|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4231 | |||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie grudniowe w dalszym ciągu odlotowe ;) 2016
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Pożarłam 2 paczki belvity na śniadanie z kubkiem mleka. Wzięłam swoją anfę (witaminy i magnez ) i teraz będę pół godziny myśleć w co się ubrać.Poza tym zaraz się obrażę na małą, że tak mało się rusza i normalnie walnę focha... No i do tego spojrzę na stan konta, który oczywiście będzie pusty, co mi zrąbie resztę dnia.
|
|
|
#4232 | |||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Na dzieci grudniowe czekamy, drożdżówką się zajadamy 2016 - III część
Cytat:
Bo moich już nie mam SA u gina 😐 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 08:06 ---------- Poprzedni post napisano o 08:05 ---------- Cytat:
Ty dalej nie masz tej kasy z zusu? To ☠☠☠☠a niewiarygodne Bo zaraz urodzisz przecież jak my wszystkie Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 08:07 ---------- Poprzedni post napisano o 08:06 ---------- Cytat:
Apteka! Koniecznie dziś!😒 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 08:10 ---------- Poprzedni post napisano o 08:07 ---------- Aha nudności mi przeszły od kiedy pilnuje h posiłków Tzn słowo posiłek to za dużo powiedziane Bo po prostu co 1 h coś tam zuje sobie A to bułkę, a to winogronko a to zapiekanke w ikea 😐 Moja zdrowa dieta w ciąży A jak zobaczyłam dwie kreski To jadłam serki wiejskie z pomidorkiem i se obiecałam że będzie zdrowo przez te 9 mcy ... Lucy dziękuję za zwrócenie mi na to uwagi 😚 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||
|
|
|
#4233 |
|
Zadomowienie
|
Ło matko bosko kochano!
Borze zielony! Dżizusie niebieski! Przelali mi kasę za oby dwa miechy O.O Olaboga olaboga.... Idę porobić w końcu zaległe opłaty...
|
|
#4234 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() moj mnie dzis obudzil tzn dobudzil bo pierwszy byl tż.. moze sie zdziwisz i bedzie ![]() Cytat:
jak mozna jeszcze nie byc w aptece ?ja zaraz polecialam bo tez bym potem nie doszla.. Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka |
||
|
|
|
#4235 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 08:16 ---------- Poprzedni post napisano o 08:15 ---------- Cytat:
I kubek na siki też kupię od razu Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#4236 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Swoja droga to witam sie w polowie tygodnia. Ja dzis znowu jestem śpiąca i pewnie kusze sie w ciagu dnia na druga kawe. Zostalo mi dokladnie 6 tygodni pracy. Juz nie moge sie doczekac. Potem chwila moment i poród, a po porodzie zjem jajka w koszulce!!! Od poczatku ciazy o nich marze ale sie boje jeść na pol surowe żółtko. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4237 | |
|
Zadomowienie
|
Nie liczę tych ruchów karola
w podziale na godziny Bo mam wrazenie że wtedy za bardzo się nad tym skupiam i denerwuje I on to wtedy czuje bo ten drań wtedy zastyga Co potęguje moje zdenerwowanie 😒 Czy trzeba to liczyć? Jak się rusza w różnych porach dnia A w innych nie A na wieczór robi przemeblowanie brzucha To chyba jest ok, co nie🤔 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 08:21 ---------- Poprzedni post napisano o 08:19 ---------- Cytat:
Od kiedy po zjedzeniu jajka na miękko Obejrzałam Martyna wojciechowska z Tajlandii Z małym pisklakiem gotowym do zjedzenia Pochylilam się uroczo nad muszla 😒 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4238 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
dzien dobry i dziekuje gratulacji
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Monitor Angelcare AC300 z dwiema płytkami ![]() Cytat:
Mimo, że w tym miesiącu prawie zbankrutowałam to jestem przeszczęśliwa że juz tyle mam ![]() Ale o sobie zapomnialam, stanika i koszul nadal nie mam ![]() Dobrze, że u was wszystko ok ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Ja od kilku miesiecy mam paniczną ochotę na vifona ![]() Ale z drugiej strony jak teraz nie zjem to po porodzie przy kp na pewno juz nie rusze ![]() Jak życ? ![]() Cytat:
![]() Dobrze, że twój TŻ jest potulny niech dba o ciebie i o Alicje! Ja mojemu na dzien chłopaka kupiłam transformersa zabawke - brakowało mu tylko jednego modelu do uzupelnienia całej kolekcji I wszystkie juz bedzie miał. Duże dziecko ![]() pomarańczowy ostro-kwaśny najlepszy ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Później na obiad beda jak znalazł B) Dzisiaj Julek coś mało się rusza, ale tłumaczę sobie to tym, że ostatnie kilka dni miałam naprawdę męczących i ja się dziś czuję przymulona bo w koncu cały stres ze mnie zszedł to i pewnie synek też się czuje jak ja
|
||||||||
|
|
|
#4239 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4240 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() super!! ![]() Cytat:
![]() musze isc grzywke podciac Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka |
||
|
|
|
#4241 |
|
Zadomowienie
|
Zmykam laski do swoich zajęć
Za 2 tyg ruszam ostro z zakupami karola Sam tz wczoraj mnie pogonil Gdy powiedziałam że lekarz podczas wizyty Wspomniał że mogę w połowie listopada rodzic Bo zapytałam się go czy mogę ustawić sobie ostatnie zajęcia na ten termin Tż przerażony aż krzyknął Weź ty mi przynajmniej listę zrób co mam kupić i przyklejmy ja do lodówki Chyba strach mu zajrzał w oczy 😉 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4242 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Dlatego staram sie bardziej pilnowac tego rytmu dnia a nie 10 ruchów na godzine bo bym zwariowała ![]() Co do zwierząt i ich jedzenia - jestem okrutna, ale kompletnie mnie takie obrazy nie ruszają, moze dlatego ze wiekszosc dziecinstwa spedzilam na wsi, gdzie widok kury biegajacej po podwórku a chwile potem pływającej w rosole był całkiem normalny
|
||
|
|
|
#4243 |
|
Zadomowienie
|
Miłego dnia
Aktywnego dla tych co chcą i muszą Spokojnego dla pozostałych jak papaya 😙 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4244 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#4245 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
U mnie sa 2 porodowki ale rodze tam gdzie mialam laparoskopie. Opieka znakomita. Jak gin w PL zobaczyl szycie po laparo to powiedział, ze dawno nie widzial tak swietnej roboty. Do tego pani chirurg ginekolog i anestezjolog mega pomocne i wszystko wvzesniej pieknie tkunaczyly... nk ja bylam w szoku podejsciem lekarzy do mnie. Troszke mnie przerazila pani anestezjolog cala w kolczykach i z tunelami w uszach, wygladajaca na max 28-30 lat. Jednak tu to norma, ludzie czesto sie odmładzają i maja swoj styl. U mnie Liliana rusza sie najwięcej po pracy i w nocy. Rano jest taczej grzeczna i spi. Zdarza sie, ze nie czuje jej z 3 godziny a jest tak, ze co 10 sekund kopie. Cytat:
Cytat:
||||
|
|
|
#4246 |
|
Zadomowienie
|
Ja bym swojego tu przysłała 😆
On zawsze kupuje to co inne baby biorą Nie wysyłam go dlatego na zakupy Bo mi znosi różne rzeczy których mi do szczęścia nie trzeba No ale z wami wtpoy by nie było 😒 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 08:53 ---------- Poprzedni post napisano o 08:52 ---------- Dobra idę już naprawdę mimo że nie chce mi sie niemiłosiernie... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4247 |
|
Zakorzenienie
|
moj to by na ceny nie patrzyl tylko to co by bylo napisane i co by mu sie podobalo..
szybko bysmy zbankrutowali.. Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#4248 |
|
Wtajemniczenie
|
Kamisha mój to samo
Znając mojego tż i jego upodobania to ala chodziłaby w pajacyku Armaniego. I to jednym tym samym cały czas bo kasy by nie starczyło 😃 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#4249 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:22 ---------- Poprzedni post napisano o 10:18 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#4250 | ||
|
Rozeznanie
|
Wrzucone do koszyka. Ile sztuk powinnam miec?
Cytat:
![]() Cytat:
![]() w koszyku Moj gin jak sie go spytalam o liczenie ruchow to powiedzial, ze najwazniejsze obserwowac aktywnosc dziecka i zwracac uwage na jakies duze odstepstawa a nie liczyc ruchy bo w godzinach aktywnosci te 10 zrobi w 2 minuty Kupilam wczoraj kawalek krowy i buraki i mam dis ambitne plany obiadowe
|
||
|
|
|
#4251 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4252 |
|
Zadomowienie
|
Przyszło mi plutno do zdjęć z aliexpres dla Liliany. Zakochalam sie i zamowie jeszcze chyba z 3. Bede jej robic non stop sesje zdjeciowe
![]() Ja tez sie z checia dowiem ile tego tantum rosa. Mam nadzieje, e w uk na ebay dostane bo juz nie planuje nic z pl zamawiac. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4253 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
np. mowie do niego kup przecier tani, przyjdzie z najdrozszym to samo bylo z poducha dla ciezarnych chcial mi kupic za 170 zl.. ja zwracam uwage na cene a tz w ogole.. Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#4254 |
|
Zakorzenienie
|
mój TŻ też nie zwraca uwagi na ceny, dlatego ja mu wybieram dokładnie co ma kupić, a on płaci
![]() No i też dlatego to TŻ kupił ochraniacz modułowy do łóżeczka - bo jest piekny ale strasznie drogi w porównaniu ze zwykłym. a że on kasy nie liczy to zwaliłam ten zakup na niego
|
|
|
|
#4255 |
|
Zakorzenienie
|
hehe no czasem sie przydaje to ze na kwote nie patrza
![]() Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#4256 |
|
Zakorzenienie
|
Tak w ogole to musze wam powiedziec ze jestem zakochana w mojej pupie 😍 zrobila sie taka fajna okragla! Zawsze mialam bardziej plaski tylek i ciezko mi bylo go podniesc nawet cwiczeniami - a teraz
|
|
|
#4257 | |
|
Zadomowienie
|
Zaczybam sie chyba denerwowac. Lili nie daje o sobie znac od 4 w nocy. Bylam u keza na plotach i on ju by najchętniej jechal do szpitala. Ale chce sobie dac jescze pol godz. Bo zjadlam jalbko i gruszke cybamonem miodem i jogurtem i moze po tym dostanie energii i zaczna sie skoki. Czasem wolę nie mówić zbyt duzo do tz bo widze po nim od razu nerwy. Ale jakos mnie to nie martwi, e jest kilka godzin spokoju. W koncu ona nadrabia noce. Za chwile jeszcze pochłonę jakiegos batona.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 09:32 ---------- Poprzedni post napisano o 09:31 ---------- Cytat:
|
|
|
|
#4258 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzień Dobry
![]() Tak tak dziewczyny ja przodowniczka pracy jestem od kilku dni nie do życia nie wiem chyba wykorzystałam już swoją energię z tego miesiąca i teraz ledwo mi baterie ciągną Najgorsze jest to że mimo że chodzę spać jak zawsze to się nie wysypiam... na plecach nie zasnę a jak śpię na boku to brzuch mi ciąży no i nie mogę się jakoś ułożyć przez co się bardziej męczę niż wysypiam... Do tego bardzo odczuwam ruchy i zastanawiam się czy mam po prostu za mały brzuch czy te moje dziecię takie duże??? mam wrażenie że nie ma miejsca... Mam nadzieję że we wtorek się dowiem ile mała waży... Mam już 10kg na + Częśto bardzo szczypią mnie pachwiny do tego stopnia że nie mogę chodzić... czuję jak wszystko mi się rozciąga czy któraś z Was też tak ma ? Do tego dowiedziałąm się że 19 listopada ciocia robi 50urodziny w formie małego wesela... ma któraś jakiś gustowny worek po kartoflach ? ![]() Migdałku ale się cieszę że w końcu dostałaś pieniądze ! ![]() ---------- Dopisano o 11:36 ---------- Poprzedni post napisano o 11:33 ---------- Cytat:
❤ Marcelinka ❤ Edytowane przez xjustyniaaax Czas edycji: 2016-09-28 o 11:35 |
|
|
|
|
#4259 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Tylko, że będzie to coraz bardziej męczące...Cytat:
![]() W sumie trochę racji ma, bo my mamy usg co miesiąc a kiedyś to 1 albo 3 przez całą ciążę... To też! Może w końcu kupię sobie jakiś ciuch ciążowy ![]() Hehehehe ![]() Na pewno śpioszki, pajacyki i body ![]() Do tego rzeczy z apteki jak bepanthen, sól fizjologiczna, gaziki.... Cytat:
![]() Ja w ogóle zapomniałam, że mam łożysko na przedniej ściance i to również mi amortyzuje... Czasami jak patrze na brzuch to widzę, że lekko się ruszy, ale tego absolutnie nie czuję ![]() Ale mam zachciankę... Kojarzycie te panini z Orlenu? Zjadłabym na ciepło ten z salami... Mniam.... (No bo przecież skoro na ciepło, to salami jest upieczone, więc już niegroźne )
|
|
|
#4260 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczynki w Smyku ubrania -50% od dzisiaj do jutra
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:18.

?

w piątek mam zajęcia w SR na temat poznanskich szpitali to może się dowiem czegoś ciekawego.