![]() |
#451 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz. 2
Nie wiem jak Wy ale uwielbiam chalke z masłem i do tego kakao. Dzisiaj zamiast niego jest kawka
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
To niemożliwe powiedział rozsądek to ryzykowne powiedziało doświadczenie to bezsensowne powiedziała duma mimo wszystko spróbuj powiedziało serce 11.06.2016 - Maja ![]() ![]() ![]() 15 kg do celu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#452 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Noc minela szybko, dziecie gada do szafy a ja zbieram się do kupy... ![]() Chudziaszku będę trzymać kciuki oczywiscie ![]() Jystynko urlop szybko minie i w domu odpoczniesz ![]()
#453 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ja dziś na sniadanko miałam tosty z masełkiem i powidłami wegierkowymi ![]() ![]() I też kakao byloby super do tego ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#454 |
Konto usunięte
|
Ania karta zdrowia to taka dyskietka NFZ potrzebna m in do rejestracji w przychodniach, szpitalach. Na Śląsku jest wymagana.
---------- Dopisano o 09:52 ---------- Poprzedni post napisano o 09:50 ---------- Właśnie przeżyłam chwilę grozy... Zosia rozszerzyla Hani dietę o chrupki cheerios. Dalam Zosi do chrupania i słyszę że Hania się krztusi... Zosia dała jej do buzi, "bo chciała". Udalo mi się go wyciągnąć ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#455 | |
Zakorzenienie
|
[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;65788351]Ania karta zdrowia to taka dyskietka NFZ potrzebna m in do rejestracji w przychodniach, szpitalach. Na Śląsku jest wymagana.
---------- Dopisano o 09:52 ---------- Poprzedni post napisano o 09:50 ---------- Właśnie przeżyłam chwilę grozy... Zosia rozszerzyla Hani dietę o chrupki cheerios. Dalam Zosi do chrupania i słyszę że Hania się krztusi... Zosia dała jej do buzi, "bo chciała". Udalo mi się go wyciągnąć ![]() Dziękuję ![]() Rany Julek...Oby nic się nie stało...Aha te dzieci Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 09:55 ---------- Poprzedni post napisano o 09:54 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 09:56 ---------- Poprzedni post napisano o 09:55 ---------- W SMYKU PROMOCJA-50% ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
To niemożliwe powiedział rozsądek to ryzykowne powiedziało doświadczenie to bezsensowne powiedziała duma mimo wszystko spróbuj powiedziało serce 11.06.2016 - Maja ![]() ![]() ![]() 15 kg do celu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#456 | |
Zadomowienie
|
Witam się i ja
![]() Chudziaszku ja zazdroszczę tego karmienia moj co 1,5h-2h je - ostatnio nawet w nocy tak ... Ja na becikowe czekałam ponad 3 tyg Moje dziecię mega cwane sie zrobiło ![]() Pisałam ostatnio ze noce mamy ciężkie stwierdziliśmy z tz ze powietrze za suche i budzi sie ciagle na cyca wiec wczoraj powiesiłam mokra pieluszkę i było lepiej ![]() Rozkmina na dzis: jak mam ładne body na dł rękaw np. Koszule i chce ubrać cos pod spod to drugie body??? ---------- Dopisano o 08:57 ---------- Poprzedni post napisano o 08:56 ---------- Cytat:
Promocja online czy stacjonarnie ? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#457 | |
Zakorzenienie
|
[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;65772341]O jacie! Bardzo szybko! Kto był z małym?
A nie macie tam lekarza ktory przyjmuje prywatnie? O super! Kino..co to jest? ![]() Baw się dobrze![/QUOTE] Maz został za pierwszym razem. A później wozilam młodego ze sobą, bo studiowalam niestacjonarnie, i zostawialam go u moich rodziców (5 minut od uczelni) i na każdej przerwie biegalam karmić bo butelki nie chciał za bardzo ![]() był ze mną na obronie ![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:34 ---------- Poprzedni post napisano o 10:31 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 10:40 ---------- Poprzedni post napisano o 10:34 ---------- Chudziaszek gratuluje kolejnego etapu i będę trzymać kciuki w poniedziałek ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#458 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#459 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
![]() ![]() |
![]() |
#460 | |
Zakorzenienie
|
[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;65788351]Ania karta zdrowia to taka dyskietka NFZ potrzebna m in do rejestracji w przychodniach, szpitalach. Na Śląsku jest wymagana.
---------- Dopisano o 09:52 ---------- Poprzedni post napisano o 09:50 ---------- Właśnie przeżyłam chwilę grozy... Zosia rozszerzyla Hani dietę o chrupki cheerios. Dalam Zosi do chrupania i słyszę że Hania się krztusi... Zosia dała jej do buzi, "bo chciała". Udalo mi się go wyciągnąć ![]() O Matko! Dobrze, ze się nic nie stało. Starsza siostra chciala dobrze... Cytat:
![]()
![]() |
#461 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() 16 stron nowego watku ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#462 |
Zakorzenienie
|
---------- Dopisano o 09:52 ---------- Poprzedni post napisano o 09:50 ---------- Właśnie przeżyłam chwilę grozy... Zosia rozszerzyla Hani dietę o chrupki cheerios. Dalam Zosi do chrupania i słyszę że Hania się krztusi... Zosia dała jej do buzi, "bo chciała". Udalo mi się go wyciągnąć ![]() Omg! Ja już zaczynam się obawiać młodszego raczkującego i zjadającego z podłogi i starszego który wszystko zostawia na podłodze ---------- Dopisano o 10:48 ---------- Poprzedni post napisano o 10:47 ---------- A wczoraj wieczorem wkleilam właśnie linka na ten temat. Tzn. udzielenie pomocy jak się dziecko zadlawi ---------- Dopisano o 10:51 ---------- Poprzedni post napisano o 10:48 ---------- W dwóch bodziakach może byc niewygodnie. Może body i kamizelkę albo sweterek który zdejmiesz. ---------- Dopisano o 10:59 ---------- Poprzedni post napisano o 10:51 ---------- My jesteśmy po pięknej nocce. Poszedł spać ok 21. Pierwsze karmienie po północy, butla o 4 i pospalismy do 7.25. Tak to ja mogę funkcjonowac. ![]() Ale chyba zaczyna mnie coś brać. Trochę boli gardło i leci z nosa. Popijam już miksturke z cytryn i mam nadzieję, że sue nie rozłoże. Jutro i pojutrze jestem sama łącznie z nocka więc nie mogę być chora. A to trochę przez swoją głupotę bo wczoraj było mi jakoś gorąco i doglądalam Kubusia śpiącego na podwórku w bluzce na ramiączkach. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#463 |
Konto usunięte
|
A ja mam dzisiaj dzień lenia
![]() Nic nie robię. Nie chce mi się. Cały czas cholerka sprzątam, odkurzam, wycieram, a w tym domu wiecznie tak samo. Coraz bardziej zaczynam nienawidzić moich kotów. Rano żwirek jest wszędzie włączając blaty kuchenne ![]() [1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;65788351]Ania karta zdrowia to taka dyskietka NFZ potrzebna m in do rejestracji w przychodniach, szpitalach. Na Śląsku jest wymagana. ---------- Dopisano o 09:52 ---------- Poprzedni post napisano o 09:50 ---------- Właśnie przeżyłam chwilę grozy... Zosia rozszerzyla Hani dietę o chrupki cheerios. Dalam Zosi do chrupania i słyszę że Hania się krztusi... Zosia dała jej do buzi, "bo chciała". Udalo mi się go wyciągnąć ![]() Tak, u nas ta karta jest obowiązkowa, gdzie indziej już nie- też nie rozumiem tej koncepcji ![]() Dobrze że się nic nie stało. No Zosia chciała dobrze... chudziaszku gratuluję przejścia do kolejnego etapu. Będziemy trzymać kciuki ![]() soffinka ja pod body nigdy nic nie ubierałam, prędzej na górę. A jak uczysz zasypiania w łóżeczku? U mnie byłby taki wrzask że chyba by policja przyjechała. Wieczorem, po kąpieli i karmieniu udało mi się wczoraj znowu Ignasia uśpić ale go bujam. W dzień nawet te płozy nie pomagają. Znowu promocja w smyku? Jeszcze poprzedniego zamówienia nie dostałam ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#464 |
Zakorzenienie
|
Radena, współczuję wyjazdów męża.
Ja też nie lubię jak męża nie ma w domu. W najbliższych tygodniach kilka dni będzie zostawal na noc w robocie i też mi nieswojo. Choć to tylko kilka nocek. Przyulam. ---------- Dopisano o 11:07 ---------- Poprzedni post napisano o 11:04 ---------- Moj Starszak w przedszkolu coraz odważniejszy. Poplakuje już tylko w domu ale bierze swoją maskotke myszkę i idzie. Dzisiaj wszedł, pozwolil mężowi zdjąć kurtke i sam wszedł na salę. Pani nie musiała brać na rączki i zagadywac. Moj dzielny przedszkolak ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#465 | ||||||
Ania
|
Cześć dziewczyny!
![]() Moje dziecko się dziś obudziło o 1.00 z oczami jak 5zł ![]() wzięłam ją do siebie(mąż w pracy) i na szczęście usnęła.. ![]() Wstała o 7, zjadła i jeszcze do 9.30 pospała. Jak ja bym chciała mieć już swój kąt, swoje mieszanie, czy dom... Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() rozumiem doskonale co czujesz! mój mąż prawie całą ciążę(i dlugo wcześniej) pracował tylko w delegacjach..i wracał(albo i nie) na weekendy- tylko nie było dziecka jeszcze, więc może trochę łatwiej, sama nie wiem. Dacie radę! musicie ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() powodzenia! ![]() [1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;65788351]Ania karta zdrowia to taka dyskietka NFZ potrzebna m in do rejestracji w przychodniach, szpitalach. Na Śląsku jest wymagana. ---------- Dopisano o 09:52 ---------- Poprzedni post napisano o 09:50 ---------- Właśnie przeżyłam chwilę grozy... Zosia rozszerzyla Hani dietę o chrupki cheerios. Dalam Zosi do chrupania i słyszę że Hania się krztusi... Zosia dała jej do buzi, "bo chciała". Udalo mi się go wyciągnąć ![]() ojej...;/ dobrze, że nic się nie stało! No ciężko wytłumaczyć małemu dziecku, że nie wolno dawać jeszcze młodszej takich rzeczy... Ja jak miałam miesiąc, to siostra mi dała ciastko do jedzenia- jakieś kruche z cukrem. Dobrze, że mama też to usłyszała. A siostra miała 5lat. Cytat:
![]() już włączyłam stronkę, coby nie zapomnieć ![]()
16.05.2015r.- ślub!! ![]() 19.05.2016r.- narodziny Hani ![]() "Jak na deszczu łza cały ten świat nie znaczy nic a nic... Chwila, która trwa może być najlepszą z Twoich chwil..." -35...28,4kg do celu ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#466 |
Konto usunięte
|
miszka ja kiedyś, jeszcze w szkole brałam udział w konkursie międzyszkolnym z pierwszj pomocy i raczej wszystko pamiętam. Wygraliśmy wtedy m.in książki pt "Pierwsza pomoc dziecku".
W pracy na szkoleniach bhp też zawsze jest pp. To jest super ważne. Moja córka kiedyś straciła oddech w domu i musiałam jej zrobić sztuczne oddychanie. Nie życzę nikomu ![]() Byłam też świadkiem jak córka sąsiadów łyknęła benzyny, bo była niezabezpieczona w butelce po coli. Nie zapomnę tego do końca życia, a było to prawie 17 lat temu. |
![]() ![]() |
![]() |
#467 | ||
Ania
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:21 ---------- Poprzedni post napisano o 12:16 ---------- Dziewczyny mam pytanie: Jak to jest z rozmiarówką ze smyka? większa niż z pepco, tak? w sensie rozmiar np 74 odpowiada jakiemu z pepco?? Cytat:
Jak przeczytałam co napisałaś, to aż mnie ciarki przeszły ![]()
16.05.2015r.- ślub!! ![]() 19.05.2016r.- narodziny Hani ![]() "Jak na deszczu łza cały ten świat nie znaczy nic a nic... Chwila, która trwa może być najlepszą z Twoich chwil..." -35...28,4kg do celu ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#468 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie wyobrażam sobie takiej sytuacji i nie wiem jakbym się zachowała. To są trudne tematy i wiem, że nie każdy człowiek potrafi zachować zimną krew. (U mnie w pracy był przypadek, że przyszedł interesant i nagle osunal się na ziemię i stracil przytomność. Zmarl na miejscu. Koleżanki były w takim szoku, że tylko krzyknęły żeby wyzwav karetkę. Żadna nie była w stanie podejść do niego.A dziewczyny u których to sue stalo tak długo nie mogły dojść do siebie, że musiały kropelki na uspokojenie popijać ) A tak z ciekawości... jak pomogłas tej dziewczynce co benzyne wypiła? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#469 |
Konto usunięte
|
miszka dziecko było małe, miała wtedy ok 1,5 roku. Zrobiła łyka i momentalnie upadła, oczy się jej przekręciły, szczękościsk się zrobił i zaczęła sinieć. Jej mama zaczęła ryczeć i krzyczeć że już nie ma dziecka, moja mama stała jak słup soli i zapomniała nawet numeru na pogotowie tylko jej i mój ojciec próbowali coś robić. Chcieli jej otworzyć usta żeby wdmuchnąć powietrze ale się nie dało. Jedyne co ja wtedy zrobiłam to powiedziałam im żeby dmuchali przez nos (objęli swoimi ustami i usta i nosek dziecka). Pamiętam że kilka wdechów wystarczyło i mała się ocknęła. Potem prowokowali wymioty. Karetka jak przyjechała to dziecko było przytomne tylko tak charczało. Miała poparzony przełyk i usta. Do dzisiaj dziewczyna ma taki zachrypnięty głos ale na szczęście żadnych problemów zdrowotnych.
---------- Dopisano o 12:58 ---------- Poprzedni post napisano o 12:53 ---------- strona smyka chyba przeładowana bo się totalnie zwiesza ![]() No i miszka brawa dla dzielnego Maksia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#470 | |
Ania
|
Cytat:
![]() ![]() dobrze, że dziecko przeżyło.
|
![]() ![]() |
![]() |
#471 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Stoję przy łóżeczku co jakiś czas tulę ale z coraz to dłuższymi przerwami ![]() Teraz tylko stoję i wychodze z pokoju najpierw na 3 sekundy potem na10 i tak coraz dłużej ![]() My dzis 3 dzien i dopiero cos idzie w dobra stronę ![]() Brawa za zachowanie zimnej krwi i dla Ciebie dzanet takze |
|
![]() ![]() |
![]() |
#472 | |||
Zakorzenienie
|
Radzenia dbasz sobie świetnie radę! Pierwsze dni będę ciężkie a potem sama zobaczysz
![]() My na spacerze. Piękna pogoda. Zawinelam Gwiazdę chwilunia i juz śpi. Sprzedaży mi się wszystkie małe ubranka ![]() Haneczko rozumiem Cię doskonale...Też bym chciała już mieć swoje M. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 13:29 ---------- Poprzedni post napisano o 13:28 ---------- Hanus jeszcze nie. W piątek będzie pierwsza noc....Oby bez problemów. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 13:32 ---------- Poprzedni post napisano o 13:29 ---------- Cytat:
Jesteś wielka!! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 13:37 ---------- Poprzedni post napisano o 13:32 ---------- Cytat:
Ja pamiętam sytuacja jak kot rzucił na.moja siostrę i.dosłownie zerwał jej kawał skóry z nogi. Mama zbladla siostra krzyczała i płakała a ja dzwoniłam po pogotowie. Nie wiem jakim cudem zachowałam zimną krew. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 13:38 ---------- Poprzedni post napisano o 13:37 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|||
![]() ![]() |
![]() |
#473 |
Zadomowienie
|
[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;65788351]
Właśnie przeżyłam chwilę grozy... Zosia rozszerzyla Hani dietę o chrupki cheerios. Dalam Zosi do chrupania i słyszę że Hania się krztusi... Zosia dała jej do buzi, "bo chciała". Udalo mi się go wyciągnąć ![]() uwielbiam te Twoje dziewuchy, są przeurocze! całe szczęście mama czuwa i nic sie nie stało ![]() śliweczka ![]() Takie sytuacje na pewno sa trudne, warto się wcześniej jakoś przygotować, że cos się moze przydarzyć. W ciąży warsztaty bezpieczny maluch może nas odbrobinę przygotowały, zeby wiedzieć jak reagować. Na kursy pomocy dla dorosłych też warto by było się przejść, żeby nie być w szoku jak koleżanki miszki. Nie trzeba wiele umieć a można komus uratować życie... |
![]() ![]() |
![]() |
#474 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny grzesze bo jem pączka z czekoladą...Ale to było silniejsze ode mnie.
Haniu jak dieta? My już w domku. Znalazłam sposób wyjmowania z chusty. Przełożyłam Majunie do wózka bo łóżeczka już nie ma. Niech śpi sobie jeszcze. Ja ugotuje sobie pierogi. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() ![]() |
![]() |
#475 |
Zadomowienie
|
Ja wybieram się na kurs pierwszej pomocy u dzieci. Mam znajomych ratowników medycznych i będę miała prywatne przeszkolenie.
Moze dziewczyny ze śląska chcecie tez taki kurs?
#476 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Szacun Kobieto! Nawet nie wiedziałam, że tak można robić sztuczne oddychanie. Naprawdę poczulam potrzebe odkształcenia sue w tym temacie. Chyba poszukam czegoś na yt. (O ironio, mąż w pracy zajmuje się m.in.pierwsza pomocą i BHP) ---------- Dopisano o 13:56 ---------- Poprzedni post napisano o 13:51 ---------- Cytat:
Czy nie? |
||
![]() ![]() |
![]() |
#477 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Podrzuccie proszę jeszcze raz tego linka o pierwszej pomocy!! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#478 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#479 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#480 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mamy karmiące kp czy wasze dzieci odpychają się nogami od brzuszka jak jedzą? Albo kładą rączkę na piersi I jak glaskaja? ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
To niemożliwe powiedział rozsądek to ryzykowne powiedziało doświadczenie to bezsensowne powiedziała duma mimo wszystko spróbuj powiedziało serce 11.06.2016 - Maja ![]() ![]() ![]() 15 kg do celu ![]() Edytowane przez ania230 Czas edycji: 2016-09-28 o 15:17 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:19.