strasznie śpiąca jestem, wcześniej niż zwykle zaczęłyśmy dzień. Pożegnam się. Dobranoc. |
|
|
|
#4143 |
|
Zakorzenienie
|
Lea bidulko
![]() Co z tym wizażem dzisiaj ![]() :conf used:???
|
|
|
|
#4144 |
|
Raczkowanie
|
warte co coś? czy jakąś inną mate polecicie?
http://www.allegro.pl/item299069983_...owa.html#photo |
|
|
|
#4145 |
|
Zadomowienie
|
Nie mogłam się dzisiaj tu dostać kurcze, ale w końcu mi się udało. Pogoda dziś paskudna, pochmurno strasznie, myślałam że się wypogodzi i już prawie kończę zupe gotować. Noc nawet ok, chyba z 4 razy karmiłam, ale dziś od razu zasypiała po jedzeniu.
|
|
|
|
#4146 |
|
Zakorzenienie
|
My szczepimy i 20 lutego mamy trzecie szczepienie na pneumokoki.
hej dziewczynki... Jejku ja dziś też nie mogłam się dziś do was zalogować chyba coś robili ...Demoniku ja też dziś nie mogłam wstać z łóżka, nawet jak sięśmieję to mnie bolą mieśnie, zaczełam ćwiczyć...bo odchudzanie nic nie dawało, a muszę troszkę zgubić bo nie mogę patrzeć w lustro zobaczymy może coś pomoże ![]() Lipinko apropos maty, to sama mata fajna, tylko zastanawia mnie czy niema za mało wiszących zabawek, moje maleństwo chwyta zabaweczki wiszące, gdyby były tylko dwie to długo by nie poleżał )))))))))
|
#4147 |
|
Zakorzenienie
|
[1=6d4d53ed507eeb0815dd3e8 83934f7df1af843d7;6577147]To bylam ja
ale moze Demonik tez cwiczyla, kto wie hihi masz rację lea więc integruje się z Tobą, a masz rację może z Demonikiem też hihi
|
#4148 |
|
Rozeznanie
|
Dzien dobry wszystkim, widze ze jestem pierwsza dzisiaj
![]() Fotki super, a te w kapieli to ja tez chce zeby Patrys tak sie kapal a nie darl sie jak szalony. Wczoraj probwalam kapac go sama a TZ gdzies tam byl dalej i coz... plakal ale nie bylo takiego wrzasku. Moze jak kapalismy go oboje to dla niego za duze zamieszanie bylo, moze pojedynczo bedzie sie uspokajal. Zobaczymy po kolejnych szorowaniach. Myshia, tez mi sie wydaje ze rozmowa z synem jest potrzebna. Z paniami ze szkoly owszem ale syna zdanie tez sie liczy. Jesli jest skarga na niego to pilnuj zeby nie wygladalo to tak, ze przyjdziesz do niego i powiesz mu: pani sie zalila ze byles nie grzeczny, za kare masz zakaz czegos tam. Spokojnie go zapytaj co sie stalo i czy to ktos inny byl temu winien, powtarzaj mu ze masz do niego zaufanie i ze wierzysz ze jak bedzie mial klopoty albo jak cos przeskrobie to zawsze moze do Ciebie bez obaw przyjsc i ze razem rozwiazecie problemy, zeby sie nie bal nawet jak cos zmajstruje, ze ludzie popelniaja bledy itd. Jesli dziecko sie kara bez pytan i wyjasnien to ono zobaczy ze i tak nie ma po co mowic bo tylko ukarza i tyle. Nie pomysl, ze z gory zalozylam ze tak nie robisz, ze Po prostu pisze tylko to co mowili nam kiedys na zajeciach jak wzbudzic w dziecku zaufanie do nas, zeby chcialo z nami rozmawiac a nie traktowalo nas jako tych ktorzy tylko karac potrafia i nic nie rozumieja.
|
|
|
|
#4149 |
|
Rozeznanie
|
haha, jestem pierwsza
![]() zanim skonczylam swoje wywody to Wy juz tu masa odpowiedzi
|
|
|
|
#4150 |
|
Zadomowienie
|
moje dziecko zabkuje a ja mam ochote spakowac sie i uciec z domu.Takiej marudy to ja w zyciu nie widzialam grrrr i jesc nie chce-cale butle wylewam do zlwozmywaka
pediatra poogladala mala i twierdzi ze wszysto ok,na wszelki wypadek zrobimy posiew co mam jej kupic na te dziasla-Dentinox czy Calgel? grrrr |
|
|
|
#4151 |
|
Rozeznanie
|
Co do maty to u nas bylo inaczej,
Patrys jak widzial wszystkie zabawki to nie umial sie skupic na nich i oczy mu lataly z jednej na druga i sie szybko denerwowal i tez marudzil. Wiec powiesilam mu tylko kaczuszke a on wpatrzony w nia lezal i lezal. Potem mu zmienilam zwierzatko i tak powoli powiesialam wszystkie. Lubi ogolnie na niej lezej |
|
|
|
#4152 |
|
Zakorzenienie
|
polecam dentiox
Edit: Życzonka: Wszystkiego co najpiękniejsze dla Klaudii |
|
|
|
#4153 |
|
Rozeznanie
|
Witajcie też miałam z rańca problemy z logowaniem! ]
My mamy dziś szczepienie znów te łzy jak grochy!Weronika wczoraj miała przyjemność widzieć dwóch rocznych bliźniaków, zareagowała super zaczęła wydawać z siebie takie ooooołooołłłł bu bu oj i się śmiała w głos, ciągła ich za bluzy a chłopaki patrzyli na nią ja na jakąś dzikuskę z dżungli i nic cisza tylko bacze obserwacje prowadzili po czym oni ją olali a ona zrobiła się smutna i popłakiwała troszkę! Ja nie szczepię! Myshia ![]() Sylwia co z Tobą? Lea Ty do lata to osa bedziesz jak takie wyczerpujące treningi przeprowadzasz! |
|
|
|
#4154 |
|
Rozeznanie
|
Dzięki dziewczyny za dobre rady. Próbowałam gadać z synem. Jeszcze dziś przed wyjściem z domu pytam go jak to było. Czy to jest tak, że on sam z siebie bije czy oddaje. On konkretnie nie pamięta co przeskrobał, ale mówi, że oddaje jak ktoś go zaczepia. No więc ja się pytam czy nie może pani powiedzieć a on mówi: już nie wiem co jest gorsze, uderzyć kolegę czy skarżyć...? No i tu mamy problem. Bo z jednej strony nie można oddać jak ktoś bije a skarżyć też jest nieładnie. Mi to usta zamknęło. I co tu robić?? Powiedziałam mu żeby nie bił tylko jak ktoś go zaczepia to albo nie reagować, albo słownie a jak to nie pomoże to do pani. No i poszliśmy do szkoły... Zostawiłam go w szatni i poszłam do pani. I tu niestety Ivy miałaś rację, bo na moje pytanie co zaszło pani mówi - no po prostu się nie słuchał i szalał. Oczywiście wezmę go dzisiaj, przepraszam muszę lecieć" i poleciała. I tyle rozmowy. To ja wczoraj godzinę trułam synowi, bajki nie było a tu się okazuje, że tak na prawdę nic się nie stało. Bo skoro ona alarmuje rodziców a potem nie ma nawet minuty żeby porozmawuać to chyba coś tu jest nie tak...wrrr... i jako że ten babol sobie poszedł spytałam jeszcze inną panią o basenowe rzeczy. I tu się okazało, że mógł zostawić na basenie, bo był trochę przestrasony bokolega z grupy przytapiał inne dzieci w tym jego. No to kurczę blade! Ja też bym go potem na sucho stłukła po tym jakby mnie w basenie topił. Szlag mnie trafia. Najgorsze jest to, że ten mój syn widocznie o tym zapomniał i nic nie powiedział.
|
|
|
|
#4155 |
|
Zakorzenienie
|
hej
![]() Beatko zakopalo mnie, ale u lekarza nadal mam bole kregoslupa po tym cholernym zzo , a teraz doszly zawroty glowy Co do dodatkowych szczepionek to -planuje tylko zaszczepic go na ospe Pysiu Kubus cudownie wyszedl ![]() zyczonka dla dzieciaczow ![]()
|
#4156 |
|
Zadomowienie
|
Wszystkiego najlepszego dla Klaudii i Darii
Myshia ta babka to jakaś niepoważna, najpierw robi aferę, a potem nie potrafi wyjaśnić, co tak naprawdę się stało. Najpierw nie mogłam wejść na wizaż, a niedawno mi znów prąd wyłączyli. Co za dzień. Edit: Sylwia musi być dobrze i będzie. Powodzenia u lekarza. |
|
|
|
#4157 |
|
Zadomowienie
|
Najlepsze zyczenia dla dziewczynek!!!!
Kupie Dentinox jak TZ wroci z pracy, i chyba nurofen w syropie zeby mala w koncu mogla spokojnie zasnac:/ Na zdj moj cierpiacy potworek;P aha zapomnialam napisac - Blanka w wieku 4,5mca wazy 7 kg!!!a ja sie martwilam czy nie za chuda
|
|
|
|
#4158 |
|
Rozeznanie
|
Dla Klaudusi i Darii samych słodkich
Myshia dobrze Kacperek zrobił tamtemu co w wodzie nie umie się zachować a że baba jakaś niestworzona do tego zawodu to od razu afere zrobiła. Mój mąż jest pedagogiem w spoczynku ale napatrzył się trochę na nauczycielki bez umiejętności pedagogicznych a Twój przypadek tylko potwierdza regułę, nauczyciele chca zeby dzieci jak manekiny nie rozrabiały, cicho siedziały bo ich struny głosowe wysiadają - Poiss nie czytaj bo będziesz wściekła! |
|
|
|
#4159 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Edit: Berbeaa nie jestem wściekła, a właśnie dobremu nauczycielowi struny głosowe nie wysiadają, bo umie poradzić sobie z uczniami innymi sposobami niż krzyk. |
|
|
|
|
#4160 |
|
Zakorzenienie
|
biankaaa nie mogę sięnapatrzeć na jej czuprynkę, superrrrr, no i te niebieskie oczęta ...
P.S. Kilka dzisiejszych fotek Kubusia...
z misiem 1.jpg z misiem 2.jpg z misiem 3.jpg z misiem 4.jpg z misiem 5.jpg
|
#4161 |
|
Zadomowienie
|
hehe pysia-na pierwszej fotce Kubuś wyglada jakby mial juz 2 gorne jedynki!!! ale chyba juz bysmy cos o tym wiedzialy co?
)))Superowy chlopczyk i jakie artystyczne zdjecia. |
|
|
|
#4162 |
|
Wtajemniczenie
|
witam!
KLAUDUNIA dziękuje za życzonka no i zyczonka dla Darii przesyłamy blaneczka przeurocza- strasznie lubie ja ogladać i ma tam z tyłu cos w zyrafki- my mamy taka posciel i dokładnie w takim kolorze( no i jeszcze różowową w zapasie) berbeaa- powodzonka , my mamy dopiero w marcu a ja juz sie boje jak myśle o szczepieniu. zadnych dodatkowych szczepień nie planujemy. sylwia-powodzonka u lekarza- bedzie dobrze ja mam calgel myshia ![]() a my zaraz spadamy. zakupy z siostrzyczka bo juz sama nie mam pomysłów na jedzenie to moze ona ma no i bedzie nam weselej. no a później do niej i do jej dzieciaczków bo juz kilka dni nie byłam .a dzieci przyzwyczajone ze ciocia raz w tygodniu przynajmniej jest. bo ta siostra mieszka całkiem blisko.no i mała lubi spacerki i dzieci. a ona to w ogóle wszystkich lubi i do wszystkich sie smieje. jak byłam wczoraj u tej drugiej sieostry ( ma dwójke młodzszych dzieci i dwie dorosłe córki) no i była jeszcze siestra cioteczna( bo mieszka bardzo daleko i przyjechała z córką na ferie) no i jeszcze ta jedna córka weszła - to było nas tyle a moje dziecko do kazdego chetnie na raczki i do wszystkich sie smiała. a maluch -szczególnie córcia( bo drugie to w koncu synuś)zabawiałay moje dziecko.moja starsza siostra bardzo lubi klaudie bo mowi ze ona taka spokojna i tak sie ladnie smieje do wszystkoch , nie boi sie . i jak my pojdziemy w niedziele do kina to ona zostanie z mała.a jej corcia na to - mamo klaudia zostanie u nas na noc? to super- wiem ze jak cos to mam na kogo liczyc. no i moge miec czas tylko dla siebie no i dlatż też . jutro walentynki- musze cos wymysleć.moze razem z siostra cos wymyslimy. to milego dnia bo my jak tylko klaudia sie obudzi to uciekamy.
|
#4163 | |||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Najserdeczniejsze życzenia dla Klaudii i Darii Miałam dzieciarnię i było bardzo sympatycznie . Bez przerwy słyszałam ciociu to, ciociu tamto , harmider niewąski, a Jaś i tak usnął w tym wszystkim, spał prawie 2 godziny i nie zbudził się nawet, gdy ubijałam robotem śmietanę .Na obiad zrobiłam makaron (wstążki) z sosem śmietanowo-łososiowo-koperkowym, a na deser galaretkę pomarańczową z zatopionymi mandarynkami i bita śmietaną, później szarlotka (kupna). Wszystko gościom smakowało, a dziś dojadamy z mężem resztki, bo wyszło mi jak zwykle za dużo... ![]() Cytat:
.Cytat:
, dziś z pięć razy i wielką miał z tego uciechę.Cytat:
. I jakie oczęta niebieskie!Cytat:
Cytat:
Lala jak malowana . Śliczne ma włosięta .Cytat:
. Zdjęcia śliczne, fajnie razem wyszliście .Cytat:
Jeśli natomiast rzeczywiście jest zaczepiany, czego nauczycielka nie widzi i oddaje, co już zauważa, to z dwojga złego lepsze skarżenie niż bicie. Powiedz o tym wychowawczyni, może powinna porozmawiać na ten temat z dziećmi. A swoją drogą może uda Ci się spotkać z jakimś psychologiem dziecięcym, z doświadczenia moich znajomych wiem, że warto spróbować. Cytat:
.Cytat:
. Z tego, co wiem, chętnie na niej poleguje. Mój synek też lubi matę, spędza na niej mnóstwo czasu.Cytat:
ale moze Demonik tez cwiczyla, kto wie Nieeee, a i tak wszystko mnie boli .Cytat:
Idź koniecznie do neurologa, wierzę, że wszystko będzie w porządku. EDIT: Właśnie zauważyłam nowe fotki Blaneczki i Kubusia! Śliczni są .
|
|
#4164 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Kubuś milusi, Maja oglądała go z wielkim zainteresowaniem
|
|
|
|
|
#4165 |
|
Zakorzenienie
|
Nie mogę otworzyć ostatniej strony z Waszymi postami ???
|
#4166 |
|
Zadomowienie
|
kurcze nie mogę wejść na ostatnią stronę wątku, może napisanie posta coś zmieni i mnie tak przekieruje.
|
|
|
|
#4167 |
|
Zakorzenienie
|
Zwariuję z tym wizażem wrrrrrrrrrrrrrrrrr
/ co siędzieję ????Ha można czytać co napisałyście... robiąc odpowiedz na pierwszej stronie, ale przekierować się na ostatnie strony wątku to nie mozna...już to zgłosiłam
|
#4168 |
|
Zakorzenienie
|
Przeczytałam parę ostatnich postów stosując się do wskazówek Pysi
Ale tak zupełnie serio, to nie chciałabym stracić naszych wpisów w tym wątku . Myślałam o zrobieniu czegoś na kształt pamiętnika...My też troszkę pomolestowałyśmy Złosia na Technicznym: http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=235545. Dobrej nocy! M.
|
#4169 |
|
Zakorzenienie
|
Udało się wejść i nawet odpowiedź napisać Pysiu dziękuję
Dlaczego Nas to spotkało
|
|
|
|
#4170 |
|
Zakorzenienie
|
Mam nadzieję że ktoś z technicznego coś poradzi na to ...
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:43.

.

chyba coś robili ...
zobaczymy może coś pomoże 

pediatra poogladala mala i twierdzi ze wszysto ok,na wszelki wypadek zrobimy posiew
znów te łzy jak grochy!
nadal mam bole kregoslupa po tym cholernym zzo , a teraz doszly zawroty glowy 
.