Lutówki 2017 ❤ cz. III - Strona 101 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-09-28, 08:11   #3001
justkonev
Zakorzenienie

Dot.: Lutówki 2017 ❤ cz. III

Cytat:
Napisane przez Escorpio Pokaż wiadomość
Dziewczyny, dopiero weszłam na forum jestem wykończona, mąż miał dzisiaj urlop i cały dzień załatwialiśmy różne rzeczy. Nie nadrobię Was dzisiaj
Gratuluję udanych wizyt!

Ja się dzisiaj 1,5h naczekałam na wizytę, bo byłam u lekarki w szpitalu, oczywiście wezwali ją na poród bo już było 10cm rozwarcia No i tak czekaliśmy. Ale warto było, wszystko super, szyjka 4,20cm, dzidzia kopała jak nie wiem i ewidentnie nie podobało się badanie No i wróżka ze mnie żadna, przeczuwałam chłopca, ale dwóch lekarzy nie widziało, żeby cokolwiek między nogami dyndało Także na obecną chwilę będzie córeczka Powiem szczerze, że nas to z mężem zaskoczyło, bo dziewczynki się nie spodziewaliśmy Musimy teraz zastanawiać się nad imieniem
Gratuluje córeczki! widzę, że z Ciebie równie marna wróżka jak i ze mnie

Cytat:
Napisane przez Krysilla Pokaż wiadomość
Gratuluje.

Widzialam ostatnio szumisie w smyki

Ja tez mam babybjorna.

Gratuluję!

Ja połówkowe dziś o 12:20 troche się denerwuję, bo wczoraj miałam kiepski dzień. Czułam sie tak jakos nie w ciąży i miałam dołka. Mam nadzieję, że dziś mi to widok dziecka wynagrodzi.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaż na Samsung Galaxy S 7 Edge
Kciuki za wizyte!!

Cytat:
Napisane przez __malaMi__ Pokaż wiadomość
Cześć!

Melduję sie po wizycie wczoraj i zaraz zabieram się za nadrabianie.

W sumie wszystko ok, łozysko wg niego też prawidłowe, a w 12tc miało prawo być nisko, szyjka długa.

Dziecko bardzo aktywne i ruchliwe. Mariea straszyła, że różowa farba się kończy, prosiłam o pozostawienie trochę dla mnie, bo na genetycznych lekarz powiedział, że wydaje mu się, że dziewczynka, ale wyglada na to, ze jednak chłopak. Na 80%

Powiem Wam, ze dziwinie się z tym czuję, cieszę się, że jest wszystko ok, ale gdzieś tam jest trochę rozczarowania chyba. I jestem o to zła na siebie, bo kurde najważniejsze, że mamy to dziecko i że się rozwija, a mnie jakiś smuteczek dopadł. Jestem nienormalna!
Dlatego właśnie wielu lekarzy (w tym mój) nigdy nie mówi o płci tak wcześnie, bo na tym etapie wiele może się jeszcze zmienić. Chcą oszczędzić rozczarowań, bo człowiek jednak się do płci dziecka przywiązuje
Mimo wszystko gratuluje chłopca kochana!
justkonev jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-28, 08:14   #3002
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
Ja się dzisiaj 1,5h naczekałam na wizytę, bo byłam u lekarki w szpitalu, oczywiście wezwali ją na poród bo już było 10cm rozwarcia No i tak czekaliśmy. Ale warto było, wszystko super, szyjka 4,20cm, dzidzia kopała jak nie wiem i ewidentnie nie podobało się badanie No i wróżka ze mnie żadna, przeczuwałam chłopca, ale dwóch lekarzy nie widziało, żeby cokolwiek między nogami dyndało Także na obecną chwilę będzie córeczka Powiem szczerze, że nas to z mężem zaskoczyło, bo dziewczynki się nie spodziewaliśmy Musimy teraz zastanawiać się nad imieniem
Kochana,ale sie cieszę! gratuluję córeczki (takie miałam przeczucia co do Ciebie )
Cytat:
Napisane przez patiuszka Pokaż wiadomość
Ja dopiero co byłam na połówkowym, a już nie mogę się doczekać drugiego razu, odliczam dni do 6.10 Chociaż już dziewczynki się nie spodziewam, chłopak prawie pewny był ostatnio Tylko imienia nadal nie mam Dziewczynkowe imiona są ładniejsze
Ale tak sobie już kocham moje dzieciątko chłopczykowe i wyobrażam sobie, jak to z synusiem będzie superowo I przyznam Wam się, że tak mi się nie chce już czekać... Już bym chciała mieć gotowego synusia od razu
Tez tak uważam. Jakbym miała mieć chłopca to nie mam pojęcia jak bym go nazwała
Cytat:
Napisane przez sunny_eyes Pokaż wiadomość
U nas dla dziewczynki mam imię od lat wybrane Zosia, a dla chłopca dylemat - narazie stanelo na Wojtek lub Szymon...

Ale mi się bzdury dzis śniły, obudzilam się w nocy tak zmeczona i wystraszona, że z 2h nie mogłam zasnąć
Wojtek, Wojtuś uwielbiam to imię. Niestety jakbym miała syna to nie mogłabym mu tak dać bo siostra ma syna Wojtusia.
A co do snów. Wczoraj mi się śnił taki głupi sen, dziwny, ciężki taki obudziłam się z bólem głowy przez to
Cytat:
Napisane przez minula Pokaż wiadomość
Dzień dobry
Zimno się zrobiło chyba pora na wyciągnięcie zimowych swetrów.
Gratuluje udanych wizyt i witam nowe mamusie.
Ja od poniedziałku zalatwiam w pracy wszystko, aby iść na zwolnienie. Mam już zastępstwo, inne kwestie prawie pozamykane.
W piątek idziemy na wesele juz się nie mogę doczekać.
Ehh muszę obudzić szkraba bo znów spóźnimy się do żłobka.
Miłego dnia
ja ostatnio robiłam porządki zimowe i letnie rzeczy wszystkie już schowałam,swetry zimowe wyprałam i już czekają
Rano jak wychodzę o 7 .30 do przedszkola to muszę ubrać ciepły sweter i szal bo tak zimno
Cytat:
Napisane przez mariea Pokaż wiadomość
choć dodam na marginesie, że zdaniem mojego ginekologa dziewczynka jest wtedy jak widać wargi sromowe, a nie jak nie widać ptaszka
ale jak to , jak to ??
mi właśnie ostatnio moja gin powiedziała,że między nogami nic nie widzi i twierdzi,że dziewczynka. Ale nie mówiła,że na 100%. Mam nadzieję,że za tydzień na połówkowym nie wyjdzie chłopak
Cytat:
Ja połówkowe dziś o 12:20 troche się denerwuję, bo wczoraj miałam kiepski dzień. Czułam sie tak jakos nie w ciąży i miałam dołka. Mam nadzieję, że dziś mi to widok dziecka wynagrodzi.

Kciuki!

Cytat:
W sumie wszystko ok, łozysko wg niego też prawidłowe, a w 12tc miało prawo być nisko, szyjka długa.

Dziecko bardzo aktywne i ruchliwe. Mariea straszyła, że różowa farba się kończy, prosiłam o pozostawienie trochę dla mnie, bo na genetycznych lekarz powiedział, że wydaje mu się, że dziewczynka, ale wyglada na to, ze jednak chłopak. Na 80%

Powiem Wam, ze dziwinie się z tym czuję, cieszę się, że jest wszystko ok, ale gdzieś tam jest trochę rozczarowania chyba. I jestem o to zła na siebie, bo kurde najważniejsze, że mamy to dziecko i że się rozwija, a mnie jakiś smuteczek dopadł. Jestem nienormalna!
Nie dziwię się,że tak się czujesz. Myślę,że jakby na moim połówkowym, które mam za tydzień ,nagle okazało się,że to jednak nie Hania tylko chłopak to też byłabym rozczarowana... Ja tak od samego początku odkąd jestem w ciąży mam ogromne przeczucia,ze to będzie dziewczynka. Wiem ,że to niedobrze się tak nastawiać, ale jeszcze na dodatek ostatnio na 90% gin powiedziała że girl no zobaczymy.
MalaMi, najważniejsze,że maluszek ma się dobrze! i że Ty się dobrze czujesz

Edytowane przez s i l v e r
Czas edycji: 2016-09-28 o 08:17
s i l v e r jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-28, 08:17   #3003
Escorpio
Zakorzenienie

Dziekuje za gratulacje zbieram sie za nadrabianie

Cytat:
Escorpio gratuluję córki!!
choć dodam na marginesie, że zdaniem mojego ginekologa dziewczynka jest wtedy jak widać wargi sromowe, a nie jak nie widać ptaszka
Dlatego nie ufam tak w 100%, choć ten na połówkowym mowil z pełnym przekonaniem ze dziewczynka. Z kolei moja lekarka tez dziewczynkę widziała ale zastrzegła ze jeszcze nie do końca wiadomo i gdyby był chłopak to cis by wisiało na razie nie wisi, a dziadkowie sie cieszą z wnuczki

Cytat:
Napisane przez lolita25 Pokaż wiadomość
Witam z rana, dziś nawet spoko noc, ale boję się ruszyć z łóżka.
Gratuluję udanych wizyt, trzymam kciuki za kolejne wizyty

---------- Dopisano o 06:34 ---------- Poprzedni post napisano o 06:32 ----------

Ja miałam tak samo w pierwszej ciąży, cóż to było za zdziwienie
Zdziwienie niesamowite ale jak sobie mozna cos wmówić

Cytat:
Gratuluje.

Widzialam ostatnio szumisie w smyki

Ja tez mam babybjorna.

Gratuluję!

wszystko bedzie dobrze, ja tez czasem czuje sie jakbym w ciazy nie była.

Cytat:
Cześć!

Dlatego cieszyłam sie po genetycznych ze nie znam płci, bo bym sie nastawiła... Koleżanka z kolei miała miec chłopca, wiec maz juz był dumny jak paw, a po połówkowych dziewczynka. No i maz w szoku
Escorpio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-28, 08:17   #3004
paulinka009
Zadomowienie

Witam po malej przerwie eh kilka dni intensywnych i juz sie wybijam z forum o wizycie nie mam co mowic bo wiem tylko tyle ze wszystko dobrze pieknie i ladnie zadnych szczegolow. W sumie usg gin robi mi tylko po to zeby sprawdzic czy serduszko bije (nie place za nie) tez tak macie? Takie pozadne usg to te prenatalne jedynie u specjalisty. Nie wiem czy to nie za malo?
Cytat:
Napisane przez ewemis Pokaż wiadomość

Ja już po prenatalnych maluch zdrowy, 390g, wszystko na miejscu, płci męskiej niezmiennie mamusia o dziwo też ok,szyjka długa, zamknięta, łożysko wysoko
No i w nagrodę mąż dał się namówić na tor przeszkód w ToysRus

amelis jakieś tam duży ich wybór był, prowadzą się jak marzenie, jedną ręką przejechałam cały tor przeszkód,kręciłam kółka, podbiłam i wjechałam na platformę. Mąż nimi oczarowany, ale dla mnie są paskudne no nie podobają mi się te wielkie, półokrągłe gondole w ogóle

Więcej grzechów nie pamiętam w nagrodę kupiłam butelki dr browns 2pak w promocji za 40zł i odebrałam strój batmana na wyjście ze szpitala w smyku
Gratki za wizyte oby tak dalej bezproblemowo
A co do wozka ciesze sie bardzo ze go testowalas i ze tak dobrze wypadl bo to moj faworyt aczkolwiek na zywo go jeszcze nie macalam. Mi akurat gondola nie przeszkadza bo jestem zdania ze to spacerowka ma wygladac - jakby nie bylo to nia bede dluzej jezdzic
Cytat:
Napisane przez GAgnieszka89 Pokaż wiadomość
Ja już po polowkowym. Będzie chłopczyk. Mój 7 latek się ucieszył. Ja chociaż liczyłam na dziewuszke to też jestem szczęśliwa malec waży 402g. Jest ułożony posladkowo. Generalnie wszystko prawidłowo tylko nie wiadomo jak z serduchem bo lekarz nie mógł dojść bo mały obrócił się do nas plecami.. więc za półtora tygodnia mam do niego wrócić żeby powtórzyć usg.
Noo to od jutra zaczynam zakupy ciuszkowe

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Gratuluje chlopczwmwka
Cytat:
Dziewczyny, dopiero weszłam na forum jestem wykończona, mąż miał dzisiaj urlop i cały dzień załatwialiśmy różne rzeczy. Nie nadrobię Was dzisiaj
Gratuluję udanych wizyt!

My tez liczylismy na chlopaka ale w sumie teraz bardzo sie ciesze ze dziewczynka
Cytat:
Cześć!

Normalna normalna szybko sie przestawisz i bedziesz najszczesliwsza mama na swiecie

paulinka009 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-28, 08:19   #3005
Escorpio
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez justkonev Pokaż wiadomość
Gratuluje córeczki! widzę, że z Ciebie równie marna wróżka jak i ze mnie

Kciuki za wizyte!!

Dlatego właśnie wielu lekarzy (w tym mój) nigdy nie mówi o płci tak wcześnie, bo na tym etapie wiele może się jeszcze zmienić. Chcą oszczędzić rozczarowań, bo człowiek jednak się do płci dziecka przywiązuje
Wlasnie tak myslalam ze obie mozemy isc wróżyć
Stary 2016-09-28, 08:28   #3006
Opiumalfa
Zakorzenienie

Escorpio gratuluje synka i witaj w klubie. Rozczarowanie jest jak najbardziej normalne. Ja do samego końca sie łudziłam ze bedzie córeczka ale jest chłopak
Opiumalfa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-28, 08:30   #3007
ewemis
Raczkowanie

Cytat:
Cześć!

małaMi nie przejmuj się uważam że poczucie zawodu jest całkowicie normalne w twojej sytuacji, daj sobie czas i uwierz, że oszalejesz na punkcie swojego małego mężczyzny

Cytat:
Napisane przez paulinka009 Pokaż wiadomość
Gratki za wizyte oby tak dalej bezproblemowo
A co do wozka ciesze sie bardzo ze go testowalas i ze tak dobrze wypadl bo to moj faworyt aczkolwiek na zywo go jeszcze nie macalam. Mi akurat gondola nie przeszkadza bo jestem zdania ze to spacerowka ma wygladac - jakby nie bylo to nia bede dluzej jezdzic
Ciesze się bardzo, że pomogłam i polecam się na przyszłość testowanie wózków jakichkolwiek to świetna sprawa , no i co jak co ale prowadzenie amelis'ów to sama przyjemność
ewemis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-28, 08:30   #3008
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez justkonev Pokaż wiadomość

Dlatego na genetycznym w 12 tyg lekarka nie chciała mi powiedzieć bo mówiła, że to wprowadza często w błąd.
Teraz byłam u mojej gin w 19 tyg wiec myślę, że nie pomyliła się co do dziewczynki
Cytat:
Witam po malej przerwie eh kilka dni intensywnych i juz sie wybijam z forum o wizycie nie mam co mowic bo wiem tylko tyle ze wszystko dobrze pieknie i ladnie zadnych szczegolow. W sumie usg gin robi mi tylko po to zeby sprawdzic czy serduszko bije (nie place za nie) tez tak macie? Takie pozadne usg to te prenatalne jedynie u specjalisty. Nie wiem czy to nie za malo?
U mnie tak samo. Robi mi usg na wizycie(nie płacę za to), ale sprawdza tylko czy bije serduszko i czy dzidzia się rusza dla mnie ważne, że przynajmniej tyle sprawdza. A takie dokładniejsze to tylko na genetycznym , połówkowym...
Stary 2016-09-28, 08:30   #3009
mariea
Zakorzenienie

Opiumalfa, MalaMi, no to macie motywacje żeby mieć drugie dziecko, a nuż się uda
Stary 2016-09-28, 08:34   #3010
sQuaara
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość
D

U mnie tak samo. Robi mi usg na wizycie(nie płacę za to), ale sprawdza tylko czy bije serduszko i czy dzidzia się rusza dla mnie ważne, że przynajmniej tyle sprawdza. A takie dokładniejsze to tylko na genetycznym , połówkowym...
u mnie wizyta jest za 150 i niby dla mamy ale Pan zawsze "to pani sie kladzie"
i jedzie USG, ogladamy maluszka, serduszko, włącza serduszko, pokazuje w 3D, sprawdza ile wazy, mierzy itp itd
choc usg niby osobno płatne 100zł ale chyba ot tak z ulicy...
Stary 2016-09-28, 08:41   #3011
Escorpio
Zakorzenienie

Cytat:
ehhh ja też już gryzłam ściany na kilka dni przed wizytą, same wiecie
teraz przezornie się szybciej na wizytę zapisałam....

ach muszę się podzielić na marginesie z jedną z moich porannych refleksji obudziłam się i pomyślałam kurcze strasznie was wszystkie lubię, jak ja ponad 3 lata temu zorganizowałam bez pomocy wizazowego forum całkiem udane ślub i wesele, ogarnęłam suknię którą nadal wspominam z rozrzewnieniem i ogólnie jakoś poszło i nie udzielałam się na żadnym wątku panien młodych. szalona ja

Pamietam jak na wizaż zapisałam sie w 2005 roku pisałam w jakichś dziewczęcych wątkach a potem sie wkurzyłam i przed ślubem zmieniłam nick i rozmawiałam na poważne tematy ślubne nie ukrywam ze taki wątek był dla mnie skarbnica wiedzy bo nawet nie wiedziałabym kiedy sie idzie mowić o zapowiedziach ciazy tez nie wyobrażam sobie samotnie przechodzić, bo nikt inny nie zniósłby moich pytań i rozmyślań

Cytat:
Napisane przez Fantazja_ Pokaż wiadomość
Trzymam kciuki za wizyty i witam nową mamusię

Dziś o 4 wstałam siku, już nie wstrzymywałam, ale oczywiście przez godzinę nie mogłam zasnąć
Czy Wasi gin mówili Wam, żeby iść na wizytę do specjalistów tj. kardiolog, czy nawet dentysta?
Moja mi nic nie mowila... Ale do dentysty musze sie wybrać bo jeden ząb mnie zaczyna bolec :/

Cytat:
Napisane przez kiciulec Pokaż wiadomość
Do dentysty mnie wysyłał, bo w ciązy częst zęby się psują. I sama Wam radzę, żeby co 2 msc na wizyte iść. W poprzedniej ciąży dostałam takiej infekcji zęba, że na małą przeszło i po urodzeniu antybiotyk dostawała.
Teraz to juz na pewno sie umówię

Cytat:
Napisane przez MalgosiakMk Pokaż wiadomość
Jeszcze poza Szumisiem podoba mi się taki króliczek, przede wszystkim ma kontrastowe czarno - białe kolory, które noworodek tylko odbiera. Zobaczcie, jakie cudo. Na allegro ok 70 zł. Piękne
Piekny tylko dlaczego taki drogi... Moze sama bym takiego uszyła pewnie wyszedłby koslawy, ale ile radości bym sobie sprawiła

Cytat:
Napisane przez ferimori Pokaż wiadomość
Dziewczyny, dopiero dziś się trochę ogarnęłam. Wczoraj byłam tak wściekła że nie miałam siły nawet na forum. Miałam mieć wizytę ale okazało się że mojej gin nie ma, podobno ma być za tydzień ale położna zasugerowała że gwarancji nie da czy łaskawie pani doktor przyjdzie do pracy... już drugi raz zdarzyła się taka sytuacja, że przychodze na wizytę (wyczekana od miesiąca) a jej nie ma.. gdyby tego było mało - odebrałam wyniki i o ile morfologia w miarę to mocz tragiczny. Położna przepisała mi antybiotyk monural i kazała powtórzyć badania. Nie wiem w ogóle czy ma kwalifikacje ale cóż... w całej tej złości wykupilam receptę i wzielam go ale dziś już nie wiem czy dobrze zrobiłam

Postanowiłam iść gdzieś prywatnie ale oczywiście żeby gdziekolwiek się dostać trzeba czekać miesiącami. W końcu udało mi się znaleźć lekarza który był sympatyczny przez telefon, przyjmuje blisko, ma same dobre opinie na necie, a poza tym pracuje w wojewódzkim czyli tam gdzie planuje rodzić. Wizyta jutro o 8:15 i jeśli będzie ok to przepisuje się do niego. Proszę o naprawdę mocne kciuki

No i jak sytuacja? Przepisałas sie?

---------- Dopisano o 09:41 ---------- Poprzedni post napisano o 09:38 ----------

Cytat:
Napisane przez Opiumalfa Pokaż wiadomość
Escorpio gratuluje synka i witaj w klubie. Rozczarowanie jest jak najbardziej normalne. Ja do samego końca sie łudziłam ze bedzie córeczka ale jest chłopak
Kochana, mam miec dziewczynkę

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-09-28, 08:41   #3012
s i l v e r
Zakorzenienie

Wiadomo,że jak się chodzi do ginekologa prywatnie to sprawdza wszystko dokładnie na usg. Ja chodzę z NFZ dlatego tylko serduszko sprawdza.
:/
Stary 2016-09-28, 08:44   #3013
sunny_eyes
Zakorzenienie

Cytat:
Cześć!

Kochana ja też w glebi siebie po cichu liczyłam na corcie ale nie nastawialam sie konkretnie. Teraz będę miała 2 lobuziakow i cudownie mi z tą myślą
Szczerze nie widzę teraz jakoś dziewczynki przy sobie nawet...
A gwarantuje Ci, że zwariujesz na punkcie synka.

Cytat:
Zawsze place 100 za wizyte i na każdej wizycie mam usg z pomiarami. Teraz już było polowkowe i mierzyla, liczyła paluszki itp. Co lekarz to inaczej...
sunny_eyes jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-28, 08:51   #3014
paulinka009
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez sQuaara Pokaż wiadomość
u mnie wizyta jest za 150 i niby dla mamy ale Pan zawsze "to pani sie kladzie"
i jedzie USG, ogladamy maluszka, serduszko, włącza serduszko, pokazuje w 3D, sprawdza ile wazy, mierzy itp itd
choc usg niby osobno płatne 100zł ale chyba ot tak z ulicy...
Cytat:
Wiadomo,że jak się chodzi do ginekologa prywatnie to sprawdza wszystko dokładnie na usg. Ja chodzę z NFZ dlatego tylko serduszko sprawdza.
Tylko ze ja chodze prywatnie i place 100 zl a z dokladnym usg 150. Albo moja gin ma slaby sprzet bo to nie jej gabinet albo uwaza ze to zbedne. Pracuje w szpitalu wiec nie chce jej zmieniac. Do tego jest doktorem nauk medycznych a nie zwyklym lekarzem gin. No sama juz nie wiem co myslec o tym usg.

paulinka009 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-28, 08:52   #3015
Fantazja_
Zakorzenienie

Cytat:
Gratuluję udanych wizyt!

gratulacjeeee

Cytat:
Napisane przez minula Pokaż wiadomość
Dzień dobry
Zimno się zrobiło chyba pora na wyciągnięcie zimowych swetrów.
Gratuluje udanych wizyt i witam nowe mamusie.
Ja od poniedziałku zalatwiam w pracy wszystko, aby iść na zwolnienie. Mam już zastępstwo, inne kwestie prawie pozamykane.
W piątek idziemy na wesele juz się nie mogę doczekać.
Ehh muszę obudzić szkraba bo znów spóźnimy się do żłobka.
Miłego dnia
też idziemy w piątek na wesele

Cytat:

każda chyba ma takie kiepskie dni, też tak miałam Trzymam kciuki za wizytę

Cytat:
Cześć!

Twój mały mężczyzna

Cytat:
Pamietam jak na wizaż zapisałam sie w 2005 roku pisałam w jakichś dziewczęcych wątkach a potem sie wkurzyłam i przed ślubem zmieniłam nick i rozmawiałam na poważne tematy ślubne nie ukrywam ze taki wątek był dla mnie skarbnica wiedzy bo nawet nie wiedziałabym kiedy sie idzie mowić o zapowiedziach ciazy tez nie wyobrażam sobie samotnie przechodzić, bo nikt inny nie zniósłby moich pytań i rozmyślań
też miałam stare konto na wizażu, ale teraz zmieniłam bo długo się nie logowałam i cieszę się, że tutaj można się wymienić spostrzeżeniami, uwagami ale ja mam to szczęście też, że moja bdb koleżanka, która była moim świadkiem na ślubie jest też w ciąży w tym samym czasie byłam w szoku, ona też a na sylwestra sobie życzyłyśmy, że będziemy razem z wózkami chodzić.. życzenia w wieczór sylwestrowy mają moc

Edytowane przez Fantazja_
Czas edycji: 2016-09-28 o 08:54
Fantazja_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-28, 08:55   #3016
zuzkka
Zakorzenienie

3 dni mnie tu nie było, nadrabiam już 2h... Urlop a ja chora, najpierw bóle podbrzusza, poszłam do apteki i usłyszałam, że magnez szkodzi w ciąży chyba... Na Malcie chyba nie trzeba mieć wykształcenia farmaceutycznego żeby pracować w aptece! 😑 Kupiłam, biorę, jest dużo lepiej!
Od wczoraj katar, ból gardła i chyba gorączkę mam... Do apteki nie pójdę bo nic mądrego nie usłyszę

Witam wszystkie nowe mamy i gratuluję wizyt ❤!
Cytat:
Gratuluję udanych wizyt!

No to witamy wraz z justkonev w gronie kobiet bez intuicji 😂 my też myślałyśmy, że chłopcy a tu oooo 😆 Niemniej jednak gratuluję córci 😍

zuzkka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-28, 08:58   #3017
Fantazja_
Zakorzenienie

Zuzzka tam się rozchorowałaś? Biedna... a jak podróż samolotem zniosłaś? ja się ciągle zastanawiam, czy w październiku krótkiego wypadu nie zorganizować gdzies
Stary 2016-09-28, 08:59   #3018
zuzkka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Opiumalfa Pokaż wiadomość
My jeszcze możemy się zdziwić przy porodzie ty masz info już bankowe

Stary 2016-09-28, 09:00   #3019
sQuaara
Zakorzenienie

Cytat:
a bo myslalam ze "nie płace za to" oznaczało ze dodatkowo za USG
to na nfz bym sie cieszyła zze chociaz to bo z tego co kojarze 3usg przysługują

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-09-28, 09:04   #3020
Fantazja_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sQuaara Pokaż wiadomość
a bo myslalam ze "nie płace za to" oznaczało ze dodatkowo za USG
to na nfz bym sie cieszyła zze chociaz to bo z tego co kojarze 3usg przysługują

dokładnie jest jak mówisz, może zależy od lekarza, ale robią jak coś się dzieje, plamienia itd itp... Koleżanka poszła na nfz i mówi, że była na prenatalnych jakiś czas temu (prywatnie), to gin na nfz nie chciał jej zrobić. Ja osobiście mam uraz do tych ginów, do których chodziłam na nfz. Jak się trafi na fajnego na nfz to super
Stary 2016-09-28, 09:05   #3021
zuzkka
Zakorzenienie

Cytat:
Zuzzka tam się rozchorowałaś? Biedna... a jak podróż samolotem zniosłaś? ja się ciągle zastanawiam, czy w październiku krótkiego wypadu nie zorganizować gdzies
Na lotnisku odmówiłam scanu ciała, skali czy mam mój Mutterpass (książeczka ciążowa) i bez zająknięcia miła Pani mnie obmacała
Sam lot normalnie, bez żadnych problemów, ginekolog kazał mi tylko więcej chodzić niż normalnie Ogólnie często latami samolotem, może to kwestia przyzwyczajenia, ale było jak zwykle, zero problemów
Tu się rozchorowałam, chyba wiatr był zdradziecki... Czuję się tragicznie, a zostajemy do niedzieli i od piątku będę tu z moimi dziewczynami ze studiów, nie wiem jak im chora i ciężarna kroku dorównam...

Stary 2016-09-28, 09:05   #3022
Escorpio
Zakorzenienie

Cytat:
Ja mam przychodnie 4km od siebie, ale położna ma swoją działalność z adresem domowym i dojezdzala ok 20km do nas.

Hmm a te szumisie/whisbear itp można znaleźć stacjonarnie czy raczej tylko internetowo?

Witam nowa mamusie
I za dzisiejsze wizyty.

Mnie mama wyciągnęła na targ i tym sposobem dorobilam sie nowej torebki i sweterka. Może mój się nie skapnie, że torebka jest nowa, bo znowu bedzie gadał: ile można ich mieć bla bla bla...

Ja z kolei mam ciagle za mało torebek i butów jak kupuje kolejne to czasem mowie ze to prezent od mamy dzisiaj ide z mama do sklepu z butami bo jest likwidacja i juz sie na 3 pary czaję

Cytat:
A ma zamiar któraś z Was kupić nosidełko?
Ja mam niby dostać od szwagierki. Ale pewnie dopiero za rok bo wtedy dziecko bedzie siedzieć. Jakies z firmy Manduca.

Cytat:
jeszcze się nad tym nie zastanawiałam... temat do ogarnięcia zresztą jak masa innych

bardzo się cieszę, że wczoraj popołudnie spędziłam u rodziców, bo przyszli teściowie i zaczęli rozkminiać jak mamy ustawić sobie komodę itd itp. podczas gdy moim zdaniem temat z Tż już ustaliłam wcześniej. Oojjj dobrze, że mnie nie było. Dobrze, że ja u nich nie ustalam, gdzie krzesła i gdzie stół usadowić
Ja mam taka jedna ciocie. Najpierw chciała zebym poprzestawiała wszystko w dużym pokoju... A potem zadzwoniła zebym luster nie robiła w drzwiach od szaf, tylko okleiła je taka okleina w motyw zebry, do kupienia w Biedronce. I jakby mi sie znudziło to bym sobie mogla odkleić i zrobic np. panterkę

Cytat:
ewemis gratuluję udanej wizytyto teraz myślcie nad imieniem
co do wózków to wiem, że wielu osobom się to podoba, ale mi ani te amelisy ani anexy kompletnie nie podchodzą, ich wygląd to dla mnie masakra
Mnie tez sie nie podobaja... Wszystkie na jedno kopyto i jakies takie toporne sa z wyglądu.

Cytat:
Ja bardziej mysle o bambusowym lub muslinowym, aby za chwile nie okazal sie zbyt cieply.

Gratulacje synusia

Ewemis również gratuluję

Dzis mówię do mojej babci - 94lata, że będziemy mieć drugiego chłopczyka "na pewno nie bo modlilam się o dziewczynke" i wszystko na temat
Kochana babcia

Dziewczyny któraś pytała o Anex Sport, znalazlam jakis blog w ktorym dziewczyna go testowała https://davidkovamama.wordpress.com/...06/anex-sport/

Co do Szumisia, to chetnie bym kupiła, ale nie wiem czy sie przyda. Widziałam gdzies, ze wchodzi jakis Hipcio jeszcze lepszy niz szumis. Mozna go połączyć z telefonem i poza szumem włączać piosenki i kołysanki. I chyba jeszcze kamerę miał. No ale był odpowiednio droższy
Stary 2016-09-28, 09:06   #3023
__malaMi__
Zadomowienie

Dzięki kochane za dobre słowa, pewnie, ze najważniejsze, ze zdrowe. U mnie to nie tylko kwestia, ze przywiazałam się do płci z pierwszego usg tylko ja zawsze po cichu marzyłam o córce, mąż też, teściowie też, bo maja wnuka, no i moja mama tez czuła, że bedzie dziewczynka. I teraz takie ogólne "aha, no też fajnie".
No i kwestia, ze u nas może nie być drugiego dziecka. Także nie mogę sobie mówić uda się następnym razem
Imiona dziewczece ładniejsze i bysmy się dogadali, z męskim bedzie tragedia, bo mąż mi Gniewka i Mieszka wymiania, dla mnie to nie do przejścia...
Ciuszki też marzyły mi się dla kobietki.
Ale spoko, ogarnę się jakoś z tą myślą.

Mariea wpisz chłopca, mysle, że siusiak nie odpadnie, w tą stronę raczej chyba rzadziej się to zmienia

Cytat:
Napisane przez ewemis Pokaż wiadomość

Ja już po prenatalnych maluch zdrowy, 390g, wszystko na miejscu, płci męskiej niezmiennie mamusia o dziwo też ok,szyjka długa, zamknięta, łożysko wysoko
gratulacje!

Cytat:
Napisane przez GAgnieszka89 Pokaż wiadomość
Ja już po polowkowym. Będzie chłopczyk. Mój 7 latek się ucieszył. Ja chociaż liczyłam na dziewuszke to też jestem szczęśliwa malec waży 402g. Jest ułożony posladkowo. Generalnie wszystko prawidłowo tylko nie wiadomo jak z serduchem bo lekarz nie mógł dojść bo mały obrócił się do nas plecami.. więc za półtora tygodnia mam do niego wrócić żeby powtórzyć usg.
Noo to od jutra zaczynam zakupy ciuszkowe

gratulacje!

Cytat:
Napisane przez laurka23 Pokaż wiadomość
Muszę kupić ten sok z pokrzywy, bo ciężko mi dziś było wyjść 3 razy na 4 piętro. Oddechu złapać nie mogłam.
a ta zadyszka też ma związek z hemoglobiną? bo też zapie strasznie od wysiłku wejścia na 2 piętro

Cytat:

trzymam kciuki!

Cytat:
Opiumalfa, MalaMi, no to macie motywacje żeby mieć drugie dziecko, a nuż się uda
no z tym problem, bo u nas na 1 się chyba skończy
Stary 2016-09-28, 09:12   #3024
ferimori
Zadomowienie

Dzień dobry wróciłam z wizyty, ogólnie jest wszystko ok, Dzidziuś trochę mniejszy niż z miesiączki ale ma sprawdzone wszystko począwszy od komór serca po udka, co do płci niestety nie było widać ;(

Wyniki nie są takie tragiczne jak mi się wydawało, kazał brac dodatkowo żelazo (polecił szelazo sr), Wit D3 500 i żurawit.

Ponowie wyniki i pójdę w pon do tej na nfz jeśli będzie, może wtedy zobacze chociaż płeć ogólnie ten prywatny bardzo chwalił moja gin więc zostanę u niej ale z nim mogę w każdej chwili wszystko konsultowac, więc będę może trochę spokojniejsza

ferimori jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-28, 09:13   #3025
Escorpio
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zuzkka Pokaż wiadomość
3 dni mnie tu nie było, nadrabiam już 2h... Urlop a ja chora, najpierw bóle podbrzusza, poszłam do apteki i usłyszałam, że magnez szkodzi w ciąży chyba... Na Malcie chyba nie trzeba mieć wykształcenia farmaceutycznego żeby pracować w aptece! 😑 Kupiłam, biorę, jest dużo lepiej!
Od wczoraj katar, ból gardła i chyba gorączkę mam... Do apteki nie pójdę bo nic mądrego nie usłyszę

Witam wszystkie nowe mamy i gratuluję wizyt ❤!

No to witamy wraz z justkonev w gronie kobiet bez intuicji 😂 my też myślałyśmy, że chłopcy a tu oooo 😆 Niemniej jednak gratuluję córci 😍

Ojeju ale pożyjesz... bierz ten magnez. Kup koniecznie cytrynę, moze znajdziesz sok z malin i sie nie przemęczaj teraz. Zdrowiej szybko

Czytałam wczoraj ze od 20 tygodnia dziecko powiększy swoja wagę ponad 10 krotnie. I sie przeraziłam bo skoro moje wazy 360g, to moze kolo 4kg wazyc
Stary 2016-09-28, 09:14   #3026
mariea
Zakorzenienie

MałaMi, moja koleżanka która ma 2 córki, za każdym razem marzyła o synku, tym bardziej, że teściowa jej dokucza z powodu płci dzieci ale mniejsza o to. w każdym razie powiedziała mi, że jak dziecko się już urodzi, to człowiek nie wyobraża sobie, że mogłoby być innej płci i mam nadzieję, że u Ciebie też tak będzie

Co do zadyszki, to nie kwestia żelaza tylko serca, ja też łapie zadyszki, nawet w trakcie rozmowy. Endokrynolog mi powiedziała, że to norma w ciąży, bo serce więcej krwi pompuje.
Stary 2016-09-28, 09:16   #3027
Escorpio
Zakorzenienie

Thumbs down Dot.: Lutówki 2017 ❤ cz. III

Cytat:
Napisane przez ferimori Pokaż wiadomość
Dzień dobry wróciłam z wizyty, ogólnie jest wszystko ok, Dzidziuś trochę mniejszy niż z miesiączki ale ma sprawdzone wszystko począwszy od komór serca po udka, co do płci niestety nie było widać ;(

Wyniki nie są takie tragiczne jak mi się wydawało, kazał brac dodatkowo żelazo (polecił szelazo sr), Wit D3 500 i żurawit.

Ponowie wyniki i pójdę w pon do tej na nfz jeśli będzie, może wtedy zobacze chociaż płeć ogólnie ten prywatny bardzo chwalił moja gin więc zostanę u niej ale z nim mogę w każdej chwili wszystko konsultowac, więc będę może trochę spokojniejsza

Gratuluje udanej wizyty ja tez musze brac więcej żelaza, reszta na szczescie w porzadku
Stary 2016-09-28, 09:17   #3028
mariea
Zakorzenienie

Cytat:
Czytałam wczoraj ze od 20 tygodnia dziecko powiększy swoja wagę ponad 10 krotnie. I sie przeraziłam bo skoro moje wazy 360g, to moze kolo 4kg wazyc
moje w 20 skończonym tygodniu ważyło równo 322 g i myślałam, że to sporo, ale chyba norma. szukałam w necie i niektóre babki pisaly, że ich dzieci też w podobnym tygoniu ponad 400 g ważyły, wiec się uspokoiłam. idę na następną wizytę 17 października i właśnie jestem mega tej wagi maluszka ciekawa, w jakim tempie przybiera, wtedy będzie można dopiero poczynić jakieś obliczenia
Stary 2016-09-28, 09:20   #3029
Opiumalfa
Zakorzenienie

Cytat:
Pozwólmy sie pierwszemu na razie urodzić

Cytat:

Kochana, mam miec dziewczynkę
Moj budyń osiąga juz apogeum. Bardzo Cie przeprasam i gratuluje

Cytat:
My dlatego zrezygnowalismy z Malty na wakacje przez ich swiatopogląd.

Cytat:
My jeszcze możemy się zdziwić przy porodzie ty masz info już bankowe

na 99,9%. Zawsze jest szansa

Cytat:
Na lotnisku odmówiłam scanu ciała, skali czy mam mój Mutterpass (książeczka ciążowa) i bez zająknięcia miła Pani mnie obmacała
Sam lot normalnie, bez żadnych problemów, ginekolog kazał mi tylko więcej chodzić niż normalnie Ogólnie często latami samolotem, może to kwestia przyzwyczajenia, ale było jak zwykle, zero problemów
Tu się rozchorowałam, chyba wiatr był zdradziecki... Czuję się tragicznie, a zostajemy do niedzieli i od piątku będę tu z moimi dziewczynami ze studiów, nie wiem jak im chora i ciężarna kroku dorównam...

My lecielismy z Amsterdamu, a tam mają full body scans, takze odmówiłam. Nie mialam zadnej ksiazeczki ani nic, powiedzialam, ze jestem w ciazy i bez problemu pani mi zrobila rewizje. W drodze powrotnej były normalne bramki, ale tez odmówilam, pani powiedziala, ze sa bezpieczne ale jak nie chce to nie maproblemu. Bede leciec za miesiac do Polski, zobaczymy jak bedzie
Opiumalfa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-28, 09:21   #3030
GAgnieszka89
Raczkowanie

Cytat:
Cześć!

Nie tylko Ty... Ja też miałam nadzieję, ze będę mogła kupować różowe sukieneczki.. A wczorajsze badanie pokazało, ze jednak muszę się rozglądać za spodniami i koszulami liczyłam na córeczkę bo synka już mam. Ale cóż... Teraz jedyne czego chce to żeby wszystko z maluchem było dobrze.

GAgnieszka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości