![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
![]() Krwawienie zamiast okresu...
Z gory przepraszam, ze bedzie to niesamowicie chaotyczne i, ze pewnie nieraz juz takie watki sie pojawialy, ale choc nawet slyszy sie o podobnych problemach u innych i budzi to empatie, to jednak nie ma nic bardziej przerazajacego, jak doswiadczenie tego na wlasnej skorze...
Okres spoznial mi sie cztery dni, z jednej strony bylam tym zmartwiona (zapezpieczalismy sie prezerwatywa, ale noce byly dosc szalone, choc wszystko konczylo sie w "calosci"), z drugiej jednak nie, bo mialam dosc nieregularne cykle (od zawsze + przypisywalam to przerwaniu brania pigulek...choc jak teraz o tym mysle, to chyba za dlugo zwalalam to na garb tabletek, skoro zaprzestalam ich brania az niecaly rok temu). Wszystko niby bylo w porzadku, obolale i obrzmiale piersi, placzliwosc itp., to moje typowe objawy przed okresem. Dzis strasznie mnie rozbolal brzuch i idac do lazienki bylam pewna, ze to okres, mialam na sobie granatowe majtki, wiec nie moglam wtedy stwierdzic jak te pierwsze "kropelki" wygladaly, ale na papierze toaletowym zwykly czerwony kolor krwi, wiec niby wsztystko OK, jednak po 2-3 godzinach ku mojemu przerazeniu okazalo sie, ze na podpasce prawie nic nie ma, a to co jest ma kolor bardzo brazowy...i dziwny zapach.... Nie wiem czy to moze miec znaczenie, bo czekalam na okres i jemu przypisywalam te objawy, ale teraz przypominam sobie, ze w zeszlym tygodniu pare razy bolalo mnie po przebudzeniu podbrzusze i czasem przy kaszleniu lapaly mnie skurcze w jajnikach... Nie wiem co o tym myslec....ciaza....cysta? Wiem, ze Wasze rady beda wygladac tak, jak i ja osobie w moim polozeniu bym powiedziala....czyli idz do ginekologa lub zrob test. Ale nie moge....czeka mnie poprawka na studiach, do ktorej zreszta nie moge sie w zaden sposob zmotywowac....i teraz to. Dodam, ze mam straszny okres w swoim zyciu, jeszcze nigdy nie bylo tak pogmatwane, jestem na zakrecie. Niechec wstawiania z lozka, placzliwosc, apatia, marazm....to wszystko wygladalo mi na depresje lub mega zaburzenia adaptacyjne....teraz nie wiem juz nic ![]() Mam 22 lata, chcialabym czerpac z zycia, poszalec jeszcze, ale z drugiej strony mam juz w sobie wiele instynktow kobiecych i macierzynskich i nie sadze, bym miala byc bardzo nieszczesliwa bedac zona i matka. Wrecz przeciwnie, ostatnio odkrylam, ze prace domowe sprawiaja mi wiecej przyjemnosci niz uczenie sie rzeczy, ktore niegdys byly moja pasja ![]() Jak tylko uporam sie z ta poprawka (choc jakos mi przestalo zalezec), pojde do lekarza, kupie test....tymczasem poradzcie co to moze byc, na jakie objawy powinnam zwrocic uwage? Ladnie prosze i przepraszam, ze tak dlugo. P.S. Od krotkiego czasu obserwuje to forum i jestem strasznie milo zaskoczona tym, ze kobitki sie jednak lubia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Przyczajenie
|
Dot.: Krwawienie zamiast okresu...
Sorki, tytul troche niefortunny, powinno byc Plamienie, zamiast Krwawienie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Niestety pierwsza rzecz, jaka przyszła mi do głowy, to ciąża. Nieraz i przez pierwsze 3 miesiące ciąży ma się "okres", czyli właśnie krwawienie, ale skąpe. Kolorem chyba nie powinnaś się zbytnio przejmować, ja przynajmniej miewam odcienie rozmaite (geez, jak to idiotycznie brzmi...) i nie zwracam na nie większej uwagi, o ile z ilością jest wszystko ok.
Na Twoim miejscu jednak zrobiłabym test. Żyjąc w niepewności nie pomagasz sobie, bo i tak się stresujesz i z pewnością trudno jest Ci skupić uwagę na nauce. Chyba lepiej wiedzieć. Pozdrawiam i trzymaj się ciepło. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Wtajemniczenie
|
![]() Cytat:
Podobnie może być w przypadku stosowania antykoncepcji hormonalnej. Na plamienie moga miec także wpływ upały. Zaczekaj do końca miesiączki, a następnie udaj się do ginekologa, by rozwiać swoje wątpliwości. Moim zdaniem to nie jest ciąża ![]() Powodzenia i głowa do góry
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
![]()
Pytania tego typu często tutaj się powatarzają..
znalazałm przy okzaji forum gdzie dla uspokojenia pierwszych obaw mozna zadać pytanie specjalistom ,a bez wizyty u ginekologoa pewnie sie nie obejdzie. Dziewczyny polecam wam to forum.. http://www.forumginekologiczne.pl/forum/af,48 Rozumiem obawy i lęki o zdrowie,więc nie gdybajmy a pytajmy u zrodła Pozdrawiam ![]()
![]() |
#6 |
Zadomowienie
|
Alexa- to forum wcale nie jest fajne:/. zadalam tam kiedys pytanie, na ktore praktycznie znalam odpowiedz, ale chcialam sie upewnic i uspokoic. zostalam wyszydzona, a zadnej odpowiedzi, nie mowiaz juz o takiej sympatycznej i cieplej jak znajduje sie na wizazu nie otrzymalam
![]() jedyne fajne forum gdzie jeszcze mozna otrzymac odpowiedzi na dreczace pytania to psyche-soma.com, tyle,ze tam odpowiadaja nie specjalisci (na ginekologicznym tych specjalistow tez nie widziano) a doswiadczone kobietki ![]() a wracajac do plamienia- skoro byl sex zawsze jest mozliwosc ciazy, ale skoro sie zabezpieczyliscie, to sie uspokoj. plemniki to nie rambo, nie lataja w powietrzu ![]() najlpeiej zrob test i idz do lekarza ![]() pozdrawiam ![]()
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny mogą mieć rację (zapalenia jajników, odpukać, nie przechodziłam, więc objawy są mi obce). Pamiętaj też, że organizm kobiety bywa przewrotny i czasem ciężko za nim trafić
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Rozeznanie
|
Miałam taki pierwszy dzień okresu, skąpe krwawienie, kolor bardziej brunatny i czerwony. Przyczyna-nadżerka. Kiedy ją wyleczyłam wszystko jest ok.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
Hmm, tez tak kiedyś miałam, tzn. nie do końca - zaczął mi sie okres [tak wtedy myślałam], trwał jeden dzień, a potem po dwóch dniach powrócil. Ginekolog nie stwierdził niczego, tylko raz mi się tak zdarzyło.
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
Może to jakaś epidemia. Miałam dokładnie to samo. i identyczna praktycznie sytuacja. Najpierw upojne chwile, ale z prezerwatywa, a potem to cos dziwnego, niby okres. Ale teraz mam problem. Bo Akane napisała, że to moze być ciąża. A ja pierwszy raz wzięłam teraz tabletki anty
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Wtajemniczenie
|
![]() Cytat:
![]() Nie Zamartwiaj się na zapas, nie każdy objaw naszego organizmu to ciąża ![]() Ale test, nigdy nie zaszkodzi ![]()
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
Mam obecnie coś podobnego
![]() Moja rada taka żeby się uspokoić zrób sobie test ciążowy, umów się do ginia, jeśli mocno się boisz to idź prywatnie,będzie szybko, dowiesz się czy coś Ci dolega czy nie, wtedy łatwiej Ci będzie wziąść się za nauke. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Przyczajenie
|
Dziekuje Wam bardzo baaaardzo za wszystkie odpowiedzi.
Nie spalam cala noc,w koncu zasnelam po 6. Po przebudzeniu pierwsze co, to mega silny bol jajnikow. Dzis juz pojawil sie tez kolor czerwony, choc wciaz jest to bardzo skape. Z tego,co napisalyscie, sklaniam sie do opcji - zapalenie/infekcja lub nadzerka. Ciaze jakos wykluczylam, sama nie wiem czemu, zawsze jest prawdopodobienstwo i zrobie test (przynajmniej pierwszy raz zobacze jak to wyglada, przyda sie na przyszlosc.......jednak wolalabym, by bylo to w sytuacji, kiedy wlasnie czekalabym na wynik pozytywny ![]() ![]() ![]() ![]() Swego czasu musialam lykac duzo antybiotykow, jednym z efektow ubocznych bylo zapalenie cewki moczowej, wiec moze i teraz te paskudne antybiotyki daja mi sie jeszcze we znaki. A moze szalenie na rowerze zimnymi wieczorami.... Zobacze. Jesli wciaz bedzie cos bardzo nie tak i caly czas bedzie tak bardzo bolec, pojde do gina w pt (wtedy przyjmuje) na usg. Jesli sie poprawi poczekam do konca tego dziwnego okresu i pojde na calosciowy przeglad ![]() Dziekuje za te dwa linki, ktore podalyscie. Nie skorzystalam z nich, bo wystarczylyscie mi WY ![]() Moze teraz moja kolej....do Catkin19: musialabys wiecej napisac, kiedy wystapilo to krwawienie, czy w ogole to cos bardzo podobnego do mojego, czy to po prostu plamienie, a nazywasz to okresem, choc to nie pora na okres. Troche zagmatwalam ![]() ![]() Jeszcze raz wszystkim dziekuje, napisze pozniej co ze mna dalej sie stalo ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Raczkowanie
|
To nie wina pigułek. Nigdy ich nie brałam. teraz zdecydowałam sie na nie, bo moj ostatni okres był tak bolesny, ze prawie trafiłam do szpitala. Tabletki miały go złagodzic i wyregulwać. miałam teraz wziąść pierwsze opakowanie Harmonetu. I dostałam to dziwne cos. Takie plamienie. Stwierdziałm, że poczekam jeszcze jeden dzien z tabletkami, bo na opakowaniu pisze, że nalezy wziasc w pierwszym dniu KRWAWIENIA. Ale nastepnego dnia nie było lepiej. nadal brunatna maź. Tylko w dużych ilościach. Wiec zdecydowałam, ze jednak wezme tabletki, bo bałam się, że jak okres już przyjdzie to z nów ból mnie zwali z nóg. Teraz została mi jeszcze jedna tabletka i bede cczekać na okres. Tamto plamienie pozostało takie jak było. trawało 4 dni. A tabletki znosze dobrze w zasadzie. Tzn. bez wiekszych problemów. Ale teraz gdy usłyszałam, że przy ciąży możliwe są takie plamienia zamiast okresu po prostu wpadłam w panike. Też mnie zaraz czeka poprawka. 16 egzamin, mój facet wyjechał na 2 miesiace i dopiero teraz przyjedzie, ale ja xle znosze rozstania i przez to jestem ostatnio w ogromnym dołku psychicznym. I teraz do tego to....
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Przyczajenie
|
Kamilo, nie znam sie na tym jak widzisz
![]() ![]() Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Przyczajenie
|
To teraz juz jestem skolowana Catkin, gdybys brala tabletki to nawet i z tymi czterema dniami by sie zgadzalo (w czasie brania pigulek krwawienie jest wlasnie mniej bolesne i zazwyczaj krotsze), ale teraz to juz nie wiem...bo wlasnie ten kolor, to co u mnie.... Moze wiec wlasnie cos podobnego, moze to, o czym pisaly dziewczyny? Pierwsza tabletke rzeczywiscie powinno sie wziac w pierwszy dzien okresu, ale gorszym jest przerwanie ich brania ot tak w trakcie opakowania, wiec mam nadzieje, ze je skonczylas? Czekaj teraz w przerwie miedzy opakowaniami na krwawienie i obserwuj. A przy okazji chodz ze mna do apteki po test i do gina, hm?
![]() Mamy ze soba wiele wspolnego: dziwna krew, poprawka i facet hen hen daleko ![]() Trzymaj sie mocno! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Raczkowanie
|
Właśnie tż tak mam, bez niego świat w ogóle wydaje mi sie być jakąś wielką kulą która mnie goni i chce rozgnieśc. Boshe, jak ja tesknie.
Ps. oże pochwalisz się kierunkiem, uczelnia i miastem? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Przyczajenie
|
Nie ma sie czym chwalic...moze zdradze tylko, ze filologia i, ze w Poznaniu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Raczkowanie
|
agh Kraków
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Przyczajenie
|
chcialabym studiowac w Kraku
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Raczkowanie
|
Bardzo miła atmosfera i rewelacyjna uczelnia:P. Taka przyjazna. A ja w Kraku mieszkam od dziecka, więc nie miałam wiekszych problemow ze studiowaniem tutaj.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Przyczajenie
|
Ja tez nie mialam problemow z aklimatyzacja w Poznaniu, bo jestem tez z Wielkopolski....tylko, niestety, zeby dotrzec do fajnych rzeczy w Poznaniu, trzeba sie przedzierac najpierw przez niezliczone grupki dresow :/. Zmykam sie kapac, moze dzis uda mi sie zasnac. Znosnej nocki. Papa
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Raczkowanie
|
No i po problemie. jutro wraca Miś, mielismy razem test zrobić, ale zupełnie niepotrzebny. Dostalam okres. I myśle po co się tak schizowałam?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Rozeznanie
|
to ja się może podczepię pod ten wątek, żeby nie zaśmiecać forum nowymi temtami. Moj problem (a moze wcale nie problem) jest taki, ze po cyklu stosowania evry dostalam zgodnie z planem okres. 5 dnia okresu wypadl dzien zmiany plastra, wiec go wczoraj nakleilam i spodziewalam sie, ze dzisiaj juz okrees sie skonczy, a tymczasem mam niewielkie plamienie dzisiaj koloru bardzo czerwonego. Nie zadna tam wydzielina, po prostu krew :| nieduzo tego,ale jednak. Zastanawiam sie czy przypisac to plamienie plasterkom (jeden ze skutkow ubocznych), ale chce zaznaczyc, ze podczas poprzedniego cyklu nie mialam zadnego plamienia. Co oczywiscie nie znaczy, ze i tym razem go nie bedzie...A moze ktoras z was miala podobna sytuacje? U ginekologa bylam miesiac temu, wiec nie chce biec od razu z byle problemem.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Przyczajenie
|
![]()
Czesc dziewczyny Szczerze ogromnie sie tego wstydze o co chce was zapytac dlatego tez tymbardziej wstydzilabym sie pojsc do ginekologa...niewiem co robic odchodze juz od zmyslow a zbliza sie szkola i nie chce od poczatku sobie zawalac roku przez problem ktory nie daje mi spokoju
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#28 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
i jak wyniki testu? ciekawa jestem:P
![]() |
![]() |
#30 |
Przyczajenie
|
![]()
Witam wszystkie dziewczyny.
Mam podobny problem jak wiekszosc z was..;( Zamiast okresu mialam tylko plamienia jedniodniowe, pozniej to zniklo i wrocilo po 5 dniach mialam nadzieje ze to okres ale jednak nie... ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:17.